Dat is erg efficient! Ik zal 'm eens serieus gaan bekijken. Mijn BGE Large gaat niet echt mee op vakantie Heb nu een Weber Smokey Joe, maar door zijn vorm is die niet heel efficient in direct/indirect. Dat kun blijkbaar wel met een Cobb, anders kun je geen fatty maken. Prijstechnisch zal het wat aantrekkelijker zijn dan bijvoorbeeld de minimax van BGE.quote:Op maandag 20 april 2015 12:39 schreef emil23 het volgende:
[..]
Ik ben al jarenlang erg tevreden met mijn Cobb. Wel in combinatie met een dome-thermometer en een kern-thermometer natuurlijk.
Deze fatty van bijna 1,2 kilo heb ik gister weten klaar te maken op 5 kokosbriketjes. Daarmee wist ik de dome-temperatuur 3 uur lang rond 140gr te houden totdat de fatty een kerntemperatuur had van 74gr. In mijn ogen is de Cobb een onderschat en uiterst efficiënt apparaat.
De hele Cobb is gebouwd om efficiënt te zijn en is specifiek gebaseerd op indirect. En op vakantie is het een geweldig apparaat. Altijd leuk om daar low en slow een fatty te bereiden, terwijl de heerlijke geur van garend vlees zich 3 uur lang over de camping verspreid.quote:Op maandag 20 april 2015 12:44 schreef Coelho het volgende:
[..]
Dat is erg efficient! Ik zal 'm eens serieus gaan bekijken. Mijn BGE Large gaat niet echt mee op vakantie Heb nu een Weber Smokey Joe, maar door zijn vorm is die niet heel efficient in direct/indirect. Dat kun blijkbaar wel met een Cobb, anders kun je geen fatty maken. Prijstechnisch zal het wat aantrekkelijker zijn dan bijvoorbeeld de minimax van BGE.
Grillterroristen noemen ze jullie?quote:Op maandag 20 april 2015 13:25 schreef emil23 het volgende:
[..]
De hele Cobb is gebouwd om efficiënt te zijn en is specifiek gebaseerd op indirect. En op vakantie is het een geweldig apparaat. Altijd leuk om daar low en slow een fatty te bereiden, terwijl de heerlijke geur van garend vlees zich 3 uur lang over de camping verspreid.
En nog leuker zijn de reacties van de medekampeerders als je na een aantal uren zo'n perfect stuk vlees uit je "mini-bbqtje" tovert.
Hoezo?quote:Op dinsdag 21 april 2015 19:48 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Grillterroristen noemen ze jullie?
Oh, dat zeggen onze buren over ons, als ze weer eens watertandend de geuren meekrijgen van onze buitenkeuken.quote:
Ah vandaar. Tja, sommige medekampeerders kunnen nu eenmaal niet bbqen en zijn daardoor veroordeelt tot macaroni met smac. Ik eet liever beercan chicken.quote:Op dinsdag 21 april 2015 19:59 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Oh, dat zeggen onze buren over ons, als ze weer eens watertandend de geuren meekrijgen van onze buitenkeuken.
welke accessoires zijn must have bij de Cobb?quote:Op dinsdag 21 april 2015 20:17 schreef emil23 het volgende:
[..]
Ah vandaar. Tja, sommige medekampeerders kunnen nu eenmaal niet bbqen en zijn daardoor veroordeelt tot macaroni met smac. Ik eet liever beercan chicken.
in een bak met soda weken of in een dichte vuilniszak met een scheut ammoniak. Dat laatste wel buiten vanwege gasvorming, maar dan poets je het er na een nacht ook af. Wel kans op aantasting van je RVS.quote:Op woensdag 22 april 2015 22:00 schreef Stansfield het volgende:
Ik moet mijn bbq ook maar weer eens te voorschijn halen. Maar hij verdient wel een goede schoonmaak beurt. In de zomer schrop ik het rooster gewoon schoon als ik de volgende keer weer ga bbqen en hij is lekker heet. Maar nu wil ik hem wel even een grote schoonmaak geven. Iemand tips hoe ik dat het beste aan kan pakken?
En de ketel maak je het best schoon met schoonmaakazijn en heet water.quote:Op woensdag 22 april 2015 22:00 schreef Stansfield het volgende:
Ik moet mijn bbq ook maar weer eens te voorschijn halen. Maar hij verdient wel een goede schoonmaak beurt. In de zomer schrop ik het rooster gewoon schoon als ik de volgende keer weer ga bbqen en hij is lekker heet. Maar nu wil ik hem wel even een grote schoonmaak geven. Iemand tips hoe ik dat het beste aan kan pakken?
Standaard zit er een standaard bakplaat en een rooster voor grote stukken vlees bij. Als extra heb ik alleen een grillplaat. De rest is in mijn ogen zinloos. Bijvoorbeeld de wok. Daar wordt de cobb niet heet genoeg voor.quote:Op woensdag 22 april 2015 22:49 schreef Coelho het volgende:
[..]
welke accessoires zijn must have bij de Cobb?
Met kolen of brikketten ga je nooit de ideale temperatuur halen. Je moet bijstoken met hout.quote:Op zondag 10 mei 2015 10:05 schreef teamlead het volgende:
Gisteren geprobeerd een pizza te maken op de Q. Dat valt dus nog niet mee. Ik had erg veel moeite om de juiste temperatuur te bereiken, ondanks het feit dat ik al meer briketten gebruikt had dan normaal...
De eerste pizza heeft bijna een half uur gelegen, de 2e heb ik uiteindelijk maar gewoon in de oven gegooid .
Het positieve nieiws is natuurlijk dat ik het binnenkort nóg maar eens ga proberen..
Wat voor BBQ heb je en wat voor setup heb je gebruikt? Ik heb in het verleden redelijk succesvol pizza's gemaakt op een Weber One Touch Pro Gold met alleen briketten, en nu in de Big Green Egg is het helemaal geen issue meer.quote:Op zondag 10 mei 2015 10:05 schreef teamlead het volgende:
Gisteren geprobeerd een pizza te maken op de Q. Dat valt dus nog niet mee. Ik had erg veel moeite om de juiste temperatuur te bereiken, ondanks het feit dat ik al meer briketten gebruikt had dan normaal...
De eerste pizza heeft bijna een half uur gelegen, de 2e heb ik uiteindelijk maar gewoon in de oven gegooid .
Het positieve nieiws is natuurlijk dat ik het binnenkort nóg maar eens ga proberen..
Ik gebruik de Weber MT (57). Pizzasteen in het midden, briketten rondom.quote:Op zondag 10 mei 2015 12:39 schreef Coelho het volgende:
[..]
Wat voor BBQ heb je en wat voor setup heb je gebruikt? Ik heb in het verleden redelijk succesvol pizza's gemaakt op een Weber One Touch Pro Gold met alleen briketten, en nu in de Big Green Egg is het helemaal geen issue meer.
Morgenavond.quote:Op zaterdag 7 mei 2016 15:02 schreef Funkel het volgende:
Net mn weber afgestoft, straks net als de rest van NL BBQ'en, dus dacht ik kick dit topic maar weer eens omhoog
Meer BBQ'ers vanavond?
Klinkt ingewikkeld allemaal. Hier gisteren voor het eerst Mini pizza's op de bbq gemaakt, ging prima. Eerst had ik de steen op een kleine bbq, maar daar kwam geen lucht bij dus die stikte. Kolen en briketten overgekiept in de grote, steen erop, deksel dicht en gaan.quote:Op maandag 11 mei 2015 12:28 schreef teamlead het volgende:
[..]
Ik gebruik de Weber MT (57). Pizzasteen in het midden, briketten rondom.
Gek genoeg krijg ik hem wél flink op temperatuur als ik de split-grill methode gebruik. Alleen bij de "pizza-inrichting" wil het maar niet opschieten, zelfs als ik meer briketten gebruik dan normaal.
Aaaah. Port Salut vind ik eigenlijk het lekkerst op nog een beetje warm versgebakken witbrood. Hoe was t in de cordon Bleu?quote:Op zondag 8 mei 2016 21:20 schreef SpotlessMind00 het volgende:
Hier ook de BBQ en de WSM aangestoken. Ribs, steak, camembert en een zelfgebouwde cordon bleu met Port Salut
Stomme vraag misschien, maar waarom leg je die biefstuk nog op zo'n schaaltje?quote:Op zondag 8 mei 2016 19:24 schreef nelisb het volgende:
Simpel maar lekker vanavond.
Wederom barbecue vanavond. Maar met pasta.
Pijnboompitten, cherrytomaten, champions, basilicum, rode pesto en de biefstuk van de bbq.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Op zich lang niet gek, maar ik had een vrij pittige rub gebruikt voor de kipfilet en de Port Salut viel een beetje weg tegen de rub. Nou ja, best de moeite waard.quote:Op zondag 8 mei 2016 22:20 schreef emil23 het volgende:
[..]
Aaaah. Port Salut vind ik eigenlijk het lekkerst op nog een beetje warm versgebakken witbrood. Hoe was t in de cordon Bleu?
Niks stoms aan.quote:Op zondag 8 mei 2016 22:28 schreef Myraela het volgende:
[..]
Stomme vraag misschien, maar waarom leg je die biefstuk nog op zo'n schaaltje?
Kan ik bij je reserveren?quote:Op maandag 16 mei 2016 12:21 schreef Lucky_Strike het volgende:
Wij hebben eindelijk weer eens tijd voor een sessie op de Bastard. Voor vanavond patatas bravas en spareribs, voor van iddag Italiaanse moinkballs en gevulde jalapenos.
Helaas, alles is al op. Jij had de jalapenos lekker gevonden denk ik. Sommigen waren vandaag heel erg spicy, net een beetje over the top voor ons.quote:
Gemak? of laat je gewoon alles aanfikken?quote:Op zondag 8 mei 2016 23:11 schreef nelisb het volgende:
[..]
Niks stoms aan.
Gemak. Hoef de barbecue niet schoon te maken. Flikker ze gewoon weg.
Ik rook ze dan heb je geen saus meer nodigquote:Op maandag 16 mei 2016 12:04 schreef kokkie20 het volgende:
Toch maar eens hier vragen of iemand een goed recept heeft voor een overheerlijke bbq saus voor over de spareribs.
Heb diverse recepten gevonden op internet, maar goed in een bbq topic zit je vaak beter als op een recepten website
Bak niks aan en hoef mijn barbecue ook niet schoon te maken.quote:Op dinsdag 17 mei 2016 19:46 schreef lighted het volgende:
[..]
Gemak? of laat je gewoon alles aanfikken?
Een biefstuk maakt mijn bbq niet vies hoor.. zit geen marinade op..
helaas heb ik geen "luxere" bbq dan waarschijnlijk de meeste mensen hier hebben.quote:Op dinsdag 17 mei 2016 19:49 schreef Soury het volgende:
[..]
Ik rook ze dan heb je geen saus meer nodig
Ik gebruik die alu bakjes ook niet. Het vocht blijft er half inhangen en zorgt dat mn vlees klaarstoomt in plaats van grilt.quote:Op dinsdag 17 mei 2016 20:08 schreef nelisb het volgende:
[..]
Bak niks aan en hoef mijn barbecue ook niet schoon te maken.
Beetje gekke reactie. Je doet net of ik de enige ben die dit gebruikt.
Ik doe het in zo'n ding https://www.kookpunt.nl/c(...)P448wCFdS7GwodfGIGrA Op het gasfornuis.quote:Op woensdag 18 mei 2016 14:13 schreef kokkie20 het volgende:
[..]
helaas heb ik geen "luxere" bbq dan waarschijnlijk de meeste mensen hier hebben.
Heb een simpele bbq zonder deksel of wat dan ook :p
Gewoon vierkant, en 2 "grills"? erbij die ik in hoogte kan verstellen en daar blijft het eigenlijk wel bij.
Wel aan het sparen voor een betere maar dat is voor de toekomst
waarom barbecue je als het vlees de grill niet mag raken?quote:Op dinsdag 17 mei 2016 20:08 schreef nelisb het volgende:
[..]
Bak niks aan en hoef mijn barbecue ook niet schoon te maken.
Beetje gekke reactie. Je doet net of ik de enige ben die dit gebruikt.
Hoe heet dat stuk vlees zonder dat bot?quote:Op maandag 23 mei 2016 13:35 schreef Xlarge het volgende:
Ik had zaterdag een Tomahawk steak voor op de bbq, helaas alleen een before foto
[ afbeelding ]
In het gras leggen, biotex erover en nachtje laten liggen, dan spoel je hem zo schoon.quote:Op woensdag 18 mei 2016 15:42 schreef emil23 het volgende:
[..]
Ik gebruik die alu bakjes ook niet. Het vocht blijft er half inhangen en zorgt dat mn vlees klaarstoomt in plaats van grilt.
En schoonmaken. ach ja. Na het bbq-en even met een prop alu folie over het rooster (boven de nog hete briketten). De volgende keer het rooster weer heet stoken alvorens er wat op te leggen. Meer doe ik dr niet aan.
Rib eyequote:Op maandag 23 mei 2016 15:11 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Hoe heet dat stuk vlees zonder dat bot?
Ziet er super uit!quote:Op maandag 23 mei 2016 13:35 schreef Xlarge het volgende:
Ik had zaterdag een Tomahawk steak voor op de bbq, helaas alleen een before foto
[ afbeelding ]
Dacht ik al, niet mijn favoriete stukje vlees eigenlijk.quote:
Dat vroeg ik me ook af. Wat is daar de achterliggende reden van? Behalve dan dat die rub misschien zo erg lekker is dat het prima op een varken past?quote:
Hoe komt je daar nu bij?quote:
quote:Op zaterdag 28 mei 2016 10:33 schreef fietsie het volgende:
[..]
Hoe komt je daar nu bij?
(sorry..... verkeerde URL geplakt...)
Ach zo. Weer een mysterie opgelostquote:Op zaterdag 28 mei 2016 10:33 schreef fietsie het volgende:
[..]
Hoe komt je daar nu bij?
(sorry..... verkeerde URL geplakt...)
that explains....vonnut een beetje vreemd welquote:Op zaterdag 28 mei 2016 10:33 schreef fietsie het volgende:
[..]
Hoe komt je daar nu bij?
(sorry..... verkeerde URL geplakt...)
Heb dus nu snel ff de juiste URL geplakt: wel degelijk de Pork Rub gebruikt
Dat zij bepalen dat het op kip lekker is wil toch niet zeggen dat dat op varkensvlees niet zo is?quote:Op zaterdag 28 mei 2016 10:34 schreef liedetector het volgende:
[..]
that explains....vonnut een beetje vreemd wel
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Probably the last sound heard before the Universe folded up like a paper hat would be someone saying What happens if I do this?
toch kruid ik dat altijd anders dan kip.....varken kan wat meer hebben ofzo...quote:Op zaterdag 28 mei 2016 10:41 schreef Molo het volgende:
Dat zij bepalen dat het op kip lekker is wil toch niet zeggen dat dat op varkensvlees niet zo is?
Tuurlijkquote:Op zaterdag 28 mei 2016 10:43 schreef HarveySpecter het volgende:
Heb voor vanavond een bbq op de planning. Nu nog hopen dat het weer het toelaat
Gewoon vis eten dan. Veel plezier!quote:Op zaterdag 28 mei 2016 10:43 schreef HarveySpecter het volgende:
Heb voor vanavond een bbq op de planning. Nu nog hopen dat het weer het toelaat
tuurlijk is ook zo...en tenzij de fotos kloppen van de twee potjes (dat 1 niet verkeerde achterkant heeft ofzo), dan zit in allebei ook hetzelfde spul... Toch niet helemaal, 1 foto klopte niet blijkbaar...De kip heeft nog meer suiker en zoutquote:Op zaterdag 28 mei 2016 10:55 schreef SpotlessMind00 het volgende:
Ik gooi overigens ook wel eens rubs op gerechten waar ze niet voor bedoeld zijn. De rub van Big Bob Gibson gaat hier op ribs, kip, gebakken eieren en ongezouten pinda's.
BeefEnSteak.quote:Op zaterdag 28 mei 2016 11:10 schreef Martijn1P het volgende:
Gave oven! Benieuwd naar het eindresultaat. Veel plezier. Je weet dat we hier ook een pizzatopic hebben ?!
Mag ik vragen waar je het vlees hebt gehaald?
Allebei de rubs staan hier in de kast. Ze smaken echt wezenlijk anders.quote:Op zaterdag 28 mei 2016 11:02 schreef liedetector het volgende:
[..]
tuurlijk is ook zo...en tenzij de fotos kloppen van de twee potjes (dat 1 niet verkeerde achterkant heeft ofzo), dan zit in allebei ook hetzelfde spul... Toch niet helemaal, 1 foto klopte niet blijkbaar...De kip heeft nog meer suiker en zout
de pork rub
Het BBQ Team van LetzQ heeft met hun jarenlange wedstrijdervaring deze rub ontwikkeld voor varkensvleesproducten. Ideaal om je Pulled Pork of je spareribs helemaal meet 'af" te maken.
Ingrediënten: suiker, zout, 39% kruiden en specerijen (paprikapoeder, peper, oregano, kaneel, laurier, cayenne), gedroogde groente (knoflook, ui) Allergeen én E-nummer vrij
de chicken rub
Het BBQ Team van LetzQ heeft met hun jarenlange wedstrijdervaring deze rub ontwikkeld voor kipproducten. Deze rub is prima in balans om je kip nèt dat ebetje extra te geven.
Ingrediënten: suiker, zout, 15% kruiden en specerijen (cayenne, paprikapoeder, peper), gedroogde groente (knoflook), paprika-extract Allergeen én E-nummer vrij.
ja een site had gewoon verkeerde info bij 1 van de rubs, vandaar de verwarring in eerste instantiequote:Op zaterdag 28 mei 2016 11:21 schreef SpotlessMind00 het volgende:
Allebei de rubs staan hier in de kast. Ze smaken echt wezenlijk anders.
Leuk verslag fietsie! Ribs foetsie?quote:Op zaterdag 28 mei 2016 19:19 schreef fietsie het volgende:
In vervolg op mijn post eerder vandaag (CUL / BBQ Topic 2013 #6 Het belooft een mooie zomer te worden )
De steenoven heb ik eerst 3 uur opgestookt om er vervolgens een heel klein getemperd vuurtje van voornamelijk gloeiende kooltjes eikenhout met een paar dunne stukjes goed gedroogd eiken voor een vlammetje in te bouwen tegen 1 zijkant.
Daar zijn de RVS bakken, ieder afgevuld met een laag appelsap tot net onder het vlees, en ingepakt in alufolie 3 uur lang ingegaan.
Enige wat ik af en toe deed was een klein stukje eik erbij om het vuurtje niet weg te laten sterven..
[ afbeelding ]
Om 17:00 mocht ik van mezelf kijken wat er in de schalen zat, een snelle conclusie toen was dat de Rib rack er -erg- veel vocht onder zich had staan... Die bak zat voller met vocht dan toen ie erin ging.
De ribjes waren toen al ubergaar; botje viel er gewoon spontaan middenuit (dus niet 1 aan de rand). Maar het vetje moest nog even knapperig
[ afbeelding ]
Dus die kregen nog een beetje blootstelling aan het inmiddels wat opgestookte vuurtje.
[ afbeelding ]
Aldus kwam een en ander lekker gaar op tafel:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
De geluksvogels aan tafel konden daarna "los"
[ afbeelding ]
Het Rackje had echt wat te lang in de hitte gestaan, maar daar heb ik al een lekker plannetje voor voor later in de week
[ afbeelding ]
1tje is hardnekkig.... en ligt in de koelkast tot er iemand zin heeft in een hartig kluifjequote:Op zaterdag 28 mei 2016 20:03 schreef SpotlessMind00 het volgende:
[..]
Leuk verslag fietsie! Ribs foetsie?
quote:Op zaterdag 28 mei 2016 20:44 schreef Lucky_Strike het volgende:
Wij hadden net perfecte burgers
Niet alleen de burgers en de broodjes zijn op ons ei gegaan, maar ook het ontbijtspek en de tomaat. Ware perfectie
Voor morgen hebben we van wat burgergehakt moinkballs gemaakt. En er ligt een mooi stuk varken en rund gerubd en wel te wachten tot we er morgen pulled pork en brisket van gaan maken.
Kippen kun je ook uitstekend pullen. Lekker met een babi (of ajam) ketjap boemboe op een broodje met lente ui en een chilipepertje.quote:
Vertel eens meer, watvoor Surinaams eten?quote:
Ik zou verhuizen, wat een stelletje teringlijers die VVEquote:Op zondag 5 juni 2016 22:25 schreef Erosjuhhh het volgende:
Beste bbqers,
Ik heb sinds enkele maanden een prachtig dakterras, waar ik helaas niet mag bbq-en.
Er staat niks in de regels over electrisch grillen dus dat ben ik van plan. Iemand enig ervaring met electrische grills? Na afloop wil ik de grill wel weer naar binnen halen.
Een goede bakplaat als alternatief mag ook.
Uiteraard beschik ik over een prima oven waar ik vaak stukken vlees van 3 kg gaar, dus dat zal niet nodig zijn voor bovenstaande.
Surinaams gemarineerd vlees, bakabana, pindasaus, nasi en was nog wat meer.quote:Op zondag 5 juni 2016 16:12 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Vertel eens meer, watvoor Surinaams eten?
Hier straks Libanees gemarineerde kippendij, gepofte zoete aardappel en champignons, paprika en groene asperges.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |