abonnement bol.com Unibet Coolblue
  maandag 12 augustus 2013 @ 16:11:38 #1
294520 Frummeltje86
It's me, Frummeltje
pi_129982165
Welkom in het Als zwanger worden/blijven niet zo makkelijk gaat- topic.
Wanneer je net begint met proberen zwanger te worden zonder medische poespas ben je van harte welkom in het "wachten op het 2e streepje" - topic.

Handige Linkjes
Freya
IVF
PCOS

Vitamine info (van Isla)
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
------------------------------------------------------------------

Wie posten er mee en hoe zit het ook al weer?

Winterstormpje
Vanaf puberteit problemen rondom de voortplantingsorganen. Operatie eileider cyste - eileider verwijderd. Operatie verklevingen rondom verwijderd. Diagnose PCOS.
Juli 2008 miskraam rond 8 weken. Daarna onderzoeken na uitblijven menstruatie vanaf juli 2008 tot dec 2008/juli 2009 tot heden. Diagnose versterkt PCOS. Eind januari uitslagen onderzoeken en start medicatie waarschijnlijk clomid.

Droomvrouwtje
Januari 2010 en Juni 2011 opgenomen geweest vanwege ernstige buikklachten, men dacht aan een blinde darmontsteking, helaas bleek dit endometriose te zijn. MRI in juni 2010 bleek schoon, dus half jaar geprobeerd, Augustus 2011 weer MRI ernstige vorm van endometriose, beide kanten cysten. Ondertussen lopen we in azM. Sinds oktober 2011 gestart met Lucrin om de endometriose rustig te laten worden, operatie volgde in februari 2012: eileiders verwijderd, alles is nu ivf klaar, nu herstellen. 11 oktober start met decapeptyl en start van 1e ivf poging

Rinn
Vanaf 2009 'bezig' Helaas onbegrepen subfertiliteit.
Na flink afvallen mochten we verder in de mmm.
Bezig met IUI traject met lichte ondersteunende menopur/pregnylovitrelle injecties.
1e IUI in oktober 2012. 3x IUI gehad en hierna laparoscopie (kijkoperatie) waarbij alles er goed uit zag en alles vrij bleek te zijn. In februari 2013 weer door met 4e IUI.

babbel1
In december '11 gestopt met de nuvaring, maar helaas werd ik heel onregelmatig ongesteld. De gynaecoloog heeft aangegeven dat ik PCO heb. In september '12 begonnen met Clomid en nu op zoek naar een ei..

dobbey
Dobbey, 33 jaar en sinds september 2011 bezig met de kinderwens. 26-6-2013 na een mega rollercoaster van 1,5 jaar eindelijk te horen gekregen dat ik in de vervroegde overgang zit en dus onvruchtbaar ben zodat we voor ons een onzekere periode konden afsluiten. Vanaf 5 september starten met eiceldonor traject en als alles mee zit en we alle goedkeuringen binnen hebben dan hebben we ergens tussen december en februari de eerste terugplaatsing

Hobbesje
In 2006 spontaan zwanger en in november bevallen van een zoon. In 2007 weer gestopt met de pil waarna geen zwangerschap meer volgde, in 2009 doorgestuurd naar de gyn. Daar werd al snel duidelijk bij de eerst IUI werd dat het niet zo (meer - onze eerste is echt een wonder!) kon lukken omdat er na opwerken zo goed als geen zwemmers meer zijn. Daarna met IVF/ICSI in 2010 zwanger geworden van onze tweede zoon. Van de cryootjes uit deze behandeling in 2012 zwanger geweest, maar met 14 weken klopte er geen hartje meer. In 2013 weer zwanger van het laatste cryootje, maar een miskraam met 6 weken. Nu weer opnieuw aanmelden voor ISCI.

Frummeltje86
In december 2010 gestopt met de pil, sindsdien een erg onregelmatige cyclus tussen de 30 en 55 dagen. In maart 2013 om een doorverwijzing gevraagd naar de fertiliteitsarts, waar met een echo PCOS werd geconstateerd. Zwemmers van manlief en mijn hormoonwaarden zijn in orde, dus nu starten met Clomid voor 6 pogingen om een eisprong op te wekken.

Arja
Ik ben 35 jaar en 5 jaar geleden ben ik gestopt met de pil. Ik ben sindsdien maar 2 keer ongesteld geweest. Een keer met hulp van pillen, chlomid en nog een andere. De tweede keer werd ik spontaan ongesteld, dit is intussen 2 jaar geleden.

Vele onderzoeken volgden. Het werd duidelijk dat ik bijna geen vrouwelijke hormonen aanmaak, dat stukje lijkt platgelegd te zijn in mijn hersenen, waardoor mijn lichaam in een soort nep-overgang zit.

Op 19 juli 2013 ben ik gestart met een behandeling met een LHRH-pomp. Omdat mijn hypothalamus geen GnRH ( gonadoreline) aan mijn bloed afgeeft, neemt de pomp dit over. Ik krijg elke 90 minuten een beetje GnRH binnen. Dit stimuleert de hypofyse om FSH en LH zelf weer aan te gaan maken en uiteindelijk oestradiol. Op die manier hoop ik weer een cyclus te krijgen en 'gewoon'' zwanger te worden.

[ Bericht 2% gewijzigd door Frummeltje86 op 14-08-2013 14:13:36 ]
  maandag 12 augustus 2013 @ 16:13:21 #2
294520 Frummeltje86
It's me, Frummeltje
pi_129982245
Laatste drie posts:

quote:
0s.gif Op maandag 12 augustus 2013 12:44 schreef klumsy het volgende:
Lijnloos, jouw ervaringen nu bij het ziekenhuis maakt voor mij de drempel om de mmm in te stappen om opnieuw zwanger te worden alleen maar groter! had stille hoop dat ik een uitzondering zou zijn, maar helaas...
Wij zitten met het dilemma dat we niet weten wat we zullen doen, aangezien we geen zin hebben de MMM in te gaan. Maar nog zo een leuk exemplaar als Lola is meer dan welkom O+
Waarschijnlijk stoppen we met anticonceptie als Lola 6 maanden is, advies van de Gyn. was niet binnen 6 maanden zwanger te worden, een jaar zou nog beter zijn. Aangezien de kans erg klein is dat ik zonder de mmm zwanger word, wil ik het risico wel lopen dat we misschien wel heel snel zwanger zullen zijn :)

Droomvrouwtje, eindelijk weer actie! Mijn duimen draaien voor jullie :*

Nikki, bloedverlies zuigt! Hopelijk blijft het weg en heb je over anderhalve week een mooie echo

Aurum hopelijk doet de rust jullie goed! Ik weet dat de kans erg klein is, maar toch hoop ik dat je dit topic overslaat en voor oktober in het z/g topic te vinden bent :*

Babbel ook nog even spannend zie ik, hopelijk heb je deze week een mooie echo die je wat gerust kan stellen :*

Voor iedereen die het nodig heeft even een dikke knuffel!
quote:
1s.gif Op maandag 12 augustus 2013 14:27 schreef Arja het volgende:
Het bloedverlies is gisteravond gestopt, na 2,5 dag.

Vandaag de eerste keer storing gehad met mijn pomp, hij bleef onophoudelijk piepen en moest meteen vervangen worden. Was gelukkig thuis, moet er niet aan denken dat ik op mijn werk was, of in de supermarkt.

Klumsy: ik zag een foto van Lola, wat een plaatje! Daar moet er zeker nog een van bij op de wereld
quote:
0s.gif Op maandag 12 augustus 2013 16:07 schreef Frummeltje86 het volgende:
Jemig Lijnloos, ze blijven wel bezig... Hopelijk zijn de onderzoeken in oktober niet meer nodig. :*

droomvrouwtje, echt super dat je eindelijk kan beginnen!

Poezebeest, dat is al gauw! Ik ga alvast voor je duimen.

Nikki, mijn duimen draaien nog steeds nonstop voor jouw twee guppies :*

Aurum... :* Moedige beslissing van je.

Spannend, Arja! Vervelend van de pomp...

Babbel, succes morgen :*

Hobbes ook weer aan de slag, fijn!

Klums, ik gun jou een tweede mooierd!

---

Pfff hier zijn we afgelopen weekend even door een dalletje gegaan. Deze vierde ronde wordt afgebroken, aangezien er zelfs met 100 mg geen goed follikel is ontstaan. Nu dus aan de provera en daarna door met 150 mg. Nu was dat nog niet eens zo'n huge teleurstelling, maar de houding van onze gyn wel. Serieus, wat een hork! :( Ik overweeg serieus een klacht in te dienen, maar ik weet niet of ik daar nu wel zo mee geholpen ben... Het was ook niet mijn eigen arts; zij is namelijk met vakantie...

Nou ja,even flink k*t met peren hier dus...
pi_129983579
Arja mooi dat het bloedverlies is opgehouden. Fingers crossed! :*

Frummel, wat een rotsituatie met je gyn. En helemaal balen dat er geen ei groeit. Volgende keer maar weer hopen op je eigen gyn. Ik weet niet wat er precies gebeurd is, maae ik zou denk ik geen klacht indienen. Je moet nog langer met de mensen op die afdeling door één deur en ik zou in zo'n geval echt bang zijn dat ze niet meer zo behulpzaam zijn als anders in de toekomst.
Dan denk ik aan het voorbeeld dat ik vanmorgen belde over mijn bloedverlies en vanmiddag al een echo mocht. Weten de mensen daar dat jij een 'zeurpiet' (in hun ogen dan) bent, dan laten ze je misschien wel langer wachten. Ik zeg niet dat het zo gebeurd, maar ik zou er toch een beetje angst voor hebben.

Mijn echo was trouwens goed. Twee stuiterballetjes gezien. O+

Oh en Frummel, je mag me wel uit de OP halen.
  maandag 12 augustus 2013 @ 16:55:25 #4
294520 Frummeltje86
It's me, Frummeltje
pi_129983895
quote:
0s.gif Op maandag 12 augustus 2013 16:46 schreef _NIKKI_ het volgende:
Arja mooi dat het bloedverlies is opgehouden. Fingers crossed! :*

Frummel, wat een rotsituatie met je gyn. En helemaal balen dat er geen ei groeit. Volgende keer maar weer hopen op je eigen gyn. Ik weet niet wat er precies gebeurd is, maae ik zou denk ik geen klacht indienen. Je moet nog langer met de mensen op die afdeling door één deur en ik zou in zo'n geval echt bang zijn dat ze niet meer zo behulpzaam zijn als anders in de toekomst.
Dan denk ik aan het voorbeeld dat ik vanmorgen belde over mijn bloedverlies en vanmiddag al een echo mocht. Weten de mensen daar dat jij een 'zeurpiet' (in hun ogen dan) bent, dan laten ze je misschien wel langer wachten. Ik zeg niet dat het zo gebeurd, maar ik zou er toch een beetje angst voor hebben.

Mijn echo was trouwens goed. Twee stuiterballetjes gezien. O+

Oh en Frummel, je mag me wel uit de OP halen.
Ik heb je uit de OP gehaald, Nikki. Wat fijn dat de echo goed was!!!

Ja, ik denk ook niet dat ik het werkelijk ga doen. Ik vind gewoon dat iemand die gespecialiseerd is in subfertiliteit zich wat empathischer mag opstellen richting zijn patiënten. Het kwam er kort gezegd op neer dat ik niet zo teleurgesteld moest zijn als we een tegenslag hadden en dat we er niet zo veel mee bezig moesten zijn. En hier en daar nog wat lompe opmerkingen tussendoor. Nou ja, we laten het er maar bij zitten, om de reden die jij ook noemt. Onze eigen arts is gelukkig super fijn en ik verwacht wel dat zij weer terug is bij de volgende echo. Eerst maar eens ongesteld worden van de Provera...
pi_129985349
Frummel, ik heb ook de ervaring dat het heel lieve mensen zijn en horken/mensen die je koeltjes behandelen. Ik heb echt wel een paar 'lievelings' inmiddels en een paar die ik liever niet heb. De bloedprik mevrouw en een van de verpleegkundigen zijn mijn lievelings. Gewoon zo ontzettend lief en vooral ook geïnterresseerd. Ik vond het echt fijn dat de verpeegkundige me een keertje extra hcg liet prikken omdat ik bloed was verloren bijvoorbeeld. Gewoon een beetje begrip is vaak al heel fijn. Vandaag vroeg de receptioniste die ik vanmorgen had gesproken na de echo Van vanmiddag nog even vlug of alles goed was, zulke mensen zijn echt heel waardevol voor zo'n afdeling vind ik.
pi_129985660
Nikki wat fijn dat je uit de OP mag! Gefeliciteerd met je twee stuiterballetjes
pi_129996867
Fijn dat alles goed was Nikki... hopelijk kun je nu gaan genieten!! O+
**Life is e@sier with your eyes closed**
  dinsdag 13 augustus 2013 @ 12:32:06 #8
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_130013486
Babbel, hoe is het met je? Vandaag weer een echo, toch? Ik duim dat 'ie goed is :*

Edit: zandsculptuur hier, ik ben van account geswitched ;)
KuikenGuppy
pi_130021530
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 augustus 2013 12:32 schreef Burdie het volgende:
Babbel, hoe is het met je? Vandaag weer een echo, toch? Ik duim dat 'ie goed is :*

Edit: zandsculptuur hier, ik ben van account geswitched ;)
+1
Hoe is het met je Babbel? :*
pi_130022592
Ik vind het zo bijzonder dat jullie zo meeleven! O+

En de echo vanmorgen was goed! Eerst schrok ik me wezenloos, want ik dacht even dat de vruchtzak leeg was, maar hij schoof iets en toen verscheen daar ineens onze boon O+ En met nog even inzoomen zagen we ineens toch wel duidelijk een hartje kloppen! Allemaal heel klein nog, maar precies groot genoeg voor de termijn (6 weken en 2 à 3 dagen). De gyn zei: Nou.. het ligt nog niet in de wieg, maar het begin is er duidelijk! Dus eigenlijk verloopt alles volgens het boekje.. iets wat wij nog niet eerder hebben meegemaakt, maar erg fijn! Volgende week mag ik weer O+
  dinsdag 13 augustus 2013 @ 16:28:11 #11
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_130022641
Wat fijn, babbel *O*!
KuikenGuppy
pi_130022778
Ohh Babbel wat ontzettend fijn! Ik heb er gewoon tranen van in mijn ogen. Ik duim voor je dat het gewoon allemaal goed mag blijven gaan met jullie boontje! O+
En wat heerlijk dat jullie volgende week weer mogen komen, het gaf/geeft mij in ieder geval telkens wel wat rust en ik hoop dat dat voor jou ook zo gaat zijn. :*
pi_130022922
Ja, we dachten ook zo: Iedere keer dat we een goede echo hebben, horen dat het goed is gegroeid, dat geeft iedere keer weer meer vertrouwen O+
  dinsdag 13 augustus 2013 @ 16:40:20 #14
294520 Frummeltje86
It's me, Frummeltje
pi_130023147
Ontzettend fijn, Babbel!! :*
  dinsdag 13 augustus 2013 @ 17:28:26 #15
52229 Chanty
Ik heersch >:)
pi_130024860
Babbel en Nikki wat fijn dat alles er goed uitziet O+ *O*

En er mogen weer wat mensen aan de slag ^O^

Ik lees en duim nog altijd mee voor jullie allemaal :*
Chanty's wegen zijn ondoorgrondelijk :p
  dinsdag 13 augustus 2013 @ 21:22:58 #16
53814 dobbey
donorkind.wordpress.com
pi_130034027
Babbel en Nikki super tof dat het er voor nu in ieder geval goed uit ziet, ik zal in ieder geval nog ff een paar weken blijven duimen draaien. :*


Zou iemand mijn tekst in de op nog kunnen aanpassen? Had het in de vorige deel ook al ergens neergegooid maar kan het zo ff niet vinden dus maar ff een nieuw verhaaltje:

Dobbey, 33 jaar en sinds september 2011 bezig met de kinderwens. 26-6-2013 na een mega rollercoaster van 1,5 jaar eindelijk te horen gekren dat ik in de vervroegde overgang zit en dus onvruchtbaar ben zodat we voor ons een onzekere periode konden afsluiten. Vanaf 5 september starten met eiceldonor traject en als alles mee zit en we alle goedkeuringen binnen hebben dan hebben we ergens tussen december en februari de eerste terugplaatsing.
pi_130034246
Babbel *O* het begin is er, nu vasthouden die knipper! :*

Nikki fijn dat je stuiters het goed doen! O+

Frummeltje, klote dat er geen eieren gegroeid zijn. Hopelijk doet de nieuwe ronde beter zijn werk.
En ik blijf het ook raar vinden wat voor horken er soms op bepaalde afdelingen rond kunnen lopen, maar goed ook die mensen kunnen een off-day hebben natuurlijk. Slap excuus maar ach... :')
  woensdag 14 augustus 2013 @ 14:13:57 #18
294520 Frummeltje86
It's me, Frummeltje
pi_130056226
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 augustus 2013 21:22 schreef dobbey het volgende:
Babbel en Nikki super tof dat het er voor nu in ieder geval goed uit ziet, ik zal in ieder geval nog ff een paar weken blijven duimen draaien. :*

Zou iemand mijn tekst in de op nog kunnen aanpassen? Had het in de vorige deel ook al ergens neergegooid maar kan het zo ff niet vinden dus maar ff een nieuw verhaaltje:

Dobbey, 33 jaar en sinds september 2011 bezig met de kinderwens. 26-6-2013 na een mega rollercoaster van 1,5 jaar eindelijk te horen gekren dat ik in de vervroegde overgang zit en dus onvruchtbaar ben zodat we voor ons een onzekere periode konden afsluiten. Vanaf 5 september starten met eiceldonor traject en als alles mee zit en we alle goedkeuringen binnen hebben dan hebben we ergens tussen december en februari de eerste terugplaatsing.
Done :)
pi_130058529
Wat fijn, Babbel!! Gefeliciteerd... en hopelijk kun je nu steeds wat meer gaan genieten.. :*
**Life is e@sier with your eyes closed**
pi_130099849
Ik ga morgen met vakantie w/

Someone should better be preggers when I get back }:|

:P :D
Be ready when opportunity comes...Luck is the time when preparation and opportunity meet
pi_130104469
Super babbel!

Aurum: fijne vakantie!

Ik heb de afgelopen week 2 keer bloed laten prikken om te kijken hoe hoog mijn progesteron was en of ik dus daadwerkelijk een eisprong heb gehad. Beide keren waren de waardes te laag. De gyn en ik staan voor een raadsel, want er waren ooit wel 2 grote follikels die op springen stonden en mijn ovulatietest was ook positief. Waar zijn de follikels daarna gebleven?

Nu afwachten of ik ongesteld ga worden en daarna weer een echo.
  vrijdag 16 augustus 2013 @ 18:08:00 #22
236546 droomvrouwtje
Lief, klein en schattig
pi_130137882
Zo even bijlezen hoor..

Babbel *O* wat fijn van de goede echo O+ ik hoop en duim voor je dat het zo voorspoedig zal blijven gaan

Klumsy :* wat spannend dat jullie binnenkort weer voor een kindje gaan, nog zo'n leukerd al Lola erbij O+

frummel :* flink balen zeg, hoe gaat het nu met je??

Nikki *O* voor de goede echo, fijn dat het bloeden ook weer gestopt is

Arja, ik weet niet hoe precies zit, maar volgens mij als kun je follikels die gesprongen zijn niet meer op een echo zien, wel in het bloed, maar het lijkt me ook dat als je te ver na je eisprong prikt die ook niet meer te herleiden is. Ik weet niet of er andere meiden zijn hier die daar mee verstand van hebben. Ik heb nooit bloed hoeven te prikken na mijn eisprong. Heb je al een zwangerschapstest gedaan??
Be happy with the little things in life
pi_130138586
Arja volgens mij heb ik ook weleens gelezen dat als een follikel eenmaal boven de x millimeter is er een soort van point of no return is en hij sowieso gaat springen. Als ze dus inderdaad 2 grote hebben gezien dan zouden die theoretisch gesprongen moeten zijn. Succes met wachten. :*

DV hoe is het met jou?
  vrijdag 16 augustus 2013 @ 18:48:13 #24
236546 droomvrouwtje
Lief, klein en schattig
pi_130139261
@nikki lief dat je het vraagt, op zich wel goed, vandaag helaas wel de eerste botte naald te pakken en ik merk dat ik er toch minder onbevangen in sta dan de vorige keer. Eerlijk gezegd vind ik dat wel jammer, daardoor vind ik het dit keer extra spannend juist omdat je weet hoe het kan verlopen en ook waar het fout kan gaan
Be happy with the little things in life
pi_130141076
Bagger is dat die botte naalden. :( En ook daarvan weet je helaas wat er komen gaat. Waarschijnlijk nog meer botte naalden waardoor je elke keer prikken met tegenzin doet.
Ik duim voor je dat alles gewoon een keer volgens het boekje gaat zonder vervelende tegenslagen. :* Wanneer heb je weer een echo?
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')