abonnement Unibet Coolblue
  dinsdag 20 augustus 2013 @ 18:08:15 #126
359555 egelhond
Let' Rock Bitch!
pi_130281316
btw iemand een navigatie kopen? Een Garmin nuvi 40 ( 4,3 inch scherm ) met USA kaarten. Aankoopdatum is 27 juli. ?
pi_130291255
We komen nu uit Mesa Verde en hebben daarna 2 nachten gepland in (de omgeving van) Monument Valley. Om daarna dan door te rijden naar Phoenix oid.

Maar 1 nachtje Monument Valley en dan tijdens de rit er naartoe rondkijken zou ook al voldoende tijd zijn?
..non est vivere sed valere vita est ..
  dinsdag 20 augustus 2013 @ 21:45:49 #128
70357 Hyperdude
#MakeLanciaGreatAgain
pi_130291547
Volgens mij wel.
Wij hebben vorig jaar Mesa Verde-Monument Valley- Page in 1 dag gedaan.
Via Kayenta/ Tuba City.
Wel een dagje in de auto; maar toch te heet om naar buiten te gaan.
In de omgeving van Monument Valley is logies ook niet breed gezaaid en prijzig voor wat je krijgt.
How do we turn this world-class fuck-up into a world-class learning experience?
  woensdag 21 augustus 2013 @ 01:25:43 #129
410299 MartijnUK
Nu MartijnNZ...
pi_130301812
Ik heb samen met mijn broer een mega-rit gedaan van bijna 6000km in 2008.
We deden toen de volgende ronde

LA -> LV -> Grand Canyon -> Page, AZ -> Cottonwood Canyon -> Bryce, UT -> Zion, UT -> LV
LV -> Death Valley -> Sierra Nevada -> Yosemite (over Tioga pass) -> SF
SF -> Monterey -> San Simeon -> LA (Universal, Hollywood, Santa Monica, Venice) -> SD
toen vanaf SD snel naar Mexico gehopt en terug naar LA

Als tip voor mensen die kort in Mexico willen kijken (of alleen om gezegd te hebben dat ze in Mexico zijn geweest). Ga NIET naar Tijuana. Waarom..? Het duurt uren en er is amper wat te doen plus dat het levensgevaarlijk kan zijn vanwege de smokkel & drugskartels.
Alternatief als je toch snel naar Mexico wilt en rap weer terug wilt: Tecate.
Je kunt in Tecate (CA-kant) je auto voor een paar dollars een uurtje stallen en te voet de grens over lopen. Grenscontrole naar Mexico is nul, dus je krijgt ook geen stempel. In ons geval waren de Mexicaanse grenswachten aan het kaarten. Half uurtje rondgekeken en daarna weer terug naar de US, we waren de enigen in de rij en het duurde hooguit 5 minuten na wat vragen om weer terug bij de auto te komen. :)

(In Tecate is overigens ook een bierbrouwerij die gratis te bezoeken is)
pi_130304889
quote:
0s.gif Op zaterdag 17 augustus 2013 19:45 schreef eleganza het volgende:
Nog drie weekjes tot SF! *O*
Nu druk bezig een couchsurfing host te vinden, en anders maar naar het HI Hostel :9
Wij hebben alles via airbnb.com gedaan ook erg goedkoop :)
  donderdag 22 augustus 2013 @ 00:05:43 #131
386014 DDriver
Sla niet, prei wel
pi_130333597
Afgelopen weekend terug gekomen van 3,5 week USA. We zijn begonnen met 3 dagen NY, wat een geweldige stad is dat zag. Zoals je het je voorstelt is het ook daadwerkelijk, geweldig hoge gebouwen, de wegen afgeladen vol met taxi's en Suburbans en een adembenemende skyline! Wel een dure stad, maar gelukkig niet druk over hoeven te maken aangezien we meegenomen werden O-) .

Vervolgens zijn we doorgevlogen naar SF voor 3 dagen. We kwamen aan op het vliegveld waar het heerlijk weertje was. Vervolgens met een shuttlebus naar het centrum gebracht, daar uitgestapt was het gewoonweg koud. Had al gelezen dat SF altijd in de wolken ligt en dat was ook nu het geval, daarbij was het flink koud. Het viel me hier op dat er ontzettend daklozen en crackhoofden rondlopen. Ons hotel grensde aan de goede- en slechte kan van SF, misschien dat we er daarom meer zagen rondlopen. Geweldig mooi om alle hoogte verschillen hier te zien. Uiteraard nog even met de cable tram geweest! Verder voornamelijk gelopen, slopend met al die heuvels maar wel gaaf! Nog een middagje rond gefietst langs de kust en natuurlijk over de Golden Gate gefietst. Leuke ervaring om dit met een fiets te doen. Absoluut een aanrader!

Uiteindelijk in Hayward (ten Oosten van SF) onze campers opgehaald bij RoadBearRV. Zeer nette campers, lage kilometerstanden en zeer uitgebreid ingericht. Ook dit is een aanrader. Het schijnt een wat duurdere verhuurder te zijn maar ze hebben het beter voor elkaar dan bijvoorbeeld CruiseAmerica. Verschillende mensen gesproken die problemen met de CruiseAmerica campers hebben gehad.

Onze tocht is begonnen in Yosemite 1 dag het park in geweest wat ons nogal tegenviel. Natuur was op zich wel mooi maar alles was uitgedroogd en geel, watervallen deden het niet en verder heeft het op ons geen denderende indruk achter gelaten. De Sequioa's waren wel bijzonder, maar wat een tocht om die te bekijken. Vooral de terugweg omhoog. Dag erna zijn we het park dwars door gestoken over de Tioga Pass. Dit is duidelijk het betere deel van het park. überhaupt was de Tioga Pass geweldig. Ontzettend mooie weg met grote verschillen in natuur. Geweldig om te zien!

Onze dagtocht eindigde in Lee Vining bij het Mono Lake. Hier verder weinig gezien aangezien we laat aankwamen en vroeg weer vertrokken. Volgende dag een lange trip richting Las Vegas. Ook dit was weer een mooie tocht. Rondom Mono Lake een mooie natuur en verderop kwam je echt in de woestijnen voor Las Vegas. Las Vegas zelf was ook erg gaaf om te zien, het ziet er wel zwart van de toeristen! Natuurlijk ook even een gokje gewaagd, maar zonder geluk..

Na Vegas doorgereden naar Zion erg mooi park, veel groen en geweldige omgeving. Na Zion zijn we doorgereden naar Bryce Canyon. We hadden hier hoge verwachtingen van omdat we vele positieve verhalen hadden gehoord. Deze verhalen werden geheel waargemaakt. Wat een geweldig uitzicht daar over de indrukwekkende bergen. Las hier ook van iemand het verhaal dat het tegen viel maar kan ik me dus echt niet voorstellen.

Volgende adres was Page. Het weer viel hier erg tegen helaas. Weinig kunnen doen omdat het echt zeikweer was. Wel in de loop van de dag naar de Horseshow Riverbend geweest, de zon brak even door en het was super! Ik denk dat dit het mooiste plekje is wat we hebben gezien (naar mijn mening)

Vervolgens doorgereden naar de Grand Canyon. Na het zien was Bryce was dit toch wel een tegenvaller. Het was indrukwekkend hoe groot en uitgestrekt het was, maar ik vond het persoonlijk lang niet zo mooi als Bryce.

Laatste grote plaats was Los Angeles. Hier zijn we een complete dag kwijt geweest aan een bezoek aan de Universal Studio's. Wij hadden hier een tour langs verschillende filmsets verwacht maar het bleek een compleet pretpark te zijn waar het zwart zag van de mensen. De tour langs de studio's was zeker de moeite waard. Overal stonden lange wachtrijden, maar de tour duurde 45 min, dus dat was wel het wachten waard. Verder nog wat kleine shows gezien en daarna snel weer weggevlucht, veel te druk. Ook nog een bezoekje gebracht aan de Walk of Fame, helaas was er niet meer tijd. Hier hadden we graag nog 1 of 2 dagen langer gebleven, maar het was helaas niet anders.

Daarna nog wat kleine plaatsjes bezocht zoals Santa Barbara, San Simeon e.d. De gehele terugweg vanaf LA naar SF was een geweldig mooie tocht langs de kust. Nog even de 17 mile drive meegepakt, ook gaaf om al die grote keten te zien!

Conclusie: Top vakantie gehad!
Werken is gezond, laat het over aan de zieken.
pi_130375367
Voor de mensen die binnenkort nog (willen) gaan, pas op voor de bosbranden:
http://www.weather.com/ne(...)out-control-20130822
Every living creature on earth dies alone
pi_130377717
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 augustus 2013 18:08 schreef egelhond het volgende:
btw iemand een navigatie kopen? Een Garmin nuvi 40 ( 4,3 inch scherm ) met USA kaarten. Aankoopdatum is 27 juli. ?
Wil je niet eens zsm weer terug dan?! :P
pi_130377805
quote:
2s.gif Op donderdag 22 augustus 2013 00:05 schreef DDriver het volgende:
reisverslag
Leuk verhaal, komt grotendeels overeen met mijn ervaring!

Yosemite vond ik wel erg mooi, maar ik was er in juni. Scheelt net een paar maanden droogte, want volop waterval. En de Tioga pass was in mijn geval zelfs nog dicht, helaas.
  vrijdag 23 augustus 2013 @ 11:06:26 #135
146480 Spees_Eend
in mijn nopjes
pi_130377876
Oh de Tioga Pass O+ PRACHTIG. We hadden geluk vorig jaar. Toen was hij in mei al open. En inderdaad nog volop water en watervallen. Mijn schoonouders zijn nu in amerika en hebben ook yosemite bezocht en waren helemaal lyrisch ondanks de drukte. Maar zij zijn ook echt hardcore wandelaars.
pi_130377960
quote:
0s.gif Op zondag 18 augustus 2013 13:36 schreef nelisb het volgende:
Tickets via stubhub? Iemand ervaring.
Nope, via de site van de club zelf geregeld. Zowel will call (Knicks, Apollo Theater) als online tickets zelf printen (SF Giants).
  vrijdag 23 augustus 2013 @ 17:11:46 #137
386014 DDriver
Sla niet, prei wel
pi_130388455
quote:
1s.gif Op vrijdag 23 augustus 2013 11:06 schreef Spees_Eend het volgende:
Oh de Tioga Pass O+ PRACHTIG. We hadden geluk vorig jaar. Toen was hij in mei al open. En inderdaad nog volop water en watervallen. Mijn schoonouders zijn nu in amerika en hebben ook yosemite bezocht en waren helemaal lyrisch ondanks de drukte. Maar zij zijn ook echt hardcore wandelaars.
Als fanatiek wandelaar kom je daar zeker wel aan je trekken, mits je aan de goede kant van het park zit :P. Las vanochtend inderdaad ook dat er flink wat vierkante km in brand stonden in Yosemite, zijn ze schijnbaar op tijd geweest!
Werken is gezond, laat het over aan de zieken.
pi_130390135
Ik ben vandaag teruggekomen uit Californië. Geen woorden voor hoe geweldig het is geweest; time of my life. Voor mij was het hoogtepunt toch wel Yosemite ondanks dat veel watervallen geen water meer hadden; ik heb nog nooit zoiets moois beleefd als tunnel view: je rijd door de tunnel en dan opeens vanuit de duisternis fel licht en dan heel Yosemite Valley voor je. Wauw. _O_
  zaterdag 24 augustus 2013 @ 09:53:12 #139
359555 egelhond
Let' Rock Bitch!
pi_130409193
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 augustus 2013 10:59 schreef Mineola het volgende:

[..]

Wil je niet eens zsm weer terug dan?! :P
Amerika is geweldig, maar omdat ik meer van de wereld wil zien word het volgend jaar geen amerika. Canada, Australie, Nieuw Zeeland.... wil nog zoveel zien haha
pi_130435383
Waar ik trouwens vaak verschillende dingen over lees, overstappen en de koffers. Wij hebben een overstap in Atalanta, moeten we dan eerst de koffers pakken of worden die doorgelabeld?
All management is Strategic Management.
  zondag 25 augustus 2013 @ 09:25:42 #141
146480 Spees_Eend
in mijn nopjes
pi_130435456
Altijd eerst je koffer halen bij je eerste voet aan grond in Amerika. Daarmee moet je door de douane.
  zondag 25 augustus 2013 @ 09:27:53 #142
49641 Individual
Meet John Doe...
pi_130435471
Wel doorgelabeld maar toch moet je de koffer van de band halen en weer 'inchecken'.
reset
pi_130435638
Thanks!
All management is Strategic Management.
  zondag 25 augustus 2013 @ 09:56:51 #144
386014 DDriver
Sla niet, prei wel
pi_130435851
Dat hoefde wij niet. Hadden vanuit SF en overstap in Chicago. We konden het vliegtuig uitstappen, even wat eten en het volgende vliegtuig weer instappen. Koffers werden gewoon doorgevoerd. Zal het voor de zekerheid dus even navragen, als ze direct door geladen worden scheelt het je een hoop tijd!
Werken is gezond, laat het over aan de zieken.
pi_130435894
Als je de USA inkomt moet je koffer door de douane. Je moet hem ophalen.
Jij geeft aan dat je van SF naar Chicago ging, dan ben je al in de us toch?
  zondag 25 augustus 2013 @ 10:04:20 #146
146480 Spees_Eend
in mijn nopjes
pi_130435949
quote:
2s.gif Op zondag 25 augustus 2013 09:56 schreef DDriver het volgende:
Dat hoefde wij niet. Hadden vanuit SF en overstap in Chicago. We konden het vliegtuig uitstappen, even wat eten en het volgende vliegtuig weer instappen. Koffers werden gewoon doorgevoerd. Zal het voor de zekerheid dus even navragen, als ze direct door geladen worden scheelt het je een hoop tijd!
Dat maakt het verschil, vanuit SF ;) Iedere eerste landing vanuit BUITEN Amerika wil zeggen dat je koffer eerst opgehaald moet worden, dan door de douane, een dan wordt ie indien nodig weer doorgesluisd.
edit, sloom met mobiel :P maar wat nelis zegt ja.
  zondag 25 augustus 2013 @ 10:14:42 #147
386014 DDriver
Sla niet, prei wel
pi_130436116
Klopt, niet goed gelezen.. Mijn excuses mensen!
Werken is gezond, laat het over aan de zieken.
  zondag 25 augustus 2013 @ 10:49:37 #148
4259 JK
In for a penny, in for a pound
pi_130436749
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 augustus 2013 18:26 schreef Oliviertje1994 het volgende:
Ik ben vandaag teruggekomen uit Californië. Geen woorden voor hoe geweldig het is geweest; time of my life. Voor mij was het hoogtepunt toch wel Yosemite ondanks dat veel watervallen geen water meer hadden; ik heb nog nooit zoiets moois beleefd als tunnel view: je rijd door de tunnel en dan opeens vanuit de duisternis fel licht en dan heel Yosemite Valley voor je. Wauw. _O_
Tunnelview is absoluut mooi. Wij hadden 'm incl. waterval gezien, maar dat was zo rond eind juni (2011). Moet weer eens snel die kant van de USA bezoeken. :)
  zondag 25 augustus 2013 @ 11:22:39 #149
28167 matthijst
In a New York State of Mind
pi_130437343
Californië blijft mooi; vooral het altijd lekkere weer, beetje cruisen langs de kust, outletshoppen, zwemmen. Fan van New York, maar toch Cali O+
Wil volgend jaar weer naar die kant op. Keuze uit 2 rondjes, afhankelijk van een beurs misschien eerst naar Seattle:
- Seattle 4 nachten --> vliegen naar LA
- LA 4 nachten
- Palm Springs 3 nachten
- Las Vegas 6 nachten

Of:
- LA 4 nachten
- Palm Springs 4 nachten
- Las Vegas 5 nachten --> vliegen naar Chicago
- Chicago 4 nachten

Bewust geen parken dit keer, op Joshua Tree en Mojave Desert na.
Iemand ervaring met Seattle, is d'r nog wat te beleven daar, buiten die Space Needle?
Haters everywhere but I don't really care.
pi_130438816
quote:
0s.gif Op zondag 25 augustus 2013 11:22 schreef matthijst het volgende:
Californië blijft mooi; vooral het altijd lekkere weer, beetje cruisen langs de kust, outletshoppen, zwemmen. Fan van New York, maar toch Cali O+
Wil volgend jaar weer naar die kant op. Keuze uit 2 rondjes, afhankelijk van een beurs misschien eerst naar Seattle:
- Seattle 4 nachten --> vliegen naar LA
- LA 4 nachten
- Palm Springs 3 nachten
- Las Vegas 6 nachten

Of:
- LA 4 nachten
- Palm Springs 4 nachten
- Las Vegas 5 nachten --> vliegen naar Chicago
- Chicago 4 nachten

Bewust geen parken dit keer, op Joshua Tree en Mojave Desert na.
Iemand ervaring met Seattle, is d'r nog wat te beleven daar, buiten die Space Needle?
Is 6 en 5 nachten voor Vegas niet veel te veel? Met 2-3 heb je het wel gezien hoor!
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')