abonnement Unibet Coolblue
pi_132319155
quote:
Het kabinet wil een militaire bijdrage leveren aan de vredesmissie van de Verenigde Naties in Mali. Nederland zou onder meer commando's en Apaches naar het Afrikaanse land willen sturen. Dat schrijft de Volkskrant zaterdag op basis van ingewijden.

Over deelname aan de missie is lang getwijfeld. Daardoor zijn de 'makkelijke klussen', zoals het trainen van Malinezen in een ommuurd kamp, volgens de krant al vergeven aan andere landen. Om reputatieschade door de besluiteloosheid te herstellen overweegt Nederland volgens de krant een veel gevaarlijkere bijdrage.

Het kabinet zou willen meedraaien in het 'hoogste geweldsspectrum', met zo'n zeventig commando's die achter de vijandelijke linies opereren. Verder biedt Nederland volgens de krant vier Apaches en zo'n zeventig inlichtingenofficieren.

Ongeveer vierhonderd Nederlandse militairen zouden moeten worden uitgezonden. Het plan wordt volgens de krant over twee weken besproken in de ministerraad. Tot die tijd willen de ministerie van Buitenlandse Zaken en Defensie er niets over zeggen.

Begin vorige maand vertrok al een groep militairen naar Mali om onderzoek te doen naar wat Nederland zou kunnen bijdragen aan de missie. Voor de zomer liet het kabinet al weten de wenselijkheid en mogelijkheid van een bijdrage aan de missie te onderzoeken.

De VN-missie ging 1 juli van start na oplaaiend geweld in Mali. Het noorden van het land viel vorig jaar maart in handen van moslimextremisten en rebellen. Frankrijk greep in met een militair offensief. Uiteindelijk moeten ruim twaalfduizend VN-militairen en -politiemensen zijn gestationeerd in Mali. Er zijn er nu echter nog maar ruim vijfduizend.

Bron: Novum
Blood Sugar Sex Magik
  zaterdag 19 oktober 2013 @ 11:36:41 #277
74865 Pumatje
Wij stelen die kazen!
pi_132319861
Daar gaan we dan, Afrika.
[DEF] SC#8 Pumatje, niet geboren maar door de baas verstrekt
  zaterdag 19 oktober 2013 @ 12:24:55 #278
358523 IkStampOpTacos
Tacostamper extraordinaire
pi_132320896
quote:
Militair opgepakt met munitie in huis

Een 39-jarige militair uit Oss is vrijdag opgepakt in een onderzoek naar drugshandel. Bij een huiszoeking bleek hij munitie in huis te hebben.

De politie trof 380 stuks aan, van verschillende kalibers.
In het onderzoek naar de drugshandel werden vrijdagmiddag ook twee 40-jarige Ossenaren aangehouden. Ze zaten samen in een auto en hadden cocaïne op zak. In hun huizen werd cocaïne, hennep, versnijdingsmiddel, munitie en een mogelijk verboden luchtdrukwapen gevonden.
De militair werd later in zijn woning aangehouden. Hij is overgedragen aan de marechaussee, laat de Brabantse politie zaterdag weten.
http://www.nu.nl/binnenla(...)munitie-in-huis.html

Er is weer een extra vacature open dus... :{
It's my life, it's now or never, I ain't gonna live forever.
-
Headstrong to take on anyone.
  zaterdag 19 oktober 2013 @ 13:05:35 #279
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_132322009
Zijn we er klaar voor ?

pi_132322739
quote:
1s.gif Op zaterdag 19 oktober 2013 13:05 schreef AchJa het volgende:

[..]

39 Jaar... Wat voor lul ben je dan?
nu een lul zonder baan en een lul die nooit meer voor de overheid zal werken of een vgb zal krijgen.

oftewel kansloos dus.
pi_132322815
Eindelijk op bezoek bij fabriek JSF

Amerika-correspondent Erik Mouthaan over wat hem bezighoudt aan de andere kant van de oceaan.

Niets is vervelender voor een televisiejournalist dan allerlei mooie plaatjes zien en die niet mogen filmen, al heb je een camera bij je. Lopend door de fabriekshal waar de JSF, of beter gezegd de F35, wordt gemaakt, zien mijn cameraman Freek Herberts en ik hoe arbeiders met composietplaten in de weer zijn. Ze worden aan de vleugel geplaatst van één van de duurste vliegtuigen op aarde.

Een man is zó nauwkeurig bezig dat hij een spiegeltje gebruikt bij het aandraaien van een schroefje achter een metalen frame, hij wil per se dat het goed zit.

