abonnement Unibet Coolblue
pi_140674754
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 juni 2014 04:41 schreef Lyrebird het volgende:

[..]

Er zijn meer kansen, maar dit is verreweg de meest praktische en goedkoopste (beter nog, je krijgt geld toe!).

Prachtig land, leuke mensen, maar houd er rekening mee dat het geen Nederland is daar. Je bent er al geweest zie ik; dat had ik ook al een paar keer gedaan voordat ik er naar toe verhuisde, maar toch nam ik fietsen mee, terwijl het geen land is om te fietsen. Om maar een voorbeeld te noemen.

Nog iets anders: Miami zou ik vermijden. Misschien een leuke stad om eens te bezoeken (zelf snap ik dat niet helemaal, ik vind het er een grote tyfuszooi, maar de meningen zijn verdeeld over de stad), maar van collega's die er gewoond hebben, heb ik begrepen dat het geen leuke stad is om in te wonen. Het Zuid-Westen van de VS heeft het lekkerste klimaat, San Diego is idd prachtig maar prijzig, wat voor alle steden met goede Californische universiteiten geldt (UC systeem + Caltech, als je al wordt toegelaten).

Het mooie aan de VS is dat er zo veel universiteiten zijn. Het niveau van de undergraduate programs is vaak om te huilen; de Masters en PhDs zijn beter, met name een Amerikaanse PhD krijg je echt niet bij een pak koekjes, men gaat niet over een nacht ijs. Kijk ook eens naar een universiteit in het Mid-Westen. Michigan is leuk, ben zelf net in Ohio (Columbus) en Indiana (Bloomington); dat was toch ook best aardig. Voordeel is dat je studie en huisvesting goedkoper zijn, terwijl je wel in een super Amerikaanse omgeving woont.
Over Miami ach, ik heb misschien wat minder moeite met de Spaanse cultuur die daar toch vooral heerst. En over The Midwest, ja daar heb ik zelf ook al over na zitten te denken. Zijn vaak niet al te grote steden met leuke mensen. (Tenminste dat zegt mijn gevoel) Atlanta lijkt me btw ook heel erg tof.

Maarja eerst maar eens de eerste twee jaar hbo door zien te komen en dan in het 3e en 4e jaar stage en evt. een semester in de VS.

Ik denk trouwens dat het Commerciële Economie wordt met een internationaal gerichte minor die dan ook in het buitenland plaats kan vinden. Maar goed dat is allemaal nog toekomst muziek natuurlijk.
pi_140687553
Atlanta is een shithole, daar zou ik wegblijven, net als Pittsburg, Cleveland, Detroit, etc. Ik zou het juist bij de kleinere steden proberen, zoals Bloomington, Raleigh, Portland, Providence, enzovoort.
Jesus saves but death prevails.
pi_140759187
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 mei 2014 02:15 schreef Lyrebird het volgende:

Kom aan in Chicago. Voor mij wordt een Russische dame ondervraagd. En ze staat er maar en staat er maar. De immigratiebeambte is zichtbaar geirriteerd. Dame mag door. Ben ik aan de beurt. Beambte begint te klagen, hoe die Russische dame geen Engels sprak, dat ze 11 maanden in Rusland was geweest (wat niet mag om je Greencard te houden), maar dat de policy op O'Hare is dat ze die Greencardhouders door moeten laten. Sta ik dan met m'n SB-1.

Waarom mag dat niet? Zolang je niet langer dan een jaar weg blijft uit de VS is dat toch oke, of heb ik dat verkeerd begrepen?
pi_140759314
quote:
0s.gif Op donderdag 29 mei 2014 18:04 schreef XSbig het volgende:
Amerikagangers,

Wat lijkt jullie een beter idee óf volgend jaar een jaar community college doen (+-17.000 euro) of volgend jaar de 21+ test voor het hbo doen en daarna een jaar stage lopen/studeren in de VS?

Zelf zit ik namelijk nog te twijfelen, CC is duur maar het is wel sneller en je hebt natuurlijk, hoe intelligent je ook bent, de kans dat je evt. de toelatingstest niet haalt of je daarna geen plek in de VS kan vinden.

Mijn eventuele voorkeuren gaan uit naar het zuid-westen (Denk aan San Diego, LA), Florida (Miami, Orlando en Tallahassee) of zelfs nadat ik verschillende topics heb doorgelezen aan Michigan. Overigens ben ik zelf al overal geweest op Tallahassee en Michigan na.

Iemand trouwens ook ervaringen met de organisatie 'Fullbright' ?

Alvast bedankt.
Of ga naar Texas! Lekker weer en genoeg keuze aan universiteiten.
pi_140869624
quote:
10s.gif Op donderdag 5 juni 2014 21:09 schreef Smart_ass het volgende:

[..]

Of ga naar Texas! Lekker weer en genoeg keuze aan universiteiten.
Texas ben ik zelf nog niet geweest. Maar mijn idee was om van te voren toch bij de desbetreffende universiteit te gaan kijken. Misschien een mini-roadtrip in het zuid-westen maken dan.
pi_141029949
Vanaf 24 augustus mag ook ik erbij, dan begint mijn bachelor aan Amherst College! :)
"Political language is designed to make lies sound truthful and murder respectable, and to give an appearance of solidity to pure wind."
pi_141033161
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 juni 2014 14:01 schreef Epii het volgende:
Vanaf 24 augustus mag ook ik erbij, dan begint mijn bachelor aan Amherst College! :)
Congrats! Ik begin op dezelfde dag aan het 2e deel van mijn bachelor aan Yale University! :)
pi_141069408
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 juni 2014 15:33 schreef Oliviertje1994 het volgende:

[..]

Congrats! Ik begin op dezelfde dag aan het 2e deel van mijn bachelor aan Yale University! :)
Wauw! Ik hoop ooit nog op Yale te kunnen studeren, Master of PhD misschien. En dankje!
"Political language is designed to make lies sound truthful and murder respectable, and to give an appearance of solidity to pure wind."
pi_141166686
Van 't weekend geleerd; mik niet een heel bord spinazie door de garbage disposal zonder het water alles flink door te laten spoelen. Ik had wel water laten lopen, maar blijkbaar niet lang genoeg.

Resultaat: Zondagochtend stond de wasmachine aan en ik zag plots wat water de keuken inlopen. Snel naar de deur van de kast van de waterheater gerend, en het stonk alsof er iemand in dat hok had gekotst en gescheten. En er lag overal groente.

Gelukkig nog een loodgieter kunnen regelen die een paar uur later met een mechanische snake door de opstopping is gegaan (en toen rook het ineens naar verse spinazie).
"Bleach is healthy. It's mostly water. And we are mostly water. Therefore, we are bleach."
pi_141168291
spinazie moet je ook eten, niet weggooien ;)
pi_141168612
Klopt, maar ik had teveel gekookt, en het was een deels uitgedroogd prutje geworden. :P.
"Bleach is healthy. It's mostly water. And we are mostly water. Therefore, we are bleach."
  dinsdag 17 juni 2014 @ 08:11:15 #187
10954 Vampier
SoCal FTW
pi_141189290
aw... newbies in de US :) heb dit topic vluchtig doorgelezen en had een paar flashbacks :)

ask me anything!
Free people own guns! Slaves do not!
pi_141206694
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 juni 2014 08:11 schreef Vampier het volgende:
ask me anything!
Waar is je buurman maartena?
  woensdag 18 juni 2014 @ 16:22:04 #189
10954 Vampier
SoCal FTW
pi_141248878
Ergens hier niet al te ver vandaan ;)
Free people own guns! Slaves do not!
  donderdag 31 juli 2014 @ 01:01:33 #190
402895 Sjouveur
Korte tekst
pi_142908226
Tijd om dit topic eens omhoog te schoppen :)

Ik ben sinds 2 weken woonachtig in Golden, een kleine goudzoekersstad op 20 minuten van Denver, Colorado. Het bevalt me hier tot nu toe zeer goed, ik heb een mooie kamer gevonden voor het komende half jaar waarin ik ga studeren aan de Colorado School of Mines. Na dit halve jaar (waarschijnlijk eind januari) vertrek ik weer naar Nederland. Het weer is hier prima, behalve de afgelopen dagen: veel regen, 3 tornado's en flashfloods. Vanaf nu gaat het weer beter weer worden met 30 graden en zon, prima weer om de Rockies verder te verkennen.

Ik vroeg mij af of er meer mensen van Fok woonachtig zijn in Colorado/Denver. Het lijkt me leuk om wat tips over bezienswaardigheden, leuke restaurantjes, etc te krijgen. Denver is namelijk een vrij grote stad met een aantal mooie wijken, maar ik heb het idee dat de echte "sweet spots" lastig te vinden zijn.
pi_142909860
Helaas ken ik Denver helemaal niet. Ik was er vorig jaar nog een weekje voor een conferentie, maar dan zie je dus bijna niets. Wel erg goed bier gedronken :9
  donderdag 31 juli 2014 @ 07:10:36 #192
402895 Sjouveur
Korte tekst
pi_142911788
Ja, er valt hier genoeg bier te proeven! Het is qua smaak wel even wennen, ik heb het idee dat de Amerikanen wat meer van zoetigheid houden. Maar goed, ik pas me gerust aan aan de cultuur ;)
pi_142945366
Ik ga weer naar NL verhuizen over een paar maanden, heeft iemand toevallig ervaring met het openen van een Nederlandse bankrekening vanuit Amerika?
pi_142945420
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 augustus 2014 04:48 schreef Ainnir het volgende:
Ik ga weer naar NL verhuizen over een paar maanden, heeft iemand toevallig ervaring met het openen van een Nederlandse bankrekening vanuit Amerika?
Voor het openen van een rekening moet je je over het algemeen identificeren. Soms zelfs persoonlijk langsgaan.

Ik weet echter ook dat er relocation bedrijfjes zijn die dit soort zaken namens hun klanten kunnen doen. Dus op de een of andere manier hoef je er niet altijd persoonlijk bij te zijn. Dit kan een oplossing zijn als je dit vooraf geregeld wilt hebben.

Anders zit er niks anders op dan het te doen direct na je aankomst in NL.
Never assume that loud is strong and quiet is weak.
It’s the lion’s silence that signals danger not his roar.
pi_142946671
Had je 'm niet beter open kunnen houden? Ik heb mijn Nederlandse bankrekeningen nooit gesloten, is ook een handige plek om wat geld in EUR vast te houden.

Als je je dollars nog weer naar euro's wil omzetten kan ik trouwens CurrencyFair van harte aanraden. Werkt beter dan Transferwise en al die andere toko's, heb daar regelmatig geld omgezet voor een betere prijs dan de officiële (die je van bv Google Finance krijgt).
I hope you can see this because I'm doing it as hard as I can.
pi_142946721
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 augustus 2014 09:08 schreef LintuxCx het volgende:
Had je 'm niet beter open kunnen houden? Ik heb mijn Nederlandse bankrekeningen nooit gesloten, is ook een handige plek om wat geld in EUR vast te houden.

Als je je dollars nog weer naar euro's wil omzetten kan ik trouwens CurrencyFair van harte aanraden. Werkt beter dan Transferwise en al die andere toko's, heb daar regelmatig geld omgezet voor een betere prijs dan de officiële (die je van bv Google Finance krijgt).
Ik heb ze nooit gesloten maar er stond ook niks meer op, dus ik neem aan dat ze non-actief zijn, heb er ook nooit meer post van gehad en ben dat inlogdingetje ook kwijt.

Is dat ook goedkoper dan Paypal?

Ik vraag het omdat we midden in een scheiding zitten (wat een gedoe) en we proberen uit te zoeken hoe de alimony het beste te regelen.
pi_142971583
Ik ben sinds iets meer dan een maand verhuisd naar de VS. Zodoende ook een bankrekening geopend en dit heb ik gedaan bij First Tech Federal Credit Union. Dit is - zoals de naam al aangeeft - een zogenaamde credit union. Deze zijn redelijk populair in de VS sinds de kredietcrisis omdat ze veel minder hoge fees vragen, Tot op heden bevalt de service ook erg goed moet ik zeggen.

Ik heb echter wel een klein probleem. Ik wil graag wat euro's uit Nederland naar mijn bankrekening bij First Tech overmaken. Ik heb hiervoor een heel mooi instructieblad gekregen van First Tech. Zie de bijlage voor deze instructies. De nummers tussen haakjes verwijzen zelfs naar de officiele velden van het Swift betalingssysteem. Zoals je ziet staat er een zogenaamde bemiddelende bank (intermdiary bank) op. Deze moet ik invullen omdat First Tech zelf geen BIC / Swift nummer heeft voor internationale betalingen. Well's Fargo - als intermediary - regelt dat voor ze. Ik kan echter maar op geen enkele manier ontdekken hoe ik dat invoer/aangeef bij mijn Nederlandse bank Rabobank. Daarbij komt ook nog eens dat ik heel slecht contact met de Rabobank op kan nemen aangezien ik niet naar het buitenland kan bellen hier in de VS. Is er iemand van jullie die hier meer ervaring mee heeft of die hier meer van af weet? Het zou heel erg helpen als iemand mij op weg kan helpen want er is wat haast bij. Als het niet goed uitgelegd is of er verdere vragen zijn, hoor ik het wel.

pi_142971930
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 augustus 2014 22:04 schreef bart1074 het volgende:
...
Wat ik vaker doe is met mijn Nederlandse pinpas/creditcard cash geld opnemen bij een ATM, en dat dan vervolgens op de Amerikaanse rekening storten, zo voorkom je al dat papierwerk.
Hangt er natuurlijk wel van af wat voor een limiet je NLse pinpas/creditcard heeft voor gebruik in het buitenland.
pi_142971946
Ik heb eigenlijk nooit problemen gehad met mijn Rabobank contacten, altijd redelijk snel antwoord gehad.

Geld overmaken heb ik altijd via 2 PayPal rekeningen gedaan. Ik had er ooit in Nederland al eentje (destijds had ik ook een credit card gekoppeld aan die rekening), en later hier in de VS nog een ander account aangemaakt. Van US naar NL kostte het dan maar een dollar of zo, de andere kant op een paar euro.

Van bank naar bank overmaken heb ik wel eens gedaan, maar dat was inderdaad een gegoochel met IBAN, ABA, routing nummers en weet ik het wat. Teveel gedoe in ieder geval.
"Bleach is healthy. It's mostly water. And we are mostly water. Therefore, we are bleach."
pi_142980031
Vraagje: ik heb dubbele nationaliteit, ben Amerikaanse geworden dmv trouwen. Kan ik nu beide nationaliteiten houden als ik ga scheiden en in NL ga wonen? Kon er niet veel duidelijkheid over vinden.

EDIT: Heb het al gevonden, kan gewoon beide behouden :)

[ Bericht 29% gewijzigd door Ainnir op 02-08-2014 03:00:37 ]
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')