ja een site had gewoon verkeerde info bij 1 van de rubs, vandaar de verwarring in eerste instantiequote:Op zaterdag 28 mei 2016 11:21 schreef SpotlessMind00 het volgende:
Allebei de rubs staan hier in de kast. Ze smaken echt wezenlijk anders.
Leuk verslag fietsie! Ribs foetsie?quote:Op zaterdag 28 mei 2016 19:19 schreef fietsie het volgende:
In vervolg op mijn post eerder vandaag (CUL / BBQ Topic 2013 #6 Het belooft een mooie zomer te worden )
De steenoven heb ik eerst 3 uur opgestookt om er vervolgens een heel klein getemperd vuurtje van voornamelijk gloeiende kooltjes eikenhout met een paar dunne stukjes goed gedroogd eiken voor een vlammetje in te bouwen tegen 1 zijkant.
Daar zijn de RVS bakken, ieder afgevuld met een laag appelsap tot net onder het vlees, en ingepakt in alufolie 3 uur lang ingegaan.
Enige wat ik af en toe deed was een klein stukje eik erbij om het vuurtje niet weg te laten sterven..
[ afbeelding ]
Om 17:00 mocht ik van mezelf kijken wat er in de schalen zat, een snelle conclusie toen was dat de Rib rack er -erg- veel vocht onder zich had staan... Die bak zat voller met vocht dan toen ie erin ging.
De ribjes waren toen al ubergaar; botje viel er gewoon spontaan middenuit (dus niet 1 aan de rand). Maar het vetje moest nog even knapperig
[ afbeelding ]
Dus die kregen nog een beetje blootstelling aan het inmiddels wat opgestookte vuurtje.
[ afbeelding ]
Aldus kwam een en ander lekker gaar op tafel:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
De geluksvogels aan tafel konden daarna "los"
[ afbeelding ]
Het Rackje had echt wat te lang in de hitte gestaan, maar daar heb ik al een lekker plannetje voor voor later in de week
[ afbeelding ]
1tje is hardnekkig.... en ligt in de koelkast tot er iemand zin heeft in een hartig kluifjequote:Op zaterdag 28 mei 2016 20:03 schreef SpotlessMind00 het volgende:
[..]
Leuk verslag fietsie! Ribs foetsie?
quote:Op zaterdag 28 mei 2016 20:44 schreef Lucky_Strike het volgende:
Wij hadden net perfecte burgers
Niet alleen de burgers en de broodjes zijn op ons ei gegaan, maar ook het ontbijtspek en de tomaat. Ware perfectie
Voor morgen hebben we van wat burgergehakt moinkballs gemaakt. En er ligt een mooi stuk varken en rund gerubd en wel te wachten tot we er morgen pulled pork en brisket van gaan maken.
Kippen kun je ook uitstekend pullen. Lekker met een babi (of ajam) ketjap boemboe op een broodje met lente ui en een chilipepertje.quote:
Vertel eens meer, watvoor Surinaams eten?quote:
Ik zou verhuizen, wat een stelletje teringlijers die VVEquote:Op zondag 5 juni 2016 22:25 schreef Erosjuhhh het volgende:
Beste bbqers,
Ik heb sinds enkele maanden een prachtig dakterras, waar ik helaas niet mag bbq-en.
Er staat niks in de regels over electrisch grillen dus dat ben ik van plan. Iemand enig ervaring met electrische grills? Na afloop wil ik de grill wel weer naar binnen halen.
Een goede bakplaat als alternatief mag ook.
Uiteraard beschik ik over een prima oven waar ik vaak stukken vlees van 3 kg gaar, dus dat zal niet nodig zijn voor bovenstaande.
Surinaams gemarineerd vlees, bakabana, pindasaus, nasi en was nog wat meer.quote:Op zondag 5 juni 2016 16:12 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Vertel eens meer, watvoor Surinaams eten?
Hier straks Libanees gemarineerde kippendij, gepofte zoete aardappel en champignons, paprika en groene asperges.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |