abonnement Unibet Coolblue
pi_129421671
quote:
0s.gif Op zondag 28 juli 2013 00:49 schreef Hagelkaas het volgende:
Soep binnen anderhalf uur geschift door dit takkeweer. Is daar iets tegen te doen? Laatste kom soep was niets meer. Was trouwens een broccolisoep met verder alleen water en creme fraiche.

Dacht trouwens altijd dat het een fabeltje was dat soepen en sauzen met dit weer (vochtig en warm) zouden gaan schiften. Had m'n oma toch éen huisvrouwenweetje goed :D
Ja, daar is iets tegen te doen, snel koelen.
Het fabeltje is waar.
Soep en gekookte dingen bederven tamelijk snel.
Daarom moet je het snel terugkoelen.
Als je klaar bent met koken, zet de pan dan in een grote bak koud water. Koud water voert de warmte snel af.
Als je het wil invriezen, koel het eerst in de koelkast en zet het dan in de vriezer.
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_129421797
quote:
0s.gif Op zondag 28 juli 2013 00:57 schreef krakkemieke het volgende:

[..]

Ja, daar is iets tegen te doen, snel koelen.
Het fabeltje is waar.
Soep en gekookte dingen bederven tamelijk snel.
Daarom moet je het snel terugkoelen.
Als je klaar bent met koken, zet de pan dan in een grote bak koud water. Koud water voert de warmte snel af.
Als je het wil invriezen, koel het eerst in de koelkast en zet het dan in de vriezer.
Ik laat een pan soep vaak gewoon op het fornuis staan tot de volgende avond zonder problemen. Gewoon niet met je vingers erin zitten. Vond het meer frappant dat de laatste kom soep terwijl we nog aan tafel zatten al geschift was!

Maargoed terugkoelen dus. We lieten de soep gewoon afkoelen op tafel en namen af en toe een kom waneer er weer wat ruimte was, ideaal met dit weer! Maar dat zit er dus niet meer in.
pi_129422183
quote:
0s.gif Op zondag 28 juli 2013 01:00 schreef Hagelkaas het volgende:

[..]

Ik laat een pan soep vaak gewoon op het fornuis staan tot de volgende avond zonder problemen. Gewoon niet met je vingers erin zitten. Vond het meer frappant dat de laatste kom soep terwijl we nog aan tafel zatten al geschift was!

Maargoed terugkoelen dus. We lieten de soep gewoon afkoelen op tafel en namen af en toe een kom waneer er weer wat ruimte was, ideaal met dit weer! Maar dat zit er dus niet meer in.
Dan heb je geluk gehad denk ik, of het was gewoon kouder.
Maar nu is het zo warm dat je er op kan rekenen dat iets bederft.

Ik bedoel het niet persoonlijk Hagelkaas, maar ik begrijp het niet zo goed. Aan de ene kant verwachten mensen dat ze dingen goed kunnen houden. Maar aan de andere kant houden ze hun koelkast zomaar heel lang open, en dat helpt niet.
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  zondag 28 juli 2013 @ 08:56:27 #204
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_129426741
quote:
0s.gif Op zondag 28 juli 2013 00:23 schreef krakkemieke het volgende:

[..]

Als de vaatwasser het er niet uitkrijgt of je hebt geen vaatwasser, probeer om je pan een nacht in de biotex te weken.
Jep, dit werkt ook, en stop liever geen biotex in de vaatwasser.
Een paar keer in de vaatwasser laten meelopen krijgt alles schoon, zelfs 40 jaar gasaanslag op de bodems van de pannetjes die je van je oma erft
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 28 juli 2013 @ 08:57:57 #205
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_129426748
quote:
0s.gif Op zondag 28 juli 2013 00:49 schreef Hagelkaas het volgende:
Soep binnen anderhalf uur geschift door dit takkeweer. Is daar iets tegen te doen? Laatste kom soep was niets meer. Was trouwens een broccolisoep met verder alleen water en creme fraiche.

Dacht trouwens altijd dat het een fabeltje was dat soepen en sauzen met dit weer (vochtig en warm) zouden gaan schiften. Had m'n oma toch éen huisvrouwenweetje goed :D
Soep voortaan goed doorkoken (niet als hij al kapot is) en in een aanrecht met koud water en ijs geforceerd koelen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 28 juli 2013 @ 08:59:41 #206
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_129426758
quote:
0s.gif Op zondag 28 juli 2013 01:00 schreef Hagelkaas het volgende:

[..]

Ik laat een pan soep vaak gewoon op het fornuis staan tot de volgende avond zonder problemen. Gewoon niet met je vingers erin zitten. Vond het meer frappant dat de laatste kom soep terwijl we nog aan tafel zatten al geschift was!

Maargoed terugkoelen dus. We lieten de soep gewoon afkoelen op tafel en namen af en toe een kom waneer er weer wat ruimte was, ideaal met dit weer! Maar dat zit er dus niet meer in.
Vies klam weer doet dat, heb met dit weer wel eens een beker melk ingeschonken en even laten staan, na een korte tijd, half uur ofzo, was het bedorven
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 28 juli 2013 @ 09:00:42 #207
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_129426761
quote:
0s.gif Op zondag 28 juli 2013 00:57 schreef krakkemieke het volgende:

[..]

Ja, daar is iets tegen te doen, snel koelen.
Het fabeltje is waar.
Soep en gekookte dingen bederven tamelijk snel.
Daarom moet je het snel terugkoelen.
Als je klaar bent met koken, zet de pan dan in een grote bak koud water. Koud water voert de warmte snel af.
Als je het wil invriezen, koel het eerst in de koelkast en zet het dan in de vriezer.
Klopt, maar nooit warme zaken in de koelkast zetten.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 28 juli 2013 @ 17:01:47 #208
63722 z80
I fink you freaky
pi_129436786
quote:
0s.gif Op zondag 28 juli 2013 00:49 schreef Hagelkaas het volgende:
Soep binnen anderhalf uur geschift door dit takkeweer. Is daar iets tegen te doen? Laatste kom soep was niets meer. Was trouwens een broccolisoep met verder alleen water en creme fraiche.

Dacht trouwens altijd dat het een fabeltje was dat soepen en sauzen met dit weer (vochtig en warm) zouden gaan schiften. Had m'n oma toch éen huisvrouwenweetje goed :D
ook melk die in de koelkast staat kan om zeep met een onweersbui. zelfs als het een nieuw pak is dat nog dicht zit.
Go away or i will replace you withe a very small shell script.
Der Gesunde weiß nicht, wie reich er ist.
If you torture the data long enough, it will confess to anything.
  zondag 28 juli 2013 @ 18:33:54 #209
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_129439128
quote:
0s.gif Op zondag 28 juli 2013 17:01 schreef z80 het volgende:

[..]

ook melk die in de koelkast staat kan om zeep met een onweersbui. zelfs als het een nieuw pak is dat nog dicht zit.
Heeft niets met onweer te maken maar met de drukkende weersomstandigheden ervoor, en onderbroken koelketen
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 28 juli 2013 @ 18:52:25 #210
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_129439686
quote:
0s.gif Op zondag 28 juli 2013 17:01 schreef z80 het volgende:

[..]

ook melk die in de koelkast staat kan om zeep met een onweersbui. zelfs als het een nieuw pak is dat nog dicht zit.
Pardon?! Grapjas.
Dat kwam toch zeker omdat er een menstuerende vrouw naar de koelkast keek.
  zondag 28 juli 2013 @ 19:40:12 #211
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_129441367
Ik ging er eigenlijk vanuit dat de koelkast kortsluiting kreeg door onweer en het niet meer deed.
Spoilers!
pi_129466115
Misschien is ook een factor dat koelkasten het zwaar hebben met dit weer. Een precieze thermostaat zit er niet in, en de warmte moet ook afgevoerd kunnen worden. Als je hem dan in een keer vult met een boel boodschappen op temperatuur moet je niet verwachten dat dat snel onder de 7 graden zit.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  maandag 29 juli 2013 @ 13:23:20 #213
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_129467067
quote:
0s.gif Op maandag 29 juli 2013 12:47 schreef Weltschmerz het volgende:
Misschien is ook een factor dat koelkasten het zwaar hebben met dit weer. Een precieze thermostaat zit er niet in, en de warmte moet ook afgevoerd kunnen worden. Als je hem dan in een keer vult met een boel boodschappen op temperatuur moet je niet verwachten dat dat snel onder de 7 graden zit.
Ook dat, meeste huiskoelkasten hebben niet voldoende vermogen snel alles te koelen
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_129467459
quote:
0s.gif Op maandag 29 juli 2013 13:23 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ook dat, meeste huiskoelkasten hebben niet voldoende vermogen snel alles te koelen
Maar koelen is warmte-afvoer. Als je dan een klein keukentje hebt met ramen op het zuiden dan moet die koelkast die ruimte nog verder opwarmen om het spul te koelen, en dan moet die tegen die omgevingswarmte in gaan werken.

Dan kun je de knop op stand 11 zetten, maar dan gaat hij niet ineens alles op 3 graden koelen.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  maandag 29 juli 2013 @ 13:36:49 #215
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_129467494
quote:
0s.gif Op maandag 29 juli 2013 13:35 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Maar koelen is warmte-afvoer. Als je dan een klein keukentje hebt met ramen op het zuiden dan moet die koelkast die ruimte nog verder opwarmen om het spul te koelen, en dan moet die tegen die omgevingswarmte in gaan werken.

Dan kun je de knop op stand 11 zetten, maar dan gaat hij niet ineens alles op 3 graden koelen.
Klopt, en ingebouwd zitten maakt het niet beter
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_129518083
quote:
0s.gif Op zondag 28 juli 2013 17:01 schreef z80 het volgende:

[..]

ook melk die in de koelkast staat kan om zeep met een onweersbui. zelfs als het een nieuw pak is dat nog dicht zit.
Dat betekent meestal dat die melk niet goed gekoeld is door de supermarkt.
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_129541602
Ik heb net een varkenshiel gekocht om schweinehaxe te maken. Heb jij daar nog een goed recept voor, Piet? Liefst een recept waarbij het zwoerd knapperig wordt :9
  † In Memoriam † woensdag 31 juli 2013 @ 13:42:32 #218
91830 MaximusTG
pi_129542094
Hmm, Schweinehaxe (of is het Schweinshaxe?) mit Sauerkraut und Bratkartoffeln. Lekkaaaah
  woensdag 31 juli 2013 @ 13:53:05 #219
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_129542483
quote:
0s.gif Op woensdag 31 juli 2013 13:24 schreef Gesloten het volgende:
Ik heb net een varkenshiel gekocht om schweinehaxe te maken. Heb jij daar nog een goed recept voor, Piet? Liefst een recept waarbij het zwoerd knapperig wordt :9
zwoerd ruitvormig insnijden
Halve liter water aan de kook brengen met 70 gram zout, 20 peperkorrels, blaadje of 3,4 foelie, laurier,
Af laten koelen
Haxe in deze pekel 2 tot 7 dagen in pekelen, dan goed droogdeppen en een uurtje of twee in de oven bij een graad of 150
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_129544132
quote:
1s.gif Op woensdag 31 juli 2013 13:53 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

zwoerd ruitvormig insnijden
Halve liter water aan de kook brengen met 70 gram zout, 20 peperkorrels, blaadje of 3,4 foelie, laurier,
Af laten koelen
Haxe in deze pekel 2 tot 7 dagen in pekelen, dan goed droogdeppen en een uurtje of twee in de oven bij een graad of 150
Danku!
pi_129677911
Ik heb een rookvraag. Ik heb bietjes uit de grond getrokken, gaar gepoft in de oven, geschild en in stukjes gesneden. Nu ben ik ze koud aan het roken in een geimproviseerde rookoven (Weber+conservenblik+rookmot+oude soldeerbout). Wat voor rooktijd moet ik op rekenen?

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 04-08-2013 14:18:15 ]
  zondag 4 augustus 2013 @ 15:58:56 #222
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_129680864
9 minuten
  zondag 4 augustus 2013 @ 16:00:59 #223
13546 XL
In de zin van Extra Lars
pi_129680929
Piet, hoe maak ik Obatzda en wat heb ik nog meer nodig voor een bayerische brotzeit?
Die Scheiße bleibt gleich, nur die Fliegen ändern sich| Kurt Cobain sagte mir, Ich soll kommen wie ich bin
en de kikker zei: "Je moet me nog kussen!" en ik stak de kikker terug in mijn binnenzak en zei: "Nee, ik heb veel liever een babbelende kikker!"
pi_129681093
quote:
0s.gif Op zondag 4 augustus 2013 15:58 schreef RobinOok het volgende:
9 minuten
:')

Ik ben nu twee uur aan het roken. Net geproefd en er mag nog zeker een uur bij. Het was wellicht niet handig om de vraag pas te stellen toen ik al bezig was.
  zondag 4 augustus 2013 @ 16:09:27 #225
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_129681185
Oh, ik zie nu ook dat je schrijft koud roken. Ja, nee, dat zal vast langer moeten/kunnen dan warm roken. Ik heb alleen ervaring met warm roken.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')