abonnement Unibet Coolblue
pi_129558906
quote:
0s.gif Op woensdag 31 juli 2013 21:36 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

Cake zonder boter vind ik geen cake, maar in sommige koekjes is 100% boter net er over, dus dan gebruik ik 75% boter en 25% kokosolie. Werkt ook perfect in buttercream, al maak ik dat liever helemaal niet, want dat vind ik echt niet te eten :P
Ohja massage-olie is het ook goed voor.
Ik doe er dan ook wel boter in, maar niet te veel want ik vind de smaak van boter ronduit vies. :') Ik maak dan ook bijna nooit een 'gewone' cake of 'gewone' koekjes, meestal doe ik er dingen in die de smaak van boter overschaduwen. :@ Al vind ik dat de smaak van boter in koekjes nog wel mee valt. En buttercream maak ik al helemaal niet, bah :r als ik een topping op een cupcake wil doe ik dat met een heel klein beetje boter, en verder mon chou, veel lekkerder!

Kokosolie als massage-olie of glijmiddel kan ik me dus echt niet voorstellen, alsof je met olijfolie iemand gaat masseren _O- Voor mij echt een product dat in de keuken en in de badkamer blijft, niet verder.
  Moderator woensdag 31 juli 2013 @ 21:42:18 #277
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_129559061
In kokosolie zitten geen parabenen, siliconen en al die andere bende, het ruikt niet, het plakt niet, het is echt uitermate geschikt voor in de keuken, badkamer, slaapkamer, overal :P
Alleen in combinatie met latex condooms geen goed idee, dan moet je latex vrije nemen.
Maar ik ga erg offtopic in een baktopic :')
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  woensdag 31 juli 2013 @ 23:17:02 #278
221912 minilot
Nancy boy
pi_129563180
quote:
0s.gif Op woensdag 31 juli 2013 21:42 schreef djkoelkast het volgende:
In kokosolie zitten geen parabenen, siliconen en al die andere bende, het ruikt niet, het plakt niet, het is echt uitermate geschikt voor in de keuken, badkamer, slaapkamer, overal :P
Helemaal mee eens! ;) Te gek spul inderdaad.
Wat bakken betreft: ik hou juist zeer van de smaak van boter, maar in (bak)recepten waar boter vooral wordt toegevoegd voor de structuur gebruik ik tegenwoordig net zo lief kokosolie
Let me see you stripped down to the bone
  donderdag 1 augustus 2013 @ 07:47:37 #279
21210 Paladin82
In Black and White
pi_129569560
quote:
0s.gif Op woensdag 31 juli 2013 17:50 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

Muffins maak je met olie, niet met boter. Je moet ook vrijwel niet mixen, beetje roeren met een vork is voldoende. Muffins zijn qua recept en structuur niet hetzelfde als cupcakes.

Simpel recept om te proberen:

1 ei
120ml melk
200g bakmeel (zelfrijzend)
100g suiker (kristal)
1/2 tl zout
60ml olie (mais, arachide, olijf < geen extra virgine!)

Elke neutrale olie voldoet, zelfs zonnebloem.

Ok dan:

Verwarm de oven voor op 200 graden C
Ei loskloppen met een vork
Melk en olie toevoegen en doorroeren met de vork
Suiker en zout toevoegen en tot een geheel mengen
Dit mengsel bij het bakmeel voegen en met de vork roeren tot het verzadigd is

Het beslag hoort niet glad te zijn maar klonterig, niet te veel meer mengen!

20-25 minuten bakken in muffinvormpjes, liefst die weer in een muffinbakplaat.

Dus: geen mixer gebruiken, niet te veel mixen, olie gebruiken en geen boter.
In de laatste stap kun je de blueberries/zwarte bessen toevoegen en met een lepel kort door het deeg vouwen. Nogmaals: niet te veel mengen, klonten horen bij muffins en die proef je niet meer terug in het eindresultaat.
Top ik ga het proberen, helpt het nog om tijdens het bakken de vochtigheid van de oven te verhogen (heb stoomoven)?
yesterday is History , Today is a Gift , Tomorrow a mystery
  Moderator donderdag 1 augustus 2013 @ 10:15:29 #280
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_129571992
quote:
1s.gif Op donderdag 1 augustus 2013 07:47 schreef Paladin82 het volgende:

[..]

Top ik ga het proberen, helpt het nog om tijdens het bakken de vochtigheid van de oven te verhogen (heb stoomoven)?
Zou niet nodig moeten zijn, ik heb ze zo altijd in mijn gewone oven gebakken, hoeft ook niet met hete lucht.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_129622872


hoe vinden jullie mijn appel kruimel taart gelukt?
pi_129623420
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 augustus 2013 19:02 schreef casper019 het volgende:
[ afbeelding ]

hoe vinden jullie mijn appel kruimel taart gelukt?
Dat ziet er erg goed uit!
pi_129625684
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 augustus 2013 19:02 schreef casper019 het volgende:
[ afbeelding ]

hoe vinden jullie mijn appel kruimel taart gelukt?
oei...lekker!
pi_129626186
nou net probeert en hijs inderdaad super!!

begrijp alleen niet waarom ik hem zo lang in de oven moestbakken, t bakken ging echt traag...

mja t resultaat is er wel!
pi_129642143
Ik heb banketbakkersroom gemaakt uit dit recept:
www.culy.nl/recepten/aardbeientaart-met-banketbakkersroom/

Maar het wil niet opstijven. Heeft iemand een ander recept hiervoor?
  Moderator zaterdag 3 augustus 2013 @ 11:05:27 #286
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_129642209
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 augustus 2013 11:01 schreef floris_b het volgende:
Ik heb banketbakkersroom gemaakt uit dit recept:
www.culy.nl/recepten/aardbeientaart-met-banketbakkersroom/

Maar het wil niet opstijven. Heeft iemand een ander recept hiervoor?
Deze is super lekker en wordt ook goed stijf:

http://www.bbc.co.uk/food/recipes/fraisier_cake_75507

Dan pak je daar dus alleen het stukje over crème pâtissière (stappen 9-15). De Kirsch is optioneel, ik gebruik het nooit. Cornflower is gewoon maizena.
Let op: het is véél, ik doe dit recept altijd door midden, dan heb ik zat voor een taart.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  zaterdag 3 augustus 2013 @ 14:52:34 #287
304776 SV-tje
Party a Lot
pi_129646939
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 augustus 2013 11:01 schreef floris_b het volgende:
Ik heb banketbakkersroom gemaakt uit dit recept:
www.culy.nl/recepten/aardbeientaart-met-banketbakkersroom/

Maar het wil niet opstijven. Heeft iemand een ander recept hiervoor?
Ik gebruik altijd het recept van Rudolph van Veen, staat op de site van 24 kitchen.
http://www.partyalot.nl/
Catering, taarten en workshops
pi_129647284
quote:
1s.gif Op woensdag 31 juli 2013 21:06 schreef Dot. het volgende:

[..]

Ah, dat is een verschil ja :)

Ik gebruik voor brownies ook een recept met alleen cacao, de standby brownies van Donna Hay. Erg lekker en lukken altijd perfect!
Staaop het programma voor morgen!
Alleen geen brownieblik, dus maar gewoon in een ovenschaal.

quote:
4s.gif Op woensdag 31 juli 2013 18:37 schreef fotostarter het volgende:
Heb vanmiddag 2 speculaas hoe noem je die? Houten plankjes voor speculaas gekocht.
Schade 90ct :D

Die ga ik morgen eens uitproberen. Deeg ligt al in de koeling te rusten. Zal ff kijken of ik een foto kan maken.
En, hoe waren ze?
pi_129647684
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 augustus 2013 15:04 schreef kvd het volgende:

Staaop het programma voor morgen!
Alleen geen brownieblik, dus maar gewoon in een ovenschaal.

Ik heb daar ook geen bakblik voor maar gewoon een kleine schaal gebruiken.
mama van 3 kids!
pi_129647973
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 augustus 2013 15:25 schreef Popples het volgende:

[..]

Ik heb daar ook geen bakblik voor maar gewoon een kleine schaal gebruiken.
kijk, dat hoor ik graag ;)
pi_129648511
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 augustus 2013 15:40 schreef kvd het volgende:

[..]

kijk, dat hoor ik graag ;)
Als je voor alles een bakblik moet hebben loop je leeg en je kasten overvol ;)

Ze zijn hier inmiddels al uit de oven :9
mama van 3 kids!
pi_129651038
Ik wil morgen een wolkencake maken (ik hab jaja ;( een pak liggen en die moet gewoon op)... (ik maak daarnaast iets van 5 hapjes, dus de cake moet snel snel gemaakt worden...

Wat kan ik er nog meer in gooien, maar dat ie luchtig blijft..! Ik hou wel van cakes met noten/fruit/choco of iets anders..

tips
pi_129651100
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 augustus 2013 17:47 schreef Sandous het volgende:
Ik wil morgen een wolkencake maken (ik hab jaja ;( een pak liggen en die moet gewoon op)... (ik maak daarnaast iets van 5 hapjes, dus de cake moet snel snel gemaakt worden...

Wat kan ik er nog meer in gooien, maar dat ie luchtig blijft..! Ik hou wel van cakes met noten/fruit/choco of iets anders..

tips
Dat zal wel naar de bodem zakken door de luchtigheid.. Maar kan wel.
pi_129651139
Baksoda gekocht, hopelijk worden m'n muffins nu wél groot :D
  Moderator zaterdag 3 augustus 2013 @ 17:57:57 #295
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_129651307
quote:
1s.gif Op zaterdag 3 augustus 2013 17:51 schreef Snowbells het volgende:
Baksoda gekocht, hopelijk worden m'n muffins nu wél groot :D
Wijnsteen bakpoeder halen en goede bloem, geen supermarktbloem.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_129687932
quote:
14s.gif Op maandag 15 juli 2013 14:34 schreef Anne het volgende:

[..]

Uiteraard!

http://www.ohmyfoodness.nl/recepten/kokosmakronen

Ik heb dus niet aan de oventijd van die blog gehouden, ik heb ze veeeel langer gedaan.
Maar ik heb dan ook een combimagnetron en daarmee is het altijd een beetje gokken.
ik ben ze nu aan het bakken! Over 20 minuten zal ik een foto maken
pi_129689083
pi_129689113
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 augustus 2013 17:57 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

Wijnsteen bakpoeder halen en goede bloem, geen supermarktbloem.
Waar moeten we de bloem halen dan?
pi_129689743

Hij is lekker, maar kan vele malen beter...
  Moderator zondag 4 augustus 2013 @ 20:28:22 #300
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_129690313
quote:
0s.gif Op zondag 4 augustus 2013 20:00 schreef Dragonberry het volgende:

[..]

Waar moeten we de bloem halen dan?
Online bestellen, bij een molen, bij een betere bakshop.
Er zijn diverse hardheden in bloem en alles wat nergens goed voor is gooien ze in die zakken Bindy bloem van 29 cent of ze gooien er 2 rijsmiddelen door en je hebt zelfrijzend bakmeel.
Ik vermoed dat al die melen van type 405 zijn: zo ver uitgemalen dat er nog 0,5% of minder mineralen
in zitten. Type 405 kun je prima gebruiken voor pannenkoeken hoor, maar cakes zou ik eerder met een 550 of 630 bakken.

Ik meng meestal verschillende melen door elkaar en het liefst gebruik ik spelt, tot nu toe is alles daarmee gelukt wat ook met tarwemeel lukt.

Al zal opperguru Piet er vast het zijne over te zeggen hebben :+
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')