abonnement Unibet Coolblue
  zondag 11 augustus 2013 @ 12:01:13 #126
168739 Red_85
'echt wel'
pi_129930603
quote:
0s.gif Op zondag 4 augustus 2013 22:39 schreef djkoelkast het volgende:
Gebruik verse eieren, oude eieren kun je veel moeilijker stuk slaan. Hoe vloeibaarder het eiwit hoe ouder het ei. Zorg dat je kom en gereedschap vetvrij is, desnoods na het wassen en met schone doek drogen even insmeren met citroensap.
Schoonmaken met water dat net van de kook af is. Nog nooit problemen gehad om daarna eiwitten te kloppen.
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
pi_129933623
quote:
0s.gif Op zondag 11 augustus 2013 09:53 schreef Ooi86 het volgende:
[ afbeelding ]

Laatst heb ik een Rocky Road gemaakt. Echt heel simpel: basis is witte chocolade (kan natuurlijk ook met melk of puur) en simpele mariakoekjes. Daarbij kan je ook nog andere ingredienten toevoegen. Ik heb er marshmellow, verse framboos en amandel doorheen gedaan. Was best wel heftig qua smaak en zwaarte, maar toch ook wel lekker!
Nice!
Ik heb laatst een donkere gemaakt.




M&M's, marshmellows, koekjes etc.
Te zoet iig. Alles weggegeven aan de echte liefhebbers.
Go hard or go home
pi_129933789
Rocky road is gewoon koekjes en snoepjes in chocola toch?
pi_129933853
quote:
14s.gif Op zondag 11 augustus 2013 13:38 schreef Noek het volgende:

[..]

Nice!
Ik heb laatst een donkere gemaakt.
[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

M&M's, marshmellows, koekjes etc.
Te zoet iig. Alles weggegeven aan de echte liefhebbers.
Haha, doe ik ook heel vaak: gewoon mee naar het werk en dan komt het makkelijk op!

quote:
0s.gif Op zondag 11 augustus 2013 13:43 schreef Dragonberry het volgende:
Rocky road is gewoon koekjes en snoepjes in chocola toch?
Welja, je kan er gewoon van alles indoen. Beetje aanstampen en koelen en het is klaar.
pi_129953080
Helaas niet uit eigen recept, kan nergens een recept vinden voor cakes met slagroom..
en vond mn vorige wolkencake (de citroen) wel erg lekker, de slagroom maakte de cake echt heerlijk luchtig.... dus besloot ik toch maar nog een x een pakje te pakken en de chocoalde variant te maken

en hijs wel erg goed gelukt, gelijk een asociaal groot stuk genomen maja



pi_129953236
Is een asociaal groot stuk, het hele stuk dat mist op de foto?
pi_129953317
quote:
11s.gif Op zondag 11 augustus 2013 21:16 schreef Myraela het volgende:
Is een asociaal groot stuk, het hele stuk dat mist op de foto?
ja, nam 1 stuk en dat proefte naar meer :p
pi_129953466
Tering jantje. :') :D

Google vertelde mij overigens dat je in normale cake recepten de boter kunt vervangen door eenzelfde hoeveelheid slagroom. Misschien krijg je dan hetzelfde als je luchtige cake.

Je kunt het ook vervangen door appelmoes blijkbaar, dat wil ik wel eens proberen. :')
pi_129953692
quote:
14s.gif Op zondag 11 augustus 2013 21:21 schreef Myraela het volgende:
Tering jantje. :') :D

Google vertelde mij overigens dat je in normale cake recepten de boter kunt vervangen door eenzelfde hoeveelheid slagroom. Misschien krijg je dan hetzelfde als je luchtige cake.

Je kunt het ook vervangen door appelmoes blijkbaar, dat wil ik wel eens proberen. :')
appelmoes whah dan wil ik fotos zien... mmm dat had ik niet gevonden van de slagroom
dus dan een cake recept en dan ipv 200gram boter gewoon 200gram slagroom??

maarrr eeh.. hijs wel goed gelukt he :) ziet er lekker uit he ?
pi_129963096
Morgen appeltaart bakken voor mijn verjaardag :9
♥ scars make us who we are ♥
  maandag 12 augustus 2013 @ 00:25:36 #137
304776 SV-tje
Party a Lot
pi_129963180
Vandaag eerste dag van de basis workshop patisserie bij Robert van Beckhoven gehad, dus heel veel gebakken en ook weer niet ;)
http://www.partyalot.nl/
Catering, taarten en workshops
  maandag 12 augustus 2013 @ 08:57:19 #138
251095 Purdey
Better off alone..
pi_129968090
quote:
0s.gif Op zondag 11 augustus 2013 21:17 schreef casper019 het volgende:

[..]

ja, nam 1 stuk en dat proefte naar meer :p
Heb je serieus bijna een halve taart op in één keer :{
Mijn hemel, wat zal je misselijk geweest zijn :X
So, here is the truth about the truth. It hurts, and so we lie.
  † In Memoriam † maandag 12 augustus 2013 @ 09:09:19 #139
37843 lady-wrb
kortaf
pi_129968270
quote:
0s.gif Op maandag 12 augustus 2013 00:23 schreef Mama_Mia het volgende:
Morgen appeltaart bakken voor mijn verjaardag :9
wat voor appeltaart?
  † In Memoriam † maandag 12 augustus 2013 @ 09:10:02 #140
37843 lady-wrb
kortaf
pi_129968283
ik had koekjes gebakken als cadeau voor iemand.
hebben gisteravond vriend en zijn visite de helft van mijn koekjes weg zitten kanen :(
pi_129969476
quote:
0s.gif Op maandag 12 augustus 2013 09:10 schreef lady-wrb het volgende:
ik had koekjes gebakken als cadeau voor iemand.
hebben gisteravond vriend en zijn visite de helft van mijn koekjes weg zitten kanen :(
hoe waren je stroopkoeken? of hebben ze die opgegeten? moet je nu weer opnieuw bakken?
pi_129969577
quote:
0s.gif Op maandag 12 augustus 2013 00:25 schreef SV-tje het volgende:
Vandaag eerste dag van de basis workshop patisserie bij Robert van Beckhoven gehad, dus heel veel gebakken en ook weer niet ;)
Martine en Jannie er ook bij? ;)
pi_129971593
vandaag ga ik appeltaart voor een kennis maken, hebben jullie nog tips?
bijv hoe groot is het het lekkerste om de appels te schillen?
en er zijn nu geengoudranettes welke appels kan ik dan nu het beste gebruiken?

pffff word wel even schillen iets van een kilo appels goeie morgen...
was met mn kruimeltaart 2 weken geleden al 45min bezig met die klote appels mja!
pi_129974119
quote:
0s.gif Op maandag 12 augustus 2013 11:25 schreef casper019 het volgende:
vandaag ga ik appeltaart voor een kennis maken, hebben jullie nog tips?
bijv hoe groot is het het lekkerste om de appels te schillen?
en er zijn nu geengoudranettes welke appels kan ik dan nu het beste gebruiken?

pffff word wel even schillen iets van een kilo appels goeie morgen...
was met mn kruimeltaart 2 weken geleden al 45min bezig met die klote appels mja!
Van de site van Koopman:
quote:
Gebruik stevige appels zoals Jonagold, Cox Orange, Elstar en Goudrenet.
Gebruik friszure stevige appels zoals Jonagold, Goudrenet, Cox Orange, Elstar en Granny Smith.
Tsja, hoe groot. Dat lift er een beetje aan waar jij of die kennis van houdt. Ik zou het niet te dik doen maar ook niet te klein.

En hoeveel appels had je dan vorige keer om te schillen? Want 45 minuten voor een paar appels is wel veel ;) (een kilo is 4-6 appels,afhankelijk van hoe groot ze zijn)
pi_129974283
quote:
0s.gif Op maandag 12 augustus 2013 12:46 schreef kvd het volgende:

[..]

Van de site van Koopman:

[..]

Tsja, hoe groot. Dat lift er een beetje aan waar jij of die kennis van houdt. Ik zou het niet te dik doen maar ook niet te klein.

En hoeveel appels had je dan vorige keer om te schillen? Want 45 minuten voor een paar appels is wel veel ;) (een kilo is 4-6 appels,afhankelijk van hoe groot ze zijn)
Maar bedoelen ze op de koopmans site dan, 1 kilo GESCHILDE of ongeschilde appels?
pi_129974506
quote:
0s.gif Op maandag 12 augustus 2013 12:51 schreef casper019 het volgende:

[..]

Maar bedoelen ze op de koopmans site dan, 1 kilo GESCHILDE of ongeschilde appels?
Persoonlijk doe ik ongeschilde appels. Als je liever een kilo geschilde appels wilt hebben, dan weeg je gewoon een kilo ongeschilde appels af en doet er 1 extra bij, dan zal je wel op een kilo geschilde appels uitkomen.

Van de site:
quote:
1 pak Koopmans Appeltaart
175 g roomboter of margarine
1 ei
1 kg (ca. 6 stuks) zachtzure appels (Goudreinet of Elstar)
50 g suiker
75 g rozijnen
2 a 3 tl kaneel
http://www.koopmans.com/recepten/bakfilms/appeltaart/

Check het filmpje, je neemt een kilo appels en die schil je en haalt het klokhuis eruit.
pi_129974591
quote:
0s.gif Op maandag 12 augustus 2013 11:25 schreef casper019 het volgende:
vandaag ga ik appeltaart voor een kennis maken, hebben jullie nog tips?
bijv hoe groot is het het lekkerste om de appels te schillen?
en er zijn nu geengoudranettes welke appels kan ik dan nu het beste gebruiken?

pffff word wel even schillen iets van een kilo appels goeie morgen...
was met mn kruimeltaart 2 weken geleden al 45min bezig met die klote appels mja!
Gebruik dit recept als basis: http://kokenmetkarin.nl/gebak/appelcranberrytaart.html
En pak gewoon jonagolds of elstars. Lekker veel appels erin gooien, het is immers een appeltaart. :)
Doe wat je niet durft.
Geef kinderen in Madagascar kans op onderwijs. Steun Abecole
www.Facebook.com/AbecoleNL
pi_129975123
quote:
0s.gif Op maandag 12 augustus 2013 11:25 schreef casper019 het volgende:
pffff word wel even schillen iets van een kilo appels goeie morgen...
was met mn kruimeltaart 2 weken geleden al 45min bezig met die klote appels mja!
een goede dunschiller gebruiken ;)
pi_129975543
quote:
0s.gif Op maandag 12 augustus 2013 13:16 schreef loecje het volgende:

[..]

een goede dunschiller gebruiken ;)
Dan moet je daar wel mee om kunnen gaan, dat duurt bij mij 2 keer zo lang ;)
pi_129975550
ok thx, ik ben niet zon goeie schiller...
maar als ik zeg maar 900 gram geschilde appels/blokjes aanhoud (dus 1 kilo ongescild) zit ik dan goed?? of heb ik dan teveel/weinig?
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')