abonnement Unibet Coolblue
  woensdag 19 juni 2013 @ 07:01:55 #1
242444 Pannenkoek3000
Dying is for fools
pi_127974538
quote:
Eén van de grootste video-aanbieders van de Verenigde Staten, Netflix, begint voor het einde van het jaar een dienst in Nederland. Het bedrijf kondigt dat vanmorgen aan.

Bij Netflix kan voor een vast bedrag per maand onbeperkt films en series worden gekeken via internet. Eenzelfde model introduceerde Spotify in de muziekwereld. Netflix is in een paar jaar tijd zo populair geworden dat het verkeer via de dienst soms meer dan een derde van al het Amerikaanse internetverkeer in beslag neemt.

Het bedrijf probeert de tv-industrie in de VS te veranderen. Zo begon het bedrijf dit jaar met het produceren van eigen televisieseries die niet meer als eerste op tv worden uitgezonden. De series House of Cards en Arrested Development zijn bijvoorbeeld mede met geld van Netflix gefinancierd.

Aanmoedigen
In de techwereld wordt er al lang gespeculeerd over de mogelijke komst van de video-dienst. Nederlandse concurrenten, zoals Pathé Thuis en Ximon.nl zeggen de komst van Netflix aan te moedigen, omdat het de markt van online videodienst zou stimuleren vanwege de aandacht.

Netflix begon als een dienst die via de post films bij mensen thuis leverde. In 2007 konden ook films via internet worden gekeken. Inmiddels heeft het bedrijf ruim 36 miljoen abonnees in 40 verschillende landen.
Eindelijk _O_, ik gebruik het al meer dan een half jaar, fijne dienst die (ondanks soms een mager aanbod) heel fijn werkt.
Malheureusement le fromage de cacahouète.
pi_127974804
Wat ben je nu kwijt aan Netflix? En iemand enig idee wat het gaat kosten in Nederland? Op netflix.nl staat het nog niet.
pi_127975003
quote:
0s.gif Op woensdag 19 juni 2013 07:41 schreef Tja..1986 het volgende:
Wat ben je nu kwijt aan Netflix? En iemand enig idee wat het gaat kosten in Nederland? Op netflix.nl staat het nog niet.
Ben ik ook wel benieuwd naar, 10 euro per maand voor spotify vind ik goed te doen. Download qua films en series alles wat los en vast zit, voor een schappelijk bedrag zou ik best willen betalen voor zo'n service.
pi_127975050
quote:
0s.gif Op woensdag 19 juni 2013 07:41 schreef Tja..1986 het volgende:
Wat ben je nu kwijt aan Netflix? En iemand enig idee wat het gaat kosten in Nederland? Op netflix.nl staat het nog niet.
Nouja voor Amerika is het iets van 10 dollar dus het zal wel max 10 zijn.
Op vrijdag 22 juli 2011 00:30 schreef yvonne het volgende:
Ja DE Ik houd nog heel veel van je
pi_127977444
Ik had me voorgenomen bij Netflix te willen werken als het naar Nederland zou komen.
Maar dat was toen ik nog een kutbaan had.
Motto: Eens is ook dit voorbij...
Red een boom - eet een bever!
  woensdag 19 juni 2013 @ 10:25:41 #6
296975 Buster91
Bierum ad infinitum
pi_127978219
Iemand een lijst van series die te volgen zijn via Netflix?
"I'm in the empire business"
  woensdag 19 juni 2013 @ 11:16:34 #7
36796 Morpheus2002
Radio 49 | DJ.Morph
pi_127979959
Wat is de kwaliteit van de videobestanden? Ik neem aan gewoon blu-ray kwaliteit? En de audio kwaliteit? Zenden ze HD audio uit? En kan ik het ook op mijn TV kijken? Want ik ga echt geen series (op de comedy's na) op een tablet of laptop kijken.

quote:
When one streams a movie from Netflix or other online services, the video probably looks good, but will I get the sound of DTS-HD Master Audio or Dolby TrueHD through my system, or just Dolby Surround as one gets from cable?

I know of no online services that stream DTS-HD MA or Dolby TrueHD audio; they require more bandwidth than most homes have available. In many cases, the audio track is Dolby Surround, in which a single surround channel and the center channel are matrix-encoded into the left and right channels. A few streaming services and devicesfor example, Netflix on the PlayStation 3 and Xbox 360 as well as Vudunow provide Dolby Digital Plus, in which 5.1 discrete channels of audio are encoded. BTW, many cable channels provide Dolby Digital these days, not Dolby Surround.

As for the video, it sometimes does look pretty good, but sometimes not so much, depending on the quality of the original source file and how it was encoded. In any event, the video data is far more compressed than it is on Blu-ray, so streaming video rarely looks anywhere near as good as Blu-ray or over-the-air broadcasts or even cable and satellite signals. In general, you are trading quality for convenience with streaming.
Beetje jammer. Zeker ook omdat de videokwaliteit kan wisselen, dan kan ik veel beter de web-dl downloaden.

[ Bericht 37% gewijzigd door Morpheus2002 op 19-06-2013 11:22:15 ]
Niets Is Sterker Dan Dat Ene Woord; Feyenoord! Mijn Feyenoord!
  FOK!-Schrikkelbaas woensdag 19 juni 2013 @ 15:40:20 #8
862 Arcee
Look closer
pi_127990788
quote:
Netflix komt naar Nederland: wat is dat precies?


De geruchten waren er al langer, maar vandaag maakte on-demand-dienst Netflix bekend ook naar Nederland te komen. De moderne televisiekijker bepaalt namelijk zelf wat en wanneer hij wil zien. Maar wat is dat precies, Netflix?

Netflix is een Amerikaanse on-demand-dienst. In de Verenigde Staten krijg je voor een acht dollar (zes euro) per maand toegang tot een online bibliotheek met tienduizenden films en afleveringen van series.

Een soort Spotify dus?
Ze maken inderdaad gebruik van het 'Spotify-model'. Bijna 30 miljoen Amerikanen - en 7 miljoen mensen buiten de VS - hebben inmiddels een abonnement op de dienst. De geruchten dat de dienst ook naar Nederland zou komen deden al langer de ronde. In 2010 breidde Netflix uit naar Canada een jaar later naar Latijns-Amerika. Vorig jaar kwamen daar ook nog het Verenigd Koninkrijk, Ierland en Scandinavië bij. Nederland is het 41ste land waar de dienst beschikbaar zal zijn.

Hoe duur het abonnement in ons land zal worden wil Netflix niet zeggen. Ook is niet bekend hoe het Nederlandse aanbod eruit komt te zien. 'Wat er te zien is, is in ieder land anders in verband met de tv-rechten die wij kopen, dus Nederland krijgt haar eigen catalogus', laat Joris Evers van Netflix Nederland weten.

Wat valt er allemaal te zien in die immense digitale bibliotheek?
Hoeveel titels Netflix precies heeft is niet bekend, maar het wordt geschat op tienduizenden. De liefhebber van het Duits expressionisme of obscure Japanse indie zal scrollend door de Netflixdatabase teleurgesteld worden. De database bevat namelijk vooral Hollywoodproducties en andere grote titels.

En ook als je alle zeven seizoenen The Sopranos weer een keer wil terugzien of je honger naar de nieuwste Game of Thrones wil stillen, kom je bedrogen uit. Dat zijn HBO-series, een zender met een eigen concurrerende on-demand-dienst. Series die wel te zien zijn via Netflix zijn onder andere Mad Man, Dexter en Breaking Bad.

De dienst maakt gebruik van een algoritme om films en series aan te raden. Daarbij worden meer dan 100 miljoen beoordelingen gebruikt, variërend van 1 tot 5 sterren. Naast aanbieder van bestaande series en films, is Netflix ook producent.

Wat komt er allemaal uit de koker van Netflix?
De comedyserie Arrested Development, bijvoorbeeld. En de succesvolle serie House of Cards, dat bij de lancering (alle afleveringen in één keer online) begin dit jaar door de Amerikaanse media gezien werd als een kantelpunt in de bestaande mediaconsumptie.

'Het is echt vernieuwend om de serie in één keer aan de kijker aan te bieden. Maar het is ook dé manier waarop we nu tv kijken', zei Kevin Spacey, die als mede-producent kon beschikken over het astronomische budget van 100 miljoen dollar (75 miljoen euro).

'Dit is de toekomst', zei Beau Willimon, de schrijver van House of Cards, tegen The New York Times. 'Binnen vijf jaar is dit de manier waarop wij allen tv kijken. Echt iedereen is dan aan het streamen.'

Bekijk hieronder de trailer van House of Cards

Waar komt de dienst vandaan?
In 1997 is het dvd-schijfje bezig de dikke VHS-band uit te weg te ruimen. Dat er geen toekomst meer is voor die trage videodrager ziet Reed Hastings al snel in. Hij begint Netflix, een online videotheek, waar je op bestelling dvd'tjes kunt huren. Men verwacht er niet veel van. Want waarom zou je wachten tot je de dvd op de mat krijgt, terwijl er om de hoek een fysieke videotheek zit? Daarnaast heeft Netflix alleen maar dvd's en kijkt het gemiddelde Amerikaanse gezin nog gewoon via videobanden.

Maar het concept slaat aan en evolueert snel door naar onbeperkt huren voor een vast bedrag per maand. In 2005 verstuurt Netflix zo'n miljoen dvd'tjes per maand. De fysieke dvd is dan al langzaam uit het videolandschap aan het verdwijnen en dat komt de dienst - met dure posterijen door heel Amerika - alleen maar goed uit. Het concept van onbeperkt kijken voor een vast bedrag per maand blijft, maar de focus wordt verlegd naar streaming.

Wordt Netflix onderdeel van de bestaande televisieaanbieders?
Nee. Je hoeft dus niet meer te kiezen tussen UPC, Ziggo of XS4All en een Film1-achtige zender in het pakket te nemen. Je downloadt de Netflix-app en als je eenmaal een abonnement hebt kun je op vrijwel alle beelddragers met een internetverbinding de gewenste series of films bekijken.

En de concurrenten, komen die nu ook deze kant op?
Wanneer concurrenten als Warner, Amazon of LoveFilm de oversteek naar ons land durven te maken is niet bekend. In de Verenigde Staten woedt in ieder geval al wel een hevige concurrentiestrijd.

Onlangs eindigden overeenkomsten met de grote producenten MGM, Universal en Warner Bros.. Die laatste trok een deel van zijn titels terug om ze via de eigen streamdienst aan te bieden. Bij de bijna 2000 films die uit de bibliotheek verdwenen zaten bijvoorbeeld een groot aantal films uit de James Bond-reeks.

Met experimenten proberen de concurrenten Netflix de loef af te steken. Zo gooide vorige Amazon dit jaar maar liefst 14 nieuwe pilots online. Het is aan de kijker om te beslissen welke series een vervolg krijgen.

Bron: Volkskrant
"Ook is niet bekend hoe het Nederlandse aanbod eruit komt te zien. 'Wat er te zien is, is in ieder land anders in verband met de tv-rechten die wij kopen, dus Nederland krijgt haar eigen catalogus'"

Dat klinkt nog niet erg hoopvol. Tot nu toe valt aanbod bij Nederlandse on-demandaanbieders vies tegen. :{

Alles valt en staat met het aanbod.

Gezien het succes in Amerika geef ik ze het voordeel van de twijfel en ben ik benieuwd naar het aanbod. ^O^
  woensdag 19 juni 2013 @ 15:44:08 #9
64792 Mryc
play me one more song
pi_127990950
¤7,95 per maand gaat het kosten, aldus NOS.nl
  woensdag 19 juni 2013 @ 16:00:11 #10
118011 BrainOverfloW
Fok! around the Clock!
pi_127991656
evawiessing twitterde op woensdag 19-06-2013 om 14:07:39 #Netflix gaat in Nederland 7,99 p mnd kosten, eerste maand gratis. Vertelt student die vorige week site moest testen voor marketingbureau. reageer retweet
evawiessing twitterde op woensdag 19-06-2013 om 15:23:57 #Netflix wil 7,99 niet bevestigen. Wel dat prijs vergelijkbaar wordt met Ierland (6,99) en Finland (7,99). #nos reageer retweet
Whether or not you can become great at something, you can always become better.
And one day you'll wake up and find out how good you actually became, having transcended whatever limits you might have thought you couldn't pass.
Neil Degrasse Tyson
pi_127994797
Dat zou een mooie prijs zijn. Geloof dat ze in Amerika $7 betalen per maand?
pi_128002748
Ik ben erg benieuwd naar het aanbod en de media waarvoor het beschikbaar wordt (dwz: kan je het rechtstreeks op je tv via je digitale provider of moet het downloaden via je pc gebeuren). Voor de genoemde prijs kan het zeker potentie hebben.
pi_128002812
De prijs is in ieder geval erg goed, nu nog afwachten wat het aanbod gaat worden.
pi_128002868
Jammer dat het aanbod redelijk beperkt is tov de US.
Misery, complaints, self pity, injustice!!!!
  woensdag 19 juni 2013 @ 21:30:07 #15
118011 BrainOverfloW
Fok! around the Clock!
pi_128005920
quote:
0s.gif Op woensdag 19 juni 2013 20:43 schreef An_awesome_wave het volgende:
Jammer dat het aanbod redelijk beperkt is tov de US.
Waar baseer je dat op? Netflix heeft nog niks bekend gemaakt over het aanbod in Nederland.
Whether or not you can become great at something, you can always become better.
And one day you'll wake up and find out how good you actually became, having transcended whatever limits you might have thought you couldn't pass.
Neil Degrasse Tyson
pi_128005982
quote:
0s.gif Op woensdag 19 juni 2013 21:30 schreef BrainOverfloW het volgende:

[..]

