abonnement Unibet Coolblue
  vrijdag 23 augustus 2013 @ 09:39:55 #251
4259 JK
In for a penny, in for a pound
pi_130375975
Zo, op YT ineens een piek qua inkomsten. Cpc 3-6x hoger dan normaal. Ka-tsjing!
En het filmpje van een maand oud heeft vannacht mijn meest bekelen video van ruim 2 jaar oud ingehaald. Nice! Hopelijk kan ik mijn arm snel weer meer belasten, er moeten meer reviews en videos worden gemaakt! :P
  Moderator vrijdag 23 augustus 2013 @ 09:44:13 #252
42184 crew  DaMart
pi_130376059
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 augustus 2013 09:39 schreef JK het volgende:
Zo, op YT ineens een piek qua inkomsten. Cpc 3-6x hoger dan normaal. Ka-tsjing!
En het filmpje van een maand oud heeft vannacht mijn meest bekelen video van ruim 2 jaar oud ingehaald. Nice! Hopelijk kan ik mijn arm snel weer meer belasten, er moeten meer reviews en videos worden gemaakt! :P
Wat voor filmpjes zet jij er dan op? Iets wat je speciaal maakt om inkomsten te genereren of gewoon filmpjes die je een keer hebt gemaakt en die je leuk vindt om te delen? Ik val zelf in die laatste categorie, maar dat verdient niet echt lekker nog :P.
Winterwonderland (een kerstverhaal) | Gevangen in sepia (kort verhaal)
Forumsmileys | Het is patat!
  vrijdag 23 augustus 2013 @ 09:50:32 #253
131603 Afwazig
Serious business
pi_130376190
Heb Sharethis even bekeken maar is het ook te vertalen naar Nederlands?
  vrijdag 23 augustus 2013 @ 10:02:21 #254
4259 JK
In for a penny, in for a pound
pi_130376410
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 augustus 2013 09:44 schreef DaMart het volgende:

[..]

Wat voor filmpjes zet jij er dan op? Iets wat je speciaal maakt om inkomsten te genereren of gewoon filmpjes die je een keer hebt gemaakt en die je leuk vindt om te delen? Ik val zelf in die laatste categorie, maar dat verdient niet echt lekker nog :P.
Voornamelijk productreviews, niet wat ik heb meegemaakt. Tenzij het nieuwswaardig is,,, bijv. een vliegtuig wat uit de lucht valt, een komeet die langsschiet etc.

Ik ga er niet te diep op in, want iedereen leest mee, ook buiten Fok komen we als 'Adsense topic' op de eerste Google resultpagina naar voren. Daarnaast zie je dan ook mijn domeinnamen en dat wil ik niet. In de videos ze je productreviews van bepaalde artikelen in mijn niche. Ik zorg ervoor dat de videos Engelse tekst bevatten, dat kunnen Nederlanders toch wel en qua videos is de wereld mijn markt, qua reviews Nederland en Belgie.
Met ShareThis gooi ik er een Google Translate bij voor de rest van de wereld. Sommige artikelen zijn hier al te krijgen en bijv. in Amerika nog niet, dat filmpje loopt lekker en genereert 80% van de inkomsten. Een ander artikel heb ik enkele maanden voor de verkoop meegekregen van een importeur van dat artikel en ook dat levert meer kijkers en dus clicks op.

Inmiddels ben ik niet meer de enige in mijn niche (was ik wel 5 jaar lang), dus ik mag nog wat beter mijn best doen. :) Gelukkig mag mijn concurrent nog geen Adsense gebruiken, maar ook dat zal niet lang duren.
pi_130376685
Productvideo's doen het vaak wel goed op YouTube, inderdaad. En als je deze in het Engels maakt, heb je natuurlijk direct een veel groter publiek. Hobbyvideo's doen het een stuk minder, en laat ik er daar nou juist de meeste van hebben :'). Ach, veel video's met lage inkomsten zorgen uiteindelijk toch nog voor een leuk bedrag. En als het goed is zal 't alleen maar stijgen, zonder dat je er naar om hoeft te kijken.
Get stoned
pi_130376735
Hoeveel views hebben ze ongeveer?
Ik heb filmpjes met 100k + views, maar helaas niet gemonetized (zijn gamefilmpjes).
pi_130376789
Wel wat minder dan dat :').
Get stoned
  Moderator vrijdag 23 augustus 2013 @ 10:24:30 #258
42184 crew  DaMart
pi_130376857
Ik heb dus vooral hobbyfilmpjes en de populairste is in een jaar tijd een paar honderd keer bekeken :'). Voor een nieuwe hobbysite die ik nog wil gaan maken, heb ik wel een apart Youtubekanaal aangemaakt inmiddels, zodat daar filmpjes met dezelfde soort inhoud komen te staan. Een aantal heb ik al verplaatst vanaf mijn normale account. Wel jammer dat je filmpjes niet gemakkelijk van het ene naar het andere account kan zetten zonder opnieuw te moeten uploaden.

Ik heb ook nog een derde account met filmpjes met duizenden views, maar dat is dan weer van een tv-serie, dus daar mag ik niks aan verdienen :').
Winterwonderland (een kerstverhaal) | Gevangen in sepia (kort verhaal)
Forumsmileys | Het is patat!
pi_130376864
Ik heb ook filmpjes met 40k+ views en staan er pas een aantal maanden op, maar helaas van tv series en verdien er dus ook niets aan ;( was meer als test met movie maker enzo en het is eigenlijk best goed gelukt want ik krijg heel veel likes en mensen die abonneren. Maar ja, voor niks :')
Facts don't care about your feelings
pi_130377286
quote:
14s.gif Op donderdag 22 augustus 2013 09:33 schreef Apekoek het volgende:

[..]

Yes! De desbetreffende persoon heeft zijn hele website inclusief mijn content offline gehaald. Hij maakte toch geen gebruik meer van de website.

Echter, hoe kom ik nu van mijn duplicate content penalty af? Gaat dat vanzelf na lang wachten of moet ik acties ondernemen?
Iemand nog een idee hier over? Is het een kwestie van geduld of kom je alleen van duplicate content penal af door hoe dan ook de content te veranderen?
pi_130379717
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 augustus 2013 09:50 schreef Afwazig het volgende:
Heb Sharethis even bekeken maar is het ook te vertalen naar Nederlands?
Mij maakt het weinig uit, bedoel je van "look here blabla"? Misschien zou ik alleen dat in het Nederlands willen maar ik zie ook al vanuit het buitenland de bezoekers dus dan is Engels wel handig.
  vrijdag 23 augustus 2013 @ 12:10:08 #262
4259 JK
In for a penny, in for a pound
pi_130379721
Ik zit op +/- 1000 views per dag (en stijgende), niet spectaculair. Qua inkomsten is dat tussen de 1 en 5 euro. Is serieus geen pijl op te trekken. Goed, het is niet bijster veel, maar je hoeft er geen fluit voor te doen na de upload (op wat reacties na dan) en wat Hinder al zegt; het zal alleen maar stijgen naarmate je er meer videos op zet. Soms heb je een gelukstreffer qua product. Het is een populair iets in mijn niche... andere vodeos gaan minder snel. Voordeel is dat ik mijn contacten met importerende bedrijven nog steeds aan het uitbreiden ben en dus nog sneller toegang krijg tot nieuwe artikelen dan het kopende publiek en soms de vakbladen. Ik krijg het in mijn eentje eigenlijk niet eens rond qua aanbod. Misschien eens een 2e mannetje erbij, al ga ik geen winst delen. :+

Apekoek, staat hier niet iets? https://support.google.com/webmasters/answer/66359?hl=en
Had ie ook je Adsense codes meegekopieerd?
pi_130383194
quote:
0s.gif Op donderdag 22 augustus 2013 21:21 schreef YoshiBignose het volgende:

[..]

Dat zeg ik nergens. Ik vroeg me gewoon af bij wat voor opleidingen SEO relevant is.
Een marketingopleiding. De scriptie wordt goedgekeurd als deze:

quote:
• Deze moet een strategische en commerciële dimensie hebben. In de ruimste zin van het woord:
[..Voorbeelden..]

Er moet sprake zijn van onderzoek. Ook in de ruimste zin van het woord, maar wel methodologisch en daarmee wetenschappelijk verantwoord. De methode van onderzoek dient afgeleid te worden uit het aangereikt probleem en daaruit afgeleide onderzoeksdoelen. Ook tijd en geld spelen daarbij natuurlijk een rol. Het onderzoek dient in ieder geval valide te zijn c.q. het dient een onderbouwd en methodologisch verantwoord antwoord te geven op de geformuleerde onderzoeksdoelen. Attentie: desk research alleen is niet voldoende; men dient ook zelf onderzoek uit te voeren waaruit niet eerder bekende data worden gegenereerd (field research)!
Daarom ben ik op zoek naar een manier hoe ik field research (waar enquetes, panelonderzoeken, experimenten, diepte-interviews een onderdeel van zijn) kan gaan doen.

Mocht iemand van jullie nog een heldere ingeving hebben zou ik het erg fijn vinden!

quote:
0s.gif Op donderdag 22 augustus 2013 21:10 schreef Afwazig het volgende:

[..]

Ik heb zelf ook een scriptie geschreven over SEO en de werking van zoekmachines en heb mij puur gefocust op het technische gedeelte (dus het algoritme en de opzet van de pagina). Hierbij heb ik een praktijkcase gemaakt door een website te bouwen en deze te te monitoren en aan de hand hiervan de theorie proberen te bewijzen.
Bedankt voor je reactie maar ik neem aan dat jij meer de ICT kant van de opleiding met SEO wilde laten zien. Ik zit op een marketingopleiding waarbij ik mezelf wil specialiseren in internetmarketing waar SEO een behoorlijk onderdeel in is.

quote:
0s.gif Op donderdag 22 augustus 2013 21:50 schreef jeronald het volgende:

[..]

Ik denk dat diepteinterviews met seo/sea experts heel leuk en leerzaam kunnen zijn. Voor mijn afstudeerproject ben ik ook door het hele land gereisd om mensen te interviewen, was altijd erg leuk en leerzaam. Qua tijd besloeg dit onderwerp denk ik zo'n 1/3 van mijn afstudeerproject, maar het was zeker het leukste.

Ik raad je wel aan al voor het opstellen van de vragenlijst na te denken hoe je het wil verwerken in je rapport. Daar had ik achteraf nog wat onenigheid over met mijn docenten, zij wilden dat ik het quasi-statistisch zou presenteren in mijn rapport. Kansloos natuurlijk omdat mijn geïnterviewden niet representatief (experts) waren, uit verschillende invalshoeken die (bewust) ook niet evenredig vertegenwoordigd waren en natuurlijk (lees: gelukkig) ook niet antwoorden met 'ja' en 'nee'. Maarja, uiteindelijk verlies je de discussie met docenten toch omdat zij er uiteindelijk een cijfer op knallen, dus ik heb toch een beetje moeten toegeven terwijl ik er zelf niet volledig achter stond :{.

Maar desalniettemin veel leuke contacten opgedaan en veel geleerd :)
Bedankt!

Dat is inderdaad iets wat mij erg interessant lijkt, het probleem alleen is dat zogenaamde SEO/SEA experts meestal een eigen bedrijf hebben die ze aan je (stagebedrijf) willen verkopen. Dus dan krijg je zo'n ongemakkelijk gesprek waar ik meer en meer info en ervaringen van hem wil weten en hij mij telkens zijn diensten wil verkopen.

Hoe heb jij dit probleem aangepakt?
- Met zuidelijke groet -
pi_130391918
quote:
0s.gif Op donderdag 22 augustus 2013 09:44 schreef De-Hamster het volgende:
Ik ga een afstudeerscriptie uitvoeren met SEO/SEA als thema. Nu vroeg ik me af als de hoofddoelstelling is om een hogere positie van het bedrijf in Google te verkrijgen is. Op welke manier kan ik dan echt veldonderzoek doen?

Veel dingen zijn namelijk vanachter de PC te analyseren etc. maar enquetes, panelonderzoeken, diepteinterviews, observaties etc. daar moet ik ook iets mee doen binnen mijn scriptie. Heeft iemand daar een leuk idee voor?
Moet de hoofddoelstelling niet zijn om meer conversies te krijgen op de website? SEO / hoge (organische) posities in Google is slechts 1 manier om dat te bereiken. Je hebt nog vele andere, denk aan SEA / display advertising, affiliate, social media marketing, etc etc..
Is het weer om te lachen?
  vrijdag 23 augustus 2013 @ 19:35:09 #265
340341 Blester
Membre très utile
pi_130392206
quote:
Geachte klant,

Houd er rekening mee dat uw toegang tot uw ING Bank MasterCard is over te
blok. Voor deze dienst te blijven zonder

onderbreking, klikt u op het icoon hieronder om handmatig uw MasterCard
updaten met onze Bank.

http://webxx-mastercardweb2013.twomini.com/
ING BANK MASTERCARD RE-ACTIVEREN

Na het voltooien van de instructies voor het bijwerken van uw MasterCard,
zal uw toegang tot uw MasterCard automatisch worden

hersteld en er geen verdere actie nodig zal zijn van u.

Hoogachtend,
ING Bank Klantenservice
Ik ben wel bekend onder de 'banken' vandaag zo te zien. Wel een mooi geschreven mail, dat dan weer wel ^O^
~ Love comes unseen; we only see it go
pi_130393938
quote:
14s.gif Op vrijdag 23 augustus 2013 19:26 schreef Tshot het volgende:

[..]

Moet de hoofddoelstelling niet zijn om meer conversies te krijgen op de website? SEO / hoge (organische) posities in Google is slechts 1 manier om dat te bereiken. Je hebt nog vele andere, denk aan SEA / display advertising, affiliate, social media marketing, etc etc..
Dat is haast niet te meten omdat er weinig conversiemogelijkheden zijn behalve een algemeen contactformulier. Hier zal sowieso geen SEA aan gehangen worden.
Het probleem zit hem puur in het field research in een digitaal thema zoals SEO/Internetmarketing is dit bijna niet mogelijk.
- Met zuidelijke groet -
pi_130394961
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 augustus 2013 14:16 schreef De-Hamster het volgende:
Dat is inderdaad iets wat mij erg interessant lijkt, het probleem alleen is dat zogenaamde SEO/SEA experts meestal een eigen bedrijf hebben die ze aan je (stagebedrijf) willen verkopen. Dus dan krijg je zo'n ongemakkelijk gesprek waar ik meer en meer info en ervaringen van hem wil weten en hij mij telkens zijn diensten wil verkopen.

Hoe heb jij dit probleem aangepakt?
Bij mij was dat gelukkig niet van toepassing, maar ik kan me voorstellen dat dat je tegenhoudt... Want wil jouw stagebedrijf hun eigen seo/sea gaan doen of willen zij ook seo/sea diensten gaan aanbieden?

Misschien moet je in de mailtjes/telefoontjes voor interviewaanvragen duidelijk maken dat jouw doel (bijvoorbeeld) is een rapport te schrijven over seo/sea technieken en niet daadwerkelijk om de site van je stagebedrijf een boost te geven (als dat zo is; natuurlijk wel de waarheid spreken). Waarschijnlijk zijn ze dan juist ook wel geïnteresseerd in het rapport.

[ Bericht 1% gewijzigd door jeronald op 23-08-2013 22:41:39 ]
pi_130399162
Een beetje kennis van de Nederlandse taal helpt ook altijd wel voor een voldoende voor je scriptie :P
Facts don't care about your feelings
pi_130399988
:X Dat was inderdaad niet al te best. Het resultaat van in m'n eigen reactie lopen klooien zonder daarna te controleren of alles nog lekker loopt én niet al te best in spelling zijn.
  vrijdag 23 augustus 2013 @ 23:21:44 #270
410457 ScheleHerder
kheb heul veul poedels
pi_130401750
Ik heb dus ook een eigen domeintje, lijkt me wel leuk allemaal.. Zou begot niet weten wat ik er eigenlijk mee moet. Laat staan dat ik überhaupt nog wel weet wáárom dat ik eentje heb. Ideetjes, aanradertjes? Gewoon een blogje maken ofzeau? ;( -O-
pi_130403382
.be domein??? Begot :')
Facts don't care about your feelings
  zaterdag 24 augustus 2013 @ 00:28:12 #272
410457 ScheleHerder
kheb heul veul poedels
pi_130404276
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 augustus 2013 00:01 schreef YoshiBignose het volgende:
.be domein??? Begot :')
Neuh, EU domein. *O*
pi_130408772
Gisteren een top dag gehad. Helaas bandbreedte bij moeten kopen :')
Net geen 40 euro. Ben bang dat ik zulke bedragen nooit meer ga halen :P
pi_130409780
Ironisch hoe die scorekaart bij 'Inkomstenoptimalisatie' van één cirkeltje naar vier cirkeltjes gaat zonder ook maar iets veranderd te hebben :'). Alle onderdelen zijn nu vier of vijf cirkeltjes, dus kom maar op met die inkomsten! :7.
Get stoned
pi_130410130
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 augustus 2013 10:37 schreef Hinder het volgende:
Ironisch hoe die scorekaart bij 'Inkomstenoptimalisatie' van één cirkeltje naar vier cirkeltjes gaat zonder ook maar iets veranderd te hebben :'). Alle onderdelen zijn nu vier of vijf cirkeltjes, dus kom maar op met die inkomsten! :7.
Daar klopt geen kut van.
Ik heb er toen echt heel veel nagekeken, en dingen op aangepast. Niks leek te werken.
Toen dacht ik, fuck it, het loopt toch wel. En 3 weken later ineens alles goed :')
Dus ik ga er niet eens meer na kijken. Pas als die tellers op 0 blijven, zal ik wel weer een blik werpen :D
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')