abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_142183654
quote:
Greetje de Vries-Klaasens bereikt vandaag niet de leeftijd van 100 jaar

Reetketelpikkemerschans - Het is de 99-jarige Greetje de Vries-Klaasens vandaag niet gelukt de leeftijd van 100 jaar te behalen. De aanwezige familie kon onverrichte zaken weer naar huis, aangezien het bijbehorende feest werd afgelast.

Hoe het kan dat het niet lukte om op haar 100e verjaardag de leeftijd te bereiken is nog steeds een raadsel. Officials onderzoeken de zaak nog steeds. De Vries-Klaasens blijft zelf erg rustig ondanks alle commotie rond haar persoon. 'Ach, wat doe je er aan. Leeftijd is maar een getal en morgen is er weer een dag, dan kan ik het nog een keer proberen,' liet ze eerder vandaag aan de pers weten. Of er binnen zulke korte tijd een nieuwe poging gedaan mag worden om de leeftijd te behalen is niet bekend. 'We zijn nog bezig met het onderzoek naar de mislukte poging, dus ik denk dat het niet mogelijk is binnen de tijd dat het onderzoek loopt een nieuwe poging te doen,' laat een van de officials weten.

De familie is niet te spreken over de mislukte verjaarpoging. Een familielid, dat anoniem wil blijven, zegt dat hij speciaal voor deze dag vrij heeft moeten vragen en dat hij op korte termijn niet nog eens vrij kan vragen voor een nieuwe verjaarpoging van zijn moeder. 'Sta je toch mooi voor paal op je werk,' vertelt het familielid. 'Vertel je iedereen dat je moeder morgen honderd wordt, lukt het op het allerlaatste moment niet. Waar het aan ligt zou ik niet weten. Ze leeft immers nog en heeft heel erg haar best gedaan om die leeftijd te bereiken.'

Wanneer het onderzoek afgerond is kan nog niet worden gezegd. Ook is nog niet bekend wanneer Greetje De Vries-Klaasens een nieuwe poging zal ondernemen om 100 jaar te worden.
  woensdag 30 juli 2014 @ 16:33:40 #127
410197 Homijn
Eigenaardig
pi_142887790
quote:
Feyenoord-schoonmaakmiddel op de markt
Colgate-Palmolive, fabrikant van onder meer het schoonmaakmiddel Ajax, brengt binnenkort in een straal van 30 kilometer rondom Rotterdam een opmerkelijk nieuw product op de markt: Feyenoord schoonmaakmiddel. In dit gebied blijft de omzet van Ajax al jaren achter bij het landelijk gemiddelde, omdat rancuneuze Rotterdammers het product associëren met de voetbalclub uit 020. Ajax verdwijnt om die reden uit de schappen in de genoemde regio.

De fabrikant benadrukt dat het niet gaat om hetzelfde product met een ander etiket; het is echt een ander product. Daar waar Ajax vuil glansrijk en effectief te lijf gaat, is Feyenoord meer een product dat het moet hebben van de verdediging tegen vuil. Het is ook wat stroperiger dan het zusterproduct dat elders in Nederland verkrijgbaar blijft. Gezien de beperkte hoeveelheid werkzame bestanddelen is hard werken, boenen en buffelen het devies. De merkbelofte: Feyenoord verandert jouw zwijnenstal in een varkenoord.

Campagne
Feyenoord komt op de markt in een zwart-witte fles; een verwijzing naar het succesvolle tijdperk van de Rotterdamse voetbalclub. De consumentenprijs van een halve-literfles wordt ƒ 3,99 (oftewel 1,79 euro). Op TV Rijnmond en via andere lokale media wordt ook een reclamecampagne gelanceerd om het product te promoten. De slogan: "In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst".
Op woensdag 30 mei 2018 23:03 schreef devzero het volgende:
Als homijn het post, klinkt het ineens een stuk beter
  donderdag 7 augustus 2014 @ 11:54:06 #128
410197 Homijn
Eigenaardig
pi_143159138
21amxvs.jpg

quote:
"Dit gaat nergens over"
De waarschuwing die duidelijk boven het artikel stond, mocht niet baten: diverse bezoekers van de website FOK! lazen een volledig overbodig artikel dat nergens over gaat. Na afloop was de teleurstelling over niet-ingeloste verwachtingen dan ook groot.

Het artikel in kwestie dook op 7 augustus 2014 onverwacht op in het topic ONZ / Schrijf je eigen The Onion/De Speld verhaal. binnen het subforum ONZ. Diverse FOK!-gebruikers besloten, ondanks de waarschuwing boven het artikel, waarnaar met een cursief geplaatste tekst nog eens werd verwezen, toch het volledige artikel te lezen.

Tussenkop
Met vrij wollig taalgebruik - onnodige, herhaaldelijk terugkerende tussenzinnen werden lukraak toegevoegd - wordt in het artikel continu de verwachting van de lezer getemperd. De herhaaldelijk terugkerende, zorgvuldig uitgedragen boodschap is kort (lees: langer dan noodzakelijk) samengevat dat men niet veel inhoud hoeft te verwachten.

Om de lezer langer dan noodzakelijk aan het lijntje te houden, koos de auteur voor het schrijven van onnodig lange, moeilijk leesbare zinnen met bijzonder veel, herhaaldelijk terugkerende woorden, komma's en een niet te vermijden stortvloed aan bijvoeglijke naamwoorden en zinloze leestekens als de puntkomma; een ideale methode om zinnen nog veel langer te maken dan ze al zijn en ook erg geschikt voor het maken van een punt. Er zaten zinnen tussen die, op één zin na, een volledige alinea in beslag namen, ware het niet dat er nog één overbodige zin aan de betreffende alinea werd toegevoegd.

Afhaken
Sommige lezers haakten halverwege de tekst vertwijfeld af en klikten snel door naar andere FOK!-topics waar wél relevante content was te lezen. Een klein groepje hardnekkige doorlezers besloot echter om het artikel volledig uit te lezen. De lat werd echter nog wat hoger gelegd, omdat de auteur een eindje verderop in de tekst - sommige mensen doen niks met waarschuwingen, maar laten we niet divageren - zijn epistel artificieus een hoog idiosyncratisch gehalte gaf, door op consciëntieuze wijze - het werd bijna revoltant - een aantal moeilijke woorden toe te voegen in een zin die bij nader inzien als onleesbaar moet worden aangemerkt.

Conclusie
Tot slot werden de laatst overgebleven lezers - de échte die-hards en stronteigenwijze types - nog op het verkeerde been gezet door een misleidende tussenkop die de suggestie moest wekken dat er een conclusie zou volgen. Ook die verwachting werd op geen enkele wijze ingelost. De lezers bleven teleurgesteld en in vertwijfeling achter. "Dit gaat nergens over", riep één van hen boos. Niet beseffend dat daarmee een zeer accurate samenvatting van het artikel was gegeven. De auteur van het artikel, ene Homijn, vond die woordkeuze zo goed dat hij deze tot kop van zijn artikel heeft gepromoveerd. De boosheid van teleurgestelde lezers wimpelt hij weg. "Ik heb jullie gewaarschuwd. Als je dan toch stug doorgaat met lezen, vraag je er zelf om."
Op woensdag 30 mei 2018 23:03 schreef devzero het volgende:
Als homijn het post, klinkt het ineens een stuk beter
  woensdag 8 oktober 2014 @ 22:53:41 #129
418662 Noordsestern
vliegt het verst
pi_145349829
quote:
Computerverslaving, een gevaar voor uw kind!

Steeds meer jongeren raken verslaafd aan computers, beeldschermen en techniek. Met verwoestende gevolgen. Een van de slachtoffers is de 15 jarige Puck Meerburg. In plaats van een beetje in het park rond te hangen, zoals normale 15 jarigen doen, is deze jongen niet weg te slaan bij de computer. Zijn verslaving is zó erg, dat hij al op zijn tiende computertalen in één keer doorgronden kon. Nu op zijn vijftiende, is zijn toekomst vergooid. Terwijl hij eigenlijk met zijn maten hoort te chillen, verdoet hij zijn tijd bij internationale programmeerwedstrijden, die hij ook nog eens wint ook.

Eerst nam zijn moeder de verslavingsverschijnselen niet serieus. ‘Er zijn zoveel jongeren dol op de computer’. Achteraf kan ze zichzelf voor het hoofd slaan dat ze er toen niets aan gedaan heeft. En zoals alle verslavingen, gaat zoiets van kwaad tot erger. Puck is nu onder invloed van grote computerbedrijven. Minstens twee grote bedrijven hebben aangegeven in hem geïnteresseerd te zijn.

Kwetsbare jongeren zoals Puck zijn een makkelijke prooi voor grote computerbedrijven. Eerst maken ze de jongeren lekker met wedstrijdjes programmeren, prijsvragen en zogenaamde science fairs. Als de jongeren eenmaal verslaafd zijn, worden ze aan het werk gezet. Acht uur per dag of langer zitten ze achter de computer. Voor enkel een bovenmodaal salaris, riante secundaire arbeidsvoorwaarden en ruimte voor bijscholing, produceren deze jongeren software die de computerverslaving van deze maatschappij alleen maar verergert. Denk hierbij aan zoals besturingssystemen voor medische apparaten, software voor het beveiligen van data in de cloud, computergames waarmee rampscenario’s geoefend kunnen worden, software voor aan boord van vliegtuigen en verkeerstorens, software voor communicatiesatellieten en nog meer van al dit fraais.

Als een jongere eenmaal onder invloed van een bedrijf is, is het zeer moeilijk hem los te weken. Deze bedrijven hebben een geheel eigen subcultuur. ‘Deze jongeren kunnen je alles vertellen over het belang van open source software, een vrij internet, de noodzaak van schone energie, of waarom het vrijemarkt model voor de ontwikkelingen van levensreddende medicijnen achterhaald is. Maar elementaire kennis, zoals wie er dit seizoen in de finale van de Champions League staat, die ontbreekt volkomen. Ze leven echt in hun eigen kleine wereldje, zonder contact met normale mensen. Dan is het heel lastig om van je verslaving af te komen.

Voor Puck is het dus te laat. Maar wat kunnen andere ouders doen, om te voorkomen dat ook hun kind zich helemaal verliest in de beeldschermen? Pucks moeder: Wees er vroeg bij. Als een kind een jaar of drie, vier is, kun je nog heel veel beïnvloeden. Dan kun je hem nog verbieden om te veel met computers te spelen, dan kun je hem nog rustig de hele dag naar buiten sturen. Hopelijk ben je er dan vroeg genoeg bij om die interesse in techniek in de kiem te kunnen smoren.

Op een gegeven moment zet die passie voor techniek zich vast en dan ben je een heel stuk verder van huis. Probeer een kind dan nog maar eens te interesseren voor nuttige zaken zoals blikjesvoetbal en rondom trapveldjes rondhangen. Wees dus alert! Laat dromerige kinderen die zich verliezen in beeldschermen niet aan hun lot over, want iedere computerverslaafde nerd is er één te veel.


[ Bericht 0% gewijzigd door Noordsestern op 09-10-2014 07:40:44 ]
  dinsdag 14 oktober 2014 @ 13:21:57 #130
78680 Nielsch
zie signature
pi_145528326
quote:
UTRECHT - Het Utrechtse gemeenteraadslid André van Schie (VVD) wil voorkomen dat het boek Pluk van de Petteflet van wijlen Annie M.G. Schmidt nog langer wordt voorgelezen op Utrechtse basisscholen. Het boek zou volgens Van Schie het kraken van woningen en het profiteren van de bijstand romantiseren en aanmoedigen.

Fout signaal
"Ik begrijp dat het gaat om een populair kinderboek, maar het is een fout signaal als we kinderen al op jonge leeftijd leren dat het kraken van torenkamers en het teren op de bijstandsuitkering een positieve levenshouding is". Van Schie, in de politiek van de Domstad al jaren fel tegenstander van kraken, beseft dat hij het boek niet kan verbieden: "boeken waarin de wet wordt gebroken - en kraken is sinds jaren alweer verboden - kun je niet verbieden. Maar het gebruik ervan kan wel worden ontmoedigd. Dat wil ik met mijn motie in de raad bereiken".

Weinig steun
De motie van Van Schie lijkt op weinig steun te kunnen rekenen. SP-raadslid Vincent Wijlhuizen - woordvoerder op het gebied van onderwijs - noemt de motie van Van Schie "tenenkrommend, teleurstellend en bovenal kinderachtig". Daarnaast is Wijlhuizen pertinent tegen overheidsbemoeienis als het aankomt om welke boeken er wel of niet voorgelezen moeten worden: "dit is gewoon krakertje pesten, iets waar de VVD al jaren in uitblinkt. Het is ook van de zotte dat de VVD van mening is dat we scholen moeten gaan opleggen wat de kleuterjuf wel en niet moet voorlezen. Dan gaan we echt veel en veel te ver".

De Utrechtse gemeenteraad bespreekt de motie van Van Schie op dinsdag 4 november. Dan weten we of Pluk, Dollie, Meneer Pen, Mevrouw Helderder en de kakkerlak Zaza wel of geen plek meer hebben op de Utrechtse basisscholen.
http://www.duic.nl/nieuws/motie-vvd-pluk-van-de-petteflet/

Eigenlijk vind ik wel dat de VVD hier een punt heeft :7
zie ondertitel
  dinsdag 14 oktober 2014 @ 13:34:10 #131
410197 Homijn
Eigenaardig
pi_145528721
quote:
6s.gif Op dinsdag 14 oktober 2014 13:21 schreef Nielsch het volgende:
[..]
http://www.duic.nl/nieuws/motie-vvd-pluk-van-de-petteflet/
Eigenlijk vind ik wel dat de VVD hier een punt heeft :7
Het lijkt wel de omgekeerde wereld... De VVD die wil dat de overheid zich ergens mee bemoeit en de SP die daar fel op tegen is. :P
Op woensdag 30 mei 2018 23:03 schreef devzero het volgende:
Als homijn het post, klinkt het ineens een stuk beter
pi_145596830
33yqdkn.jpg

quote:
Brilsmurf: 'Blauwe Piet kan echt niet'
"Het is beledigend, kwetsend en denigrerend." Brilsmurf is boos over de blauw geschminkte varianten van Bonte Piet. Hij eist dat er bij de Klaasintocht duidelijke kleurvoorschriften komen, waarbij blauw als schminkkleur wordt verboden.

Brilsmurf meldt dat een 5-jarige jongen hem op straat laatst voor Bonte Piet heeft uitgescholden. Ook Grote Smurf kreeg met dergelijke agressie te maken. "Het komt intimiderend op ons over. Ik heb niks tegen Bonte Piet, maar waarom moeten die Pieten zo nodig blauw zijn? Het werkt verwarring in de hand", moppert Brilsmurf. "De uitdrukking 'bont en blauw' bestaat niet voor niets. Als blauw onderdeel was van bont, was het niet apart benoemd."

Veranderingen
Bonte Piet bestaat sinds 2015. Het is de opvolger van Zwarte Piet; een racistisch fenomeen dat in 2015 door de rechter werd verboden als onderdeel van de toenmalige Sinterklaasintocht. Sinterklaas was de voorloper van Klaas. In 2017 werd 'Sint' uit de naam van Klaas verwijderd onder druk van atheïsten en moslims die aanstoot namen aan het rooms-katholieke karakter van het woord Sint. Ook werd dat jaar, op aandringen van de Dierenbescherming, besloten om Klaas niet langer op een paard te laten rijden.

Ondanks gerechtelijke uitspraken en een zorgvuldige invoering van het nieuwe Klaasfeest, blijken er elk jaar weer mensen te zijn die zich gekwetst voelen. Was er vorig jaar al kritiek van de Hulk op de Groene Piet, dit jaar roeren de Smurfen zich. "Ik weet dat het kinderen zijn die het zeggen, maar ik wens niet met een Blauwe Piet geassocieerd te worden", moppert Brilsmurf. "We moeten gewoon stoppen met Pieten blauw schminken. Er blijven genoeg andere kleuren over en kinderen zien echt het verschil niet."

Kritiek
De in 2018 ingestelde Ethische Commissie Klaasintocht (ECK) beraadt zich op de kritiek. "Ook al vormen Smurfen slechts 0,0001 procent van de populatie, we moeten toch iets met deze discussie", zegt een woordvoerder. "Klaas en zijn Bonte Pieten moeten boven elke twijfel zijn verheven. Binnenkort gaan we met onze sponsors om tafel om de veranderingen voor komend jaar te bespreken. De Haagse Hopjespiet® is te bruin, de Goudse Kaaspiet® zit te veel in het vaarwater van de kanariepiet, de Fruitellapiet® blijkt voor veel kinderen te ingewikkeld en sommige M&M-pieten® zijn blauw. Daar moeten we dus echt iets mee. We willen een ethisch verantwoord Klaasfeest, een feest voor iedereen."
  vrijdag 17 oktober 2014 @ 12:58:55 #133
418662 Noordsestern
vliegt het verst
pi_145634866
quote:
Dove begint campagne om mannen goed zelfbeeld te geven.

Het bedrijf Dove heeft aangegeven een campagne te starten om het zelfbeeld van de Nederlandse man op te vijzelen. Een recent onderzoek gaf aan dat maar liefst 50% van de mannen zichzelf niet als bovengemiddeld goede chauffeur inschatte. Een woordvoerder van Dove: 'Als de helft van de mannen zichzelf geen goede coureurs vindt, dan is er iets dramatisch mis met hun zelfbeeld, daar moeten wij als maatschappelijk verantwoord bedrijf iets mee doen'.

Het bedrijf wijt dit probleem aan het constante bombardement aan mediabeelden.

Doordat mannen constant worden blootgesteld aan nieuws over coureurs als The Stig of Max Verstappen, gaan ze zich onbewust met hen vergelijken. Zo raken ze ervan overtuigd dat zij geen topcoureurs zijn. En dat terwijl het een onhaalbaar ideaal is om zo goed te kunnen rijden als de Stig. Zo krijgen deze mannen een verkeerd beeld van zichzelf.

Dove vind dat jammer, en heeft daarom besloten om een campagne op te starten om mannen ervan te overtuigen dat ze toch heel goede autorijders zijn. Volgens Dove moet het beeld van een top coureur hoognodig veranderen.

Echte topcoureurs zetten geen recordtijden neer op een een of ander circuit. Echte topcoureurs rijden elke dag over de regionale snelweg naar hun werk, en zaterdag naar de bouwmarkt. Echte topcoureurs hebben geen afgetraind lijf dat zware races aan kan, maar een klein buikje. Echte topcoureurs dragen geen helm, maar een bril met varifocale glazen. Drie keer hoera voor de écht goede autorijders!

Het initiatief is met gejuich ontvangen door diverse mannenrechten organisaties.
  Moderator vrijdag 17 oktober 2014 @ 15:14:46 #134
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_145639621
quote:
_O_
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
LPs | CDs
pi_145639694
quote:
Lokale klapjosti flikt het weer
Wederom is het een niet nader te noemen rasmongool gelukt om een kuttopic te openen op de übercommunity FOK!.

Vrijdag 17 oktober 2014, 13:29:34 is de tijd van deze misdaad. Het gaat hier om een painttopic zonder paints ( :') ). Men vraagt zich af "Hoe kan iemand nou zo'n kutuser zijn?". Blijkbaar laat dit de user totaal koud. Toen we aan Danny vroegen hoe dit kan, antwoordde hij met " :')_! "

Nadere informatie volgt over dit zeer delicate onderwerp.

Memelord PartyHard XIV of house Patootie, duke of /b/.
pi_145640464
quote:
Waterbron blijkt riool te zijn
Vrijdag 17 oktober

60% van het Nederlandse drinkwater komt uit Rivierwater, 40% uit grondwater. Het RIVM doet jaarlijks onderzoek naar de kwaliteit van onze drinkwaterbronnen. Hun conclusie dit jaar: het oppervlaktewater is flink vervuild met insecticiden, cosmetica, geneesmiddelen, biociden, brandvertragers en nanodeeltjes. Hmm, jammie…

Het probleem schijnt het grootst te zijn tijdens de oktoberfeesten in Duitsland. Duizenden mensen drinken bier en plassen daarom ook grote hoeveelheden, door al die urine loopt het rioolsysteem in Munchen systematisch over. Daardoor worden 10 duizenden liters met urine worden regelrecht in de rivieren geloosd, en aangezien bier een schonende werking heeft op het lichaam, komen daardoor al de opgehoopte afvalstoffen mee in het rivierenwater.

Rivieren stromen niet enorm snel, dus het duurt vaak een aantal weken voordat het water Nederland bereikt, De Watermaatschappijen controleren reeds op 1600 verschillende geneesmiddelen die in het water aanwezig kunnen zijn. Deze worden door verdamping er voor 99% uitgehaald. De overblijfselen worden normaal in en opslagtank bewaard.

De afgelopen jaren werd er gedacht dat er weinig vervuild water was, maar de opslagtank bleek te lekken. Het water kwam terecht in een waterput van een bierbrouwerij die met een nu nog kleine productie lokaal bier levert. Mensen die bier hebben gedronken van de plaatselijke brouwerij word gevraagd contact op te nemen met de huisarts. Als het goed is heeft iedereen in het stadje al bericht gehad

Het biermerk is inmiddels uit de schappen van de supermarkt gehaald.

🐱
pi_146607473
quote:
Conventie zolderkamerautisten mislukt
ALMERE-BUITEN - Het leek een geweldig plan, een evenement waar veel behoefte aan was. Het werd een flop, omdat niemand kwam opdagen. De Eerste Nationale Conventie voor Zolderkamerautisten (NCZ) is mislukt.

De NCZ - powered by FOK! - had afgelopen zaterdag plaats in Almere-Buiten. Los van het organisatiecomité kwam echter niemand opdagen. "Kennelijk zijn veel zolderkamerautisten toch een beetje mensenschuw", stelt comitélid L. Hork in een verklaring.

Behoefte
De conventie was vooraf uitvoerig op FOK! gepromoot, met nadruk op de subfora ONZ en KLB. "We weten absoluut zeker dat we in de goede vijver hebben zitten vissen. Het barst op onze fora van de zolderkamerautisten. We signaleren ook de nodige interactie, dus we dachten dat er wel behoefte zou zijn aan lotgenotencontact."

De organisatie kwam echter bedrogen uit. Ondanks boeiende programma-onderdelen als "De kortste route van huis naar de supermarkt", "Hoe maak ik oogcontact met kassameisjes" en een workshop Fappen voor ver-gevorderden, kwam niemand opdagen. Hork: "We vermoeden dat de keuze voor Almere-Buiten als locatie de doelgroep toch heeft afgeschrikt. Zolderkamerautisten komen niet graag buiten."

Activiteit
Tijdens de conventie was op FOK! normale activiteit waarneembaar. Uit een analyse van postgegevens komt op ONZ en KLB de normale topicdiarree naar voren, zonder enige constipatie. "Dat steunt ons in de gedachte dat de doelgroep onze conventie bewust heeft genegeerd; uit angst of rancune."

De organisatie heeft besloten om de Nationale Conventie voor Zolderkamerautisten voorgoed te schrappen. De beide voorlopers van het evenement, in de volksmond beter bekend als ONZ Meet en KLB Meet, worden in ere hersteld.
Op woensdag 30 mei 2018 23:03 schreef devzero het volgende:
Als homijn het post, klinkt het ineens een stuk beter
  donderdag 13 november 2014 @ 12:53:28 #138
418662 Noordsestern
vliegt het verst
  maandag 1 december 2014 @ 15:38:31 #139
410197 Homijn
Eigenaardig
pi_147185733
quote:
Gerard Joling aait dieren
HILVERSUM - Zanger en tv-presentator Gerard Joling krijgt een tv-programma op SBS 9, de nieuwe tv-zender van SBS die vanaf 1 januari is te zien. In het programma gaat Joling op zoek naar de wondere wereld van het dierenrijk.

Joling is erg ingenomen met de klus, zeker nu zijn vaste partner Gordon bij RTL 4 de talkshow "Goor Draait Door" presenteert. In "Geer Aait Beer" kruipt Joling in de huid van waaghalzen als Freek Vonk, die de gevaren in de wildernis opzoeken.

Een woordvoerder van SBS 9 laat weten dat de zender heel bewust voor Gerard Joling als boegbeeld kiest. "We zijn een zender met een licht vrouwelijk profiel. Daar past Geer fantastisch bij." De verwachtingen zijn dan ook hooggespannen.

Item
Hondenkenner Martin Gaus en PVV-politicus en dierenvriend Dion Graus krijgen een terugkerend, gezamenlijk item in de uitzending. In 'Gaus Paait Graus' geeft Gaus tips om honden diervriendelijk te heropvoeden.

De opnames voor 'Geer Aait Beer' zijn inmiddels in volle gang. Zo is Joling een ochtend wezen helpen op een kinderboerderij. Ook is een kudde schappen effectief uiteen gedreven door via een speaker muziek van De Toppers te laten schallen. Een opnamedag op de Noordpool, waarbij Joling in de ijskou een dag lang zou optrekken met een kudde ijsberen, is op een flop uitgedraaid. Joling: "Ik heb er de vacht niet voor."
Op woensdag 30 mei 2018 23:03 schreef devzero het volgende:
Als homijn het post, klinkt het ineens een stuk beter
  dinsdag 10 maart 2015 @ 08:56:12 #140
418662 Noordsestern
vliegt het verst
pi_150487720
Van een van mijn blogjes :)

http://vuurvogels.blogspo(...)n-de-speld.html#more
quote:
Boete bijstandstrekkers door fout gemeente

Bijstandstrekkers uit de gemeente Eperveen moeten door een fout van de gemeente binnenkort waarschijnlijk tienduizenden euro's aan te veel ontvangen uitkering terug betalen. De gemeente Eperveen verlangt van iedere bijstandsontvanger een tegenprestatie, maar heeft per ongeluk enkele bijstandsontvangers geplaatst op een werkplek die bij hun interesses paste. Zeer waarschijnlijk hebben de bijstandsontvangers plezier beleefd aan hun werkzaamheden. Daar is de bijstand uiteraard niet voor bedoeld. Omdat de betrokkenen niet tijdig gemeld hebben dat zij plezier hadden in hun werk, hangt hen nu een boete boven het hoofd.

Het gaat hier om werkzaamheden op een kinderboerderij. Door een administratiefout zijn er enkele werklozen met affiniteit met dieren te werk gesteld op deze kinderboerderij. Toen de fout ontdekt werd zij uiteraard meteen vervangen voor andere werklozen, met hooikoorts en angst voor paarden.
Maar toen was het leed al geleden. Het is erg waarschijnlijk dat deze mensen plezier hadden in hun tegenprestatie. Mogelijk ervoeren zij hun daginvulling zelfs als zinvol, aldus de heer Jansen, uitvoerend ambtenaar bij de gemeente Eperveen. En dat is uiteraard niet de bedoeling. 'De bijstand is echt een noodvoorziening, en het leven van bijstandsontvangers moet dan ook zo akelig en vervelend mogelijk zijn. We willen als maatschappij toch niet dat iemand zonder betaalde baan zomaar plezier in het leven ervaart?'

Omdat de bijstandsontvangers enkele maanden lang 'met plezier uitvoerbare werkzaamheden' vervuld hebben, moeten zij het teveel aan ontvangen bijstand terug betalen, plus een ferme boete. Dat dit allemaal te danken is aan een fout van de gemeente is geen excuus. 'Een fout van de gemeente ontslaat bijstandsontvangers niet van de plicht tijdig te melden dat zij een lolletje of pleziertje in hun leven hebben' aldus de heer Jansen.
  zaterdag 20 juni 2015 @ 12:42:41 #141
418662 Noordsestern
vliegt het verst
  zondag 21 juni 2015 @ 10:47:34 #142
410197 Homijn
Eigenaardig
pi_153711644
quote:
Leuk hoor. Wat is er met ZuidKardinaal gebeurd, trouwens?
Op woensdag 30 mei 2018 23:03 schreef devzero het volgende:
Als homijn het post, klinkt het ineens een stuk beter
  zondag 21 juni 2015 @ 20:18:22 #143
418662 Noordsestern
vliegt het verst
pi_153726609
quote:
0s.gif Op zondag 21 juni 2015 10:47 schreef Homijn het volgende:

[..]

Leuk hoor.
Dank :)
  maandag 22 juni 2015 @ 22:33:49 #144
238641 Hondenbrokken
Ik ga echt geen katten voeren.
pi_153759895
quote:
Diederik Stapel mag de boel tijdelijk weer gaan belazeren.

Diederik Stapel mag de boel vanaf juli tijdelijk weer gaan belazeren. Met deze maatregel wil de Universiteit van Tilburg een inkrimping van de kenniseconomie voorkomen. Rector Philip Eijlander ligt de beslissing toe: "Kennis en creativiteit zijn een steeds belangrijkere rol in de kenniseconomie gaan spelen. Scholing en opleiding bepalen de kansen die mensen hebben om vooruit te komen in deze wereld. Landen die voldoende talent weten voort te brengen en aan te trekken blijven overeind in de mondiale concurrentie. Daarbij hebben we niet alleen slimme bèta's nodig, maar ook bijvoorbeeld hoogleraren sociale psychologie."

Diederik Stapel is zeer te spreken over de beslissing: "Ik wil de sociale psychologie graag verder verblijden met mijn inzichten. Met mijn achtergrond op het gebied van theorie, psychologie en gedragseconomie en mijn ervaringen, heb ik een aparte, vaak verfrissende kijk op dingen waar anderen alleen naar de harde cijfers kijken."

De commissies benadrukken wel dat er voorwaarden verbonden zijn aan de aanstelling. José van Dijck van de Koninklijke Akademie van Wetenschappen; "Het is van belang dat Diederik Stapel haast maakt met zijn bedrog. Publiceren, publiceren, publiceren! Als daar geen haast mee gemaakt wordt, dalen de Nederlandse Universiteiten op internationale universitaire rankings zoals de ARWU."

Stapel geeft aan dat hij zal gaan werken aan twee artikelen met onwaarschijnlijke resultaten, waarvan de data niet meer beschikbaar zijn voor controle. Het gaat om artikelen over de effecten van kleur op het menselijk gedrag.
Jesus hates you.
  dinsdag 23 juni 2015 @ 10:26:52 #145
418662 Noordsestern
vliegt het verst
pi_153768901
quote:
14s.gif Op maandag 22 juni 2015 22:33 schreef Hondenbrokken het volgende:

[..]

Ach ja, bij hem is het tenminste openlijk bekend dat ie de boel belazert.. :P
pi_153769472
quote:
14s.gif Op maandag 22 juni 2015 22:33 schreef Hondenbrokken het volgende:
Leuke kick, en leuk stukje :) Ik nu mijn eerste geprobeerd :P

Aan de hand van dit nieuwsbericht

quote:
Onderzoekscommissie blijkt de oplossing voor de crisis

De onderzoekscommissie die is opgesteld om moord- en verdwijningszaken onder de loep te nemen, waarin politie en justitie fouten hebben gemaakt in het onderzoek, blijkt zo’n succes te zijn dat nu ook een nieuwe onderzoekscommissie is opgesteld. Deze richt zich op mogelijke fouten binnen de overheid en blijkt nu al een daverend succes te zijn.

De commissie is binnen een tijdsbestek van drie weken uitgegroeid van 12 personen naar meer dan 30.000 en vacatures blijven openstaan. “De werkloosheid is landelijk al gedaald met 3% en we verwachten dat er uiteindelijk nog wel het dubbele aantal personen nodig zijn om alle gemaakte fouten te behandelen. Dit is de beste zet die in tijden is genomen” aldus Jetta Kleinsma, staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Een gesprek met een werknemer leert ons dat het werken bij de commissie door velen als prettig wordt ervaren. “We ontvangen een mooi salaris en je komt allerlei fouten tegen die je mag behandelen. Geen enkele fout is hetzelfde en ze variëren van nationale miljoenenprojecten tot lokaal gemaakte fouten zoals beleidsfouten bij de gemeentes. Ook is het fijn dat iedereen dit werk kan doen, de sollicitatieprocedure was niet ingewikkeld, nu ik het werk zelf doe begrijp ik ook wel waarom, iedereen kan gemakkelijk zien wat er allemaal mis gaat” aldus Joost de Vries.

Toch blijkt niet iedereen blij met de onderzoekscommisie. “Het is allemaal wel leuk en aardig maar het belemmerd ons wel om ons werk goed te doen. Nu hebben we telkens het gevoel dat iemand over onze schouders meekijkt en ik denk niet dat dit de manier is waarop je zou moeten willen samenwerken binnen de samenleving” aldus Mark Rutte. De overige politici reageerden slechts met “geen commentaar” toen hen werden geconfronteerd met hun fouten.
Fylax is op televisie geweest
  dinsdag 23 juni 2015 @ 12:11:11 #147
410197 Homijn
Eigenaardig
pi_153771205
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 juni 2015 10:55 schreef jodelahity het volgende:

[..]

Leuke kick, en leuk stukje :) Ik nu mijn eerste geprobeerd :P

Aan de hand van dit nieuwsbericht

[..]

Schokkend! Ik had dit allang op Teletekst-pagina 101 verwacht.
Op woensdag 30 mei 2018 23:03 schreef devzero het volgende:
Als homijn het post, klinkt het ineens een stuk beter
  dinsdag 23 juni 2015 @ 23:30:07 #148
418662 Noordsestern
vliegt het verst
pi_153791492
quote:
Steeds meer gemeentes eisen tegenprestatie van ambtenaren

De tijd dat ambtenaren niets hoefden te doen voor het gratis geld dat ze ontvingen, is voorgoed voorbij. Steeds meer gemeenten verlangen een tegenprestatie van de ontvanger van het ambtenarensalaris. Minister van Sociale zaken, Jetta Kleinsma, vindt dit een goede ontwikkeling.

'De gemeenschap brengt jouw levensonderhoud op. Ik vind het dan niet meer dan eerlijk dat je iets terug doet voor diezelfde gemeenschap. Dan kun je bijvoorbeeld denken aan vrijwilligerswerk. Daarbij houden we uiteraard wel rekening met de interesses en belastbaarheid van betreffende persoon. We hebben het hier wel over ambtenaren'.

De SP is nog sceptisch. SP voorzitter Roemer: 'Ze brengen het als een tegenprestatie, maar in de praktijk komt het gewoon neer op ordinaire uitbuiting. We krijgen de vreselijkste verhalen te horen. Ambtenaren die de hele dag te werk worden gesteld in een grote kantoortuin. Ze moeten dossiers behandelen, vragen van burgers beantwoorden en vergunningen in orde maken. Onmenselijke arbeidstijden. Mensen die niet eens om half twee in de middag naar huis mochten. En dat terwijl het vrijdag was!

Bovendien pakken ze werk af van gewone mensen. Door bijvoorbeeld een antwoord op de vragen van burgers te hebben, zodat die niet meer zelf op zoek hoeven. Of ze regelen een vergunning binnen de daarvoor gestelde tijd, zodat de gewone burger er niet meer tig keer achteraan hoeft te bellen.

Minister Kleinsma: We moeten uiteraard opletten dat de ambtenaren geen werk verdringen van gewone mensen, dat is zeker een aandachtspunt. Maar vooralsnog past dit beleid prima in de nieuwe filosofie: Activeren is goed voor mensen, ook als ze ambtenaar zijn. Van op je gat zitten wordt niemand beter!
  dinsdag 11 augustus 2015 @ 20:51:05 #149
238641 Hondenbrokken
Ik ga echt geen katten voeren.
pi_155127551
Kanaaltunnelkruiper verdacht van doping

De Sudanees die vanaf Frankrijk de oversteek naar Engeland aflegde door de kanaaltunnel wordt verdacht van doping.

Het vermoeden van doping kwam vlak aan het eind van de tunnel aan het licht, omdat de man erin slaagde om langsrazende hogesnelheidstreinen, patrouillerende politiemensen, hekken en camera's te ontwijken. Iets dat tot nu toe geen enkele kanaaltunnerkruiper zonder doping is gelukt. Uiteindelijk is de man na 50 kilometer gelopen te hebben, aangehouden bij Folkestone.

Jaarlijks proberen tienduizenden vluchtelingen uit Afrika en het Midden-Oosten de oversteek te maken naar Groot-Brittannië. De Britse premier heeft eerder gezegd dat voor de zwerm immigranten die deze zware beproeving weten te doorstaan, het Verenigd Koninkrijk als een veilige haven geldt. Volgens de Britse regering zijn er al 37.000 van doping verdachte kanaaltunnerkruipers onderschept dit jaar.

Volgens de internationale kanaaltunnelkruipersunie IAAFC staat het dopinggebruik niet zonder meer vast en zijn er urinemonsters nodig om definitief uitsluitsel te geven.
Jesus hates you.
  woensdag 12 augustus 2015 @ 16:29:52 #150
389307 1marcelfilms
(permanent verbannen)
pi_155151851
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 juni 2013 18:55 schreef ArnieAlberts het volgende:

[..]

OMFG my sides :D :D :D
vroeger was alles beter
ìk_vôél_më_èëñzâám_ën_ållêén_v­ándàâg_wïl_ìemånd_mêt_mê_präté­ñ
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')