abonnement Unibet Coolblue
pi_130095805
quote:
0s.gif Op donderdag 15 augustus 2013 14:34 schreef NutKees het volgende:
Ik ben ervaringsdeskundige en zou zeggen koop meer dan dat je nodig hebt en gooi het laatste stuk weg :)
:) ^O^
Let me see you stripped down to the bone
  donderdag 15 augustus 2013 @ 14:38:59 #277
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_130095855
quote:
0s.gif Op donderdag 15 augustus 2013 13:11 schreef minilot het volgende:
Niet echt een vraag omtrent het klaarmaken van iets, maar wél een vraag met betrekking tot voedselbereiding..

Ik ben sinds een uur geleden in het bezit van zo'n ding:

[ afbeelding ]

Het is een stevige, zware en er zit zo'n grijpertje bij om je komkommer mee vast te houden.

Echter, ik heb nog nooit van mijn leven een mandoline gebruikt en ik ben een ongeloofelijke kluns met álles!
Dus: nog tips omtrent het gebruik ervan om te voorkomen dat ik er vanavond meteen een stel van mijn eigen vingers mee afsnij? :D
Een mandoline, een mooi bezit, maar hij is niet compleet zonder slede die op dat snijvlak heen en weer gaat
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 15 augustus 2013 @ 14:40:11 #278
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_130095895
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_130096136
Ik heb er een voedselgrijper bij. Niet eentje die geleid wordt door de randjes van de mandoline, maar er zit in elk geval straks een buffer tussen het snijvlak + het laatste stukje aardappel en mijn vingers.
Let me see you stripped down to the bone
  donderdag 15 augustus 2013 @ 14:53:22 #280
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_130096414
quote:
0s.gif Op donderdag 15 augustus 2013 14:46 schreef minilot het volgende:
Ik heb er een voedselgrijper bij. Niet eentje die geleid wordt door de randjes van de mandoline, maar er zit in elk geval straks een buffer tussen het snijvlak + het laatste stukje aardappel en mijn vingers.
Die moet je dus gebruiken.
Ik doen dat bij mijn mandoline trouwens niet
Rick Stein ook niet
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_130096442
Ik heb al ruimschoots teveel bloederige afgetopte vingers geGoogled om het grijpertje niet te gebruiken. ;)
Let me see you stripped down to the bone
  donderdag 15 augustus 2013 @ 15:28:41 #282
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_130097779
quote:
0s.gif Op donderdag 15 augustus 2013 14:54 schreef minilot het volgende:
Ik heb al ruimschoots teveel bloederige afgetopte vingers geGoogled om het grijpertje niet te gebruiken. ;)
Mijn handen zitten onder de littekens van het snijden en vooral brandwonden van even in de oven grijpen en dan tegen wat metaal blijven plakken.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_130097833
Ooooo ja, ovengerelateerde brandwonden! Ik zit ook vol littekenplekjes. :Y
Let me see you stripped down to the bone
  donderdag 15 augustus 2013 @ 15:31:58 #284
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_130097901
quote:
0s.gif Op donderdag 15 augustus 2013 15:30 schreef minilot het volgende:
Ooooo ja, ovengerelateerde brandwonden! Ik zit ook vol littekenplekjes. :Y
Ben met de laatste al maanden zoet, daar heb ik een schimmelinfectie in gekregen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_130098226
Wow! Zo bont maak ik het niet. Kleine schroeiplekjes.
Let me see you stripped down to the bone
pi_130099184
In mijn eerste weken bij de slagerij ;(

De messen waren er zo scherp dat je het vaak niet eens voelde, maar pas merkte als er een stroompje bloed uit een openstaand flapje op je hand liep.
  donderdag 15 augustus 2013 @ 17:30:54 #287
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_130101885
quote:
0s.gif Op donderdag 15 augustus 2013 15:41 schreef minilot het volgende:
Wow! Zo bont maak ik het niet. Kleine schroeiplekjes.
Even tegen het rooster aanzitten en zat vastgeplakt, smerig brandwondje
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_130106893
quote:
0s.gif Op donderdag 15 augustus 2013 16:07 schreef Hagelkaas het volgende:
In mijn eerste weken bij de slagerij ;(

De messen waren er zo scherp dat je het vaak niet eens voelde, maar pas merkte als er een stroompje bloed uit een openstaand flapje op je hand liep.
Nooit meegemaakt in de slagerij. Ik moest wel leren om opzij te springen voor een vallend mes. :+
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  donderdag 15 augustus 2013 @ 20:37:21 #289
63722 z80
I fink you freaky
pi_130107716
quote:
0s.gif Op donderdag 15 augustus 2013 20:15 schreef krakkemieke het volgende:

[..]

Nooit meegemaakt in de slagerij. Ik moest wel leren om opzij te springen voor een vallend mes. :+
te veel en te lang met hete en scherpe dingen gewerkt.
hierdoor spring ik standaard weg als er iets valt. zelfs als het het totaal niet gevaarlijk is en nog makkelijk te vangen.
Go away or i will replace you withe a very small shell script.
Der Gesunde weiß nicht, wie reich er ist.
If you torture the data long enough, it will confess to anything.
pi_130108507
quote:
0s.gif Op donderdag 15 augustus 2013 20:37 schreef z80 het volgende:

[..]

te veel en te lang met hete en scherpe dingen gewerkt.
hierdoor spring ik standaard weg als er iets valt. zelfs als het het totaal niet gevaarlijk is en nog makkelijk te vangen.
Goed zo! Ook dat opvangen moest ik afleren. ;)
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_130120222
quote:
0s.gif Op donderdag 15 augustus 2013 20:37 schreef z80 het volgende:

[..]

te veel en te lang met hete en scherpe dingen gewerkt.
hierdoor spring ik standaard weg als er iets valt. zelfs als het het totaal niet gevaarlijk is en nog makkelijk te vangen.
Klopt! :D

Werkte ook vaak met bakken vol bijvoorbeeld gestoofde lamsschenkels. Gloeiend heet, dat wil je niet over je benen. Nooit een grote ramp veroorzaak gelukkig, wel geleerd dat zeezout op een vette vloer net zo goed werkt als strooizout op sneeuw..

Onvoorstelbaar veel geleerd, heb daar ook echt fatsoenlijk leren snijden. We maakten heel erg veel gerechen op bestelling, dus naast lamsruggen stond je ook peterselie en champignons te hakken. Val er nog steeds elke dag op terug.
pi_130121349
Ik ben ijsbonbons (min of meer) aan het maken maar de gesmolten chocolade is de dik waardoor ik het niet mooi egaal in de vorm krijg. En dan wordt de uiteindelijke laag zo dik en hard dat je er nauwelijks doorheen komt met een lepel/vorkje.

Ik smelt de callets au bain marie tot ongeveer 35 graden maar dan is de massa dus onhandig dik. Wat is de beste manier om de chocolade aan te lengen? Ik lees vanalles over crisco, olie en room. Maar ik heb nog maar 1 kans, ze 'moeten' vanavond klaar zijn...
  vrijdag 16 augustus 2013 @ 10:17:16 #293
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_130122985
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 augustus 2013 08:56 schreef NutKees het volgende:
Ik ben ijsbonbons (min of meer) aan het maken maar de gesmolten chocolade is de dik waardoor ik het niet mooi egaal in de vorm krijg. En dan wordt de uiteindelijke laag zo dik en hard dat je er nauwelijks doorheen komt met een lepel/vorkje.

Ik smelt de callets au bain marie tot ongeveer 35 graden maar dan is de massa dus onhandig dik. Wat is de beste manier om de chocolade aan te lengen? Ik lees vanalles over crisco, olie en room. Maar ik heb nog maar 1 kans, ze 'moeten' vanavond klaar zijn...
Gebruik je couverture chocolade?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_130124472
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 augustus 2013 10:17 schreef Pietverdriet het volgende:
couverture
Deze:
http://www.callebaut.com/(...)he-donkere-chocolade

811NV als ik me niet vergis...
  vrijdag 16 augustus 2013 @ 11:20:56 #295
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_130124826
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 augustus 2013 11:08 schreef NutKees het volgende:

[..]

Deze:
http://www.callebaut.com/(...)he-donkere-chocolade

811NV als ik me niet vergis...
Wellicht moet het iets warmer en moet er meer beweging in?
Ik ben geen pattisier, en zelfs dan is chocolade nog een vak apart.
Als noodgreep zou je een beetje boter kunnen toevoegen
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_130125255
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 augustus 2013 11:20 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Wellicht moet het iets warmer en moet er meer beweging in?
Ik ben geen pattisier, en zelfs dan is chocolade nog een vak apart.
Als noodgreep zou je een beetje boter kunnen toevoegen
Ik ga 40 graden en een klontje roomboter proberen. Erger kan het toch niet worden.

Dankje!
  vrijdag 16 augustus 2013 @ 11:39:26 #297
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_130125376
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 augustus 2013 11:35 schreef NutKees het volgende:

[..]

Ik ga 40 graden en een klontje roomboter proberen. Erger kan het toch niet worden.

Dankje!
Blijf het in beweging houden met een siliconen spatel
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_130125722
Hoi Piet,

Ik ben van plan om lams koteletten te combineren met een zoete aardappel. Maar ik verwacht dat de ietwat zoetachtig smaak van lam samen met de zoete aardappel -too much- is maar denk dat na het uitbalanceren die smaken perfect bij elkaar passen. Ben je het daarmee eens en wat zou je doen om de smaken wat meer in balans te brengen? Ik ben trouwens van plan de koteletten te marineren met knoflook, rozemarijn, thijm, olijfolie en zeezout/peper.

edit: ik denk nu dat misschien iets van een tomatensalsa met citroensap en een klein beetje rode ui de smaken wat meer in balans brengt? Nog meer suggesties?
  vrijdag 16 augustus 2013 @ 12:18:27 #299
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_130126519
Ik ben geen fan van zoete aardappel. Bij lamskoteletten zou ik eerder opperdoes ronde nemen, die goed schrobben en dan ik flink gezouten water in de schil koken. Texels Lam met Opperdoes Ronde, twee DOCG's bij elkaar. Wellicht wat zeekraal als garnering.
Verder niet te moeilijk doen met sauzen, lam en opperdoezen smaken zelf al geweldig. Gewoon wat gesmolten boter voor bij de opperdoezen (boterdoop)
Maar ja, thats me
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_130126669
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 augustus 2013 12:18 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik ben geen fan van zoete aardappel. Bij lamskoteletten zou ik eerder opperdoes ronde nemen, die goed schrobben en dan ik flink gezouten water in de schil koken. Texels Lam met Opperdoes Ronde, twee DOCG's bij elkaar. Wellicht wat zeekraal als garnering.
Verder niet te moeilijk doen met sauzen, lam en opperdoezen smaken zelf al geweldig. Gewoon wat gesmolten boter voor bij de opperdoezen (boterdoop)
Maar ja, thats me
Oké bedankt! En ik wil gamba's combineren met coquilles als een voorgerecht, daar een ideetje voor?
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')