FOK!forum / Onzin voor je leven! / Schrijf je eigen The Onion/De Speld verhaal.
ZuidKardinaalvrijdag 14 juni 2013 @ 16:50
070112_104871_modseal_ontopic.jpg

Onzin topic 3834954894. Schrijf je eigen The Onion/De Speld verhaal. :)
TS begint..

quote:
Diversiteit in Nederland: Blanke Zakenman van Het Jaar start netwerkclub voor blanke mannen.

We kenden ze al voor vrouwen, allochtonen en gehandicapten: speciale netwerkclubs. Vaak zijn deze opgezet om de leden elkaar kunnen laten inspireren, en elkaar te helpen met ervaringen. Als het aan Roderick van Berghoeck tot Blankesteijn, winnaar van de Blanke Zakenman van het jaar-award ligt, komt daar een netwerkclub gericht op blanke jongens bij.

Kritiek, dat zo'n organisatie niet nodig is, omdat blanke mannen op eigen kracht werk zouden moeten vinden, wijst Berghoeck tot Blankesteijn van de hand:

"Vrouwen en allochtonen doen het óók niet op eigen kracht, die netwerken zich een slag in de rondte. Wie je kent is minstens zo belangrijk als wat je kunt. Zo gaat het in het bedrijfsleven nou eenmaal”.

Allochtonen kunnen zich aansluiten bij diverse netwerkclubs, en voor vrouwen is er het netwerk Women on Top. Maar voor blanke mannen is er niks geregeld. Als die naar de universiteit komen, moeten ze het helemaal alleen doen. Daar wil Van Berghoeck tot Blankensteijn iets aan doen. Met zo'n netwerk kunnen blanke mannen zichzelf helpen, ofwel 'self-empowerment' zoals dat tegenwoordig heet. Blanke mannen die een plek in het bedrijfsleven weten te veroveren, zouden dan andere blanke mannen kunnen voordragen.

Berghoeck tot Blankensteijn: Mijn bedoeling is het dat ze vrienden voor het leven worden. “Ik zou die vriendschappen bijvoorbeeld kunnen stimuleren met een intense introductieperiode, en daarna veel borrels, zodat de leden veel contact met elkaar houden”.

Berghoeck tot Blankensteijn wil zijn club niet dichttimmeren voor allochtonen en vrouwen. Die zijn natuurlijk van óók harte welkom. Al is het wel de bedoeling dat de culturele waarden van de blanke man de boventoon blijven voeren. Een halal kroegjool, dat gaat natuurlijk niet. Wie dat niet leuk vindt, die start maar een eigen vereniging, aldus Berghoeck tot Blankensteijn.

Berghoeck tot Blankensteijn hoopt dat de club een succes wordt, en dat het blanke mannen helpt om verder te komen in het bedrijfsleven;

“Veel andere blanke mannen kijken tegen mij op. Ik krijg veel reacties van blanke jongens van een jaar of zestien, zeventien. Die zeggen dan 'dankzij u weet ik dat het dus wél kan, een blanke man in de Raad van bestuur'. Maar we zijn er nog lang niet, helaas. Ik hoop met mijn initiatief daar wat aan te kunnen bijdragen.”


[ Bericht 0% gewijzigd door LompeHork op 15-04-2014 20:33:31 ]
KolonelKhedaffivrijdag 14 juni 2013 @ 16:51
Wat? Nee.
ZuidKardinaalvrijdag 14 juni 2013 @ 16:52
ja, echt
Jovatovvrijdag 14 juni 2013 @ 16:56
Foktopic verdwijnt snel naar de krochten der internet

Een FOK!topic van gebruiker ZuidKardinaal is snel naar de krochten der internet verdwenen. Het idee van de gebruiker om nieuwsberichten zoals die door DeSpeld of The Onion worden geschreven te delen met elkaar sloeg niet erg aan.Gebruiker KolonelKhedaffi was kort maar krachtig 'Wat? Nee.'

Dat het topic ooit nog succesvol wordt ligt niet in de lijn der verwachting. Gebruiker Jovatov reageert: 'Wie heeft er nu zin om een heel nieuwsbericht te verzinnen? Daar heb ik echt geen tijd voor.'
ZuidKardinaalvrijdag 14 juni 2013 @ 16:57
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 juni 2013 16:56 schreef Jovatov het volgende:
Foktopic verdwijnt snel naar de krochten der internet

.
:P
ZuidKardinaalvrijdag 14 juni 2013 @ 17:13
quote:
Fraudeschandaal in de filosofie.

Na de Stapel-affaire heeft een nieuw schandaal de wetenschap geschokt. Hoogleraar Technische Moraalfilosofie, Gait Wollensock, blijkt al zijn argumenten zelf verzonnen te hebben.

Wollensock, een internationaal bekend filosoof, gaf dit vrijdag toe in een persconferentie. De verontwaardiging is groot in de academische wereld.

Sikko Sikstreler, collega hoogleraar aan de Universiteit van Harderwijk:

"Na de Stapel-affaire was het vetrouwen in de wetenschap al behoorlijk geschaad. Maar dan denk je nog dat het alleen in de sociale psychologie niet goed zat. Maar nu heb je dus de Wollensock-affaire: een filosoof die zijn studeerkamer nooit verlaten blijkt te hebben."

Ook collega John Zeurle heeft er geen goed woord voor over:

“Dat hij zijn gedachte-experimenten zelf heeft verzonnen, dat had ik nooit kunnen bedenken. Ik leef heel erg mee met zijn promovendi. Die hebben zijn data gebruikt voor hun promotie. Hij heeft ons allemáál bedonderd, maar zij zitten ermee. En de wetenschap natuurlijk.”


[ Bericht 0% gewijzigd door ZuidKardinaal op 14-06-2013 19:16:25 ]
ZuidKardinaalvrijdag 14 juni 2013 @ 17:26
quote:
Klokkenluider maakt zich bekend

De organisatie die heeft gelekt over het onbetrouwbare gedrag van Edward Snowden, heeft zichzelf bekend gemaakt. Het blijkt om de Amerikaanse veiligheidsorganisatie NSA te gaan.

De organisatie lekte afgelopen week een bericht over Edward Snowden. Snowden blijkt geen betrouwbare werknemer te zijn. Hij deelt top-secret informatie met internationale kranten zoals The Guardian.

De directeur van de NSA: "Wij weten dat ons leven nu over is. Snowden zal ons vinden, daar is geen twijfel over mogelijk. Maar we konden het niet langer voor ons houden. Wij vinden dat de wereld het recht heeft om te weten dat Snowden belangrijke informatie lekt'.
HaywoodJablomevrijdag 14 juni 2013 @ 17:49
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 juni 2013 17:13 schreef ZuidKardinaal het volgende:

[..]

spot ik daar een verwijzing naar het Klokhuis?
ZuidKardinaalvrijdag 14 juni 2013 @ 17:52
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 juni 2013 17:49 schreef HaywoodJablome het volgende:

[..]

spot ik daar een verwijzing naar het Klokhuis?
Fetze is al lang met pensioen, die heeft met dit schandaal niks te maken.. :P
ZuidKardinaalvrijdag 14 juni 2013 @ 17:53
quote:
Balkonië heeft het moeilijk.

Balkonië, al jaren lang de favoriete bestemming van veel bewuste thuisblijvers, vreest dit seizoen aanmerkelijk minder toeristen te begroeten. Vladimir Balozac, van het Balkonisch toeristenbureau maakt zich ernstig zorgen over de huidige ontwikkeling.

"Je zou denken dat met de huidige crisis, Balkonië juist populairder zou worden, maar niks is minder waar. Veel thuisblijvers kiezen tegenwoordig voor een zogenaamde staycation, dat heeft een wat hipper imago dan het degelijke Balkonië".

Ook het weer werkt niet echt mee. In Balkonië was de lente dit enkele maanden te laat, en het land wordt nog steeds geplaagd door wisselvallig weer. Voor de mensen die op staycation gaan, is het weerbeeld overigens niet beter.

Ook plekken als Bad Meingarten en Rundumhausen kampen met een terugloop van bezoekers.
ZuidKardinaalvrijdag 14 juni 2013 @ 17:53
u ziet, ik heb niks te doen op dit moment
BORRREETJEEEvrijdag 14 juni 2013 @ 17:56
Je vergeet Tuinesieë.
ZuidKardinaalvrijdag 14 juni 2013 @ 17:59
quote:
1s.gif Op vrijdag 14 juni 2013 17:56 schreef BORRREETJEEE het volgende:
Je vergeet Tuinesie.
Met Tunesië gaat het juist heel erg goed. Vooral het all-in concept is daar een succes.
HaywoodJablomevrijdag 14 juni 2013 @ 18:00
quote:
PINKPOP EN GORDON SLAAN HANDEN INEEN

In een move die bij velen wellicht voor gefronste wenkbrauwen zal zorgen hebben de immer goedlachse Gordon en Pinkpop-daddy Jan Smeets vandaag aangekondigd in de toekomst nauw samen te gaan werken.

"Gordon heeft geen poespas nodig om een topact neer te kunnen zetten, dat spreekt voor zich, maar het zijn niet alleen zijn muzikale kwaliteiten die aanlokkelijk zijn voor Pinkpop." aldus een zichtbaar opgetogen Jan. "Denk alleen al aan zijn jarenlange ervaring met presenteren en natuurlijk zijn onovertroffen gevoel voor humor, dat generaties met elkaar kan verbinden, één van de doelen die ik mezelf ieder jaar weer stel als ik met Pinkpop bezig ben."

"Het wordt lachen-gieren-brullen, reken maar van yes!" voegt de gedistingeerde alleskunner daar aan toe. "En wie is er nou pinker dan ik, al heb ik het nu niet over de inhoud van mijn broek, als je begrijpt wat ik bedoel!" besloot hij met een kwinkslag.
Dan, serieus: "Kijk, ik heb een gigantische bak stront over me heen uitgestort gekregen de laatste jaren, maar met Pinkpop heb ik eindelijk de liefde van mijn leven gevonden. Dit kan nooit meer kapot."

Waarvan acte.
ZuidKardinaalvrijdag 14 juni 2013 @ 18:04
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 juni 2013 18:00 schreef HaywoodJablome het volgende:

[..]

_O-

Maar tegelijkertijd: best dicht bij de werkelijkheid :{
HaywoodJablomevrijdag 14 juni 2013 @ 18:04
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 juni 2013 18:04 schreef ZuidKardinaal het volgende:

[..]

_O-

Maar tegelijkertijd: best dicht bij de werkelijkheid :{
daarom is het ook zo goed :P
ZuidKardinaalvrijdag 14 juni 2013 @ 18:25
quote:
Achterstand allochtone leerlingen nog groot.

Ondanks alle aandacht de laatste jaren, lopen de schoolprestaties van Marokkaanse en Turkse leerlingen lopen nog steeds achter bij die van Nederlandse. Dat berichtte de landelijke Koepel Middelbare Scholen afgelopen week.

Kees Knuffelaar, deskundige op gebied van schoolprestaties: “We hebben veel vooruitgang geboekt de laatste jaren, op het gebied van rekenen en taal doen deze leerlingen het goed. Toch zijn zijn er veel vaardigheden die ze missen”.

Onder andere het spieken blijkt bij hen slechts gebrekkig ontwikkeld. Als de allochtonen het al proberen, blijkt het vaak een nogal onhandige poging, en lopen ze tegen de lamp. Met als risico dat de hele stad op zijn examenuitslagen moet wachten.

Knuffelaar: “daar zie je dan toch die achterstand. Autochtone leerlingen spieken al jaren zonder gepakt te worden. Dat lukt de allochtone leerlingen gewoon nog niet.”
ArnieAlbertsvrijdag 14 juni 2013 @ 18:55
quote:
Vastzittende hand eindelijk verwijderd uit achterste bobtail

In Vlaanderen is een bobtail met succes behandeld tegen een hand die vastzat in zijn achterste. De hond Samson hoopte nu eindelijk vrij en vrolijk door het leven te kunnen gaan en, naar eigen woorden "Met mijn baasje Gertje nu liedjes te zingen, zo".

Bekende dierenmishandelaar Peter T. stak al in 2005 zijn hand in de hond, maar pas nu heeft zijn baasje Gert V. besloten hem en het dier van elkaar te scheiden. Helaas had de bobtail echter pech, want kort na de ingreep stak bekende TV-kok Dirk B., ook wel bekend als Berend B., op zijn beurt zijn hand in de bobtail's achterste.

Gert V. heeft aangekondigd dat het deze keer de laatste 'wisseling van de wacht is geweest' en graag een nieuwe muziek-CD met de hond wil opnemen, mede omdat de hond door de recente ontwikkelingen volgens eigen zeggen "toonhoogtes kan halen die hij tot voor kort niet meer kon bereiken".
ZuidKardinaalvrijdag 14 juni 2013 @ 18:57
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 juni 2013 18:55 schreef ArnieAlberts het volgende:

[..]

Arme hond. En dan te bedenken dat de burgermeester dit al die jaren geweten heeft. :P
ArnieAlbertsvrijdag 14 juni 2013 @ 18:59
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 juni 2013 18:57 schreef ZuidKardinaal het volgende:

[..]

Arme hond. En dan te bedenken dat de burgermeester dit al die jaren geweten heeft. :P
SRT40.png

MOP!
ZuidKardinaalvrijdag 14 juni 2013 @ 19:13
quote:
Plannen komkommertijd uitgelekt.

Aan de vooravond van de komkommertijd zijn de plannen van dit jaar door een computerfout bekend geworden.

Dit kwam aan het licht toen een anonieme internetter wat rond aan het surfen was, en de link 'komkommertijd 2013' zag staan. Na het klikken op de link bleken de daadwerkelijke plannen al op internet te staan. Het comité Komkommertijd 2013 wijdt dit aan een 'stomme fout'.

In het document stond onder andere dat de komkommertijd-hype dit jaar zou draaien om een vermiste kast geafrikaniseerde honingbijen, beter bekend als 'killer bees'.

Het comité zit met de handen in het haar, want ze moeten nu een nieuwe hype bedenken. Een poema, of andere ontsnapte katachtige is helaas geen optie, omdat Limburg eerder dit jaar daarmee al de primeur had.

Willy Vermeij van het Comité Komkommertijd 2013 ziet ook de positieve kanten van het verhaal 'Wellicht kunnen we weer eens een wat onbekender beest onder de aandacht brengen. Na de komkommertijd in 1999 kende iedereen opeens de lanspuntslang'.
HaywoodJablomevrijdag 14 juni 2013 @ 19:15
ik wil maar even kwijt dat ik al je stukjes met plezier lees, ts.
edit: en ook die van arniealberts uiteraard.

[ Bericht 27% gewijzigd door HaywoodJablome op 14-06-2013 19:16:14 (props where props is due.) ]
ZuidKardinaalvrijdag 14 juni 2013 @ 19:17
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 juni 2013 19:15 schreef HaywoodJablome het volgende:
ik wil maar even kwijt dat ik al je stukjes met plezier lees, ts.
edit: en ook die van arniealberts uiteraard.
:)
ArnieAlbertsvrijdag 14 juni 2013 @ 19:42
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 juni 2013 19:15 schreef HaywoodJablome het volgende:
ik wil maar even kwijt dat ik al je stukjes met plezier lees, ts.
edit: en ook die van arniealberts uiteraard.
_O_
ZuidKardinaalvrijdag 14 juni 2013 @ 19:47
quote:
Bezuinigen op WC-eend is korte-termijndenken.

Opinie
De geplande bezuiniging op het schoonmaken van wc's in Den Haag getuigt van weinig visie, vinden de auteurs van dit stuk. Zeker, bezuinigen is nodig. En op korte termijn valt er veel te besparen door de ambtelijke toiletten niet met WC-eend, maar met een goedkoper huismerk te reinigen. Maar het is een denkfout om WC-eend alleen als kostenpost te behandelen.

Als de wc met WC-eend is schoongemaakt, blijft hij veel langer fris. En dat vertaalt zich in arbeidsproductiviteit van blije ambtenaren. Het is bekend dat ambtenaren erg vies zijn van stinkende wc's. Er zijn al geruchten dat ambtenaren in de toekomst maar bij de buren naar de wc gaan. Die extra 5 minuten lopen, wat denk je dat dat kost?

En zou Obama denken als hij op staatsbezoek van onze faciliteiten gebruik wil maken? Een schoon toilet is een visitekaartje voor ons land, dat ongelofelijk veel goodwill kan kweken.

WC eend vervangen voor een goedkoper merk schoonmaakmiddelen is dan ook een heilloze weg. Een verstandig land investeert juist in extra WC eend. Die investering wordt dubbel en dwars terugverdiend. Maar dan moet je als land wel durf hebben. Nederland dreigt op dit vlak de boot te missen.

Donald en Katrien Duck


Donald Duck is medewerker public relations WC-eend. Katrien Duck is medewerster wetenschappelijk onderzoeksbureau WC-eend.


[ Bericht 0% gewijzigd door ZuidKardinaal op 14-06-2013 23:49:28 ]
ZuidKardinaalvrijdag 14 juni 2013 @ 19:50
zo.. nu genoeg voor vandaag.. :)
HaywoodJablomevrijdag 14 juni 2013 @ 20:01
quote:
TOPIC IN ROUW GEDOMPELD NA AFSCHEID TS

Het onsuccesvolle doch door bij een selecte in crowd zeer geliefde topic met daarin zelfverzonnen pardoiërende nieuwsberichten op het obscure Fok forum is in diepe rouw gedompeld nu topic starter ZuidKardinaal aangegeven heeft er de brui aan te geven. Ondanks het feit dat hij zijn post afsloot met een welhaast plagerig 'genoeg voor vandaag' zijn medeforumisten pessimistisch gestemd.
"Dit is gewoon vet kut, weet je" vertelt een poster die anoniem wenst te blijven. "TS zit ons lekker te maken met allerlei prachtige stukjes en de belofte dat hij hij terugkomt, maar je weet gewoon hoe dat werkt hier, dit topic zakt weg in de vergetelheid en knappe jongen die het dan weer gereanimeerd krijgt. Wat word ik nu geacht te doen met mijn tijd, he? Het is godverdomme niet te geloven!".

"Ja, ik vind het ook wel jammer, hij had nog niet eens 450 stukjes geschreven." aldus een andere poster, die opvallend genoeg ook anoniem door het leven wenst te gaan.

Wij wensen hen die nu beroofd achterblijven sterkte toe in deze moeilijke tijd.
ZuidKardinaalvrijdag 14 juni 2013 @ 20:05
:D
ArnieAlbertsvrijdag 14 juni 2013 @ 20:08
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 juni 2013 20:01 schreef HaywoodJablome het volgende:

[..]

Nice :D
HaywoodJablomevrijdag 14 juni 2013 @ 20:09
quote:
10s.gif Op vrijdag 14 juni 2013 20:08 schreef ArnieAlberts het volgende:

[..]

Nice :D
jij bent anonieme poster nummer twee he :P
ZuidKardinaalvrijdag 14 juni 2013 @ 23:30
Nog 1tje dan.

quote:
Natuurvolk in de knel
Met de wereldwijde ontbossing en intensivering van de landbouw, komen steeds meer inheemse volken in de knel. Zo ook in Nederland. De tradities van het oude Reizigersvolk staan sterk onder druk. Opperhoofd Gerard Wolters trok in traditionele kleding naar Den Haag om aandacht te vragen voor het lot van zijn volk.

De Reizigers zijn een natuurvolk dat ongeveer 30.000 zielen telt. Ze worden ook wel eens kampers of woonwagenbewoners genoemd, maar volgens Wolters kloppen die termen niet. 'Die zijn bedacht door blanke missionarissen, die weinig van onze tradities weten.'

De Reizigers stammen af van een trots, nomadisch volk. Velen van hen bewonen nog steeds een originele nomadenwoning, de zogenaamde wagen. De reizigers leven in een unieke harmonie met de natuur. Met het verbouwen van planten weten ze geheel in hun eigen levensonderhoud te voorzien.

Maar de Nederlandse regering erkent hun manier van leven niet, en behandelt hun unieke manier van landbouw als 'illegaal'. Met bulldozers worden de plantages van de Reizigers vernietigd. Wolters: 'dat laten we niet zomaar gebeuren natuurlijk. Maar wees eerlijk, tegen bulldozers doe je weinig.' Dat sommige Reizigers uit machteloosheid naar gewelddadiger middelen grijpen wil Wolters niet goedkeuren, maar hij begrijpt het wel.

Wolters: Ik zie het somber in. Het zo zo maar kunnen, dat mijn generatie de laatste is die de oude manier van leven nog gekend heeft. Dat zou toch zonde zijn?


[ Bericht 0% gewijzigd door ZuidKardinaal op 14-06-2013 23:36:28 ]
Flippieezaterdag 15 juni 2013 @ 02:29
wee nie
ZuidKardinaalmaandag 17 juni 2013 @ 21:42
quote:
Medeplichtige Star Wars Prequels woonde jaren in de VS.

Een medeplichtige aan de Star wars prequels blijkt jaren lang in Amerika te hebben gewoond. Na het maken van de films verhuisde de toen 34-jarige Oekraïner Peter Terjenko naar de VS, waar hij een Amerikaans paspoort kreeg, en zelfs enkele belastingvoordelen genoot.

Over wat er gebeurd is in de jaren dat de films zijn opgenomen, wil Terjenko weinig kwijt. Volgens hem ging het alleen om 'enkele kleine bijrollen'.

Volgens Rudi Weselstein van het IMDB, zegt het feit dát hij al aan de films heeft mee gewerkt, al genoeg. 'Hij was er al die jaren bij. Voor mij staat dan eigenlijk al vast dat ook hij medeschuldig is aan wat er toen is gebeurd'. IMDB wil een onderzoek, naar hoe het kan dat medeplichtigen aan slechte films bescherming genieten in de VS.

Eerder was al bekend dat de makers van Home Alone 3 en Baby's Day Out jarenlang ongestoord in Argentinië hebben kunnen wonen.

HaywoodJablomemaandag 17 juni 2013 @ 22:01
*O*
ZuidKardinaaldinsdag 18 juni 2013 @ 17:47
:)
capuchon_jongenwoensdag 19 juni 2013 @ 00:30
quote:
Jongen verkracht door capuchonverkrachter

Brussel - Een jongen van 12 is gisteren verkracht door de capuchonnenverkrachter. De capuchonnen verkrachter, een vrouw van 30 heeft al meer dan 10 slachtoffers gemaakt. Allemaal waren de kinderen tussen de 10 en 13 jaar en droegen een capuchon trui of vest. De verkrachter werkt heel vreemd. eerst sleurt ze de jongens in een bestelwagen (door aan de capuchon te trekken) daarna worden ze vastgebonden en vervolgens hangt de capuchonnen verkrachter het slachtoffer aan een haak waardoor het slachtoffer kokhalst en moeite heeft om te ademen. daarna wordt het slachtoffer anaal vernederd door een dildo en wordt vervolgens vast gehangen aan een boom in het bos.
de vrouw is uit beschrijving 1 meter en 70 centimeter groot, dun gebouwd. droeg 9 van de 10 gevallen een dikke capuchon vest en zou een jaar of 30 zijn. weet je meer over de dader? neem dan snel contact op met de politie
srry voor slecht
Nederlands, laag geschoold enzo
ZuidKardinaaldonderdag 7 november 2013 @ 22:09
quote:
Psycholoog vraagt aandacht voor de problemen van Zeer Geweldige mensen.

Een lekker figuur hebben, geweldig zijn in bed, de grappigste van elk feestje.. het leven is leuk als je geweldig bent. Of toch niet? Professor S Slaatje vraagt aandacht voor de problemen van de Zeer Geweldige medemens. Want als je té geweldig bent kan de zegen juist in een vloek veranderen.

Ongeveer 2.5% van de bevolking mag zich Zeer Geweldig noemen. Zeer Geweldige mensen vinden vaak geen aansluiting bij de gewone medemens. Ivo Niehe, een Zeer Geweldig persoon, kan erover meepraten. 'Als Zeer Geweldig Mens zijn je hobby's zoveel interessanter, je gedachten zoveel diepzinniger, je ideeën zoveel beter dan de rest, dat je gewoon té weinig raakvlakken hebt met gewone mensen. Dat voelt vaak erg eenzaam, ja'.

Ook sociale interactie gaat vaak lastig, omdat Geweldige Mensen op een andere golflengte zitten. Discussies tijdens feestjes zijn erg moeilijk voor Niehe: 'Ik heb altijd gelijk, maar ik krijg het nooit'.

Zeer Geweldige mensen raken vaak gedemotiveerd doordat de rest hun snelle tempo niet bij kan houden. Niehe: 'Het verkeer is verschrikkelijk. Ik heb de reflexen van een straaljagerpiloot, maar de maximumsnelheid geldt helaas voor iedereen, dus ook voor mij. Ik verveel me kapot. Wat mij betreft mag de maximumsnelheid worden afgeschaft voor mensen die goed kunnen rijden. Maar ja,. dat ligt gevoelig in Nederland, waar je nog altijd met je kop niet boven het maaiveld uit mag steken'..

Professor Slaatje: 'Zeer Geweldig zijn is nog steeds een taboe in het egalitaire Nederland. Als je als Zeer Geweldig uit de kast komt verslijten mensen je al snel voor arrogant. Of je krijgt flauwe opmerkingen zoals 'als je zo geweldig bent, waarom heb ons belastingformulier nog niet ingevuld? '.
Terwijl geweldig zijn iets is wat gewoon bij je hóórt, net zoals je lengte of de kleur van je ogen. Ik zie niet in waarom men daar zo kinderachtig over doet'.

Professor Slaatje zet zich in om de positie van Zeer Geweldige mensen te verbeteren. Zo heeft hij een testbureau waar je voor het luttele bedrag van 240 euro een bewijs kan krijgen dat je Zeer Geweldig bent.

Ook wil hij wat voor Zeer Geweldige Kinderen betekenen. Hij denkt erover een vereniging voor ouders van Zeer Geweldige Kinderen op te richten. Slaatje: 'De eerste 4 miljoen aanmeldingen zijn al binnen. Blijkbaar is het aantal Zeer Geweldige Kinderen in Nederland hoger dan voorheen aangenomen werd'.

Slaatje: het onderwerp komt steeds meer en meer op de agenda. Dat is een gunstig teken. Maar we zijn er nog lang niet.


[ Bericht 0% gewijzigd door ZuidKardinaal op 07-11-2013 22:59:08 ]
meneermandonderdag 7 november 2013 @ 23:10
Vers van de pers: Kuttopic is kut
Karboenkeltjewoensdag 19 maart 2014 @ 11:07
quote:
Nier als borg voor woning

In een pilot van woningcorporatie Frenus te Wijchen hebben 481 mensen een nier ingeleverd als borg voor hun woning. Tijdens de 5 jaar durende looptijd bleek de borgnier een aantal voordelen te hebben. Zo bleken er 92% minder woningen met een betalingsachterstand verlaten te worden.

Frenus directeur Kees Egberts: "Een deurwaarder inschakelen is zelden meer nodig. Mensen hebben liever hun nier terug." Ook is er minder onderhoud nodig om de woning gereed te maken voor een nieuwe bewoner. De kosten worden verrekend door plakjes van de nier te snijden en uit de proef blijkt dat de meeste mensen hun nier intact terug willen krijgen.

Egberts: "Dit initiatief is een groot succes. We onderzoeken de mogelijkheid om andere organen als borg te accepteren. Ook kunnen mensen in de toekomst hun huurwoning kopen met een orgaan. Voor een hart zou je bijvoorbeeld eigenaar van je portiekflat worden. Zonder hypotheek!"
Keukendrolwoensdag 19 maart 2014 @ 11:19
Leuk topic, hoewel ik nu eigenlijk moet studeren.

Maarja, iedere reden om iets nutteloos te doen is even goed als elke andere.
ZuidKardinaalwoensdag 19 maart 2014 @ 13:05
quote:
7s.gif Op woensdag 19 maart 2014 11:07 schreef Karboenkeltje het volgende:

[..]

_O-
Karboenkeltjevrijdag 21 maart 2014 @ 11:53
quote:
Invasie van stokstaaktjes in Oezbekistan

Paramilitaire stokstaartjes zijn Oezbekistan in grote getale binnengetrokken. De grootste concentratie bevind zich in het zuidelijk gewest Dushanbe waar de bevolking lijdt onder een waar schrikbewind. Vele getuigen hebben stokstaartjes gesignaleerd die met grote wreedheid rechtop staan en strategisch hun holen induiken.

De verdedigende troepen van Oezbekistan trokken zich in allerijl terug vanwege zware verliezen tijdens de eerste schermutselingen met de koddige mangoesten. De stokstaartse genie groef uitgebreide netwerken om achter de Oezbeekse linies verrassingsstilstandingen uit te voeren.

Generaal Aardmannetje heeft de bevolking gesommeerd stokstijf rechtop te staan en paranoïde om zich heen te kijken op straffe van straf. De voorraden van insecten zijn geplunderd en schorpioenen zijn een schaars goed geworden. Handelaren vragen exorbitante prijzen op de zwarte mart van geleedpotigen.

Tijdens crisisberaad van de V.N. Veiligheidsraad is een motie ingediend om haviken in te zetten. Het civetkatse lid heeft haar veto tegen de havikenmotie ingezet. De gespannen situatie wordt argwanend in de gaten gehouden door de internationale gemeenschap.
Homijnvrijdag 21 maart 2014 @ 18:19
quote:
Boom doet aanklacht wegens ongewenste intimiteiten
FRYSLÂN, vrijdag - De eik op de hoek van de Beukenlaan en de Linde in Schubbekutteveen heeft bij de regionale politie een aanklacht ingediend wegens ongewenste intimiteiten. Hij zegt dat een FOK!-user tegen hem aan stond te rijden.

De user, die de naam Linkse_Boomknuffelaar hanteert, ontkent de aanklacht. "Ik denk dat deze claim bij de rechter geen stand hout", aldus de zelfverklaarde zolderkamerautist. De boom houdt de aanklacht echter overeind. "Hij lebberde mijn stam af en zat aan mijn eikel. Ik ben hier niet van gediend." De rechtszaak staat gepland voor dinsdag 1 april.
ZuidKardinaalvrijdag 21 maart 2014 @ 18:20
:D

stand hout
Homijnvrijdag 21 maart 2014 @ 18:22
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 juni 2013 16:56 schreef Jovatov het volgende:
Foktopic verdwijnt snel naar de krochten der internet

Een FOK!topic van gebruiker ZuidKardinaal is snel naar de krochten der internet verdwenen. Het idee van de gebruiker om nieuwsberichten zoals die door DeSpeld of The Onion worden geschreven te delen met elkaar sloeg niet erg aan.Gebruiker KolonelKhedaffi was kort maar krachtig 'Wat? Nee.'

Dat het topic ooit nog succesvol wordt ligt niet in de lijn der verwachting. Gebruiker Jovatov reageert: 'Wie heeft er nu zin om een heel nieuwsbericht te verzinnen? Daar heb ik echt geen tijd voor.'
Dit soort berichten vind ik altijd gaaf :D

Ik heb er eerder deze week zelf nog eentje gemaakt:
KLB / Mensen die 'onderzoek' hebben gedaan

En vorige week nog deze:
KLB / Objectiviteit op frontpage fok

En wat langer geleden:
KLB / Slecht geschreven stukken op Wikipedia

*O*

[ Bericht 4% gewijzigd door Homijn op 21-03-2014 18:35:09 ]
Boldfacevrijdag 21 maart 2014 @ 18:32
Oudje uit 2013, na de zoveelste onthulling van dopinggebruik door een oud-wielrenner: NWS / Ook oud-wielrenner Danny Nelissen bekent

quote:
Wielrenner onthult niet-dopinggebruik
HOOGEVEEN - Voormalig amateurwielrenner Arjan Veenstra heeft vandaag bekend dat hij tijdens zijn actieve loopbaan nooit doping heeft gebruikt. De nu 40-jarige Veenstra, die tussen 1998 en 2003 reed voor De Peddelaars, deed die bekentenis vandaag voor de camera's van RTV Drenthe.

Het statement van de Drentse oud-renner is opmerkelijk, aangezien tot dusver werd aangenomen dat alle Nederlandse wielrenners, net als hun buitenlandse lotgenoten, jarenlang stijf stonden van de doping. Veenstra blijkt een uitzondering op die regel. 'Het is simpelweg nooit in me opgekomen. Ik dacht altijd dat wielrennen een sport was', aldus Veenstra vandaag. 'Dat anderen mij voorbij reden, heb ik altijd aan hun fysieke, sportieve kwaliteiten toegeschreven. Onvoorstelbaar dom als je er nu op terugkijkt, maar het is helaas zo gegaan. Daar loop ik niet voor weg.'

Naïef
De betekenis van Veenstra heeft een schok teweeg gebracht in wielrenminnend Nederland. 'Dit is gewoon onvoorstelbaar. Ik ben verbijsterd', laat oud-Raborenner Michael Boogerd weten. 'Ik wist niet dat zoiets kon', aldus wielrenkenner Danny Nelissen. 'Dit soort stuitende naïviteit mag niet zonder gevolgen blijven', zegt Boogerds oud-collega Thomas Dekker. 'Die man heeft gewoon schijt gehad aan alle geldende normen binnen onze sport.'

Ook sportjournalisten reageren ontzet op de affaire-Veenstra. 'Wedstrijden waaraan deze man meedeed, zijn uitgebreid op tv in beeld gebracht. Door ons. Wij stonden daar. Met onze camera's, onze microfoons en samengeknepen billen. Nooit hebben wij journalisten iets gemerkt van zijn niet-dopinggebruik. Reken ik dat mezelf aan? Ja, dat reken ik mezelf aan', aldus een oud-sportcommentator die vanwege verregaande imagobeschadiging anoniem wenst te blijven. 'Nooit hebben we vraagtekens gezet bij de niet-noemenswaardige en bij vlagen zelfs belabberde prestaties die Veenstra op de weg liet zien. Nooit zijn er alarmbellen gaan rinkelen.'

Spijt
De oud-amateursporter, die na zijn carrière niet in een zwart gat viel, omdat hij een solide baan als registeraccountant heeft, zegt nu spijt te hebben van zijn gedrag destijds. Veenstra: 'Het is nooit mijn bedoeling geweest om een buitenbeentje te zijn. Het spijt me als collega's mijn cleane status als a-collegiaal hebben ervaren.'

De ontdekking van de laatst overgebleven niet-gedrogeerde wielrenner is ook in het buitenland niet onopgemerkt gebleven. De gezaghebbende Franse sportkrant L'Équipe spreekt van 'een speld in een hooiberg, die onverwacht toch is gevonden', terwijl de Amerikaanse sportzender inmiddels spreekt van Veenstra-gate.

Ontzet
Inwoners van Hollandscheveld, waar de voormalig wielrenner nu met zijn gezin woont, reageren eveneens vol ontzetting en verbijstering. 'Het is zo'n slimme, verstandige man. Dan houd je dit echt niet voor mogelijk', vertolkt een buurman de gevoelens die binnen de kleine gemeenschap massaal leven. De KNWU kon vandaag nog niet zeggen of de resultaten van Veenstra met terugwerkende kracht alsnog uit de uitslagen worden geschrapt.
ZuidKardinaalvrijdag 21 maart 2014 @ 18:40
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 maart 2014 18:22 schreef Homijn het volgende:

Dit soort berichten vind ik altijd gaaf :D

*O*
quote:
Overleden gewaand topic rijst op uit het graf.
-Van onze correspondent.
Het topic ' Schrijf je eigen The Onion/De Speld verhaal' is na driekwart jaar herrezen uit het graf. Het topic, dat ooit begon als een veelbelovend jong topic, werd na een korte en problematische geschiedenis vol drank en drugs op 14 juni 2013 dood verklaard.

Geruchten dat het topic niet écht dood was, deden al langer de ronde op internet, maar werden in eerste instantie niet serieus genomen. Tot aan nu.

Topicstarter Zuidkardinaal kan haar geluk niet op . 'Ik ben altijd blijven hopen, maar dit had ik niet verwacht'.

ZuidKardinaal is per onmiddellijk naar ONZ vertrokken om haar lang verloren topic in de armen te sluiten. Ze kan niet wachten tot het zo ver is. 'Wat ik de komende weken ga doen? Veel tijd samen door brengen met mijn topic natuurlijk. We hebben zoveel in te halen!

'Fok! oprichter Danny Roodbol is blij verrast, maar niet verbaasd. 'Ik wist wel dat dit topic niet lang dood kon blijven. Echte kwaliteit komt altijd wel bovendrijven'.
ZuidKardinaalvrijdag 21 maart 2014 @ 18:40
quote:
11s.gif Op vrijdag 21 maart 2014 18:32 schreef Boldface het volgende:
Oudje uit 2013, na de zoveelste onthulling van dopinggebruik door een oud-wielrenner: NWS / Ook oud-wielrenner Danny Nelissen bekent

[..]

_O-
Homijnvrijdag 21 maart 2014 @ 18:42
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 maart 2014 18:40 schreef ZuidKardinaal het volgende:

[..]

[..]

_O_

Ik had trouwens niet eens in de gaten dat het topic al zo oud was. Ik moest toen nog door kdaalder worden uitgevonden. ;(

[ Bericht 0% gewijzigd door Homijn op 21-03-2014 19:41:16 ]
helemaalnaardemavovrijdag 21 maart 2014 @ 18:44
Mooien garpen. Dit is een qualiteitschtopqiue. Dit verdient wel een topique van de maand.
Homijnvrijdag 21 maart 2014 @ 18:52
quote:
4s.gif Op vrijdag 21 maart 2014 11:53 schreef Karboenkeltje het volgende:

[..]

Bedankt voor je nieuwsberichten en de geslaagde topic-kick ^O^
Homijndinsdag 25 maart 2014 @ 13:31
quote:
Kijkcijferkanon Ivo Niehe naar Nederland 3
Niemand minder dan de onvolprezen Ivo Niehe gaat het kwakkelende Nederland 3 uit het slop trekken. De alom geroemde tv-presentator en entertainer is bereid gevonden om een dagelijkse show in de vroege avond te verzorgen. In "Ivogod" gaat de immer bescheiden gebleven, sympathieke talkshowhost in gesprek met belangrijke gasten, onder wie hijzelf.

Dat meldt de TROS in een persbericht dat mede door de succesvolle televisieman is ondertekend. Sinds jaar en dag is de TV Show, uitgezonden op Nederland 1, een kijkcijfertopper bij uitstek. "Het is unaniem een belachelijk groot succes", zegt Niehe. "Dankzij mij gaat het nu zo goed met Nederland 1 dat ze wel een tijdje zonder TV Show kunnen."

Niehe (67) zegt dat de netmanager van het jonge, hippe Nederland 3 een klemmend beroep op hem deed. "Samengevat was zijn vraag eigenlijk: Ivo, help ons alsjeblieft uit de brand met je ongekende vakmanschap en presentatievaardigheden. Als zo'n vraag op je pad komt, kun je eigenlijk geen nee zeggen. Het gaat om het voortbestaan van de Publieke Omroep", aldus een opgetogen Niehe. Aan het format van de show wordt nog gewerkt, maar terugkerende onderdelen zijn onder meer 'De monoloog', 'Het kwartiertje van Ivo' en 'In gesprek met mezelf'.

De eerste uitzending van Ivogod is op dinsdag 1 april om 19:30 uur. De avond ervoor, maandag 31 maart, is een 3 uur durende compilatie te zien met hoogtepunten uit de indrukwekkende loopbaan van Ivo Niehe. "Dat is maar een gedeelte van de compilatie, maar ach... de rest plannen we vast een andere keer nog in", reageert Niehe gelaten en begripvol.

Voetbalbond UEFA heeft verheugd gereageerd op de komst van Ivo Niehe naar Nederland 3, een belangrijke partner in het uitzenden van Champions League-duels. Voorzitter Michel Platini: "Ivo is een man die hier in Frankrijk een onuitwisbare indruk heeft achtergelaten. Vanwege de uitzending van Ivogod beginnen alle wedstrijden voortaan 30 minuten later."
ZuidKardinaaldinsdag 25 maart 2014 @ 14:26
Die God denkt dat hij Ivo Niehe is.. :D
Homijndonderdag 27 maart 2014 @ 16:15
quote:
Dion Graus verruilt kamer voor dierenbos
DEN HAAG - Opnieuw opschudding binnen de PVV: kamerlid Dion Graus stopt met onmiddellijke ingang als volksvertegenwoordiger. De Limburgse dierenvriend gaat verder als karakter in de Fabeltjeskrant en wordt inwoner van het Grote Dierenbos. Geert Wilders heeft verbaasd op het vertrek van Graus gereageerd: "Dit was niet nodig."

De door de linkse media zorgvuldig georchestreerde hetze tegen de PVV van afgelopen week vormde de opmaat tot het vertrek van Graus. Tijdens verkiezingsavond stelde Wilders in een Haags café de vraag: "Willen jullie meer of minder Marokkanen?", waarna het publiek "minder, minder, minder!" scandeerde. "Dan gaan we dat regelen", loog Wilders, die al 15 jaar in de Tweede Kamer zit zonder iets te bereiken.

Felle taal
Het incident luidde het vertrek in van de PVV-kamerleden Van Klaveren en Vliet. Ook Europees fractievoorzitter Stassen en diverse statenleden stapten op. Zoals vaker bij vertrekkende PVV-kamerleden had Graus weer stevige kwalificaties klaarliggen. Het vertrek van Hero Brinkman in maart 2012 becommentarieerde hij met de uitspraak "Na Hero hebben we nog altijd: Sisi, Pepsi en Fanta".

Feller werd de toon van Graus na het vertrek van de collega's Hernandez en Kortenhoeven in juli 2012: "Hoe minder nestvervuilers en matennaaiers hoe beter. Hoe beter voor de PVV en hoe beter voor volk en vaderland." In oktober 2013 deed Graus er nog een schepje bovenop toen Louis Bontes door Wilders uit de PVV-fractie werd gezet: "In de tijd van Michiel de Ruyter werden dit soort mensen gekielhaald!", twitterde de dierenvriend.

Stroomversnelling
Het vertrek van Graus kwam in een stroomversnelling nadat Graus vorige week verbaasd reageerde op het vertrek van kamerlid Van Vliet. "Ik begrijp er niets van. In ons programma staat al vanaf het begin een stop op massa-immigratie. Daar is hij toch ook mee akkoord gegaan. Ik weet het ook allemaal niet meer. Ik ga met de dag meer vertrouwen in dieren dan in mensen krijgen."

Taal die Graus deze week nog eens herhaalde. Hij durft naar eigen zeggen voor geen enkele fractiegenoot nog zijn hand in het vuur te steken. Dat doet hij alleen voor een wilde leeuw. "Bij mijn goede vriend Dion is het besef ontstaan dat hij geen vertrouwen meer heeft in mensen en dat hij daarom geen volksvertegenwoordiger - dus een vertegenwoordiger van mensen - meer kan zijn", licht Wilders toe. "Ik vind dat onzin. Je kunt prima kamerlid zijn zonder dat je de belangen van je kiezers behartigt; dat bewijs ik al mijn hele politieke carrière. Het vertrek van Dion was dan ook niet nodig, maar ik respecteer zijn beslissing."

Dierenbos
De laatste Limburgse ridder, die naar eigen zeggen altijd 'heeft gevochten als een leeuw voor alle dieren in de fractie', wordt nu inwoner van het Grote Dierenbos en gaat voortaan als Dion de Leeuw door het leven. Meneer de Uil heeft verheugd gereageerd op de komst van Dion. "Sinds Arthur de Leeuw hebben we geen leeuw meer gehad in ons bos. Dion voelt zich al goed thuis bij ons. Hij was verrassend snel gewend. De stap van de PVV-standpunten naar de fabeltjes in ons bos bleek uitermate gering."
Linkse_Boomknuffelaardonderdag 27 maart 2014 @ 17:42
quote:
11s.gif Op donderdag 27 maart 2014 16:15 schreef Homijn het volgende:

[..]

:D
Homijnmaandag 31 maart 2014 @ 22:25
quote:
Maandelijkse alarmtest verplaatst
De maandelijkse test van het luchtalarm wordt deze maand verplaatst van de eerste maandag naar de eerste dinsdag van de maand. Dat heeft minister Plasterk van Binnenlandse Zaken besloten op advies van de nationaal coördinator terrorismebestrijding (NCTb). De minister heeft in allerijl een dwangbevel verstuurd aan alle gemeenten in Nederland.

Een reden voor de verplaatsing van het alarmtijdstip is niet afgegeven. Ook wilde Plasterk niet zeggen of er sprake is van een concrete terroristische bedreiging. Hij benadrukt dat het om een routinematige, terugkerende actie gaat. De verplaatsing bekent concreet dat het luchtalarm niet op maandag 6 april om 12.00 uur klinkt, maar morgenmiddag al. Omdat bange, wantrouwende kinderen op Twitter vragen stelden als "worden we nu plat gebombardeerd?" is premier Rutte vanavond opnieuw in het Jeugdjournaal verschenen. Hij zei: "Gaan jullie maar rustig slapen, de regering waakt over u. Ai bullief its pies foor ouwer taim."

Coördinatiecentrum
Analisten zijn op dit moment om de cryptische boodschap van Rutte om te zetten van steenkolenengels naar Nederlands. Omdat gemeenten hun planning plotsklaps moeten omgooien, is een nationaal coördinatiecentrum ingesteld. Dit is bereikbaar op het speciale telefoonnummer 0900-0104.

Geruchten als zouden de Duitsers of Russen voornemens zijn om ons land binnen te vallen, worden door minister Hennis van Defensie stellig ontkend. "Dat is je reinste ONZ. Mij fopje niet zomaar", liet zij weten. Of het maandelijkse Pet Shop Boys-alarm op 3FM ook op het nieuwe tijdstip klinkt, is nog niet duidelijk. De deejays Ekdom en Veenstra waren maandagavond niet voor commentaar bereikbaar.
Academicusdinsdag 1 april 2014 @ 10:02
Fokkers massaal aan de vrouw

van onze redactie - Nu de winter definitief uit ons land is vertrokken, duiken overal berichten op dat Fokkers massaal aan de vrouw raken. Ook zou er door hen seks worden bedreven met hun nieuwe aanwinsten.

In diverse steden en dorpen zijn fokkers, die soms jaren lang verstoken zijn geweest van zonlicht, op straat gesignaleerd met een vrouw aan hun zijde. Het nieuws is opvallend aangezien fokkers doorgaans fappend achter hun pc'tje door het leven gaan. "Ik voel me ineens springlevend", zegt een Fokker die anoniem wil blijven. "Het is een bevrijding. Ik wist niet dat het echte leven zo mooi kon zijn."

Een 81-jarige inwoner uit Hurdegaryp reageerde vol ongeloof: "Normaal zag ik hem af en toe schichtig door zijn zolderraam naar buiten kijken en dan dook hij weer weg. Nu liep hij plots op straat te verkondigen dat hij seks had gehad met een echte vrouw. Het moet niet gekker worden."
Homijndinsdag 1 april 2014 @ 10:13
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 april 2014 10:02 schreef Academicus het volgende:
Fokkers massaal aan de vrouw

van onze redactie - Nu de winter definitief uit ons land is vertrokken, duiken overal berichten op dat Fokkers massaal aan de vrouw raken. Ook zou er door hen seks worden bedreven met hun nieuwe aanwinsten.

In diverse steden en dorpen zijn fokkers, die soms jaren lang verstoken zijn geweest van zonlicht, op straat gesignaleerd met een vrouw aan hun zijde. Het nieuws is opvallend aangezien fokkers doorgaans fappend achter hun pc'tje door het leven gaan. "Ik voel me ineens springlevend", zegt een Fokker die anoniem wil blijven. "Het is een bevrijding. Ik wist niet dat het echte leven zo mooi kon zijn."

Een 81-jarige inwoner uit Hurdegaryp reageerde vol ongeloof: "Normaal zag ik hem af en toe schichtig door zijn zolderraam naar buiten kijken en dan dook hij weer weg. Nu liep hij plots op straat te verkondigen dat hij seks had gehad met een echte vrouw. Het moet niet gekker worden."
Schokkend nieuws. Straks gaan ze zich ook nog voortplanten. :N
Homijndinsdag 1 april 2014 @ 13:36
quote:
11s.gif Op maandag 31 maart 2014 22:25 schreef Homijn het volgende:

[..]

Mijn plan was dus om vanmiddag om 12.00 uur een alarm-topic te openen met een titel als HELP, DE DUITSERS / RUSSEN KOMEN!!!. Dat zou daarna door Fopje onmiddellijk worden gesloten, waarna ik in ONZ-feedback was gaan klagen. En dan had ik hierheen verwezen.

Maar ja... ik ben het vergeten. ;(
Linkse_Boomknuffelaarzondag 6 april 2014 @ 03:25
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 april 2014 10:02 schreef Academicus het volgende:
Fokkers massaal aan de vrouw

van onze redactie - Nu de winter definitief uit ons land is vertrokken, duiken overal berichten op dat Fokkers massaal aan de vrouw raken. Ook zou er door hen seks worden bedreven met hun nieuwe aanwinsten.

In diverse steden en dorpen zijn fokkers, die soms jaren lang verstoken zijn geweest van zonlicht, op straat gesignaleerd met een vrouw aan hun zijde. Het nieuws is opvallend aangezien fokkers doorgaans fappend achter hun pc'tje door het leven gaan. "Ik voel me ineens springlevend", zegt een Fokker die anoniem wil blijven. "Het is een bevrijding. Ik wist niet dat het echte leven zo mooi kon zijn."

Een 81-jarige inwoner uit Hurdegaryp reageerde vol ongeloof: "Normaal zag ik hem af en toe schichtig door zijn zolderraam naar buiten kijken en dan dook hij weer weg. Nu liep hij plots op straat te verkondigen dat hij seks had gehad met een echte vrouw. Het moet niet gekker worden."
:D Mijn buurman. :P
ZuidKardinaalzondag 13 april 2014 @ 22:03
quote:
Pro-Russische opstand in Veldhovenlaan 38

Na de Krim en de stad Donetsk lijkt het erop dat er ook in de Veldhovenlaan 38 te Zeist een pro-Russische opstand is uitgebroken. Gerd-Jan van Dijk (53) ontdekte om acht uur vanochtend dat zijn kersverse echtgenote Elena Romatov (21) het toilet bezet had. Uit het WC-raampje hangt een Russische vlag.

Op herhaaldelijke verzoeken om het toilet te verlaten, werd niet ingegaan. Elena gaf aan niet te vertrekken voordat de Veldhovenlaan 38 bij Rusland wordt ingelijfd.

Elena: '50% van de bevolking is een etnische Rus, en de andere helft van de bevolking heeft een sterke affiniteit met Rusland. Daarom hoort de Veldhovenlaan 38 een onderdeel te zijn van de Russische Federatie. Wij vragen onze president, Vladimir Poetin, ons dan ook te hulp te komen'.

Vladimir Poetin heeft nog niet officieel gereageerd op de opstand. De politie van Zeist gaf aan niet in te willen grijpen, en adviseert Gerd-Jan maar bij de buren naar het toilet te gaan. De burgemeester en wethouders zijn bang dat al te hard ingrijpen misschien een bezetting door het Russische leger uitlokt. Dat scenario wil men ten alle tijden voorkomen.
ZuidKardinaalzondag 13 april 2014 @ 22:06
Leuk om te lezen, al die creativiteit :D
Homijnmaandag 14 april 2014 @ 14:34
quote:
0s.gif Op zondag 13 april 2014 22:03 schreef ZuidKardinaal het volgende:

[..]

Hoe de nieuwe Russische enclave de toevoer van gas, elektriciteit en voedsel wil gaan regelen, is nog onbekend ;)
Homijnmaandag 14 april 2014 @ 15:03
quote:
Onverwachte vorst; ANWB klaagt weergoden aan
De weersverwachting voor de nacht van dinsdag op woensdag is niet in goede aarde gevallen bij de ANWB. Naar verwachting is er sprake van vorst aan de grond. De temperaturen kunnen zakken tot wel 10 graden onder nul. Automobilisten moeten rekening houden met het krabben van autoruiten.

"Dit pikken we niet! De weergoden zitten ons gewoon te treiteren", briest ANWB-voorzitter Guido van Woerkom. "We hebben tot dusver een heerlijke lente. Het is warm en de natuur ligt een paar weken voor op schema. Automobilisten hebben massaal hun winterbanden alweer vervangen door zomerbanden. Iedereen is al helemaal in de zomerstemming. En dan nu dit."

Genoegdoening
Aangezien de ANWB het predicaat 'koninklijk' bezit, heeft Van Woerkom eerst verhaal gehaald bij Koning Willem-Alexander, maar de vorst gaf niet thuis. Plaatsing van een topic in het KLB-forum op FOK! leverde ook al geen genoegdoening op. Daarom spant de ANWB nu een kort geding aan tegen de weergoden. "We willen dat het weerbeeld op korte termijn wordt herzien, zodat automobilisten de winter achter zich kunnen laten."

Vuistregels
Namens de weergoden reageert donder- en bliksemgod Jupiter gelaten op de woede van de ANWB. "Iedereen die ons een beetje volgt, kent de vuistregels. Maart roert z'n staart, april doet wat -ie wil. Als het regent in mei, is april voorbij. En schijnt de zon in september, dan valt kerst in december."

Van Woerkom noemt die vuistregels dom, achterhaald en inhoudsloos. Jupiter lacht de kritiek weg. "Dit is een storm in een glas water; die waait wel weer over." Of de voorspelde lintjesregen op Koningsdag (26 april) doorgang kan vinden, is overigens nog onduidelijk.
ZuidKardinaalmaandag 14 april 2014 @ 15:32
quote:
7s.gif Op maandag 14 april 2014 14:34 schreef Homijn het volgende:

[..]

Hoe de nieuwe Russische enclave de toevoer van gas, elektriciteit en voedsel wil gaan regelen, is nog onbekend ;)
Op dit moment wordt er onderhandeld met Gazprom :D
ZuidKardinaalmaandag 14 april 2014 @ 15:34
quote:
9s.gif Op maandag 14 april 2014 15:03 schreef Homijn het volgende:

[..]

Je zou denken dat de vorst toch enigzins verwant is met de weergoden en de nachtvorst :)
Homijnmaandag 14 april 2014 @ 15:35
quote:
0s.gif Op maandag 14 april 2014 15:34 schreef ZuidKardinaal het volgende:

[..]

Je zou denken dat de vorst toch enigzins verwant is met de weergoden en de nachtvorst :)
Ik wilde eerst nog iets doen met: Jules Deelder tot nachtvorst benoemd.
ZuidKardinaalmaandag 14 april 2014 @ 16:13
quote:
9s.gif Op maandag 14 april 2014 15:35 schreef Homijn het volgende:

[..]

Ik wilde eerst nog iets doen met: Jules Deelder tot nachtvorst benoemd.
Daar moest ik dus ook aan denken toen ik je stukje las :D
Karboenkeltjemaandag 14 april 2014 @ 16:51
quote:
Karboenkeltje minder grappig dan gedacht.

Onderzoek van de Universiteit van Beuningen toont aan dat FOK!-gebruiker Karboenkeltje niet grappig is. Uit een steekproef onder één persoon bleek dat hij minder gewaardeerd wordt dat hijzelf denkt.

De anonieme data, verstrekt door Karboenkeltje, geeft een eenduidig zicht op het gebrek aan humor van Karboenkeltje. "Karboenkeltje is nu eenmaal niet grappig, daar zal hij mee moeten leren leven." Aldus Karboenkeltje.

Professor Karboenkeltje (humorologie en satirica) legt uit: "Mijn onderzoek toont zonder twijfel aan dat één proefpersoon de uitingen van één en dezelfde persoon niet per definitie hoeft te waarderen. De objectiviteit wordt gewaarborgt door de blinde toetsing; onderzoeker, proefpersoon of onderwerp, ze hebben geen van allen enig idee waar ze het over hebben."
GekkePoesmaandag 14 april 2014 @ 20:07
quote:
Buitenaards weer

Komende weken krijgen we te maken met weersomstandigheden die normaal niet voorkomen op het noordelijk halfrond Zoals voorspeld door diverse meteorologen, die met de beroemde NASA telescopen afgelopen week de hemel af mochten speuren, krijgen we te maken met zeer bijzondere weersverschijnselen.

De aankomende meterorietenregen, die deze keer afkomstig is uit de richting van het sterrenbeeld Ram heeft deze keer een zeer ongewone meelifter. Het gaat om een ongewone meteoor, deze bestaat uit en zeer dicht samengedrukte massa neutronen, die is vermoedelijk afkomstig uit een Supernova die miljoenen jaren geleden heeft plaatsgevonden, het formaat is bijna onzichtbaar klein, zeker gezien de enorme afstand waarop hij ons passeert.

De meteoor met ongewoon grote massa die zo groot is als de planeet Mars , en een formaat heeft van een golfbal heeft een zeer hoge submagnetische waarde, ook als deze ons passeert van een afstand van 80 miljoen kilometer . Je zou denken dat dat geen enkele invloed heeft , bedenk dat de afstand tot de zon en Aarde afwisselt tussen de 149 en 152 miljoen kilmometer. (dat is trouwens de afstand die het licht in 8 minuten aflegt.)

De hoge magnetische waarde zal er voor zorgen dat de kobalt Maankern zeer hevig laat vibreren dat het omliggende gesteente weer vloeibaar word. Hierdoor worden niet alleen de zeeën aangetrokken, zoals we gewend zijn met eb en vloed, maar ook de Ionisfeer ( de buitenste laag atmosfeer die de analoge radiosignalen terugkaatst zoals we dat vroeger gebruikte)

Deze maakt het mogelijk dat de onweersbuien zich omgekeerd ontwikkelen, en zeer hoge spanningen kan opbouwen tussen grond en bewolking. Hierdoor ontstaan magnetische tornado's, maar deze zullen over het algemeen niet de kust bereiken in west Europa, omdat deze hoofdzakelijk uit modder en zand bestaat.

Andere gevolgen zijn , 'koude gaten' . Hierbij trekt de warmte weg tot bijna 120 graden onder nul, in en omgekeerde kegelvorm, geheel ongevaarlijk, omdat de koude punten de grond niet raken. Hierbij zijn er plotselinge harde windvlagen en hagelbuien.

Mensen die in hoogwerkers werken, moeten dan wel zorgen dat ze de komende perioden een muts dragen. of in elk geval hun oren insmeren. De plotselinge temperatuurverandering naar -50 op 3 meter hoogte kan zeer snel intreden, en dan is het al te laat om te handelen.

Op het volgende kaartje kan je zien, wanneer de meteoor te zien is met een geavanceerde sterrenkijker , en de Maan in en rechte lijn staat t.o.v de meteoor, en voor de meeste problemen zorgt. Na de laatste aangegeven periode zal het weer weer helemaal zijn hersteld.

twMaftm.jpg

Gekkepoes @ Fok.nl n.b. gewoon pure onzin wat hierboven staat
Karboenkeltjemaandag 14 april 2014 @ 20:44
quote:
7s.gif Op maandag 14 april 2014 20:07 schreef GekkePoes het volgende:

[..]

Prachtig! Dit zou de plot kunnen zijn van de volgende Armageddon-achtige science-fiction fim. Wat zou Bruce Willis doen met een neutronenbal?
GekkePoesmaandag 14 april 2014 @ 20:46
quote:
14s.gif Op maandag 14 april 2014 20:44 schreef Karboenkeltje het volgende:

[..]

Prachtig! Dit zou de plot kunnen zijn van de volgende Armageddon-achtige science-fiction fim. Wat zou Bruce Willis doen met een neutronenbal?
Dan maken we er een klucht Armageddon film van, dan bouwen ze een enorme honkbalknuppel uit oude sattelieten en vullen die met ruimtepuin, om de bal weg te tikken _O-

eentje voor syfy , maar dan moet wel van die vage achtergrond muziek bij, die je ook bij die oude discovery channel docu's hebt.
Homijndinsdag 15 april 2014 @ 09:20
quote:
9s.gif Op maandag 14 april 2014 16:51 schreef Karboenkeltje het volgende:

[..]

Arme Karboenkeltje. Ik zal dit bericht dan ook maar niet leuk vinden; dat zou afbreuk doen aan de onderzoeksresultaten.
LompeHorkdinsdag 15 april 2014 @ 20:33
TTT!
GekkePoesdinsdag 15 april 2014 @ 20:49
quote:
14s.gif Op dinsdag 15 april 2014 20:33 schreef LompeHork het volgende:
TTT!
:D
yamiowndinsdag 15 april 2014 @ 21:39
Toch maar een poging dan (geen idee of t goed is oid)

quote:
Manchester City boos om laag aantal Engelse spelers Liverpool

Engelse topclub Manchester City is niet tevreden over de niveau van het Engelse voetbalteam. Na de nederlaag tegen Liverpool heeft men haar ongenoeg geuit over het feit dat kampioen van vorig seizoen Manchester United en koploper van dit seizoen Liverpool weinig gebruik maken van spelers die zij zelf opleiden.

Eigenaar Mansour bin Zayed Al Nahyan laat in een interview weten dat hij niet tevreden is over de huidige staat van het Engelse voetbal: "Manchester United werd vorig jaar kampioen door de vele aankopen, zij kochten het kampioenschap bij wijze van spreke." Ook over de huidige koploper, Liverpool, waar toevallig afgelopen zondag nog van werd verloren is men in Manchester niet te spreken, "Liverpool heeft een Uruguayaanse topscoorder, een Belgische keeper en speelde zondag met slechts vijf Engelse spelers. Dat zijn dus zes spelers van buiten Engeland. Liverpool is er bij gebaat het Engels voetbal kapot te maken."

Ook keeper Joe Hart van Manchester City is niet tevreden over het grote aantal buitenlandse spelers bij andere clubs en begint: "Als we alle topclubs af gaan in Engeland ben ik de enige Engelse keeper. Manchester United en Liverpool hebben Belgen, Chelsea een Tsjech, Arsenal een Pool en Tottenham Hotspur een Fransman. Men denkt dat het fijn is om zonder concurrentie onder de lat staan bij het nationale team, maar als ik een hoger niveau wil bereiken is het fijn als men mij scherp kan houden door betere concurrentie.

Dit verhaal lijkt een staartje te krijgen aangezien Manchester City overweegt een voorstel te doen bij de Engelse bond voor een verplichting tot een Engelse doelman. Sjeik Mansour bin Zayed Al Nahyan had hier het volgende over te zeggen: "Wat andere clubs doen is competitie vervalsing, het bij elkaar kopen van een team zorgt ervoor dat de competitie niet spannend is en dat de eerste plek niet meer tussen de clubs, maar tussen het geld gaat."
Wordt ongetwijfeld vervolgd
Homijndinsdag 15 april 2014 @ 22:37
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 april 2014 21:39 schreef yamiown het volgende:
Toch maar een poging dan (geen idee of t goed is oid)

[..]

Klinkt vooral heel realistisch.

Mooi, die TTT trouwens ^O^
yamiownwoensdag 16 april 2014 @ 15:11
Ik verveel me

quote:
Gordon wil Mei langer laten duren

Zanger Gordon heeft plannen voor een voorstel om Mei langer te laten duren. Dit liet hij in een officiële verklaring weten op zijn website. Gordon is niet tevreden dat Mei slechts zo'n 8% van het jaar is en wil het naar minstens 10% verhogen.

Zijn redenen zijn simpel: "al het leuke van het leven zit in Mei. Jonge diertjes, meer groen, meer warmte en natuurlijk een hoop paaseieren zitten in Mei". Met deze redenen hoopt hij een goede kans te maken om de kalender te kunnen veranderen.

Op de vraag wat er plaats moet maken voor zijn idee, wist hij al snel een antwoord. Juli is niet belangrijk, Mei is wel belangrijk. Als Mei langer wordt dan is Juli een saaie maand waar niemand in geïnteresseerd is. Of dit ook daadwerkelijk verandert wordt lijkt onwaarschijnlijk, de huidige vorm van kalender bestaat alweer duizenden jaren.
Homijndonderdag 17 april 2014 @ 02:01
quote:
Artiesten kondigen Gordon Sanitaire af
BLARICUM - Een groep Nederlandse artiesten heeft vanavond een zogeheten 'Gordon Sanitaire' afgekondigd. De zangers, showbizz-persoonlijkheden en overige BN'ers zijn het naar eigen zeggen 'kotsbeu' dat de Blaricumse zanger vrijwel dagelijks de showbizz-headlines bepaalt.

De rigoureuze aankondiging volgde woensdagavond nadat het celebrity-katern van AD eerder op de dag groots had uitgepakt met de beschouwingen van Gordon rondom de jaarkalender. "Hij steelt wéér onze headlines met zijn geneuzel over de maand mei", moppert trouwe bondgenoot Gerard Joling. "Die maand is lang zat. Vroeger kwamen de meeste leuke jongens in mei, maar tegenwoordig blijft het bij tongzoenen."

Nageroepen
De Chinese promovendus en zanger Xiao Wang deelt de kritiek. Hij kan naar eigen zeggen niet meer normaal over straat sinds Gordon vorig jaar allerlei grappen over hem maakte als jurylid van Holland's Got Talent. "Ik word overal nageroepen: nummer 39 met rijst, nummer 39 met rijst", klaagt Wang.

Andere artiesten die meedoen zijn onder meer Ilse DeLange en Waylon ("Niemand heeft het nog over ons Songfestivalliedje; al weten we eigenlijk niet of dat wel door Gordon komt"), Dries Roelvink ("Mijn nieuwe WK-single dreigt niet de aandacht te krijgen die hij verdient") en - een opvallende, vreemde eend in de bijt - Geert Wilders: "Mijn oneliners op Twitter raken ondergesneeuwd."

Sabbatical
De artiesten dreigen voor onbepaalde tijd hun medewerking aan showbizz-, actualiteiten- en praatprogramma's op te schorten "als de aandacht voor Gordon, zijn zoveelste vriendje, zijn nieuwe single en zijn keur aan meningen niet snel vermindert". Met een petitie willen ze afdwingen dat de zanger een sabbatical inlast, in het buitenland gaat zitten en zich niet meer voor de jaarwisseling in Nederland laat zien.

Gordon was woensdagavond niet voor commentaar bereikbaar. Roddelkoning Albert Verlinde reageert geschrokken op het bericht. "Ik moet natuurlijk wel dagelijks een uur kunnen volpraten met non-nieuws over B-artiesten; anders haken adverteerders af."
Homijndonderdag 17 april 2014 @ 16:35
Gordon is gestopt met Twitter en Facebook, lees ik net. Geen grap...
Bosbeetledonderdag 17 april 2014 @ 17:15
quote:
Doutzen Kroes weer uitgeroepen tot mooiste model

Brussel Ondanks de vele concurrentie is vandaag Doutzen Kroes weer uitgeroepen tot het mooiste model. In deze wedstrijd liet zij haar runners-up: lineaire regressie, generale circulatie en fuzzy logic, ver achter zich. Zelf zegt Doutzen dat het komt door haar nuchtere insteek, waar andere modellen nog wel eens veel te theoretisch te werk gaan, houdt zij het graag simpel. In het jury rapport staat: "model Doutzen is een duidelijk en aantrekkelijk model, als enige kanttekening kunnen wij plaatsen dat we niet helemaal zeker zijn voor welk systeem Doutzen precies een model is, maar voegt de jury toe dat is iets waar ze nog aan kan werken".

Alhoewel de jury onpartijdig zou moeten zijn denkt Kroes' concurrent lineaire regressie dat er partijdigheid in het spel is. Dit resultaat is omgekeerd evenredig met de populariteit van mevrouw Kroes in appingendam, met een coefficient van 0,897 dat kan niet in de haak zijn! Ook fuzzy logic denkt dat het er met de uitslag gemorrelt is maar kon niet zo snel tot een eenduidige logische verklaring komen waarom dat zo zou zijn.

Ondertussen maakt Doutzen zich weinig zorgen en zal met deze prijs op zak niet verzuimen om door te gaan met het modelleer werk.
Bosbeetledonderdag 17 april 2014 @ 19:03
quote:
Nasaal interpunctie blijkt niet te bestaan

Van de redactie Vandaag is uitgelekt dat nasaal interpunctie een niet bestaand fenomeen is. Deze gevoelige data is uitgelekt door een niet nader te noemen klokkenluider. Een uur na het uitlekken is er een persconferentie gegeven door Govert van Willemskade de voorzitter van de niet bestaande vereninging van nasaal interpunctialisten de NBVNI.

Govert zegt zeer geschokt te zijn door dit nieuw en dat hij niet op de hoogte was. De verantwoordelijkheid voor de ontstane verwarring vooral onder de leden van de NBVNI wil Govert graag op zich nemen. Als voorzitter had ik eigenlijk moeten weten dat ik een club voorzat die niet bestond. "Achteraf vallen de vele puzzelstukjes op hun plek" aldus Govert die met terugkijkende blik al vaak gezien heeft dat er lacherig gedaan werd over zijn vereniging. Zonder de kennis van nu interpreteerde ik het als afgunst.

Of de leden van de NBVNI hun geld terug krijgen is nog niet bekend, wat de schade voor de maatschappij zal zijn is op dit moment ook nog niet te overzien.
GekkePoesdonderdag 17 april 2014 @ 21:15
quote:
Lauwe kwark uit de schappen gehaald.

Bij diverse supermarkten hebben ze "Evert's Lauwe Kwark" uit de schappen gehaald, het schijnt dat in dit specifieke merk de bacterie genaamd "Lactobacillicum paasei shirota"
in zo een grote overdaad aanwezig was dat deze de suikers volledig omzet in warmte. Dit kan er voor zorgen dat de bakjes onder druk komen te staan, en spontaan kunnen exploderen.

Mensen met een bakje "Evert's lauwe kwark" kunnen ook de reeds geopende verpakkingen bij de infobalie inleveren. Let op neemt u ze niet de winkel in, de ontploffende bakjes kwark, kunnen voor gladde vloeren zorgen, en dit zorgt voor gevaarlijke situaties.

Gekkepoes
Bosbeetlevrijdag 18 april 2014 @ 09:37
quote:
7s.gif Op donderdag 17 april 2014 21:15 schreef GekkePoes het volgende:

[..]

:D lauwe kwark :9
Homijnwoensdag 23 april 2014 @ 10:50
quote:
Linkervoet Wilders: "Niks aan de hand"
DEN HAAG - Het opstappen van de rechterhand van Geert Wilders leidt niet tot hernieuwde onrust binnen de partij. "Er is niks aan de hand", verklaart de linkervoet van Wilders desgevraagd. "Wilders heeft meerdere rechterhanden, dus hij is niet onthand."

De nu opgestapte rechterhand van Wilders is naar verluidt kwaad weg gebeend tijdens de partijbijeenkomst op verkiezingsavond in een Haags café. Zoals bekend kreeg Wilders daar de handen op elkaar toen hij pleitte voor "Minder Marokkanen". Een uitspraak die hij daags erna schoorvoetend nuanceerde, maar wel staande hield. Diverse politici wezen Wilders terecht en ook eerder vertrokken PVV'ers gaven Wilders nog een trap na.

Schuld
De meeste PVV'ers zagen het voorval door de vingers, maar enkele kamerleden namen de benen en gingen zelfstandig verder. Wilders voelde zich hierdoor op zijn teentjes getrapt en schoof de schuld handig in de schoenen van de linkse media. "Dat zijn enkel de partij-organen van de linkse kerk", legde Wilders de vinger op de zere plek.

Aan voorspellingen over de toekomst van zijn eigen partij durfde Wilders zijn vingers evenwel niet te branden: "We zetten gewoon ons beste beentje voor en dan zien we wel hoe het loopt." De rechterhand van Wilders leek aanvankelijk de partij trouw te blijven, maar het leed was toch nog niet geleden. De rechterhand heeft nog wat lopende zaken afgehandeld en overgedragen, maar maakt zich alsnog uit de voeten.

Ledematen
Dat de rechterhand van Wilders alsnog wegloopt, wijst erop dat het verloop binnen de PVV nog niet staande is gehouden. Toch is er geen reden voor zorg, benadrukt de linkervoet van Wilders: "Wij staan hand in hand achter Wilders. En met een paar weglopers kunnen wij als partij niet zitten, zolang Wilders door Henk en Ingrid op handen wordt gedragen. Wilders is het enige partijlid en behandelt ons goed. De PVV mag verder dan geen leden hebben, Wilders heeft ledematen zat."
geertwilderspvv twitterde op woensdag 23-04-2014 om 09:10:25 Weer een rechterhand van me vertrokken? Vlg mij ben ik de Nederlander met de meeste rechterhanden... :-) reageer retweet
Homijnvrijdag 25 april 2014 @ 01:33
quote:
Homijn plaatst vervangend bericht
FOK!-user Homijn heeft een eerder geplaatste post in het topic ONZ / Schrijf je eigen The Onion/De Speld verhaal. gewist en schaamteloos vervangen door een nieuw bericht. Deskundigen tasten in het duister, wat betreft de motieven van het veronderstelde homoseksuele konijn.

In een verklaring die kort na de vervanging van het bericht uitkwam, liet Homijn slechts weten dat 'deze actie nodig was'. Meer wilde hij niet loslaten. Ook niet nadat hem tien jaar lang gratis wortels werd aangeboden. De geestelijk vader van Homijn, ene kdaalder, was overigens ook niet voor commentaar bereikbaar.

Het topic ONZ / Schrijf je eigen The Onion/De Speld verhaal. leek aanvankelijk totaal te floppen, maar kreeg op 19 maart een hernieuwde opleving nadat de immer grappige Karboenkeltje een artikel toevoegde. Daarna ging het snel. Zo werd het topic door de immer deskundige ONZ-moderators bekroond tot Topic van Maand.


[ Bericht 56% gewijzigd door Homijn op 26-04-2014 16:01:36 ]
Little_Dollszaterdag 26 april 2014 @ 20:27
quote:
9s.gif Op woensdag 23 april 2014 10:50 schreef Homijn het volgende:

[..]

geertwilderspvv twitterde op woensdag 23-04-2014 om 09:10:25 Weer een rechterhand van me vertrokken? Vlg mij ben ik de Nederlander met de meeste rechterhanden... :-) reageer retweet
:') _O-__!
Homijnzaterdag 26 april 2014 @ 23:26
quote:
10s.gif Op zaterdag 26 april 2014 20:27 schreef Little_Dolls het volgende:

[..]

:') _O-__!
Bedankt. Alle woordgrapjes ook nog ontdekt, trouwens? :@
Homijnmaandag 12 mei 2014 @ 18:18
quote:
Frankrijk: "Opnieuw Kaas sturen"
PARIJS - De teleurstellende 26e en laatste plaats die Frankrijk zaterdag behaalde in de finale van het Eurovisie Songfestival in Kopenhagen hakt er flink in. Het nummer "Moustache" van de formatie TWIN TWIN eindige troosteloos onderaan met slechts 2 punten. Alleen Finland en Zweden gaven de Franse formatie een puntje voor de moeite.

France 3, de tv-zender die verantwoordelijk is voor de Franse inzending, heeft een grondige evaluatie aangekondigd. De Fransen, als onderdeel van de Grote Vijf automatisch verzekerd van een finaleplaats, presteren al jaren achtereen ondermaats. "Het roer moet echt om; we doen niet alleen mee om des Keizers baard", aldus woordvoerster Ilse Linotte-Mélodieuse maandag.

Opnieuw

Welingelichte bronnen melden dat France 3 inmiddels zangeres Patricia Kaas benaderd zou hebben om in 2015 opnieuw deel te nemen. Kaas haalde in 2009 een achtste plaats met het nummer "Et s'il fallait le faire". Sindsdien bleven Top 10-klasseringen uit in Frankrijk.

Hoe anders is de stemming in Oostenrijk, waar winnaar / winnares* Conchita Wurst groots werd onthaald door een enthousiaste menigte op het vliegveld van Wenen. Na jarenlange teleurstellingen - Oostenrijk nam zelfs een aantal jaar verbolgen niet deel - komt de winst van Wurst als een godsgeschenk. In navolging van Duitsland, dat winnares Lena een jaar later opnieuw afvaardigde, overweegt de ÖRF inmiddels hetzelfde.

Talent
Critici keren zich tegen de plannen om succesvolle artiesten steeds opnieuw te sturen. "Nieuw talent moet ook een kans krijgen", zegt Guillaume Chez-Église, namens de Europese Songfestivalfanaten. "Wij vrezen een Wurst-Kaas-scenario".
Homijnwoensdag 21 mei 2014 @ 14:40
20zei5c.png

quote:
Noten sluiten akkoord
De noten C, D# en G hebben een akkoord gesloten. Hoewel een mineurstemming overheerst, zijn de betrokken noten erg te spreken over harmonieuze oplossing die is gevonden. "Het akkoord heeft alle toetsen doorstaan."

Hoewel A eigenlijk de onderhandelingen had moeten leiden, namen C en G het voortouw. De twee boden A nog een rol als zes aan, maar A wilde alleen aan de basis van het akkoord staan en haakte om die reden af.

C en G sloten een zuiver pentatonisch verbond en begonnen met hun zoektocht naar een derde en eventueel vierde coalitiepartner. Nadat D en F bedankten voor een rol als sus2 en sus4, werd het aantal werkbare opties al snel beperkt.

Een viertonige samenwerking was lange tijd nog een optie, maar zowel A# als B zagen een rol als - al dan niet dominante - septiem uiteindelijk niet zitten. E werd in de onderhandelingen te vrolijk bevonden door C en G, waarna D# als enige reële partner overbleef.

C, D# en G zijn content met gevonden overeenstemming, die goed aansluit op de heersende stemming in Nederland. E reageert echter ontstemd. "Met E als derde partij was dit akkoord een stuk vrolijker geworden." Om dat punt te bewijzen, zoekt E nu de samenwerking met G# en B.


[ Bericht 0% gewijzigd door Homijn op 21-05-2014 15:50:28 ]
Bosbeetlewoensdag 21 mei 2014 @ 15:40
quote:
9s.gif Op woensdag 21 mei 2014 14:40 schreef Homijn het volgende:
[ afbeelding ]

[..]

_O_ _O_ :D
ZuidKardinaalvrijdag 23 mei 2014 @ 15:06
quote:
9s.gif Op woensdag 21 mei 2014 14:40 schreef Homijn het volgende:
[ afbeelding ]

[..]

_O_
ZuidKardinaalvrijdag 23 mei 2014 @ 15:10
En genomineerd voor een Mod Seal of Quality :D

Om dat te vieren hier nog maar één
quote:
Leerstoornis discognitie verklaart waarom talent er niet altijd uit komt op school

Heb je problemen met leren, snap je niks van het journaal en kun je gesprekken vaak niet volgen? Groot kans dat je aan discognitie leidt. Disccognitie is een ontwikkelingsstoornis die leidt tot moeilijkheden op bepaalde vlakken, zoals rekenen, taal, wereldoriëntatie, informatie verwerken, verbanden leggen, abstract redeneren, plannen, gevolgen van acties in schatten, en nog veel meer. Volgen Kinderpsycholoog H de Vries ondervinden deze kinderen dan ook veel problemen op school.

Sterre (9) lijdt aan discognitie, en dreigde in groep drie al vast te lopen. Haar ouders waren radeloos. Moeder Sophie-Anne: We zagen Sterre worstelen met de leerstof. En dat terwijl we wisten dat ze waarschijnlijk hoogbegaafd was, net zoals haar broer en zus. Die gaan allebei naar het tweetaligmuziekgymnasium. Maar bij Sterre kwam het er niet uit. En we wisten niet waarom. Totdat de diagnose discognitie gesteld werd. Nu hebben we handvatten om met haar om te gaan, en haar begaafdheid alsnog tot bloei te brengen.

Kinderen met discognitie werden vroeger vaak voor dom of moeilijk lerend aangezien. Dat is funest voor hun zelfvertrouwen. Sophie-Anne: Op een gegeven moment was het zo erg dat Sterre dingen zei als ‘niet iedereen kan even slim zijn mama’. Mijn moederhart brak! Natuurlijk was ze veel slimmer dan gemiddeld, het idéé alleen al! Nu weten we gelukkig wat er aan de hand is.

Naast hun zwakke punten hebben mensen met discognitie ook sterke punten. Ze kunnen met gemak de hele dag hetzelfde magazijn vegen, of dingen in doosjes doen. Ook zullen ze nooit laten doorschemeren dat ze het beter weten dan de baas. Volgens de Vries is het raadzaam een studie of beroep te vinden die van die sterke punten gebruik maakt. Veel kinderen met discognitie blinken uit op het praktijkonderwijs en de sociale werkplaats.

Sophie-Anne: We hebben al geaccepteerd dat Sterre’s hoogbegaafdheid zich via haar handen uit. Maar een praktijkschool lijkt ons geen goed idee. We denken erover om haar op Iederwijs te doen, en haar in de avond TED-talks te laten zien. Zo willen we haar alsnog inspireren tot bijzondere prestaties. We hebben al een heel inspirerend praatje gehoord van een wiskundeprofessor die na zijn carrièreswitch wereldberoemd werd met zijn zelfgebouwde violen. Misschien is dat iets voor Sterre?

Sterre: Mij maakt het niks uit, of ik beroemd wordt of niet, ik wil gewoon wat met me handen doen. Toch?

Karboenkeltjevrijdag 23 mei 2014 @ 15:11
quote:
9s.gif Op woensdag 21 mei 2014 14:40 schreef Homijn het volgende:
[ afbeelding ]

[..]

Volgens mij zou ik dit stuk nog leuker vinden als ik iets van muziek wist!
Homijnmaandag 26 mei 2014 @ 10:59
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 mei 2014 15:10 schreef ZuidKardinaal het volgende:
En genomineerd voor een Mod Seal of Quality :D

Om dat te vieren hier nog maar één

[..]

^O^ De lat ligt hoog voor Sterre :P

Ik heb er ook maar weer eentje gemaakt. Echt extreem slecht deze keer. ;(

quote:
Pieterburen verwelkomt bijzondere zeehond
PIETERBUREN - De zeehondencrèche in Pieterburen heeft sinds afgelopen week een bijzondere bewoner erbij. Vanuit Engeland is een zeehond komen aanzwemmen die waardig bij het onderwerp blijft. De komst van de zeehond wordt gezien als een kwaliteitsimpuls voor de populatie binnen de zeehondencrèche.

De zeehond, luisterend naar de naam Violet, wil niet al te veel kwijt over zijn komst naar Pieterburen. "It was about time. It's amazing and it feels like the right life", liet de Britse zeehond weten. "Anything else I'd say would be off-topic".

Het verzorgingsgebied van de crèche beperkt zich eigenlijk tot de Waddenzee, maar de buitenlandse zeehond is toch hartelijk ontvangen. Woordvoerder Z. Egel: "Afkomst doet er niet toe. In het verzorgen van zeehonden steken wij onze seal en zaligheid."
Dus.... ;(

quote:
10s.gif Op vrijdag 23 mei 2014 15:11 schreef Karboenkeltje het volgende:

[..]

Volgens mij zou ik dit stuk nog leuker vinden als ik iets van muziek wist!
Dat weet ik wel zeker ;)
ZuidKardinaalmaandag 26 mei 2014 @ 11:36
quote:
14s.gif Op maandag 26 mei 2014 10:59 schreef Homijn het volgende:

[..]

^O^ De lat ligt hoog voor Sterre :P

Ik vind dit soort verhaaltjes het leukst als er een steek onder water naar serieuze dingen in zit. :)
Homijndinsdag 10 juni 2014 @ 14:45
1zr2gbl.jpg

quote:
FOK! opent nieuw subforum voor tetten
Wat begon als een spontane opwelling en het laten vieren van de teugels, krijgt een bijzonder vervolg. De FOK!-leiding heeft democratisch (ja, echt) besloten om een nieuw subforum voor tetten op te richten. Het nieuwe forum, te herkennen aan de afkorting TET, gaat dinsdagavond 10 juni van start.

De plotselinge tetten-invasie op FOK! is al enkele etmalen hét gesprek van de dag. De stortvloed aan vrouwelijk schoon kwam afgelopen vrijdagmiddag onverwachts op gang toen FOK!-boegbeeld Yvonne een nu al legendarisch topic in ONZ opende: ONZ / Hoera!Het vrijdagmiddag lesbische tiener bier en tettentopic

Invasie
Sindsdien is het hek van de dam, met name in de subfora ONZ en KLB. Hoewel de tetten-invasie de FOK!-belevenis kwalitatief gezien absoluut ten goede komt, kwamen er ook klachten. Zo zijn er mensen die onder werktijd FOK!'en en nauwelijks nog een topic aan durven te klikken. Notoire KLB-users voelen zich eveneens ongemakkelijk. "Zit ik mijn topicdiarree een beetje voor de kat z'n kut te schrijven hier. Niemand klikt nog", aldus één van hen.

Geheel tegen de 15-jarige traditie in, heeft FOK! besloten om gehoor te geven aan de bezwaren van de klagers. Op korte termijn moeten ONZ en KLB weer tettenvrij zijn. Tettenliefhebbers kunnen hun hart (en hun paarsgepunte lans) voortaan ophalen in een nieuw subforum: TETTEN!

Moderator
Het forum, dat de afkorting TET meekrijgt, zal topics huisvesten als "Vrijdagmiddagtetten", "Zaterdag Tettendag" en Pinkstetten". Ook topics als ONZ / Omdat het kan zullen naar TET worden verplaatst. Yvonne, de aanstichtster van dit alles, gaat hoogstpersoonlijk zelf de functie van TET-moderator vervullen. "De Eerste Wereldoorlog is nu toch al honderd jaar geleden; ik moet nu eindelijk eens prioriteiten gaan stellen."

Naar aanvullende moderators (m/v) wordt nog gezocht; zij dienen over precies twee pluspunten te beschikken. Enkele vooraanstaande FOK!-homo's vinden trouwens dat ze er bekaaid vanaf komen en pikken het niet dat TETTEN! een zelfstandig subforum wordt. Om ook deze doelgroep tegemoet te komen, beraden de FOK!-Admins zich op de invoering van LUL. Of het zover komt, is nog niet duidelijk.
Bron: MED / Nieuw subforum voor tetten
yvonnedinsdag 10 juni 2014 @ 15:52
quote:
Briljant, gewoonweg briljant, ik ga gewoon je post stelen.
Omdat het kan.
vinnieboydinsdag 10 juni 2014 @ 15:57
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 juni 2014 15:52 schreef yvonne het volgende:

[..]

Briljant, gewoonweg briljant, ik ga gewoon je post stelen.
Omdat het kan.
Als ik dan een pic stuur van mijn lul mag ik dan modje worden :@
Homijndinsdag 10 juni 2014 @ 16:00
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 juni 2014 15:52 schreef yvonne het volgende:

[..]

Briljant, gewoonweg briljant, ik ga gewoon je post stelen.
Omdat het kan.
De show van Diederik van Vleuten gisterenavond nog gezien op Nederland 2, trouwens? De Eerste Wereldoorlog was daarin de rode draad.

Kan ik trouwens ook ergens aangifte doen van diefstal? :@
yvonnedinsdag 10 juni 2014 @ 16:01
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 juni 2014 16:00 schreef Homijn het volgende:

[..]

De show van Diederik van Vleuten gisterenavond nog gezien op Nederland 2, trouwens? De Eerste Wereldoorlog was daarin de rode draad.

Kan ik trouwens ook ergens aangifte doen van diefstal? :@
Ja bij mij *O*

En ja, ik vond het mm, mmm, so, so

Maar je mot je post ff in een apart topic doen, nu valt het weg, denk ik.
Homijnmaandag 16 juni 2014 @ 15:16
quote:
Gebrek aan animo voor Treurpak
Een Barneveldse gelegenheids-ontwerper zit met de handen in het haar. Als statement tegen het Juichpak van Roy Donders en de oplopende oranjekoorts heeft de man samen met zijn nicht een Treurpak ontworpen. "Helaas is de animo is erg gering", bekent H. Boontje.

Boontje stoort zich aan de verheerlijking en verafgoding van het Nederlands voetbalelftal. "Binnen onze familie was dit onderwerp al snel het gesprek van de dag. Juichen doen we alleen voor onze schepper", vindt Boontje, in het dagelijks leven uitbater van een ijssalon.

Gedonder
De 'duivelse' achternaam van ontwerper Donders deed in Barneveld eveneens veel stof opwaaien. Na klachten heeft supermarktketen Jumbo daarom de Juichpakken verwijderd uit de Barneveldse vestiging. De Barneveldse gemeenteraad buigt zich later deze maand overigens over een voorstel om ook de donderdag volledig te schrappen.

Stemmig
Na het weghalen van de juichpakken zag Boontje zijn kans schoon. "Op het vorige grote toernooi vloog Oranje er al snel uit. Heel het land was in rouw. Daarbij past een stemmige, zwarte outfit." Boontje schakelde daarom de hulp in van zijn nicht, die goed kan naaien. "Ze is moeder van zeven kinderen. Dat bewijst genoeg, lijkt me."

Het resultaat: 250 zwarte Treurpakken. Maar deze liggen te verstoffen; geen kip heeft er belangstelling voor. Boontje had verwacht dat er een ware run op de pakken zou ontstaan, maar om onverklaarbare redenen is dat niet het geval. De Barnevelder onderzoekt nu mogelijkheden om de pakken in Spanje te slijten.
Karboenkeltjemaandag 16 juni 2014 @ 16:27
quote:
Piraten maken 78 miljoen buit

De Nederlandse filmindustrie loopt jaarlijks 78,4 miljoen euro omzet mis wegens piraterij. Dit blijkt uit het rapport Omdat het Gratis Is opgesteld door Considerati, dat inzicht geeft in de schade die de filmindustrie lijdt door het downloaden uit illegale bron.

De piraten gaan soms schaamteloos te werk zo meld regisseur Antoinette Beumer: "Toen Soof uitkwam stond het een uur na afloop van de première op the Pirate Bay, een camversie nota bene!"

Tim Kuik van stichting BREIN heeft de kamer geïnformeerd en minister van Defensie Jeanine Hennis-Plasschaert heeft de Zr. Ms. Evertsen naar Nederlandse wateren bevolen. Kapitein Somers: "De marine heeft als kerntaak piraterij te bestrijden. De Evertsen is het modernste schip en heeft de modernste snufjes voor digitale oorlogsvoering. Zo is geen enkele harde schijf bestand tegen een treffen met de AGM-84 Harpoon raket, dat is een feit."


[ Bericht 0% gewijzigd door Karboenkeltje op 16-06-2014 19:10:59 ]
Homijnmaandag 16 juni 2014 @ 19:09
quote:
7s.gif Op maandag 16 juni 2014 16:27 schreef Karboenkeltje het volgende:

[..]

^O^ Volgens mij moeten de daders in Somalische hoek worden gezocht. :(
Homijndonderdag 19 juni 2014 @ 16:59
zuk22h.jpg

quote:
Bondscoach Kameroen: goed geknokt
Volker Finke, bondscoach van Kameroen, is erg te spreken over het verloop van het WK-duel tegen Kroatie. "De vechtlust van mijn spelers was ongekend."

Kameroen verloor woensdag met 4-0 van de Kroaten. Finke: "Dat is op zich best jammer, maar ik stel toch vast dat tien van mijn spelers op de been zijn gebleven. Het had heel anders kunnen aflopen."

Ruzie
Strijdlust zit zijn spelers in het bloed, meent de bondscoach. "Voordat we naar Brazilië afreisden, hebben we nog een week lopen ruziën over de winstpremies. Dat soort gesteggel toont aan hoe ver mijn mannen willen gaan."

Tien spelers van Kameroen haalden het einde van de wedstrijd. Alleen middenvelder Alexandre Song moest vroegtijdig het veld ruimen. "Dit ondanks het feit dat hij Kroaat Mario Mandzukic vakkundig tegen de vlakte sloeg", klaagt de bondscoach.

Kopstoot
Finke is met name lovend over zijn verdedigers. "We liepen de Kroaten compleet omver. De verdediging was altijd ons zwakke punt, maar nu blijkt dat deze spelers over aanvallende kwaliteiten beschikken. Vooral de kopstoot die Assou-Ekotto uitdeelde, vond ik erg fraai."

De Duitse coach van Kameroen overweegt nu om het laatste WK-duel tegen Brazilië met elf aanvallers te spellen, met Assou-Ekotto en Moukandjo als pinch-hitters. "Op die manier moet het ons absoluut lukken om Brazilië af te slachten."
ZuidKardinaalwoensdag 25 juni 2014 @ 23:30
quote:
Serie True Blood weer gelinkt aan voetbal bijt-incidenten.

De serie TrueBlood, ligt sinds de bijtpartij in het Natal-stadion in Brazilië weer volop onder vuur. De serie gaat over een groep vampiers, en verheerlijkt volgens critici het bijten van mensen. De serie werd al eerder gelinkt aan voetbal bijt-incidenten.

Op de kamer van de dader van het Natal-bijtincident zijn True-blood DVD’s en parafernalia gevonden. Ook circuleert er een filmpje van de bijter op YouTube, waarin hij vertelt hij een echte vampier is, die alle zogenaamd populaire voetballers wel even een lesje zal leren. In het licht van de latere gebeurtenissen, is het een ijzingwekkend filmpje om te zien. Volgens een anonieme ploeggenoot hoorde Suarez er nooit helemaal bij. “Hij was een teruggetrokken jongen, die helemaal in die rare vampierserie op kon gaan. Maar dat dit zou gebeuren, dat had ik nooit verwacht”.

De fans van de serie reageren afwijzend op de kritiek. Wanyne Rooney, voorzitter van de True Blood fanclub: “Er zijn zoveel voetballers die gewoon naar die serie kijken en geen vlieg kwaad doen. Als iemand door een TV serie tot bijten aan wordt gezet, dan zat er sowieso wat mis in zijn hoofd. Misschien kunnen we beter kijken naar de échte oorzaken. De verschrikkelijke groepsdruk en het pesten in het profvoetbal, die mensen zoals Suarez tot waanzin drijft”

Mevrouw Snijder, van de Stichting Bezorgde Voetbal Moeders denkt daar anders over. Zij wil de serie verbieden. “Wie weet hoeveel labiele voetballers er nog rondlopen. Voor hen kan deze serie een laatste duwtje zijn. Jammer voor de fans, maar zo’n serie kan gewoon echt niet. Verban deze serie uit de stadions en kleedkamers.. We willen toch dat onze voetballers veilig zijn?


[ Bericht 0% gewijzigd door ZuidKardinaal op 26-06-2014 00:10:30 ]
ZuidKardinaaldonderdag 26 juni 2014 @ 10:33
quote:
Nieuwe gebruikersovereenkomsten Albert Heijn leiden tot kritiek

Privacyorganisaties hebben alarm geslagen over de nieuwe gebruikersovereenkomst van de Albert Heijn. Iedereen die vanaf 1 juni 2014 wil winkelen in de Albert Heijn, moet een formulier ondertekenen waarin staat dat men akkoord graat met de nieuwe voorwaarden. Deze nieuwe gebruikersovereenkomst geeft Albert Heijn verregaande rechten. Zo mag ten allen tijde een privé detective het huis van de klant betreden om rond te snuffelen door de kasten en laden.

Privacyorganisatie Streets Of Freedom vindt dit veel te ver gaan. 'Iemand door je kasten laten snuffelen, dat is gewoon spionage! Op je computer laat je een een of andere gratis internetdienst of app toch ook niet bij al je gegevens?"

Albert Heijn herkent zich niet in deze klachten. "Wij verzamelen deze gegevens juist om de klant beter en gerichter diensten aan te kunnen bieden. Heeft de detective je huis doorzocht en géén dingen gevonden die op een ziekte wijzen? (zoals een afspraak met de cardioloog in de agenda of zware medicijnen in de medicijnkast) Dan kan Albert Heijn je een ziektekostenverzekering tegen een scherpe prijs aanbieden. Ook werkgevers zijn geïnteresseerd in deze gegevens. Zo kunnen zij de juiste sollicitanten heel gericht benaderen".

Hoewel er uit de hoek van de privacyorganisaties veel kritiek is, hebben de nieuwe overeenkomsten nog niet geleid tot een daling in het aantal klanten. W. Smith, (bij de Albert Heijn voor een pak koffie en een halfje wit), zit er in ieder geval niet mee. "Privacy? Ach ja, overal is wat bij. Ik winkel al jaren naar volle tevredenheid bij Appie, dat gaat hierdoor echt niet veranderen. Bovendien, ik heb niks te verbergen, toch?"
Quyxz_donderdag 26 juni 2014 @ 11:11
quote:
9s.gif Op maandag 16 juni 2014 15:16 schreef Homijn het volgende:

[..]

Deze vind ik mooi.
Homijndonderdag 26 juni 2014 @ 11:21
quote:
10s.gif Op donderdag 26 juni 2014 11:11 schreef Quyxz_ het volgende:

[..]

Deze vind ik mooi.
Thanks :)

Een nieuwe:

quote:
'Bijeenkomst was vermoedelijk festival'
ERGENS IN NEDERLAND - "Het was vermoedelijk een festival", zegt demografisch deskundige J. Smeets over de gebeurtenis die zich recent afspeelde op een locatie ergens in Nederland. "Er zijn daar muzikale klanken gehoord, maar niemand kon thuisbrengen om welke band of artiest het ging. Het klonk niet als een studio-opname, dus vermoeden we dat het om live-muziek ging."

Een onbekend aantal mensen - mogelijk enkele duizenden - was aanwezig bij de muzikaal getinte manifestatie. Die conclusie trekt de technische recherche op basis van bandensporen en de aangetroffen hoeveelheid afval, zoals vertrapte plastic bekers. Wat de exacte locatie betreft, houdt de politie de kaken stijf op elkaar. "We willen alleen kwijt dat het een weiland was, meer niet."

Promotie
Dat het mogelijk een festival was, is een aanname die wordt versterkt door speculaties. Zo doken diverse Twitter-berichten op over geluidsoverlast en teringherrie. Ook ontving de redactie van deze krant een anonieme e-mail met de volgende verklaring: "Vroeger was Best Kept Secret nog écht een goedbewaard geheim, maar nu wordt dat suf gepromoot. Iedereen kent het tijdtip en de locatie. Zelfs de optredende bands zijn van tevoren bekend. Voor ons was de lol eraf. Daarom hebben we Top Secret georganiseerd."
Homijndonderdag 26 juni 2014 @ 11:23
quote:
0s.gif Op donderdag 26 juni 2014 10:33 schreef ZuidKardinaal het volgende:

[..]

^O^
ZuidKardinaaldonderdag 26 juni 2014 @ 12:53
quote:
0s.gif Op donderdag 26 juni 2014 11:23 schreef Homijn het volgende:

[..]

^O^
:D
ZuidKardinaaldonderdag 26 juni 2014 @ 12:54
quote:
0s.gif Op donderdag 26 juni 2014 11:21 schreef Homijn het volgende:

Een nieuwe:Volgend jaar: Public Secret :)
Svarabhaktivocaalmaandag 30 juni 2014 @ 16:31
quote:
FOK!-user op de vlucht geslagen
FOK!-user Homijn, bekend van zijn vele, matige posts, slechte woordgrappen en flauwe nieuwsberichtjes in KLB en ONZ, is noodgedwongen op de vlucht geslagen. De reden van dit alles: geluidsterreur.

Zat het konijn hier een paar dagen geleden nog grappen te maken over een goed geheim gehouden muziekfestival, dit weekend had hij het hele circus in z'n eigen achtertuin. Sterker nog: de festivalgangers drongen zelfs zijn hol binnen. En dan hebben we het - voor de goede orde - niet over seksuele handelingen.

Nadat de organisatoren van een nieuw popfestival verschillende keren "Not in my back-yard" als antwoord kregen, zochten ze het ondergronds. De eerste editie van het nieuwe festival Down The Rabbit Hole was een groot succes, zo meldt NRC.

Waarom uitgerekend het hol van Homijn werd uitgezocht als festivallocatie is een mysterie. Mogelijk is het een wraakactie omdat de FOK!'er zich in het topic ONZ / Schrijf je eigen The Onion/De Speld verhaal. nogal laatdunkend over festivals heeft uitgelaten.

Homijn reageerde in elk geval ontstemd. "Ik heb niks tegen een leuk stukje muziek, maar je kunt ook te ver gaan." Ook de line-up kon de goedkeuring van het konijn overigens niet wegdragen. "De frontman van Gorillaz en DeWolff. De rillingen lopen mij koud over de rug", aldus Homijn, net voordat hij op de vlucht sloeg. "Geef mij maar rappers als NAS en 50 Cent."

Inmiddels is de zoektocht naar de vermiste ingezet. Gezien zijn reputatie houdt de politie er rekening mee dat de FOK!'er per boot is gevlucht.
Svarabhaktivocaaldonderdag 3 juli 2014 @ 15:05
quote:
Schoorsteenvegers zijn zwartmakerij beu
De Nederlandse Schoorsteenvegers Bond stapt naar eigen zeggen 'boos, gepikeerd en gekwetst' naar de rechter. De beroepsvereniging wil z'n gram halen vanwege het negatieve beeld dat in de media is ontstaan door toedoen van de Zwarte Pieten-discussie.

"Een complete beroepsgroep wordt zwartgemaakt. Wij willen dat soort praktijken ontmantelen", aldus bondsvoorzitter K. Lager. "Schoorsteenvegen is een vak dat onvoorwaardelijk respect verdient. Dag-in, dag-uit zijn professionals daar met veel toewijding mee bezig. Ongewild worden zij betrokken in de discussie rondom Zwarte Piet. Daar zijn wij behoorlijk verbolgen over."

De omstreden huidskleur van Zwarte Piet wordt regelmatig verklaard door te vertellen dat Zwarte Piet zo zwart wordt omdat hij door de schoorsteen kruipt. "Door ons serieuze, belangrijke en nuttige beroep te koppelen aan een verzonnen figuur wordt er een karikatuur van schoorsteenvegers gemaakt. Er wordt net gedaan alsof het een pretje is, terwijl schoorsteenvegers dagelijks moeten afzien. Chileense mijnen zijn er niks bij."

Lager stelt dat hij regelmatig verhalen hoort van gekwetste bondsleden. "Laatst is een schoorsteenveger door zijn bloedeigen zoontje uitgelachen toen hij onder de roetvegen thuis kwam. Het kind had hem met Zwarte Piet vergeleken. Nederlanders moeten eindelijk eens gaan inzien hoe schandalig dit soort vergelijkingen zijn. Decennialang wordt er spottend en denigrerend gedaan over schoorsteenvegers, terwijl ze belangrijk en nuttig werk verrichten. Zonder schoorsteenvegers zou de schoorsteen nergens roken."

De klaagzang van de schoorsteenvegers krijgt steun vanuit de Haagse politiek. Martine Baay, van de fractie 50 Plus Minus Klein: "Elkaar zwartmaken is een slechte zaak. Als je elkaar niet mag, kun je veel beter met modder gaan gooien. Wij vinden het trouwens ook onverantwoord dat een man die de 70 ruim gepasseerd is, nog steeds op een paard over de daken huppelt. Het signaal dat wordt afgegeven, namelijk dat het normaal is dat ouderen tot hun dood doorwerken, zint ons niet. Zo gauw mijn stafmedewerker zich weer beter meldt, gaan we onderzoeken of we naar de rechter kunnen stappen."
SuperHarregarrevrijdag 4 juli 2014 @ 16:19
quote:
Megaclaim Nederlandse Spoorwegen in de maak

Utrecht - Na een nieuw geval van verstoorde dienstregeling op vrijdag 4 juli hangt de Nederlandse Spoorwegen een megaclaim boven het hoofd. Ook een eventuele class-action (WCAM procedure) lijkt tot de mogelijkheden te behoren sinds advocaat Spong de zaak heeft overgenomen.

De dienstregeling begon gebreken te vertonen rond de ochtendspits waardoor vrijwel alle met de trein reizende forenzen werden getroffen door dit nieuwe geval van nalatigheid. Op het traject Gouda - Den Haag werden nietsvermoedende reizigers tot soms wel vijf minuten eerder afgeleverd op hun bestemming hetgeen bij de reizigers leidde tot grote ergernis.

"Het was echt chaos. Er waren mensen bij die pas net hun steen van 1024 klaar hadden. De schrik in hun ogen, die angst dat ze plotseling dom waren geworden, dat blijft je voor de rest van je leven bij. Ik was zelf ook nog niet klaar met het lezen van een artikeltje op nu.nl en dat hakt er toch wel in. Erger nog dan dat, ik zal hierdoor toch wel vijf minuten extra op mijn werk aanwezig zijn. Of ik daarvoor gecompenseerd zal worden lijkt me nog maar de vraag," aldus een zichtbaar aangeslagen Wim van Dorp op weg naar het ministerie van Binnenlandse Zaken.

Niet alleen werknemers maakten een aangeslagen indruk. Ook het bedrijfsleven trok kort na tien uur al aan de bel. Zo blijkt uit documenten in het bezit van deze krant dat een groot aantal bedrijven miljoenen schade heeft geleden. De extra vijf minuten gebruik van elektriciteit, evidente tapijtslijtage en uiteraard het extra bekertje water uit de waterkoeler lijken samen een miljoenenstrop te gaan vormen voor werkgevers.

Inmiddels loopt de dienstregeling weer op schema en kunnen reizigers vertrouwen op een vertraging van circa tien tot vijftien minuten.
GekkePoesvrijdag 4 juli 2014 @ 16:46
quote:
Bierpauze bij WK wedstrijden

Brazillië - Tijdens de kwartfinales schijnen de temperaturen zo hoog op te lopen, dat het lichaam niet in staat is om het water lang genoeg vast te houden. Om dit probleem op te lossen word er alcohol aan toegevoegd, maar dat schijnt zo walgelijk te smaken dat de voetballers weigeren om dat te drinken.

De bondscoach heeft bepaald dat het ook in de vorm van bier mag worden uitgedeld. De nieuwe drinkflesjes zijn zo ontworpen dat er twee standaard blikjes bier in passen

Heineken heeft al toegezegd om per wedstrijd 4 blikken per speler beschikbaar te stellen. Het koelen van de blikjes dienen de coaches zelf voor te zorgen.

ZuidKardinaalvrijdag 4 juli 2014 @ 17:08
quote:
8s.gif Op donderdag 3 juli 2014 15:05 schreef Svarabhaktivocaal het volgende:

FOK!-user op de vlucht geslagen

_O-
ZuidKardinaalvrijdag 4 juli 2014 @ 17:08
Wat een creativiteit allemaal weer :D
Homijnzaterdag 5 juli 2014 @ 15:03
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 juli 2014 17:08 schreef ZuidKardinaal het volgende:

[..]

_O-
Het was mijn hol helemaal niet. ;(
En dat van die rappers is ook onzin. Ik hou veel meer van Jive Bunny.

Homijnzaterdag 5 juli 2014 @ 15:04
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 juli 2014 16:19 schreef SuperHarregarre het volgende:

[..]

^O^ Aanwinstje voor dit topic
SuperHarregarrezondag 6 juli 2014 @ 08:05
quote:
Eindelijk succes op het WK voor België

Brussel - De kogel is eindelijk door de kerk. Na maandenlange speculatie heeft Vlaanderen zich aangesloten bij Nederland. Wat er met Wallonië gaat gebeuren is nog onderwerp van discussie maar annexatie door Frankrijk zou door gebrek aan interesse bij de Fransen niet tot de mogelijkheden behoren.

Het tijdstip waarop de beslissing uiteindelijk werd genomen, deed in Nederland hier en daar een wenkbrauw fronsen maar vanuit Vlaanderen wordt eventueel opportunisme weggewuifd.

"Kijk, dat die aansluiting plaatsvindt zojuist na een verloren kwartfinale tegen Argentinië en subiet na de overwinning van Nederland in de andere kwartfinale, dat is puur toeval. Het is dan ook spijtig dat sommige Nederlanders daar dan niet over uitgepraat lijken te geraken," aldus de in juichpak geklede Jan Versteegh.

Waar kort na de verloren kwartfinale de Belgische kranten nog redelijk zuur waren, bleek de overheid wel snel eieren voor haar geld te kiezen, gesteund door een bevolking die snakt naar voetbalsucces. Kort na de aansluiting reden de eerste auto's al toeterend door Antwerpen gevolgd door in oranje uitgedoste fans die luidkeels het 'Hup, Holland, Hup' zongen.
Homijnzondag 6 juli 2014 @ 13:32
quote:
0s.gif Op zondag 6 juli 2014 08:05 schreef SuperHarregarre het volgende:

[..]

quote:
Di Rupo boos na opruiend bericht
De Belgische premier Elio Di Rupo is naar eigen "non amusé" over een satirisch bericht op de Nederlandse website FOK! In het topic ONZ / Schrijf je eigen The Onion/De Speld verhaal. wordt de suggestie gewekt dat Vlaanderen zich bij Nederland aansluit.

Di Rupo is woest. "Diet ies absolutement niet aan du ordu. Vlânderèn bleft kewône bèj Belge horèn." User SuperHarregarre wekte in het gewraakte bericht de suggestie dat Vlaanderen zich bij Nederland aansluit na de verloren WK-wedstrijd tegen Argentinië.

eliodirupo twitterde op zondag 06-07-2014 om 10:32:54 C'est absolutement inacceptable! ONZ / Schrijf je eigen The Onion/De Speld verhaal. Wij kunnen prima contra nous perte. #DiablesRouges #BEL reageer retweet
Het steekt Di Rupo, hartstochtelijk voetbalfan, dat het bericht uitgerekend nú opduikt. "Diet is kewône koetcope l'opportunisme. Als Belge hat kewonnen, dan haddún wèj diet keneuzèlle niet kuhat. Iek beskouw diet als smaad en lastèr", aldus Di Rupo, die naar eigen zeggen nog zeker 400 dagen premier van België denkt te blijven. "Bovèndine had Costa Rica twee keer un strafskoppe moeten 'ebbèn. Die victoire du Pays-Bas oewas dus niet zo verdiend."

De Eerste Minister overweegt juridische stappen en moppert nog even boos verder. "Flandres est une part de Belge. Vanêût Wallonie zoellen wèj nooit toestaan dat Flandres siech bèj Néderlant foegt. Jamais, jamais, jamais!!"
Nielschwoensdag 9 juli 2014 @ 15:45
Ik doe dit soms wel eens... bij deze enkele linkjes naar andere topics op FOK!:

NWS / Centraal Joods Overleg (CJO) wil staking ICE-treinen

ONZ / PVV boos op wijlen Annie M.G. Schmidt

ONZ / FIFA past regels aan; Brazilië toch in de finale
Homijnwoensdag 9 juli 2014 @ 15:59
quote:
^O^
ZuidKardinaalvrijdag 11 juli 2014 @ 15:48
quote:

Duits Waddeneiland voert Zwarte Piet in

Terwijl er in Nederland stemmen op gaan om Zwarte Piet af te schaffen, heeft het Duitse Waddeneiland Sylteroog juist besloten om Zwarte Piet in te voeren. Op Sylteroog viert men het unieke feest 'Elfenhüpsln'. Ieder jaar rond 21 November bezoekt de Elfenkoning het eiland, waarbij hij onder de grootste geheimzinnigheid cadeautjes in de wasmand verstopt. De koning wordt daarbij geholpen door zijn koddige elfenhulpjes.

Maar met die elfenhulpjes is er een probleem: Ze zijn roze geschminkt, en niet zwart. En dat vermindert de feestvreugde bij de kinderen aanzienlijk.

Daarom besloot de burgermeereter van Sylteroog onlangs tot het vervangen van de elfenhulpjes door Zwarte Piet. De burgemeester is tevreden. 'De kinderen moesten even omschakelen omdat ze van huis uit de elfenhulpjes gewend waren. Maar na 2 jaar bleek dat de kinderen maar liefst 200% meer plezier beleefden aan het feest'.

'Een zwart geschminkt persoon met pruik en gouden ringen verhoogt nu eenmaal de feestvreugde. Veel meer dan het maken van surprises en gedichten, de spanning over wat je zal krijgen of het gezellige avondje met chocolademelk en pepernoten. Dat is bekend vanuit de wetenschap'.

De burgemeester zegt dan ook niet te begrijpen waarom de Nederlanders Zwarte Piet juist willen afschaffen. Jullie zullen voor alle volgende generaties de feestvreugde ernstig bederven. Het gemis van Zwarte Piet maak je niet goed met een lullig avondje samen surprises uit pakken, aldus de burgemeester.


[ Bericht 0% gewijzigd door ZuidKardinaal op 11-07-2014 21:13:01 ]
BlindeMeloenvrijdag 11 juli 2014 @ 20:59
quote:
Greetje de Vries-Klaasens bereikt vandaag niet de leeftijd van 100 jaar

Reetketelpikkemerschans - Het is de 99-jarige Greetje de Vries-Klaasens vandaag niet gelukt de leeftijd van 100 jaar te behalen. De aanwezige familie kon onverrichte zaken weer naar huis, aangezien het bijbehorende feest werd afgelast.

Hoe het kan dat het niet lukte om op haar 100e verjaardag de leeftijd te bereiken is nog steeds een raadsel. Officials onderzoeken de zaak nog steeds. De Vries-Klaasens blijft zelf erg rustig ondanks alle commotie rond haar persoon. 'Ach, wat doe je er aan. Leeftijd is maar een getal en morgen is er weer een dag, dan kan ik het nog een keer proberen,' liet ze eerder vandaag aan de pers weten. Of er binnen zulke korte tijd een nieuwe poging gedaan mag worden om de leeftijd te behalen is niet bekend. 'We zijn nog bezig met het onderzoek naar de mislukte poging, dus ik denk dat het niet mogelijk is binnen de tijd dat het onderzoek loopt een nieuwe poging te doen,' laat een van de officials weten.

De familie is niet te spreken over de mislukte verjaarpoging. Een familielid, dat anoniem wil blijven, zegt dat hij speciaal voor deze dag vrij heeft moeten vragen en dat hij op korte termijn niet nog eens vrij kan vragen voor een nieuwe verjaarpoging van zijn moeder. 'Sta je toch mooi voor paal op je werk,' vertelt het familielid. 'Vertel je iedereen dat je moeder morgen honderd wordt, lukt het op het allerlaatste moment niet. Waar het aan ligt zou ik niet weten. Ze leeft immers nog en heeft heel erg haar best gedaan om die leeftijd te bereiken.'

Wanneer het onderzoek afgerond is kan nog niet worden gezegd. Ook is nog niet bekend wanneer Greetje De Vries-Klaasens een nieuwe poging zal ondernemen om 100 jaar te worden.
Homijnwoensdag 30 juli 2014 @ 16:33
quote:
Feyenoord-schoonmaakmiddel op de markt
Colgate-Palmolive, fabrikant van onder meer het schoonmaakmiddel Ajax, brengt binnenkort in een straal van 30 kilometer rondom Rotterdam een opmerkelijk nieuw product op de markt: Feyenoord schoonmaakmiddel. In dit gebied blijft de omzet van Ajax al jaren achter bij het landelijk gemiddelde, omdat rancuneuze Rotterdammers het product associëren met de voetbalclub uit 020. Ajax verdwijnt om die reden uit de schappen in de genoemde regio.

De fabrikant benadrukt dat het niet gaat om hetzelfde product met een ander etiket; het is echt een ander product. Daar waar Ajax vuil glansrijk en effectief te lijf gaat, is Feyenoord meer een product dat het moet hebben van de verdediging tegen vuil. Het is ook wat stroperiger dan het zusterproduct dat elders in Nederland verkrijgbaar blijft. Gezien de beperkte hoeveelheid werkzame bestanddelen is hard werken, boenen en buffelen het devies. De merkbelofte: Feyenoord verandert jouw zwijnenstal in een varkenoord.

Campagne
Feyenoord komt op de markt in een zwart-witte fles; een verwijzing naar het succesvolle tijdperk van de Rotterdamse voetbalclub. De consumentenprijs van een halve-literfles wordt ƒ 3,99 (oftewel 1,79 euro). Op TV Rijnmond en via andere lokale media wordt ook een reclamecampagne gelanceerd om het product te promoten. De slogan: "In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst".
Homijndonderdag 7 augustus 2014 @ 11:54
21amxvs.jpg

quote:
"Dit gaat nergens over"
De waarschuwing die duidelijk boven het artikel stond, mocht niet baten: diverse bezoekers van de website FOK! lazen een volledig overbodig artikel dat nergens over gaat. Na afloop was de teleurstelling over niet-ingeloste verwachtingen dan ook groot.

Het artikel in kwestie dook op 7 augustus 2014 onverwacht op in het topic ONZ / Schrijf je eigen The Onion/De Speld verhaal. binnen het subforum ONZ. Diverse FOK!-gebruikers besloten, ondanks de waarschuwing boven het artikel, waarnaar met een cursief geplaatste tekst nog eens werd verwezen, toch het volledige artikel te lezen.

Tussenkop
Met vrij wollig taalgebruik - onnodige, herhaaldelijk terugkerende tussenzinnen werden lukraak toegevoegd - wordt in het artikel continu de verwachting van de lezer getemperd. De herhaaldelijk terugkerende, zorgvuldig uitgedragen boodschap is kort (lees: langer dan noodzakelijk) samengevat dat men niet veel inhoud hoeft te verwachten.

Om de lezer langer dan noodzakelijk aan het lijntje te houden, koos de auteur voor het schrijven van onnodig lange, moeilijk leesbare zinnen met bijzonder veel, herhaaldelijk terugkerende woorden, komma's en een niet te vermijden stortvloed aan bijvoeglijke naamwoorden en zinloze leestekens als de puntkomma; een ideale methode om zinnen nog veel langer te maken dan ze al zijn en ook erg geschikt voor het maken van een punt. Er zaten zinnen tussen die, op één zin na, een volledige alinea in beslag namen, ware het niet dat er nog één overbodige zin aan de betreffende alinea werd toegevoegd.

Afhaken
Sommige lezers haakten halverwege de tekst vertwijfeld af en klikten snel door naar andere FOK!-topics waar wél relevante content was te lezen. Een klein groepje hardnekkige doorlezers besloot echter om het artikel volledig uit te lezen. De lat werd echter nog wat hoger gelegd, omdat de auteur een eindje verderop in de tekst - sommige mensen doen niks met waarschuwingen, maar laten we niet divageren - zijn epistel artificieus een hoog idiosyncratisch gehalte gaf, door op consciëntieuze wijze - het werd bijna revoltant - een aantal moeilijke woorden toe te voegen in een zin die bij nader inzien als onleesbaar moet worden aangemerkt.

Conclusie
Tot slot werden de laatst overgebleven lezers - de échte die-hards en stronteigenwijze types - nog op het verkeerde been gezet door een misleidende tussenkop die de suggestie moest wekken dat er een conclusie zou volgen. Ook die verwachting werd op geen enkele wijze ingelost. De lezers bleven teleurgesteld en in vertwijfeling achter. "Dit gaat nergens over", riep één van hen boos. Niet beseffend dat daarmee een zeer accurate samenvatting van het artikel was gegeven. De auteur van het artikel, ene Homijn, vond die woordkeuze zo goed dat hij deze tot kop van zijn artikel heeft gepromoveerd. De boosheid van teleurgestelde lezers wimpelt hij weg. "Ik heb jullie gewaarschuwd. Als je dan toch stug doorgaat met lezen, vraag je er zelf om."
Noordsesternwoensdag 8 oktober 2014 @ 22:53
quote:
Computerverslaving, een gevaar voor uw kind!

Steeds meer jongeren raken verslaafd aan computers, beeldschermen en techniek. Met verwoestende gevolgen. Een van de slachtoffers is de 15 jarige Puck Meerburg. In plaats van een beetje in het park rond te hangen, zoals normale 15 jarigen doen, is deze jongen niet weg te slaan bij de computer. Zijn verslaving is zó erg, dat hij al op zijn tiende computertalen in één keer doorgronden kon. Nu op zijn vijftiende, is zijn toekomst vergooid. Terwijl hij eigenlijk met zijn maten hoort te chillen, verdoet hij zijn tijd bij internationale programmeerwedstrijden, die hij ook nog eens wint ook.

Eerst nam zijn moeder de verslavingsverschijnselen niet serieus. ‘Er zijn zoveel jongeren dol op de computer’. Achteraf kan ze zichzelf voor het hoofd slaan dat ze er toen niets aan gedaan heeft. En zoals alle verslavingen, gaat zoiets van kwaad tot erger. Puck is nu onder invloed van grote computerbedrijven. Minstens twee grote bedrijven hebben aangegeven in hem geïnteresseerd te zijn.

Kwetsbare jongeren zoals Puck zijn een makkelijke prooi voor grote computerbedrijven. Eerst maken ze de jongeren lekker met wedstrijdjes programmeren, prijsvragen en zogenaamde science fairs. Als de jongeren eenmaal verslaafd zijn, worden ze aan het werk gezet. Acht uur per dag of langer zitten ze achter de computer. Voor enkel een bovenmodaal salaris, riante secundaire arbeidsvoorwaarden en ruimte voor bijscholing, produceren deze jongeren software die de computerverslaving van deze maatschappij alleen maar verergert. Denk hierbij aan zoals besturingssystemen voor medische apparaten, software voor het beveiligen van data in de cloud, computergames waarmee rampscenario’s geoefend kunnen worden, software voor aan boord van vliegtuigen en verkeerstorens, software voor communicatiesatellieten en nog meer van al dit fraais.

Als een jongere eenmaal onder invloed van een bedrijf is, is het zeer moeilijk hem los te weken. Deze bedrijven hebben een geheel eigen subcultuur. ‘Deze jongeren kunnen je alles vertellen over het belang van open source software, een vrij internet, de noodzaak van schone energie, of waarom het vrijemarkt model voor de ontwikkelingen van levensreddende medicijnen achterhaald is. Maar elementaire kennis, zoals wie er dit seizoen in de finale van de Champions League staat, die ontbreekt volkomen. Ze leven echt in hun eigen kleine wereldje, zonder contact met normale mensen. Dan is het heel lastig om van je verslaving af te komen.

Voor Puck is het dus te laat. Maar wat kunnen andere ouders doen, om te voorkomen dat ook hun kind zich helemaal verliest in de beeldschermen? Pucks moeder: Wees er vroeg bij. Als een kind een jaar of drie, vier is, kun je nog heel veel beïnvloeden. Dan kun je hem nog verbieden om te veel met computers te spelen, dan kun je hem nog rustig de hele dag naar buiten sturen. Hopelijk ben je er dan vroeg genoeg bij om die interesse in techniek in de kiem te kunnen smoren.

Op een gegeven moment zet die passie voor techniek zich vast en dan ben je een heel stuk verder van huis. Probeer een kind dan nog maar eens te interesseren voor nuttige zaken zoals blikjesvoetbal en rondom trapveldjes rondhangen. Wees dus alert! Laat dromerige kinderen die zich verliezen in beeldschermen niet aan hun lot over, want iedere computerverslaafde nerd is er één te veel.


[ Bericht 0% gewijzigd door Noordsestern op 09-10-2014 07:40:44 ]
Nielschdinsdag 14 oktober 2014 @ 13:21
quote:
UTRECHT - Het Utrechtse gemeenteraadslid André van Schie (VVD) wil voorkomen dat het boek Pluk van de Petteflet van wijlen Annie M.G. Schmidt nog langer wordt voorgelezen op Utrechtse basisscholen. Het boek zou volgens Van Schie het kraken van woningen en het profiteren van de bijstand romantiseren en aanmoedigen.

Fout signaal
"Ik begrijp dat het gaat om een populair kinderboek, maar het is een fout signaal als we kinderen al op jonge leeftijd leren dat het kraken van torenkamers en het teren op de bijstandsuitkering een positieve levenshouding is". Van Schie, in de politiek van de Domstad al jaren fel tegenstander van kraken, beseft dat hij het boek niet kan verbieden: "boeken waarin de wet wordt gebroken - en kraken is sinds jaren alweer verboden - kun je niet verbieden. Maar het gebruik ervan kan wel worden ontmoedigd. Dat wil ik met mijn motie in de raad bereiken".

Weinig steun
De motie van Van Schie lijkt op weinig steun te kunnen rekenen. SP-raadslid Vincent Wijlhuizen - woordvoerder op het gebied van onderwijs - noemt de motie van Van Schie "tenenkrommend, teleurstellend en bovenal kinderachtig". Daarnaast is Wijlhuizen pertinent tegen overheidsbemoeienis als het aankomt om welke boeken er wel of niet voorgelezen moeten worden: "dit is gewoon krakertje pesten, iets waar de VVD al jaren in uitblinkt. Het is ook van de zotte dat de VVD van mening is dat we scholen moeten gaan opleggen wat de kleuterjuf wel en niet moet voorlezen. Dan gaan we echt veel en veel te ver".

De Utrechtse gemeenteraad bespreekt de motie van Van Schie op dinsdag 4 november. Dan weten we of Pluk, Dollie, Meneer Pen, Mevrouw Helderder en de kakkerlak Zaza wel of geen plek meer hebben op de Utrechtse basisscholen.
http://www.duic.nl/nieuws/motie-vvd-pluk-van-de-petteflet/

Eigenlijk vind ik wel dat de VVD hier een punt heeft :7
Homijndinsdag 14 oktober 2014 @ 13:34
quote:
6s.gif Op dinsdag 14 oktober 2014 13:21 schreef Nielsch het volgende:
[..]
http://www.duic.nl/nieuws/motie-vvd-pluk-van-de-petteflet/
Eigenlijk vind ik wel dat de VVD hier een punt heeft :7
Het lijkt wel de omgekeerde wereld... De VVD die wil dat de overheid zich ergens mee bemoeit en de SP die daar fel op tegen is. :P
Svarabhaktivocaaldonderdag 16 oktober 2014 @ 10:58
33yqdkn.jpg

quote:
Brilsmurf: 'Blauwe Piet kan echt niet'
"Het is beledigend, kwetsend en denigrerend." Brilsmurf is boos over de blauw geschminkte varianten van Bonte Piet. Hij eist dat er bij de Klaasintocht duidelijke kleurvoorschriften komen, waarbij blauw als schminkkleur wordt verboden.

Brilsmurf meldt dat een 5-jarige jongen hem op straat laatst voor Bonte Piet heeft uitgescholden. Ook Grote Smurf kreeg met dergelijke agressie te maken. "Het komt intimiderend op ons over. Ik heb niks tegen Bonte Piet, maar waarom moeten die Pieten zo nodig blauw zijn? Het werkt verwarring in de hand", moppert Brilsmurf. "De uitdrukking 'bont en blauw' bestaat niet voor niets. Als blauw onderdeel was van bont, was het niet apart benoemd."

Veranderingen
Bonte Piet bestaat sinds 2015. Het is de opvolger van Zwarte Piet; een racistisch fenomeen dat in 2015 door de rechter werd verboden als onderdeel van de toenmalige Sinterklaasintocht. Sinterklaas was de voorloper van Klaas. In 2017 werd 'Sint' uit de naam van Klaas verwijderd onder druk van atheïsten en moslims die aanstoot namen aan het rooms-katholieke karakter van het woord Sint. Ook werd dat jaar, op aandringen van de Dierenbescherming, besloten om Klaas niet langer op een paard te laten rijden.

Ondanks gerechtelijke uitspraken en een zorgvuldige invoering van het nieuwe Klaasfeest, blijken er elk jaar weer mensen te zijn die zich gekwetst voelen. Was er vorig jaar al kritiek van de Hulk op de Groene Piet, dit jaar roeren de Smurfen zich. "Ik weet dat het kinderen zijn die het zeggen, maar ik wens niet met een Blauwe Piet geassocieerd te worden", moppert Brilsmurf. "We moeten gewoon stoppen met Pieten blauw schminken. Er blijven genoeg andere kleuren over en kinderen zien echt het verschil niet."

Kritiek
De in 2018 ingestelde Ethische Commissie Klaasintocht (ECK) beraadt zich op de kritiek. "Ook al vormen Smurfen slechts 0,0001 procent van de populatie, we moeten toch iets met deze discussie", zegt een woordvoerder. "Klaas en zijn Bonte Pieten moeten boven elke twijfel zijn verheven. Binnenkort gaan we met onze sponsors om tafel om de veranderingen voor komend jaar te bespreken. De Haagse Hopjespiet® is te bruin, de Goudse Kaaspiet® zit te veel in het vaarwater van de kanariepiet, de Fruitellapiet® blijkt voor veel kinderen te ingewikkeld en sommige M&M-pieten® zijn blauw. Daar moeten we dus echt iets mee. We willen een ethisch verantwoord Klaasfeest, een feest voor iedereen."
Noordsesternvrijdag 17 oktober 2014 @ 12:58
quote:
Dove begint campagne om mannen goed zelfbeeld te geven.

Het bedrijf Dove heeft aangegeven een campagne te starten om het zelfbeeld van de Nederlandse man op te vijzelen. Een recent onderzoek gaf aan dat maar liefst 50% van de mannen zichzelf niet als bovengemiddeld goede chauffeur inschatte. Een woordvoerder van Dove: 'Als de helft van de mannen zichzelf geen goede coureurs vindt, dan is er iets dramatisch mis met hun zelfbeeld, daar moeten wij als maatschappelijk verantwoord bedrijf iets mee doen'.

Het bedrijf wijt dit probleem aan het constante bombardement aan mediabeelden.

Doordat mannen constant worden blootgesteld aan nieuws over coureurs als The Stig of Max Verstappen, gaan ze zich onbewust met hen vergelijken. Zo raken ze ervan overtuigd dat zij geen topcoureurs zijn. En dat terwijl het een onhaalbaar ideaal is om zo goed te kunnen rijden als de Stig. Zo krijgen deze mannen een verkeerd beeld van zichzelf.

Dove vind dat jammer, en heeft daarom besloten om een campagne op te starten om mannen ervan te overtuigen dat ze toch heel goede autorijders zijn. Volgens Dove moet het beeld van een top coureur hoognodig veranderen.

Echte topcoureurs zetten geen recordtijden neer op een een of ander circuit. Echte topcoureurs rijden elke dag over de regionale snelweg naar hun werk, en zaterdag naar de bouwmarkt. Echte topcoureurs hebben geen afgetraind lijf dat zware races aan kan, maar een klein buikje. Echte topcoureurs dragen geen helm, maar een bril met varifocale glazen. Drie keer hoera voor de écht goede autorijders!

Het initiatief is met gejuich ontvangen door diverse mannenrechten organisaties.
Bosbeetlevrijdag 17 oktober 2014 @ 15:14
quote:
_O_
PartyHardvrijdag 17 oktober 2014 @ 15:16
quote:
Lokale klapjosti flikt het weer
Wederom is het een niet nader te noemen rasmongool gelukt om een kuttopic te openen op de übercommunity FOK!.

Vrijdag 17 oktober 2014, 13:29:34 is de tijd van deze misdaad. Het gaat hier om een painttopic zonder paints ( :') ). Men vraagt zich af "Hoe kan iemand nou zo'n kutuser zijn?". Blijkbaar laat dit de user totaal koud. Toen we aan Danny vroegen hoe dit kan, antwoordde hij met " :')_! "

Nadere informatie volgt over dit zeer delicate onderwerp.

GekkePoesvrijdag 17 oktober 2014 @ 15:42
quote:
Waterbron blijkt riool te zijn
Vrijdag 17 oktober

60% van het Nederlandse drinkwater komt uit Rivierwater, 40% uit grondwater. Het RIVM doet jaarlijks onderzoek naar de kwaliteit van onze drinkwaterbronnen. Hun conclusie dit jaar: het oppervlaktewater is flink vervuild met insecticiden, cosmetica, geneesmiddelen, biociden, brandvertragers en nanodeeltjes. Hmm, jammie…

Het probleem schijnt het grootst te zijn tijdens de oktoberfeesten in Duitsland. Duizenden mensen drinken bier en plassen daarom ook grote hoeveelheden, door al die urine loopt het rioolsysteem in Munchen systematisch over. Daardoor worden 10 duizenden liters met urine worden regelrecht in de rivieren geloosd, en aangezien bier een schonende werking heeft op het lichaam, komen daardoor al de opgehoopte afvalstoffen mee in het rivierenwater.

Rivieren stromen niet enorm snel, dus het duurt vaak een aantal weken voordat het water Nederland bereikt, De Watermaatschappijen controleren reeds op 1600 verschillende geneesmiddelen die in het water aanwezig kunnen zijn. Deze worden door verdamping er voor 99% uitgehaald. De overblijfselen worden normaal in en opslagtank bewaard.

De afgelopen jaren werd er gedacht dat er weinig vervuild water was, maar de opslagtank bleek te lekken. Het water kwam terecht in een waterput van een bierbrouwerij die met een nu nog kleine productie lokaal bier levert. Mensen die bier hebben gedronken van de plaatselijke brouwerij word gevraagd contact op te nemen met de huisarts. Als het goed is heeft iedereen in het stadje al bericht gehad

Het biermerk is inmiddels uit de schappen van de supermarkt gehaald.

Homijndonderdag 13 november 2014 @ 12:44
quote:
Conventie zolderkamerautisten mislukt
ALMERE-BUITEN - Het leek een geweldig plan, een evenement waar veel behoefte aan was. Het werd een flop, omdat niemand kwam opdagen. De Eerste Nationale Conventie voor Zolderkamerautisten (NCZ) is mislukt.

De NCZ - powered by FOK! - had afgelopen zaterdag plaats in Almere-Buiten. Los van het organisatiecomité kwam echter niemand opdagen. "Kennelijk zijn veel zolderkamerautisten toch een beetje mensenschuw", stelt comitélid L. Hork in een verklaring.

Behoefte
De conventie was vooraf uitvoerig op FOK! gepromoot, met nadruk op de subfora ONZ en KLB. "We weten absoluut zeker dat we in de goede vijver hebben zitten vissen. Het barst op onze fora van de zolderkamerautisten. We signaleren ook de nodige interactie, dus we dachten dat er wel behoefte zou zijn aan lotgenotencontact."

De organisatie kwam echter bedrogen uit. Ondanks boeiende programma-onderdelen als "De kortste route van huis naar de supermarkt", "Hoe maak ik oogcontact met kassameisjes" en een workshop Fappen voor ver-gevorderden, kwam niemand opdagen. Hork: "We vermoeden dat de keuze voor Almere-Buiten als locatie de doelgroep toch heeft afgeschrikt. Zolderkamerautisten komen niet graag buiten."

Activiteit
Tijdens de conventie was op FOK! normale activiteit waarneembaar. Uit een analyse van postgegevens komt op ONZ en KLB de normale topicdiarree naar voren, zonder enige constipatie. "Dat steunt ons in de gedachte dat de doelgroep onze conventie bewust heeft genegeerd; uit angst of rancune."

De organisatie heeft besloten om de Nationale Conventie voor Zolderkamerautisten voorgoed te schrappen. De beide voorlopers van het evenement, in de volksmond beter bekend als ONZ Meet en KLB Meet, worden in ere hersteld.
Noordsesterndonderdag 13 november 2014 @ 12:53
quote:
9s.gif Op donderdag 13 november 2014 12:44 schreef Homijn het volgende:

[..]

_O-
Homijnmaandag 1 december 2014 @ 15:38
quote:
Gerard Joling aait dieren
HILVERSUM - Zanger en tv-presentator Gerard Joling krijgt een tv-programma op SBS 9, de nieuwe tv-zender van SBS die vanaf 1 januari is te zien. In het programma gaat Joling op zoek naar de wondere wereld van het dierenrijk.

Joling is erg ingenomen met de klus, zeker nu zijn vaste partner Gordon bij RTL 4 de talkshow "Goor Draait Door" presenteert. In "Geer Aait Beer" kruipt Joling in de huid van waaghalzen als Freek Vonk, die de gevaren in de wildernis opzoeken.

Een woordvoerder van SBS 9 laat weten dat de zender heel bewust voor Gerard Joling als boegbeeld kiest. "We zijn een zender met een licht vrouwelijk profiel. Daar past Geer fantastisch bij." De verwachtingen zijn dan ook hooggespannen.

Item
Hondenkenner Martin Gaus en PVV-politicus en dierenvriend Dion Graus krijgen een terugkerend, gezamenlijk item in de uitzending. In 'Gaus Paait Graus' geeft Gaus tips om honden diervriendelijk te heropvoeden.

De opnames voor 'Geer Aait Beer' zijn inmiddels in volle gang. Zo is Joling een ochtend wezen helpen op een kinderboerderij. Ook is een kudde schappen effectief uiteen gedreven door via een speaker muziek van De Toppers te laten schallen. Een opnamedag op de Noordpool, waarbij Joling in de ijskou een dag lang zou optrekken met een kudde ijsberen, is op een flop uitgedraaid. Joling: "Ik heb er de vacht niet voor."
Noordsesterndinsdag 10 maart 2015 @ 08:56
Van een van mijn blogjes :)

http://vuurvogels.blogspo(...)n-de-speld.html#more
quote:
Boete bijstandstrekkers door fout gemeente

Bijstandstrekkers uit de gemeente Eperveen moeten door een fout van de gemeente binnenkort waarschijnlijk tienduizenden euro's aan te veel ontvangen uitkering terug betalen. De gemeente Eperveen verlangt van iedere bijstandsontvanger een tegenprestatie, maar heeft per ongeluk enkele bijstandsontvangers geplaatst op een werkplek die bij hun interesses paste. Zeer waarschijnlijk hebben de bijstandsontvangers plezier beleefd aan hun werkzaamheden. Daar is de bijstand uiteraard niet voor bedoeld. Omdat de betrokkenen niet tijdig gemeld hebben dat zij plezier hadden in hun werk, hangt hen nu een boete boven het hoofd.

Het gaat hier om werkzaamheden op een kinderboerderij. Door een administratiefout zijn er enkele werklozen met affiniteit met dieren te werk gesteld op deze kinderboerderij. Toen de fout ontdekt werd zij uiteraard meteen vervangen voor andere werklozen, met hooikoorts en angst voor paarden.
Maar toen was het leed al geleden. Het is erg waarschijnlijk dat deze mensen plezier hadden in hun tegenprestatie. Mogelijk ervoeren zij hun daginvulling zelfs als zinvol, aldus de heer Jansen, uitvoerend ambtenaar bij de gemeente Eperveen. En dat is uiteraard niet de bedoeling. 'De bijstand is echt een noodvoorziening, en het leven van bijstandsontvangers moet dan ook zo akelig en vervelend mogelijk zijn. We willen als maatschappij toch niet dat iemand zonder betaalde baan zomaar plezier in het leven ervaart?'

Omdat de bijstandsontvangers enkele maanden lang 'met plezier uitvoerbare werkzaamheden' vervuld hebben, moeten zij het teveel aan ontvangen bijstand terug betalen, plus een ferme boete. Dat dit allemaal te danken is aan een fout van de gemeente is geen excuus. 'Een fout van de gemeente ontslaat bijstandsontvangers niet van de plicht tijdig te melden dat zij een lolletje of pleziertje in hun leven hebben' aldus de heer Jansen.
Noordsesternzaterdag 20 juni 2015 @ 12:42
Nog een the Onion verhaaltje :)
http://vuurvogels.blogspo(...)zoek-in-somalie.html
Homijnzondag 21 juni 2015 @ 10:47
quote:
Leuk hoor. Wat is er met ZuidKardinaal gebeurd, trouwens?
Noordsesternzondag 21 juni 2015 @ 20:18
quote:
0s.gif Op zondag 21 juni 2015 10:47 schreef Homijn het volgende:

[..]

Leuk hoor.
Dank :)
Hondenbrokkenmaandag 22 juni 2015 @ 22:33
quote:
Diederik Stapel mag de boel tijdelijk weer gaan belazeren.

Diederik Stapel mag de boel vanaf juli tijdelijk weer gaan belazeren. Met deze maatregel wil de Universiteit van Tilburg een inkrimping van de kenniseconomie voorkomen. Rector Philip Eijlander ligt de beslissing toe: "Kennis en creativiteit zijn een steeds belangrijkere rol in de kenniseconomie gaan spelen. Scholing en opleiding bepalen de kansen die mensen hebben om vooruit te komen in deze wereld. Landen die voldoende talent weten voort te brengen en aan te trekken blijven overeind in de mondiale concurrentie. Daarbij hebben we niet alleen slimme bèta's nodig, maar ook bijvoorbeeld hoogleraren sociale psychologie."

Diederik Stapel is zeer te spreken over de beslissing: "Ik wil de sociale psychologie graag verder verblijden met mijn inzichten. Met mijn achtergrond op het gebied van theorie, psychologie en gedragseconomie en mijn ervaringen, heb ik een aparte, vaak verfrissende kijk op dingen waar anderen alleen naar de harde cijfers kijken."

De commissies benadrukken wel dat er voorwaarden verbonden zijn aan de aanstelling. José van Dijck van de Koninklijke Akademie van Wetenschappen; "Het is van belang dat Diederik Stapel haast maakt met zijn bedrog. Publiceren, publiceren, publiceren! Als daar geen haast mee gemaakt wordt, dalen de Nederlandse Universiteiten op internationale universitaire rankings zoals de ARWU."

Stapel geeft aan dat hij zal gaan werken aan twee artikelen met onwaarschijnlijke resultaten, waarvan de data niet meer beschikbaar zijn voor controle. Het gaat om artikelen over de effecten van kleur op het menselijk gedrag.
Noordsesterndinsdag 23 juni 2015 @ 10:26
quote:
14s.gif Op maandag 22 juni 2015 22:33 schreef Hondenbrokken het volgende:

[..]

Ach ja, bij hem is het tenminste openlijk bekend dat ie de boel belazert.. :P
jodelahitydinsdag 23 juni 2015 @ 10:55
quote:
14s.gif Op maandag 22 juni 2015 22:33 schreef Hondenbrokken het volgende:
Leuke kick, en leuk stukje :) Ik nu mijn eerste geprobeerd :P

Aan de hand van dit nieuwsbericht

quote:
Onderzoekscommissie blijkt de oplossing voor de crisis

De onderzoekscommissie die is opgesteld om moord- en verdwijningszaken onder de loep te nemen, waarin politie en justitie fouten hebben gemaakt in het onderzoek, blijkt zo’n succes te zijn dat nu ook een nieuwe onderzoekscommissie is opgesteld. Deze richt zich op mogelijke fouten binnen de overheid en blijkt nu al een daverend succes te zijn.

De commissie is binnen een tijdsbestek van drie weken uitgegroeid van 12 personen naar meer dan 30.000 en vacatures blijven openstaan. “De werkloosheid is landelijk al gedaald met 3% en we verwachten dat er uiteindelijk nog wel het dubbele aantal personen nodig zijn om alle gemaakte fouten te behandelen. Dit is de beste zet die in tijden is genomen” aldus Jetta Kleinsma, staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Een gesprek met een werknemer leert ons dat het werken bij de commissie door velen als prettig wordt ervaren. “We ontvangen een mooi salaris en je komt allerlei fouten tegen die je mag behandelen. Geen enkele fout is hetzelfde en ze variëren van nationale miljoenenprojecten tot lokaal gemaakte fouten zoals beleidsfouten bij de gemeentes. Ook is het fijn dat iedereen dit werk kan doen, de sollicitatieprocedure was niet ingewikkeld, nu ik het werk zelf doe begrijp ik ook wel waarom, iedereen kan gemakkelijk zien wat er allemaal mis gaat” aldus Joost de Vries.

Toch blijkt niet iedereen blij met de onderzoekscommisie. “Het is allemaal wel leuk en aardig maar het belemmerd ons wel om ons werk goed te doen. Nu hebben we telkens het gevoel dat iemand over onze schouders meekijkt en ik denk niet dat dit de manier is waarop je zou moeten willen samenwerken binnen de samenleving” aldus Mark Rutte. De overige politici reageerden slechts met “geen commentaar” toen hen werden geconfronteerd met hun fouten.
Homijndinsdag 23 juni 2015 @ 12:11
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 juni 2015 10:55 schreef jodelahity het volgende:

[..]

Leuke kick, en leuk stukje :) Ik nu mijn eerste geprobeerd :P

Aan de hand van dit nieuwsbericht

[..]

Schokkend! Ik had dit allang op Teletekst-pagina 101 verwacht.
Noordsesterndinsdag 23 juni 2015 @ 23:30
quote:
Steeds meer gemeentes eisen tegenprestatie van ambtenaren

De tijd dat ambtenaren niets hoefden te doen voor het gratis geld dat ze ontvingen, is voorgoed voorbij. Steeds meer gemeenten verlangen een tegenprestatie van de ontvanger van het ambtenarensalaris. Minister van Sociale zaken, Jetta Kleinsma, vindt dit een goede ontwikkeling.

'De gemeenschap brengt jouw levensonderhoud op. Ik vind het dan niet meer dan eerlijk dat je iets terug doet voor diezelfde gemeenschap. Dan kun je bijvoorbeeld denken aan vrijwilligerswerk. Daarbij houden we uiteraard wel rekening met de interesses en belastbaarheid van betreffende persoon. We hebben het hier wel over ambtenaren'.

De SP is nog sceptisch. SP voorzitter Roemer: 'Ze brengen het als een tegenprestatie, maar in de praktijk komt het gewoon neer op ordinaire uitbuiting. We krijgen de vreselijkste verhalen te horen. Ambtenaren die de hele dag te werk worden gesteld in een grote kantoortuin. Ze moeten dossiers behandelen, vragen van burgers beantwoorden en vergunningen in orde maken. Onmenselijke arbeidstijden. Mensen die niet eens om half twee in de middag naar huis mochten. En dat terwijl het vrijdag was!

Bovendien pakken ze werk af van gewone mensen. Door bijvoorbeeld een antwoord op de vragen van burgers te hebben, zodat die niet meer zelf op zoek hoeven. Of ze regelen een vergunning binnen de daarvoor gestelde tijd, zodat de gewone burger er niet meer tig keer achteraan hoeft te bellen.

Minister Kleinsma: We moeten uiteraard opletten dat de ambtenaren geen werk verdringen van gewone mensen, dat is zeker een aandachtspunt. Maar vooralsnog past dit beleid prima in de nieuwe filosofie: Activeren is goed voor mensen, ook als ze ambtenaar zijn. Van op je gat zitten wordt niemand beter!
Hondenbrokkendinsdag 11 augustus 2015 @ 20:51
Kanaaltunnelkruiper verdacht van doping

De Sudanees die vanaf Frankrijk de oversteek naar Engeland aflegde door de kanaaltunnel wordt verdacht van doping.

Het vermoeden van doping kwam vlak aan het eind van de tunnel aan het licht, omdat de man erin slaagde om langsrazende hogesnelheidstreinen, patrouillerende politiemensen, hekken en camera's te ontwijken. Iets dat tot nu toe geen enkele kanaaltunnerkruiper zonder doping is gelukt. Uiteindelijk is de man na 50 kilometer gelopen te hebben, aangehouden bij Folkestone.

Jaarlijks proberen tienduizenden vluchtelingen uit Afrika en het Midden-Oosten de oversteek te maken naar Groot-Brittannië. De Britse premier heeft eerder gezegd dat voor de zwerm immigranten die deze zware beproeving weten te doorstaan, het Verenigd Koninkrijk als een veilige haven geldt. Volgens de Britse regering zijn er al 37.000 van doping verdachte kanaaltunnerkruipers onderschept dit jaar.

Volgens de internationale kanaaltunnelkruipersunie IAAFC staat het dopinggebruik niet zonder meer vast en zijn er urinemonsters nodig om definitief uitsluitsel te geven.
1marcelfilmswoensdag 12 augustus 2015 @ 16:29
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 juni 2013 18:55 schreef ArnieAlberts het volgende:

[..]

OMFG my sides :D :D :D
ArnieAlbertswoensdag 12 augustus 2015 @ 16:46
quote:
3s.gif Op woensdag 12 augustus 2015 16:29 schreef 1marcelfilms het volgende:

[..]

OMFG my sides :D :D :D
Dit was een goede kick, ik was dit verhaal gewoon al vergeten :D
1marcelfilmswoensdag 12 augustus 2015 @ 18:23
quote:
0s.gif Op woensdag 12 augustus 2015 16:46 schreef ArnieAlberts het volgende:
verhaal
Samson en gert
paar weken terug nog bij het huis geweest O+
Pap89zaterdag 15 augustus 2015 @ 11:07
Tarrelvlechten

De Oud-Hollandse traditie Tarrelvlechten, komt op de lijst van het cultureel erfgoed te staan.
De traditie die voornamelijk nog veelvuldig wordt uitgevoerd in de "Biblebelt", heeft namelijk veel bekendheid gekregen de laatste tijd.
De Barneveldse vereniging "Van Staart-tot-Staart", pleit al jaren voor erkenning.
Al eeuwen lang vlechten de meisjes langzaam hun lange paardenstaarten met hun aarshaar.
Wanneer hun haren lang genoeg zijn om te Tarrelvlechten, worden ze in de gemeenschap gezien als geslachtsrijp, wat meestal rond een jaar of 17 ligt, waarna de desbetreffende dame wordt uitgehuwelijkt.
Homijnmaandag 4 januari 2016 @ 09:37
fMdUYh8.jpg

quote:
NS: excuses voor vertraging winterdienstregeling
De NS biedt alle reizigers in Nederland excuses aan vanwege de vertraging van de jaarlijkse winterdienstregeling. Deze regeling, die zich kenmerkt door de massale uitval van treinen, is nog altijd niet van stal gehaald. Alleen in Noord-Nederland is vandaag mogelijk sprake van de gebruikelijke problemen, maar de rest van Nederland moet het doen met een ongestoorde, gangbare dienstregeling.

De NS gaat diep door het stof. 'Het spijt ons dat de verwachtingen die reizigers hebben niet kunnen worden ingelost', laat de vervoerder weten. Het bedrijf wijt de ontstane situatie aan de weergoden. 'Met kerst was het bijna 15 graden en op Noord-Nederland na is er deze winter nog geen vlokje sneeuw gevallen. Op die situatie waren we gewoon niet goed voorbereid.'

De gevolgen van de weersomstandigheden waren zorgwekkend. Daar waar reizigers ervan uitgaan dat slechts de helft van de treinen rijdt, wordt nu volgens de normale dienstregeling gereden. 'Er rijden meer treinen dan verwacht. Hierdoor zijn mensen eerder thuis dan ze gewend zijn.' Het lijkt er overigens op dat het merendeel van de rails de komende week sneeuwvrij blijft.
Bosbeetlemaandag 4 januari 2016 @ 09:49
quote:
9s.gif Op maandag 4 januari 2016 09:37 schreef Homijn het volgende:
[ afbeelding ]

[..]

:D _O_
Hondenbrokkenzaterdag 16 april 2016 @ 16:38
qWU8aEB.jpg

Onderhandelingen met Turkije vereisen aanpassingen in EU grondwet.
Nieuwe onderhandelingen over de toetreding van Turkije tot de Europe Unie, vereisen aanpassingen in de Criteria van Kopenhagen en het Verdrag van Lissabon, dat maakte Donald Tusk jongstleden bekend. Zo moeten in een nieuwe versie alle EU-lidstaten democratische principes en mensenrechten respecteren, behalve Turkije. Daarnaast komt er een verbod op het beledigen van het Turkse staatshoofd en mag er met betrekking tot Armenië niet langer over een genocide gesproken worden.

Mark Rutte zei sommige van de concessies te betreuren, maar sprak ook zijn vreugde uit over het gegeven dat het akkoord de vluchtelingenstroom zou stoppen. Geert Wilders was niet te spreken over deze wetswijziging. Hij beschouwt de wijziging als het volgende hoofdstuk in de Islamisering van Nederland en Europa en noemde Erdogan een aap. Vanwege deze uitspraak zal hij volgende week voor de rechter verschijnen.

[ Bericht 0% gewijzigd door Hondenbrokken op 16-04-2016 17:59:58 ]
Nielschzaterdag 16 april 2016 @ 19:29
quote:
14s.gif Op zaterdag 16 april 2016 16:38 schreef Hondenbrokken het volgende:
[ afbeelding ]

Onderhandelingen met Turkije vereisen aanpassingen in EU grondwet.
Nieuwe onderhandelingen over de toetreding van Turkije tot de Europe Unie, vereisen aanpassingen in de Criteria van Kopenhagen en het Verdrag van Lissabon, dat maakte Donald Tusk jongstleden bekend. Zo moeten in een nieuwe versie alle EU-lidstaten democratische principes en mensenrechten respecteren, behalve Turkije. Daarnaast komt er een verbod op het beledigen van het Turkse staatshoofd en mag er met betrekking tot Armenië niet langer over een genocide gesproken worden.

Mark Rutte zei sommige van de concessies te betreuren, maar sprak ook zijn vreugde uit over het gegeven dat het akkoord de vluchtelingenstroom zou stoppen. Geert Wilders was niet te spreken over deze wetswijziging. Hij beschouwt de wijziging als het volgende hoofdstuk in de Islamisering van Nederland en Europa en noemde Erdogan een aap. Vanwege deze uitspraak zal hij volgende week voor de rechter verschijnen.
Een 4 voor de moeite... verder niet gelachen...
Pietverdrietzaterdag 16 april 2016 @ 19:39
Holocaustmelkquota worden opgeheven
Per 31 mei 2016 worden de quota voor het melken van de holocaust opgeheven. Met ingang van 1 juni kan iedereen onbeperkt de oorlog, de holocaust en de bezetting zoveel melken als men wil. De quota worden afgeschaft onder druk van Europa. Vooral Polen, de UK, Griekenland, Frankrijk en Nederland hebben zich sterk gemaakt hiervoor.
Volgens premier Rutte zijn quota niet meer van deze tijd.
Het CIDI reageerde verontwaardigd en teleurgesteld, volgens de woordvoerder Sven-Jürgen Frederickson van het CIDI zal dit een enorm nadeel zijn voor kleine minderheden, en krijgen de grote coöperatieve nu een enorm voordeel. Het is nu juist goed voor mensen die verder geen argumenten hebben iedere discussie dood te kunnen slaan door de tweede wereldoorlog erbij te halen of door met de holocaust mensen om de oren te slaan. Op deze manier kan iedereen dat straks gaan doen. Griekenland heeft de laatste tijd dit met veel succes gedaan, terwijl het CIDI een enorm klaagaandeel verloor.

[ Bericht 3% gewijzigd door Pietverdriet op 18-04-2016 08:00:55 ]
Nielschmaandag 18 april 2016 @ 07:33
quote:
1s.gif Op zaterdag 16 april 2016 19:39 schreef Pietverdriet het volgende:
Holocaustmelkquota worden opgeheven
Per 31 mei 2016 worden de quota voor het melken van de holocaust opgeheven. Met ingang van 1 juni kan iedereen onbeperkt de oorlog, de holocaust en de bezetting zoveel melken als men wil. De quota worden afgeschaft onder druk van Europa. Vooral Polen, de UK, Griekenland, Frankrijk en Nederland hebben zich sterk gemaakt hiervoor.
Volgens premier Rutte zijn quota niet meer van deze tijd.
Dit verhaal kan beter met een boze en verontwaardigde reactie uit Israel.
Homijnmaandag 18 april 2016 @ 15:51
5WCd7sj.gif
quote:
Witte Reus aangeklaagd
Het waspoedermerk Witte Reus wordt aangeklaagd wegens illegale activiteiten. De waspoedergigant wordt verdacht van grootschalige witwaspraktijken, zo meldt het Openbaar Ministerie.

Het vermoeden dat Witte Reus zich schuldig zou maken aan witwassen bestond al langer, maar een recent tv-spotje bracht de zaak in een stroomversnelling. Te zien is hoe een compleet dorp zich uitleeft op een wit laken. Dit smerig geworden laken is even later weer smetteloos wit in beeld te zien.

'We maken veel mee, maar dat je zelfs te koop loopt met je witwaspraktijken is ongehoord', zegt een OM-woordvoerder. 'We zullen eens even laten zien wie hier de lakens uitdeelt.'
Noordsesternwoensdag 9 november 2016 @ 10:09
http://vuurvogels.blogspo(...)-musk-ligt-plat.html

quote:
De mogelijke overwinning van Donald Trump in de strijd om het Witte Huis lijkt veel Aardbewoners angstig te stemmen. De website van SpaceX, het Mars-kolonisatie project van visionair en zakenman Elon Musk, was gedurende de avond meerdere keren onbereikbaar.

Van tevoren dachten de meeste media en opiniepeilers dat Clinton afstevende op een overwinning. Naar mate de uitslagen binnenkwamen tekende zich echter een overwinning voor Trump af. Geruchten gaan dat Elon besloten heeft zelf mee te gaan met de eerste lichting Marsbewoners. Volgens vertrouwelingen zou hij gezegd hebben ‘hoe erg kan een beetje straling, extreme temperaturen en een onleefbare atmosfeer nou zijn?’ Elon Musk zelf was niet bereikbaar voor commentaar.
Homijndonderdag 17 november 2016 @ 00:03
O5l7eTT.jpg

quote:
Vinkentering uitgebroken op FOK!
Gaan elders in Nederland vogels massaal dood aan de vogelgriep, op het FOK!-forum is de vinkentering uitgebroken. De besmettelijke aandoening lijkt vooralsnog alleen onder crewleden te heersen. Het RIVM stelt dat voorzichtigheid is geboden.

De vinkentering werd begin deze week voor het eerst gesignaleerd. Deskundigen van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) zoeken uit of er een verband is met de jaarlijkse Sinterklaas- en Zwarte Piet-infectie die FOK! steevast in november treft. Het RIVM heeft dat echter nog niet kunnen verifiëren.

Ook wordt onderzocht of de nieuwste tering wellicht een mutatie is van het blauwe-vinkjesvirus dat WhatsApp blijvend heeft aangetast. Zichtbare ziekteverschijnselen zijn vooralsnog niet opgetreden. Crewleden vertonen massaal hun gebruikelijke narcistische en sadistische gedrag.

Voorlopig staan de onderzoekers dan ook voor een raadsel. Staatssecretaris Martijn van Dam van Economische Zaken heeft voorzorgsmaatregelen aangekondigd. Zo is een vervoersverbod op topics ingesteld; topics mogen niet meer naar een ander forum worden verplaatst. Users wordt verder aangeraden om uiterst selectief te zijn in het citeren van FOK!-crewleden.
Homijnzaterdag 7 januari 2017 @ 21:50
1M6C8HS.jpg
quote:
Tevredenheid én zorgen over Crewlid-telspel

De leiding van FOK! is naar eigen zeggen erg tevreden over het Crewlid-telspel dat user capuchon_jongen woensdag op FOK! introduceerde. Inmiddels zijn drie nieuwe seizoenen van de succesvolle serie besteld.

'Sinds de start van het telspel is de dagelijkse postcount van FOK! spectaculair gestegen', meldt opperbaas Danny Roodbol enthousiast. 'Zie je wel dat FOK! niet dood is? De cijfers spreken boekdelen. Nul, trouwens.'

Zorgen
Toch zijn er ook zorgen over het spel waarbij 'gewone' users en crew ten strijde trekken. In complete fora wordt nauwelijks nog gemod, het aantal geplaatste nieuwsberichten op de Frontpage keldert. Ook DJMO, Eindredactie Frontpage, geeft dat toe: 'Ik kom niet meer aan nieuwssschrijven toe op deze manier. Tevens: nul.' Nattekat: 'Eerlijk gezegd is dit veel leuker dan berichtjes over sport schrijven. Min 1.'

Capuchon_jongen is trots op zijn succesvolste topic ooit. 'Dit is toch echt een kroon op mijn werk hier op FOK! Nul.' Arcee wilde alleen 'één' kwijt. Een Forum Admin die anoniem wil blijven doet zijn beklag: 'Nu de mods massaal in MEN rondhangen, moeten wij als FA's extra werk verzetten om de orde te handhaven. Dit is natuurlijk voor niemand leuk.' Desgevraagd reageert Danny op deze aantijgingen: 'Nul'.
capuchon_jongenzaterdag 7 januari 2017 @ 22:02
quote:
11s.gif Op zaterdag 7 januari 2017 21:50 schreef Homijn het volgende:
[ afbeelding ]

[..]

Er zit wel waarheid in je artikel.

Zelf Danny heeft al deelgenomen aan het spelletje.
En het is idd mijn succesvolste topic ooit :@
Homijnzaterdag 7 januari 2017 @ 22:06
quote:
0s.gif Op zaterdag 7 januari 2017 22:02 schreef capuchon_jongen het volgende:

[..]

Er zit wel waarheid in je artikel.

Zelf Danny heeft al deelgenomen aan het spelletje.
En het is idd mijn succesvolste topic ooit :@
Baas _O_
Fokker89zaterdag 7 januari 2017 @ 22:08
quote:
11s.gif Op zaterdag 7 januari 2017 21:50 schreef Homijn het volgende:
[ afbeelding ]

[..]

_O_
bamibijzondag 8 januari 2017 @ 01:01
Leuk topic :D
PartyHardzondag 8 januari 2017 @ 17:17
quote:
Ku Klux Klan nu ook rolstoeltoegankelijk

De Ku Klux Klan heeft sinds kort een nieuw beleid. "Racisme is een mooie Amerikaanse traditie." aldus Lenny Wright, al 30 jaar lid van de misantropische organisatie. "Deze traditie moet voor iedereen toegankelijk zijn, zelfs gehandicapten."

Het nieuwe beleid zorgt ervoor dat ook zij die in een rolstoel moeten leven deel kunnen nemen aan de activiteiten. Zo zijn de kruizen toegankelijk gemaakt voor rolstoelgebruikers.

De organisatie denkt erover om een speciale splinterorganisatie op te richten, de Ku Klux Kripples.

Een enthousiast nieuw lid
3ORanED.jpg


[ Bericht 0% gewijzigd door PartyHard op 12-01-2017 12:34:06 ]
Homijndonderdag 12 januari 2017 @ 15:57
quote:
0s.gif Op zondag 8 januari 2017 17:17 schreef PartyHard het volgende:

[..]

Fyn dat het daar op rolletjes loopt.
Hondenbrokkenzaterdag 18 maart 2017 @ 00:06
Belgen slaken zucht van opluchting na Nederlandse verkiezingsuitslag
CDA toch niet de grootste

De uitslag van de Tweede Kamerverkiezingen leidt tot opluchting en blijdschap in de Vlaamse media. De Morgen stelt dat Rutte de ‘christenpopulisten heeft afgekoppeld’. De krant de Morgen stelt dat Rutte Buma heeft verslagen en noemt in een artikel PVV: ‘de grote winnaar van de Nederlandse verkiezingen’.

Afgelopen woensdag vertelde Buma een harde grap over twee Belgen die bij een te laag viaduct doorrijden omdat ze links en rechts geen politie zien. Dat leidde tot grote ophef onder de Belgen. Buma zou daarmee beweren dat Belgen zich alleen aan de regels houden als er politie is. „Maar dat patroon is doorbroken‟, aldus de site van de krant. „De anti-Belgische domino is niet gevallen.‟ Nu zijn de ogen gericht op de volgende verkiezingen in Frankrijk. Vooral de Walen vrezen voor de Belgenmoppen van François Fillon.
possetjedonderdag 8 juni 2017 @ 18:34
krant kopt met grote letters : groot nieuws, AD had vandaag geen vers nieuws!
PartyHardvrijdag 28 juli 2017 @ 21:01
Tele2 voortaan verder als Tele3

Tele2 zal voortaan Tele3 gaan heten, lichtte woordvoerder Pauline Janszen toe in een interview.

"Met onze nieuwe, bloedirritante reclames ziet het publiek ons als een derderangs provider," zei Janszen. "Door erop in te spelen met deze naamswijziging, zullen we weer aan de verwachtingen van mogelijke nieuwe klanten voldoen."

Toen we vroegen of deze wijziging negatieve impact kon hebben, sprak Janszen: "We zijn tenminste geen KPN."
Laagzondag 22 oktober 2017 @ 20:42
quote:
Kabinet Mark Rutte III | Meer blondharigen dan donkerharigen

Was er eerder kritiek dat van de bewindslieden van het nieuwe kabinet slechts 42% vrouw is, nu blijkt dat ook de verhouding van haarkleuren niet in overeenstemming is met de gemiddelde bevolking. Het nieuwe kabinet kent maar liefst 8 blonde mensen (Schouten, Bijleveld, Dekker, Ollongen, Kaag, Snel, Keijzer en Van Velhoven). Onderzoek naar de precieze verdeling van haarkleuren in Nederland is nog in volle gang, maar ligt volgens schattingen rond de 15%. In Rutte III heeft maar liefst 33% van de bewinslieden blond haar. Ook de verdeling in de kabinetten van Emmanuel Macron en de Justin Trudeau volgen niet de gemiddelde haarpercentages van Frankrijk en Canada.

Niet alleen het hoge aantal mensen met blond haar valt op, het aantal grijsharigen blijkt ook ondervertegenwoordigt. Alleen Arie Slob is grijs, terwijl je als je met de vergrijzing rekening houdt, meer grijsharigen zou verwachten.
PartyHarddinsdag 24 oktober 2017 @ 01:14
quote:
Cloacanijd blijkt te bestaan

Na enkele decennia aan onderzoeken, blijken mannen van het menselijke ras toch cloacanijd te hebben.

"Af en toe zie ik een koekoek een ei leggen, en dan vraag ik me af waarom ík dat niet kan", spreekt een verbaasde Herman Molenaar, "heeft niet iedereen zo'n ding?" Herman is 36 jaar, maar realiseert zich nu pas dat hij geen cloaca heeft."

Volgens psychologe Jenny van Workum speelt cloacanijd in de post-post-psychoseksuele ontwikkelingsfase.
Van Workum: "Veel mannen komen er op latere leeftijd achter dat ze, in tegenstelling tot vogels, geen cloaca hebben. Dit wekt in eerste instantie schrik bij ze op."

Van Workum pakt er een poster bij. "Zodra een man dit opwekt gaat hij door 3 fases heen. De eerste fase is vogelspotten. Ze moeten echt zeker weten dat alle vogels een cloaca hebben. Hierna volgt fase 2, de cloacrisis. Mannen raken in paniek omdat zij geen ei kunnen leggen, waarbij ze vaak tot het uiterste gaan om hun gebrek aan cloaca te verbergen. Soms is er sprake van transcloacaliteit. Hierbij laat een man kunstmatig een cloaca plaatsen." Van Workum draait de poster om. "De laatste fase is acceptatie. Uiteindelijk leggen mannen zich erbij neer dat ze toch geen ei kunnen leggen."

Hoewel het als verzonnen stoornis wordt aanschouwd, is het een serieuze psychische aandoening die langdurige gevolgen met zich mee kan brengen. Om aandacht op te halen voor cloacanijd begint John Williams binnenkort het programma 'Help, mijn man is deels vogel!'

Dat was het voor dit artikel. Even een ei leggen.
Homijnzondag 22 juli 2018 @ 12:17
quote:
1s.gif Op dinsdag 24 oktober 2017 01:14 schreef PartyHard het volgende:
Mooi geschreven, ParteiHard :s)
Een ei hoort erby.
Homijnzondag 22 juli 2018 @ 12:24
CZuOoE2.jpg
Rutte: "The name of my minister? That's a matter of secondary imporance"

quote:
Blok na verbod onder andere naam verder
Minister van Buitenlandse Zaken Stef Blok gaat voortaan onder een andere naam verder. Dat is de uitkomst van een gerechtelijke uitspraak. De naamswijziging roept gemengde reacties op.

Na zijn omstreden uitlatingen over Suriname en de multiculturele samenleving kwam Blok dusdanig onder vuur te liggen dat de rechter Stef Blok verbood. De minister maakt daarom nu een doorstart als Stef Belang.

De echtgenote van de minister heeft verheugd gereageerd op haar titel 'vrouw van Belang'. "Voor mijn kinderen is de naamswijziging nog wel even wennen, maar die zijn van minder groot belang." Premier Rutte vindt niet dat de kwestie het aanzien van zijn kabinet schaadt. "We moeten dit niet belangrijker maken dan het is."

Boos
Diverse lokale partijen met namen als Gemeentebelang, algemeen belang en plaatselijk belang zijn ook minder te spreken over de naamswijziging. Zij zijn boos dat de minister een naam heeft gekozen die zo veel op de hunne lijkt. "Wij gaan de minister voor het blok zetten om een andere naam te kiezen."

Naar verluidt stonden ook namen als Stef Chef en Stef Member op de shortlist van de getroubleerde minister. Vanuit Suriname kwam nog de suggestie 'A failed Stef' binnen. De sokpop van de minister relativeert alle ophef. "Er is niks aan de hand."