abonnement bol.com Unibet Coolblue
  maandag 27 juni 2016 @ 17:46:59 #201
62913 Blik
The one and Only!
pi_163343931
quote:
0s.gif Op maandag 27 juni 2016 16:28 schreef RickoKun het volgende:
Mijn lieve menschen,

Even een erg cheapo vraag:

Heeft iemand enig idee waar we een donders goedkoop barbecuetje kunnen scoren?

Ik ga met negen anderen een weekendje weg naar een vakantieparkje. Daar zouden we wel willen bbq-en maar ik ga bijvoorbeeld niet mijn grote Weber meenemen.
Ook hebben we dan ook weer niet zin in een wegwerp barbecuetje van de AH.
Vroeg me af of er een redelijk goedkoop alternatief is? (Goedkoper dan die mobiele Weber)
Voor 30-35 euro kun je wel een mobiel gevalletje kopen in de bouwmarkt
  maandag 27 juni 2016 @ 17:55:24 #202
65252 Bart
Slecht voor de gezondheid
pi_163344090
quote:
0s.gif Op maandag 27 juni 2016 16:28 schreef RickoKun het volgende:
Mijn lieve menschen,

Even een erg cheapo vraag:

Heeft iemand enig idee waar we een donders goedkoop barbecuetje kunnen scoren?

Ik ga met negen anderen een weekendje weg naar een vakantieparkje. Daar zouden we wel willen bbq-en maar ik ga bijvoorbeeld niet mijn grote Weber meenemen.
Ook hebben we dan ook weer niet zin in een wegwerp barbecuetje van de AH.
Vroeg me af of er een redelijk goedkoop alternatief is? (Goedkoper dan die mobiele Weber)
Kampeerwinkels hebben vaak opvouwbare modellen, lekker compact.
I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
  maandag 27 juni 2016 @ 18:01:43 #203
56176 Catch22-
Ben je Blind?!
pi_163344246
quote:
0s.gif Op maandag 27 juni 2016 16:28 schreef RickoKun het volgende:
Mijn lieve menschen,

Even een erg cheapo vraag:

Heeft iemand enig idee waar we een donders goedkoop barbecuetje kunnen scoren?

Ik ga met negen anderen een weekendje weg naar een vakantieparkje. Daar zouden we wel willen bbq-en maar ik ga bijvoorbeeld niet mijn grote Weber meenemen.
Ook hebben we dan ook weer niet zin in een wegwerp barbecuetje van de AH.
Vroeg me af of er een redelijk goedkoop alternatief is? (Goedkoper dan die mobiele Weber)
Bauhaus G
Heel veel groetjes, Catch22
En zoals mijn opa zei: "Al is het meisje nog zo mooi, haar poep stinkt ook". Rust Zacht opa..
Met GHB nooit meer nee
Storneren een optie?
pi_163472200
Vandaag spare ribs bereid op de WSM. In de rub van Big Bob Gibson en dan vier uur op ongeveer 107 graden, elk uur besproeien met appelsap en na vier uur nogmaals licht bestrooien met de rub. Heerlijk gegeten.
  zaterdag 2 juli 2016 @ 23:05:34 #205
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_163472365
Huren.
  zondag 3 juli 2016 @ 00:14:09 #206
56176 Catch22-
Ben je Blind?!
pi_163475745
Picanha stond op het menu
Slow tot 52c en dan de fik er in



En het was heerlijk

Heel veel groetjes, Catch22
En zoals mijn opa zei: "Al is het meisje nog zo mooi, haar poep stinkt ook". Rust Zacht opa..
Met GHB nooit meer nee
Storneren een optie?
pi_164175260
Is hier interesse om eventueel briketten/houtskool per pallet te kopen?

Ik heb een paar pallets van een klant retour gehad. De zakken zijn her en der wat beschadigd, waardoor ze voor de winkel niet verkoopbaar zijn.

Hoor het wel. PM staat open.
pi_164179717
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 augustus 2016 13:26 schreef nelisb het volgende:
Is hier interesse om eventueel briketten/houtskool per pallet te kopen?

Ik heb een paar pallets van een klant retour gehad. De zakken zijn her en der wat beschadigd, waardoor ze voor de winkel niet verkoopbaar zijn.

Hoor het wel. PM staat open.
Merk?

Zodra ik thuis kom ga ik een Boston Butt op de BBQ gooien voor pulled pork. Heb dit jaar een paar mooie nieuwe gerechten ontdekt, waarvan:
- Pulled pork
- Flank Steak (Pinchos de Mojos)
- Bavette in sojasaus met bosui

Zit ook te twijfelen over Picanha, maak er altijd steaks van ter dikte van een duim. :9~

[ Bericht 24% gewijzigd door #ANONIEM op 02-08-2016 16:29:51 ]
pi_164180076
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 augustus 2016 13:26 schreef nelisb het volgende:
Is hier interesse om eventueel briketten/houtskool per pallet te kopen?

Ik heb een paar pallets van een klant retour gehad. De zakken zijn her en der wat beschadigd, waardoor ze voor de winkel niet verkoopbaar zijn.

Hoor het wel. PM staat open.
Geen briketten, misschien houtskool mits goede kwaliteit.
Spoilers!
pi_164180936
quote:
1s.gif Op dinsdag 2 augustus 2016 16:40 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Geen briketten, misschien houtskool mits goede kwaliteit.
Ik heb ongeveer 400 kg houtskool en 1500 kg briketten.

Houtskool is van de welkoop.
Heb 37 zakken 10 kg en 19 zakken 2.5.

Staat in Lelystad.
pi_164180959
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 augustus 2016 16:24 schreef Aneurism het volgende:

[..]

Merk?

Welkoop eigen merk.
  dinsdag 2 augustus 2016 @ 17:46:11 #212
56176 Catch22-
Ben je Blind?!
pi_164181196
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 augustus 2016 16:24 schreef Aneurism het volgende:

[..]

Merk?

Zodra ik thuis kom ga ik een Boston Butt op de BBQ gooien voor pulled pork. Heb dit jaar een paar mooie nieuwe gerechten ontdekt, waarvan:
- Pulled pork
- Flank Steak (Pinchos de Mojos)
- Bavette in sojasaus met bosui

Zit ook te twijfelen over Picanha, maak er altijd steaks van ter dikte van een duim. :9~
Picanha heb ik laatst ook gedaan dus. Gewoon als stuk reverse seared
Heel veel groetjes, Catch22
En zoals mijn opa zei: "Al is het meisje nog zo mooi, haar poep stinkt ook". Rust Zacht opa..
Met GHB nooit meer nee
Storneren een optie?
pi_164181248
quote:
1s.gif Op dinsdag 2 augustus 2016 17:30 schreef nelisb het volgende:

[..]

Ik heb ongeveer 400 kg houtskool en 1500 kg briketten.

Houtskool is van de welkoop.
Heb 37 zakken 10 kg en 19 zakken 2.5.

Staat in Lelystad.
Dat gaat hem niet worden voor ons. Wij gebruiken zakken met grote stukken houtskool in de kamado, die stukken moeten toch wel een centimeter of 10 groot zijn. En dat koop je niet in doorsnee winkels.

Jammer wel, we hebben net een huis gekocht met een grote schuur. Vroeger was daar een kolenhandel gevestigd, een pallet houtskool zou niet misstaan :P
Spoilers!
pi_164186538
De AH (alleen AH XL ) heeft deze week Amerikaans rundvlees in de bonus: flank steak, rump steak, entrecote en rib eye.
http://www.ah.nl/bonus/week/31/segment/162959

Ik had vandaag 2 flank steaks (bavettes) en had ze omdat het regende gewoon binnen in de grillpan, maar ze waren evengoed supermals en lekker. Dus zeker een aanrader als je een dezer dagen nog wat op het rooster wilt leggen!
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
pi_164292780
Gisteren voor het eerst geprobeerd om eens 'low and slow' te BBQ'en. Verse spareribs (ongemarineerd en niet voorgegaard) van de slager gehaald en 6 uur lang via de 3-2-1 methode bereid.

Voor een eerste keer was ik behoorlijk verrast. Goede rooksmaak en de temperatuur was goed rond de 110 graden te houden.

Volgende keer proberen om het aluminiumfolie iets beter dicht te krijgen zodat ze net was malser worden. Misschien ook wat grotere stukken rookhout halen.

pi_164293491
Ziet er goed uit! :)
pi_164298400
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 augustus 2016 21:33 schreef Gripper het volgende:
De AH (alleen AH XL ) heeft deze week Amerikaans rundvlees in de bonus: flank steak, rump steak, entrecote en rib eye.
http://www.ah.nl/bonus/week/31/segment/162959
Vandaag ook zien liggen! Mooi vlees, wel erg hoge kiloprijzen voor een ribeye/ entrecote.

Bij enkele AHXL hebben ze ook graangevoerd rundvlees (diepvries). Beter geprijsd, maar mooie stukken vlees.
pi_164655355
Vandaag eens een beenhammetje van de supermarkt geprobeerd (naturel). Smaakte niet verkeerd!


pi_164954725
Goed topic, dit weekend mijn China Kamado ophalen en dan ook eea maken.
Drop drop drop drop drop drop drop!!!! DROP!!! drop drop drop drop !!
  donderdag 1 september 2016 @ 12:07:03 #220
137690 Pizzahut
Het Bora Bora Gebergte
pi_165007219
Afgelopen weekend een lekkere spatchcock chicken gemaakt.

Disturbed Mind
Het leven: Soms ben je de duif, soms het standbeeld.
  vrijdag 2 september 2016 @ 13:08:05 #221
118453 Pinnenmutske
Tante Sara maal 7
pi_165034140
ik krijg honger als ik dit allemaal zie ;)
Koning, keizer, admiraal, schijten moeten ze allemaal by cafca.
pi_171089870
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 september 2016 13:08 schreef sararaats het volgende:
ik krijg honger als ik dit allemaal zie ;)
Ik ook en als een modje er even 2017 van maakt ipv 2013 dan komt het helemaal goed.
  zondag 21 mei 2017 @ 10:48:43 #223
16632 Xlarge
========
pi_171090995
quote:
0s.gif Op zondag 7 augustus 2016 11:59 schreef GuitarJJ het volgende:
Gisteren voor het eerst geprobeerd om eens 'low and slow' te BBQ'en. Verse spareribs (ongemarineerd en niet voorgegaard) van de slager gehaald en 6 uur lang via de 3-2-1 methode bereid.

Voor een eerste keer was ik behoorlijk verrast. Goede rooksmaak en de temperatuur was goed rond de 110 graden te houden.

Volgende keer proberen om het aluminiumfolie iets beter dicht te krijgen zodat ze net was malser worden. Misschien ook wat grotere stukken rookhout halen.

[ afbeelding ][ afbeelding ][ afbeelding ][ afbeelding ]
Tip voor jou , zet een aluminium bakje met water boven je hittebron, zo is de temperatuur nog makkelijker op 110 graden te houden :) edit: ik zie nu dat dit al een jaar oud is
pi_171091135
quote:
14s.gif Op zondag 21 mei 2017 10:48 schreef Xlarge het volgende:

[..]

Tip voor jou , zet een aluminium bakje met water boven je hittebron, zo is de temperatuur nog makkelijker op 110 graden te houden :) edit: ik zie nu dat dit al een jaar oud is
Maakt niet uit, het nieuwe seizoen is begonnen :P
pi_171091171
Bedankt voor de tip :)

Vorige week met een vriend:


Saté gemaakt van kippendij. Eerst even indirect laten roken, daarna afgrillen met een BBQ-saus.


Bavette


Lomo al trappo met ossenhaas. Erg lekker en makkelijk te bereiden!

  dinsdag 23 mei 2017 @ 12:02:06 #226
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_171140765
ik snap niet dat je hier twee displays krijgt?
https://www.amazon.de/dp/B014DAVHSQ?psc=1&tag=univescien-21
  dinsdag 23 mei 2017 @ 12:17:04 #227
56176 Catch22-
Ben je Blind?!
pi_171141061
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 mei 2017 12:02 schreef THEFXR het volgende:
ik snap niet dat je hier twee displays krijgt?
https://www.amazon.de/dp/B014DAVHSQ?psc=1&tag=univescien-21
not sure if serious?

die ene staat bij je bbq en die ander is draadloos verbonden. Dus als je binnen zit kan je het monitoren. Handig als je slow & low doet. Zoiets heb ik ook, maar dan een Maverick
Heel veel groetjes, Catch22
En zoals mijn opa zei: "Al is het meisje nog zo mooi, haar poep stinkt ook". Rust Zacht opa..
Met GHB nooit meer nee
Storneren een optie?
  dinsdag 23 mei 2017 @ 15:09:15 #228
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_171145848
quote:
11s.gif Op dinsdag 23 mei 2017 12:17 schreef Catch22- het volgende:

[..]

not sure if serious?

die ene staat bij je bbq en die ander is draadloos verbonden. Dus als je binnen zit kan je het monitoren. Handig als je slow & low doet. Zoiets heb ik ook, maar dan een Maverick
ik snap het nu :@
  dinsdag 23 mei 2017 @ 16:02:34 #229
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_171147303
Die Mavericks zijn geweldig :Y

Wij zijn op zoek naar een zeer betaalbare buitenkeuken die op zowel gas als kolen kan verwarmen. Het liefst wil ik er ook een pan pasta op kunnen laten koken. Heeft iemand een tip?
Spoilers!
  zaterdag 27 mei 2017 @ 10:23:20 #230
84152 fietsie
Don't Panic.
pi_171240689
Ik heb mezelf getrakteerd op een nieuwe Weber Master Touch Special Edition Copper, en ben al paar dagen bezig beetje te leren werken ermee.
Vandaag een poging tot Boston Butt.

Eerder al eens gedaan in de steenoven, daar weet ik van wat ik kan verwachten. Nu ontdekken hoe dat met houtskool gaat. Extra hindernis: van 15:00 - 16:30 zal ie zichzelf moeten redden..

Het plan:
- Vannacht ontdooid.
- Vanmorgen op roomtemp gekomen
- Vanmorgen vroeg gemarineerd
- Nu mopsauce aan het maken

Om 11:30 gaat het vuur in de Weber, om 12:00 vlees erop. Dan tot 17:00 low. Vervolgens proberen van 17:00 - 17:30 de "vet kant met huid" knapperig te krijgen boven iets directer vuur.
Ik ga werken met FORgrill houtskool, en het uurtje dat ik weg moet kiep ik er aantal Weber anthraciet briketjes op.






(Had een dry rub moeten worden maar mijn Colmans mosterpoederblik bleek leeg... Dus echte mosterd en wat olie maakten het een pasta).

Probably the last sound heard before the Universe folded up like a paper hat would be someone saying What happens if I do this?
pi_171240882
Leuke manier van bereiden. Ken die manier eigenlijk alleen van rundvlees. Maak zelf mijn picanha's ook altijd reversed sear. Succes en eet smkelijk alvast ^O^
Trotse Twentenaar
  zaterdag 27 mei 2017 @ 10:45:59 #232
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_171240968
Blijft zo'n Weber niet gewoon een paar uur op temperatuur dan?

Hoe ga je hem eigenlijk eten Fiets? Voor pulled pork lijkt me je bereidingstijd wat kort.
Spoilers!
pi_171240983
quote:
1s.gif Op zaterdag 27 mei 2017 10:45 schreef Lucky_Strike het volgende:
Blijft zo'n Weber niet gewoon een paar uur op temperatuur dan?

Hoe ga je hem eigenlijk eten Fiets? Voor pulled pork lijkt me je bereidingstijd wat kort.
Een paar uur wel. 12 tot 16 uur wat minder.
Drop drop drop drop drop drop drop!!!! DROP!!! drop drop drop drop !!
  zaterdag 27 mei 2017 @ 10:49:19 #234
84152 fietsie
Don't Panic.
pi_171241013
quote:
1s.gif Op zaterdag 27 mei 2017 10:45 schreef Lucky_Strike het volgende:
Blijft zo'n Weber niet gewoon een paar uur op temperatuur dan?

Hoe ga je hem eigenlijk eten Fiets? Voor pulled pork lijkt me je bereidingstijd wat kort.
Met vork en mes denk ik :)

Ik volg een recept van Stephen Raichlen, van de Barbeque! Bible:
http://barbecuebible.com/(...)-with-mustard-sauce/

quote:
The pork shoulder here is fixed a bit more elaborately than what you’d find at your average South Carolina roadside barbecue joint—I’ve added a mustard rub and a mustard mop. Depending upon where you are in South Carolina, the pork will be pulled, chopped, or even sliced (my choice for this recipe).
Ofwel hij wordt sliced, op broodjes.

Weber is staal, dus zonder vuur blijft ie niet op temperatuur nee, dan daalt ie. Maar gisteravond getest met die aso grote brokken hulst-houtskool, en daarmee bleef ie 3 uur rond de 150 graden terwijl ik niets deed.

Overigens adviseert die BBQ boekenschrijver een target temperatuur van 90 graden op het bot van de butt...

Mop sauce:



[ Bericht 7% gewijzigd door fietsie op 27-05-2017 10:57:56 ]
Probably the last sound heard before the Universe folded up like a paper hat would be someone saying What happens if I do this?
  zaterdag 27 mei 2017 @ 11:59:41 #235
84152 fietsie
Don't Panic.
pi_171242116
Nu het zoetzure sausje aan het inkoken:

Probably the last sound heard before the Universe folded up like a paper hat would be someone saying What happens if I do this?
  zaterdag 27 mei 2017 @ 12:36:45 #236
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_171242832
Leuk dat je ons op de hoogte houdt.

Hier vandaag geen barbecue, vriend gaat bijtijds naar de bios dus ik eet sushi.


Afgelopen dagen uiteraard goed gegeten van de Q.
Donderdag: Libanese kipspiezen en Libanese kebabs met Turks brood en gegrilde groenten.
Vrijdag: procureurlapjes, lomo steak en bavette. Met hasselback aardappels gevuld met pancetta en knoflook, bimi, met pancetta omwikkelde asperges en gemarineerde feta. Alles van de barbecue uiteraard.

Morgen beefribs, patatas bravas, restjes groente.
Spoilers!
  zaterdag 27 mei 2017 @ 13:05:34 #237
118453 Pinnenmutske
Tante Sara maal 7
pi_171243431
Morgen bbq voor mama's verjaardag.

Mijn worstje ga ik omtoveren in een Duitse curryworst hehe
Koning, keizer, admiraal, schijten moeten ze allemaal by cafca.
  zaterdag 27 mei 2017 @ 15:34:27 #238
84152 fietsie
Don't Panic.
pi_171246800
Ik ben inmiddels 3 uur en een kwartier onderweg; richt op 5,5 uur in totaal.

De saus is ingekookt en afgekoeld; zelfgemaakte BBQ saus is echt echt lekkerder dan die flesjes...



Het vlees ging van dit



naar dit (waarbij ik was en toe met mopsauce extra zurigheid heb toegevoegd)



De temp van de Weber heb ik nu vrij stabiel hierop:

Probably the last sound heard before the Universe folded up like a paper hat would be someone saying What happens if I do this?
  zaterdag 27 mei 2017 @ 18:19:27 #239
84152 fietsie
Don't Panic.
pi_171251191
6 uur onderweg en nog nicht da...
Probably the last sound heard before the Universe folded up like a paper hat would be someone saying What happens if I do this?
  zaterdag 27 mei 2017 @ 21:01:57 #240
84152 fietsie
Don't Panic.
pi_171255321
Uiteindelijk zou alles goedkom; door de redelijk vaststaande deadline voor de maaltijd geen pulled pork, maar sliced wassie zeker niet minder lekker :)








http://barbecuebible.com/(...)-with-mustard-sauce/
Probably the last sound heard before the Universe folded up like a paper hat would be someone saying What happens if I do this?
pi_171255436
Wouw. Dat ziet er goed uit!
Make my day!
  zaterdag 27 mei 2017 @ 21:52:47 #242
84152 fietsie
Don't Panic.
pi_171256913
quote:
1s.gif Op zaterdag 27 mei 2017 21:05 schreef agter het volgende:
Wouw. Dat ziet er goed uit!
Thnx; was er blij mee. (Was, want t is op ;))
Probably the last sound heard before the Universe folded up like a paper hat would be someone saying What happens if I do this?
pi_171329178
Weber Q gekocht voor op mn balkon, op gas, ben benieuwd, sta nogal skeptisch tegenover gasbbq's. Maar ook handig om mee te nemen ed. Dit weekend maar eens ribs maken dan. :9
A man is not old until regrets take the place of dreams.
  dinsdag 30 mei 2017 @ 23:46:41 #244
56176 Catch22-
Ben je Blind?!
pi_171338813
Gas is prima.

Pulled pork in 5.5 uur is wel krap. 8-9 uur zit je gauw aan. Je temperatuur is wel iets aan de hoge kant.
Heel veel groetjes, Catch22
En zoals mijn opa zei: "Al is het meisje nog zo mooi, haar poep stinkt ook". Rust Zacht opa..
Met GHB nooit meer nee
Storneren een optie?
pi_171929314
Vandaag staat pulled pork op de agenda. Heb het nog niet eerder gemaakt, dus ben benieuwd naar het resultaat :)

Het is een stuk Iberico nek van 1,5 kg. Hoop dat het proces met 7-8 uur klaar is.


pi_171929357
quote:
0s.gif Op zondag 25 juni 2017 11:10 schreef GuitarJJ het volgende:
Vandaag staat pulled pork op de agenda. Heb het nog niet eerder gemaakt, dus ben benieuwd naar het resultaat :)

Het is een stuk Iberico nek van 1,5 kg. Hoop dat het proces met 7-8 uur klaar is.

[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Reken op 8 a 9 uur.
Drop drop drop drop drop drop drop!!!! DROP!!! drop drop drop drop !!
pi_171929384
11 uur al een keer gehad hier voor 1.5 kg.
pi_171945801
Het is uiterlijk een kleine 8 uur geworden. De PP smaakte goed en was lekker mals. Zeker tevreden voor een eerste poging ^O^



  woensdag 28 juni 2017 @ 00:33:33 #249
168739 Red_85
'echt wel'
pi_172006657
quote:
0s.gif Op zondag 7 augustus 2016 11:59 schreef GuitarJJ het volgende:
Gisteren voor het eerst geprobeerd om eens 'low and slow' te BBQ'en. Verse spareribs (ongemarineerd en niet voorgegaard) van de slager gehaald en 6 uur lang via de 3-2-1 methode bereid.

Voor een eerste keer was ik behoorlijk verrast. Goede rooksmaak en de temperatuur was goed rond de 110 graden te houden.

Volgende keer proberen om het aluminiumfolie iets beter dicht te krijgen zodat ze net was malser worden. Misschien ook wat grotere stukken rookhout halen.

[ afbeelding ][ afbeelding ][ afbeelding ][ afbeelding ]
Mijn tip: hou het vochtig. 1x per half uur in spuiten met calvados of een droge cider.
En vraag je slager om de bovenkant er niet af te halen. Soms snijden ze het vlees wat aan de bovenkant zit er nog wat van af. Maar dat is juist echt heerlijk mals en smaakvol vlees.

Edit: zit gewoon op een post uit 2016 te reageren... :')

[ Bericht 4% gewijzigd door Red_85 op 28-06-2017 00:46:14 ]
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
  woensdag 5 juli 2017 @ 15:20:09 #250
168739 Red_85
'echt wel'
pi_172190455
https://www.bbq-nl.com/2009/05/moink-balls.html

Zouden BEHOINK-balls smaken? Ofwel met lamsgehakt?
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')