Ja, daar is iets tegen te doen, snel koelen.quote:Op zondag 28 juli 2013 00:49 schreef Hagelkaas het volgende:
Soep binnen anderhalf uur geschift door dit takkeweer. Is daar iets tegen te doen? Laatste kom soep was niets meer. Was trouwens een broccolisoep met verder alleen water en creme fraiche.
Dacht trouwens altijd dat het een fabeltje was dat soepen en sauzen met dit weer (vochtig en warm) zouden gaan schiften. Had m'n oma toch éen huisvrouwenweetje goed
Ik laat een pan soep vaak gewoon op het fornuis staan tot de volgende avond zonder problemen. Gewoon niet met je vingers erin zitten. Vond het meer frappant dat de laatste kom soep terwijl we nog aan tafel zatten al geschift was!quote:Op zondag 28 juli 2013 00:57 schreef krakkemieke het volgende:
[..]
Ja, daar is iets tegen te doen, snel koelen.
Het fabeltje is waar.
Soep en gekookte dingen bederven tamelijk snel.
Daarom moet je het snel terugkoelen.
Als je klaar bent met koken, zet de pan dan in een grote bak koud water. Koud water voert de warmte snel af.
Als je het wil invriezen, koel het eerst in de koelkast en zet het dan in de vriezer.
Dan heb je geluk gehad denk ik, of het was gewoon kouder.quote:Op zondag 28 juli 2013 01:00 schreef Hagelkaas het volgende:
[..]
Ik laat een pan soep vaak gewoon op het fornuis staan tot de volgende avond zonder problemen. Gewoon niet met je vingers erin zitten. Vond het meer frappant dat de laatste kom soep terwijl we nog aan tafel zatten al geschift was!
Maargoed terugkoelen dus. We lieten de soep gewoon afkoelen op tafel en namen af en toe een kom waneer er weer wat ruimte was, ideaal met dit weer! Maar dat zit er dus niet meer in.
Jep, dit werkt ook, en stop liever geen biotex in de vaatwasser.quote:Op zondag 28 juli 2013 00:23 schreef krakkemieke het volgende:
[..]
Als de vaatwasser het er niet uitkrijgt of je hebt geen vaatwasser, probeer om je pan een nacht in de biotex te weken.
Soep voortaan goed doorkoken (niet als hij al kapot is) en in een aanrecht met koud water en ijs geforceerd koelen.quote:Op zondag 28 juli 2013 00:49 schreef Hagelkaas het volgende:
Soep binnen anderhalf uur geschift door dit takkeweer. Is daar iets tegen te doen? Laatste kom soep was niets meer. Was trouwens een broccolisoep met verder alleen water en creme fraiche.
Dacht trouwens altijd dat het een fabeltje was dat soepen en sauzen met dit weer (vochtig en warm) zouden gaan schiften. Had m'n oma toch éen huisvrouwenweetje goed
Vies klam weer doet dat, heb met dit weer wel eens een beker melk ingeschonken en even laten staan, na een korte tijd, half uur ofzo, was het bedorvenquote:Op zondag 28 juli 2013 01:00 schreef Hagelkaas het volgende:
[..]
Ik laat een pan soep vaak gewoon op het fornuis staan tot de volgende avond zonder problemen. Gewoon niet met je vingers erin zitten. Vond het meer frappant dat de laatste kom soep terwijl we nog aan tafel zatten al geschift was!
Maargoed terugkoelen dus. We lieten de soep gewoon afkoelen op tafel en namen af en toe een kom waneer er weer wat ruimte was, ideaal met dit weer! Maar dat zit er dus niet meer in.
Klopt, maar nooit warme zaken in de koelkast zetten.quote:Op zondag 28 juli 2013 00:57 schreef krakkemieke het volgende:
[..]
Ja, daar is iets tegen te doen, snel koelen.
Het fabeltje is waar.
Soep en gekookte dingen bederven tamelijk snel.
Daarom moet je het snel terugkoelen.
Als je klaar bent met koken, zet de pan dan in een grote bak koud water. Koud water voert de warmte snel af.
Als je het wil invriezen, koel het eerst in de koelkast en zet het dan in de vriezer.
ook melk die in de koelkast staat kan om zeep met een onweersbui. zelfs als het een nieuw pak is dat nog dicht zit.quote:Op zondag 28 juli 2013 00:49 schreef Hagelkaas het volgende:
Soep binnen anderhalf uur geschift door dit takkeweer. Is daar iets tegen te doen? Laatste kom soep was niets meer. Was trouwens een broccolisoep met verder alleen water en creme fraiche.
Dacht trouwens altijd dat het een fabeltje was dat soepen en sauzen met dit weer (vochtig en warm) zouden gaan schiften. Had m'n oma toch éen huisvrouwenweetje goed
Heeft niets met onweer te maken maar met de drukkende weersomstandigheden ervoor, en onderbroken koelketenquote:Op zondag 28 juli 2013 17:01 schreef z80 het volgende:
[..]
ook melk die in de koelkast staat kan om zeep met een onweersbui. zelfs als het een nieuw pak is dat nog dicht zit.
Pardon?! Grapjas.quote:Op zondag 28 juli 2013 17:01 schreef z80 het volgende:
[..]
ook melk die in de koelkast staat kan om zeep met een onweersbui. zelfs als het een nieuw pak is dat nog dicht zit.
Ook dat, meeste huiskoelkasten hebben niet voldoende vermogen snel alles te koelenquote:Op maandag 29 juli 2013 12:47 schreef Weltschmerz het volgende:
Misschien is ook een factor dat koelkasten het zwaar hebben met dit weer. Een precieze thermostaat zit er niet in, en de warmte moet ook afgevoerd kunnen worden. Als je hem dan in een keer vult met een boel boodschappen op temperatuur moet je niet verwachten dat dat snel onder de 7 graden zit.
Maar koelen is warmte-afvoer. Als je dan een klein keukentje hebt met ramen op het zuiden dan moet die koelkast die ruimte nog verder opwarmen om het spul te koelen, en dan moet die tegen die omgevingswarmte in gaan werken.quote:Op maandag 29 juli 2013 13:23 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ook dat, meeste huiskoelkasten hebben niet voldoende vermogen snel alles te koelen
Klopt, en ingebouwd zitten maakt het niet beterquote:Op maandag 29 juli 2013 13:35 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Maar koelen is warmte-afvoer. Als je dan een klein keukentje hebt met ramen op het zuiden dan moet die koelkast die ruimte nog verder opwarmen om het spul te koelen, en dan moet die tegen die omgevingswarmte in gaan werken.
Dan kun je de knop op stand 11 zetten, maar dan gaat hij niet ineens alles op 3 graden koelen.
Dat betekent meestal dat die melk niet goed gekoeld is door de supermarkt.quote:Op zondag 28 juli 2013 17:01 schreef z80 het volgende:
[..]
ook melk die in de koelkast staat kan om zeep met een onweersbui. zelfs als het een nieuw pak is dat nog dicht zit.
zwoerd ruitvormig insnijdenquote:Op woensdag 31 juli 2013 13:24 schreef Gesloten het volgende:
Ik heb net een varkenshiel gekocht om schweinehaxe te maken. Heb jij daar nog een goed recept voor, Piet? Liefst een recept waarbij het zwoerd knapperig wordt
Danku!quote:Op woensdag 31 juli 2013 13:53 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
zwoerd ruitvormig insnijden
Halve liter water aan de kook brengen met 70 gram zout, 20 peperkorrels, blaadje of 3,4 foelie, laurier,
Af laten koelen
Haxe in deze pekel 2 tot 7 dagen in pekelen, dan goed droogdeppen en een uurtje of twee in de oven bij een graad of 150
quote:
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |