abonnement Unibet Coolblue
pi_130204823
Even volledig ter inspiratie. Dit plaatje postte Levine zojuist op Facebook.
pi_130264753
Wat is het stil hier -O- Ik hoop vandaag eindelijk weer eens desem te bakken. Ben er speciaal voor thuisgebleven :D
Overigens een tip voor je overtollige inactieve desem: Pannenkoeken! :9 http://uitdekeukenvanarde(...)n-met-zuurdesem.html
pi_130264847
quote:
0s.gif Op zaterdag 17 augustus 2013 09:12 schreef bloempje-moi het volgende:
Mijn desem voelt zich niet goed. Ik wil al een paar dagen te bakken, maar mijn desem ruikt minder zuur maar eerder 'broodachtig' en lijkt ook wel niet zo actief te zijn. Ik ververs hem nu drie keer achter elkaar in de hoop dat hij er weer bovenop komt. Tips? ;(
Desem hoort toch een beetje een cyclus door te gaan van geur, van alcoholig/brodig naar zurig, en weer terug? Ik dacht dat dat er aan ligt op welk punt de melkzuurbacterien, en op welk punt de gisten de overhand hebben.
  † In Memoriam † dinsdag 20 augustus 2013 @ 11:18:27 #179
91830 MaximusTG
pi_130267451
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 augustus 2013 09:18 schreef bloempje-moi het volgende:
Wat is het stil hier -O- Ik hoop vandaag eindelijk weer eens desem te bakken. Ben er speciaal voor thuisgebleven :D
Overigens een tip voor je overtollige inactieve desem: Pannenkoeken! :9 http://uitdekeukenvanarde(...)n-met-zuurdesem.html
Wat voor een brood ga je precies bakken?

Oh, en als het goed is komt vanmiddag mn bestelde boek "Bread" van Jeffrey Hamelman binnen. Van Amazon.de
pi_130267479
quote:
0s.gif Op zondag 18 augustus 2013 17:43 schreef bloempje-moi het volgende:
Even volledig ter inspiratie. Dit plaatje postte Levine zojuist op Facebook.
[ afbeelding ]
Wat leuk! O+
Ja doei.
pi_130267488
En, vanavond start the Great British Bake Off weer! *O*
Ja doei.
pi_130267611
Mijn standaard desem met zonnebloempitten. Volgens mij werkt mijn desem inderdaad weer naar behoren. Misschien had ik hem iets te lang verwaarloosd. :@

quote:
2s.gif Op maandag 12 augustus 2013 22:31 schreef Postbus100 het volgende:
Mag ik eens vragen: hoe doen jullie dat met het bewaren van die verschillende soorten mail meel? Hebben jullie daar grote bakken/(weck)potten, zakken, ... voor? En ook al die verschillende zaden, wat een voorraad moet dat zijn :o
Leuke vraag! Rondje voorraadkast?


pi_130268652
Dommelsche watermolen? Of hebben ze ergens anders precies dezelfde zakjes en bakjes?

Bij mij een lade vol en meerdere weckpotten ziet er dan wel erg onoverzichtelijk uit... Voorlopig even niet thuis dus geen foto mogelijkheden
pi_130268938
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 augustus 2013 11:18 schreef MaximusTG het volgende:

[..]

Wat voor een brood ga je precies bakken?

Oh, en als het goed is komt vanmiddag mn bestelde boek "Bread" van Jeffrey Hamelman binnen. Van Amazon.de
dat is mijn favoriete broodbakboek. Ik vind de vermont sourdough het beste, geloof ik. En de rozijnenwalnoot brood, zonder walnoot en ipv rozijnen cranberries. En nog wat meer broden...
pi_130268962
ik zal thuis eens een foto maken van m'n bakspullen kastje. Rommelig, vooral. Maar, genoeg plaats in de keuken, dus maakt niet zoveel uit.
pi_130270179
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 augustus 2013 11:59 schreef Zo-is-dat het volgende:
Dommelsche watermolen? Of hebben ze ergens anders precies dezelfde zakjes en bakjes?

Bij mij een lade vol en meerdere weckpotten ziet er dan wel erg onoverzichtelijk uit... Voorlopig even niet thuis dus geen foto mogelijkheden
Bakkertjethuis.nl. :)
pi_130270254
Ik ging even zoeken net en zag inderdaad dat dat ook van hun is :) Toffe webwinkel zeg, in de winkel waar ik kom hebben ze veel maar niet zoveel! Ben bang dat ik daar nog wel eens voor ga zwichten, maar eerst m'n lade maar eens even laten slinken..
pi_130274259
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 augustus 2013 11:23 schreef bloempje-moi het volgende:

Leuke vraag! Rondje voorraadkast?
[Foto's]
Leuk! Dankjewel! (en ook dank aan MaximusTG die eerder mijn vraag beantwoordde).
Potten zijn wel makkelijk, maar ik ben altijd bang dat ze een keer kapot vallen op de grond. Misschien zijn tupperwaredozen nog handiger.
Ik bewaar het nu voornamelijk in zakken (mede door gebrek aan ruimte), maar als ik later een keuken voor mezelf heb, wil ik een handiger voorraadsysteem aanleggen. Ook met andere basisingrediënten zoals gedroogde peulvruchten, rijst, pasta, etc, etc.
Somebody that I used to know
pi_130284104
Heerlijk weer, die geur van desem O+



pi_130289502
Hoe krijg je zo'n mooie korst? :o
pi_130291828
Eindelijk een goed gelukt broodje. Het deeg was bij de tweede rijs ingestort, maar ik heb het deeg nogmaals gevormd en nog een keer laten rijzen. Wonderbaarlijk genoeg is het gelukt.

Maken jullie eigenlijk gebruik van rijsmandjes?
Had ook krentenbollen gemaakt, naar het recept van Levine, maar ik krijg de krenten er echt niet netjes doorheen. Iemand nog tips voor me?
Ze waren in ieder geval wel goedgekeurd door vriendlief. :)
pi_130292037
quote:
11s.gif Op dinsdag 20 augustus 2013 21:14 schreef Qunix het volgende:
Hoe krijg je zo'n mooie korst? :o
Toevalstreffer! :D Ik weet dat je het beste een ondiepe snee moet maken terwijl je het mesje vrijwel horizontaal houdt. Dan breekt het tijdens de ovenrijs in meerdere fasen open en krijg je een korst in drie kleuren. Hamelman legt het heel duidelijk uit. Maar ik blijf het erg moeilijk vinden om het voor elkaar te krijgen, het lukt mij vaker niet dan wel. Bij baguettes is het helemaal een drama. Dit deeg kwam ook uit de koelkast waardoor het nog iets steviger was. Dat hielp denk ik ook.
pi_130353875
Beste is als je deeg dan in de oven ook nog werking heeft. Door die werking krijgt die snee ook meer uitstraling. Je mesje horizontaal en een beetje schuin houden helpt ook erbij.
  † In Memoriam † donderdag 22 augustus 2013 @ 17:56:02 #194
91830 MaximusTG
pi_130354403
Nog foto's van de binnenkant bloempje-moi?
pi_130375661
De binnenkant was iets minder spectaculair. Goede kruim ed, maar niet van die mooie structuren als jij tevoorschijn kunt toveren. Ik had er nog een restantje volkorenmeel doorheen gedaan en mijn desem was nog niet op zijn piek toen ik mijn levain maakte. Maar het smaakt prima!
pi_130376899
Na een hele reeks broden die erg mooi werden, nu al 3 batches achter elkaar die niet goed omhoog komen.
pi_130387971
Kennen jullie dit? Kwam in vandaag tegen in de kookwinkel.
De Lekué broodmaker. Lijkt me helemaal niets. :N




pi_130393419
quote:
Heeft die theedoek een functie? :{
Somebody that I used to know
pi_130393508
quote:
2s.gif Op vrijdag 23 augustus 2013 20:13 schreef Postbus100 het volgende:

[..]

Heeft die theedoek een functie? :{
Voorkomen dat je deeg uitdroogt tijdens het rijzen, lijkt mij? Want het systeempje is namelijk niet helemaal "dicht".

Ik heb vandaag de zuurdesem-starter in een potje gemikt. Ik hou jullie op de hoogte van de vorderingen/mislukkingen. Voor alles een eerste keer :+
pi_130393593
quote:
17s.gif Op vrijdag 23 augustus 2013 20:15 schreef douche-eendje het volgende:

[..]

Voorkomen dat je deeg uitdroogt tijdens het rijzen, lijkt mij? Want het systeempje is namelijk niet helemaal "dicht".
Over het algemeen werkt het inderdaad zo, maar in dat filmpje sluit die doek helemaal niet dat 'gevaarte' af. Vooral bij de tweede rijs kan je het deeg nog duidelijk zien.
Somebody that I used to know
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')