abonnement Unibet Coolblue
pi_128551217
Over twee weken gaan we weer naar Thailand. We gaan ook naar Kanchanaburi. We willen daar in ieder geval een stukje met de trein over de 'Death Railway' rijden en dan zeker tot voorbij het Wampo viaduct. Maar is het ook echt de moeite waard om helemaal tot het eind in Nam Tok te reizen? Of kunnen we ook ergens halverwege uitstappen en meteen weer terugreizen?
pi_128551389
quote:
0s.gif Op woensdag 3 juli 2013 14:04 schreef kalinhos het volgende:
Je hebt wel een aantal dingen zelf in de hand. Scooters bv huur ik vrij vaak maar ik maak wel altijd, goed zichtbaar voor de verhuurder, fotos van de gehele scooter (t liefst ook nog wat fotos met hem erin). Zodra je laat zien dat je je indekt moet je 'm wel echt daadwerkelijk beschadigen willen ze je geld laten betalen.

Vandaag een elephant camp gedaan _O_ Wat een mooie beesten zijn 't toch. Niet op van die stoeltjes maar gewoon op z'n nek de rivier in lopen en wat badderen. groep van 9 mensen met 9 olifanten, ik had wel het idee dat de olifanten vrij weinig tekort kwamen al met al.
Een van de zeldzame cleane olifantkampen of gemartelde olifanten ? Ik hoop het eerste :{
De scam bestaat trouwens ook uit het wegtoveren van de gehuurde brommer waarna je doodleuk veel teveel mag betalen om gezeik te voorkomen. Niemand wil langer in Thailand moeten blijven voor een officiële afhandeling (het soort leugens waarmee intimideren) waarbij je hooguit eigen risico betaald, dus teveel mensen laten zich een poot uitdraaien. En de politie zit doodleuk in het complot en speelt het spel mee. Verder heel goed om zoals jij vantevoren te laten zien dat je bij de pinken bent en de geintjes kent.

[ Bericht 8% gewijzigd door Phone op 03-07-2013 19:38:51 ]
pi_128552338
Even een vraag:

Wij willen gaan duiken op Koh Tao. Komen daar as zondag aan, is het noodzakelijk om vooraf al accommodatie te boeken, of kan dat ook wel ter plekke? Dat we daar ook een deal maken met duiken bij de prijs in....
A man is not old until regrets take the place of dreams.
  woensdag 3 juli 2013 @ 22:57:08 #29
267333 buzz1291
Never a dull moment
pi_128561185
quote:
0s.gif Op woensdag 3 juli 2013 19:27 schreef Heufje het volgende:
Over twee weken gaan we weer naar Thailand. We gaan ook naar Kanchanaburi. We willen daar in ieder geval een stukje met de trein over de 'Death Railway' rijden en dan zeker tot voorbij het Wampo viaduct. Maar is het ook echt de moeite waard om helemaal tot het eind in Nam Tok te reizen? Of kunnen we ook ergens halverwege uitstappen en meteen weer terugreizen?
Enkel spoor hè. Dan kun je niet gelijk terug. Maar er zijn in Kanchanaburi overal package tours te krijgen waar een stuk van de treinrit inzit. Die zijn meestal incl. museum, hellfire pass, trein, bridge, waterval, warmwaterbronnen en lunch. Dagvullend vervoer met een eerste klas minibus.
2015: BUD - SAW - AUH - BKK - CNX - UTH - SIN - KUL - SGN - DAD - HUI - HAN - HKG . . . . . .
pi_128563030
quote:
1s.gif Op woensdag 3 juli 2013 22:57 schreef buzz1291 het volgende:

[..]

Enkel spoor hè. Dan kun je niet gelijk terug. Maar er zijn in Kanchanaburi overal package tours te krijgen waar een stuk van de treinrit inzit. Die zijn meestal incl. museum, hellfire pass, trein, bridge, waterval, warmwaterbronnen en lunch. Dagvullend vervoer met een eerste klas minibus.
Ahah, enkel spoor, dat wist ik niet! Ben niet zo'n fan van package tours, maar misschien ter plekke toch maar ff kijken. Is wel een heel eind tot aan Nam Tok met de trein, en ook nog eens terug.
pi_128569438
quote:
0s.gif Op woensdag 3 juli 2013 09:21 schreef Boy_Snakeye het volgende:
Net een paar dagen terug vanuit Thailand. Mooie reis, ook flink ziek geweest. Als je ziek bent, dus je schijt gewoon water. Ga meteen naar de apotheek in de buurt. Dan ben je er naar 1,5 dag weer vanaf.
Kost je tussen de 3 a 5 euro aan medicijnen. :')

Even bij welke plaatsen wat heel leuk is om te doen:

Bangkok:
• Doe de Co van Kessel fietstour. Ik heb die van 3 uur gedaan in de middag. Het was warm, maar zeker de moeite waard. Je komt in straatjes waar je als tourist nooit zou komen. Je kijkt je ogen uit.
• Bezoek de Grand Palace. Kost ongeveer 500 baht entree, maar geld wel waard, vind ik. Vergeet niet gepast te kleden.
• Ko San Road. Welbekende straat, zeker de moeite waard om erover heen te gaan en ergens te blijven hangen voor een biertje. Leuke mensen toen ontmoet.
• Pak een keer de Skytrain, leuk om een keer tussen de lokale bevolking te staan in een gekoelde metro.
• Tip: neem geen tuktuk, maar pak gewoon een taxi en vraag of de meter aan mag. Zo niet, pak gewoon de volgende die het wel doet. Ik had altijd binnen 3 taxi's iemand die het deed, die ook gewoon netjes een tip kreeg.

Kanchanaburi:
Bezoek de Erawan watervallen. Prachtige watervallen met leuke vissen. De grote blijven wel uit de buurt, maar de kleine gaan aan je knabbelen voor je dode huidcellen
Je kan het doen met een tour, zodat je ook de bridge over the river kwai ziet en over het oude dodemans spoor gaat, maar je kan ook de lokale bus pakken voor 50 baht. Maar dan zit je wel in een bus zonder airco. (wij hebben het laatste toch niet gedaan, mede omdat ik toen dus zo ziek was)

Ayutthaya:
Voor 700 baht (voor 4 personen) hadden wij een tuktuk/taxi geregeld die ons naar alle tempels bracht. 4/5 uurtjes lang zijn wij rondgereden waar we ook heen wilden. Zo zie je zowel de oude ruïnes als de wat moderne tempels (stel voor jezelf een lijstje op welke je zeker wil zien)

Chang Mai:
• Bezoek Woody elephant training!!! (boek je het bij Diva's Guesthouse dan krijg je een gratis massage) Dit is een olifanten 'boerderij' waarbij je zo goed ziet dat de olifanten goed behandeld worden. :) Echt als familie. Je gaat ze voeren, poepscheppen en met ze de rivier in om gewassen te worden en om met ze te zwemmen. Een geweldige ervaring en zeker de 2400 baht waard! (je kan er 200 vanaf krijgen, maar achteraf krijg je er spijt van omdat je weet dat het geld goed besteed wordt)
• Boek een Thaise kook cursus. Wij hebben dit gedaan bij Baan Thai cooking. Ga je ook naar de markt en leer je over de lokale producten. Erg leuke ervaring en je krijgt een boekje mee met alle recepten.
• We hebben ook geraft en op een ATV gereden. (ik zou wel de "hard track" gekozen hebben, want Normal was net niet uitdagend genoeg)
• Huur een scooter en ga richting de Wat Phrathat Doi Suthep (Temple). Geweldige route door de bergen, goed te doen en de wegen zijn gewoon in orde. Zo leer je ook lekker tussen het verkeer te crossen. Leuke ervaring :)
• Bezoek de zaterdag of zondag markt, beide redelijk hetzelfde, maar mooie gelegenheid om souvenirs te kopen. Vaak wat authentieke spullen.
Je kan ook naar de Night bazar net buiten het oude centrum en dat is ook zeker de moeite waard, daar vind je nog wat meer spullen wat echt voor de tourist is.

Pai:
Wij hebben onze tassen in het hotel gelaten en zijn met een mini-van naar Pai gegaan (pas op voor misslijkheid met bijna 800 bochten en de Thaise rijstijl)
Huur een scooter en ga richting de Canyon en de hotsprings en zeker de Pam Bok Waterfall. Het laatste stukje is qua weg best apart. Voorzichtig rijden, je zet je scooter neer op de parkeerplek en loopt 5 minuten. Dan zie je zo' n prachtige waterval in een kloof. Zeker de moeite waard. Gewoon er vroeg zijn (10/ 11 uur) en je bent vaak de eerste en dat maakt het nog specialer
Voor THE SYLVANA PAI Boutique Resort zit een klein Jazz tentje. Wordt vaak live muziek gemaakt. Zeker een aanrader om even een drankje te doen.

Ko Samui
Doe daar zoveel mogelijk watersporten. Ik dacht ik wacht tot ik in Koh Tao ben (eindstop van de vakantie) en besteed daar al mijn geld aan die dingen.
Maar de zipline in Ko Nangyuan is weg. Ze hebben geen jetski's en ook geen Flyboard. Dus mocht je daar interesse hebben, doe het op Samui!
Ik weet niet hoe het zit op koh phangan want dat eiland hebben wij overgeslagen.
Huur een scooter en bezoek wat viewpoints en watervallen. Ze vallen nu wel wat tegen omdat er weinig regen is gevallen, maar het is altijd leuk om te cruisen. De hoofdwegen van Samui zijn een van de betere in Thailand.

Ko Tao
Hou er rekening mee dat de massageprijzen 1,5 tot 2 keer duurder zijn dan in het noorden. Dan nog betaal je maar 8 euro voor een uur massage. Maar als je eenmaal rekent met die Thaise Baht dan klinkt het toch nog duur.
Scooter huren kan, maar je kan het strand aflopen en van de pier tot Sairee beach is 30 tot 45 min maximaal lopen (en dan loop je langzaam)
Taxi's zijn er ook duurder dan in het noorden (150 bath p.p voor 5 minuten rijden in de laadbak van een truck) , dus als je lui bent en vaak op en neer wilt, dan is een scooter aan te raden.

• Ga zeker snorkelen. Voor 800 baht ga je het eiland rond en snorkel je op 5 verschillende plekken. Super mooi en leuk als je ook nog eens de haaien kan spotten. Je kan ook een prive longboat huren, betaal je 2500 baht.
• Ik ben ook nog wezen abseilen en bergklimmen met Good Adventures. Was 2200 baht voor een halve dag. Best prijzig, maar waar je gaat abseilen is zoooo vet! Hoogste puntje van Ko Tao met een prachtig uitzicht en Dave(David) uit Australië die verdacht lijkt op Tarzan, zorgt ervoor dat je op je gemak voelt dat het na een tijdje niet meer eng is.
Hoorde dat Cliff jumping ook erg vet was, maar ik heb het zelf niet gedaan

Hoop dat jullie (die nog moeten gaan) hier iets aan hebben. :)
Vette post man! daar heb ik echt wat aan
liefde overwint alles. Maar AIDS ook
pi_128569627
quote:
1s.gif Op woensdag 3 juli 2013 17:09 schreef BramKVO het volgende:

[..]

Ik heb net van veel mensen gehoord dat de bevolking in Vietnam alles behalve vriendelijk is tegen toeristen. Dan eerder Cambodja en Laos denk ik.
Dat dus. Vietnamezen zijn een raar volk. Heb een keer savonds tijdens het motorrijden mijn ipod laten vallen op de weg. Koste me 8 euro om 'm terug te kopen, waar hun openingsbod op 80 euro lag :/

@Phone het was in mijn ogen een clean olifantenkamp. Olifanten liepen vrij rond meest van de tijd en ze leken het wel naar hun zin te hebben. Ze doen geen kunstjes ofzo.
Het is...kiezen of delen, spelen winnen verliezen of vervelen en helemaal niets ondernemen
pi_128569691
@ Boy_Snakeye

Bedankt voor je uitgebreide verslag! Precies de plekke waar ik naar toe ga. (behalve het noorden, want te weinig tijd)

Heel veel zin in, vertrek vanavond
pi_128569917
quote:
0s.gif Op woensdag 3 juli 2013 09:21 schreef Boy_Snakeye het volgende:

• Doe de Co van Kessel fietstour. Ik heb die van 3 uur gedaan in de middag. Het was warm, maar zeker de moeite waard. Je komt in straatjes waar je als tourist nooit zou komen. Je kijkt je ogen uit.

Bestaan die nog steeds ? Co is enige maanden geleden overleden en ik vroeg me toen af of dit het einde was voor deze leuke fietstochten, omdat hij er zelf bij betrokken was.
pi_128569982
quote:
0s.gif Op donderdag 4 juli 2013 08:45 schreef Phone het volgende:

[..]

Bestaan die nog steeds ? Co is enige maanden geleden overleden en ik vroeg me toen af of dit het einde was voor deze leuke fietstochten, omdat hij er zelf bij betrokken was.
Ja ze bestaan nog steeds gelukkig. Ze zijn wel verhuist naar een andere locatie. Maar ze hebben goed Engels sprekende mensen in dienst.
Als ik weer in Bangkok zou zijn, zou ik de tour zo weer opnieuw doen.

Op de site staat het adres in het Thais. Maak er met je telefoon een schermafdruk van zodat je deze kan laten zien aan de taxi chauffeur. Scheelt een hele hoop gebarentaal. :D
Typ- en spellingsfouten voorbehouden.
pi_128570024
Co fietste zelf al jaren niet meer volgens mij, maar het bedrijf bestaat nog steeds en is alleen maar uitgebreid met meer verschillende tours. Bij onze fietstour hadden we een Thaise en een (Nederlands sprekende) Belg als gids.
"Light thinks it travels faster than anything. It doesn't. For wherever light travels it finds darkness has got there first and is waiting for it."
pi_128573460
Heb de fietstocht vorig jaar gedaan en ga t denk ik maandag of dinsdag weer doen
Het is...kiezen of delen, spelen winnen verliezen of vervelen en helemaal niets ondernemen
  donderdag 4 juli 2013 @ 12:34:21 #38
229392 Lemans24
dé ervaringsdeskundige
pi_128575870
Maar wat zijn nou de leukste plekken in Thailand voor in oktober?
Bij voorkeur plaatsen die nog geen last hebben van extreme regen of plaatsen die profiteerden van dat (afgelopen) regenseizoen, met bloeiende orchideeën, watervallen e.d.
pi_128589047
Nog even een klein offtopic vraagje: op de terugreis vanuit Bangkok hebben we een overstap van 14 uur in Abu Dhabi, namelijk van 11:55 uur tot 02:15 uur. Is het mogelijk om die tijd te gebruiken om even daar in de stad te kijken of moet je verplicht in het transitgedeelte van de luchthaven blijven? Je hebt geen visum nodig in de VAE volgens mij..
  donderdag 4 juli 2013 @ 18:43:44 #40
67174 Dos37
Come on Twente
pi_128590098
Misschien kun je dat beter hier (TRV / Vragen over vliegen #29 (e-tickets, inchecken, bagage, etc.)) vragen daar komen dat soort vragen vaker voorbij.
Premier League toto winnaar 2007-2008 en [b]2008-2009[/b]
Held Blaise NKUFO [b]All time topscoorder in Enschede[/b]
[b]WE WON IT ELEVEN TIMES![/b]
pi_128591125
Als je geen visum nodig hebt kan je denk ik gewoon 't land in?? Ik had in Maleisie (waar ook geen visum nodig is) een wachttijd van 3 uur, toen ben ik puur voor de stempel en om ff de frisse lucht in te gaan ook even naar buiten gelopen bij de luchthaven, was geen punt. Het lijkt me dat dat voor alle landen zonder visum geldt?
Het is...kiezen of delen, spelen winnen verliezen of vervelen en helemaal niets ondernemen
  donderdag 4 juli 2013 @ 19:27:00 #42
6941 APK
Factual, I think.
pi_128591578
quote:
0s.gif Op donderdag 4 juli 2013 19:14 schreef kalinhos het volgende:
Als je geen visum nodig hebt kan je denk ik gewoon 't land in?? Ik had in Maleisie (waar ook geen visum nodig is) een wachttijd van 3 uur, toen ben ik puur voor de stempel en om ff de frisse lucht in te gaan ook even naar buiten gelopen bij de luchthaven, was geen punt. Het lijkt me dat dat voor alle landen zonder visum geldt?
Ga ik in december ook doen, heb een stop van 11 uur in KUL.
Lijkt mij wel dat de bagage doorgelabeld wordt en dus in transit blijft?
Who the fuck can sleep with all this shit going on?
  donderdag 4 juli 2013 @ 20:01:55 #43
64459 ozzietukker
no worries mate
pi_128592865
quote:
0s.gif Op donderdag 4 juli 2013 19:27 schreef APK het volgende:

[..]

Ga ik in december ook doen, heb een stop van 11 uur in KUL.
Lijkt mij wel dat de bagage doorgelabeld wordt en dus in transit blijft?
Als je met dezelfde maatschappij vliegt wordt je bagage zeker doorgelabeld naar de eindbestemming, vaak genoeg gehad met een overstap in Hong Kong met Cathay of een overstap in Doha met Qatar Airlines, daarnaast kan je, wanneer je met verschillende maatschappijen vliegt in een aparte boekingen maar die wel binnen dezelfde alliantie zitten ook bij vertrek vragen om je bagage door te labelen naar de eindbestemming, Lufthansa en Qatar (Star Alliance) met Cathay, Finnair en British Airways (Oneworld).

Wanneer je een ruime overstaptijd hebt kan je prima het land verkennen, met een gratis visum of betaald visum (wanneer van toepassing), zeker wanneer het overdag is, is dat de moeite waard, want op de terminal rondhangen voor veel uren is ook weer zo wat.
RTFM
Zo niet? Dan toch!
Nawie, just Nawie!
TWENTE KAMPIOEN.
pi_128593659
quote:
0s.gif Op donderdag 4 juli 2013 07:50 schreef verwegvanhuis het volgende:

[..]

Vette post man! daar heb ik echt wat aan
Na het cliff jumpen met Good Times ga je ook nog +/- 1.5 uur snorkelen. Grote kans dat je rond dat tijdstip (laat in de middag) haaien ziet.Wij hebben er een stuk of 7 gezien. Good Times is sowieso een aanrader. Waarschijnlijk niet de goedkoopste qua duiken, maar die speedboat maakt een hoop goed.

Boy_snake: Toevallig Dave vanochtend nog in een boom zien klimmen. Hij is gewoon tarzan. :P
pi_128595257
quote:
1s.gif Op donderdag 4 juli 2013 20:21 schreef ElDinosaur het volgende:

[..]

Na het cliff jumpen met Good Times ga je ook nog +/- 1.5 uur snorkelen. Grote kans dat je rond dat tijdstip (laat in de middag) haaien ziet.Wij hebben er een stuk of 7 gezien. Good Times is sowieso een aanrader. Waarschijnlijk niet de goedkoopste qua duiken, maar die speedboat maakt een hoop goed.

Boy_snake: Toevallig Dave vanochtend nog in een boom zien klimmen. Hij is gewoon tarzan. :P
Haha das niet normaal he, die gast is nergens bang voor!
En hij heeft een vriendin in België die studeert in Nederland. Dan heb je toch wel 2 landen waar je echt geen fuck hebt aan zoveel ervaring bergklimmen. _O-

Dit is trouwens het uitzicht bij het abseilen :D
Typ- en spellingsfouten voorbehouden.
  donderdag 4 juli 2013 @ 21:20:09 #46
6941 APK
Factual, I think.
pi_128596268
quote:
0s.gif Op donderdag 4 juli 2013 20:01 schreef ozzietukker het volgende:

Wanneer je een ruime overstaptijd hebt kan je prima het land verkennen, met een gratis visum of betaald visum (wanneer van toepassing), zeker wanneer het overdag is, is dat de moeite waard, want op de terminal rondhangen voor veel uren is ook weer zo wat.
Ik denk dat ik een hotel in de buurt van de luchthaven ga verkennen om even te douchen, wat te wandelen en nog een uurtje slapen oid :P

Maar idd, goed om rekening mee te houden tijdens het inpakken van de handbagage.
Who the fuck can sleep with all this shit going on?
pi_128598324
quote:
0s.gif Op woensdag 3 juli 2013 19:57 schreef habitue het volgende:
Even een vraag:

Wij willen gaan duiken op Koh Tao. Komen daar as zondag aan, is het noodzakelijk om vooraf al accommodatie te boeken, of kan dat ook wel ter plekke? Dat we daar ook een deal maken met duiken bij de prijs in....
Zeker niet nodig. Er zijn ook een hoop hostels die gratis accommodatie aanbieden als je bij hun een duikercursus volgt. In de lonely planet staan een aantal van dat soort adresjes.
pi_128598956
Impian is een aanrader. Dichtbij waar je aankomt en de eigenaar is erg aardig (en nederlands)
pi_128622091
Welkom in het land der kansloze idioten.

pi_128622451
Ik denk dat de gemiddelde Thai geen flauw idee heeft wie Hitler was.

Maar heb zelf op de markt in Chiang Mai ook wel met verbazing naar stalletjes staan kijken waar t-shirts hingen met afbeeldingen van Hitler, swastika's en andere eigenaardigheden.

Achja, alles voor het geld.
"Light thinks it travels faster than anything. It doesn't. For wherever light travels it finds darkness has got there first and is waiting for it."
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')