abonnement bol.com Unibet Coolblue
  Eindredactie Frontpage / Forummod woensdag 3 juli 2013 @ 22:22:12 #51
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_128559279
Tweede JSF-testtoestel gereed

AMSTERDAM -
Het tweede Nederlandse JSF-testtoestel is gereed. Het gevechtsvliegtuig heeft eind vorige maand zijn eerste fabrieksvlucht gemaakt, schrijft minister Jeanine Hennis-Plasschaert van Defensie woensdag aan de Tweede Kamer.

De tweede Joint Strike Fighter ofwel F-35 wordt in september aan ons land overgedragen. Het toestel zal dan op de militaire luchtmachtbasis Eglin in Florida worden gestald. Daar zal het eerste testtoestel nog deze maand heenvliegen.

De vliegtuigen blijven in Eglin gestald tot Hennis met haar toekomstvisie voor de krijgsmacht na de zomer naar buiten komt. Daarin zal ze ook de opvolger van de F-16 noemen, waarschijnlijk de JSF. Er is hier 4,5 miljard voor gereserveerd.

De stalling in Eglin kost tot november 2,3 miljoen euro waarvan 1,7 miljoen voor rekening van het ministerie van Defensie komt. Een vliegtuig zal worden gebruikt voor het JSF-testprogramma. Het zal worden ingezet voor simulaties van onweersomstandigheden.

De Amerikanen nemen 0,6 miljoen euro voor hun rekening van de stallingskosten omdat de Nederlandse JSF meedoet aan het technische testprogramma. Voor het tweede toestel wordt nog gekeken of het kan worden ingezet voor het testprogramma.

Bron: http://www.telegraaf.nl/b(...)toestel_klaar__.html

De Kamerbrief: http://www.defensie.nl/_s(...)len_tcm46-206957.pdf

[ Bericht 7% gewijzigd door Cobra4 op 03-07-2013 22:27:43 ]
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  Eindredactie Frontpage / Forummod donderdag 4 juli 2013 @ 22:57:26 #52
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_128601673
Omwonenden roeren zich over JSF

UDEN -
Omwonenden van de vliegbases in Volkel en Leeuwarden eisen van het kabinet de keiharde toezegging dat bij een keuze voor de lawaaiige JSF de huidige geluidszones gelijk blijven. Ze waarschuwen dat er veel minder gevlogen kan worden en huizen nog beter moeten worden geïsoleerd.

Vertegenwoordigers van omwonenden kwamen donderdag bij elkaar in de Brabantse plaats Uden. Ze zijn geschrokken over nieuwe berichten, geluiden en cijfers over het geluid van de JSF en twijfelen over bestaande rapporten. Ze vinden dat het lawaai moet worden meegewogen bij de keuze voor de opvolger van de F-16, schrijven ze in een advies dat binnenkort naar de Tweede Kamer gaat.

Minister Jeanine Hennis-Plasschaert (Defensie) kiest waarschijnlijk na de zomer definitief voor de JSF als opvolger voor de F-16. Er is 4,5 miljard euro voor gereserveerd. De nieuwe straaljagers komen in Leeuwarden en Volkel.

Omwonenden willen ook een permanent geluidmeetnet in plaats van de oude ondoorgrondelijke rekenformules die nu worden gebruikt om de geluidsgrenzen te bepalen.

Ze zullen het ministerie van Defensie verder voorstellen om een uitgebreid gezondheidsonderzoek te doen rondom de beide vliegbases vergelijkbaar met een GGD-onderzoek dat werd uitgevoerd rondom vliegbasis Eindhoven. Het onderzoek in Eindhoven wees uit dat veel meer omwonenden ernstige hinder hebben van de vliegtuigen dan tot dusver werd aangenomen.

Bron: http://www.telegraaf.nl/b(...)ezorgd_om_JSF__.html
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
pi_128625705
quote:
“Doorrekeningen worden rond slechts één kandidaat gemaakt”

02-07-2013 Web only
Redactie Johann de Graaf

Vliegtuigbouwer Saab is buitenspel gezet in de Nederlandse zoektocht naar een vervanger van F-16. Dat laat Saab EenVandaag weten. De Zweedse vliegtuigbouwer stuurde dinsdag een brief naar de Tweede Kamer waarin het zijn teleurstelling over de gang van zaken bij het Ministerie van Defensie beschrijft.

Volgens Saab wil Defensie geen nieuwe kandidatenvergelijking en bovendien, zo laat Saab weten, wordt er rond één kandidaat doorrekeningen gemaakt: De Amerikaanse F-35. Daardoor staan concurrenten buitenspel, vindt Saab. Saab wil de Gripen NG aan Nederland verkopen.

De Zweedse vliegtuigbouwer had halverwege mei een gesprek met het ministerie van Defensie, waarbij Saab kreeg te horen dat Defensie op basis van open bronnen de concurrenten met elkaar vergeleek. Saab bood in het gesprek onder meer een gratis testfase aan, de uitruil van geheime informatie en een vaste, bindende prijs voor een serie Gripens.

Weken later kreeg Saab te horen dat het ministerie van Defensie dezelfde conclusies van de kandidatenvergelijking uit 2008 aanhoud (de F-35 als beste vervanger van de F-16) en dat er geen verdere ontmoetingen met de Zweedse vliegtuigbouwer nodig waren. Campagneleider Eddy De La Motte: “De conclusie die het Parlement van het Defensie gepresenteerd krijgt is niet op basis van de feiten”.

Het Ministerie laat in een reactie weten geen commentaar te kunnen geven. Volgens een woordvoerder wordt er hard gewerkt aan de toekomstvisie van de Krijgsmacht waar de vervanging van de F-16 onderdeel van is, en kan er gedurende het proces nog niets worden gezegd over een keuze voor een vliegtuig. Later dit jaar maakt Defensie de definitieve keuze voor de opvolger van de verouderende F-16 bekend.
Bron: Eenvandaag.

Verrassend.
pi_128677639
Pentagon accelerates F-35
availability for US Air Force
DoD reveals 2016 target for A-model to gain operational status, but navy will wait longer.

The US Air Force plans to declare initial operational capability (IOC) for its fleet of Lockheed
Martin F-35As during the second half of 2016, according to a new schedule outlined by the
Department of Defense. In a 31 May report to Congress, the Pentagon states that if its current
plan holds firm, IOC for the largest Joint Strike Fighter customer could be achieved between
August and December that year. The USAF’s criteria for IOC consist of being able to stand up its
first operational F-35A squadron equipped with between 12 and 24 conventional take-off and landing
aircraft, plus enough trained personnel “to conduct basic close air support, interdiction, and limited
suppression and destruction of enemy air defence operations in a contested environment”.
By setting the 2016 deadline, the DoD has departed from the USAF’s earlier insistence that the Lightning II have the full capabilities of the F-35’s final Block 3F software configuration to declare IOC.

F-35 INITIAL OPERATIONAL CAPABILITY SCHEDULE
Service IOC, software standard, IOC target range
US Marine Corps, Block 2B, July-December 2015
US Air Force, Block 2B/3i, August-December 2016
US Navy, Block 3F Late, 2018-early 2019

Voor de rest even de Flight international van 11 juni lezen...
  zondag 7 juli 2013 @ 08:59:36 #55
21350 breaky
Harder praten a.u.b
pi_128677854
Het lijkt erop dat er eigenlijk nooit een andere keuze was dan de F35.

Dan maar hopen dat de toestellen voldoen voor defensie.
Modus Vivendi!
Beetje aan het werk @ Lao P.D.R.
Soda water en Earl Grey :-)
pi_128680095
Wie zou er achter de schermen een zak geld hebben gekregen, dat de concurrenten niet eens een te onderzoeken optie zijn geweest?
pi_128687570
quote:
2s.gif Op zondag 7 juli 2013 11:41 schreef Nemephis het volgende:
Wie zou er achter de schermen een zak geld hebben gekregen, dat de concurrenten niet eens een te onderzoeken optie zijn geweest?
Dat valt natuurlijk niet te bewijzen, maar het zou mij niets verbazen als er met geld geschoven is naar figuren als Berlijn en Van Baalen.
  zondag 7 juli 2013 @ 15:27:58 #59
172669 Papierversnipperaar
Cafeïne is ook maar een drug.
pi_128687831
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 juni 2013 17:59 schreef Disorder het volgende:

[..]

Wow. Dus feitelijk functioneert het ding nauwelijks omdat ze bij Lockheed Martin een alles-in-één toestel wilden bouwen, waardoor het nergens in uitblinkt. Sterker nog. Het is een matig toestel. Dus dat kopen we dus :{
Zesjes-cultuur. :P
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
pi_128763511


quote:
The U.S.'s Stealth Fighter Is Too Heavy and Slow,
So the Pentagon Made Its Performance Tests Easier


The Pentagon's pursuit of the Lockheed Martin F-35 stealth fighter jet has been a heartbreaking one. If you're a tax payer, the program's estimated $1 trillion price tag probably breaks your heart a little bit. If you're an aviation enthusiast, the constant whittling away of the do-it-all aircraft's features, which in many cases actually amounts to adding weight and taking away maneuverability, must hurt a little bit, too.

If you're just an everyday American, though, you should be downright shattered that after a decade and a fortune spent, the F-35 will actually be more vulnerable than the aircraft it's replacing. At this point, the Pentagon is literally rewriting its rulebook so that the dumbed-down super jet will pass muster.

The Defense Department's annual weapons testing report reveals that the military actually adjusted the performance specifications for the consistently-underperforming line of F-35 fighter jets. In other words, they couldn't get the jets to do what they were supposed to do, so they just changed what they were supposed to do.

"The program announced an intention to change performance specifications for the F-35A, reducing turn performance from 5.3 to 4.6 sustained g’s and extending the time for acceleration from 0.8 Mach to 1.2 Mach by eight seconds," reads the report drafted under J. Michael Gilmore, the Pentagon’s Director of Operational Test and Evaluation. (The F-35A is the standard model, so to speak, that the Air Force will use. The line also includes the F-35B, the Harrier-like vertical landing version built for the Marines, and the F-35C, a Navy version that's optimized for aircraft carrier takeoffs and landings.)

To put it bluntly, the Pentagon's new trillion-dollar fighter jet doesn't go a fast as it should, doesn't turn as sharp as it should and doesn't handle as nimbly as it should. This is bad news, explains Wired's David Axe. "For the pilots who will eventually take the F-35 into combat, the JSF’s reduced performance means they might not be able to outfly and outfight the latest Russian- and Chinese-made fighters," writes Axe. "Even before the downgrades, some analysts questioned the F-35′s ability to defeat newer Sukhoi and Shenyang jets." That all sounds like bad news, doesn't it? If our expensive new jets can't beat the Russians or the Chinese, who can we fight? I'm pretty sure al Qaeda doesn't have an air force.

The good news in the new Pentagon report is that... well, there is no good news, really. Not only have the requirements been adjusted down to make up for the F-35's poor performance, but a series of problems with the plane's software and safety measures hint at future downgrades to the jet, including adding on heavy hardware that will make the planes even more sluggish. That's what you get when you try to design a single plane to do everything–ironically enough, which was done partly to cut development costs. At least they still look cool:

bron artikel
bron foto


Gewoon de eisen verlagen om eraan te kunnen voldoen.. is ook een manier natuurlijk.
Misschien kunnen ze o.a. Sukhoi vragen om ook slechtere toestellen te maken zodat de JSF tenminste nog een kleine kans heeft in een gevecht... :')
pi_128787048
quote:
2s.gif Op dinsdag 9 juli 2013 16:57 schreef Nemephis het volgende:
[ afbeelding ]

[..]


bron artikel
bron foto


Gewoon de eisen verlagen om eraan te kunnen voldoen.. is ook een manier natuurlijk.
Misschien kunnen ze o.a. Sukhoi vragen om ook slechtere toestellen te maken zodat de JSF tenminste nog een kleine kans heeft in een gevecht... :')

Ik hoop echt dat Defensie dit soort dingen ook leest..... Soms twijfel ik daar wel eens aan.
Wij Nederlanders in het algemeen zijn dan toch wel zo slim, om door te hebben dat er iets niet goed zit. Nou, in dit geval lijkt het mij wel allemaal duidelijk.
Zou de keuze van de KLu NU nog echt hetzelfde zijn, of wordt dat maar gezegd zodat het allemaal enorm positief overkomt.
Één ding is dan wel weer waar,..... Hij ziet er wel cool uit.
pi_129173937
Elsevier: kabinet koopt 35 F-35′s

Het kabinet is van plan om 35 F-35′s aan te schaffen als opvolger van de F-16. Dat meldt het weekblad Elsevier vandaag (21 juni).

Volgens het artikel in Elsevier is het kabinet-Rutte niet ver meer verwijderd van een besluit tot aanschaf van nieuwe straaljagers. De politieke discussie is: zijn we een serieus land of gaan we eerste divisie spelen?

Er is een compromis in de maak tussen VVD en PvdA. De VVD was altijd voor aanschaf van de F-35, de PvdA stelde zich kritisch op. Drie betrokken ministers van elke partij, waaronder premier Mark Rutte en Defensieminister Hennis-Plasschaert, sleutelen bijna wekelijks aan de tekst, aldus Elsevier. Het zestal formuleert de ambities van het defensiebeleid en de taken van de krijgsmacht in de toekomst.

“Nederland wil zijn NAVO-taken uitvoeren met een professionele krijgsmacht en blijven meedoen aan internationale vredesmissies en crisisbeheersingsoperaties. De aankoop van een jachtvliegtuig van de nieuwe generatie is daarom geboden.”

Volgens het weekblad koopt het kabinet 35 toestellen boven op de twee testtoestellen die Nederland al in bezit heeft. “De mogelijkheid wordt geopperd om de vloot naderhand uit te breiden als de internationale situatie daar om vraagt.” Oorspronkelijk was het plan om 85 F-35′s aan te schaffen ter vervanging van de F-16. Van dat toestel heeft de Luchtmacht er nog 68 in dienst. Ooit werden er meer dan 200 aangeschaft.

In de vandaag door het kabinet gepresenteerde internationale veiligheidsstrategie wordt met geen woord gerept over de vervanging van de F-16. ‘De dreigingen van vandaag trekken zich weinig aan van grenzen of dijken. Interne en externe veiligheid zijn niet meer van elkaar te scheiden. Wat in de wereld om ons heen gebeurt, raakt direct aan onze eigen veiligheid en onze welvaart’, aldus de nota “Veilige Wereld, Veilig Nederland” die minister Timmermans van Buitenlandse Zaken aan de Kamer heeft gezonden, mede namens de ministers van Defensie, Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking, Veiligheid & Justitie, Economische Zaken en Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

Het is de eerste overkoepelende internationale veiligheidsstrategie in Nederland. Het kabinet heeft de strategie geformuleerd met het oog op de grote en snelle veranderingen in de mondiale verhoudingen, zowel in economisch als in politiek opzicht. Bovendien vindt het kabinet het noodzakelijk de belangen en prioriteiten op veiligheidsgebied goed vast te stellen, juist in tijden van bezuinigingen.

Bron : www.f35.nl
pi_129174246
Best raar nieuws...
Een maand geleden werd er nog gesproken over 50/55 JSF's en dat er geen beslissing was genomen.
De beslissing zal pas vallen na de zomer. En nu is dit nieuws er al.... :{

De Program Acquisition Unit Cost (PAUC) is nu 108.000.000 USD
En de kostprijs per stuk is 76.800.000 USD..
Waarom zou die dan in 2020 85.000.000 USD kosten???


((http://www.nu.nl/politiek(...)-miljoen-dollar.html))


'T zit allemaal raar in elkaar.... ;(
Ik snap 'm ook niet meer..

[ Bericht 14% gewijzigd door Conclusion op 21-07-2013 00:23:48 ]
pi_129174985
Nederland in de uitverkoop...

Het lijkt weer erg op de situatie voor de WOII, een weggesaneerde luchtmacht met meer goede wil dan goede toestellen..
  zondag 21 juli 2013 @ 01:00:57 #65
408102 Quasi-intellectueel
Koekoek andere Atleti
pi_129176156
Hadden we niet gewoon wat tweedehands F-18's uit de schuur kunnen trekken bij die Amerikanen? Kan je volgens mij nog meer onder hangen dan bij een F-35 :p
pi_129210137
Russische PAK-FA (T-50) straaljagers zouden al in 2016 in dienst in de VVS moeten komen, hoewel ik dat een beetje te optimistisch vind als getal is het toch geen al te lange ontwikkel periode (Vergelijkbaar met de F-22 meen ik)

Waarom moet het met de JSF dan zo lang duren? Ik ben absoluut een voorstander van de JSF, maar door alle overruns en de steeds hoger wordende prijs denk ik wel dat we ook serieus moeten kijken naar andere toestellen. Saab Gripen NG is leuk en wel, maar dit is ook een niet bestaande vliegtuig op het moment. Wil onze Luchtmacht nog iets voorstellen dan moeten we ook echt met een schuin oog gaan kijken naar andere toestellen.

Blijven we in zandbakken opereren, dan kunnen we net zo goed kappen met het hele straaljager gedoe en gewoon wat Turbo-props aanschaffen.
pi_129214255
quote:
0s.gif Op maandag 22 juli 2013 03:16 schreef Palaiologos het volgende:
Russische PAK-FA (T-50) straaljagers zouden al in 2016 in dienst in de VVS moeten komen, hoewel ik dat een beetje te optimistisch vind als getal is het toch geen al te lange ontwikkel periode (Vergelijkbaar met de F-22 meen ik)

Waarom moet het met de JSF dan zo lang duren? Ik ben absoluut een voorstander van de JSF, maar door alle overruns en de steeds hoger wordende prijs denk ik wel dat we ook serieus moeten kijken naar andere toestellen. Saab Gripen NG is leuk en wel, maar dit is ook een niet bestaande vliegtuig op het moment. Wil onze Luchtmacht nog iets voorstellen dan moeten we ook echt met een schuin oog gaan kijken naar andere toestellen.

Blijven we in zandbakken opereren, dan kunnen we net zo goed kappen met het hele straaljager gedoe en gewoon wat Turbo-props aanschaffen.
Eerst antwoord op jou vraag : Dat komt vooral omdat het een internationaal doeleinde heeft.
De F22 werd gebouwd door alleen Amerika, geen andere landen.
De F22 heeft ook enorm veel problemen gehad, maarja Amerika kan daarvoor alles uitgeven wat ze willen zonder dat andere landen gaan beginnen over de kosten. Als ze dat nu ook zouden doen bij de JSF, dan gaat het OOK voor de andere landen meer kosten.
Stel je maar voor : Als er NU ineens een extra 100 miljard zou komen voor de JSF, dan zijn al die problemen in no-time weg. Nu moeten ze uitkijken met wat ze uitgeven. Anders gaan de andere landen beginnen dat het te veel kost.

Ik ben dan wel anti-JSF zolang het niet het beste toestel voor de beste prijs is.
En zeker niet als je de eisen naar beneden gaat stellen zodat het toestel beter lijkt.
Pas wanneer het toestel alles kan zoals het op papier staat en die 87.000.000 kost dan ben ik compleet voorstander. Daarom is het ook zo'n strijd in Den Haag. Nederland wordt ook eigenlijk gewoon 'genaaid' en verplicht om het toestel te kopen.
Nederland koopt het toestel vooral om ook banen te creëren, maar die krijgen ze pas als ze snel de keuze maken. Eigenlijk kan je dat alleen maar met die test-fase... Maar als dat pas in 2016 is afgerond krijgen we die banen niet meer....
Dat is ook een rede voor Nederland om er goed over na te denken en waardoor het langer duurt.

Daarnaast zijn de exploitatiekosten enorm hoog en nog steeds onzeker.
36.000 USD per vlieguur, dat is 3x dat van een F 16..... en Bogdan maar zeggen dat het iets hoger ligt....

Daarom zeg ik nu, koop een Boeing F-A 18E Super Hornet of Dassault Rafale..

Eurofighter is geen optie want die is duurder dan de JSF.
En zoals jij al zei, bestaat de Saab Gripen NG nog niet eens , dus dan begin je eigenlijk overnieuw.
pi_129215895
quote:
0s.gif Op woensdag 10 juli 2013 09:33 schreef Conclusion het volgende:

[..]

Ik hoop echt dat Defensie dit soort dingen ook leest..... Soms twijfel ik daar wel eens aan.
Defensie heeft de kop jaren geleden in het zand gestoken en is niet van plan om die er uit te trekken. De JSF komt, hoe f*cked up dat toestel uiteindelijk ook wordt. Gewoon.. omdat ze daar bij defensie een hard plassertje van krijgen, niet omdat ze het landsbelang voorop stellen.
pi_129220131


[ Bericht 100% gewijzigd door Conclusion op 22-07-2013 14:18:16 ]
  Eindredactie Frontpage / Forummod vrijdag 26 juli 2013 @ 15:50:32 #70
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_129370971
F-35 testtoestel overgedragen

25 juli 2013, 16.14 uur
F-35. Foto: Ministerie van DefensieHet F-35 testtoestel is vandaag door de Amerikaanse overheid overgedragen aan Nederland in Fort Worth, Texas.

Nederland heeft dit toestel in 2009 besteld om deel te kunnen nemen aan de operationele testfase van het F-35 programma. Na de noodzakelijke controles aan het toestel is het vandaag in de Verenigde Staten aan Defensie overgedragen. Daarmee is Defensie de eigenaar van het toestel geworden en ook verantwoordelijk voor het onderhoud en de veiligheid. Daarom zullen enkele Defensiemedewerkers een technische training volgen waarna zij toezicht zullen houden op onderhoudswerkzaamheden door de Amerikanen en de verantwoording daarvan. De productie van het tweede in 2011 bestelde testtoestel is inmiddels voltooid en het toestel ondergaat momenteel nog enkele test- en acceptatievluchten.

Het eerste testtoestel wordt op korte termijn door een Amerikaanse vlieger overgevlogen naar de Amerikaanse luchtmachtbasis Eglin in Florida. Daar blijft het toestel gestald totdat er een besluit is genomen over de vervanging van de F-16 in samenhang met de nota over de toekomst van de krijgsmacht. In die stallingsperiode wordt het toestel naar verwachting ingezet voor technische grondtesten waarbij onweerscondities worden gesimuleerd.

Bron: http://www.defensie.nl/ac(...)toestel_overgedragen
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  zaterdag 27 juli 2013 @ 07:43:34 #71
21350 breaky
Harder praten a.u.b
pi_129396246
Wat moet je er van zeggen:

Niemand durft echt de knoop door te hakken door de vele kritiek op het toestel...maar niemand wil ook de koop afzeggen en daardoor degene zijn die een lange middelvinger naar de Amerikanen opsteekt.

Dit soort besluiteloosheid is funest en kost geld.

:{
Modus Vivendi!
Beetje aan het werk @ Lao P.D.R.
Soda water en Earl Grey :-)
pi_129405714
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 juli 2013 07:43 schreef breaky het volgende:
Wat moet je er van zeggen:

Niemand durft echt de knoop door te hakken door de vele kritiek op het toestel...maar niemand wil ook de koop afzeggen en daardoor degene zijn die een lange middelvinger naar de Amerikanen opsteekt.

Dit soort besluiteloosheid is funest en kost geld.

:{
Mee-eens, volgens mij zit ieder land dat in het JSF-programma zit op elkaar te wachten dat de eerste zijn middelvinger opsteekt naar Amerika... tja... wie gaat dat opzich nemen..
pi_129406713
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 juli 2013 15:17 schreef Conclusion het volgende:

[..]

Mee-eens, volgens mij zit ieder land dat in het JSF-programma zit op elkaar te wachten dat de eerste zijn middelvinger opsteekt naar Amerika... tja... wie gaat dat opzich nemen..
Wat dat betreft zou politiek gezien nog zo'n onthulling als van Snowden goed uitkomen. Of dat er nieuws over smeergeld naar buiten komt m.b.t. de JSF - dat heb je altijd wel bij dergelijke grote projecten. Kortom, dat het politiek salonfähig wordt om ronduit over afzeggen van de JSF te spreken.
pi_129631497
VS helemaal klaar met JSF

De Amerikaanse overheid overweegt een dikke streep te zetten door het Joint Strike Fighter-project. Dat is gebleken uit gelekte budgetplannen van het Pentagon.

Steeds meer hoge functionarissen van het Amerikaanse leger raken gefrustreerd over het veel te lang durende en peperdure project. Het ministerie van Defensie zou nu liever investeren in het behouden van een groot leger, in plaats van het moderniseren van het huidige materieel.

In een bijeenkomst eerder deze week werden er al een aantal plannen zijn om stevig op de defensiekosten te bezuinigen. Daar stond ook het annuleren van het straaljager-programma tussen. De ontwikkeling van de JSF kosten de VS ondertussen al 391 miljard en duurt al tien jaar. Sinds begin dit jaar zijn er overigens ernstige twijfels over de kwaliteit van de toestellen.

bron : http://www.spitsnieuws.nl(...)lemaal-klaar-met-jsf
  vrijdag 2 augustus 2013 @ 22:48:02 #75
104871 remlof
Europees federalist
pi_129631702
Dat is nog eens goed nieuws!
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')