abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_127584568
Zijn hier toevallig sterrenkunde studenten die iets meer over deze studie kunnen vertellen?
In de natuurwetenschappen lijkt mij dit in ieder geval samen met biologie de interessantste studie dus vandaar wil ik er iets meer over weten.

Ik zit eigenlijk met deze vragen:
- Ik lees wel eens het magazine: 'astronomy' en daarin staan dan allerlei interessante artikelen over het heelal, maar is dit ook representatief voor een studie sterrenkunde?
- Hoe moeilijk is deze studie? Het lijkt mij eerlijk gezegd een stuk makkelijker dan natuurkunde of vergis ik mij hierin?
- Dien je nou ook echt uren met een sterrenkijker naar de hemel te turen wil je echt genoeg interesse hebben voor een dergelijke studie?
- Welke beroepsmogelijkheden zijn er zoal?
- Biedt een studie natuurkunde niet een betere basis en dat je je daarna pas specialiseert in sterrenkunde?
- Is dit een tijdrovende studie?
pi_127584696
Wǒ shì dá hóng, of the Eggman, of the Walrus
  zondag 9 juni 2013 @ 16:35:56 #3
298362 Lollertrolle
Wilt je in zijn kooi
pi_127584774
Op zich is het niet verkeerd om interesse te hebben in astronomie, maar wees eens reëel, denk je echt dat je daar later je droog brood mee kunt verdienen en je gezin mee te kunnen onderhouden? Het is nogal een niche baanmarkt waar je je in gaat begeven.
  zondag 9 juni 2013 @ 16:39:17 #4
330295 Purplesparks
Lovercall baby
pi_127584869
quote:
- Biedt een studie natuurkunde niet een betere basis en dat je je daarna pas specialiseert in sterrenkunde?
Die combinatie lijkt me sowieso wel handig.
Een vriend van me heeft eerst opleiding Informatica gedaan en vervolgens sterrenkunde, lijkt me ook geen slechte combinatie perse.
Touching from a distance ~
  zondag 9 juni 2013 @ 16:40:07 #5
268341 Xaryna
Ecchi yaoi
pi_127584899
Het is een lastige opleiding en er komt, net als bij natuurkunde, veel wiskunde aan te pas. Je zal wel veel naar het heelal moeten kijken maar ook binnen de astronomie kun je je specialiseren. Wil je meer weten over de processen in een ster? Wil je onderzoek doen naar het ontstaan van het heelal? Wil je je richten op het ontdekken van planeten? Bij het ene specialisme komt meer sterrenkijken te pas dan bij het andere.

Je moet echt van onderzoek houden en de kansen op een praktische baan zijn veel kleiner dna bij natuurkunde. Als je het niet echt zeker weet, zou ik eerder natuurkunde kiezen. Je krijgt dan een betere basis, meer baankansen en je kunt je altijd nog specialiseren richting astronomie.

Bron: vrienden en kennissen van beide studies.
Chocoladetaartjes.
Op donderdag 25 juli 2013 18:44 schreef trovey het volgende: Evert, de vrouwelijke versie. :P
pi_127585168
Om te beginnen: elke betastudie is tijdrovend, vergeleken met bijvoorbeeld een studie economie. Reken op minstens 20 uur college per week in rustigere weken.

Ook is sterrenkunde zeker niet gemakkelijker dan natuurkunde, misschien wel een heel klein beetje moeilijker omdat alle natuurkunde en wiskunde gelijk heel erg is toegepast op sterrenkundige onderwerpen en daarom het niveau 'inleiding' al heen snel voorbij is, iets wat je bij natuurkunde vaker tegenkomt omdat je veel meer verschillende onderwerpen behandelt. Ook volg je vrij veel vakken samen met sterrenkunde en wiskunde.

Bij veel onderzoeken komen trouwens niet eens sterrenkijkers van pas, of tenminste: je gebruikt ze zelf niet. Je stuurt dan je dataopdrachten naar een observatorium en krijgt de data terug waaraan je gaat werken. Sterrenkunde is vooral veel computerwerk, veel data verwerken en wetmatigheden afleiden uit de data.

Over beroepsmogelijkheden.. natuurkunde geeft een betere basis omdat het toch algemener is. Máár, heel veel beta's komen niet in onderzoeksrichtingen terecht maar bij banen waarbij je wordt aangenomen simpelweg omdat je een beta bent. Wat dat betreft maakt het niet uit of je natuurkunde of sterrenkunde doet. Qua onderzoek is de markt voor sterrenkunde echt klein, een nichegebied zoals iemand al noemde, dus daarvoor kun je beter natuurkunde gaan doen. En, wil je sterrenkundig onderzoek gaan doen, bedenk je dan dat je eigenlijk geen andere keus hebt dan om de zoveel jaar naar een ander land verhuizen, omdat je ergens op de wereld een plek aangeboden hebt gekregen. Bijkomend voordeel bij sterrenkunde is echter dat ze veel beter zijn in informatica (programmeren etc) dan natuurkundigen en veel sterrenkundigen later dus ook als informatici aan de slag gaan.
  zondag 9 juni 2013 @ 17:32:34 #7
337465 Bram_van_Loon
Jeff, we can!
pi_127586676
Lilliesleaf legt het goed uit.
ING en ABN investeerden honderden miljoenen euro in DAPL.
#NoDAPL
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')