Zal een Tunesische vriend zijn moeder eens vragen, maar dat gaat wel ff duren, ik maak zelf eigenlijk nooit goed couscousquote:Op maandag 15 juli 2013 21:27 schreef PluisigNijntje het volgende:
Oh en nu ik er toch ben, heb je misschien nog tips voor de couscous die ik erbij wil serveren?
Pffffquote:Op maandag 15 juli 2013 22:28 schreef PluisigNijntje het volgende:
Bedankt Piet. Hoeveel gram vlees denk je dat er op 1 stokje gaat? Ik wil niet teveel kopen namelijk.
Ah, okay, ja wij zijn echte vleeseters,quote:Op maandag 15 juli 2013 22:58 schreef PluisigNijntje het volgende:
Nou ja ik serveer er nog van alles bij dus ik wou twee niet al te grote stokjes pp doen. Maar misschien dat de slager nog tips heeft
Couscous wellen en zacht maken met boter en olijfolie.quote:Op maandag 15 juli 2013 21:27 schreef PluisigNijntje het volgende:
Oh en nu ik er toch ben, heb je misschien nog tips voor de couscous die ik erbij wil serveren?
Je hebt helemaal gelijk, verkeerde woordkeuze. Ik bedoelde een goede couscoussalade, en hield tevens automatisch rekening met het feit dat niemand de moeite neemt om de couscous te stomen.quote:Op maandag 15 juli 2013 23:15 schreef MaximusTG het volgende:
Ik pretendeer geen kenner te zijn, maar volgens mij sla je daar de plank volledig mis! Kijk eens de uitzending van de Keuringsdienst van Waarde over couscous. Daar laten ze juist zien dat het normaal gesproken juist langzaam gestoomd wordt boven bv stovend vlees, bouillon. De couscous die op het laatste moment geweld wordt is veel minder smaakvol (dat is schijnbaar een moderne methode, alleen mogelijk doordat de couscous al een bepaalde behandeling gehad heeft in de fabriek).
Naar aanleiding van precies die aflevering heb ik onlangs een couscoussière aangeschaft! Ik hield altijd ook al van couscous in de snel-klaarvariant maar als je couscous lang laten stomen in zo'n pan is het wel echt bizar veel beter van structuur! Ook voor gebruik ine en koude salade trouwens.quote:Op maandag 15 juli 2013 23:15 schreef MaximusTG het volgende:
Ik pretendeer geen kenner te zijn, maar volgens mij sla je daar de plank volledig mis! Kijk eens de uitzending van de Keuringsdienst van Waarde over couscous. Daar laten ze juist zien dat het normaal gesproken juist langzaam gestoomd wordt boven bv stovend vlees, bouillon. De couscous die op het laatste moment geweld wordt is veel minder smaakvol (dat is schijnbaar een moderne methode, alleen mogelijk doordat de couscous al een bepaalde behandeling gehad heeft in de fabriek).
Jazeker! Alleen staat de traditionele bereidingswijze gewoon niet op het pak vermeld. Is een beetje onnozel en ook wel grappig. Zie de KvW-afleveringquote:Op dinsdag 16 juli 2013 08:23 schreef Bleie het volgende:
Maar kan dat dan met de couscous die je gewoon in de supermarkt koopt?
Klopt, couscous in een pak is al min of meer voorgestoomd, maar om het op traditionele wijze superlekker te krijgen moet het dus nog best een uur of twee (minimaal) verder gestoomd worden, met tussendoor luchtig wrijven/kloppen.quote:Op dinsdag 16 juli 2013 08:48 schreef MaximusTG het volgende:
@minilot, haha, geweldig, leuk dat je zo'n ding hebt gekocht! Waar verkopen ze dat eigenlijk? En boven bouillon laten stomen neem ik aan?
Had ik het dan trouwens goed begrepen van die aflevering dat het eigenlijk nóg langer duurt als ze de couscous niet zo behandelen zoals ze doen voor hij het pak in gaat?
Nee, ik marineer ze in citroensap, knoflook en ketjap, wat gember en foelie. Geen rub dus, maar een marinade.quote:Op dinsdag 16 juli 2013 19:03 schreef leeell het volgende:
Piet heb jij een goed recept of goede premade (import)-rub voor bijvoorbeeld spareribs ?
hm oke, en dan gember en dan heel fijn of filteren ? of Djahe ?quote:Op dinsdag 16 juli 2013 19:04 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Nee, ik marineer ze in citroensap, knoflook en ketjap, wat gember en foelie. Geen rub dus, maar een marinade.
Zoete vind ik wel lekkerder, maar je kan ook de lichte soy gebruiken en wat bruine basterdsuiker als je het zoet wil hebbenquote:Op dinsdag 16 juli 2013 19:07 schreef leeell het volgende:
[..]
hm oke, en dan gember en dan heel fijn of filteren ? of Djahe ?
heb hier assortiment aan pearl river soja (licht en donker) , of raad je toch zoete ketjap aan ?
doe ik dat, heb geen ketjap maar wel bruine basterdsuiker, je hoort het nog wel , bedankt !quote:Op dinsdag 16 juli 2013 20:01 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Zoete vind ik wel lekkerder, maar je kan ook de lichte soy gebruiken en wat bruine basterdsuiker als je het zoet wil hebben
Ga je ze op de bbq klaarmaken? Dan met suikers indirecte hitte anders verkolen zequote:Op dinsdag 16 juli 2013 20:03 schreef leeell het volgende:
[..]
doe ik dat, heb geen ketjap maar wel bruine basterdsuiker, je hoort het nog wel , bedankt !
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |