Nou, het is dikkig vloeibaar, helaas.. Alsof je een hele dikke gebonden saus hebt..quote:Op vrijdag 28 juni 2013 12:35 schreef msacras het volgende:
[..]
blijft het de hele tijd vloeibaar of hard het uit als je het niet gebruikt?
Als het vloeibaar blijft kan je het in je (ijs)koffie doen, krijg je een caramel koffie, erg lekker
Ahh oké... banoffee pie maken? Een ander dulche de leche recept zoeken en het daarvoor gebruiken?quote:Op vrijdag 28 juni 2013 12:53 schreef Ambipur het volgende:
[..]
Nou, het is dikkig vloeibaar, helaas.. Alsof je een hele dikke gebonden saus hebt..
Heb je een kant-en-klaar recept voor mij.. Ik ben niet zo bekend met deze dingen.....quote:Op vrijdag 28 juni 2013 12:55 schreef msacras het volgende:
[..]
Ahh oké... banoffee pie maken? Een ander dulche de leche recept zoeken en het daarvoor gebruiken?
Aan het eind van het vorige topic kwam ook een handige link voorbij (omrekentabel Amerikaanse maten), kan je die dan ook in de OP zetten?quote:Op vrijdag 28 juni 2013 12:38 schreef msacras het volgende:
Ik zit nu op mobiel dus kan de OP even niet aanpassen. Later zal ik wat recentere foto's invoegen!
ziet er heerlijk uitquote:Op zondag 30 juni 2013 16:50 schreef Selestha het volgende:
Glutenvrije chocolade-sinaasappelcake
[ afbeelding ]
ik vind de bloemen te platquote:Op zondag 30 juni 2013 21:20 schreef Tinuviel het volgende:
Wat is er niet mooi an Lady-wrb. Ik vind ze zien er super uit. En die vlinder is ook echt mooi.
De glazuur loopt zo mooi over de tulband heen. Ik had die bloemen er gewoon afgelaten, het maakt het er toch niet lekkerder op.quote:Op zondag 30 juni 2013 20:49 schreef lady-wrb het volgende:
[..]
ziet er heerlijk uit
ik heb ook weer eens wat geprobeerd van het weekend
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
gewone tulband met citroenglazuur en marsepeinen bloemetjeszooi
(ben er niet helemaal tevreden over die bloemen moeten beter volgende keer )
ik heb hem gemaakt naar aanleiding van een plaatje van zo'n zelfde tulband in een taartenboek. voor mij hoeft marsepein helemaal niet (ik lust het niet eens) maar ik wou het eens proberen.quote:Op dinsdag 2 juli 2013 07:47 schreef Myraela het volgende:
[..]
De glazuur loopt zo mooi over de tulband heen. Ik had die bloemen er gewoon afgelaten, het maakt het er toch niet lekkerder op.
ik heb zo'n macaronmatje. (ik heb ook zo'n papier met cirkels die je onder je bakpapier kan leggen, maar zo'n matje vind ik toch beter werken. loopt minder snel uitquote:Op maandag 1 juli 2013 17:18 schreef msacras het volgende:
Ik kan de OP niet meer aanpassen, waarschijnlijk omdat het een reeks is, dus als de laatste foto's uit het vorige topic er in moeten zal een modje dat even moeten doen.
edit; OP is inmiddels aangepast
Verder heb ik laatst Macarons gemaakt, maar ze waren zo lelijk dat ze niet waardig genoeg zijn om hier te posten. Wel smaakten ze erg goed. Morgen doe ik een nieuwe poging en teken ik van te voren rondjes op het bakpapier om de goede maat aan te houden, misschien dat ik ze dan wel mooi rond krijg!
bevroren kan volgens mij prima, gaan ze ook niet kapot door het roerenquote:Op dinsdag 2 juli 2013 11:56 schreef Bleie het volgende:
Vraagje: als ik muffins maak met blauwe bessen, en ik heb bevroren bessen, moet ik die dan eerst laten ontdooien, of kan ik ze bevroren door het beslag roeren? En maakt het nog uit voor hoeveel vocht je verder gebruikt?
Die komt bij kayotic vandaanquote:Op woensdag 3 juli 2013 22:51 schreef Skaai het volgende:
Oohhh die cheesecakebrownie met frambozen! Je wil daar vast wel een recept van geven?
Dankje! Vrijdag pas, maar dan ben ik vrij en overkill aan verjaardagen op werk in de 2e week van juli. Dus dan maar vooraf trakterenquote:Op woensdag 3 juli 2013 22:24 schreef Bleie het volgende:
Ziet er heerlijk uit! En alvast gefeliciteerd!
lekker , bedoel je dat je de bodem gemaakt hebt van ( koek ) kruimels?quote:Op donderdag 4 juli 2013 17:39 schreef minilot het volgende:
Mijn lief is voorlopig van huis en ik verveel me. Bakken dus.
[ afbeelding ]
Taartjes (1haps- en 3hapsuitvoering), met bodem van zelfgemaakte chocoladekoekjes, plus ganache met kirsch en een drupje kersensiroop van Monin.
Eerst heel donkere chocoladekoekjes gebakken, die verkruimeld in de keukenmachine en daarna gemengd met een beetje gesmolten roomboter. Dat in de vormpjes geperst als bodem, en dat dan weer in de vriezer om op te stijven.quote:Op donderdag 4 juli 2013 19:29 schreef Dr.Hilfiger het volgende:
Bak je die bodem blind minilot? Of kruimel je dat zo de koelkast in?
Jij ook gefeliciteerd!quote:Op vrijdag 5 juli 2013 11:15 schreef MaximusTG het volgende:
Ben jarig vandaag! Dus heb een vlaai gebakken:
[ link | afbeelding ][ link | afbeelding ]
Kersenvlaai; dit recept:
http://kersen.vlaairecept(...)mburgse-kersen-vlaai
Best tevreden, niet zo netjes als ik had gewild. Persoonlijk vond ik het wat krap qua hoeveelheid deeg.
Moest em na bakken meteen uit de (vaste, aardewerken) vorm halen.. Dus toen liep er een beetje vocht uit de vulling, waardoor de bovenkant een wat rodere gloed kreeg .
Al met al best goed gelukt.
Leuk blog heb je.quote:Op vrijdag 5 juli 2013 13:21 schreef Myraela het volgende:
Gefeliciteerd jarige.
Ik moest na mijn sollicitatie even ontspannen, dus ik maakte deze sinaasappelkoekjes.
[ link | afbeelding ]
Heb je noten die op moeten? Welke?quote:Op vrijdag 5 juli 2013 14:45 schreef Qunix het volgende:
Iemand al iets hartigs gemaakt met noten, toevallig?
Dankjewel. Ben er nog niet zo lang mee bezig en wil er nog een hoop aan veranderen, maar telkens als ik denk van "even aan mijn blog werken." spring ik de keuken in en ga ik iets maken.quote:
Eigenlijk niet, maar wil iets maken met notenquote:Op vrijdag 5 juli 2013 16:25 schreef Soulagement het volgende:
[..]
Heb je noten die op moeten? Welke?
niet echt een baksel, maar een vriend van me maakt heerlijke nootjes: suikeren/bakken met droge suikercaramel, zeezout en chiliflakes. zó lekker!quote:Op vrijdag 5 juli 2013 19:11 schreef Qunix het volgende:
[..]
Eigenlijk niet, maar wil iets maken met noten
Kunnen bijvoorbeeld cashew- of walnoten zijn. Of alles tegelijk.
Als je voor hartig wilt gaan kun je hapjes maken met filodeeg, noten, geitenkaas, tijm en honing bijvoorbeeld? Ik ben meer van de zoete baksels, een lekkere noten-caramelkoek bijvoorbeeldquote:Op vrijdag 5 juli 2013 19:11 schreef Qunix het volgende:
[..]
Eigenlijk niet, maar wil iets maken met noten
Kunnen bijvoorbeeld cashew- of walnoten zijn. Of alles tegelijk.
Ik heb ook zo'n oven en ik zet de bakplaat meestal zo hoog mogelijk in de oven, dat scheelt een beetje. Soms moet je dan wel iets meer baktijd rekenen.quote:Op vrijdag 5 juli 2013 15:40 schreef ieniminimuis het volgende:
Hallo mede-bakkers
Klein vraagje: Ik bak regelmatig zandkoekjes en variaties daarop. Volgens recept moet de koekjes ongeveer 20 min bakken op 175 graden. Nu heb ik een gasovens. Als ik de koekjes langer dan 10-15 min erin laat dan zijn de onderkanten van de koekjes zwart. Bij korter in de oven blijven de koekjes slap. Iemand enig idee hoe ik dit zou kunnen oplossen? Of is het gewoon tijd voor een andere oven?
Dat klinkt goedquote:Op zondag 7 juli 2013 22:44 schreef Mama_Mia het volgende:
Ik maak regelmatig crumbles (mijn favo is met blauwe bessen en appel, en zelfgemaakt vanille ijs)
http://www.ah.nl/allerhan(...)-bessen-appelcrumble voor de crumblequote:
omdat ik met een heel beperkt budget bak, en vanillestokjes in verhouding vrij duur zijnquote:Op maandag 8 juli 2013 13:11 schreef Isegrim het volgende:
Waarom zou je vanille-essence gebruiken als je toch ook echte vanille gebruikt...?
Dankje, ga ik ook eens proberen!quote:Op maandag 8 juli 2013 12:47 schreef Mama_Mia het volgende:
[..]
http://www.ah.nl/allerhan(...)-bessen-appelcrumble voor de crumble
en ik maak altijd vanille ijs zonder ei, dus gewoon volle (houdbare) melk, slagroom, suiker, vanille-essence en dan voor het mooi (want in vanille ijs hoort van die zwarte puntjes) vanille stokje erdoorheen
edit: ik gebruik geen vanillestokje voor het crumble deeg, dat proef je haast niet. En ik doe vaak wat meer blauwe bessen erin (meestal rond de 250 gram).
Dat ziet er goddelijk uitquote:Op dinsdag 9 juli 2013 22:02 schreef Helsinki het volgende:
Ik heb vandaag citroencake en lemon curd gemaakt .
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Morgenochtend maar eens scones maken, er is nog zat lemon curd over namelijk .
Dankje ben zeker blij met hoe hij is geworden!quote:
Lemon curdquote:Op dinsdag 9 juli 2013 22:02 schreef Helsinki het volgende:
Ik heb vandaag citroencake en lemon curd gemaakt .
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Morgenochtend maar eens scones maken, er is nog zat lemon curd over namelijk .
nou de gasten hadden het heen en weer kunnen krijgen bij mijquote:Op woensdag 10 juli 2013 15:26 schreef Myraela het volgende:
Jammer dat ze niet langer konden wachten dan.
Ooh dat wil ik nog steeds een keer maken, maar vergeet het telkens.quote:Op dinsdag 9 juli 2013 22:02 schreef Helsinki het volgende:
Ik heb vandaag citroencake en lemon curd gemaakt .
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Morgenochtend maar eens scones maken, er is nog zat lemon curd over namelijk .
Bedankt! Het werkte perfectquote:Op maandag 8 juli 2013 11:16 schreef Mry het volgende:
[..]
Ik heb ook zo'n oven en ik zet de bakplaat meestal zo hoog mogelijk in de oven, dat scheelt een beetje. Soms moet je dan wel iets meer baktijd rekenen.
De taart Ziet er ondanks dat hij nog zacht was lekker uitquote:Op woensdag 10 juli 2013 15:14 schreef EnemyRock het volgende:
[ afbeelding ]
Een cheesecake met rood fruit en witte chocolade die niet lang genoeg in de koelkast heeft opgesteven na het bakken omdat de gasten niet langer konden wachten, hij liep ene beetje leeg maar de smaak was zeer goed. Echt super smikkelen dit! Het stuk wat over was de dag er na was wel prima qua textuur ook na de nacht in de koelkast te hebben gestaan.
Die ziet er lekker uit!quote:Op donderdag 11 juli 2013 21:39 schreef djkoelkast het volgende:
Aardbeientaart, aardbeien uit eigen tuin, alles zelf gemaakt.
Banketbakkersroom met eieren van onze eigen kipjes
[ afbeelding ]
Ik dacht wat Myra kan kan ik ook, ik zet ook wat servies met tekst op de foto
ohquote:Op donderdag 11 juli 2013 21:39 schreef djkoelkast het volgende:
Aardbeientaart, aardbeien uit eigen tuin, alles zelf gemaakt.
Banketbakkersroom met eieren van onze eigen kipjes
[ afbeelding ]
Ik dacht wat Myra kan kan ik ook, ik zet ook wat servies met tekst op de foto
De bodem is een simpel zandtaartdeeg (150g meel (ik heb spelt gebruikt), 100g boter, 50g suiker, 1 klein eitje (of als je normale eieren hebt een half ei)). Die heb ik blind gebakken.quote:Op vrijdag 12 juli 2013 09:14 schreef HenkPietKlaasWim het volgende:
[..]
Die ziet er lekker uit!
Wat voor bodem zit eronder?
En wat heb je over de aardbeien/banketbakkersroom gedaan?
Ik heb ineens zin om te bakken.
Tnx! Ik ga zo eens aan de slag.quote:Op vrijdag 12 juli 2013 10:09 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
De bodem is een simpel zandtaartdeeg (150g meel (ik heb spelt gebruikt), 100g boter, 50g suiker, 1 klein eitje (of als je normale eieren hebt een half ei)). Die heb ik blind gebakken.
Over de aardbeien zit glazuur: appelsap (of andere vruchtensap), water, beetje suiker en gelatine. Voordeel is ook dat je aardbeien langer mooi blijven.
Thanks voor de tip .quote:Op vrijdag 12 juli 2013 15:07 schreef djkoelkast het volgende:
De oven 20 graden lager zetten helpt tegen de droogte, ik vind ze er niet verkeerd uit zien hoor, beetje 'vrij gevormd' is eigenlijk veel leuker dan zo heel netjes. Zolang die punten maar niet ergens in je gehemelte prikken is het toch goed
Lekker bij je originele plan blijven, dat is suuuuuuperlekker!quote:Op zaterdag 13 juli 2013 12:03 schreef blabbel6 het volgende:
Ik ben shortcake met caramel aan het maken. Rudolph van Veen kookt een blikje gecondenseerde melk en smeert dat over de koek. Dat dacht ik ook te doen dus ik heb een blikje gecondenseerde melk gekookt.
Maar nu lees ik veel meer recepten waarin de melk gekookt moet worden met boter en suiker. Dat klinkt ook lekker.
Nu is mijn vraag: zou ik mij dulce de leche in een pannetje kunnen kiepen en alsnog met boter en melk mengen? Lukt dat? Of kan ik beter bij mijn originele plan blijven?
Wow dit ziet er mooi en lekker uit.quote:Op zaterdag 13 juli 2013 13:07 schreef Taartje het volgende:
Aardbeientiramisu *nomnom*
[ afbeelding ]
Wat ik standaard gebruik is 50 gram boter, 100 gram suiker, het sap van 2 citroenen en 4 eieren. Ik zet een pannetje met het sap, de boter en de suiker op laag vuur en laat het smelten, kluts ondertussen de eieren en als alles opgelost lijkt giet ik dit er bij en klop ik dit in de pan tot het een mooie bijna pudding achtige textuur heeft, absoluut niet stoppen met kloppen want dan krijg je stukjes ei in je lemoncurd en dat wil je niet.quote:Op zaterdag 13 juli 2013 14:29 schreef kvd het volgende:
Ik heb even een vraagje. Ben weer eens bezig mijn recepten te orden, digitaliseren enzovoort. Kom een recept van lemon curd tegen. Gaf een beetje een tegenvallend resultaat (te zuur, te vloeibaar). Dus ik ben een beetje aan het rondkijken, recepten vergelijken enzovoort.
Maar alles verschilt nogal, van de verhouding citroen/suiker/boter, wel/geen maizena, hele eieren/alleen eigeel, volgorde van handelingen (beginnen/eindigen met boter, wanneer citroensap toevoegen enzovoort).
Ofwel...wie heeft het ideale recept? Wat zijn de juiste verhoudingen zodat het een 'friszoete' smaak heeft en de juiste dikte.
Jij gebruikt dus hele eieren begrijp ik?quote:Op zaterdag 13 juli 2013 15:11 schreef EnemyRock het volgende:
[..]
Wat ik standaard gebruik is 50 gram boter, 100 gram suiker, het sap van 2 citroenen en 4 eieren. Ik zet een pannetje met het sap, de boter en de suiker op laag vuur en laat het smelten, kluts ondertussen de eieren en als alles opgelost lijkt giet ik dit er bij en klop ik dit in de pan tot het een mooie bijna pudding achtige textuur heeft, absoluut niet stoppen met kloppen want dan krijg je stukjes ei in je lemoncurd en dat wil je niet.
Alleen zou ik de smaak niet echt omschrijven als friszoet maar friszuur, een lekkere tinteling in je kaken als je een hapje neemt, misschien zou je meer suiker kunnen toevoegen anders.
Heb ik gedaan en hij is inderdaad heerlijk! Ik had nog nooit zoiets gemaakt maar het is voor herhaling vatbaar.quote:[..]
Lekker bij je originele plan blijven, dat is suuuuuuperlekker!
Shit wat is dat lekker! Stevige kleverige cake met bovenin een lekkere zure laag. Hier mag je me wel voor wakker maken zegquote:Op zaterdag 13 juli 2013 10:18 schreef Skaai het volgende:
Ik ben even vergeten van wie ik het recept heb gehad, maar er staat een Lemon Pound cake in de oven
Vandaag weer eens bakken.quote:Op zaterdag 13 juli 2013 22:51 schreef Skaai het volgende:
[..]
Shit wat is dat lekker! Stevige kleverige cake met bovenin een lekkere zure laag. Hier mag je me wel voor wakker maken zeg
als het echt lactosevrij moet zijn, let dan ook op boter/ei...quote:Op zondag 14 juli 2013 10:13 schreef Tinuviel het volgende:
Die aardbeien tiramisu, maar ook de cheesecake en al het andere ziet er heerlijk uit.
Heeft iemand hier een lekker cupcake/ muffin recept? Het liefst met vruchten en weinig melkproducten. Een klein beetje melk is niet erg. Ik wil in een gedeelte de melk vervangen door lactosevrije melk.
Ik heb geen idee of het wat is, maar ik kom dit recept tegen, voor cake, cupcake en muffin. Lijkt mij dat je er zo vruchtjes in kan doen.quote:Op zondag 14 juli 2013 10:13 schreef Tinuviel het volgende:
Die aardbeien tiramisu, maar ook de cheesecake en al het andere ziet er heerlijk uit.
Heeft iemand hier een lekker cupcake/ muffin recept? Het liefst met vruchten en weinig melkproducten. Een klein beetje melk is niet erg. Ik wil in een gedeelte de melk vervangen door lactosevrije melk.
Ei kan ze gewoon hebben, ik dacht boter ook, maar dat zal ik nog navragen voor de zekerheid. Sommige producten zijn blijkbaar zo bewerkt, dat er dan niets meer te merken is van de lactose. Ik weet dat ze melk en joghurt echt niet kan hebben, gele kaas is geen probleem.quote:Op zondag 14 juli 2013 10:26 schreef douche-eendje het volgende:
[..]
als het echt lactosevrij moet zijn, let dan ook op boter/ei...
Klik hier voor een hemelse ervaringquote:Op zondag 14 juli 2013 09:27 schreef AnneX het volgende:
[..]
Vandaag weer eens bakken.
Wil jij ( of iemand anders) de link hiervan plaatsen alsjeblieft.
Is hij erg zuur?quote:
Ik hou ook van zuur, maar vriend niet zo. En om nou weer een cake in mijn eentje op te eten terwijl er eigenlijk wat kilootjes vanaf mogen lijkt me nou ook niet echt een goed ideequote:Op zondag 14 juli 2013 12:08 schreef Skaai het volgende:
In de cake zelf is het naar mijn mening absoluut niet zuur, de siroop die je er later overheen doet maakt het erg zurig. Dat siroop receptje kan je dus gerust halveren, dat staat ook in het recept. Ik ben een die hard en heb alles eroverheen gesmeten waardoor het dus erg zuur was (maar daar hou ik wel van)
Je kan er ook sinaasappel ipv lemon van maken dat scheelt ook wel wat in de zurigheid denk ik
Oh fijn ! Thx.quote:
Met bakpapier is de randafwerking veel netter is mijn ervaring. Meestal doe ik alleen bakpapier op de bodem van de vorm, maar bij bijvoorbeeld een cheesecake doe ik er een strookje rondom in om de zijkant van de taart mooi strak te krijgen.quote:Op zondag 14 juli 2013 12:37 schreef AnneX het volgende:
En een vraag: wrom zou ik nog eens een vorm bekleden met bakpapier ?
Ik zie het steeds vaker: bij de ronde vormen, de plaatcakes.
Is een Boukje spuitbusje niet voldoende ?
Bij gebrek aan andere ingrediënten en nog Marokkaanse koekjes in de trommel,
uitgesteld naar morgen en de link opgeslagen.
Yay! Nieuwe hype. De appel-mascarpone is vorig jaar. FOK!quote:
Ziet er goed uit!quote:Op vrijdag 12 juli 2013 15:05 schreef Anne het volgende:
De beeb vindt kokosmakronen heerlijk, maar als je ze in de winkel koopt vind ik ze altijd zo belachelijk duur (2,99 euro voor 5 stuks). Dus ik dacht, ik zoek eens een recept op en ik wist niet dat het zo simpel was om ze te maken.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Kritiekpuntje van lief was dat ze een beetje droog waren en dat ze eruit zagen alsof ze zo op de bakplaat waren gekwakt (wat ook wel klopt, hihi).
De volgende keer dus iets minder lang in de oven.
En ik heb ringen gekocht om het wat mooier/netter te maken
En daarnaast ook nog eens snoeppapier gehaald om er onder te doen. Is wel iets zoeter als ouwel, maar ouwel verkopen ze hier niet echt in de buurt.
Uiteraard!quote:Op maandag 15 juli 2013 14:30 schreef Qunix het volgende:
[..]
Ziet er goed uit!
Ik hou wel van een beetje door gebakken.
Heb je een link naar het recept voor mij?
Hoelang deed jij ze erin?quote:Op maandag 15 juli 2013 14:34 schreef Anne het volgende:
[..]
Uiteraard!
http://www.ohmyfoodness.nl/recepten/kokosmakronen
Ik heb dus niet aan de oventijd van die blog gehouden, ik heb ze veeeel langer gedaan.
Maar ik heb dan ook een combimagnetron en daarmee is het altijd een beetje gokken.
Dat weet ik niet meer .quote:
Hoe krokant zijn die van jouw geweest? Is het doormidden te breken waarbij de korst verkruimeld of ook de binnenkant?quote:Op maandag 15 juli 2013 15:03 schreef Anne het volgende:
[..]
Dat weet ik niet meer .
Ik heb tussentijds een beetje gevoeld en steeds weer een paar minuten erbij gedaan.
En die van mij zaten er dus echt te lang in . Ik zou dus de tijd aanhouden van de blog.
Ze waren door midden te breken . Ze waren ook niet krokant van binnen verder, alleen droog dus .quote:Op maandag 15 juli 2013 15:05 schreef Qunix het volgende:
[..]
Hoe krokant zijn die van jouw geweest? Is het doormidden te breken waarbij de korst verkruimeld of ook de binnenkant?
Ik wil dit binnenkort maken
is 'ie nou zo nat van onderen?quote:Op maandag 15 juli 2013 18:03 schreef AnneX het volgende:
De pound cake met limoensap: een subtiel smaakje.
De icing volgt morgen.
Wel al drie dikke plakken geproefd. Lekker hoor !
[ afbeelding ]
Recept van http://www.lovefoodies.com/
Ja dat vind ik dus lekker he, als een cake zo klef en nat is aan de onderkantquote:Op maandag 15 juli 2013 21:30 schreef AnneX het volgende:
Ja, is er niet minder smakelijk om.
Potverdrie al drie plakken op !
Komt uit een combi oven, misschien langer erin laten.
Nu keurig aan gewichten, hoeveelheden en temp gehouden.
Hij gaat wel in de herhaling.
Dat ziet er lekker uit.quote:Op maandag 15 juli 2013 21:41 schreef Dragonberry het volgende:
[ afbeelding ]
Ik heb choco-chip muffins gemaakt
Dit is de juiste link voor de citroen-limoen-sinasappel pound cake whateverquote:Op maandag 15 juli 2013 21:31 schreef Mirjam het volgende:
[..]
Ja dat vind ik dus lekker he, als een cake zo klef en nat is aan de onderkant
Het recept beviel goed dus? Ik kom erg in de verleiding er ook 1 te maken
Lekker?quote:
zeker lekker. fris door het beetje sap door het beslag. ik heb er een citroen icing bij gemaakt. smaakt er goed bij,maar zonder kan ook heel goed.quote:Op dinsdag 16 juli 2013 13:29 schreef Noek het volgende:
[..]
Lekker?
Denk dat ik de syrup niet ga maken. Of is dat heel erg zonde und jammer?
Ah ok!quote:Op dinsdag 16 juli 2013 13:37 schreef kvd het volgende:
[..]
zeker lekker. fris door het beetje sap door het beslag. ik heb er een citroen icing bij gemaakt. smaakt er goed bij,maar zonder kan ook heel goed.
in vergelijking met de nderen heb ik iets anders gemaakt, namelijk de starbucks lemon pound
Ik heb de icing op de makkelijke manier gemaakt blijkbaar...beetje sap met poedersuiker...lekker knapperig laagje geworden.quote:Op dinsdag 16 juli 2013 14:19 schreef AnneX het volgende:
Zelf gebruik ik liever limoenen dan citroenen.
Voor tiramisu etc.
