Late reactie door vakantie, maar t was dit recept: http://uitdekeukenvanarde(...)itte-broodjes-5.htmlquote:Op vrijdag 26 juli 2013 16:17 schreef minilot het volgende:
[..]
Wat ziet dat kruim er aaibaar zacht uit! Mag ik vragen wat het recept was?
Dat ziet er echt lekker uitquote:Op maandag 12 augustus 2013 20:30 schreef bloempje-moi het volgende:
[..]
Niet heel boeiend. Ik moet binnenkort maar weer eens echt brood bakken, desem ofzo. Punt is dat ik van mezelf minder brood moet eten en dus eigenlijk geen grote broden meer maak. Vandaar de kleine broodjes. Volkoren met pitten.
[ afbeelding ]
Ik zou of rozijnen of pompoenpitten doen, en geen boter...quote:Op dinsdag 13 augustus 2013 18:36 schreef MaximusTG het volgende:
Morgen een bedankbrood bakken voor iemand; Ga een wat uitgebreidere versie doen van het 50/50 bloem/volkoren desembrood wat ik al eerder gemaakt heb, uitgebreid met wat boter, pompoenpitten erin en haverzemelen bovenop.
Het volkoren deel heb ik al gemengd met water en wat desem. Dat laat ik iig tot vanavond laat staan, afhankelijk van hoe ver het dan is gaat het de koelkast in.
Ik twijfel nog over een ding; heb ook wat rozijnen in een bakje met water in de koelkast gezet - zal ik die er ook doorheen doen morgen, of zou dat niet lekker zijn?
1 uur? Ik haal mn broden altijd na 35 minuten eruitquote:Op donderdag 15 augustus 2013 19:52 schreef djkoelkast het volgende:
Time Lapse gemaakt van mijn brood van gisteren. Elke 10 seconden een frame, 1 uur totale baktijd:
30 minuten op 220 en 30 minuten op 170.quote:Op donderdag 15 augustus 2013 20:18 schreef Jagärtrut het volgende:
[..]
1 uur? Ik haal mn broden altijd na 35 minuten eruit
Hij krimpt pas later he, lijkt me normaal, anders heb je geen korst.quote:Op donderdag 15 augustus 2013 20:22 schreef MaximusTG het volgende:
Tis ook wel een vrij groot brood volgens mij? Hoeveel gram?
Verder leuk filmpje; maar hij lijkt wel iets te krimpen tov oorspronkelijk grootte. Misschien iets te lang gerezen?
Daar heb ik nou nooit last van. Maar, ik bak altijd op 250 graden, en als deinst te donker wordt doe ik er watalufolie over...quote:Op donderdag 15 augustus 2013 20:23 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Hij krimpt pas later he, lijkt me normaal, anders heb je geen korst.
Brood is 500g meel + ongeveer 300g water. Met een uur bakken heb je een goede stevige korst, met een half uur wordt het brood na een dag klef.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |