abonnement Unibet Coolblue
  vrijdag 19 juli 2013 @ 15:51:57 #151
16266 MissHobje
Dat zou ik ook zeggen!
pi_129124635
Ik gebruik meestal de diepvries bessen gaat prima, vers kan ook alleen gaan die sneller stuk met mengen.
[b]Hobbelicious is back!
[/b]
pi_129151077
Mmm, al die citroen- en sinaasappelcakes zien er heerlijk uit!

Ik heb me gewaagd aan gezouten carameltaartjes. De bodem was nog iets te dik naar m'n zin en de caramel komt uit een blikje (inmiddels is de thermometer binnen en kan ik zelf aan de slag). Maar lekker waren ze wel!

A balanced diet is a cookie in each hand
pi_129151266
Op dit moment staan er sinaasappel pound cake cupcakes in de oven (een een klein gewoon cakeje daarvan, beslag over). Daar gaat straks een limoen glazuur overheen. Lijkt me wel lekker fris voor na een BBQ vanavond.

(beslag is al weer heerlijk)
pi_129170678
De sinaasappel pound cake cupcakes met limoenglazuur (was nog niet helemaal hard ;) ) + een cakeje van van hetzelfde beslag.

pi_129179716
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 juli 2013 15:51 schreef MissHobje het volgende:
Ik gebruik meestal de diepvries bessen gaat prima, vers kan ook alleen gaan die sneller stuk met mengen.
Dank Miss Hobje, dat had ik ook gehoord. Dacht alleen net: wat als ik vers koop en dat even invries voor een dagje voordat het in de cupcakes gaat. Zou dat een optie zijn?
Carpe Diem- Pluk de Dag
Life is unfair and then you die
Wat U niet wil dat u geschiedt doe dat ook een ander niet
  zondag 21 juli 2013 @ 10:46:07 #156
251095 Purdey
Better off alone..
pi_129181215
Volgens mij is dat bevroren fruit in doosjes goedkoper dan vers invriezen. En het is gewoon hetzelfde :)
So, here is the truth about the truth. It hurts, and so we lie.
pi_129182318
En omdat we er nog niet genoeg hadden gezien ;) een orange/lemon pound cake met roomkaas. Reuzelekker :9 Alleen gooi ik er de volgende keer iets minder gewone citroenglazuur over.
Voor de mensen die hem ook gemaakt haddden: plakken de randen bij jullie ook aan het bakpapier? Zou langer bakken dat misschien verhelpen? Bij mij kwam er echt zo'n dun kleverig randje los hier en daar.

pi_129185430
Iemand enig idee waar je in Nederland rozenwater (voor consumptie) kan kopen? Ik kom nogal wat recepten tegen waar het in moet, maar weet niet waar het te koop is.
pi_129185455
In van die turkse winkeltjes of toko's
pi_129194612
quote:
0s.gif Op zondag 21 juli 2013 10:46 schreef Purdey het volgende:
Volgens mij is dat bevroren fruit in doosjes goedkoper dan vers invriezen. En het is gewoon hetzelfde :)
Oh nou dan haal ik dat wel de avond voordat ik ga bakken. Gaat het dan ook helemaal bevroren in het deeg of blijft het eerst even buiten staan?
Carpe Diem- Pluk de Dag
Life is unfair and then you die
Wat U niet wil dat u geschiedt doe dat ook een ander niet
  Moderator zondag 21 juli 2013 @ 20:45:17 #161
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_129195945
quote:
1s.gif Op zondag 21 juli 2013 07:12 schreef Tinuviel het volgende:

[..]

Dank Miss Hobje, dat had ik ook gehoord. Dacht alleen net: wat als ik vers koop en dat even invries voor een dagje voordat het in de cupcakes gaat. Zou dat een optie zijn?
Je kunt vers fruit niet zelf invriezen, dan wordt het pap als je het ontdooit. Dan moet je diepvriesfruit nemen, dat is "flash frozen" ofwel heel snel bevroren met stikstof, dan hebben de celwanden geen kans om te knappen en blijft het fruit mooi als je het ontdooit.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_129219158
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 april 2013 18:53 schreef EnemyRock het volgende:
[ afbeelding ]

Zie hier het resultaat van de honing-mangotaart die ik vanmiddag heb gemaakt, ik had wel problemen met het deeg, het bleef plakken aan het blad toen ik het nog moest uitrollen en dit was verder niet te verhelpen, ook niet met bloem, dus heb uiteindelijk de deegbal opnieuw moeten kneden en in de vorm zelf de bodem moeten vormen, ook had de bodem iets langer in de oven gemoeten, deze was niet stevig genoeg en dus voelde de taart af en toe wat papperig aan, maar de smaak was zeker goed!
Deze ben ik nu aan het maken. Ben benieuwd!
Hopelijk gaat het bij mij wat soepeler, al ben ik geen ervaren patissier.
I asked God for a bike, but I know God doesn't work that way.
So I stole a bike and asked for forgiveness.
pi_129223613


Goddelijk! Echt een aanrader!
I asked God for a bike, but I know God doesn't work that way.
So I stole a bike and asked for forgiveness.
pi_129231321
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 juli 2013 20:48 schreef Mirjam het volgende:
erm nerm nerm O+
[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
Jikes heb je daar een recept van??
  maandag 22 juli 2013 @ 20:40:15 #165
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_129231437
quote:
0s.gif Op maandag 22 juli 2013 20:37 schreef casper019 het volgende:

[..]

Jikes heb je daar een recept van??
http://www.lovefoodies.co(...)ke.html#.UeUMNcsaySO
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_129231491
heeft iemand trouwens welis wolkencake van dr oetker gemaakt..
is dat lekker???

http://www.oetker.nl/producten/wolken-cake/wolken-citroen/

wil morgen iets lekkers maken!
pi_129231734
Doe wat je niet durft.
Geef kinderen in Madagascar kans op onderwijs. Steun Abecole
www.Facebook.com/AbecoleNL
pi_129236174
quote:
0s.gif Op zondag 21 juli 2013 20:45 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

Je kunt vers fruit niet zelf invriezen, dan wordt het pap als je het ontdooit. Dan moet je diepvriesfruit nemen, dat is "flash frozen" ofwel heel snel bevroren met stikstof, dan hebben de celwanden geen kans om te knappen en blijft het fruit mooi als je het ontdooit.
Dankje, daar had ik nou niet bij stil gestaan.

Ik zie er wel tegenop om bij deze temperaturen te bakken. Hoe doen jullie dat?
Carpe Diem- Pluk de Dag
Life is unfair and then you die
Wat U niet wil dat u geschiedt doe dat ook een ander niet
  maandag 22 juli 2013 @ 22:50:02 #169
3185 Adelante
To let it go now
pi_129236276
quote:
de link in dat artikel werkt niet meer, heb je een alternatief?
"We meet every day at the same cafe, six-thirty and no one knows she'll be there."
pi_129237835
quote:
1s.gif Op maandag 22 juli 2013 22:46 schreef Tinuviel het volgende:

[..]

Ik zie er wel tegenop om bij deze temperaturen te bakken. Hoe doen jullie dat?
Gewoon niet :P Ik doe deze dagen sowieso zo min mogelijk.
pi_129244117
quote:
0s.gif Op maandag 22 juli 2013 22:50 schreef Adelante het volgende:

[..]

de link in dat artikel werkt niet meer, heb je een alternatief?
Google kwam met deze:
http://www.trouw.nl/tr/nl(...)-chocoladecake.dhtml
En dat is dezelfde. :)
Doe wat je niet durft.
Geef kinderen in Madagascar kans op onderwijs. Steun Abecole
www.Facebook.com/AbecoleNL
pi_129245011
http://www.ohmyfoodness.n(...)kdeeg-chocolate-chip

Hmm.. Suiker met roomboter eten. :{
  dinsdag 23 juli 2013 @ 09:24:48 #173
251095 Purdey
Better off alone..
pi_129245131
quote:
15s.gif Op dinsdag 23 juli 2013 09:16 schreef Qunix het volgende:
http://www.ohmyfoodness.n(...)kdeeg-chocolate-chip

Hmm.. Suiker met roomboter eten. :{
Ik denk dat ik net 5 kilo ben aangekomen door het lezen van alle recepten. Vooral de perfecte brownies hadden een hoog kwijl gehalte :9~
So, here is the truth about the truth. It hurts, and so we lie.
pi_129250384
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 juli 2013 09:24 schreef Purdey het volgende:

[..]

Ik denk dat ik net 5 kilo ben aangekomen door het lezen van alle recepten. Vooral de perfecte brownies hadden een hoog kwijl gehalte :9~
:P :D
pi_129296950


Zelfgebakken aardbeientaart met een laag aardbeienmousse en een topping van slagroom, verse aardbeien en een klein laagje mousse :9

helaas mag ik m niet zelf opeten maar is hij voor de buurvrouw (met wie ik hem gemaakt heb) als verrassing voor haar vriend :D
♥ scars make us who we are ♥
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')