Veel fijnere smaak dan alleen maar scherp.
De icing zou ik niet weglaten !
Dat beetje suiker ? kan er wel bij
Gewoon een trap ekstra op/aflopen.
( eieren- roomboter- suiker) .
Ik moet eraf blijven.
Nog net genoeg voor toet vanavond 4 pp en morgen traktatie mét collega.
Sinaasappel is de volgende uitvoeringquote:Op dinsdag 16 juli 2013 13:44 schreef Noek het volgende:
[..]
Ah ok!
Ik heb het met sinaasappel gemaakt. Ik wil nog graag de lemon poppy seed muffins van Starbucks maken.
Dit ziet echt fantastisch uit! Heb je hier een recept van?quote:Op zondag 14 juli 2013 15:07 schreef EnemyRock het volgende:
[ afbeelding ]
Ik heb een NewYork style cheesecake gebakken en geëxperimenteerd met munt-meloen jam, de munt overheerst iets te veel maar ik vind 'm wel lekker dus ik heb besloten om deze er toch overheen te smeren. Nog niet aangesneden ik ben benieuwd!
http://www.okokorecepten.(...)/new-york-cheesecakequote:Op dinsdag 16 juli 2013 17:23 schreef followthesun het volgende:
[..]
Dit ziet echt fantastisch uit! Heb je hier een recept van?
Thnx, ik ga er eens naar kijkenquote:Op dinsdag 16 juli 2013 19:45 schreef EnemyRock het volgende:
[..]
http://www.okokorecepten.(...)/new-york-cheesecake
http://www.mijnreceptenbo(...)eloen-citrusjam.html
http://madamconfituur.com(...)van-meloen-met-munt/
Ik heb het hier van afgeleid in ieder geval, cantaloupe gebruikt en 8-9 blaadjes munt, aan te raden is om wat minder munt te gebruiken op zo weinig vruchtvlees.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Ik heb nu:SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Sicker than your average.
quote:Op donderdag 18 juli 2013 14:12 schreef Aberkullie het volgende:
Als ik dit zie mis ik mijn oude oven
Ik had:SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Ik heb nu:Slechte ruil...SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Tiramisu met limoen?quote:Op dinsdag 16 juli 2013 14:19 schreef AnneX het volgende:
Zelf gebruik ik liever limoenen dan citroenen.
Voor tiramisu etc.
Veel fijnere smaak dan alleen maar scherp.
Nee is lekker ipv koffiesmaakjes limoncello en limoen gebruiken Zomerse versie.quote:
Room en citrus vind ik geen lekkere combiquote:Op vrijdag 19 juli 2013 15:03 schreef Sunnythesun het volgende:
[..]
Nee is lekker ipv koffiesmaakjes limoncello en limoen gebruiken Zomerse versie.
Dank Miss Hobje, dat had ik ook gehoord. Dacht alleen net: wat als ik vers koop en dat even invries voor een dagje voordat het in de cupcakes gaat. Zou dat een optie zijn?quote:Op vrijdag 19 juli 2013 15:51 schreef MissHobje het volgende:
Ik gebruik meestal de diepvries bessen gaat prima, vers kan ook alleen gaan die sneller stuk met mengen.
Oh nou dan haal ik dat wel de avond voordat ik ga bakken. Gaat het dan ook helemaal bevroren in het deeg of blijft het eerst even buiten staan?quote:Op zondag 21 juli 2013 10:46 schreef Purdey het volgende:
Volgens mij is dat bevroren fruit in doosjes goedkoper dan vers invriezen. En het is gewoon hetzelfde
Je kunt vers fruit niet zelf invriezen, dan wordt het pap als je het ontdooit. Dan moet je diepvriesfruit nemen, dat is "flash frozen" ofwel heel snel bevroren met stikstof, dan hebben de celwanden geen kans om te knappen en blijft het fruit mooi als je het ontdooit.quote:Op zondag 21 juli 2013 07:12 schreef Tinuviel het volgende:
[..]
Dank Miss Hobje, dat had ik ook gehoord. Dacht alleen net: wat als ik vers koop en dat even invries voor een dagje voordat het in de cupcakes gaat. Zou dat een optie zijn?
Deze ben ik nu aan het maken. Ben benieuwd!quote:Op dinsdag 16 april 2013 18:53 schreef EnemyRock het volgende:
[ afbeelding ]
Zie hier het resultaat van de honing-mangotaart die ik vanmiddag heb gemaakt, ik had wel problemen met het deeg, het bleef plakken aan het blad toen ik het nog moest uitrollen en dit was verder niet te verhelpen, ook niet met bloem, dus heb uiteindelijk de deegbal opnieuw moeten kneden en in de vorm zelf de bodem moeten vormen, ook had de bodem iets langer in de oven gemoeten, deze was niet stevig genoeg en dus voelde de taart af en toe wat papperig aan, maar de smaak was zeker goed!
Jikes heb je daar een recept van??quote:Op dinsdag 16 juli 2013 20:48 schreef Mirjam het volgende:
erm nerm nerm
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Dankje, daar had ik nou niet bij stil gestaan.quote:Op zondag 21 juli 2013 20:45 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Je kunt vers fruit niet zelf invriezen, dan wordt het pap als je het ontdooit. Dan moet je diepvriesfruit nemen, dat is "flash frozen" ofwel heel snel bevroren met stikstof, dan hebben de celwanden geen kans om te knappen en blijft het fruit mooi als je het ontdooit.
de link in dat artikel werkt niet meer, heb je een alternatief?quote:Op maandag 22 juli 2013 20:47 schreef HenkPietKlaasWim het volgende:
Beter maak je dit recept:
http://koken.blogo.nl/2013/04/03/recept-wolkencake-chocolade/
Gewoon niet Ik doe deze dagen sowieso zo min mogelijk.quote:Op maandag 22 juli 2013 22:46 schreef Tinuviel het volgende:
[..]
Ik zie er wel tegenop om bij deze temperaturen te bakken. Hoe doen jullie dat?
Google kwam met deze:quote:Op maandag 22 juli 2013 22:50 schreef Adelante het volgende:
[..]
de link in dat artikel werkt niet meer, heb je een alternatief?
Ik denk dat ik net 5 kilo ben aangekomen door het lezen van alle recepten. Vooral de perfecte brownies hadden een hoog kwijl gehaltequote:Op dinsdag 23 juli 2013 09:16 schreef Qunix het volgende:
http://www.ohmyfoodness.n(...)kdeeg-chocolate-chip
Hmm.. Suiker met roomboter eten.
quote:Op dinsdag 23 juli 2013 09:24 schreef Purdey het volgende:
[..]
Ik denk dat ik net 5 kilo ben aangekomen door het lezen van alle recepten. Vooral de perfecte brownies hadden een hoog kwijl gehalte
Buurvrouwquote:Op woensdag 24 juli 2013 17:27 schreef Mama_Mia het volgende:
[ afbeelding ]
Zelfgebakken aardbeientaart met een laag aardbeienmousse en een topping van slagroom, verse aardbeien en een klein laagje mousse
helaas mag ik m niet zelf opeten maar is hij voor de buurvrouw (met wie ik hem gemaakt heb) als verrassing voor haar vriend
Ziet er heel smakelijk uit, ik denk dat ik zoiets ook maar eens ga proberen te fabriceren binnenkort, of nouja binnenkort... Als ik terug ben van vakantie.quote:
Waarom ze iets willen geven dat Engels voor jou is?quote:Op woensdag 24 juli 2013 22:35 schreef Skaai het volgende:
Weer een lemon pound cake gemaakt, ouders krijgen morgen bezoek uit Engeland en ik vond mijn cake erg Engels dus ga ik ze morgen eens volproppen!
quote:Op vrijdag 26 juli 2013 08:33 schreef Tinuviel het volgende:
Hier net klaar met de cupcakes voor de eerste kraamvisite bij mijn nichtje en ik vind ze aardig goed gelukt:
[ afbeelding ]
O, o, o, maar Piet - heb je wel eens lemon posset op? Ik dacht dat ik de combinatie ook niet lekker vond, tot ik een paar jaar geleden in Engeland eens een posset kreeg en sindsdien ben ik om.quote:Op vrijdag 19 juli 2013 15:10 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Room en citrus vind ik geen lekkere combi
Nee, vind ik ook niet lekker.quote:
Ik heb er Engelse lemon curd doorheen gemieterdquote:Op vrijdag 26 juli 2013 07:57 schreef Myraela het volgende:
[..]
Waarom ze iets willen geven dat Engels voor jou is?
Soort van, we krijgen chinezen op bezoek, laten we bij de chinees eten.
Lemon curdquote:Op vrijdag 26 juli 2013 17:31 schreef Skaai het volgende:
[..]
Ik heb er Engelse lemon curd doorheen gemieterd
En ze worden altijd al doodgegooid met Hollandse meuk hier, ik denk ik laat ze thuis voelen
ziet er heerlijk uitquote:Op zaterdag 27 juli 2013 15:16 schreef AnneX het volgende:
Na het onweer eerder, koelde het voldoende af om de chocolade cake/ taart
te bakken, die al dagen in mijn hoofd zweefde.
http://www.trouw.nl/tr/nl(...)-chocoladecake.dhtml
Omdat ik een oneindig vertrouwen heb in Karin.
Ipv een cakeblik besloot ik alsnog een springvorm ( 25 cm) te gebruiken.
Hij werd 'slechts' 2,5 cm hoog.
Eigenlijk ook niet erg, want de choco cake bleek best machtig. Én lekker.
Niet zo moist als de LemonPundCake, ws. doordat gemalen amandelen in het
beslag gaan. My 2 cents.
De helft naar de buurvrouw, want anders eten we dat allemaal met z'n tweeën
Dit was hem:
[ afbeelding ]
Deze heb ik gebruiktquote:Op zaterdag 27 juli 2013 21:40 schreef kvd het volgende:
[..]
oei, die ziet er lekker uit....heb je een receptje?
Dank je, ga hem even opslaan.quote:Op zaterdag 27 juli 2013 21:42 schreef Dragonberry het volgende:
[..]
Deze heb ik gebruikt
Op die site staat ook een fantastisch recept voor een originele Pandan Chiffon
recept??quote:Op zaterdag 27 juli 2013 20:53 schreef Dragonberry het volgende:
Deze cake is een beetje ingezakt/aangebrand/lelijk.. Maar wel heel lekker! Chocolade chiffon cake
[ afbeelding ]
paar post hierboven staat een linkjequote:
Supermarkt en anders bij de toko ook wel denk ik.quote:Op zaterdag 27 juli 2013 22:40 schreef Xaryna het volgende:
Even een vraagje, weet iemand waar ik sukade kan halen? Ligt dat ergens in de Jumbo of AH? Ik ben het nog niet bij toeval tegengekomen en ik zou morgen liever naar 1 supermarkt gaan
Ik ga vruchtenflapjes (ronde bladerdeeg gebakjes met bosvruchten erin) maken morgen.
Ik heb gemerkt dat ze niet alles overal hebben, vandaar mijn vraag. Jumbo en AH zijn in de tegenovergestelde richting Toko zit hier helaas niet in de buurt.quote:Op zaterdag 27 juli 2013 22:41 schreef Dragonberry het volgende:
[..]
Supermarkt en anders bij de toko ook wel denk ik.
Ik kom dan weer meestal bij de Hoogvliet Maar volgens mij ligt het vaak ergens onderin bij de bakproducten. Zo niet, rond kerst weer kijken. Dan komt het voor door de oliebollen enzoquote:Op zaterdag 27 juli 2013 22:42 schreef Xaryna het volgende:
[..]
Ik heb gemerkt dat ze niet alles overal hebben, vandaar mijn vraag. Jumbo en AH zijn in de tegenovergestelde richting Toko zit hier helaas niet in de buurt.
Ik wil het morgen maken! Ik kan ook nog langs EkoPlaza, die hebben vaak ook nog wat, maar dat is toch al gauw een kwartier fietsen en ik ben luiquote:Op zaterdag 27 juli 2013 22:45 schreef Dragonberry het volgende:
[..]
Ik kom dan weer meestal bij de Hoogvliet Maar volgens mij ligt het vaak ergens onderin bij de bakproducten. Zo niet, rond kerst weer kijken. Dan komt het voor door de oliebollen enzo
gewoon bij de ah,bij de versierspullen voor de baksels.quote:Op zaterdag 27 juli 2013 22:40 schreef Xaryna het volgende:
Even een vraagje, weet iemand waar ik sukade kan halen? Ligt dat ergens in de Jumbo of AH? Ik ben het nog niet bij toeval tegengekomen en ik zou morgen liever naar 1 supermarkt gaan
Ik ga vruchtenflapjes (ronde bladerdeeg gebakjes met bosvruchten erin) maken morgen.
Top, thanks!quote:Op zaterdag 27 juli 2013 22:57 schreef kvd het volgende:
[..]
gewoon bij de ah,bij de versierspullen voor de baksels.
Volgens mij kan dat ja. Misschien kan je het ook met een beetje honing doen. Denk ook dat het er een beetje aan ligt wat voor vruchten je gebruikt (zoet of zurig), wat voor zoetekauwer je zelf bent, of de vruchten vers zijn of uit blik.quote:Op zondag 28 juli 2013 12:33 schreef Xaryna het volgende:
Nog een vraagje
De vulling bestaat dus uit vruchten en sukade. Als ik de sukade oversla, moet ik dat dan compenseren met extra suiker oid?
Ziet er goed uit!quote:Op zondag 28 juli 2013 20:47 schreef Xaryna het volgende:
Bedankt voor de hulp allemaal! Hier is het resultaat:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Zelfgemaakt bladerdeeg met een vulling van krenten, ruwe rietsuiker, citroensap, geraspte citroenschil en sukade. Mocht er interesse voor zijn dan kan ik het recept overtypen van mijn bakboek.
Eens, ziet er goddelijk uit. Maar wat is het?quote:Op maandag 22 juli 2013 16:14 schreef -J-D- het volgende:
[ afbeelding ]
Goddelijk! Echt een aanrader!
en smaakt het ook nog een beetje?quote:Op maandag 29 juli 2013 19:01 schreef casper019 het volgende:
DR oetker wolken cake citroen, ontzettend goed gelukt en lekker!!!!!!!
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
lees bovenstaand ''ontzettend lekker''quote:
Het ziet er best luchtig uit. Toch snap ik een pakje niet echt. Laatst had je ook al een brownie uit een pakje. Als je bakken leuk gaat vinden, waarom maak je het dan niet helemaal zelf? Je krijgt veel meer voldoening uit iets dat je zelf hebt gemaakt, het is leuker om met andere te delen en je kunt dingen naar je eigen smaak aanpassen.quote:Op maandag 29 juli 2013 19:01 schreef casper019 het volgende:
DR oetker wolken cake citroen, ontzettend goed gelukt en lekker!!!!!!!
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
en het is nog veel lekkerder ookquote:Op maandag 29 juli 2013 19:41 schreef Myraela het volgende:
[..]
Het ziet er best luchtig uit. Toch snap ik een pakje niet echt. Laatst had je ook al een brownie uit een pakje. Als je bakken leuk gaat vinden, waarom maak je het dan niet helemaal zelf? Je krijgt veel meer voldoening uit iets dat je zelf hebt gemaakt, het is leuker om met andere te delen en je kunt dingen naar je eigen smaak aanpassen.
Vaak wel. Aan de andere kant zijn er best pakjes, potjes en zakjes die ik lekker vind. Geen ervaring met de wolkencake. Het haalt alleen de plezier uit het bakken sowieso weg.quote:
Normaal ben ik absoluut ook van het zelf bakken, maar als ik brownies maak neem ik tegenwoordig ook maar gewoon een kant en klaar pakje altijd want die is gewoon lekkerder dan de zelfgemaakte die ik heb geprobeerd Maar misschien geef ik het nog een kans, heeft er iemand een fantastisch brownies recept?quote:Op maandag 29 juli 2013 19:41 schreef Myraela het volgende:
[..]
Het ziet er best luchtig uit. Toch snap ik een pakje niet echt. Laatst had je ook al een brownie uit een pakje. Als je bakken leuk gaat vinden, waarom maak je het dan niet helemaal zelf? Je krijgt veel meer voldoening uit iets dat je zelf hebt gemaakt, het is leuker om met andere te delen en je kunt dingen naar je eigen smaak aanpassen.
Lekkerder?!quote:Op maandag 29 juli 2013 20:08 schreef msacras het volgende:
[..]
Normaal ben ik absoluut ook van het zelf bakken, maar als ik brownies maak neem ik tegenwoordig ook maar gewoon een kant en klaar pakje altijd want die is gewoon lekkerder dan de zelfgemaakte die ik heb geprobeerd Maar misschien geef ik het nog een kans, heeft er iemand een fantastisch brownies recept?
Brownie word de volgende x ook zelf maken! ik wou gewoon proeven of t lekker is op slagroom basis, eerst proeven hoe t ongeveer moet proeven en dan zelf op recept perfectioneren!quote:
Ik zal dan wel heel slechte recepten hebben uitgekozen toevallig ik zoek altijd gewoon via google en kies er dan een uit, net niet de goede blijkbaar. Maar ik ga deze en die van douche-eendje allebei proberen!quote:
Ik bak ook altijd alles zelf maar heb voor het gemak met de kinderen een keer diezelfde wolkendinges gehaald. Iedereen vond het heerlijk. Ik snap dan weer niet waarom iedereen gelijk loopt te zeiken op een pakje, alsof we allemaal op onze high horse moeten zitten hier.quote:Op maandag 29 juli 2013 19:41 schreef Myraela het volgende:
[..]
Het ziet er best luchtig uit. Toch snap ik een pakje niet echt. Laatst had je ook al een brownie uit een pakje. Als je bakken leuk gaat vinden, waarom maak je het dan niet helemaal zelf? Je krijgt veel meer voldoening uit iets dat je zelf hebt gemaakt, het is leuker om met andere te delen en je kunt dingen naar je eigen smaak aanpassen.
Precies daarom vind ik het helemaal niet verkeerd om een pakje te gebruiken. Maar ik ben verder nog nooit een cake tegengekomen met een basis van slagroom volgens mij.. Zal eens zoeken of er een wolkencake te maken valt zonder hulp van Dr. Oetkerquote:Op maandag 29 juli 2013 21:00 schreef casper019 het volgende:
[..]
Brownie word de volgende x ook zelf maken! ik wou gewoon proeven of t lekker is op slagroom basis, eerst proeven hoe t ongeveer moet proeven en dan zelf op recept perfectioneren!
Heb jij kinderen?quote:Op maandag 29 juli 2013 22:07 schreef Harajuku. het volgende:
[..]
Ik bak ook altijd alles zelf maar heb voor het gemak met de kinderen een keer diezelfde wolkendinges gehaald. Iedereen vond het heerlijk. Ik snap dan weer niet waarom iedereen gelijk loopt te zeiken op een pakje, alsof we allemaal op onze high horse moeten zitten hier.
Dat jaquote:
Thanks.quote:Op maandag 29 juli 2013 14:23 schreef -J-D- het volgende:
Zie de post erboven. Honing-mango-taart van de Bakery van Rudolph.
Het is allemaal niet veel moeilijker dan een pakje, het is gewoon een bepaalde hoeveelheid bloem, suiker, boter en eieren mixen. Bij de simpelste doe je alles in gelijke hoeveelheden. 200 gram bloem, 200 gram suiker, 200 gram boter en 4 eieren.quote:Op dinsdag 30 juli 2013 20:52 schreef casper019 het volgende:
zo vanavond eet ik alweer mn laatste stukkie wolkencake op!
morgenwil ik voor t eesrst helemaal zelf iets bakken zeg maar
weten jullie een lekkere niet al te moeilijk cake om mee te beginnen??
Wat mij aan dat recept altijd tegen staat, hoe groot zijn die eieren? Is het echt zo moeilijk een gewicht voor de eieren neer te zetten?quote:Op woensdag 31 juli 2013 10:26 schreef Myraela het volgende:
[..]
Het is allemaal niet veel moeilijker dan een pakje, het is gewoon een bepaalde hoeveelheid bloem, suiker, boter en eieren mixen. Bij de simpelste doe je alles in gelijke hoeveelheden. 200 gram bloem, 200 gram suiker, 200 gram boter en 4 eieren.
Maar eigenlijk is de vraag meer waar je zin in heb. Gewoon een normale cake of banaan, citroen, sinaasappel, kokos of noten ofzo.
Volgens mij is daar toch wat mee? Staat de maat van een ei voor een bepaald gewicht? Een M-ei is 50 gram, een L-ei 70. Tenminste, dat is wat hier staat en wat ik aanhou.quote:Op woensdag 31 juli 2013 10:28 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Wat mij aan dat recept altijd tegen staat, hoe groot zijn die eieren? Is het echt zo moeilijk een gewicht voor de eieren neer te zetten?
Ja en nee. Ik denk dat veel mensen hun ei juist niet gaan wegen en het makkelijker vinden om gewoon te weten hoeveel eieren ze moeten gebruiken. Misschien is het beter om het allebei te noemen (bv 200 gr ei/4 medium eieren). Als mensen dan een large ei hebben, dan moeten ze maar gaan wegen of meer/minder andere ingrediënten gaan gebruikenquote:Op woensdag 31 juli 2013 11:01 schreef Pietverdriet het volgende:
Is toch veel eenvoudiger om 200 gram ei erbij te zetten?
Ik scheidt de eieren trouwens altijd voor cake
Alles op kamertemperatuur hebben
Eiwit keistijf slaan
Roer met een mixer de boter en suiker tot een creme, dan eigeel erdoor
Neem half maizena half bloem en deze gaat bij de botermassa, maar heel kort roeren.
Dan schep ik de eiwitten erdoor.
Resultaat is dan een veel luchtiger cake.
Ik heb echt een hekel aan eieren scheiden, maar ben erachter gekomen dat als je de eieren even in warm water legt en ze vervolgens met suiker minimaal 10 minuten laat kloppen in de machine dat het dan ook heel luchtig wordt Luiheid troefquote:Op woensdag 31 juli 2013 11:01 schreef Pietverdriet het volgende:
Is toch veel eenvoudiger om 200 gram ei erbij te zetten?
Ik scheidt de eieren trouwens altijd voor cake
Alles op kamertemperatuur hebben
Eiwit keistijf slaan
Roer met een mixer de boter en suiker tot een creme, dan eigeel erdoor
Neem half maizena half bloem en deze gaat bij de botermassa, maar heel kort roeren.
Dan schep ik de eiwitten erdoor.
Resultaat is dan een veel luchtiger cake.
quote:Op woensdag 31 juli 2013 11:45 schreef Dot. het volgende:
[..]
Ik heb echt een hekel aan eieren scheiden, maar ben erachter gekomen dat als je de eieren even in warm water legt en ze vervolgens met suiker minimaal 10 minuten laat kloppen in de machine dat het dan ook heel luchtig wordt Luiheid troef
En qua pakjes is dit mijn favoriet, erg lekker altijd!
[ afbeelding ]
Muffins maak je met olie, niet met boter. Je moet ook vrijwel niet mixen, beetje roeren met een vork is voldoende. Muffins zijn qua recept en structuur niet hetzelfde als cupcakes.quote:Op woensdag 31 juli 2013 17:31 schreef Paladin82 het volgende:
Ik probeer al een tijdje blueberry muffins te maken zoals je die ook krijgt bij bv de starbucks, Die hebben zo'n mooie paddenstoel vorm en zijn super zacht en bij gebrek aan beter woord smeuig.
Heeft iemand misschien recept voor dit soort muffins en ook hoe ze die dingen zo zacht houden, bij mij worden ze helaas altijd toch wat aan de droge kant.
En die muffins krijgen dan wel zo'n mooie ronde vorm bovenop?quote:Op woensdag 31 juli 2013 17:50 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Muffins maak je met olie, niet met boter. Je moet ook vrijwel niet mixen, beetje roeren met een vork is voldoende. Muffins zijn qua recept en structuur niet hetzelfde als cupcakes.
....
Dus: geen mixer gebruiken, niet te veel mixen, olie gebruiken en geen boter.
In de laatste stap kun je de blueberries/zwarte bessen toevoegen en met een lepel kort door het deeg vouwen. Nogmaals: niet te veel mengen, klonten horen bij muffins en die proef je niet meer terug in het eindresultaat.
Ja, anders zijn het ook geen muffinsquote:Op woensdag 31 juli 2013 18:02 schreef Noek het volgende:
[..]
En die muffins krijgen dan wel zo'n mooie ronde vorm bovenop?
Thnx, ik ga het zo eens proberen.quote:Op woensdag 31 juli 2013 18:05 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Ja, anders zijn het ook geen muffins
Voor een nog beter resultaat een zachte bloem nemen met wijnsteenzuurbakpoeder, dus dan geen zelfrijzend bakmeel meer. En alles zo vers mogelijk, maar met zelfrijzend bakmeel gaat het ook echt wel lukken hoor
Zolang je maar niet te veel mengt, dat is de sleutel.
Geen bloemklonten, bloem moet verzadigd zijn.quote:Op woensdag 31 juli 2013 18:12 schreef Dot. het volgende:
Ik heb nog nooit klonten in m'n beslag gelaten eerlijk gezegd. Dadelijk hap je ipv in een lekkere muffin in een bloemklont Ik roer altijd met zo'n gummi spatel tot het gewoon gemengd is en dan klaar. Ik gooi ook wel altijd alle droge ingrediënten in een keer bij de natte en dat gaat erg goed.
Muffinbakjes vullen kan heel handig met een ijsschep. En als je extra mega luchtige wilt en je kunt het vinden kun je naast bakpoeder of zelfrijzend bakmeel ook wat extra baksoda gebruiken. Wel een lepel of wat honing erbij doen zodat het goed reageert.
Pakjes en bakmeel...quote:Op woensdag 31 juli 2013 11:45 schreef Dot. het volgende:
[..]
Ik heb echt een hekel aan eieren scheiden, maar ben erachter gekomen dat als je de eieren even in warm water legt en ze vervolgens met suiker minimaal 10 minuten laat kloppen in de machine dat het dan ook heel luchtig wordt Luiheid troef
En qua pakjes is dit mijn favoriet, erg lekker altijd!
[ afbeelding ]
Hier de fotoquote:Op woensdag 31 juli 2013 18:37 schreef fotostarter het volgende:
Heb vanmiddag 2 speculaas hoe noem je die? Houten plankjes voor speculaas gekocht.
Schade 90ct
Die ga ik morgen eens uitproberen. Deeg ligt al in de koeling te rusten. Zal ff kijken of ik een foto kan maken.
Inderdaad, en een kapsel is ook zo gemaakt Afgelopen zaterdag nog gedaan.quote:Op woensdag 31 juli 2013 18:38 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Pakjes en bakmeel...
Ik vind het juist veel leuker om een cake of kapsel voor een taart te bakken zonder rijsmiddelen, en nog lekkerder ook.
Als het om gemakkelijk resultaat gaat kan je ook gewoon een cake kopen.
Heerlijk zo een gezicht van iemand die olijfolie gebruikt voor muffins of mayonaise en dan bij het proeven er achter komt dat de biologische ligurische olijfolie van 9,95 voor een halve liter een verkeerde keuze wasquote:Op woensdag 31 juli 2013 17:50 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Muffins maak je met olie, niet met boter. Je moet ook vrijwel niet mixen, beetje roeren met een vork is voldoende. Muffins zijn qua recept en structuur niet hetzelfde als cupcakes.
Simpel recept om te proberen:
1 ei
120ml melk
200g bakmeel (zelfrijzend)
100g suiker (kristal)
1/2 tl zout
60ml olie (mais, arachide, olijf < geen extra virgine!)
Elke neutrale olie voldoet, zelfs zonnebloem.
Ok dan:
Verwarm de oven voor op 200 graden C
Ei loskloppen met een vork
Melk en olie toevoegen en doorroeren met de vork
Suiker en zout toevoegen en tot een geheel mengen
Dit mengsel bij het bakmeel voegen en met de vork roeren tot het verzadigd is
Het beslag hoort niet glad te zijn maar klonterig, niet te veel meer mengen!
20-25 minuten bakken in muffinvormpjes, liefst die weer in een muffinbakplaat.
Dus: geen mixer gebruiken, niet te veel mixen, olie gebruiken en geen boter.
In de laatste stap kun je de blueberries/zwarte bessen toevoegen en met een lepel kort door het deeg vouwen. Nogmaals: niet te veel mengen, klonten horen bij muffins en die proef je niet meer terug in het eindresultaat.
Of koud geperste koolzaadolie, dan is het net of je een bloembak in je bek hebtquote:Op woensdag 31 juli 2013 18:41 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Heerlijk zo een gezicht van iemand die olijfolie gebruikt voor muffins of mayonaise en dan bij het proeven er achter komt dat de biologische ligurische olijfolie van 9,95 voor een halve liter een verkeerde keuze was
Ik vind koolzaadolie zo smerigquote:Op woensdag 31 juli 2013 18:42 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Of koud geperste koolzaadolie, dan is het net of je een bloembak in je bek hebt
Dan heb je koudgeperste virgine distelolie nog niet geprobeerd, dat is echt niet binnen te houden. Het stinkt ook. Bakken in koolzaad is nog te doen, bakken met koolzaad (als in koekjes/cakes) is geen goed ideequote:
Oh, maar dat kan ik ook wel hoor. Ik vind het alleen ook erg lekker op deze manier.quote:Op woensdag 31 juli 2013 18:38 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Pakjes en bakmeel...
Ik vind het juist veel leuker om een cake of kapsel voor een taart te bakken zonder rijsmiddelen, en nog lekkerder ook.
Als het om gemakkelijk resultaat gaat kan je ook gewoon een cake kopen.
Koolzaadolie.. das om te tankenquote:Op woensdag 31 juli 2013 19:41 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Dan heb je koudgeperste virgine distelolie nog niet geprobeerd, dat is echt niet binnen te houden. Het stinkt ook. Bakken in koolzaad is nog te doen, bakken met koolzaad (als in koekjes/cakes) is geen goed idee
Ik heb zelf toch het liefste kokosolie of als het echt vloeibaar moet arachide of raapzaad. Al gaat er niets boven boter, maar in muffins hoort geen boter
Het gaat jou om het resultaat, mij gaat het om het kunnen bakken en het plezier van iets te kunnen maken zonder of met minimale hulpstoffen.quote:Op woensdag 31 juli 2013 20:26 schreef Dot. het volgende:
[..]
Oh, maar dat kan ik ook wel hoor. Ik vind het alleen ook erg lekker op deze manier.
Laatst nog een batch bosbessen muffins en bananen muffins gemaakt, die waren binnen no time allemaal weg op m'n werk, waaronder een heleboel mensen die een tweede of derde namen, dus ik ben niet de enige
Mijn favoriete recept is op basis van alleen cacao, geen gesmolten chocola, en met weinig meel. Als je zoekt op " best cocoa brownies" vind je ze zeker. Volgens mij heeft het ook op smitten kitchen gestaan.quote:Op maandag 29 juli 2013 21:50 schreef msacras het volgende:
[..]
Ik zal dan wel heel slechte recepten hebben uitgekozen toevallig ik zoek altijd gewoon via google en kies er dan een uit, net niet de goede blijkbaar. Maar ik ga deze en die van douche-eendje allebei proberen!
Cheesecake brownies heb ik overigens wel vaker gemaakt (ook wel eens een foto van gepost ergens in deze reeks), maar de variatie met frambozen nog nooit geprobeerd.
Ah, dat is een verschil jaquote:Op woensdag 31 juli 2013 20:45 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Het gaat jou om het resultaat, mij gaat het om het kunnen bakken en het plezier van iets te kunnen maken zonder of met minimale hulpstoffen.
Ik wil een kapsel kunnen maken dat luchtiger is dan van de bakker zonder dat ik wat anders gebruik dan eieren, suiker en een meelsoort.
Als je kokosvet warm maakt wordt het vloeibaar hè, dus als het echt vloeibaar moet zijn gewoon even opwarmen (handwarmte voldoet al, maar dan krijg je vieze plakhanden dus ik zou het gewoon even in de magnetron doen) en dan kan je ook dat gewoon gebruiken.quote:Op woensdag 31 juli 2013 19:41 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Dan heb je koudgeperste virgine distelolie nog niet geprobeerd, dat is echt niet binnen te houden. Het stinkt ook. Bakken in koolzaad is nog te doen, bakken met koolzaad (als in koekjes/cakes) is geen goed idee
Ik heb zelf toch het liefste kokosolie of als het echt vloeibaar moet arachide of raapzaad. Al gaat er niets boven boter, maar in muffins hoort geen boter
Dat gaat niet werken, want het is de bedoeling dat het vloeibaar blijft in muffins.quote:Op woensdag 31 juli 2013 21:16 schreef msacras het volgende:
[..]
Als je kokosvet warm maakt wordt het vloeibaar hè, dus als het echt vloeibaar moet zijn gewoon even opwarmen (handwarmte voldoet al, maar dan krijg je vieze plakhanden dus ik zou het gewoon even in de magnetron doen) en dan kan je ook dat gewoon gebruiken.
Ahh oké. Ja als ik er mee kook/bak gebruik ik het alleen om in te bakken, in een pan dus. Fijn spul, en geeft ook geen bijsmaakje zoals olijfolie of boter soms wel doet.quote:Op woensdag 31 juli 2013 21:29 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Dat gaat niet werken, want het is de bedoeling dat het vloeibaar blijft in muffins.
Ik gebruik kokosolie overal voor
Soms wil je een bijsmaakje, vooral van boterquote:Op woensdag 31 juli 2013 21:32 schreef msacras het volgende:
[..]
Ahh oké. Ja als ik er mee kook/bak gebruik ik het alleen om in te bakken, in een pan dus. Fijn spul, en geeft ook geen bijsmaakje zoals olijfolie of boter soms wel doet.
Maar ik vind boter niet lekker dus liever niet, haha. Ik gebruik kokosvet soms als haarmasker, het is heel voedend en je krijgt er lekker zacht haar van. En als handcrème soms ook ja, als ik heel droge handen heb. Fijn spul.quote:Op woensdag 31 juli 2013 21:33 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Soms wil je een bijsmaakje, vooral van boter
Kokosolie is ook erg goed als handcreme, gezichtscreme, glijmiddel. Wat ik zeg: kokosolie wordt hier overal voor gebruikt
Cake zonder boter vind ik geen cake, maar in sommige koekjes is 100% boter net er over, dus dan gebruik ik 75% boter en 25% kokosolie. Werkt ook perfect in buttercream, al maak ik dat liever helemaal niet, want dat vind ik echt niet te etenquote:Op woensdag 31 juli 2013 21:34 schreef msacras het volgende:
[..]
Maar ik vind boter niet lekker dus liever niet, haha. Ik gebruik kokosvet soms als haarmasker, het is heel voedend en je krijgt er lekker zacht haar van. En als handcrème soms ook ja, als ik heel droge handen heb. Fijn spul.
Ik doe er dan ook wel boter in, maar niet te veel want ik vind de smaak van boter ronduit vies. Ik maak dan ook bijna nooit een 'gewone' cake of 'gewone' koekjes, meestal doe ik er dingen in die de smaak van boter overschaduwen. Al vind ik dat de smaak van boter in koekjes nog wel mee valt. En buttercream maak ik al helemaal niet, bah als ik een topping op een cupcake wil doe ik dat met een heel klein beetje boter, en verder mon chou, veel lekkerder!quote:Op woensdag 31 juli 2013 21:36 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Cake zonder boter vind ik geen cake, maar in sommige koekjes is 100% boter net er over, dus dan gebruik ik 75% boter en 25% kokosolie. Werkt ook perfect in buttercream, al maak ik dat liever helemaal niet, want dat vind ik echt niet te eten
Ohja massage-olie is het ook goed voor.
Helemaal mee eens! Te gek spul inderdaad.quote:Op woensdag 31 juli 2013 21:42 schreef djkoelkast het volgende:
In kokosolie zitten geen parabenen, siliconen en al die andere bende, het ruikt niet, het plakt niet, het is echt uitermate geschikt voor in de keuken, badkamer, slaapkamer, overal
Top ik ga het proberen, helpt het nog om tijdens het bakken de vochtigheid van de oven te verhogen (heb stoomoven)?quote:Op woensdag 31 juli 2013 17:50 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Muffins maak je met olie, niet met boter. Je moet ook vrijwel niet mixen, beetje roeren met een vork is voldoende. Muffins zijn qua recept en structuur niet hetzelfde als cupcakes.
Simpel recept om te proberen:
1 ei
120ml melk
200g bakmeel (zelfrijzend)
100g suiker (kristal)
1/2 tl zout
60ml olie (mais, arachide, olijf < geen extra virgine!)
Elke neutrale olie voldoet, zelfs zonnebloem.
Ok dan:
Verwarm de oven voor op 200 graden C
Ei loskloppen met een vork
Melk en olie toevoegen en doorroeren met de vork
Suiker en zout toevoegen en tot een geheel mengen
Dit mengsel bij het bakmeel voegen en met de vork roeren tot het verzadigd is
Het beslag hoort niet glad te zijn maar klonterig, niet te veel meer mengen!
20-25 minuten bakken in muffinvormpjes, liefst die weer in een muffinbakplaat.
Dus: geen mixer gebruiken, niet te veel mixen, olie gebruiken en geen boter.
In de laatste stap kun je de blueberries/zwarte bessen toevoegen en met een lepel kort door het deeg vouwen. Nogmaals: niet te veel mengen, klonten horen bij muffins en die proef je niet meer terug in het eindresultaat.
Zou niet nodig moeten zijn, ik heb ze zo altijd in mijn gewone oven gebakken, hoeft ook niet met hete lucht.quote:Op donderdag 1 augustus 2013 07:47 schreef Paladin82 het volgende:
[..]
Top ik ga het proberen, helpt het nog om tijdens het bakken de vochtigheid van de oven te verhogen (heb stoomoven)?
Dat ziet er erg goed uit!quote:Op vrijdag 2 augustus 2013 19:02 schreef casper019 het volgende:
[ afbeelding ]
hoe vinden jullie mijn appel kruimel taart gelukt?
oei...lekker!quote:Op vrijdag 2 augustus 2013 19:02 schreef casper019 het volgende:
[ afbeelding ]
hoe vinden jullie mijn appel kruimel taart gelukt?
Deze is super lekker en wordt ook goed stijf:quote:Op zaterdag 3 augustus 2013 11:01 schreef floris_b het volgende:
Ik heb banketbakkersroom gemaakt uit dit recept:
www.culy.nl/recepten/aardbeientaart-met-banketbakkersroom/
Maar het wil niet opstijven. Heeft iemand een ander recept hiervoor?
Ik gebruik altijd het recept van Rudolph van Veen, staat op de site van 24 kitchen.quote:Op zaterdag 3 augustus 2013 11:01 schreef floris_b het volgende:
Ik heb banketbakkersroom gemaakt uit dit recept:
www.culy.nl/recepten/aardbeientaart-met-banketbakkersroom/
Maar het wil niet opstijven. Heeft iemand een ander recept hiervoor?
Staaop het programma voor morgen!quote:Op woensdag 31 juli 2013 21:06 schreef Dot. het volgende:
[..]
Ah, dat is een verschil ja
Ik gebruik voor brownies ook een recept met alleen cacao, de standby brownies van Donna Hay. Erg lekker en lukken altijd perfect!
En, hoe waren ze?quote:Op woensdag 31 juli 2013 18:37 schreef fotostarter het volgende:
Heb vanmiddag 2 speculaas hoe noem je die? Houten plankjes voor speculaas gekocht.
Schade 90ct
Die ga ik morgen eens uitproberen. Deeg ligt al in de koeling te rusten. Zal ff kijken of ik een foto kan maken.
Ik heb daar ook geen bakblik voor maar gewoon een kleine schaal gebruiken.quote:Op zaterdag 3 augustus 2013 15:04 schreef kvd het volgende:
Staaop het programma voor morgen!
Alleen geen brownieblik, dus maar gewoon in een ovenschaal.
kijk, dat hoor ik graagquote:Op zaterdag 3 augustus 2013 15:25 schreef Popples het volgende:
[..]
Ik heb daar ook geen bakblik voor maar gewoon een kleine schaal gebruiken.
Als je voor alles een bakblik moet hebben loop je leeg en je kasten overvolquote:
Dat zal wel naar de bodem zakken door de luchtigheid.. Maar kan wel.quote:Op zaterdag 3 augustus 2013 17:47 schreef Sandous het volgende:
Ik wil morgen een wolkencake maken (ik hab jaja een pak liggen en die moet gewoon op)... (ik maak daarnaast iets van 5 hapjes, dus de cake moet snel snel gemaakt worden...
Wat kan ik er nog meer in gooien, maar dat ie luchtig blijft..! Ik hou wel van cakes met noten/fruit/choco of iets anders..
tips
Wijnsteen bakpoeder halen en goede bloem, geen supermarktbloem.quote:Op zaterdag 3 augustus 2013 17:51 schreef Snowbells het volgende:
Baksoda gekocht, hopelijk worden m'n muffins nu wél groot
ik ben ze nu aan het bakken! Over 20 minuten zal ik een foto makenquote:Op maandag 15 juli 2013 14:34 schreef Anne het volgende:
[..]
Uiteraard!
http://www.ohmyfoodness.nl/recepten/kokosmakronen
Ik heb dus niet aan de oventijd van die blog gehouden, ik heb ze veeeel langer gedaan.
Maar ik heb dan ook een combimagnetron en daarmee is het altijd een beetje gokken.
Waar moeten we de bloem halen dan?quote:Op zaterdag 3 augustus 2013 17:57 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Wijnsteen bakpoeder halen en goede bloem, geen supermarktbloem.
Online bestellen, bij een molen, bij een betere bakshop.quote:Op zondag 4 augustus 2013 20:00 schreef Dragonberry het volgende:
[..]
Waar moeten we de bloem halen dan?
Duidelijk Zal voor mij online bestellen worden. De molen is hier alleen op zaterdag open en dan heb ik geen zin of geen tijdquote:Op zondag 4 augustus 2013 20:28 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Online bestellen, bij een molen, bij een betere bakshop.
Er zijn diverse hardheden in bloem en alles wat nergens goed voor is gooien ze in die zakken Bindy bloem van 29 cent of ze gooien er 2 rijsmiddelen door en je hebt zelfrijzend bakmeel.
Ik vermoed dat al die melen van type 405 zijn: zo ver uitgemalen dat er nog 0,5% of minder mineralen
in zitten. Type 405 kun je prima gebruiken voor pannenkoeken hoor, maar cakes zou ik eerder met een 550 of 630 bakken.
Ik meng meestal verschillende melen door elkaar en het liefst gebruik ik spelt, tot nu toe is alles daarmee gelukt wat ook met tarwemeel lukt.
Al zal opperguru Piet er vast het zijne over te zeggen hebben
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |