abonnement Unibet Coolblue
pi_129479593
Op zich leuk met een pakje bakken. Het kan eigenlijk niet mis gaan en dat is gelijk ook waarom het op een bepaald moment niet meer leuk is..
Het is dan juist leuk dat je zonder pakjes iets maakt wat ook nog goed lukt :) Wordt meestal ook nog lekkerder en niet zo mierzoet.

Goed begin dus, zo'n wolken cake ;)
pi_129480332
quote:
0s.gif Op maandag 29 juli 2013 19:47 schreef Mirjam het volgende:

[..]

en het is nog veel lekkerder ook :@
Vaak wel. Aan de andere kant zijn er best pakjes, potjes en zakjes die ik lekker vind. Geen ervaring met de wolkencake. Het haalt alleen de plezier uit het bakken sowieso weg.
pi_129480394
quote:
14s.gif Op maandag 29 juli 2013 19:41 schreef Myraela het volgende:

[..]

Het ziet er best luchtig uit. Toch snap ik een pakje niet echt. Laatst had je ook al een brownie uit een pakje. Als je bakken leuk gaat vinden, waarom maak je het dan niet helemaal zelf? Je krijgt veel meer voldoening uit iets dat je zelf hebt gemaakt, het is leuker om met andere te delen en je kunt dingen naar je eigen smaak aanpassen.
Normaal ben ik absoluut ook van het zelf bakken, maar als ik brownies maak neem ik tegenwoordig ook maar gewoon een kant en klaar pakje altijd want die is gewoon lekkerder dan de zelfgemaakte die ik heb geprobeerd _O- Maar misschien geef ik het nog een kans, heeft er iemand een fantastisch brownies recept?
pi_129480848
quote:
7s.gif Op maandag 29 juli 2013 20:08 schreef msacras het volgende:

[..]

Normaal ben ik absoluut ook van het zelf bakken, maar als ik brownies maak neem ik tegenwoordig ook maar gewoon een kant en klaar pakje altijd want die is gewoon lekkerder dan de zelfgemaakte die ik heb geprobeerd _O- Maar misschien geef ik het nog een kans, heeft er iemand een fantastisch brownies recept?
Lekkerder?! :'(
maak deze dan eens! :)
  maandag 29 juli 2013 @ 20:37:01 #230
263650 douche-eendje
met pulletjes
pi_129481650
quote:
0s.gif Op maandag 29 juli 2013 20:21 schreef Dragonberry het volgende:

[..]

Lekkerder?! :'(
maak deze dan eens! :)
Of deze:9.
pi_129482884
quote:
0s.gif Op maandag 29 juli 2013 19:47 schreef Mirjam het volgende:

[..]

en het is nog veel lekkerder ook :@
Brownie word de volgende x ook zelf maken! ik wou gewoon proeven of t lekker is op slagroom basis, eerst proeven hoe t ongeveer moet proeven en dan zelf op recept perfectioneren!
pi_129485597
quote:
0s.gif Op maandag 29 juli 2013 20:21 schreef Dragonberry het volgende:

[..]

Lekkerder?! :'(
maak deze dan eens! :)
Ik zal dan wel heel slechte recepten hebben uitgekozen toevallig _O- ik zoek altijd gewoon via google en kies er dan een uit, net niet de goede blijkbaar. Maar ik ga deze en die van douche-eendje allebei proberen!

Cheesecake brownies heb ik overigens wel vaker gemaakt (ook wel eens een foto van gepost ergens in deze reeks), maar de variatie met frambozen nog nooit geprobeerd.

[ Bericht 7% gewijzigd door #ANONIEM op 29-07-2013 21:55:27 ]
  maandag 29 juli 2013 @ 22:07:50 #233
182666 Harajuku.
C'est magnifique.
pi_129486483
quote:
14s.gif Op maandag 29 juli 2013 19:41 schreef Myraela het volgende:

[..]

Het ziet er best luchtig uit. Toch snap ik een pakje niet echt. Laatst had je ook al een brownie uit een pakje. Als je bakken leuk gaat vinden, waarom maak je het dan niet helemaal zelf? Je krijgt veel meer voldoening uit iets dat je zelf hebt gemaakt, het is leuker om met andere te delen en je kunt dingen naar je eigen smaak aanpassen.
Ik bak ook altijd alles zelf maar heb voor het gemak met de kinderen een keer diezelfde wolkendinges gehaald. Iedereen vond het heerlijk. Ik snap dan weer niet waarom iedereen gelijk loopt te zeiken op een pakje, alsof we allemaal op onze high horse moeten zitten hier.
I liked it. I was good at it. It made me feel alive.
pi_129487939
quote:
0s.gif Op maandag 29 juli 2013 21:00 schreef casper019 het volgende:

[..]

Brownie word de volgende x ook zelf maken! ik wou gewoon proeven of t lekker is op slagroom basis, eerst proeven hoe t ongeveer moet proeven en dan zelf op recept perfectioneren!
Precies daarom vind ik het helemaal niet verkeerd om een pakje te gebruiken. Maar ik ben verder nog nooit een cake tegengekomen met een basis van slagroom volgens mij.. Zal eens zoeken of er een wolkencake te maken valt zonder hulp van Dr. Oetker :P
pi_129489600
quote:
10s.gif Op maandag 29 juli 2013 22:07 schreef Harajuku. het volgende:

[..]

Ik bak ook altijd alles zelf maar heb voor het gemak met de kinderen een keer diezelfde wolkendinges gehaald. Iedereen vond het heerlijk. Ik snap dan weer niet waarom iedereen gelijk loopt te zeiken op een pakje, alsof we allemaal op onze high horse moeten zitten hier.
Heb jij kinderen? 11.gif

Ik heb overigens niets tegen pakjes hoor, ik heb zelf die kwarktaart van Oetker wel eens gemaakt, en die bodem is stiekem best lekker. :9
pi_129512763
Heb een nobake kwarktaart gemaakt (oreobodem, vanille, aardbeien en 86% pure chocolade snippers)
en een kaas ui brood met pittige dipsaus
pi_129515265
quote:
10s.gif Op maandag 29 juli 2013 23:15 schreef Myraela het volgende:

[..]

Heb jij kinderen? 11.gif
Dat ja 11.gif

En niet ff zeggen he hara :(
J'ai vu un escarbot ivre!-Komupolapana
Het zijn de kleine dingen die het doen <3
pi_129519467
zo vanavond eet ik alweer mn laatste stukkie wolkencake op!
morgenwil ik voor t eesrst helemaal zelf iets bakken zeg maar
weten jullie een lekkere niet al te moeilijk cake om mee te beginnen??
  dinsdag 30 juli 2013 @ 21:54:58 #239
173997 Redcoon
Verdomd heet!
pi_129523150
quote:
0s.gif Op maandag 29 juli 2013 14:23 schreef -J-D- het volgende:
Zie de post erboven. Honing-mango-taart van de Bakery van Rudolph.
Thanks. :)
pi_129536143
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 juli 2013 20:52 schreef casper019 het volgende:
zo vanavond eet ik alweer mn laatste stukkie wolkencake op!
morgenwil ik voor t eesrst helemaal zelf iets bakken zeg maar
weten jullie een lekkere niet al te moeilijk cake om mee te beginnen??
Het is allemaal niet veel moeilijker dan een pakje, het is gewoon een bepaalde hoeveelheid bloem, suiker, boter en eieren mixen. Bij de simpelste doe je alles in gelijke hoeveelheden. 200 gram bloem, 200 gram suiker, 200 gram boter en 4 eieren.

Maar eigenlijk is de vraag meer waar je zin in heb. Gewoon een normale cake of banaan, citroen, sinaasappel, kokos of noten ofzo.
  woensdag 31 juli 2013 @ 10:28:47 #241
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_129536213
quote:
14s.gif Op woensdag 31 juli 2013 10:26 schreef Myraela het volgende:

[..]

Het is allemaal niet veel moeilijker dan een pakje, het is gewoon een bepaalde hoeveelheid bloem, suiker, boter en eieren mixen. Bij de simpelste doe je alles in gelijke hoeveelheden. 200 gram bloem, 200 gram suiker, 200 gram boter en 4 eieren.

Maar eigenlijk is de vraag meer waar je zin in heb. Gewoon een normale cake of banaan, citroen, sinaasappel, kokos of noten ofzo.
Wat mij aan dat recept altijd tegen staat, hoe groot zijn die eieren? Is het echt zo moeilijk een gewicht voor de eieren neer te zetten?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_129536426
quote:
1s.gif Op woensdag 31 juli 2013 10:28 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Wat mij aan dat recept altijd tegen staat, hoe groot zijn die eieren? Is het echt zo moeilijk een gewicht voor de eieren neer te zetten?
Volgens mij is daar toch wat mee? Staat de maat van een ei voor een bepaald gewicht? Een M-ei is 50 gram, een L-ei 70. Tenminste, dat is wat hier staat en wat ik aanhou.
Voor dat recept doe je alles in gelijke hoeveelheden, dus moet je 200 gram eieren gebruiken en dat zou overeen komen met 4 M-eieren.
  woensdag 31 juli 2013 @ 11:01:43 #243
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_129537225
Is toch veel eenvoudiger om 200 gram ei erbij te zetten?
Ik scheidt de eieren trouwens altijd voor cake
Alles op kamertemperatuur hebben
Eiwit keistijf slaan
Roer met een mixer de boter en suiker tot een creme, dan eigeel erdoor
Neem half maizena half bloem en deze gaat bij de botermassa, maar heel kort roeren.
Dan schep ik de eiwitten erdoor.
Resultaat is dan een veel luchtiger cake.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_129538283
quote:
1s.gif Op woensdag 31 juli 2013 11:01 schreef Pietverdriet het volgende:
Is toch veel eenvoudiger om 200 gram ei erbij te zetten?
Ik scheidt de eieren trouwens altijd voor cake
Alles op kamertemperatuur hebben
Eiwit keistijf slaan
Roer met een mixer de boter en suiker tot een creme, dan eigeel erdoor
Neem half maizena half bloem en deze gaat bij de botermassa, maar heel kort roeren.
Dan schep ik de eiwitten erdoor.
Resultaat is dan een veel luchtiger cake.
Ja en nee. Ik denk dat veel mensen hun ei juist niet gaan wegen en het makkelijker vinden om gewoon te weten hoeveel eieren ze moeten gebruiken. Misschien is het beter om het allebei te noemen (bv 200 gr ei/4 medium eieren). Als mensen dan een large ei hebben, dan moeten ze maar gaan wegen of meer/minder andere ingrediënten gaan gebruiken ;)
pi_129538707
quote:
1s.gif Op woensdag 31 juli 2013 11:01 schreef Pietverdriet het volgende:
Is toch veel eenvoudiger om 200 gram ei erbij te zetten?
Ik scheidt de eieren trouwens altijd voor cake
Alles op kamertemperatuur hebben
Eiwit keistijf slaan
Roer met een mixer de boter en suiker tot een creme, dan eigeel erdoor
Neem half maizena half bloem en deze gaat bij de botermassa, maar heel kort roeren.
Dan schep ik de eiwitten erdoor.
Resultaat is dan een veel luchtiger cake.
Ik heb echt een hekel aan eieren scheiden, maar ben erachter gekomen dat als je de eieren even in warm water legt en ze vervolgens met suiker minimaal 10 minuten laat kloppen in de machine dat het dan ook heel luchtig wordt :) Luiheid troef :P

En qua pakjes is dit mijn favoriet, erg lekker altijd!

pi_129538772
De meeste eieren wegen toch wel ongeveer hetzelfde en anders iets meer. Ik gebruik liever hele eieren dan dat ik een beetje moet weggooien. Nooit problemen mee gehad.
  † In Memoriam † woensdag 31 juli 2013 @ 11:50:36 #247
91830 MaximusTG
pi_129538833
Maar je kan toch ook eerst je eieren afwegen en dan de rest daarop omrekenen. Nou zal het niet zo nauw komen als je idd M eieren hebt als ze die bedoelen, maar toch.
De andere ingredienten kun je immers makkelijk tot de gram nauwkeurig afwegen.
  woensdag 31 juli 2013 @ 17:31:26 #248
21210 Paladin82
In Black and White
pi_129550038
Ik probeer al een tijdje blueberry muffins te maken zoals je die ook krijgt bij bv de starbucks, Die hebben zo'n mooie paddenstoel vorm en zijn super zacht en bij gebrek aan beter woord smeuig.

Heeft iemand misschien recept voor dit soort muffins en ook hoe ze die dingen zo zacht houden, bij mij worden ze helaas altijd toch wat aan de droge kant.
yesterday is History , Today is a Gift , Tomorrow a mystery
pi_129550488
quote:
0s.gif Op woensdag 31 juli 2013 11:45 schreef Dot. het volgende:

[..]

Ik heb echt een hekel aan eieren scheiden, maar ben erachter gekomen dat als je de eieren even in warm water legt en ze vervolgens met suiker minimaal 10 minuten laat kloppen in de machine dat het dan ook heel luchtig wordt :) Luiheid troef :P

En qua pakjes is dit mijn favoriet, erg lekker altijd!

[ afbeelding ]
  Moderator woensdag 31 juli 2013 @ 17:50:23 #250
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_129550507
quote:
0s.gif Op woensdag 31 juli 2013 17:31 schreef Paladin82 het volgende:
Ik probeer al een tijdje blueberry muffins te maken zoals je die ook krijgt bij bv de starbucks, Die hebben zo'n mooie paddenstoel vorm en zijn super zacht en bij gebrek aan beter woord smeuig.

Heeft iemand misschien recept voor dit soort muffins en ook hoe ze die dingen zo zacht houden, bij mij worden ze helaas altijd toch wat aan de droge kant.
Muffins maak je met olie, niet met boter. Je moet ook vrijwel niet mixen, beetje roeren met een vork is voldoende. Muffins zijn qua recept en structuur niet hetzelfde als cupcakes.

Simpel recept om te proberen:

1 ei
120ml melk
200g bakmeel (zelfrijzend)
100g suiker (kristal)
1/2 tl zout
60ml olie (mais, arachide, olijf < geen extra virgine!)

Elke neutrale olie voldoet, zelfs zonnebloem.

Ok dan:

Verwarm de oven voor op 200 graden C
Ei loskloppen met een vork
Melk en olie toevoegen en doorroeren met de vork
Suiker en zout toevoegen en tot een geheel mengen
Dit mengsel bij het bakmeel voegen en met de vork roeren tot het verzadigd is

Het beslag hoort niet glad te zijn maar klonterig, niet te veel meer mengen!

20-25 minuten bakken in muffinvormpjes, liefst die weer in een muffinbakplaat.

Dus: geen mixer gebruiken, niet te veel mixen, olie gebruiken en geen boter.
In de laatste stap kun je de blueberries/zwarte bessen toevoegen en met een lepel kort door het deeg vouwen. Nogmaals: niet te veel mengen, klonten horen bij muffins en die proef je niet meer terug in het eindresultaat.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')