abonnement Unibet Coolblue
pi_129690749
Welkom in het grote baktopic! Alles over koekjes, cake, muffins en al je andere bak avonturen.

Met:

Appelkruimeltaart van casper019


kokosmakronen van Qunix


En wolkencake :+

Handig: omrekentabel voor Amerikaanse maten
http://www.culy.nl/inspiratie/culy-legt-amerikaanse-maten-uit-omrekenen-van-cups-pints-en-ounces/

Het vorige deel eindigde met een vraag van mij over bloem. Ik ben nog steeds benieuwd naar de meningen :)
quote:
0s.gif Op zondag 4 augustus 2013 20:28 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

Online bestellen, bij een molen, bij een betere bakshop.
Er zijn diverse hardheden in bloem en alles wat nergens goed voor is gooien ze in die zakken Bindy bloem van 29 cent of ze gooien er 2 rijsmiddelen door en je hebt zelfrijzend bakmeel.
Ik vermoed dat al die melen van type 405 zijn: zo ver uitgemalen dat er nog 0,5% of minder mineralen
in zitten. Type 405 kun je prima gebruiken voor pannenkoeken hoor, maar cakes zou ik eerder met een 550 of 630 bakken.

Ik meng meestal verschillende melen door elkaar en het liefst gebruik ik spelt, tot nu toe is alles daarmee gelukt wat ook met tarwemeel lukt.

Al zal opperguru Piet er vast het zijne over te zeggen hebben :+
pi_129691574
Ze zijn lekker, maar het moet volgende keer wel veel beter, mijn kokosmakronen...
  Moderator zondag 4 augustus 2013 @ 21:10:33 #3
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_129692028
Te hard, te zacht?
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_129692334
Vanmiddag de standby brownies van Donna Hay gemaakt

Straight out of the oven


Een poosje later op een bordje


Nog een beetje lekker klef van binnen :9


Conclusie: lekker. Hier ga ik mee experimenteren!
pi_129692493
Ik wil morgen boterkoek gaan maken, nu heb ik al een paar recepten gevonden..
wou vandaag de ingredieente kopen maar ik kwam er maar niet achter welke roomboter ik moest hebben....
Er waren zoveel soorten, voor op brood.. om te bakken in de pan..

maar welke heb je nou nodig?
pi_129693188
Ongezouten roomboter.
pi_129693761
quote:
14s.gif Op zondag 4 augustus 2013 21:34 schreef Myraela het volgende:
Ongezouten roomboter.
Ik heb vandaag toevallig boterkoek gemaakt met ongezouten roomboter en ik eet er nu een stukje van en hij is goed, dus Myraela heeft denk ik gelijk :D
  Moderator zondag 4 augustus 2013 @ 21:47:24 #8
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_129693807
quote:
0s.gif Op zondag 4 augustus 2013 21:20 schreef casper019 het volgende:
Ik wil morgen boterkoek gaan maken, nu heb ik al een paar recepten gevonden..
wou vandaag de ingredieente kopen maar ik kwam er maar niet achter welke roomboter ik moest hebben....
Er waren zoveel soorten, voor op brood.. om te bakken in de pan..

maar welke heb je nou nodig?
Als je goedkoop wil: ruitjesroomboter
Als je goed wil: biologische roomboter

Zolang het maar 100% roomboter is zit je goed (er staat dan op het pakje: 82% melkvet en verder niets).
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_129694149
quote:
0s.gif Op zondag 4 augustus 2013 21:16 schreef kvd het volgende:
Vanmiddag de standby brownies van Donna Hay gemaakt

Straight out of the oven
[ afbeelding ]

Een poosje later op een bordje
[ afbeelding ]

Nog een beetje lekker klef van binnen :9
[ afbeelding ]

Conclusie: lekker. Hier ga ik mee experimenteren!
Ziet er goed uit! :9
pi_129695353
quote:
14s.gif Op zondag 4 augustus 2013 21:34 schreef Myraela het volgende:
Ongezouten roomboter.
http://www.botergoud.nl/b(...)outen-roomboter.aspx

bedoel je die??

waar dus zeg maar ook op staat dat het geschikt is voor op brood?

en thx voor de replys!!
pi_129695499
quote:
0s.gif Op zondag 4 augustus 2013 21:10 schreef djkoelkast het volgende:
Te hard, te zacht?
Het is meer een dun laagje eierkoek met kokossmaak dan een echte kokosmakroon.

Volgende keer moet ik snel naar de snelste stand gaan en langer door laten mixen. En ik had rietsuiker verplaats kristal suiker (daarom is hij iets donkerder?).
Edoch, hij is lekker, maar anders :P

Ohja, en niet 150 graden, maar 160 en 20 minuten bakken.
pi_129695762
quote:
14s.gif Op zondag 4 augustus 2013 22:19 schreef Qunix het volgende:

[..]

Het is meer een dun laagje eierkoek met kokossmaak dan een echte kokosmakroon.

Volgende keer moet ik snel naar de snelste stand gaan en langer door laten mixen. En ik had rietsuiker verplaats kristal suiker (daarom is hij iets donkerder?).
Edoch, hij is lekker, maar anders :P
Op basis van de foto denk ik inderdaad dat je eiwit niet stijf genoeg was. Rietsuiker zou daarvoor niet uit hoeven maken. Je moet de kom ondersteboven kunnen houden, zonder dat er iets uit valt. Dan is het klaar en schep je de rest er rustig doorheen :)
  Moderator zondag 4 augustus 2013 @ 22:36:00 #13
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_129696419
quote:
14s.gif Op zondag 4 augustus 2013 22:19 schreef Qunix het volgende:

[..]

Het is meer een dun laagje eierkoek met kokossmaak dan een echte kokosmakroon.

Volgende keer moet ik snel naar de snelste stand gaan en langer door laten mixen. En ik had rietsuiker verplaats kristal suiker (daarom is hij iets donkerder?).
Edoch, hij is lekker, maar anders :P

Ohja, en niet 150 graden, maar 160 en 20 minuten bakken.
verplaats? Ik denk dat je "in plaats van" bedoelt :P
Rietsuiker, vooral ongeraffineerde geeft meer smaak, wel een iets kleurtje ja, maar kan altijd overal gebruikt worden hoor.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_129696508
Voor de volgende keer. :Y)
  Moderator zondag 4 augustus 2013 @ 22:39:24 #15
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_129696564
Gebruik verse eieren, oude eieren kun je veel moeilijker stuk slaan. Hoe vloeibaarder het eiwit hoe ouder het ei. Zorg dat je kom en gereedschap vetvrij is, desnoods na het wassen en met schone doek drogen even insmeren met citroensap.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_129709964
quote:
0s.gif Op zondag 4 augustus 2013 22:16 schreef casper019 het volgende:

[..]

http://www.botergoud.nl/b(...)outen-roomboter.aspx

bedoel je die??

waar dus zeg maar ook op staat dat het geschikt is voor op brood?

en thx voor de replys!!
gaat het om de botervan del ink?? dan ga ik het zo kopen en vanmiddag maken!
pi_129711342
quote:
0s.gif Op maandag 5 augustus 2013 11:54 schreef casper019 het volgende:

[..]

gaat het om de botervan del ink?? dan ga ik het zo kopen en vanmiddag maken!
ja hoor,die kan je ervoor gebruiken. Weet niet waar je boodschappen doet,maar huismerkroomboter of andere merken kunnen ook. Als het maar ongezouten roomboter is.
pi_129711846
quote:
1s.gif Op maandag 5 augustus 2013 12:42 schreef kvd het volgende:

[..]

ja hoor,die kan je ervoor gebruiken. Weet niet waar je boodschappen doet,maar huismerkroomboter of andere merken kunnen ook. Als het maar ongezouten roomboter is.
ok thx! dan ga ik dat zo kopen

ben benieuwd hoe t gaat lukken.. ga het maken in een springvorm van 24 cm (maar zoeen waar je ook taarten in bakt)

heeft iemand daar ervaring mee??
  Moderator maandag 5 augustus 2013 @ 13:00:23 #19
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_129711875
quote:
0s.gif Op maandag 5 augustus 2013 12:59 schreef casper019 het volgende:

[..]

ok thx! dan ga ik dat zo kopen

ben benieuwd hoe t gaat lukken.. ga het maken in een springvorm van 24 cm (maar zoeen waar je ook taarten in bakt)

heeft iemand daar ervaring mee??
Let op de ingrediėnten: 82% melkvet, meer moet er niet op staan op het pakje, dan heb je de goeie boter.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_129721268
Zo veel aardbeien in huis, dan maar een simpele taart maken...

Op een bodem van gekruimelde chocokoekjes ( met vloeibare boter) - 20 min koelkast - een vulling van 250 gram citroenkwark met drie eetlepels mascarpone
twee el honing en rasp van een limoen ( proeven of het naar je smaak is) - aardbeien erin zetten en poedersuiker erover.

pi_129722809
quote:
0s.gif Op maandag 5 augustus 2013 13:00 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

Let op de ingrediėnten: 82% melkvet, meer moet er niet op staan op het pakje, dan heb je de goeie boter.
gekocht de 82% ongezouten roomboter van de lidl, thx hij staat nu in de oven!!

ben trouwens deze week van plan ook MOORKOPPEN te maken, voor mn pa's verjaardag die is gek op moordkoppen...
Ik zoek nu een recept om 4 ''grote'' moorkoppen (dus niet kleine soesjes) te maken
heeft iemand miss zon recept??
en wat is nou lekkerder melk chocolade dipping of pure chocolade dipping op je moorkop?
en hoe zorg je dat de slagroom in demoorkop ''lekker'' blift??
  Moderator maandag 5 augustus 2013 @ 18:12:26 #22
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_129723121
Dat laatste: snel eten _O-
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_129724747


Op t oog goed gelukt zou ik zeggen, vanavond test!!
  maandag 5 augustus 2013 @ 19:12:06 #24
94046 PM-girl
Is geen haartje betoeterd...
pi_129725037
Ik lust geen boterkoek, maar toch vind ik hem er lekker uitzien!
...maar weI in de aap gelogeerd :P
*
Ik stuur al sinds oktober 2006 PM's, word ik dan nu PM-woman?
Laat maar: PMS-girl it is.....
pi_129726868
quote:
0s.gif Op maandag 5 augustus 2013 19:04 schreef casper019 het volgende:
[ afbeelding ]

Op t oog goed gelukt zou ik zeggen, vanavond test!!
ziet er goed uit!
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')