Tot ik zelf boterkoek maakte vond ik het ook niet te eten. Nu, echt zo lekkerquote:Op maandag 5 augustus 2013 19:12 schreef PM-girl het volgende:
Ik lust geen boterkoek, maar toch vind ik hem er lekker uitzien!
oh...die zag ik over het hoofd...mjammiequote:Op maandag 5 augustus 2013 17:22 schreef AnneX het volgende:
Zo veel aardbeien in huis, dan maar een simpele taart maken...
Op een bodem van gekruimelde chocokoekjes ( met vloeibare boter) - 20 min koelkast - een vulling van 250 gram citroenkwark met drie eetlepels mascarpone
twee el honing en rasp van een limoen ( proeven of het naar je smaak is) - aardbeien erin zetten en poedersuiker erover.
[ afbeelding ]
Tof. Van Casper019 ook tof om te zien hoe die nu lekker aan het bakken is geslagen.quote:Op dinsdag 6 augustus 2013 11:45 schreef Grutsk het volgende:
Ik ben nog in de pakjesfase maar heb inmiddels zoveel plezier in bakken dat ik binnenkort ga overstappen naar echte recepten.
Zou het niet met de Franse meringue gemaakt kunnen worden ipv Italiaanse? Lijkt mij veel makkelijker, sowieso met een handmixer, maar ook omdat je dan niet hoeft te letten op de temperatuur van de suiker.quote:Op dinsdag 6 augustus 2013 11:46 schreef Myraela het volgende:
De suiker bij het eiwit doen als je alleen een handmixer hebt lijkt me wel best lastig.
ja tis veel leuker op internet een recept te zoeken en dan te maken, en hoewel ik wel de simpelere recepten nog zoek (tja moet eerst alles leren) Is het gewoon veel leuker (en lekkerder!) en geeft meer voldoening dan zon pakjequote:Op dinsdag 6 augustus 2013 11:46 schreef Myraela het volgende:
De suiker bij het eiwit doen als je alleen een handmixer hebt lijkt me wel best lastig.
[..]
Tof. Van Casper019 ook tof om te zien hoe die nu lekker aan het bakken is geslagen.
Het is nog veel leuker oude kookboeken bij de kringloop te halen voor een prikkie en dan die recepten te gebruiken, die zijn vaak veel simpeler dan tegenwoordig en je kunt er zelf op variėren.quote:Op dinsdag 6 augustus 2013 12:38 schreef casper019 het volgende:
[..]
ja tis veel leuker op internet een recept te zoeken en dan te maken, en hoewel ik wel de simpelere recepten nog zoek (tja moet eerst alles leren) Is het gewoon veel leuker (en lekkerder!) en geeft meer voldoening dan zon pakje
waarsch mn volgende baksel: (ben gek op speculaas)
http://www.ah.nl/allerhande/recepten/674476/speculaascake
Of miss dat ik vandaag of morgen al speculaasje bak voor op brood enzo
Ik wist niet dat Henk Molenberg zich ook met kookboeken bezig hieldquote:Op dinsdag 6 augustus 2013 12:42 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Het is nog veel leuker oude kookboeken bij de kringloop te halen voor een prikkie en dan die recepten te gebruiken, die zijn vaak veel simpeler dan tegenwoordig en je kunt er zelf op variėren.
Aanrader:
[ afbeelding ]
Uit 1986
Jazeker, hij deed toch ook altijd die kookrubrieken op tv.quote:Op dinsdag 6 augustus 2013 13:01 schreef kvd het volgende:
[..]
Ik wist niet dat Henk Molenberg zich ook met kookboeken bezig hield
Ach, de kom gewoon op een dubbelgevouwen theedoek zetten en dan kun je hem prima even loslaten om er suiker bij te gooien. En anders zette ik altijd de kom in de wasbak en dan kan je mixer op de rand leunenquote:Op dinsdag 6 augustus 2013 11:46 schreef Myraela het volgende:
De suiker bij het eiwit doen als je alleen een handmixer hebt lijkt me wel best lastig.
Die hebben wij ook!quote:Op dinsdag 6 augustus 2013 12:42 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Het is nog veel leuker oude kookboeken bij de kringloop te halen voor een prikkie en dan die recepten te gebruiken, die zijn vaak veel simpeler dan tegenwoordig en je kunt er zelf op variėren.
Aanrader:
[ afbeelding ]
Uit 1986
die heb ik dan gemist. Denk dat mijn ouders daar niet naar keken. En hij heeft vast ergens een gemene rol in gespeeld,wanr ik was altijd bang voor hem hahaquote:Op dinsdag 6 augustus 2013 15:09 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Jazeker, hij deed toch ook altijd die kookrubrieken op tv.
Mijn monchou is nooit zo stijfquote:Op woensdag 7 augustus 2013 15:09 schreef msacras het volgende:
Het is een koelkast taart dus eigenlijk hoort deze niet helemaal in een baktopic toch plaats ik 'm hier: een oreo-mon chou taart! Gemaakt bij een vriendin thuis dus heb even snel wat foto's met m'n telefoon gemaakt, geen topkwaliteit dus. Maar hij was erg lekker!
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Ik hoorde pas van iemand dat ze gelatine door de monchou (met slagroom) mengde om zo een flinke laag stevig te houden.quote:Op woensdag 7 augustus 2013 23:24 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Mijn monchou is nooit zo stijf
Dat wel . Heerlijk bros ookquote:
De link tussen ronddraaien en omvallen snap ik niet helemaal. Sowieso zou ik zeggen dat een muffinblik vrij stevig staat en niet bij het minste of geringste omvalt.quote:Ik heb helaas een combi magnetron/oven en die draait dus rond. Het muffinblik past er net in, maar omdat de onderkant dan draait valt hij om. Bestaan er eigenlijk blikken voor 6 muffins, of ronde blikken?
Klein detail Het onderste ronde rooster is niet heel stabiel. En dan wil het ding draaien maar dit lukt niet goed door het te grote blik, waarbij het uiteindelijk met een hoek omvalt. De inderkant van het blik s natuurlijk niet vlak, dat scheelt ook. Met een grote ovenschaal gebeurt het niet, al merk ik dan ook dat de buitenkant heter wordt dan de binnenkant.quote:Op woensdag 7 augustus 2013 23:33 schreef Hawaii_Tim het volgende:
[..]
Dat wel . Heerlijk bros ook
[..]
De link tussen ronddraaien en omvallen snap ik niet helemaal. Sowieso zou ik zeggen dat een muffinblik vrij stevig staat en niet bij het minste of geringste omvalt.
Dat scheelt inderdaad valrisico, goeie! Halverwege openen is vaak niet handig ivm inzakken, maar beter dan vallen.quote:Op donderdag 8 augustus 2013 00:23 schreef loecje het volgende:
gewoon het plateau uit de magnetron halen. bij mij was dat een glazen plaat.
dan het roostertje neerzetten, blik erop en bakken maar.
halverwege wel het blik omdraaien anders is de achterkant zwart en de voorkant nog niet gaar.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |