quote:Op zondag 4 augustus 2013 20:28 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Online bestellen, bij een molen, bij een betere bakshop.
Er zijn diverse hardheden in bloem en alles wat nergens goed voor is gooien ze in die zakken Bindy bloem van 29 cent of ze gooien er 2 rijsmiddelen door en je hebt zelfrijzend bakmeel.
Ik vermoed dat al die melen van type 405 zijn: zo ver uitgemalen dat er nog 0,5% of minder mineralen
in zitten. Type 405 kun je prima gebruiken voor pannenkoeken hoor, maar cakes zou ik eerder met een 550 of 630 bakken.
Ik meng meestal verschillende melen door elkaar en het liefst gebruik ik spelt, tot nu toe is alles daarmee gelukt wat ook met tarwemeel lukt.
Al zal opperguru Piet er vast het zijne over te zeggen hebben
Ik heb vandaag toevallig boterkoek gemaakt met ongezouten roomboter en ik eet er nu een stukje van en hij is goed, dus Myraela heeft denk ik gelijkquote:
Als je goedkoop wil: ruitjesroomboterquote:Op zondag 4 augustus 2013 21:20 schreef casper019 het volgende:
Ik wil morgen boterkoek gaan maken, nu heb ik al een paar recepten gevonden..
wou vandaag de ingredieente kopen maar ik kwam er maar niet achter welke roomboter ik moest hebben....
Er waren zoveel soorten, voor op brood.. om te bakken in de pan..
maar welke heb je nou nodig?
Ziet er goed uit!quote:Op zondag 4 augustus 2013 21:16 schreef kvd het volgende:
Vanmiddag de standby brownies van Donna Hay gemaakt
Straight out of the oven
[ afbeelding ]
Een poosje later op een bordje
[ afbeelding ]
Nog een beetje lekker klef van binnen
[ afbeelding ]
Conclusie: lekker. Hier ga ik mee experimenteren!
http://www.botergoud.nl/b(...)outen-roomboter.aspxquote:
Het is meer een dun laagje eierkoek met kokossmaak dan een echte kokosmakroon.quote:
Op basis van de foto denk ik inderdaad dat je eiwit niet stijf genoeg was. Rietsuiker zou daarvoor niet uit hoeven maken. Je moet de kom ondersteboven kunnen houden, zonder dat er iets uit valt. Dan is het klaar en schep je de rest er rustig doorheenquote:Op zondag 4 augustus 2013 22:19 schreef Qunix het volgende:
[..]
Het is meer een dun laagje eierkoek met kokossmaak dan een echte kokosmakroon.
Volgende keer moet ik snel naar de snelste stand gaan en langer door laten mixen. En ik had rietsuiker verplaats kristal suiker (daarom is hij iets donkerder?).
Edoch, hij is lekker, maar anders
verplaats? Ik denk dat je "in plaats van" bedoeltquote:Op zondag 4 augustus 2013 22:19 schreef Qunix het volgende:
[..]
Het is meer een dun laagje eierkoek met kokossmaak dan een echte kokosmakroon.
Volgende keer moet ik snel naar de snelste stand gaan en langer door laten mixen. En ik had rietsuiker verplaats kristal suiker (daarom is hij iets donkerder?).
Edoch, hij is lekker, maar anders
Ohja, en niet 150 graden, maar 160 en 20 minuten bakken.
gaat het om de botervan del ink?? dan ga ik het zo kopen en vanmiddag maken!quote:Op zondag 4 augustus 2013 22:16 schreef casper019 het volgende:
[..]
http://www.botergoud.nl/b(...)outen-roomboter.aspx
bedoel je die??
waar dus zeg maar ook op staat dat het geschikt is voor op brood?
en thx voor de replys!!
ja hoor,die kan je ervoor gebruiken. Weet niet waar je boodschappen doet,maar huismerkroomboter of andere merken kunnen ook. Als het maar ongezouten roomboter is.quote:Op maandag 5 augustus 2013 11:54 schreef casper019 het volgende:
[..]
gaat het om de botervan del ink?? dan ga ik het zo kopen en vanmiddag maken!
ok thx! dan ga ik dat zo kopenquote:Op maandag 5 augustus 2013 12:42 schreef kvd het volgende:
[..]
ja hoor,die kan je ervoor gebruiken. Weet niet waar je boodschappen doet,maar huismerkroomboter of andere merken kunnen ook. Als het maar ongezouten roomboter is.
Let op de ingrediėnten: 82% melkvet, meer moet er niet op staan op het pakje, dan heb je de goeie boter.quote:Op maandag 5 augustus 2013 12:59 schreef casper019 het volgende:
[..]
ok thx! dan ga ik dat zo kopen
ben benieuwd hoe t gaat lukken.. ga het maken in een springvorm van 24 cm (maar zoeen waar je ook taarten in bakt)
heeft iemand daar ervaring mee??
gekocht de 82% ongezouten roomboter van de lidl, thx hij staat nu in de oven!!quote:Op maandag 5 augustus 2013 13:00 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Let op de ingrediėnten: 82% melkvet, meer moet er niet op staan op het pakje, dan heb je de goeie boter.
ziet er goed uit!quote:Op maandag 5 augustus 2013 19:04 schreef casper019 het volgende:
[ afbeelding ]
Op t oog goed gelukt zou ik zeggen, vanavond test!!
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |