Desem hoort toch een beetje een cyclus door te gaan van geur, van alcoholig/brodig naar zurig, en weer terug? Ik dacht dat dat er aan ligt op welk punt de melkzuurbacterien, en op welk punt de gisten de overhand hebben.quote:Op zaterdag 17 augustus 2013 09:12 schreef bloempje-moi het volgende:
Mijn desem voelt zich niet goed. Ik wil al een paar dagen te bakken, maar mijn desem ruikt minder zuur maar eerder 'broodachtig' en lijkt ook wel niet zo actief te zijn. Ik ververs hem nu drie keer achter elkaar in de hoop dat hij er weer bovenop komt. Tips?
Wat voor een brood ga je precies bakken?quote:Op dinsdag 20 augustus 2013 09:18 schreef bloempje-moi het volgende:
Wat is het stil hier Ik hoop vandaag eindelijk weer eens desem te bakken. Ben er speciaal voor thuisgebleven
Overigens een tip voor je overtollige inactieve desem: Pannenkoeken! http://uitdekeukenvanarde(...)n-met-zuurdesem.html
Wat leuk!quote:Op zondag 18 augustus 2013 17:43 schreef bloempje-moi het volgende:
Even volledig ter inspiratie. Dit plaatje postte Levine zojuist op Facebook.
[ afbeelding ]
Leuke vraag! Rondje voorraadkast?quote:Op maandag 12 augustus 2013 22:31 schreef Postbus100 het volgende:
Mag ik eens vragen: hoe doen jullie dat met het bewaren van die verschillende soorten mail meel? Hebben jullie daar grote bakken/(weck)potten, zakken, ... voor? En ook al die verschillende zaden, wat een voorraad moet dat zijn
dat is mijn favoriete broodbakboek. Ik vind de vermont sourdough het beste, geloof ik. En de rozijnenwalnoot brood, zonder walnoot en ipv rozijnen cranberries. En nog wat meer broden...quote:Op dinsdag 20 augustus 2013 11:18 schreef MaximusTG het volgende:
[..]
Wat voor een brood ga je precies bakken?
Oh, en als het goed is komt vanmiddag mn bestelde boek "Bread" van Jeffrey Hamelman binnen. Van Amazon.de
Bakkertjethuis.nl.quote:Op dinsdag 20 augustus 2013 11:59 schreef Zo-is-dat het volgende:
Dommelsche watermolen? Of hebben ze ergens anders precies dezelfde zakjes en bakjes?
Bij mij een lade vol en meerdere weckpotten ziet er dan wel erg onoverzichtelijk uit... Voorlopig even niet thuis dus geen foto mogelijkheden
Leuk! Dankjewel! (en ook dank aan MaximusTG die eerder mijn vraag beantwoordde).quote:Op dinsdag 20 augustus 2013 11:23 schreef bloempje-moi het volgende:
Leuke vraag! Rondje voorraadkast?
[Foto's]
Toevalstreffer! Ik weet dat je het beste een ondiepe snee moet maken terwijl je het mesje vrijwel horizontaal houdt. Dan breekt het tijdens de ovenrijs in meerdere fasen open en krijg je een korst in drie kleuren. Hamelman legt het heel duidelijk uit. Maar ik blijf het erg moeilijk vinden om het voor elkaar te krijgen, het lukt mij vaker niet dan wel. Bij baguettes is het helemaal een drama. Dit deeg kwam ook uit de koelkast waardoor het nog iets steviger was. Dat hielp denk ik ook.quote:
Heeft die theedoek een functie?quote:
Voorkomen dat je deeg uitdroogt tijdens het rijzen, lijkt mij? Want het systeempje is namelijk niet helemaal "dicht".quote:Op vrijdag 23 augustus 2013 20:13 schreef Postbus100 het volgende:
[..]
Heeft die theedoek een functie?
Over het algemeen werkt het inderdaad zo, maar in dat filmpje sluit die doek helemaal niet dat 'gevaarte' af. Vooral bij de tweede rijs kan je het deeg nog duidelijk zien.quote:Op vrijdag 23 augustus 2013 20:15 schreef douche-eendje het volgende:
[..]
Voorkomen dat je deeg uitdroogt tijdens het rijzen, lijkt mij? Want het systeempje is namelijk niet helemaal "dicht".
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |