abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
  zaterdag 7 mei 2016 @ 15:18:08 #126
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_161987629
registreer om deze reclame te verbergen
Vanavond sardientjes en bavette op de bbq
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_161987809
Angus beef burger met gepofte aardappel en gegrilde ananas met rozemarijn honing na
pi_161988021
quote:
0s.gif Op maandag 11 mei 2015 12:28 schreef teamlead het volgende:

[..]

Ik gebruik de Weber MT (57). Pizzasteen in het midden, briketten rondom.

Gek genoeg krijg ik hem wl flink op temperatuur als ik de split-grill methode gebruik. Alleen bij de "pizza-inrichting" wil het maar niet opschieten, zelfs als ik meer briketten gebruik dan normaal.
Klinkt ingewikkeld allemaal. Hier gisteren voor het eerst Mini pizza's op de bbq gemaakt, ging prima. Eerst had ik de steen op een kleine bbq, maar daar kwam geen lucht bij dus die stikte. Kolen en briketten overgekiept in de grote, steen erop, deksel dicht en gaan.
pi_161993798
registreer om deze reclame te verbergen
Simpele bbq hier vanavond.

1zlbuqh.jpg

Verder mozerella, courgette, tomaat met verse pesto, pijnboompitten op de barbecue klaargemaakt.

20q110k.jpg
pi_161996139
De teller is vanavond voor dit jaar op 50 gedraaid. Voor de 50e keer dit seizoen (dat begint op 1/1) de Weber warm gestookt. Krakauer worst met gepofte aardappel gevuld met Mascarpone en kruiden uit eigen kweek. Heerlijk!
pi_162017713
Simpel maar lekker vanavond.

Wederom barbecue vanavond. Maar met pasta.
Pijnboompitten, cherrytomaten, champions, basilicum, rode pesto en de biefstuk van de bbq.

w1s3np.jpg

23wtzyg.jpg
pi_162021971
registreer om deze reclame te verbergen
Hier ook de BBQ en de WSM aangestoken. Ribs, steak, camembert en een zelfgebouwde cordon bleu met Port Salut :Y)
pi_162024709
quote:
0s.gif Op zondag 8 mei 2016 21:20 schreef SpotlessMind00 het volgende:
Hier ook de BBQ en de WSM aangestoken. Ribs, steak, camembert en een zelfgebouwde cordon bleu met Port Salut :Y)
Aaaah. Port Salut vind ik eigenlijk het lekkerst op nog een beetje warm versgebakken witbrood. Hoe was t in de cordon Bleu?
pi_162025209
quote:
0s.gif Op zondag 8 mei 2016 19:24 schreef nelisb het volgende:
Simpel maar lekker vanavond.

Wederom barbecue vanavond. Maar met pasta.
Pijnboompitten, cherrytomaten, champions, basilicum, rode pesto en de biefstuk van de bbq.

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
Stomme vraag misschien, maar waarom leg je die biefstuk nog op zo'n schaaltje?
pi_162025320
quote:
1s.gif Op zondag 8 mei 2016 22:20 schreef emil23 het volgende:

[..]

Aaaah. Port Salut vind ik eigenlijk het lekkerst op nog een beetje warm versgebakken witbrood. Hoe was t in de cordon Bleu?
Op zich lang niet gek, maar ik had een vrij pittige rub gebruikt voor de kipfilet en de Port Salut viel een beetje weg tegen de rub. Nou ja, best de moeite waard.
pi_162027039
quote:
14s.gif Op zondag 8 mei 2016 22:28 schreef Myraela het volgende:

[..]

Stomme vraag misschien, maar waarom leg je die biefstuk nog op zo'n schaaltje?
Niks stoms aan.

Gemak. Hoef de barbecue niet schoon te maken. Flikker ze gewoon weg.
  maandag 16 mei 2016 @ 12:04:27 #137
457107 kokkie20
Just another day in paradise
pi_162240199
Toch maar eens hier vragen of iemand een goed recept heeft voor een overheerlijke bbq saus voor over de spareribs.
Heb diverse recepten gevonden op internet, maar goed in een bbq topic zit je vaak beter als op een recepten website :D
  Moderator maandag 16 mei 2016 @ 12:21:33 #138
69724 crew  Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_162240499
Wij hebben eindelijk weer eens tijd voor een sessie op de Bastard. Voor vanavond patatas bravas en spareribs, voor van iddag Italiaanse moinkballs en gevulde jalapenos.
I happen to think that mine is the level head and yours is the one things would roll off of.
We zijn bezig: K&W / Begonnen: Verhuizen van A tot Z #2
pi_162241316
quote:
1s.gif Op maandag 16 mei 2016 12:21 schreef Lucky_Strike het volgende:
Wij hebben eindelijk weer eens tijd voor een sessie op de Bastard. Voor vanavond patatas bravas en spareribs, voor van iddag Italiaanse moinkballs en gevulde jalapenos.
Kan ik bij je reserveren? :9~
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  Moderator dinsdag 17 mei 2016 @ 10:10:18 #140
69724 crew  Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_162263711
quote:
1s.gif Op maandag 16 mei 2016 12:56 schreef FutureFairytale het volgende:

[..]

Kan ik bij je reserveren? :9~
:D Helaas, alles is al op. Jij had de jalapenos lekker gevonden denk ik. Sommigen waren vandaag heel erg spicy, net een beetje over the top voor ons.
I happen to think that mine is the level head and yours is the one things would roll off of.
We zijn bezig: K&W / Begonnen: Verhuizen van A tot Z #2
pi_162277356
quote:
1s.gif Op zondag 8 mei 2016 23:11 schreef nelisb het volgende:

[..]

Niks stoms aan.

Gemak. Hoef de barbecue niet schoon te maken. Flikker ze gewoon weg.
Gemak? of laat je gewoon alles aanfikken?
Een biefstuk maakt mijn bbq niet vies hoor.. zit geen marinade op..
  dinsdag 17 mei 2016 @ 19:49:37 #142
168093 Soury
Sqeeeeeeeeeeeeeek
pi_162277444
quote:
0s.gif Op maandag 16 mei 2016 12:04 schreef kokkie20 het volgende:
Toch maar eens hier vragen of iemand een goed recept heeft voor een overheerlijke bbq saus voor over de spareribs.
Heb diverse recepten gevonden op internet, maar goed in een bbq topic zit je vaak beter als op een recepten website :D
Ik rook ze dan heb je geen saus meer nodig :7
NMNS: Taart Soury is geen probleem, die leg ik wel ergens vast in een keuken met wat rookgerei.
Muizen? Kleine harige opdonders met een kaas fixatie., en Lucie Ball die gillend op een tafel staat in een oudbollige tv serie.
  dinsdag 17 mei 2016 @ 19:52:01 #143
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_162277532
Gisteren kalfssteak en dorades op de grill, vandaag alleen thuis, dus slechts wat lamsworstjes
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_162278191
quote:
1s.gif Op dinsdag 17 mei 2016 19:46 schreef lighted het volgende:

[..]

Gemak? of laat je gewoon alles aanfikken?
Een biefstuk maakt mijn bbq niet vies hoor.. zit geen marinade op..
Bak niks aan en hoef mijn barbecue ook niet schoon te maken.

Beetje gekke reactie. Je doet net of ik de enige ben die dit gebruikt.
  woensdag 18 mei 2016 @ 14:13:35 #145
457107 kokkie20
Just another day in paradise
pi_162293838
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 mei 2016 19:49 schreef Soury het volgende:

[..]

Ik rook ze dan heb je geen saus meer nodig :7
helaas heb ik geen "luxere" bbq dan waarschijnlijk de meeste mensen hier hebben.
Heb een simpele bbq zonder deksel of wat dan ook :p
Gewoon vierkant, en 2 "grills"? erbij die ik in hoogte kan verstellen en daar blijft het eigenlijk wel bij.
Wel aan het sparen voor een betere maar dat is voor de toekomst :D
pi_162296189
quote:
1s.gif Op dinsdag 17 mei 2016 20:08 schreef nelisb het volgende:

[..]

Bak niks aan en hoef mijn barbecue ook niet schoon te maken.

Beetje gekke reactie. Je doet net of ik de enige ben die dit gebruikt.
Ik gebruik die alu bakjes ook niet. Het vocht blijft er half inhangen en zorgt dat mn vlees klaarstoomt in plaats van grilt.

En schoonmaken. ach ja. Na het bbq-en even met een prop alu folie over het rooster (boven de nog hete briketten). De volgende keer het rooster weer heet stoken alvorens er wat op te leggen. Meer doe ik dr niet aan.
pi_162297372
Laatst ook iemand die had een hele mooie steenoven maar bakte zijn pizza op een metalen plaat op de steen.. misschien die foto's ook even roteren voordat je ze post, krijg last van mijn nek.. :P
  woensdag 18 mei 2016 @ 17:32:46 #148
168093 Soury
Sqeeeeeeeeeeeeeek
pi_162299215
quote:
0s.gif Op woensdag 18 mei 2016 14:13 schreef kokkie20 het volgende:

[..]

helaas heb ik geen "luxere" bbq dan waarschijnlijk de meeste mensen hier hebben.
Heb een simpele bbq zonder deksel of wat dan ook :p
Gewoon vierkant, en 2 "grills"? erbij die ik in hoogte kan verstellen en daar blijft het eigenlijk wel bij.
Wel aan het sparen voor een betere maar dat is voor de toekomst :D
Ik doe het in zo'n ding https://www.kookpunt.nl/c(...)P448wCFdS7GwodfGIGrA :Y) Op het gasfornuis.
NMNS: Taart Soury is geen probleem, die leg ik wel ergens vast in een keuken met wat rookgerei.
Muizen? Kleine harige opdonders met een kaas fixatie., en Lucie Ball die gillend op een tafel staat in een oudbollige tv serie.
pi_162303252
quote:
1s.gif Op dinsdag 17 mei 2016 20:08 schreef nelisb het volgende:

[..]

Bak niks aan en hoef mijn barbecue ook niet schoon te maken.

Beetje gekke reactie. Je doet net of ik de enige ben die dit gebruikt.
waarom barbecue je als het vlees de grill niet mag raken?
pi_162360697
Diepgevroren graangevoerd rundvlees voor op de bbq :)

Bij de AH XL in Eindhoven. Jezus wat een grote winkel en assortiment! Ben benieuwd..

IMG_4329.jpg

IMG_4330.jpg
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')