Na het rijzen kneed ik de bol nog een keer, en dan scheur ik er een stuk af om uit te rollen.quote:Op woensdag 6 november 2013 10:38 schreef MaximusTG het volgende:
Verhouding gist is idd zoiets, meestal wordt 7 gr instant = 21 gram verse gist gedaan. Maar goed;
Je zou kunnen proberen wat meer water toe te voegen. Probeer eens 240 gram water.
Op welk moment verdeel je je deeg? Als je het pas vlak voor het uitrekken/rollen doet heeft het deeg inderdaad de neiging elastisch te zijn.
Staat toch ook gewoon in de PDF in de OP?quote:Op woensdag 6 november 2013 10:49 schreef Zo-is-dat het volgende:
Maximus, wat is je recept voor zuurdesem pizza? Eens kijken of ik dat morgen kan proberen
Die fout maakte ik ook ooit.. Je moet je deeg na het opdelen even opbollen en dan laten rusten. Als je het gelijk na het kneden wilt uitrollen is het deeg heel erg elastisch. Als je het goed laat rusten en dan voorzichting de opgebolde bollen uitrolt gaat dat veel makkelijker.quote:Op woensdag 6 november 2013 10:50 schreef WaanzinnigeBoterham het volgende:
[..]
Na het rijzen kneed ik de bol nog een keer, en dan scheur ik er een stuk af om uit te rollen.
Aha.. Dus nog een halfuurtje ofzo de bolletjes laten rusten? Bedankt voor de tip!quote:Op woensdag 6 november 2013 11:24 schreef MonkNL het volgende:
[..]
Die fout maakte ik ook ooit.. Je moet je deeg na het opdelen even opbollen en dan laten rusten. Als je het gelijk na het kneden wilt uitrollen is het deeg heel erg elastisch. Als je het goed laat rusten en dan voorzichting de opgebolde bollen uitrolt gaat dat veel makkelijker.
Zie ik het goed dat jij een oude etna gasoven hebt, en zo ja, hoe oud is die en hoe heet wordt die?quote:
Ja ik doe meestal 30-60 min. En dan niet weer kneden! Want dan wordt het weer elastisch.quote:Op woensdag 6 november 2013 11:31 schreef WaanzinnigeBoterham het volgende:
[..]
Aha.. Dus nog een halfuurtje ofzo de bolletjes laten rusten? Bedankt voor de tip!
Ah, ok. Ik zit er namelijk over te denken een tweedehandsje te kopen omdat die oude gasovens vaak boven de 300 kunnen worden, alleen hoe oud moet ik ze dan hebben vroeg ik mij af. Maar aan jou heb ik dus niks.quote:Op woensdag 6 november 2013 12:15 schreef MaximusTG het volgende:
Nou, dat het een etna is zie je goed, maar het is een gasfornuis met elektrische oven. En niet zo heel oud hoor . Denk max 5 jaar geleden nieuw gekocht. Max. 250 C.
Volgens mij heeft warme lucht de neiging om op te stijgen, dus ik vraag me af of dat wel iets uitmaakt. Maar als je 2 van die chamotteblokken moet opwarmen ben je wel even bezig denk ik. Die dunne steentjes kunnen de hitte van zo'n oude gasoven helemaal niet aan.quote:Op woensdag 6 november 2013 12:37 schreef MaximusTG het volgende:
Nou, dat klinkt ook vriendelijk .
Hmm, maar hebben die oude gasovens vaak niet alleen onderwarmte? Tenminste, de paar die ik wel eens gebruikt heb wel. Dan zou je haast een soort mini-steenoven in de oven moeten bouwen (dan denk ik bv aan twee pizzastenen met ruimte ertussen, waar je de pizza op de onderste schuift).
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |