abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
  maandag 23 mei 2016 @ 13:35:26 #151
16632 Xlarge
========
pi_162433466
registreer om deze reclame te verbergen
Ik had zaterdag een Tomahawk steak voor op de bbq, helaas alleen een before foto :)

303i6xi.jpg
  Moderator maandag 23 mei 2016 @ 15:11:36 #152
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_162436061
quote:
14s.gif Op maandag 23 mei 2016 13:35 schreef Xlarge het volgende:
Ik had zaterdag een Tomahawk steak voor op de bbq, helaas alleen een before foto :)

[ afbeelding ]
Hoe heet dat stuk vlees zonder dat bot?
lebt denn der alte Holzmichl noch?
  Moderator maandag 23 mei 2016 @ 15:14:43 #153
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_162436132
quote:
0s.gif Op woensdag 18 mei 2016 15:42 schreef emil23 het volgende:

[..]

Ik gebruik die alu bakjes ook niet. Het vocht blijft er half inhangen en zorgt dat mn vlees klaarstoomt in plaats van grilt.

En schoonmaken. ach ja. Na het bbq-en even met een prop alu folie over het rooster (boven de nog hete briketten). De volgende keer het rooster weer heet stoken alvorens er wat op te leggen. Meer doe ik dr niet aan.
In het gras leggen, biotex erover en nachtje laten liggen, dan spoel je hem zo schoon.
lebt denn der alte Holzmichl noch?
pi_162436148
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
1s.gif Op maandag 23 mei 2016 15:11 schreef derLudolf het volgende:

[..]

Hoe heet dat stuk vlees zonder dat bot?
Rib eye
pi_162436612
quote:
14s.gif Op maandag 23 mei 2016 13:35 schreef Xlarge het volgende:
Ik had zaterdag een Tomahawk steak voor op de bbq, helaas alleen een before foto :)

[ afbeelding ]
Ziet er super uit!
  Moderator maandag 23 mei 2016 @ 15:52:32 #156
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_162436996
quote:
1s.gif Op maandag 23 mei 2016 15:15 schreef Underdoggy het volgende:

[..]

Rib eye
Dacht ik al, niet mijn favoriete stukje vlees eigenlijk.
lebt denn der alte Holzmichl noch?
  zaterdag 28 mei 2016 @ 10:14:47 #157
84152 fietsie
Don't Panic.
pi_162559763
registreer om deze reclame te verbergen
Donderdag kreeg ik BBQ-inspiratie voor dit weekend. Of nou... niet precies BBQ-inspiratie, ik gebruik er mijn steenoven voor.
Maar gezien het feit dat ik het openen van een heel nieuw topique voor steenoven-dingen wat overdreven vond...

Wat werd het plan?
- Een stapel lekker vlees bestellen bij de internetslager

Waarom de internetslager?
- Omdat de dorpsslager die alles kon leveren hier weg is en er in de omgeving alleen maar "laffe lapjes zo dun mogelijk snelgarend snelsnelsnel vlees" te vinden zijn.

Wat werd de bestelling?
- Een heel rijtje voor later (oa Longhaas en Buikspek) maar voor deze post relevant zijn:
* Een 4kg zware spare-rib (1) van het Hollands Wroetvarken
* Een mooi stuk Frenched Rib Roast van het Hollands Wroetvarken

360.jpg

Omdat mijn laatste keer met ribben wat "te standaard" was geworden door de gekozen kruiden, heb ik er dit keer als experiment eens een rub bij besteld:

letzq-pork-rub.jpg

Vervolgens heb ik de rib in 2 stukken moeten snijden omdat ie anders niet boven mijn RVS schaal past waarmee ik de stenen vloer van de steenoven bescherm van uitstromend vet...
Die RVS schaal gaat straks vol appelsap voor de nodige stoom.

De speklaag op de ribben was zo mooi dat ik die ingesneden heb om de rub goed te laten doordringen.

360.jpg

Vervolgens de Frenched Roast ook ingesneden, die had dikker spek dus wellicht gaat het lukken daar een krokantje op te krijgen straks :)
Deze kant is ingesmeerd met een mix van gedroogde chili's en grof zout.

360.jpg

[ Bericht 0% gewijzigd door fietsie op 28-05-2016 10:32:54 ]
"I'm 100% sure that every ignorant fool is completely right."
pi_162559804
Benieuwd naar het resultaat. Hoe laat kan ik aanschuiven? :P
kloddert maar een eind weg....
EEN KAMEEL KIJKT NOOIT ACHTEROM.
pi_162559929
chicken rub op varken?
pi_162559963
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 mei 2016 10:30 schreef liedetector het volgende:
chicken rub op varken?
Dat vroeg ik me ook af. Wat is daar de achterliggende reden van? Behalve dan dat die rub misschien zo erg lekker is dat het prima op een varken past?
kloddert maar een eind weg....
EEN KAMEEL KIJKT NOOIT ACHTEROM.
  zaterdag 28 mei 2016 @ 10:33:19 #161
84152 fietsie
Don't Panic.
pi_162559965
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 mei 2016 10:30 schreef liedetector het volgende:
chicken rub op varken?
Hoe komt je daar nu bij?

(sorry..... verkeerde URL geplakt...)

Heb dus nu snel ff de juiste URL geplakt: wel degelijk de Pork Rub gebruikt
"I'm 100% sure that every ignorant fool is completely right."
pi_162559981
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 mei 2016 10:33 schreef fietsie het volgende:

[..]

Hoe komt je daar nu bij?

(sorry..... verkeerde URL geplakt...)
_O-

Alsnog zou het natuurlijk prima kunnen, maar ik moest er even om gnorken :+

Ben benieuwd naar het eindresultaat!
How I'll never be anything I hate
You smile, mention something that you like
How you'd have a happy life
if you did the things you like
pi_162559985
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 mei 2016 10:33 schreef fietsie het volgende:

[..]

Hoe komt je daar nu bij?

(sorry..... verkeerde URL geplakt...)
Ach zo. Weer een mysterie opgelost :+
kloddert maar een eind weg....
EEN KAMEEL KIJKT NOOIT ACHTEROM.
pi_162559988
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 mei 2016 10:33 schreef fietsie het volgende:

[..]

Hoe komt je daar nu bij?

(sorry..... verkeerde URL geplakt...)

Heb dus nu snel ff de juiste URL geplakt: wel degelijk de Pork Rub gebruikt
that explains....vonnut een beetje vreemd wel
pi_162560061
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 mei 2016 10:34 schreef liedetector het volgende:

[..]

that explains....vonnut een beetje vreemd wel
Dat zij bepalen dat het op kip lekker is wil toch niet zeggen dat dat op varkensvlees niet zo is?
How I'll never be anything I hate
You smile, mention something that you like
How you'd have a happy life
if you did the things you like
  zaterdag 28 mei 2016 @ 10:41:47 #166
84152 fietsie
Don't Panic.
pi_162560062
Mijn steenoven

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
"I'm 100% sure that every ignorant fool is completely right."
  zaterdag 28 mei 2016 @ 10:43:10 #167
437326 HarveySpecter
You want advice..Ask Dr. Phill
pi_162560075
Heb voor vanavond een bbq op de planning. Nu nog hopen dat het weer het toelaat :{
"I don't pave the way for people... People pave the way for me"
pi_162560082
quote:
1s.gif Op zaterdag 28 mei 2016 10:41 schreef Molo het volgende:
Dat zij bepalen dat het op kip lekker is wil toch niet zeggen dat dat op varkensvlees niet zo is?
toch kruid ik dat altijd anders dan kip.....varken kan wat meer hebben ofzo...
pi_162560179
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 mei 2016 10:43 schreef HarveySpecter het volgende:
Heb voor vanavond een bbq op de planning. Nu nog hopen dat het weer het toelaat :{
Tuurlijk *O*

En anders lekker binnen opeten en net als in die suffe Lidl reclame met paraplu boven je hoofd alsnog lekker grillen *O*

Wijn, bier en gezelligheid erbij, komt goed ^O^
How I'll never be anything I hate
You smile, mention something that you like
How you'd have a happy life
if you did the things you like
pi_162560224
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 mei 2016 10:43 schreef HarveySpecter het volgende:
Heb voor vanavond een bbq op de planning. Nu nog hopen dat het weer het toelaat :{
Gewoon vis eten dan. Veel plezier!

Ik gooi overigens ook wel eens rubs op gerechten waar ze niet voor bedoeld zijn. De rub van Big Bob Gibson gaat hier op ribs, kip, gebakken eieren en ongezouten pinda's.
pi_162560318
quote:
10s.gif Op zaterdag 28 mei 2016 10:55 schreef SpotlessMind00 het volgende:
Ik gooi overigens ook wel eens rubs op gerechten waar ze niet voor bedoeld zijn. De rub van Big Bob Gibson gaat hier op ribs, kip, gebakken eieren en ongezouten pinda's.
tuurlijk is ook zo...en tenzij de fotos kloppen van de twee potjes (dat 1 niet verkeerde achterkant heeft ofzo), dan zit in allebei ook hetzelfde spul... Toch niet helemaal, 1 foto klopte niet blijkbaar...De kip heeft nog meer suiker en zout


de pork rub

Het BBQ Team van LetzQ heeft met hun jarenlange wedstrijdervaring deze rub ontwikkeld voor varkensvleesproducten. Ideaal om je Pulled Pork of je spareribs helemaal meet 'af" te maken.
Ingrediënten: suiker, zout, 39% kruiden en specerijen (paprikapoeder, peper, oregano, kaneel, laurier, cayenne), gedroogde groente (knoflook, ui) Allergeen én E-nummer vrij

de chicken rub

Het BBQ Team van LetzQ heeft met hun jarenlange wedstrijdervaring deze rub ontwikkeld voor kipproducten. Deze rub is prima in balans om je kip nèt dat ebetje extra te geven.
Ingrediënten: suiker, zout, 15% kruiden en specerijen (cayenne, paprikapoeder, peper), gedroogde groente (knoflook), paprika-extract Allergeen én E-nummer vrij.
  zaterdag 28 mei 2016 @ 11:07:23 #172
84152 fietsie
Don't Panic.
pi_162560376
Net even vuurtje opgestookt ;)

720.jpg

(Briketten staan daar voor de BBQ, niet voor de oven)

[ Bericht 31% gewijzigd door fietsie op 28-05-2016 11:12:24 ]
"I'm 100% sure that every ignorant fool is completely right."
pi_162560422
Gave oven! Benieuwd naar het eindresultaat. Veel plezier. Je weet dat we hier ook een pizzatopic hebben ;) ?!

Mag ik vragen waar je het vlees hebt gehaald?
  zaterdag 28 mei 2016 @ 11:13:09 #174
84152 fietsie
Don't Panic.
pi_162560459
quote:
1s.gif Op zaterdag 28 mei 2016 11:10 schreef Martijn1P het volgende:
Gave oven! Benieuwd naar het eindresultaat. Veel plezier. Je weet dat we hier ook een pizzatopic hebben ;) ?!

Mag ik vragen waar je het vlees hebt gehaald?
BeefEnSteak.

Heb wel het idee dat die lui niet goedkoper aan het worden zijn...
"I'm 100% sure that every ignorant fool is completely right."
pi_162560577
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 mei 2016 11:02 schreef liedetector het volgende:

[..]

tuurlijk is ook zo...en tenzij de fotos kloppen van de twee potjes (dat 1 niet verkeerde achterkant heeft ofzo), dan zit in allebei ook hetzelfde spul... Toch niet helemaal, 1 foto klopte niet blijkbaar...De kip heeft nog meer suiker en zout


de pork rub

Het BBQ Team van LetzQ heeft met hun jarenlange wedstrijdervaring deze rub ontwikkeld voor varkensvleesproducten. Ideaal om je Pulled Pork of je spareribs helemaal meet 'af" te maken.
Ingrediënten: suiker, zout, 39% kruiden en specerijen (paprikapoeder, peper, oregano, kaneel, laurier, cayenne), gedroogde groente (knoflook, ui) Allergeen én E-nummer vrij

de chicken rub

Het BBQ Team van LetzQ heeft met hun jarenlange wedstrijdervaring deze rub ontwikkeld voor kipproducten. Deze rub is prima in balans om je kip nèt dat ebetje extra te geven.
Ingrediënten: suiker, zout, 15% kruiden en specerijen (cayenne, paprikapoeder, peper), gedroogde groente (knoflook), paprika-extract Allergeen én E-nummer vrij.
Allebei de rubs staan hier in de kast. Ze smaken echt wezenlijk anders.
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')