abonnement Unibet Coolblue
pi_180649712

Rutte: "The name of my minister? That's a matter of secondary imporance"

quote:
Blok na verbod onder andere naam verder
Minister van Buitenlandse Zaken Stef Blok gaat voortaan onder een andere naam verder. Dat is de uitkomst van een gerechtelijke uitspraak. De naamswijziging roept gemengde reacties op.

Na zijn omstreden uitlatingen over Suriname en de multiculturele samenleving kwam Blok dusdanig onder vuur te liggen dat de rechter Stef Blok verbood. De minister maakt daarom nu een doorstart als Stef Belang.

De echtgenote van de minister heeft verheugd gereageerd op haar titel 'vrouw van Belang'. "Voor mijn kinderen is de naamswijziging nog wel even wennen, maar die zijn van minder groot belang." Premier Rutte vindt niet dat de kwestie het aanzien van zijn kabinet schaadt. "We moeten dit niet belangrijker maken dan het is."

Boos
Diverse lokale partijen met namen als Gemeentebelang, algemeen belang en plaatselijk belang zijn ook minder te spreken over de naamswijziging. Zij zijn boos dat de minister een naam heeft gekozen die zo veel op de hunne lijkt. "Wij gaan de minister voor het blok zetten om een andere naam te kiezen."

Naar verluidt stonden ook namen als Stef Chef en Stef Member op de shortlist van de getroubleerde minister. Vanuit Suriname kwam nog de suggestie 'A failed Stef' binnen. De sokpop van de minister relativeert alle ophef. "Er is niks aan de hand."
  zondag 1 augustus 2021 @ 22:14:36 #177
492901 Homijn
Oryctolagus hominus
pi_200684429


quote:
Spoorloze zomer toch getraceerd
Dankzij een intensieve zoektocht van het KRO-NCRV-programma Spoorloos is de zomer van 2021 getraceerd. Deze blijkt zich al geruime tijd op te houden aan de Costa del Sol.

Nadat weerexperts eind juni nog een uiterst warme en droge julimaand met tropische temperaturen voorspelden, bleef de hitte uit. Op wat verhitte publieke debatten over voetbal en criminele rappers na, bleef het koel in Nederland. Sterker nog: Limburg werd net als Duitsland en België geteisterd door overstromingen.

De zomer verdween even snel als een gemiddeld evenement van de evenementenagenda. Het jaargetijde wordt inmiddels al een maand vermist. Een kolfje naar de hand van speurneus Derk Bolt. De Spoorloos-presentator ging overal in Europa op zoek, belde op onbekende plekken en kwam na de 36e "tinge-linge-ling" uiteindelijk uit aan de Costa del Sol.

Gezeur
Daar trof hij geen regen en donkere lucht, maar het mooiste weer van de wereld. Bolt heeft een goed en openhartig gesprek met de zomer van 2021 gevoerd, maar deze wil geen contact met Nederland. "Ik ben dat jaarlijkse gezeur van die Gerrit Hiemstra over klimaatverandering spuugzat. Om nog maar te zwijgen over het gejank van de gemiddelde Nederlander na drie dagen met wat ze 'hitte' noemen", verklaarde het jaargetijde. "Ik zit er hier warmpjes bij. Het is wel goed zo."

"U hoort het, mensen", besloot Bolt de reportage droogjes. "De zomer komt niet naar Nederland. Het is weer voorbij." De herfst, die in juli al de honneurs in Nederland waarnam, gaat daar voorlopig mee door. Kortom: 19 graden en regen, net zolang tot dat ehhh... herfst is.
MED / Homijn || "Gayniaal" – Maanvis
Nijntje is dan ook gewoon een commerciële sell out. Echte nijnen van het volk hebben geen standbeelden nodig om legendarisch te zijn!" – Grrrrrrrr
  vrijdag 27 augustus 2021 @ 17:51:47 #178
492901 Homijn
Oryctolagus hominus
pi_201098315


quote:
Naaktslakken toch weer welkom op OnlySnails
OnlySnails komt terug op de eerdere beslissing om naaktslakken te weren. De ontheemde dieren zijn per direct weer welkom op de website. De naaktslakken zijn content met die beslissing en staken hun protestacties, zoals de invasie van burgerdoelen.

Het vorige week aangekondigde naaktverbod betekende dat OnlySnails alleen nog toegankelijk zou zijn voor slakken mét huizen. In een tijd van ongekende woningnood en een verziekte huizenmarkt is dat oneerlijk, betoogden de naaktslakken. Onder met motto "Unmute us!" begonnen de weekdieren aan een slakkengang, die uitgroeide tot een ware invasie; mede geholpen door de zomer van 2021, die niet naar Nederland wilde komen. Bij de protesten lieten de slakken overigens een spoor van slijm achter.

OnlySnails was tot het verbod overgegaan na problemen met banken en investeerders. De site erkent nu dat het verbod te gemakkelijk is ingesteld. "We hadden onze voelsprieten onvoldoende afgestemd op de problemen in de samenleving. Bovendien willen we, met De Week van het Weekdier in het vooruitzicht, graag inclusief zijn", aldus een woordvoerder.

OnlySnails liet verder nog weten dat de de vorige week verbannen slogans "Come & escargot" en "Slack me some cut" in ere worden hersteld. Concurrent SlugHug heeft nog niet op de nieuwste ontwikkelingen gereageerd.
MED / Homijn || "Gayniaal" – Maanvis
Nijntje is dan ook gewoon een commerciële sell out. Echte nijnen van het volk hebben geen standbeelden nodig om legendarisch te zijn!" – Grrrrrrrr
  donderdag 27 januari 2022 @ 13:56:42 #179
492901 Homijn
Oryctolagus hominus
pi_203388040
Dit artikeltje van mijn goede vriend O-) Svarabhaktivocaal, eerder in dit topic: #ANONIEM in ONZ / Schrijf je eigen The Onion/De Speld verhaal.

quote:
Bonte Piet bestaat sinds 2015. Het is de opvolger van Zwarte Piet; een racistisch fenomeen dat in 2015 door de rechter werd verboden als onderdeel van de toenmalige Sinterklaasintocht. Sinterklaas was de voorloper van Klaas. In 2017 werd 'Sint' uit de naam van Klaas verwijderd onder druk van atheïsten en moslims die aanstoot namen aan het rooms-katholieke karakter van het woord Sint. Ook werd dat jaar, op aandringen van de Dierenbescherming, besloten om Klaas niet langer op een paard te laten rijden.
De satire wordt vroeg of laat vanzelf door de werkelijkheid ingehaald...

twitter
MED / Homijn || "Gayniaal" – Maanvis
Nijntje is dan ook gewoon een commerciële sell out. Echte nijnen van het volk hebben geen standbeelden nodig om legendarisch te zijn!" – Grrrrrrrr
  woensdag 9 november 2022 @ 23:59:26 #180
492901 Homijn
Oryctolagus hominus
pi_206620292


quote:
Treinverkeer ontregeld door klimaat-tegendemonstratie KLM

Het treinverkeer tussen Zwolle en Meppel was vandaag urenlang gestremd vanwege een protesterende zwaan die zichzelf had vastgelijmd aan de bovenleiding. Na diverse pogingen om het obstinate beest te verwijderen kon de zwaan tegen de avond worden aangehouden na inzet van een hoogwerker.

Onder het motto 'Zwaan Kleef Aan' had het dier zich aan de bovenleiding vastgelijmd. De zwaan, die zichzelf bekendmaakte als Zwaantje de Voorste, handelde naar eigen zeggen namens KLM. Het protest was vooral gericht tegen de klimaat-activisten van Extinction Rebellion en politieke partijen als GroenLinks.

'Als activisten ons het vliegen onmogelijk maken door landingsbanen te blokkeren, is het tijd voor tegenactie. Dan leggen wij gewoon het treinverkeer plat', snaterde het dier. 'Bepaalde politieke partijen willen een verbod op korte vluchten en willen iedereen de trein in jagen. Nog even en er is bij KLM geen droog brood meer te verdienen', zei de zwaan, alvorens theatraal ter aarde te storten.
MED / Homijn || "Gayniaal" – Maanvis
Nijntje is dan ook gewoon een commerciële sell out. Echte nijnen van het volk hebben geen standbeelden nodig om legendarisch te zijn!" – Grrrrrrrr
  maandag 31 juli 2023 @ 15:04:35 #181
492901 Homijn
Oryctolagus hominus
pi_210107037


quote:
Spoorloze zomer klaar met Nederland
Dankzij een intensieve zoektocht van het KRO-NCRV-programma Spoorloos is de zomer van 2023 getraceerd. Net als twee jaar geleden blijkt deze zich al geruime tijd op te houden aan de Costa del Sol.

Nadat weerexperts begin juni nog een recordbrekende 'bizar zonnige zomer' voorspelden, blijft de hitte nu al weken uit. Op wat verhitte publieke debatten over de toekomst van Pieter Omtzigt en boerenbijtende wolven in Drenthe na, bleef het koel in Nederland. Sterker nog: er zijn dagen met 100% kans op neerslag en de RTL-weerman spreekt inmiddels al over de herfst.

De zomer verdween even snel uit Nederland als Max Verstappen uit een pitstraat. Het jaargetijde wordt inmiddels al bijna een maand vermist. Een kolfje naar de hand van speurneus Derk Bolt. De Spoorloos-presentator deed grondig onderzoek, maakte een uitvoerige en langdradige reportage, maar wist al die tijd al precies waar hij de zomer zoeken moest: aan de Costa del Sol, natuurlijk.

Gezeur
Daar trof hij geen regen en donkere lucht, maar het mooiste weer van de wereld. Bolt heeft een goed en openhartig gesprek met de zomer van 2023 gevoerd, maar deze wil geen contact met Nederland. "Gerrit Hiemstra mag dan wel met pensioen gaan, maar Nederlanders janken nog steeds veel te veel. Begin juli heb ik mooi weer gebracht, maar meteen begon het gezeur weer", verklaarde het jaargetijde. "Ze zoeken het maar uit daar. Ik ben klaar met Nederland en ik wens jullie nog veel Code Oranje toe."

"U hoort het, mensen", besloot Bolt de reportage droogjes. "De zomer komt niet naar Nederland. Het is weer voorbij." De herfst, die al sinds medio juli al de honneurs in Nederland waarneemt, gaat daar voorlopig mee door. Kortom: 19 graden en regen, net zolang tot dat ehhh... herfst is.
MED / Homijn || "Gayniaal" – Maanvis
Nijntje is dan ook gewoon een commerciële sell out. Echte nijnen van het volk hebben geen standbeelden nodig om legendarisch te zijn!" – Grrrrrrrr
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')