Maar bouwer Lockheed staat het filmen van shots slechts beperkt toe op zijn fabrieksvloer. We mogen van geluk spreken dat we een interview kunnen doen en mijn zogeheten stand-up op kunnen nemen, de zinnen die ik richt aan de kijker thuis.

Terwijl Freek opstelt, turen er maar liefst vijf voorlichters, managers en securitymensen naar het schermpje op de camera. Er is een drievoudig akkoord nodig voordat Freek op 'record' drukt. In de fabriek wordt namelijk gewerkt met technieken waarvan Lockheed en zijn internationale (ook Nederlandse) partners niet willen dat de concurrenten die kunnen zien. Maar ook moet voorkomen worden dat vijanden bijvoorbeeld kunnen zien waar bepaalde bedrading loopt of hoe wapensystemen worden vastgezet.

Het is dan ook niet zomaar iets dat hier gebouwd wordt. De nieuwe generatie van gevechtsvliegtuigen is geheel 'stealth' (onherkenbaar voor radar), wendbaarder dan de F16 en heeft meer wapenmogelijkheden.

Restricties bij het filmen zijn vervelend voor ons maar ik neem ze voor lief omdat het na zes jaar bellen en soebatten toch gelukt is om bij de JSF's te staan en vragen te kunnen stellen aan bouwer en testpiloten.

Maar goed, denk je dan als leek, de helft van ongelofelijk bizar te duur is nog steeds enorm te duur.

Lockheed en het Nederlandse ministerie van Defensie hielden de boot af zolang er nog geen officieel groen licht was uit politiek Den Haag, waarschijnlijk ook om kritische Tweede Kamerfracties niet voor het hoofd te stoten. Die hadden namelijk al het gevoel dat hen geen keus werd geboden in het uitzoeken van een opvolger van de F16. Als zij het idee kregen dat de fabrikant bezig was met een pr-campagne in de Nederlandse media zou dat voor nog meer chagrijn kunnen zorgen.

Het ontwikkelen van de JSF duurt langer en is duurder dan iedereen had gedacht. De totale kosten bereiken nu al een biljoen dollar. Nederland is niet blij dat de prijs van het toestel zo hoog is uitgevallen dat er in plaats van de 85 geplande toestellen nog maar 37 kunnen worden aangeschaft. De vice-president Programma Integratie en Zakelijke Ontwikkeling van Lockheed zegt daarop: De prijs is al met 55 procent gedaald sinds het eerste type. Maar goed, denk je dan als leek, de helft van ongelofelijk bizar te duur is nog steeds enorm te duur.

Manager Steve O'Bryan verzekert me dat de vele technische problemen zo goed als verholpen zijn, het loopt nu op rolletjes. Als Nederland de toestellen daadwerkelijk aanschaft in 2018 werkt alles top. Toch werd een paar weken geleden nog ergens een scheurtje aangetroffen dat er niet had moeten zitten. En de inspecteur-generaal van het Pentagon sprak in een kritische rapport van 'een gebrek aan aandacht voor details, ontoereikende procesdiscipline en een 'dat vangen we later wel op-cultuur' in de fabriek. Dat rapport baseerde zich op 'gegevens die inmiddels meer dan zestien maanden oud zijn', liet het bedrijf weten in een reactie.

Of je de JSF nu haat of aanbidt, de kogel lijkt door de kerk in Den Haag.

In een hangar op het Lockheed terrein in Fort Worth kunnen we een wel uitgebreid een F35 filmen die al af is. Nou ja, niet een te close shot maken van die camera die onder de neus van het toestel hangt en zeker niet naar binnen de laadklep schieten. Geheime technologie, waaronder Nederlandse makelij. Toch ben ik oprecht blij dat we nu zo dichtbij het toestel kunnen komen. En het toestel heeft haast organische vormen als een soort vliegende platvis met een hoekige vogelbek.

Of je de JSF nu haat of aanbidt, de kogel lijkt door de kerk in Den Haag, al moet de parlementaire stemming nog plaatsvinden. En dus: als de Koninklijke Luchtmacht in de toekomst helpt bij het handhaven van een no-flyzone of als u in een weiland bij Volkel wordt opgeschrikt door een enorme berg lawaai dan weet u: dat is hem, de JSF.

bron : RTLNieuws
  Eindredactie Frontpage / Forummod zaterdag 19 oktober 2013 @ 15:04:55 #283
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_132324483
Militair opgepakt na vondst munitie in huis

OSS -
Bij een onderzoek naar drugshandel is een 39-jarige militair uit Oss opgepakt. Hij had 380 stuks munitie in huis liggen. Twee andere mannen van 40 uit Oss zitten vast op verdenking van drugshandel. Dat maakte de politie zaterdag bekend.

