Ik doe er dan ook wel boter in, maar niet te veel want ik vind de smaak van boter ronduit vies. Ik maak dan ook bijna nooit een 'gewone' cake of 'gewone' koekjes, meestal doe ik er dingen in die de smaak van boter overschaduwen. Al vind ik dat de smaak van boter in koekjes nog wel mee valt. En buttercream maak ik al helemaal niet, bah als ik een topping op een cupcake wil doe ik dat met een heel klein beetje boter, en verder mon chou, veel lekkerder!quote:Op woensdag 31 juli 2013 21:36 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Cake zonder boter vind ik geen cake, maar in sommige koekjes is 100% boter net er over, dus dan gebruik ik 75% boter en 25% kokosolie. Werkt ook perfect in buttercream, al maak ik dat liever helemaal niet, want dat vind ik echt niet te eten
Ohja massage-olie is het ook goed voor.
Helemaal mee eens! Te gek spul inderdaad.quote:Op woensdag 31 juli 2013 21:42 schreef djkoelkast het volgende:
In kokosolie zitten geen parabenen, siliconen en al die andere bende, het ruikt niet, het plakt niet, het is echt uitermate geschikt voor in de keuken, badkamer, slaapkamer, overal
Top ik ga het proberen, helpt het nog om tijdens het bakken de vochtigheid van de oven te verhogen (heb stoomoven)?quote:Op woensdag 31 juli 2013 17:50 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Muffins maak je met olie, niet met boter. Je moet ook vrijwel niet mixen, beetje roeren met een vork is voldoende. Muffins zijn qua recept en structuur niet hetzelfde als cupcakes.
Simpel recept om te proberen:
1 ei
120ml melk
200g bakmeel (zelfrijzend)
100g suiker (kristal)
1/2 tl zout
60ml olie (mais, arachide, olijf < geen extra virgine!)
Elke neutrale olie voldoet, zelfs zonnebloem.
Ok dan:
Verwarm de oven voor op 200 graden C
Ei loskloppen met een vork
Melk en olie toevoegen en doorroeren met de vork
Suiker en zout toevoegen en tot een geheel mengen
Dit mengsel bij het bakmeel voegen en met de vork roeren tot het verzadigd is
Het beslag hoort niet glad te zijn maar klonterig, niet te veel meer mengen!
20-25 minuten bakken in muffinvormpjes, liefst die weer in een muffinbakplaat.
Dus: geen mixer gebruiken, niet te veel mixen, olie gebruiken en geen boter.
In de laatste stap kun je de blueberries/zwarte bessen toevoegen en met een lepel kort door het deeg vouwen. Nogmaals: niet te veel mengen, klonten horen bij muffins en die proef je niet meer terug in het eindresultaat.
Zou niet nodig moeten zijn, ik heb ze zo altijd in mijn gewone oven gebakken, hoeft ook niet met hete lucht.quote:Op donderdag 1 augustus 2013 07:47 schreef Paladin82 het volgende:
[..]
Top ik ga het proberen, helpt het nog om tijdens het bakken de vochtigheid van de oven te verhogen (heb stoomoven)?
Dat ziet er erg goed uit!quote:Op vrijdag 2 augustus 2013 19:02 schreef casper019 het volgende:
[ afbeelding ]
hoe vinden jullie mijn appel kruimel taart gelukt?
oei...lekker!quote:Op vrijdag 2 augustus 2013 19:02 schreef casper019 het volgende:
[ afbeelding ]
hoe vinden jullie mijn appel kruimel taart gelukt?
Deze is super lekker en wordt ook goed stijf:quote:Op zaterdag 3 augustus 2013 11:01 schreef floris_b het volgende:
Ik heb banketbakkersroom gemaakt uit dit recept:
www.culy.nl/recepten/aardbeientaart-met-banketbakkersroom/
Maar het wil niet opstijven. Heeft iemand een ander recept hiervoor?
Ik gebruik altijd het recept van Rudolph van Veen, staat op de site van 24 kitchen.quote:Op zaterdag 3 augustus 2013 11:01 schreef floris_b het volgende:
Ik heb banketbakkersroom gemaakt uit dit recept:
www.culy.nl/recepten/aardbeientaart-met-banketbakkersroom/
Maar het wil niet opstijven. Heeft iemand een ander recept hiervoor?
Staaop het programma voor morgen!quote:Op woensdag 31 juli 2013 21:06 schreef Dot. het volgende:
[..]
Ah, dat is een verschil ja
Ik gebruik voor brownies ook een recept met alleen cacao, de standby brownies van Donna Hay. Erg lekker en lukken altijd perfect!
En, hoe waren ze?quote:Op woensdag 31 juli 2013 18:37 schreef fotostarter het volgende:
Heb vanmiddag 2 speculaas hoe noem je die? Houten plankjes voor speculaas gekocht.
Schade 90ct
Die ga ik morgen eens uitproberen. Deeg ligt al in de koeling te rusten. Zal ff kijken of ik een foto kan maken.
Ik heb daar ook geen bakblik voor maar gewoon een kleine schaal gebruiken.quote:Op zaterdag 3 augustus 2013 15:04 schreef kvd het volgende:
Staaop het programma voor morgen!
Alleen geen brownieblik, dus maar gewoon in een ovenschaal.
kijk, dat hoor ik graagquote:Op zaterdag 3 augustus 2013 15:25 schreef Popples het volgende:
[..]
Ik heb daar ook geen bakblik voor maar gewoon een kleine schaal gebruiken.
Als je voor alles een bakblik moet hebben loop je leeg en je kasten overvolquote:
Dat zal wel naar de bodem zakken door de luchtigheid.. Maar kan wel.quote:Op zaterdag 3 augustus 2013 17:47 schreef Sandous het volgende:
Ik wil morgen een wolkencake maken (ik hab jaja een pak liggen en die moet gewoon op)... (ik maak daarnaast iets van 5 hapjes, dus de cake moet snel snel gemaakt worden...
Wat kan ik er nog meer in gooien, maar dat ie luchtig blijft..! Ik hou wel van cakes met noten/fruit/choco of iets anders..
tips
Wijnsteen bakpoeder halen en goede bloem, geen supermarktbloem.quote:Op zaterdag 3 augustus 2013 17:51 schreef Snowbells het volgende:
Baksoda gekocht, hopelijk worden m'n muffins nu wél groot
ik ben ze nu aan het bakken! Over 20 minuten zal ik een foto makenquote:Op maandag 15 juli 2013 14:34 schreef Anne het volgende:
[..]
Uiteraard!
http://www.ohmyfoodness.nl/recepten/kokosmakronen
Ik heb dus niet aan de oventijd van die blog gehouden, ik heb ze veeeel langer gedaan.
Maar ik heb dan ook een combimagnetron en daarmee is het altijd een beetje gokken.
Waar moeten we de bloem halen dan?quote:Op zaterdag 3 augustus 2013 17:57 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Wijnsteen bakpoeder halen en goede bloem, geen supermarktbloem.
Online bestellen, bij een molen, bij een betere bakshop.quote:Op zondag 4 augustus 2013 20:00 schreef Dragonberry het volgende:
[..]
Waar moeten we de bloem halen dan?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |