abonnement Unibet Coolblue
  donderdag 11 juli 2013 @ 19:01:59 #76
380389 madeliefff
soms ook madeboosss
pi_128843794
quote:
0s.gif Op woensdag 10 juli 2013 15:14 schreef EnemyRock het volgende:
[ afbeelding ]

Een cheesecake met rood fruit en witte chocolade die niet lang genoeg in de koelkast heeft opgesteven na het bakken omdat de gasten niet langer konden wachten, hij liep ene beetje leeg maar de smaak was zeer goed. Echt super smikkelen dit! Het stuk wat over was de dag er na was wel prima qua textuur ook na de nacht in de koelkast te hebben gestaan.
De taart Ziet er ondanks dat hij nog zacht was lekker uit
1-Op vrijdag 22 mei 2015 19:53 schreef Working_Class_Hero het volgende:
Niet weten dat Madeliefff KLB godin is en dus alles kan, zelfs jou doen verdwijnen.
2-Ik ben een Rivella...
  donderdag 11 juli 2013 @ 21:21:20 #77
285244 EnemyRock
No scratch, no snatch.
pi_128848738
Ik zou 'm ook zeker aanraden, eigenlijk gewoon het blueberry cheesecake recept van 24kitchen gebruikt en die bodem is en blijft echt de lekkerste bodem voor mij, die hazelnoten WOW.
''Before you talk to the chief, you must party with the chief.''
pi_128849477
Zandkoekjes staan nu in de oven :9
♥ scars make us who we are ♥
  Moderator donderdag 11 juli 2013 @ 21:39:07 #79
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_128849598
Aardbeientaart, aardbeien uit eigen tuin, alles zelf gemaakt.
Banketbakkersroom met eieren van onze eigen kipjes O+



Ik dacht wat Myra kan kan ik ook, ik zet ook wat servies met tekst op de foto :P
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_128861680
quote:
0s.gif Op donderdag 11 juli 2013 21:39 schreef djkoelkast het volgende:
Aardbeientaart, aardbeien uit eigen tuin, alles zelf gemaakt.
Banketbakkersroom met eieren van onze eigen kipjes O+

[ afbeelding ]

Ik dacht wat Myra kan kan ik ook, ik zet ook wat servies met tekst op de foto :P
Die ziet er lekker uit! :D
Wat voor bodem zit eronder?
En wat heb je over de aardbeien/banketbakkersroom gedaan?
Ik heb ineens zin om te bakken. :D
Doe wat je niet durft.
Geef kinderen in Madagascar kans op onderwijs. Steun Abecole
www.Facebook.com/AbecoleNL
pi_128862531
quote:
0s.gif Op donderdag 11 juli 2013 21:39 schreef djkoelkast het volgende:
Aardbeientaart, aardbeien uit eigen tuin, alles zelf gemaakt.
Banketbakkersroom met eieren van onze eigen kipjes O+

[ afbeelding ]

Ik dacht wat Myra kan kan ik ook, ik zet ook wat servies met tekst op de foto :P
oh :9~
  Moderator vrijdag 12 juli 2013 @ 10:09:14 #82
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_128862782
quote:
14s.gif Op vrijdag 12 juli 2013 09:14 schreef HenkPietKlaasWim het volgende:

[..]

Die ziet er lekker uit! :D
Wat voor bodem zit eronder?
En wat heb je over de aardbeien/banketbakkersroom gedaan?
Ik heb ineens zin om te bakken. :D
De bodem is een simpel zandtaartdeeg (150g meel (ik heb spelt gebruikt), 100g boter, 50g suiker, 1 klein eitje (of als je normale eieren hebt een half ei)). Die heb ik blind gebakken.
Over de aardbeien zit glazuur: appelsap (of andere vruchtensap), water, beetje suiker en gelatine. Voordeel is ook dat je aardbeien langer mooi blijven.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_128863290
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 juli 2013 10:09 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

De bodem is een simpel zandtaartdeeg (150g meel (ik heb spelt gebruikt), 100g boter, 50g suiker, 1 klein eitje (of als je normale eieren hebt een half ei)). Die heb ik blind gebakken.
Over de aardbeien zit glazuur: appelsap (of andere vruchtensap), water, beetje suiker en gelatine. Voordeel is ook dat je aardbeien langer mooi blijven.
Tnx! :D Ik ga zo eens aan de slag. :)
Doe wat je niet durft.
Geef kinderen in Madagascar kans op onderwijs. Steun Abecole
www.Facebook.com/AbecoleNL
pi_128872354
De beeb vindt kokosmakronen heerlijk, maar als je ze in de winkel koopt vind ik ze altijd zo belachelijk duur (2,99 euro voor 5 stuks). Dus ik dacht, ik zoek eens een recept op en ik wist niet dat het zo simpel was om ze te maken.





Kritiekpuntje van lief was dat ze een beetje droog waren en dat ze eruit zagen alsof ze zo op de bakplaat waren gekwakt (wat ook wel klopt, hihi).

De volgende keer dus iets minder lang in de oven.
En ik heb ringen gekocht om het wat mooier/netter te maken ;)
En daarnaast ook nog eens snoeppapier gehaald om er onder te doen. Is wel iets zoeter als ouwel, maar ouwel verkopen ze hier niet echt in de buurt.
  Moderator vrijdag 12 juli 2013 @ 15:07:57 #85
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_128872432
De oven 20 graden lager zetten helpt tegen de droogte, ik vind ze er niet verkeerd uit zien hoor, beetje 'vrij gevormd' is eigenlijk veel leuker dan zo heel netjes. Zolang die punten maar niet ergens in je gehemelte prikken is het toch goed :P
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_128872549
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 juli 2013 15:07 schreef djkoelkast het volgende:
De oven 20 graden lager zetten helpt tegen de droogte, ik vind ze er niet verkeerd uit zien hoor, beetje 'vrij gevormd' is eigenlijk veel leuker dan zo heel netjes. Zolang die punten maar niet ergens in je gehemelte prikken is het toch goed :P
Thanks voor de tip :P.

Ik ga het ook niet heel netjes maken hoor, daarvoor doet ie anders maar gewoon zijn ogen dicht tijdens het naar binnen werken. Maar als ik dat snoeppapier eronder wil doen, is het wel handig als ik zo'n ring gebruik :Y.
  vrijdag 12 juli 2013 @ 16:09:28 #87
203250 Diconnected
Zeg maar Dico.
pi_128875206
Ik ben weer een cheesecake aan het maken, dit keer New York style :9
it's the map in my mind that sends me on my way.
  † In Memoriam † zaterdag 13 juli 2013 @ 10:18:41 #88
77924 Skaai
I am beyond coffee.
pi_128899513
Ik ben even vergeten van wie ik het recept heb gehad, maar er staat een Lemon Pound cake in de oven :9~
Fat bikers bounce better.
I'm not confused brother! I just took picture of my face, is defo not my confused face!
pi_128901281
Ik ben shortcake met caramel aan het maken. Rudolph van Veen kookt een blikje gecondenseerde melk en smeert dat over de koek. Dat dacht ik ook te doen dus ik heb een blikje gecondenseerde melk gekookt.
Maar nu lees ik veel meer recepten waarin de melk gekookt moet worden met boter en suiker. Dat klinkt ook lekker.
Nu is mijn vraag: zou ik mij dulce de leche in een pannetje kunnen kiepen en alsnog met boter en melk mengen? Lukt dat? Of kan ik beter bij mijn originele plan blijven?
pi_128902760
Aardbeientiramisu *nomnom* :Y)

A balanced diet is a cookie in each hand
pi_128904889
Ik heb even een vraagje. Ben weer eens bezig mijn recepten te orden, digitaliseren enzovoort. Kom een recept van lemon curd tegen. Gaf een beetje een tegenvallend resultaat (te zuur, te vloeibaar). Dus ik ben een beetje aan het rondkijken, recepten vergelijken enzovoort.
Maar alles verschilt nogal, van de verhouding citroen/suiker/boter, wel/geen maizena, hele eieren/alleen eigeel, volgorde van handelingen (beginnen/eindigen met boter, wanneer citroensap toevoegen enzovoort).

Ofwel...wie heeft het ideale recept? Wat zijn de juiste verhoudingen zodat het een 'friszoete' smaak heeft en de juiste dikte.
pi_128904968
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 juli 2013 12:03 schreef blabbel6 het volgende:
Ik ben shortcake met caramel aan het maken. Rudolph van Veen kookt een blikje gecondenseerde melk en smeert dat over de koek. Dat dacht ik ook te doen dus ik heb een blikje gecondenseerde melk gekookt.
Maar nu lees ik veel meer recepten waarin de melk gekookt moet worden met boter en suiker. Dat klinkt ook lekker.
Nu is mijn vraag: zou ik mij dulce de leche in een pannetje kunnen kiepen en alsnog met boter en melk mengen? Lukt dat? Of kan ik beter bij mijn originele plan blijven?
Lekker bij je originele plan blijven, dat is suuuuuuperlekker!
pi_128905592
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 juli 2013 13:07 schreef Taartje het volgende:
Aardbeientiramisu *nomnom* :Y)

[ afbeelding ]
Wow dit ziet er mooi en lekker uit.
  zaterdag 13 juli 2013 @ 15:11:17 #94
285244 EnemyRock
No scratch, no snatch.
pi_128905899
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 juli 2013 14:29 schreef kvd het volgende:
Ik heb even een vraagje. Ben weer eens bezig mijn recepten te orden, digitaliseren enzovoort. Kom een recept van lemon curd tegen. Gaf een beetje een tegenvallend resultaat (te zuur, te vloeibaar). Dus ik ben een beetje aan het rondkijken, recepten vergelijken enzovoort.
Maar alles verschilt nogal, van de verhouding citroen/suiker/boter, wel/geen maizena, hele eieren/alleen eigeel, volgorde van handelingen (beginnen/eindigen met boter, wanneer citroensap toevoegen enzovoort).

Ofwel...wie heeft het ideale recept? Wat zijn de juiste verhoudingen zodat het een 'friszoete' smaak heeft en de juiste dikte.
Wat ik standaard gebruik is 50 gram boter, 100 gram suiker, het sap van 2 citroenen en 4 eieren. Ik zet een pannetje met het sap, de boter en de suiker op laag vuur en laat het smelten, kluts ondertussen de eieren en als alles opgelost lijkt giet ik dit er bij en klop ik dit in de pan tot het een mooie bijna pudding achtige textuur heeft, absoluut niet stoppen met kloppen want dan krijg je stukjes ei in je lemoncurd en dat wil je niet.

Alleen zou ik de smaak niet echt omschrijven als friszoet maar friszuur, een lekkere tinteling in je kaken als je een hapje neemt, misschien zou je meer suiker kunnen toevoegen anders.
''Before you talk to the chief, you must party with the chief.''
pi_128906298
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 juli 2013 15:11 schreef EnemyRock het volgende:

[..]

Wat ik standaard gebruik is 50 gram boter, 100 gram suiker, het sap van 2 citroenen en 4 eieren. Ik zet een pannetje met het sap, de boter en de suiker op laag vuur en laat het smelten, kluts ondertussen de eieren en als alles opgelost lijkt giet ik dit er bij en klop ik dit in de pan tot het een mooie bijna pudding achtige textuur heeft, absoluut niet stoppen met kloppen want dan krijg je stukjes ei in je lemoncurd en dat wil je niet.

Alleen zou ik de smaak niet echt omschrijven als friszoet maar friszuur, een lekkere tinteling in je kaken als je een hapje neemt, misschien zou je meer suiker kunnen toevoegen anders.
Jij gebruikt dus hele eieren begrijp ik?
Hij gaat op het oefenpapiertje om het uit te proberen!

En ik hou wel van het friszure, maar vriendlief niet. En om heel eerlijk te zijn, die ik had gemaakt was ook wel erg zuur (terwijl ik hou van zure matjes/beertjes en het eten van het citroentje die bij drinken zit). Suiker achteraf toevoegen leek me niet handig, want korreltjes. Dus deze slimbo dacht er even gezeefde poedersuiker bij te doen maar dat leverde dus klontjes op haha.
pi_128907655
quote:
[..]

Lekker bij je originele plan blijven, dat is suuuuuuperlekker!
Heb ik gedaan en hij is inderdaad heerlijk! Ik had nog nooit zoiets gemaakt maar het is voor herhaling vatbaar.
  zaterdag 13 juli 2013 @ 19:14:06 #97
285244 EnemyRock
No scratch, no snatch.
pi_128912262
Ik ben lekker handig bezig geweest en ik heb nu een New York style cheesecake in de oven staan terwijl ik om 8 uur moet werken, ik heb m'n zus gevraagd of ze om 5 over 8 de oven kan uitzetten en 'm dan zo lang mogelijk kan laten afkoelen in de oven alvorens 'm in de koelkast te zetten, als dat maar goed komt!

En verder was ik aan het experimenteren met meloen jam, ik ben dus van plan om deze meloen jam (met munt en limoensap) over de cheesecake te smeren als het allemaal een beetje lekker smaakt.

*edit, nog handiger bezig geweest, om 5 over 7 moest de oven van 200 naar 100 graden, wat ik dus was vergeten, 20 minuten te lang in de oven gestaan op 200 graden dus ik weet nu niet wat ik het beste kan doen, minder lang in de oven of de temperatuur van 100 graden veranderen naar bijvoorbeeld 75 graden?

[ Bericht 23% gewijzigd door EnemyRock op 13-07-2013 19:25:39 ]
''Before you talk to the chief, you must party with the chief.''
  † In Memoriam † zaterdag 13 juli 2013 @ 22:51:24 #98
77924 Skaai
I am beyond coffee.
pi_128919464
quote:
6s.gif Op zaterdag 13 juli 2013 10:18 schreef Skaai het volgende:
Ik ben even vergeten van wie ik het recept heb gehad, maar er staat een Lemon Pound cake in de oven :9~
Shit wat is dat lekker! Stevige kleverige cake met bovenin een lekkere zure laag. Hier mag je me wel voor wakker maken zeg :9~
Fat bikers bounce better.
I'm not confused brother! I just took picture of my face, is defo not my confused face!
pi_128927400
quote:
11s.gif Op zaterdag 13 juli 2013 22:51 schreef Skaai het volgende:

[..]

Shit wat is dat lekker! Stevige kleverige cake met bovenin een lekkere zure laag. Hier mag je me wel voor wakker maken zeg :9~
Vandaag weer eens bakken.
Wil jij ( of iemand anders) de link hiervan plaatsen alsjeblieft. :Y)
pi_128927798
Die aardbeien tiramisu, maar ook de cheesecake en al het andere ziet er heerlijk uit.

Heeft iemand hier een lekker cupcake/ muffin recept? Het liefst met vruchten en weinig melkproducten. Een klein beetje melk is niet erg. Ik wil in een gedeelte de melk vervangen door lactosevrije melk.
Carpe Diem- Pluk de Dag
Life is unfair and then you die
Wat U niet wil dat u geschiedt doe dat ook een ander niet
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')