De twee werden vrijdag opgepakt toen ze samen in de auto zaten. Ze hadden cocaïne bij zich. In hun woningen vond de politie nog meer cocaïne, hennep, versnijdingsmiddel en munitie.
De militair werd tijdens een huiszoeking in zijn eigen woning aangehouden. Of hij ook wordt verdacht van handel in drugs, wilde de politie niet zeggen. Hij is overgedragen aan de Koninklijke Marechaussee.

Bron: http://www.telegraaf.nl/b(...)nitie_in_huis__.html
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  Eindredactie Frontpage / Forummod zaterdag 19 oktober 2013 @ 15:16:21 #284
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_132324776
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  Eindredactie Frontpage / Forummod maandag 21 oktober 2013 @ 16:41:18 #285
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_132398572
Munitiestort Oosterschelde tikkende tijdbom

AMSTERDAM -
Op de bodem van de Oosterschelde ligt 30 miljoen kilo overgebleven ongebruikte munitie uit de Tweede Wereldoorlog. In totaal zijn dat 800 vrachtwagens vol bommen en granaten. Het is de grootste munitiedump van ons land.

Defensie zegt dat er geen gevaar is voor volksgezondheid en milieu en laat de munitiestort met rust. Maar experts zien wel gevaar en roepen op tot een schoonmaak van de zeearm, tevens Nationaal Park, meldt EenVandaag.

De munitie is tussen 1945 en 1967 door het leger in het water gestort. Dat was toen een makkelijke en acceptabele oplossing. De munitie ligt er dus al tientallen jaren. In het zoute zeewater roesten de granaten door en de giftige inhoud komt vrij in de Oosterschelde.

Bron: http://www.telegraaf.nl/b(...)kende_tijdbom__.html
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  Eindredactie Frontpage / Forummod dinsdag 22 oktober 2013 @ 23:11:59 #286
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_132457724
Onderzoek naar marinier om 'mishandeld' piraatje

Roy Klopper
AMSTERDAM -
Militairen voelen zich bij geweldsmissies in crisisgebieden tegengewerkt door justitie dat naar hun gevoel elke actie onder de loep legt. Binnen en rond de krijgsmacht heersen verbijstering en woede over een strafrechtelijk onderzoek naar het ingrijpen van een Nederlandse marinier bij een arrestatie tijdens een piraterijmissie bij Somalië.

Volgens militairen tonen de magistraten vanuit hun veilige bureaustoel te weinig begrip voor het vaak weerbarstige militaire werk.

„Dit soort zaken is onvergelijkbaar met welke arrestatie dan ook in Nederland. Met excessief geweld worden schepen gekaapt, opvarenden zijn vaak maandenlang gegijzeld en worden soms vermoord. Het overmeesteren van zwaar bewapende kapers is ook voor onze mariniers een risicovolle operatie”, aldus generaal b.d. Ruud Vermeulen namens de officierenkoepel GOV/MHB.

Bron: http://www.telegraaf.nl/b(...)naar_marinier__.html
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  Eindredactie Frontpage / Forummod dinsdag 22 oktober 2013 @ 23:13:52 #287
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_132457814
Leger vecht tegen liefjes

Bart Olmer
UTRECHT -
Legerliefjes mogen alleen afkomstig zijn uit betrouwbare landen. Defensiepersoneel op vertrouwensfuncties mag alleen relaties hebben met partners uit landen waarmee de Nederlandse militaire geheime dienst MIVD contacten heeft. Dit blijkt uit een oordeel van het College voor de Rechten van de Mens, dat gisteren openbaar is geworden.

Een ex-Defensiemedewerker had de Staat gedagvaard, omdat hij geen vertrouwensfunctie mocht vervullen vanwege zijn huwelijk met een Turkse diplomate. Het college oordeelt nu dat Defensie hiermee indirect discrimineert, maar dat het „belang van de nationale veiligheid” zwaarder weegt.

In De Telegraaf meer over de achtergrond van deze zaak en de gevolgen die de uitspraak van het college heeft.

Bron: http://www.telegraaf.nl/b(...)tegen_liefjes__.html
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
pi_132464181
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 oktober 2013 23:11 schreef Cobra4 het volgende:
Onderzoek naar marinier om 'mishandeld' piraatje

Roy Klopper
AMSTERDAM -
Militairen voelen zich bij geweldsmissies in crisisgebieden tegengewerkt door justitie dat naar hun gevoel elke actie onder de loep legt. Binnen en rond de krijgsmacht heersen verbijstering en woede over een strafrechtelijk onderzoek naar het ingrijpen van een Nederlandse marinier bij een arrestatie tijdens een piraterijmissie bij Somalië.

Volgens militairen tonen de magistraten vanuit hun veilige bureaustoel te weinig begrip voor het vaak weerbarstige militaire werk.

„Dit soort zaken is onvergelijkbaar met welke arrestatie dan ook in Nederland. Met excessief geweld worden schepen gekaapt, opvarenden zijn vaak maandenlang gegijzeld en worden soms vermoord. Het overmeesteren van zwaar bewapende kapers is ook voor onze mariniers een risicovolle operatie”, aldus generaal b.d. Ruud Vermeulen namens de officierenkoepel GOV/MHB.

Bron: http://www.telegraaf.nl/b(...)naar_marinier__.html
Nondeju -O-
You know how to curl up like a bitch, don't you, reporter?
  † In Memoriam † woensdag 23 oktober 2013 @ 13:53:14 #289
337566 MaryMouse
Lucky's Mouse
pi_132472571
'Nederland bewaakt luchtruim in 2016 samen met België'
Nederland zal naar verwachting in 2016 samen met België het luchtruim van de Benelux gaan bewaken.

Minister Jeanine Hennis-Plasschaert van Defensie heeft hierover woensdag in Brussel een intentieverklaring getekend met haar Belgische ambtgenoot Pieter de Crem.
Vorig jaar spraken Nederland, België en Luxemburg af om op militair gebied nauw te gaan samenwerken onder meer over de bewaking van het luchtruim. De drie landen hopen in tijden van grote bezuinigingen op de krijgsmacht op deze manier toch hun militaire slagkracht te kunnen verbeteren.

Bron: http://www.nu.nl/politiek(...)amen-met-belgie.html
You better lose yourself in the music
The moment, you own it, you better never let it go
pi_132473608
quote:
0s.gif Op woensdag 23 oktober 2013 13:53 schreef MaryMouse het volgende:
'Nederland bewaakt luchtruim in 2016 samen met België'
Nederland zal naar verwachting in 2016 samen met België het luchtruim van de Benelux gaan bewaken.

Minister Jeanine Hennis-Plasschaert van Defensie heeft hierover woensdag in Brussel een intentieverklaring getekend met haar Belgische ambtgenoot Pieter de Crem.
Vorig jaar spraken Nederland, België en Luxemburg af om op militair gebied nauw te gaan samenwerken onder meer over de bewaking van het luchtruim. De drie landen hopen in tijden van grote bezuinigingen op de krijgsmacht op deze manier toch hun militaire slagkracht te kunnen verbeteren.

Bron: http://www.nu.nl/politiek(...)amen-met-belgie.html
Top. Dan kan de QRA straks van Florennes naar ergens halverwege de Noordzee vliegen om daar de Tupo's te gaan onderscheppen. ^O^
Blood Sugar Sex Magik
  woensdag 23 oktober 2013 @ 20:55:53 #291
74865 Pumatje
Wij stelen die kazen!
pi_132489589
Nederland steunt Duits NAVO-plan

Nederland steunt het Duitse plan om binnen de NAVO grotere landen een leidende positie te geven. Samen met zo'n coördinator kunnen andere bondgenoten bijvoorbeeld een militair project ontwikkelen of tankvliegtuigen kopen.


Het gaat om een geheel nieuwe vorm van samenwerking binnen het bondgenootschap.
Nederland is al lang voorstander van grotere internationale samenwerking, benadrukte minister van Defensie Jeanine Hennis-Plasschaert woensdag in Brussel na overleg met haar NAVO-collega's. ''Het is een heel goed concept'', aldus de bewindsvrouw.

Zij hoopt dat het plan over 1 jaar, op de eerstvolgende NAVO-top, nader is uitgewerkt.
In tegenstelling tot enkele andere NAVO-lidstaten is Hennis-Plasschaert niet bang dat de nieuwe aanpak leidt tot verlies van soevereiniteit en nationale controle. ''Als samenwerking oplevert dat we de belangen van Nederland beter kunnen behartigen, is het eerder van toegevoegde waarde dan een inbreuk.''
Ook deelt ze de vrees van de Fransen niet dat samenwerking onder een ''leider'' leidt tot specialisatie van legers.
''Het is niet de bedoeling dat we worden versmald tot een bepaald onderdeel van de krijgsmacht bij de nieuwe vorm van samenwerking'', aldus Hennis-Plasschaert.

nu.nl
[DEF] SC#8 Pumatje, niet geboren maar door de baas verstrekt
  Eindredactie Frontpage / Forummod zaterdag 26 oktober 2013 @ 07:15:07 #292
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_132575654
Marine onderschept 1450 kilo cocaïne

door Bart Olmer
AMSTERDAM -

1450 kilo coke, met een waarde van ruim 40 miljoen euro, heeft de Nederlandse marine deze week onderschept in het Caribische gebied, op 140 mijl zuid van de Dominicaanse republiek. „Een mijlpaal”, jubelt Commandant Zeemacht Caribisch gebied brigadegeneraal der mariniers Dick Swijgman de vangst. De drugs werd onderschept door de bemanning van het marineschip Zr.Ms. Amsterdam

„Met deze onderschepping erbij hebben we dit jaar in nauwe samenwerking met onze partners en de Kustwacht Caribisch Gebied meer dan 10.000 kilo drugs van de ‘markt’ gehaald. Dit is een resultaat waar we als marine en kustwacht erg trots op zijn”, zegt Swijgman.

Bij de onderschepping en aanhouding van de opvarenden speelden het DASH 8-patrouillevliegtuig van de Kustwacht en de maritiemehelikopter NH90 een hoofdrol. Het smokkelbootje, met 4 man aan boord en de balen coke, werden gespot op een route richting de Dominicaanse Republiek en Haïti.

„We hebben de volgeladen drugssmokkelboot opgespoord met onze moderne sensoren”, vertelt de helikopterpiloot luitenant-ter-zee der 1e klasse Sander van der Wal. „Daarna zijn we er achter aan gegaan en hebben we de bemanning tot stoppen gedwongen. We zijn net zo lang bij de smokkelboot gebleven totdat de Amsterdam nabij was.” De aanhouding werd formeel uitgevoerd door Amerikanen van de Coast Guard Law Enforcement Detachment, die aan boord zitten van het Nederlandse marineschip.

Bron: http://www.telegraaf.nl/b(...)vangst_Marine__.html
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  Eindredactie Frontpage / Forummod dinsdag 29 oktober 2013 @ 11:16:24 #293
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_132685557
Man betrapt op beschijnen Apache

SPRUNDEL -
De marechaussee heeft maandagavond in Sprundel (Noord-Brabant) een 25-jarige man aangehouden voor het beschijnen van een Apache-helikopter met een groene laserpen. De man uit Sprundel werd gevonden op aanwijzing van de helikopterpiloot en hij had de laserpen nog bij zich, meldt een woordvoerder.

Een woordvoerder van de helikopterbasis Gilze-Rijen laat desgevraagd weten dat het regelmatig gebeurt dat Apaches worden beschenen. De marechaussee zegt dat het niet heel vaak gebeurt dat iemand op heterdaad betrapt kan worden.

Over het motief van de verdachte kon de marechaussee dinsdag nog niks zeggen. Hij zit nog vast.
Het beschijnen van piloten is sinds dit jaar strafbaar. Daders riskeren een gevangenisstraf of een geldboete.

Bron: http://www.telegraaf.nl/b(...)chijnt_Apache__.html
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  woensdag 30 oktober 2013 @ 15:10:38 #294
112339 MPG
Slaverplaatser / Koffiemanager
pi_132725662
Defensiepersoneel is vertrouwen in minister kwijt

quote:
De meerderheid van het defensiepersoneel heeft geen vertrouwen in de top. Bijna negentig procent denkt dat minister van Defensie Jeanine Hennis-Plasschaert (VVD) niet weet wat er leeft in haar eigen organisatie. Dat blijkt uit een peiling van de militaire vakbond AFMP.

...

KSC JUBILEUM topic
"Sleep: A completely inadequate substitute for caffeine"
#TeamHumbug
Heeft patent op Mosterd-Maaltijd situaties
  Eindredactie Frontpage / Forummod woensdag 30 oktober 2013 @ 15:16:19 #295
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_132725850
Vliegveld Twente behoudt militaire status

ENSCHEDE -
Ook al vliegen er al jaren geen militaire vliegtuigen meer vanaf Vliegveld Twente, het mag wel de status van militair luchtvaartterrein behouden. Dat besloot de Raad van State woensdag. Eerder besloot de rechtbank in Almelo juist dat die status door de minister van Defensie moest worden ingetrokken. Ten onrechte, aldus de Raad.

Dat heeft tot gevolg dat de geluidsnormen niet hoeven worden aangepast en dat plannen om bijvoorbeeld te bouwen rond het terrein kunnen worden tegengehouden. Volgend jaar moet het vliegveld, waar in 2008 voor het laatst militair op werd gevlogen, een burgerluchthaven worden. De huidige geluidsnormen en andere regels vervallen dan alsnog.

Waarschijnlijk vertrekken de eerste reguliere vluchten vanaf het dan verbouwde vliegveld pas in 2016.

Bron: http://www.telegraaf.nl/b(...)ijft_militair__.html
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  Eindredactie Frontpage / Forummod vrijdag 1 november 2013 @ 15:49:08 #296
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_132795840
'MIVD vaak teruggefloten om screening'

RIJSWIJK -
De MIVD slaat de plank vaak mis bij het intrekken van zogenoemde Verklaringen van Geen Bezwaar voor militairen. Zonder deze verklaring voor betrouwbaarheid kunnen militairen niet bij defensie werken. Dat zegt advocaat Michael Ruperti, die veel van deze zaken behandelt. Rechters en de bezwaarcommissie fluiten de militaire inlichtingendienst MIVD vaak terug voor hun rol bij het ontslag van militairen.

Bij een extra controle door de MIVD in 2012 werden 80 verklaringen ingetrokken. Ruperti heeft sinds die tijd meer dan de helft van deze zaken in zijn portefeuille. Na behandeling van die zaken door de bezwaarcommissie of de rechter is in totaal in 42 procent van die zaken alsnog een VGB afgegeven of daartoe geadviseerd. In die zaken werd de intrekking van MIVD dus (voorlopig) teruggedraaid.

„Het merendeel van de zaken loopt nog”, licht Ruperti toe. „Maar van de 18 afgedane zaken hebben 14 militairen hun verklaring weer teruggekregen en worden ze toch niet ontslagen.”

„Dus tot nu toe heeft de MIVD in ruim driekwart van de gevallen onterecht de VGB van een militair ingetrokken”, rekent Ruperti voor. „Deze mensen hebben vaak maandenlang onterecht geschorst thuisgezeten in afwachting van de uitkomsten van de bezwaren die ze hadden ingediend.”

Een nieuwe regeling van defensie die hierover vrijdag is ingegaan, verergert de situatie alleen nog maar, meent de advocaat. Hij doelt onder meer op militairen die hun baan dreigen kwijt te raken omdat hun partner uit een land komt waarmee de MIVD niet samenwerkt. Hun verklaring wordt ook ingetrokken. De advocaat heeft acht van deze zaken.

„Die nieuwe regeling druist in tegen de grondrechten en mensenrechtenverdragen, omdat die nog strenger en ook discriminerend is”, concludeert Ruperti. „Het is een verkapte bezuinigingsmaatregel, waardoor meer militairen hun baan dreigen kwijt te raken, doordat ze als afgedankt vuil buiten de deur worden gezet. Het is ook niet waarschijnlijk dat de kwaliteit bij de MIVD zal verbeteren.”

„Defensie haalt zich hiermee problemen op de hals”, concludeert hij. „Er zijn veel militairen van bijvoorbeeld Turkse of Marokkaanse afkomst die een partner in hun moederland hebben of krijgen. Met deze landen werkt de MIVD niet samen. Het gevolg is dat deze militairen moeten stoppen met hun werk wegens hun partner.”

„Dit is een verkapte vorm van discriminatie”, vindt Ruperti. In de kwesties over het partnerbeleid heeft de advocaat gemerkt dat defensie dit risico niet van tevoren aangeeft. „Dat leidt tot pijnlijke situaties.”

„Een schrijnend geval in mijn praktijk is een militair van Marokkaanse afkomst die jarenlange ervaring met meerdere uitzendingen heeft, onder meer in Afghanistan”, vertelt de advocaat. „Hij krijgt een relatie met een Marokkaanse en ze gaan trouwen. De partner voldoet aan alle inburgeringseisen. Toch raakt mijn cliënt zijn baan kwijt. Dat is vreselijk voor hem, maar ook slecht voor de kwaliteit van defensie.”

Militaire vakbond CNV Acom herkent dergelijke verhalen. Volgens voorzitter Jan Kleian deugt het systeem wel, maar leidt het soms wel tot ongewenste situaties.

Defensie wil niet via de media op de bezwaren van Ruperti reageren.

Bron: http://www.telegraaf.nl/b(...)om_screening___.html
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  Eindredactie Frontpage / Forummod vrijdag 1 november 2013 @ 15:49:38 #297
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_132795856
De kogel is nu door de kerk: DEF / De Nederlanders en Fransen in Mali
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  Eindredactie Frontpage / Forummod zaterdag 2 november 2013 @ 08:25:26 #298
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_132817025
Leger is op zoek naar whizzkids

AMSTERDAM -
Het leger zoekt met spoed 150 computerhackers die via internet vijandige doelen kunnen uitschakelen.

Zij kunnen vanaf volgend jaar aan de slag in het Cyber Commando, schrijft het AD.

De 'cybersoldaten' moeten Nederlandse defensiegeheimen beschermen en in oorlogstijd computers aanvallen en zo vijandelijke doelen zonder bloedvergieten uitschakelen. Daarbij gaat het om bijvoorbeeld raketinstallaties.

Ook de militaire inlichtingendienst MIVD wil zich nadrukkelijk op internet begeven om inlichtingen te vergaren. De krijgsmacht wil daarvoor meer bevoegdheid. Een onderzoekscommissie bekijkt op dit moment of het wenselijk is dat de geheime dienst gemakkelijker kan zoeken op internet en komt binnenkort met een aanbeveling.

Bron: http://www.telegraaf.nl/b(...)ekt_whizzkids__.html
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  Moderator zaterdag 2 november 2013 @ 09:52:22 #299
39093 crew  jitzzzze
Banaan in je oor
pi_132817583
quote:
Minister Hennis-Plasschaert realistisch over uitkomst missie Mali
Van vorige vredesmissies is geleerd dat je van te voren realistisch moet zijn over de uitkomsten ervan. "Er zal veel inzet moeten worden geleverd om het staatsgezag in Mali terug te brengen."

Dat laat Jeanine Hennis-Plasschaert, minister van Defensie, weten in een interview met NU.nl over de missie in Mali. Volgens Hennis is dit bovendien niet de verantwoordelijkheid van Nederland, maar van de VN, die de missie leidt. "Wij gaan in ieder geval voor twee jaar. Maar er zal veel langer een VN-macht in het gebied aanwezig zijn."
Toch noemt ze de Nederlandse bijdrage aan de missie "cruciaal". "Nederland voorziet in deze missie voornamelijk de informatie. We zijn de ogen en oren van de VN. Zonder een goede informatiepositie zou de missie niet slagen."

Missie
Het kabinet besloot vrijdag om tot einde van 2015 met 368 militairen en 12 politieagenten een bijdrage leveren aan de VN-missie in Mali. Dit land wordt vooral in het noorden geteisterd door extremistische groeperingen, die geleerd zijn aan al-Qaeda.

Een les die van vorige missies geleerd is, is toch dat je de veiligheid van een land al niet meer kan garanderen zodra je een land verlaat?
"Je moet vooraf goed de verwachtingen scheppen over het resultaat van de missie. Bij Afghanistan was het onmogelijk om het land het Zwitserland van het Midden-Oosten te maken. Dat is bij Mali ook zo."
"Ik ben er wel van overtuigd dat deze missie zeer waardevol kan zijn voor het terugbrengen van het staatsgezag en daarmee waardevol voor het terugbrengen van de stabiliteit in het land. Daar zal heel veel inzet voor moeten worden geleverd."

U geeft aan dat het risico voor militairen in Mali momenteel 'matig' is. Maar dat kan veranderen, zo geeft u zelf ook aan. Wat gebeurt er in zo’n geval?
"In het verleden hebben we daarover belangrijke lessen geleerd (in Srebrenica, red.) dus dan moet je daar natuurlijk rekening mee houden. Het risico bij Mali is dat je misschien een opkomst ziet van het gebruik van bermbommen. Daar hebben we de nodige expertise voor."

Onze commando’s die het veld ingaan die kenmerken zich door zelfredzaamheid. Ze zijn getraind om in een onherbergzaam gebied te opereren.
"Als ze worden aangevalllen dan mogen ze zich verdedigen. Dat mandaat hebben ze en daar zijn ze ook goed voor getraind."
"Als dat niet genoeg is dan staan er Apache-helikopters klaar. Daarnaast is er een quick reaction macht van de VN die kan bijstaan. Dan is er ook nog een Franse defensiemacht die we om hulp kunnen vragen. Dus als het escaleert dan is het echt strak georganiseerd."

In september is het besluit gevallen over de aanschaf van 37 JSF-toestellen. Dat ligt moeilijk bij de achterban van de PvdA. De PvdA maakte zich wel erg sterk voor deze missie. Is het een goedmakertje?
"Ik herken dat beeld helemaal niet en zou zo’n redenatie ook echt verschrikkelijk vinden voor onze militairen, die daar niet zonder risico naar toe gaan. Het raakt me echt dat dat gesuggereerd wordt. Ik hou me daar echt verre van."

Deze week is er vanuit het Defensiepersoneel flinke kritiek op u als persoon geuit. Denkt u dat deze missie die verhoudingen wat kan stabiliseren?
"Ook dat kan nooit een argument zijn om tot zo’n intens besluit te komen. Ik vind mijn positie weinig relevant in het maken van een dergelijk besluit."

Maar er zal toch opgelucht worden gereageerd dat er weer een echte missie is waar Nederland aan bijdraagt?
"De krijgsmacht is er om ingezet te worden en niet om op een kazerne te blijven. Onze militairen worden bij voorkeur ingezet daar waar ze voor getraind en opgeleid worden. Dat kan ten behoeve van eigen land, of ten behoeve van de internationale veiligheid zijn."

Wordt u ook extra kritisch bekeken omdat u als vrouw aan het roer staat?
"Ik weet één ding zeker: als een organisatie al twintig jaar aan het reorganiseren is en de ene taakstelling na de andere over zich krijgt uitgestort, dan is het onvermijdelijk dat er op een gegeven moment onrust is en het moreel geraakt wordt. Het is volstrekt logisch wat er nu gebeurt op de werkvloer."

Toch kan ik me voorstellen dat een missie voor het moraal van de militairen heel goed uitwerkt. Dat het psychologisch wel zo uitwerkt?
"De gemiddelde militair is gedreven en die wil zich inzetten. Of dat in eigen land is of over de grens, dat is wat ze doen en dat is waar ze voor zijn opgeleid. "

Er is flink bezuinigd op Defensie. Kan Nederland nu het naar Mali gaat geen andere missies meer uitvoeren?
"Jawel. We zijn nog in de Golf van Aden voor de piraterijbestrijding in Somalië, we zijn met onze Patriots op de Turks Syrische grens en met onze F16’s in Afghanistan. We zijn op diverse plekken in de wereld aanwezig en dat zal ook in de toekomst zo blijven."
http://www.nu.nl/politiek(...)mst-missie-mali.html
  Eindredactie Frontpage / Forummod maandag 4 november 2013 @ 08:25:32 #300
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_132880618
'Gruwelijk groot' schip is miskoop van 408 miljoen

4-11-13 - 06:43

Het is het grootste schip dat ooit voor de Nederlandse marine is gebouwd, de JSS Karel Doorman. Prijskaartje: ruim 400 miljoen euro voor een schip dat nu te groot en te duur blijkt voor ons land. Die vrees was er altijd al, maar een handvol Kamerleden drukte de bouw door. Anatomie van een miskoop.

Zelfs sceptici kunnen er niet omheen: de JSS (Joint Support Ship) is een imponerend gevaarte, de enige in zijn soort in Europa. Ruim twee voetbalvelden lang, een half voetbalveld hoog, 30 meter breed, meer dan 17 miljoen kilo zwaar. Het is een tanker en bevoorradingsschip, maar uitgerust met peperdure extra's, zoals een groot ziekenhuis, een helikopterlandingsplaats, een hangar voor zes helikopters en een extra laadruimte voor tanks en ander zwaar materieel.

Het schip, dat grotendeels in Roemenië is gebouwd, ligt sinds deze zomer op de Vlissingse werf van Damen Schelde Marinebouw. Een ongelukkige timing, want precies op het moment dat het schip Nederland binnenvaart, komt minister Jeanine Hennis-Plasschaert van Defensie tot een pijnlijk inzicht: We hebben de JSS helemaal niet nodig. Verstopt op pagina 145 van haar toekomstnota concludeert ze: 'Defensie zal het schip niet in gebruik stellen, maar afstoten en voor verkoop aanbieden.'

Miskoop
Het grootste schip van de Nederlandse marine ooit, verandert zo met één pennenstreek in een grote miskoop. De Rekenkamer voorspelt een verlies van 250 miljoen euro, op een aanschafprijs van 408 miljoen euro. Nog voordat er een mijl is gevaren.

Wat is er misgegaan? Waarom is een peperduur schip besteld dat te groot en te duur is voor Nederland? Wie drukte enkele jaren geleden de beslissing door?

Het antwoord ligt verborgen in een lange reeks rapporten, een machtige lobby van de scheepsbouwindustrie, talloze bureaucratische wendingen en een hoogoplopende politieke strijd. Als al het stof is opgetrokken, blijken relatief onbekende Kamerleden in staat te zijn geweest om vanuit kleine commissiezaaltjes voor bijna 1 miljard aan schepen te laten bouwen. Waaronder de grootste en duurste van allemaal: de JSS.

Bron: http://www.ad.nl/ad/nl/10(...)an-408-miljoen.dhtml
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')