Waar baseer je dat op? Netflix heeft nog niks bekend gemaakt over het aanbod in Nederland.
Gebaseerd op het aanbod in andere Europese landen tov het aanbod in de US.

quote:
Ook is nog onduidelijk of de catalogus hetzelfde zal zijn als in het buitenland. In de aankondiging spreekt Netflix enkel van een 'breed aanbod'. Het bedrijf is binnen Europa al actief in Ierland en Finland, waar een maandabonnement respectievelijk 6,99 en 7,99 euro kost. Klanten mogen daarvoor onbeperkt films en series streamen.

Het aanbod bij de Europese varianten van Netflix is over het algemeen wel een stuk beperkter dan in de VS. Waar de dienst in Amerika meer dan 13000 films en tv-series beschikbaar heeft, zijn dat er in Groot-Brittannië ruim 2600 en in Zweden iets meer dan 2000
Misery, complaints, self pity, injustice!!!!
pi_128048417
Nice.
జ్ఞ‌ా
pi_128049446
Cool!
pi_128049575
Ben ook erg benieuwd naar het aanbod ^O^.
జ్ఞ‌ా
  zaterdag 22 juni 2013 @ 00:19:35 #20
52543 Timo20
RODA JC FOREVER!!
pi_128105962
Zou eens tijd worden dat het ook hier komt :Y

quote:
14s.gif Op donderdag 20 juni 2013 20:39 schreef µ het volgende:
Ben ook erg benieuwd naar het aanbod ^O^.
+1
  FOK!-Schrikkelbaas zaterdag 22 juni 2013 @ 16:43:36 #21
862 Arcee
Look closer
pi_128120952
quote:
Gouden Eeuw van de televisie breekt aan: all you can watch met Netflix


Onlinevideodienst Netflix komt naar Nederland. Dat zal verliezers geven, maar er is één winnaar: u, de kijker.

Je zult maar mediamoloch zijn. Had je jarenlang een fijn verdienmodel voor je spulletjes omdat je zowel het aanbod als de distributie in handen had, komt er ineens een groentje die alles op zijn kop zet. Het overkwam de muziekindustrie (door iTunes en Spotify), het overkwam de boekenbranche (door Amazon en bol.com), het overkwam de telecomsector (door Whatsapp met zijn gratis sms'jes). Nu overkomt het de kabelbedrijven.

Duizelingwekkend
De jongste luis in de pels van de gevestigde orde is Netflix. Het Amerikaanse concern is de Spotify onder aanbieders van films en tv-series. Netflix koppelt het principe van all you can watch aan een duizelingwekkend aanbod van films en tv-series. Hoewel de eerder deze week aangekondigde Nederlandse lancering geen verrassing is, zal de schok er niet minder om zijn.

Er zal een felle strijd oplaaien om de gunst van de kijker, die allang niet meer op de bank voor de buis zit te wachten op de volgende aflevering van Borgen, maar de hele serie kijkt vanaf tablet, laptop of smartphone op een moment dat hem dat schikt. Omroepen, de reclamewereld, bestaande aanbieders van onlinevideo zullen door de komst van Netflix rake klappen oplopen en sommige zullen sneuvelen. De winnaar is ook al bekend: dat bent u, de kijker. U krijgt meer, beter, makkelijker, goedkoper.

De opkomst van nieuwe bedrijven met nieuwe verdienmodellen komt doordat mediaconsumenten niet langer hechten aan bezit, maar aan toegang. De platenkast verdween al grotendeels uit de woonkamer en voor de boekenkast geldt hetzelfde, zij het in mindere mate. En nu kunnen ook de dvd's de deur uit.

Nevenschade
De komst van Netflix is de laatste stap in deze ontwikkeling, die ongeveer tien jaar geleden begon en het duidelijkst zichtbaar was in de muziekwereld. Daar zette iTunes het complete businessmodel van de industrie op zijn kop door losse songs te gaan verkopen, in plaats van complete albums. Muziekliefhebbers kregen meer keus, tegen een lagere prijs. Nevenschade: de tussenhandel - de platenzaak - werd gedecimeerd. Muziekdienst Spotify scherpte het concept van iTunes verder aan door luisteraars via een abonnement onbeperkt toegang te bieden tot een zee aan muziek.

Deze trend van bezit naar toegang is ook op andere gebieden zichtbaar, bijvoorbeeld bij mobiliteit. Een concept als Car2Go, waarbij deelnemers via hun mobiele telefoon een vrije auto in de buurt kunnen opsporen en die overal weer kunnen achterlaten, zal er op termijn toe leiden dat het autobezit zal afnemen.

De sleutel tot het succes van al die nieuwe diensten is een goede toegang: de klant moet krijgen wat hij zoekt (en ook datgene waarvan hij niet wist dat hij het zocht). Amazon was de eerste die dit ontdekte. In de jaren negentig had het Amerikaanse concern recensenten in dienst, die vanwege hun grote invloed op het koopgedrag van klanten enorme status hadden, met name onder uitgevers. Tot Amazon een algoritme ontwikkelde dat ook adviezen kon geven. Wat bleek: klanten bleken veel meer boeken te kopen op basis van de computeradviezen. Waarop Amazon zijn recensenten de laan uit stuurde.

In één ruk
Ook Netflix kent deze truc. Het concern weet dankzij jarenlange ervaring met de verhuur van dvd's (eind jaren negentig begon het bedrijf met het verzenden van dvd's via de post) precies wat de kijker wil zien en, misschien nog wel belangrijker, hoe hij het wil zien. Dat is niet: aflevering voor aflevering, maar soms drie afleveringen achter elkaar, of een complete serie in één ruk. Netflix zet nieuwe series daarom in één keer compleet online.

Er ontstond zelfs een term voor het nieuwe kijkgedrag: binge viewing, het in een lange teug kijken van meerdere afleveringen. Deze benadering leverde Netflix in de VS miljoenen nieuwe klanten op en verandert zelfs de manier waarop producenten hun series maken: het nieuwste seizoen van comedyserie Arrested Development (geproduceerd in opdracht van Netflix) kan in willekeurige volgorde worden bekeken, omdat het verhaal steeds vanuit een ander perspectief wordt verteld.

Het is de vraag of bestaande partijen in Nederland tegen deze goliat op kunnen. Een flink deel van het succes van Netflix in Nederland zal afhangen van het aanbod. De filmmarkt is complexer dan de muziekmarkt, omdat per land rechten voor films geregeld moeten worden. Het aanbod zal hier daardoor kleiner zijn dan in de VS, maar waarschijnlijk vele malen groter dan wat de bestaande diensten te bieden hebben. Die zullen het in navolging van de videotheken daardoor moeilijk gaan krijgen.

Vandaag in de Volkskrant: Wat betekent de komst van Netflix voor de adverteerders, de kabelaars en de omroepen?

Bron: Volkskrant
  zaterdag 22 juni 2013 @ 16:45:06 #22
37295 Luigi
mario pls
pi_128120989
Alleen maar oude series en seizoenen toch?

En sowieso wat op HBO te zien is blijft op HBO geloof ik. Toch de beste seriezender. Ik weet het niet hoor.
  FOK!-Schrikkelbaas zaterdag 22 juni 2013 @ 16:47:56 #23
862 Arcee
Look closer
pi_128121067
Dit is nog wel hoopvol:

quote:
Het aanbod zal hier daardoor kleiner zijn dan in de VS, maar waarschijnlijk vele malen groter dan wat de bestaande diensten te bieden hebben
pi_128121156
quote:
5s.gif Op zaterdag 22 juni 2013 16:45 schreef Luigi het volgende:
Alleen maar oude series en seizoenen toch?
Was House of Cards niet een serie die in Amerika speciaal voor Netflix is ontwikkeld? En seizoen vier van Arrested Development dat onlangs in première is gegaan op Netflix vond ik ook een toppertje.
  zaterdag 22 juni 2013 @ 16:52:39 #25
37295 Luigi
mario pls
pi_128121212
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 juni 2013 16:50 schreef Kansenjongere het volgende:

[..]

Was House of Cards niet een serie die in Amerika speciaal voor Netflix is ontwikkeld? En seizoen vier van Arrested Development dat onlangs in première is gegaan op Netflix vond ik ook een toppertje.
Klopt. Zullen ook best leuke dingen tussen zitten hoor maar als het én een tientje voor Netflix, én 15 euro voor HBO én 10 euro voor de volgende wordt... nah.

Het mooie van Spotify is dat ik elke CD die uitgebracht wordt bijna direct kan luisteren. Als ik een of 2 seizoenen moet wachten voordat ik een serie kan zien op Netflix... ik weet niet hoor.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')