abonnement Unibet Coolblue
  woensdag 5 juli 2017 @ 16:26:05 #251
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_172192022
quote:
0s.gif Op woensdag 5 juli 2017 15:20 schreef Red_85 het volgende:
https://www.bbq-nl.com/2009/05/moink-balls.html

Zouden BEHOINK-balls smaken? Ofwel met lamsgehakt?
Tuurlijk smaakt dat :Y
Spoilers!
  woensdag 5 juli 2017 @ 18:24:12 #252
168739 Red_85
'echt wel'
pi_172195411
quote:
1s.gif Op woensdag 5 juli 2017 16:26 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Tuurlijk smaakt dat :Y
Van t weekend maken dan. Naast de spare ribs.
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
  woensdag 5 juli 2017 @ 18:32:35 #253
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_172195624
quote:
0s.gif Op woensdag 5 juli 2017 15:20 schreef Red_85 het volgende:
https://www.bbq-nl.com/2009/05/moink-balls.html

Zouden BEHOINK-balls smaken? Ofwel met lamsgehakt?
waar haal je lamsgehakt?
  woensdag 5 juli 2017 @ 19:42:11 #254
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_172197505
quote:
1s.gif Op woensdag 5 juli 2017 18:24 schreef Red_85 het volgende:

[..]

Van t weekend maken dan. Naast de spare ribs.
Ik krijg er ook gelijk weer trek in. Dit weekend ook weer eens maken, naast beef ribs :s)
Spoilers!
  woensdag 5 juli 2017 @ 22:55:41 #255
168739 Red_85
'echt wel'
pi_172203834
quote:
0s.gif Op woensdag 5 juli 2017 18:32 schreef THEFXR het volgende:

[..]

waar haal je lamsgehakt?
Bij een goede slager of bij een islamitische.
Niet veel supermarkten hebben het inderdaad.
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
  woensdag 5 juli 2017 @ 22:56:42 #256
168739 Red_85
'echt wel'
pi_172203853
quote:
0s.gif Op woensdag 5 juli 2017 19:42 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Ik krijg er ook gelijk weer trek in. Dit weekend ook weer eens maken, naast beef ribs :s)
Oef.. Beef ribs. Heb net mn vrienden ook spare ribs beloofd. MEHOINK balls als 'welkom' als ze binnen komen.
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
  zaterdag 8 juli 2017 @ 23:11:11 #257
168739 Red_85
'echt wel'
pi_172282089
MEHOINK balls.

Topper.
Saus heb ik ook iets aan veranderd. Had vijgenjam, balsamico, frambozen witte wijn azijn en chipotle tabasco gebruikt.

Heerlijke binnenkomer voor je gasten.
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
  vrijdag 6 april 2018 @ 12:11:22 #258
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_178343737
Mensen, het wordt lekker weer! Gaan we nog barbecuen?

Wij wel natuurlijk. Morgen burgers, broodjes, tomaat, ui en spek van de bbq. Zondag bloemkoolsteak en Spaanse aardappelen, met kip voor mij en een varkensknie voor mijn vriend.

Ik heb het jaartal uit de TT gehaald. Nooit goed begrepen waarom dat er in staat aangezien de reeks uit verschillende jaren bestaat.
Spoilers!
  vrijdag 6 april 2018 @ 13:15:29 #259
423121 Fretwork
Acte d'éloquence
pi_178344685
Morgen voor het eerst de kamado maar eens aanmaken, moet er langzaamaan handig in worden. Kreeg van Lucky Strike al de tip om met ribs of pulled pork te beginnen. Andere ideeën zijn altijd welkom.
Stilaan weer op topniveau na z'n dikke jaren als fietsende hamburger
pi_178354572
Morgen voor het eerst picanha op de bbq. Ben benieuwd.
  vrijdag 6 april 2018 @ 21:19:05 #261
296595 foodlover
live and learn
pi_178354991
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 april 2018 12:11 schreef Lucky_Strike het volgende:
Mensen, het wordt lekker weer! Gaan we nog barbecuen?

Wij wel natuurlijk. Morgen burgers, broodjes, tomaat, ui en spek van de bbq. Zondag bloemkoolsteak en Spaanse aardappelen, met kip voor mij en een varkensknie voor mijn vriend.

Ik heb het jaartal uit de TT gehaald. Nooit goed begrepen waarom dat er in staat aangezien de reeks uit verschillende jaren bestaat.
Heb “bloemkoolsteak” ff opgezocht op Google want had er nog niet eerder van gehoord.
Lijkt me lekker! Maar hoe bereid jij dat dan?
  vrijdag 6 april 2018 @ 21:23:22 #262
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_178355085
quote:
1s.gif Op vrijdag 6 april 2018 21:19 schreef foodlover het volgende:

[..]

Heb “bloemkoolsteak” ff opgezocht op Google want had er nog niet eerder van gehoord.
Lijkt me lekker! Maar hoe bereid jij dat dan?
Ik denk simpel met slechts komijnpoeder, citroensap en olie en dan een half uurtje op een bbq van 180 graden. Ik maak er vermoedelijk een geitenkaasdip bij. Maar misschien denk ik er zondag weer anders over ;)
Spoilers!
  vrijdag 6 april 2018 @ 21:27:28 #263
296595 foodlover
live and learn
pi_178355183
quote:
1s.gif Op vrijdag 6 april 2018 21:23 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Ik denk simpel met slechts komijnpoeder, citroensap en olie en dan een half uurtje op een bbq van 180 graden. Ik maak er vermoedelijk een geitenkaasdip bij. Maar misschien denk ik er zondag weer anders over ;)
Klinkt goed! Ben benieuwd hoe het uitpakt.
Vind bloemkool heerlijk vandaar.
  vrijdag 6 april 2018 @ 21:43:57 #264
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_178355508
quote:
1s.gif Op vrijdag 6 april 2018 21:27 schreef foodlover het volgende:

[..]

Klinkt goed! Ben benieuwd hoe het uitpakt.
Vind bloemkool heerlijk vandaar.
Ik zal hier posten hoe het was :)
Spoilers!
pi_178356824
Morgen gaat het hem helaas niet worden, maar zondag misschien wel kip op het menu. Dus ga hem misschien wel even vlinderen en op de bbq
pi_178380689
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 april 2018 13:15 schreef Fretwork het volgende:
Morgen voor het eerst de kamado maar eens aanmaken, moet er langzaamaan handig in worden. Kreeg van Lucky Strike al de tip om met ribs of pulled pork te beginnen. Andere ideeën zijn altijd welkom.
Hey Fret,

Gister een kleine Kamado gekocht bij de action voor 88 euro. Ideaal formaat voor 2-3 personen. Vandaag maar eens oefenen, heb nog lamsburgers.
Maar ik kan 't mis hebben...
  zondag 8 april 2018 @ 19:05:40 #267
423121 Fretwork
Acte d'éloquence
pi_178392765
quote:
1s.gif Op zondag 8 april 2018 09:25 schreef Patroon het volgende:

[..]

Hey Fret,

Gister een kleine Kamado gekocht bij de action voor 88 euro. Ideaal formaat voor 2-3 personen. Vandaag maar eens oefenen, heb nog lamsburgers.
Lekker man, ik heb gisteren rosbief gemaakt als eerste poging. 20 minuten op 120 graden. :9
Stilaan weer op topniveau na z'n dikke jaren als fietsende hamburger
  zondag 8 april 2018 @ 20:58:14 #268
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_178395019
quote:
1s.gif Op vrijdag 6 april 2018 21:27 schreef foodlover het volgende:

[..]

Klinkt goed! Ben benieuwd hoe het uitpakt.
Vind bloemkool heerlijk vandaar.
Bloemkool van de barbecue is een grote aanrader :9~ Beetje komijn, zout en olie over plakken van een centimeter dik en dan 25 minuten op een graad of 200-220.
Spoilers!
pi_178592569
quote:
1s.gif Op zondag 8 april 2018 20:58 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Bloemkool van de barbecue is een grote aanrader :9~ Beetje komijn, zout en olie over plakken van een centimeter dik en dan 25 minuten op een graad of 200-220.
klinkt goed! Ga ik ook eens proberen.

Waar BBQen jullie het liefst mee?
pi_178594337
quote:
1s.gif Op woensdag 18 april 2018 06:37 schreef LovelyLady het volgende:

[..]

klinkt goed! Ga ik ook eens proberen.

Waar BBQen jullie het liefst mee?
Ik gebruik het liefst Ecobrasa briketten of Dammers houtskool. Goede kwaliteit, wel prijzig. Wel meestal in de smoker dus is het wel handig als ze goed lang branden
Trotse Twentenaar
  woensdag 18 april 2018 @ 10:13:39 #271
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_178594734
quote:
1s.gif Op woensdag 18 april 2018 06:37 schreef LovelyLady het volgende:

[..]

klinkt goed! Ga ik ook eens proberen.

Waar BBQen jullie het liefst mee?
Momenteel gebruiken we de kamado altijd. Binnen een paar dagen kopen we er een gasbarbecue bij: de Campingaz 4 series LS plus D.
De kamado is fijn maar een gasbarbecue is gewoon sneller en makkelijker voor na een werkdag.

[ Bericht 0% gewijzigd door Lucky_Strike op 18-04-2018 11:56:57 ]
Spoilers!
pi_178596206
quote:
1s.gif Op woensdag 18 april 2018 10:13 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Momenteel gebruiken we de kamado altijd. Binnen een paar dagen kopen we er een gasbarbecue bij: de Campingaz 4 series LS plus D.
De kamado is fijn maar een gasbarbecue is gewoon sneller en makkelijker voor naeen werkdag.
Een kamado zou ik er ook nog wel bij willen. Krijg dat er alleen niet door thuis denk ik, nog een barbecue erbij.
Trotse Twentenaar
  woensdag 18 april 2018 @ 11:52:17 #273
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_178596713
quote:
0s.gif Op woensdag 18 april 2018 11:22 schreef zlotka het volgende:

[..]

Een kamado zou ik er ook nog wel bij willen. Krijg dat er alleen niet door thuis denk ik, nog een barbecue erbij.
Ik begon ook wat te steigeren toen mijn vriend met dat dure plan thuis kwam. Uiteindelijk hield hij voet bij stuk en ik ben er dolblij mee ;)

Als je er een koopt, neem dan wel een medium. Aan die kleine dingen die je bij de Action enzo ziet, heb je weinig. Leuk om kleine porties op te grillen maar niet voor low en slow want er passen veel te weinig kolen in.
Spoilers!
pi_178597254
quote:
0s.gif Op woensdag 18 april 2018 11:52 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Ik begon ook wat te steigeren toen mijn vriend met dat dure plan thuis kwam. Uiteindelijk hield hij voet bij stuk en ik ben er dolblij mee ;)

Als je er een koopt, neem dan wel een medium. Aan die kleine dingen die je bij de Action enzo ziet, heb je weinig. Leuk om kleine porties op te grillen maar niet voor low en slow want er passen veel te weinig kolen in.
Js ik zou ook graag een medium willen. Heb alleen al een smoker, twee ketels en een WGA staan dus het heeft niet heel veel toegevoegde waarde :P.
Trotse Twentenaar
  woensdag 18 april 2018 @ 12:36:05 #275
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_178597392
quote:
0s.gif Op woensdag 18 april 2018 12:27 schreef zlotka het volgende:

[..]

Js ik zou ook graag een medium willen. Heb alleen al een smoker, twee ketels en een WGA staan dus het heeft niet heel veel toegevoegde waarde :P.
Dan sluit ik me toch bij je partner aan denk ik. Dan kan je alleen maar hopen op een mooi verjaardagskado :P

Zo'n smoker staat ook hoog op onze verlanglijst. Maar ja, die lijst is heel lang dus we zijn maar geduldig. Eerst die Campingaz maar eens halen. Daar kan ook een spit in, dat lijkt me wel leuk speelgoed.
Spoilers!
pi_178600379
quote:
0s.gif Op woensdag 18 april 2018 10:13 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Momenteel gebruiken we de kamado altijd. Binnen een paar dagen kopen we er een gasbarbecue bij: de Campingaz 4 series LS plus D.
De kamado is fijn maar een gasbarbecue is gewoon sneller en makkelijker voor na een werkdag.
Temperatuur is ook beter te regelen met een gas-bbq toch?

Ik ben toch voorstander van een combi van houtskool en briketten.



Ik zou nog wel graag wat meer er mee willen experimenteren... Pulled pork bijvb of pulled chicken... Ook roken met houtsnippers of kruiden bijvb
Echter zie ik zoveel dat ik door de bomen het bos niet meer zie :')

[ Bericht 8% gewijzigd door #ANONIEM op 18-04-2018 14:55:47 ]
  woensdag 18 april 2018 @ 15:17:23 #277
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_178600803
quote:
1s.gif Op woensdag 18 april 2018 14:55 schreef LovelyLady het volgende:

[..]

Temperatuur is ook beter te regelen met een gas-bbq toch?

Ik ben toch voorstander van een combi van houtskool en briketten.

[ afbeelding ]

Ik zou nog wel graag wat meer er mee willen experimenteren... Pulled pork bijvb of pulled chicken... Ook roken met houtsnippers of kruiden bijvb
Echter zie ik zoveel dat ik door de bomen het bos niet meer zie :')
De temperatuur is zeker beter te regelen met een gasbarbecue. Maar als je voor low and slow gaat, is temperatuur regelen eigenlijk nauwelijks nodig. Zo lang je de klep van het apparaat maar zo min mogelijk open doet.
De reden dat wij nu voor gas gaan is omdat deze groot genoeg is om voor grote groepen te kunnen grillen, dat is de kamado niet. En omdat ik er in de zomer het liefst elke avond op kook maar geen zin heb om altijd naar rook te stinken en tijd te besteden aan het opstoken van de barbecue.

Als je voor het eerst aan de slag gaat met bijvoorbeeld pulled pork, zou ik voor een basic recept gaan. Daar leer je dan van wat je wel en niet lekker vindt. Dit vinden wij wel een fijn recept.
Spoilers!
  zondag 22 april 2018 @ 11:31:10 #278
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_178670290
CUL, grillen we nog iets leuks dit weekend?

Wij gisteren:
gegrilde aubergine
lamsburger
rundersaté
varkensworstje onion & leek
aardappelsalade
voor bij de aubergine en burger hadden we een saus van avocado met sumac

Vandaag:
courgette met pesto
asperges met spek
oosters gekruide pompoen
kogelbiefstuk
rundersaté
karbonade
hasselback aardappels
Spoilers!
  zondag 22 april 2018 @ 11:35:47 #279
369251 Geralt
of Rivia
pi_178670383
Ja hoi, ik kan hier vast mijn vraag wel droppen.

Ik heb momenteel een Weber Go Anywhere BBQ-tje, omdat ik eerder een appartement met balkon had wat niet groot was en voor mee op vakantie ook wel makkelijk.

Nu zijn we verhuisd naar een huis met tuin.

In principe zijn we met zn tweeën en ik verwacht een enkele keer voor max 6 man een BBQ aan te moeten steken, maar dat zal niet veel voorkomen. Dus meestal gewoon voor 2 personen.

Welke BBQ neem ik het beste als vervanger voor die Go Anywhere om in de tuin te BBQ-en?

Enige eisen zijn:
Kolen
geschikt voor 2 man, maar ook mogelijk om voor 6 man te gebruiken.

Iemand van de BBQ-ers hier die aanraders heeft? :)
"The only sight worse than a sad dwarf is a very sad dwarf"
"Met dubbel s welteverstaan"
pi_178670639
Weber master touch gbs.
pi_178670966
quote:
7s.gif Op zondag 22 april 2018 11:35 schreef Geralt het volgende:
Ja hoi, ik kan hier vast mijn vraag wel droppen.

Ik heb momenteel een Weber Go Anywhere BBQ-tje, omdat ik eerder een appartement met balkon had wat niet groot was en voor mee op vakantie ook wel makkelijk.

Nu zijn we verhuisd naar een huis met tuin.

In principe zijn we met zn tweeën en ik verwacht een enkele keer voor max 6 man een BBQ aan te moeten steken, maar dat zal niet veel voorkomen. Dus meestal gewoon voor 2 personen.

Welke BBQ neem ik het beste als vervanger voor die Go Anywhere om in de tuin te BBQ-en?

Enige eisen zijn:
Kolen
geschikt voor 2 man, maar ook mogelijk om voor 6 man te gebruiken.

Iemand van de BBQ-ers hier die aanraders heeft? :)
Ik heb zelf 2 BBQ’s. De Weber Smokey Joe voor met zn 2en, en de Master touch GBS voor als er vrienden langskomen.

Mijn tip: hou de WGA voor jullie 2 en koop er een mastertouch 57cm bij :Y)
  zondag 22 april 2018 @ 12:50:05 #282
369251 Geralt
of Rivia
pi_178671769
quote:
1s.gif Op zondag 22 april 2018 12:10 schreef Funkel het volgende:
Mijn tip: hou de WGA voor jullie 2 en koop er een mastertouch 57cm bij
Ik vind die WGA onhandig omdat zo laag en dus op de tafel moet. :@
"The only sight worse than a sad dwarf is a very sad dwarf"
"Met dubbel s welteverstaan"
pi_178671829
Hier gisteren pulled pork gemaakt, vandaag bij familie BBQen op een webertje, dus dat gaat interessant worden.
Drop drop drop drop drop drop drop!!!! DROP!!! drop drop drop drop !!
pi_178673547
Is toch niets mis met webertje |:(

Gisteren ribbetjes gemaakt, kippenvleugel met honing sinaasappel (keertje wat anders ^O^) en fatty van lamsgehakt en feta.
  zondag 22 april 2018 @ 14:45:28 #285
118453 Pinnenmutske
Tante Sara maal 7
pi_178673685
Ik ben niet zo gek op bbq maar als het echt mot, dan wel.
Koning, keizer, admiraal, schijten moeten ze allemaal by cafca.
pi_178674098
Ik heb ook alleen een Weber go anywhere en in de markt voor een nieuwe, maar ik kan niet kiezen voor kolen of gas. Ik wil ws zowel ff snel als low en slow, meestal eten we met vier (waarvan 2 kinderen) maar dat kunnen er ook wel eens 8 worden, heel incidenteel meer. Eigenlijk was ik net om voor kolen, toen LS hier begon te posten over het kopen van een gasbbq.. weet niet of ik überhaupt na een werkdag nog zo'n ding aansteek, dus of gas veel meerwaarde heeft?

Oh en ik wil ook nog eens liever een rechthoek dan rond, gewoon omdat ik dat mooier vind.

Moeilijk!
Op zaterdag 24 februari 2024 16:25 schreef Claudia_x het volgende:
Sterker nog, als ik reacties als die van @:vanyel lees, dan vraag ik me af of ik niet op het verkeerde geslacht val. :Y)
  zondag 22 april 2018 @ 15:45:40 #287
130803 Gripper
Get a grip
pi_178674765
Ik leg vanavond een lekker lapje sukade op de bastard.
Salade erbij, wat brood, glas rode wijn en het komt wel goed met die warme avond :)
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
  zondag 22 april 2018 @ 18:29:30 #288
369251 Geralt
of Rivia
pi_178678453
quote:
1s.gif Op zondag 22 april 2018 15:06 schreef Vanyel het volgende:
.. weet niet of ik überhaupt na een werkdag nog zo'n ding aansteek, dus of gas veel meerwaarde heeft?

Oh en ik wil ook nog eens liever een rechthoek dan rond, gewoon omdat ik dat mooier vind.

Moeilijk!
Met een looftlighter is je kolen bbq binnen no time aan.

Mooi ding maar ik begin er niet aan. Het aansteken en wachten vind ik net zo gezellig als het daadwerkelijke eten. Maargoed; daar zijn dus oplossingen voor.
"The only sight worse than a sad dwarf is a very sad dwarf"
"Met dubbel s welteverstaan"
  zondag 22 april 2018 @ 18:30:26 #289
369251 Geralt
of Rivia
pi_178678483
Rechthoek vind ik ook mooier :@
"The only sight worse than a sad dwarf is a very sad dwarf"
"Met dubbel s welteverstaan"
pi_178682679
quote:
7s.gif Op zondag 22 april 2018 12:50 schreef Geralt het volgende:

[..]

Ik vind die WGA onhandig omdat zo laag en dus op de tafel moet. :@
Klopt, doen wij ook met de smokey joe. Soort van gourmetten :)
  zondag 22 april 2018 @ 21:38:59 #291
369251 Geralt
of Rivia
pi_178682712
quote:
1s.gif Op zondag 22 april 2018 21:37 schreef Funkel het volgende:

[..]

Klopt, doen wij ook met de smokey joe. Soort van gourmetten :)
Ja en dat vind ik dus ronduit kut. Ik wil gewoon staan met een biertje in de hand zegmaar het vlees omdraaien :)
"The only sight worse than a sad dwarf is a very sad dwarf"
"Met dubbel s welteverstaan"
  maandag 23 april 2018 @ 07:26:53 #292
138195 morgane
Omnomnomnivoor
pi_178686847
Wij hebben ook zo'n tafelmodel BBQ gehad. We gebruikten hier toen een apart oud hoog tafeltje met wielen en planken voor. Zak met kolen en andere accessoires erin en na gebruik zo de schuur in rijden. Echt een aanrader. Misschien nog te vinden bij de kringloop of op marktplaats.
pi_178795084
Vandaag voor het eerst Beer Can Chicken maken.
Halfvol blikje Hertog Jan met 5 teentjes geperste knoflook erin.
Scharrelkip van 1.3 kg eroverheen die ingewreven is het met rub (kant en klaar voor Beer Can Chicken :@ )

Staat nu lekker op 180 graden in de Weber, na 90 minuten zal deze klaar zijn.
Ben nu bezig met aardappelen, schil goed schoonmaken, door de midden snijden, kruidenboter erop en de 2 helften inpakken in aluminiumfolie.
Deze leg ik een goed half uur in de kolen :9





R.I.P. nachtburgemeester van Rotterdam, 1944-2019
  Moderator zaterdag 28 april 2018 @ 19:40:18 #294
45833 crew  Fogel
pi_178795795
Ik heb vandaag een combi gekocht. Een deel gas, een deel kolen, een deel rookoven. Ding is 195cm breed :D
Deze https://www.jula.no/catal(...)ss-kullgrill-004489/

Afhankelijk van hoeveel tijd of hoeveel gasten ik heb kan ik een bepaald stuk of alles tegelijk gebruiken.
Erg veel zin om het ding in gebruik te nemen *G*
I'm surrounded by morons!
TRV plannen/geboekt 2024:Nederland, UK, Nederland, UK, Nederland
TRV 2023: Bangkok, Los Angeles, Nederland/Belgie, Denemarken, Noord-Noorwegen, Londen, Thailand, Nederland, Gdansk, Nederland, Japan
TRV 2022: Los Angeles, New York, Nederland, Los Angeles, Nederland/Duitsland/Belgie, Noord-Noorwegen, Nederland, UK
  maandag 30 april 2018 @ 14:05:25 #295
423121 Fretwork
Acte d'éloquence
pi_178834522
quote:
0s.gif Op zondag 22 april 2018 15:45 schreef Gripper het volgende:
Ik leg vanavond een lekker lapje sukade op de bastard.
Salade erbij, wat brood, glas rode wijn en het komt wel goed met die warme avond :)
Klinkt goed, hoe bereid je de sukade voor?
Stilaan weer op topniveau na z'n dikke jaren als fietsende hamburger
  maandag 30 april 2018 @ 14:14:27 #296
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_178834716
quote:
1s.gif Op zaterdag 28 april 2018 19:40 schreef Fogel het volgende:
Ik heb vandaag een combi gekocht. Een deel gas, een deel kolen, een deel rookoven. Ding is 195cm breed :D
Deze https://www.jula.no/catal(...)ss-kullgrill-004489/

Afhankelijk van hoeveel tijd of hoeveel gasten ik heb kan ik een bepaald stuk of alles tegelijk gebruiken.
Erg veel zin om het ding in gebruik te nemen *G*
Wat een episch apparaat _O_
Spoilers!
pi_178836281
quote:
1s.gif Op zaterdag 28 april 2018 19:40 schreef Fogel het volgende:
Ik heb vandaag een combi gekocht. Een deel gas, een deel kolen, een deel rookoven. Ding is 195cm breed :D
Deze https://www.jula.no/catal(...)ss-kullgrill-004489/

Afhankelijk van hoeveel tijd of hoeveel gasten ik heb kan ik een bepaald stuk of alles tegelijk gebruiken.
Erg veel zin om het ding in gebruik te nemen *G*
Godsamme 5k voor een BBQ! :D :7

Ik zie de lekkere stukken vlees wel verschijnen hier. _O_ :9

Edit: O het zijn Noorse kronen. Ik dacht al. |:( :P
A man is not old until regrets take the place of dreams.
pi_178836707
quote:
2s.gif Op zaterdag 28 april 2018 19:06 schreef junkiexp het volgende:
Vandaag voor het eerst Beer Can Chicken maken.
Halfvol blikje Hertog Jan met 5 teentjes geperste knoflook erin.
Scharrelkip van 1.3 kg eroverheen die ingewreven is het met rub (kant en klaar voor Beer Can Chicken :@ )

Staat nu lekker op 180 graden in de Weber, na 90 minuten zal deze klaar zijn.
Ben nu bezig met aardappelen, schil goed schoonmaken, door de midden snijden, kruidenboter erop en de 2 helften inpakken in aluminiumfolie.
Deze leg ik een goed half uur in de kolen :9

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
Hoe was de kip en de aardappeltjes?
  maandag 30 april 2018 @ 16:42:21 #299
130803 Gripper
Get a grip
pi_178838859
quote:
1s.gif Op maandag 30 april 2018 14:05 schreef Fretwork het volgende:

[..]

Klinkt goed, hoe bereid je de sukade voor?
Tres simpel hoor. Eerst goed droogdeppen, vlees op kamertemperatuur, ruim peper en zout, en dan snel dichtschroeien aan beide kanten + daarna de schuiven van de kamado dicht en doorgaren tot ongeveer 45 graden kern. lapjes van een cm of 3
p.s. probeer het niet met supermarkt sukade, dat is wel echt stoofvlees. Je moet

Laten rusten onder alu folie, en ik vind het erg lekker om wat citroensap en peterselie en nog wat p&z op de plank te doen waarop je m te rusten legt. Kan je lekker husselen met de sappen uit het vlees, en opdeppen met brood.
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
pi_178994057
Is er nog een beetje gebbqd de afgelopen dagen?hier is hij toch weer een paar keer aangegaan.
- Jodenhaas (altijd genieten) met hasselback aardappel en salade.
- burger (gebaseerd op spiffburger maar dan met even anders) met een heerlijke salade.
- saté van kippendijen, kofte, karbo en een banaan met rolo en amaretto toe.

Niets heel veel bijzonders allemaal maar wel stuk voor stuk smakelijk
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')