Hoe heet dat stuk vlees zonder dat bot?quote:Op maandag 23 mei 2016 13:35 schreef Xlarge het volgende:
Ik had zaterdag een Tomahawk steak voor op de bbq, helaas alleen een before foto
[ afbeelding ]
In het gras leggen, biotex erover en nachtje laten liggen, dan spoel je hem zo schoon.quote:Op woensdag 18 mei 2016 15:42 schreef emil23 het volgende:
[..]
Ik gebruik die alu bakjes ook niet. Het vocht blijft er half inhangen en zorgt dat mn vlees klaarstoomt in plaats van grilt.
En schoonmaken. ach ja. Na het bbq-en even met een prop alu folie over het rooster (boven de nog hete briketten). De volgende keer het rooster weer heet stoken alvorens er wat op te leggen. Meer doe ik dr niet aan.
Rib eyequote:Op maandag 23 mei 2016 15:11 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Hoe heet dat stuk vlees zonder dat bot?
Ziet er super uit!quote:Op maandag 23 mei 2016 13:35 schreef Xlarge het volgende:
Ik had zaterdag een Tomahawk steak voor op de bbq, helaas alleen een before foto
[ afbeelding ]
Dacht ik al, niet mijn favoriete stukje vlees eigenlijk.quote:
Dat vroeg ik me ook af. Wat is daar de achterliggende reden van? Behalve dan dat die rub misschien zo erg lekker is dat het prima op een varken past?quote:
Hoe komt je daar nu bij?quote:
quote:Op zaterdag 28 mei 2016 10:33 schreef fietsie het volgende:
[..]
Hoe komt je daar nu bij?
(sorry..... verkeerde URL geplakt...)
Ach zo. Weer een mysterie opgelostquote:Op zaterdag 28 mei 2016 10:33 schreef fietsie het volgende:
[..]
Hoe komt je daar nu bij?
(sorry..... verkeerde URL geplakt...)
that explains....vonnut een beetje vreemd welquote:Op zaterdag 28 mei 2016 10:33 schreef fietsie het volgende:
[..]
Hoe komt je daar nu bij?
(sorry..... verkeerde URL geplakt...)
Heb dus nu snel ff de juiste URL geplakt: wel degelijk de Pork Rub gebruikt
Dat zij bepalen dat het op kip lekker is wil toch niet zeggen dat dat op varkensvlees niet zo is?quote:Op zaterdag 28 mei 2016 10:34 schreef liedetector het volgende:
[..]
that explains....vonnut een beetje vreemd wel
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Probably the last sound heard before the Universe folded up like a paper hat would be someone saying What happens if I do this?
toch kruid ik dat altijd anders dan kip.....varken kan wat meer hebben ofzo...quote:Op zaterdag 28 mei 2016 10:41 schreef Molo het volgende:
Dat zij bepalen dat het op kip lekker is wil toch niet zeggen dat dat op varkensvlees niet zo is?
Tuurlijkquote:Op zaterdag 28 mei 2016 10:43 schreef HarveySpecter het volgende:
Heb voor vanavond een bbq op de planning. Nu nog hopen dat het weer het toelaat
Gewoon vis eten dan. Veel plezier!quote:Op zaterdag 28 mei 2016 10:43 schreef HarveySpecter het volgende:
Heb voor vanavond een bbq op de planning. Nu nog hopen dat het weer het toelaat
tuurlijk is ook zo...en tenzij de fotos kloppen van de twee potjes (dat 1 niet verkeerde achterkant heeft ofzo), dan zit in allebei ook hetzelfde spul... Toch niet helemaal, 1 foto klopte niet blijkbaar...De kip heeft nog meer suiker en zoutquote:Op zaterdag 28 mei 2016 10:55 schreef SpotlessMind00 het volgende:
Ik gooi overigens ook wel eens rubs op gerechten waar ze niet voor bedoeld zijn. De rub van Big Bob Gibson gaat hier op ribs, kip, gebakken eieren en ongezouten pinda's.
BeefEnSteak.quote:Op zaterdag 28 mei 2016 11:10 schreef Martijn1P het volgende:
Gave oven! Benieuwd naar het eindresultaat. Veel plezier. Je weet dat we hier ook een pizzatopic hebben ?!
Mag ik vragen waar je het vlees hebt gehaald?
Allebei de rubs staan hier in de kast. Ze smaken echt wezenlijk anders.quote:Op zaterdag 28 mei 2016 11:02 schreef liedetector het volgende:
[..]
tuurlijk is ook zo...en tenzij de fotos kloppen van de twee potjes (dat 1 niet verkeerde achterkant heeft ofzo), dan zit in allebei ook hetzelfde spul... Toch niet helemaal, 1 foto klopte niet blijkbaar...De kip heeft nog meer suiker en zout
de pork rub
Het BBQ Team van LetzQ heeft met hun jarenlange wedstrijdervaring deze rub ontwikkeld voor varkensvleesproducten. Ideaal om je Pulled Pork of je spareribs helemaal meet 'af" te maken.
Ingrediënten: suiker, zout, 39% kruiden en specerijen (paprikapoeder, peper, oregano, kaneel, laurier, cayenne), gedroogde groente (knoflook, ui) Allergeen én E-nummer vrij
de chicken rub
Het BBQ Team van LetzQ heeft met hun jarenlange wedstrijdervaring deze rub ontwikkeld voor kipproducten. Deze rub is prima in balans om je kip nèt dat ebetje extra te geven.
Ingrediënten: suiker, zout, 15% kruiden en specerijen (cayenne, paprikapoeder, peper), gedroogde groente (knoflook), paprika-extract Allergeen én E-nummer vrij.
ja een site had gewoon verkeerde info bij 1 van de rubs, vandaar de verwarring in eerste instantiequote:Op zaterdag 28 mei 2016 11:21 schreef SpotlessMind00 het volgende:
Allebei de rubs staan hier in de kast. Ze smaken echt wezenlijk anders.
Leuk verslag fietsie! Ribs foetsie?quote:Op zaterdag 28 mei 2016 19:19 schreef fietsie het volgende:
In vervolg op mijn post eerder vandaag (CUL / BBQ Topic 2013 #6 Het belooft een mooie zomer te worden )
De steenoven heb ik eerst 3 uur opgestookt om er vervolgens een heel klein getemperd vuurtje van voornamelijk gloeiende kooltjes eikenhout met een paar dunne stukjes goed gedroogd eiken voor een vlammetje in te bouwen tegen 1 zijkant.
Daar zijn de RVS bakken, ieder afgevuld met een laag appelsap tot net onder het vlees, en ingepakt in alufolie 3 uur lang ingegaan.
Enige wat ik af en toe deed was een klein stukje eik erbij om het vuurtje niet weg te laten sterven..
[ afbeelding ]
Om 17:00 mocht ik van mezelf kijken wat er in de schalen zat, een snelle conclusie toen was dat de Rib rack er -erg- veel vocht onder zich had staan... Die bak zat voller met vocht dan toen ie erin ging.
De ribjes waren toen al ubergaar; botje viel er gewoon spontaan middenuit (dus niet 1 aan de rand). Maar het vetje moest nog even knapperig
[ afbeelding ]
Dus die kregen nog een beetje blootstelling aan het inmiddels wat opgestookte vuurtje.
[ afbeelding ]
Aldus kwam een en ander lekker gaar op tafel:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
De geluksvogels aan tafel konden daarna "los"
[ afbeelding ]
Het Rackje had echt wat te lang in de hitte gestaan, maar daar heb ik al een lekker plannetje voor voor later in de week
[ afbeelding ]
1tje is hardnekkig.... en ligt in de koelkast tot er iemand zin heeft in een hartig kluifjequote:Op zaterdag 28 mei 2016 20:03 schreef SpotlessMind00 het volgende:
[..]
Leuk verslag fietsie! Ribs foetsie?
quote:Op zaterdag 28 mei 2016 20:44 schreef Lucky_Strike het volgende:
Wij hadden net perfecte burgers
Niet alleen de burgers en de broodjes zijn op ons ei gegaan, maar ook het ontbijtspek en de tomaat. Ware perfectie
Voor morgen hebben we van wat burgergehakt moinkballs gemaakt. En er ligt een mooi stuk varken en rund gerubd en wel te wachten tot we er morgen pulled pork en brisket van gaan maken.
Kippen kun je ook uitstekend pullen. Lekker met een babi (of ajam) ketjap boemboe op een broodje met lente ui en een chilipepertje.quote:
Vertel eens meer, watvoor Surinaams eten?quote:
Ik zou verhuizen, wat een stelletje teringlijers die VVEquote:Op zondag 5 juni 2016 22:25 schreef Erosjuhhh het volgende:
Beste bbqers,
Ik heb sinds enkele maanden een prachtig dakterras, waar ik helaas niet mag bbq-en.
Er staat niks in de regels over electrisch grillen dus dat ben ik van plan. Iemand enig ervaring met electrische grills? Na afloop wil ik de grill wel weer naar binnen halen.
Een goede bakplaat als alternatief mag ook.
Uiteraard beschik ik over een prima oven waar ik vaak stukken vlees van 3 kg gaar, dus dat zal niet nodig zijn voor bovenstaande.
Surinaams gemarineerd vlees, bakabana, pindasaus, nasi en was nog wat meer.quote:Op zondag 5 juni 2016 16:12 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Vertel eens meer, watvoor Surinaams eten?
Hier straks Libanees gemarineerde kippendij, gepofte zoete aardappel en champignons, paprika en groene asperges.
Voor 30-35 euro kun je wel een mobiel gevalletje kopen in de bouwmarktquote:Op maandag 27 juni 2016 16:28 schreef RickoKun het volgende:
Mijn lieve menschen,
Even een erg cheapo vraag:
Heeft iemand enig idee waar we een donders goedkoop barbecuetje kunnen scoren?
Ik ga met negen anderen een weekendje weg naar een vakantieparkje. Daar zouden we wel willen bbq-en maar ik ga bijvoorbeeld niet mijn grote Weber meenemen.
Ook hebben we dan ook weer niet zin in een wegwerp barbecuetje van de AH.
Vroeg me af of er een redelijk goedkoop alternatief is? (Goedkoper dan die mobiele Weber)
Kampeerwinkels hebben vaak opvouwbare modellen, lekker compact.quote:Op maandag 27 juni 2016 16:28 schreef RickoKun het volgende:
Mijn lieve menschen,
Even een erg cheapo vraag:
Heeft iemand enig idee waar we een donders goedkoop barbecuetje kunnen scoren?
Ik ga met negen anderen een weekendje weg naar een vakantieparkje. Daar zouden we wel willen bbq-en maar ik ga bijvoorbeeld niet mijn grote Weber meenemen.
Ook hebben we dan ook weer niet zin in een wegwerp barbecuetje van de AH.
Vroeg me af of er een redelijk goedkoop alternatief is? (Goedkoper dan die mobiele Weber)
Bauhaus Gquote:Op maandag 27 juni 2016 16:28 schreef RickoKun het volgende:
Mijn lieve menschen,
Even een erg cheapo vraag:
Heeft iemand enig idee waar we een donders goedkoop barbecuetje kunnen scoren?
Ik ga met negen anderen een weekendje weg naar een vakantieparkje. Daar zouden we wel willen bbq-en maar ik ga bijvoorbeeld niet mijn grote Weber meenemen.
Ook hebben we dan ook weer niet zin in een wegwerp barbecuetje van de AH.
Vroeg me af of er een redelijk goedkoop alternatief is? (Goedkoper dan die mobiele Weber)
Merk?quote:Op dinsdag 2 augustus 2016 13:26 schreef nelisb het volgende:
Is hier interesse om eventueel briketten/houtskool per pallet te kopen?
Ik heb een paar pallets van een klant retour gehad. De zakken zijn her en der wat beschadigd, waardoor ze voor de winkel niet verkoopbaar zijn.
Hoor het wel. PM staat open.
Geen briketten, misschien houtskool mits goede kwaliteit.quote:Op dinsdag 2 augustus 2016 13:26 schreef nelisb het volgende:
Is hier interesse om eventueel briketten/houtskool per pallet te kopen?
Ik heb een paar pallets van een klant retour gehad. De zakken zijn her en der wat beschadigd, waardoor ze voor de winkel niet verkoopbaar zijn.
Hoor het wel. PM staat open.
Ik heb ongeveer 400 kg houtskool en 1500 kg briketten.quote:Op dinsdag 2 augustus 2016 16:40 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Geen briketten, misschien houtskool mits goede kwaliteit.
Picanha heb ik laatst ook gedaan dus. Gewoon als stuk reverse searedquote:Op dinsdag 2 augustus 2016 16:24 schreef Aneurism het volgende:
[..]
Merk?
Zodra ik thuis kom ga ik een Boston Butt op de BBQ gooien voor pulled pork. Heb dit jaar een paar mooie nieuwe gerechten ontdekt, waarvan:
- Pulled pork
- Flank Steak (Pinchos de Mojos)
- Bavette in sojasaus met bosui
Zit ook te twijfelen over Picanha, maak er altijd steaks van ter dikte van een duim.
Dat gaat hem niet worden voor ons. Wij gebruiken zakken met grote stukken houtskool in de kamado, die stukken moeten toch wel een centimeter of 10 groot zijn. En dat koop je niet in doorsnee winkels.quote:Op dinsdag 2 augustus 2016 17:30 schreef nelisb het volgende:
[..]
Ik heb ongeveer 400 kg houtskool en 1500 kg briketten.
Houtskool is van de welkoop.
Heb 37 zakken 10 kg en 19 zakken 2.5.
Staat in Lelystad.
Vandaag ook zien liggen! Mooi vlees, wel erg hoge kiloprijzen voor een ribeye/ entrecote.quote:Op dinsdag 2 augustus 2016 21:33 schreef Gripper het volgende:
De AH (alleen AH XL ) heeft deze week Amerikaans rundvlees in de bonus: flank steak, rump steak, entrecote en rib eye.
http://www.ah.nl/bonus/week/31/segment/162959
Ik ook en als een modje er even 2017 van maakt ipv 2013 dan komt het helemaal goed.quote:Op vrijdag 2 september 2016 13:08 schreef sararaats het volgende:
ik krijg honger als ik dit allemaal zie
Tip voor jou , zet een aluminium bakje met water boven je hittebron, zo is de temperatuur nog makkelijker op 110 graden te houden edit: ik zie nu dat dit al een jaar oud isquote:Op zondag 7 augustus 2016 11:59 schreef GuitarJJ het volgende:
Gisteren voor het eerst geprobeerd om eens 'low and slow' te BBQ'en. Verse spareribs (ongemarineerd en niet voorgegaard) van de slager gehaald en 6 uur lang via de 3-2-1 methode bereid.
Voor een eerste keer was ik behoorlijk verrast. Goede rooksmaak en de temperatuur was goed rond de 110 graden te houden.
Volgende keer proberen om het aluminiumfolie iets beter dicht te krijgen zodat ze net was malser worden. Misschien ook wat grotere stukken rookhout halen.
[ afbeelding ][ afbeelding ][ afbeelding ][ afbeelding ]
Maakt niet uit, het nieuwe seizoen is begonnenquote:Op zondag 21 mei 2017 10:48 schreef Xlarge het volgende:
[..]
Tip voor jou , zet een aluminium bakje met water boven je hittebron, zo is de temperatuur nog makkelijker op 110 graden te houden edit: ik zie nu dat dit al een jaar oud is
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |