De taart Ziet er ondanks dat hij nog zacht was lekker uitquote:Op woensdag 10 juli 2013 15:14 schreef EnemyRock het volgende:
[ afbeelding ]
Een cheesecake met rood fruit en witte chocolade die niet lang genoeg in de koelkast heeft opgesteven na het bakken omdat de gasten niet langer konden wachten, hij liep ene beetje leeg maar de smaak was zeer goed. Echt super smikkelen dit! Het stuk wat over was de dag er na was wel prima qua textuur ook na de nacht in de koelkast te hebben gestaan.
Die ziet er lekker uit!quote:Op donderdag 11 juli 2013 21:39 schreef djkoelkast het volgende:
Aardbeientaart, aardbeien uit eigen tuin, alles zelf gemaakt.
Banketbakkersroom met eieren van onze eigen kipjes
[ afbeelding ]
Ik dacht wat Myra kan kan ik ook, ik zet ook wat servies met tekst op de foto
ohquote:Op donderdag 11 juli 2013 21:39 schreef djkoelkast het volgende:
Aardbeientaart, aardbeien uit eigen tuin, alles zelf gemaakt.
Banketbakkersroom met eieren van onze eigen kipjes
[ afbeelding ]
Ik dacht wat Myra kan kan ik ook, ik zet ook wat servies met tekst op de foto
De bodem is een simpel zandtaartdeeg (150g meel (ik heb spelt gebruikt), 100g boter, 50g suiker, 1 klein eitje (of als je normale eieren hebt een half ei)). Die heb ik blind gebakken.quote:Op vrijdag 12 juli 2013 09:14 schreef HenkPietKlaasWim het volgende:
[..]
Die ziet er lekker uit!
Wat voor bodem zit eronder?
En wat heb je over de aardbeien/banketbakkersroom gedaan?
Ik heb ineens zin om te bakken.
Tnx! Ik ga zo eens aan de slag.quote:Op vrijdag 12 juli 2013 10:09 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
De bodem is een simpel zandtaartdeeg (150g meel (ik heb spelt gebruikt), 100g boter, 50g suiker, 1 klein eitje (of als je normale eieren hebt een half ei)). Die heb ik blind gebakken.
Over de aardbeien zit glazuur: appelsap (of andere vruchtensap), water, beetje suiker en gelatine. Voordeel is ook dat je aardbeien langer mooi blijven.
Thanks voor de tip .quote:Op vrijdag 12 juli 2013 15:07 schreef djkoelkast het volgende:
De oven 20 graden lager zetten helpt tegen de droogte, ik vind ze er niet verkeerd uit zien hoor, beetje 'vrij gevormd' is eigenlijk veel leuker dan zo heel netjes. Zolang die punten maar niet ergens in je gehemelte prikken is het toch goed
Lekker bij je originele plan blijven, dat is suuuuuuperlekker!quote:Op zaterdag 13 juli 2013 12:03 schreef blabbel6 het volgende:
Ik ben shortcake met caramel aan het maken. Rudolph van Veen kookt een blikje gecondenseerde melk en smeert dat over de koek. Dat dacht ik ook te doen dus ik heb een blikje gecondenseerde melk gekookt.
Maar nu lees ik veel meer recepten waarin de melk gekookt moet worden met boter en suiker. Dat klinkt ook lekker.
Nu is mijn vraag: zou ik mij dulce de leche in een pannetje kunnen kiepen en alsnog met boter en melk mengen? Lukt dat? Of kan ik beter bij mijn originele plan blijven?
Wow dit ziet er mooi en lekker uit.quote:Op zaterdag 13 juli 2013 13:07 schreef Taartje het volgende:
Aardbeientiramisu *nomnom*
[ afbeelding ]
Wat ik standaard gebruik is 50 gram boter, 100 gram suiker, het sap van 2 citroenen en 4 eieren. Ik zet een pannetje met het sap, de boter en de suiker op laag vuur en laat het smelten, kluts ondertussen de eieren en als alles opgelost lijkt giet ik dit er bij en klop ik dit in de pan tot het een mooie bijna pudding achtige textuur heeft, absoluut niet stoppen met kloppen want dan krijg je stukjes ei in je lemoncurd en dat wil je niet.quote:Op zaterdag 13 juli 2013 14:29 schreef kvd het volgende:
Ik heb even een vraagje. Ben weer eens bezig mijn recepten te orden, digitaliseren enzovoort. Kom een recept van lemon curd tegen. Gaf een beetje een tegenvallend resultaat (te zuur, te vloeibaar). Dus ik ben een beetje aan het rondkijken, recepten vergelijken enzovoort.
Maar alles verschilt nogal, van de verhouding citroen/suiker/boter, wel/geen maizena, hele eieren/alleen eigeel, volgorde van handelingen (beginnen/eindigen met boter, wanneer citroensap toevoegen enzovoort).
Ofwel...wie heeft het ideale recept? Wat zijn de juiste verhoudingen zodat het een 'friszoete' smaak heeft en de juiste dikte.
Jij gebruikt dus hele eieren begrijp ik?quote:Op zaterdag 13 juli 2013 15:11 schreef EnemyRock het volgende:
[..]
Wat ik standaard gebruik is 50 gram boter, 100 gram suiker, het sap van 2 citroenen en 4 eieren. Ik zet een pannetje met het sap, de boter en de suiker op laag vuur en laat het smelten, kluts ondertussen de eieren en als alles opgelost lijkt giet ik dit er bij en klop ik dit in de pan tot het een mooie bijna pudding achtige textuur heeft, absoluut niet stoppen met kloppen want dan krijg je stukjes ei in je lemoncurd en dat wil je niet.
Alleen zou ik de smaak niet echt omschrijven als friszoet maar friszuur, een lekkere tinteling in je kaken als je een hapje neemt, misschien zou je meer suiker kunnen toevoegen anders.
Heb ik gedaan en hij is inderdaad heerlijk! Ik had nog nooit zoiets gemaakt maar het is voor herhaling vatbaar.quote:[..]
Lekker bij je originele plan blijven, dat is suuuuuuperlekker!
Shit wat is dat lekker! Stevige kleverige cake met bovenin een lekkere zure laag. Hier mag je me wel voor wakker maken zegquote:Op zaterdag 13 juli 2013 10:18 schreef Skaai het volgende:
Ik ben even vergeten van wie ik het recept heb gehad, maar er staat een Lemon Pound cake in de oven
Vandaag weer eens bakken.quote:Op zaterdag 13 juli 2013 22:51 schreef Skaai het volgende:
[..]
Shit wat is dat lekker! Stevige kleverige cake met bovenin een lekkere zure laag. Hier mag je me wel voor wakker maken zeg
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |