abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
  dinsdag 23 mei 2017 @ 12:02:06 #226
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_171140765
registreer om deze reclame te verbergen
ik snap niet dat je hier twee displays krijgt?
https://www.amazon.de/dp/B014DAVHSQ?psc=1&tag=univescien-21
  dinsdag 23 mei 2017 @ 12:17:04 #227
56176 Catch22-
Ben je Blind?!
pi_171141061
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 mei 2017 12:02 schreef THEFXR het volgende:
ik snap niet dat je hier twee displays krijgt?
https://www.amazon.de/dp/B014DAVHSQ?psc=1&tag=univescien-21
not sure if serious?

die ene staat bij je bbq en die ander is draadloos verbonden. Dus als je binnen zit kan je het monitoren. Handig als je slow & low doet. Zoiets heb ik ook, maar dan een Maverick
Heel veel groetjes, Catch22
En zoals mijn opa zei: "Al is het meisje nog zo mooi, haar poep stinkt ook". Rust Zacht opa..
Met GHB nooit meer nee
Storneren een optie?
  dinsdag 23 mei 2017 @ 15:09:15 #228
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_171145848
quote:
11s.gif Op dinsdag 23 mei 2017 12:17 schreef Catch22- het volgende:

[..]

not sure if serious?

die ene staat bij je bbq en die ander is draadloos verbonden. Dus als je binnen zit kan je het monitoren. Handig als je slow & low doet. Zoiets heb ik ook, maar dan een Maverick
ik snap het nu :@
  Moderator dinsdag 23 mei 2017 @ 16:02:34 #229
69724 crew  Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_171147303
registreer om deze reclame te verbergen
Die Mavericks zijn geweldig :Y

Wij zijn op zoek naar een zeer betaalbare buitenkeuken die op zowel gas als kolen kan verwarmen. Het liefst wil ik er ook een pan pasta op kunnen laten koken. Heeft iemand een tip?
I happen to think that mine is the level head and yours is the one things would roll off of.
We zijn bezig: K&W / Begonnen: Verhuizen van A tot Z #2
  zaterdag 27 mei 2017 @ 10:23:20 #230
84152 fietsie
Don't Panic.
pi_171240689
Ik heb mezelf getrakteerd op een nieuwe Weber Master Touch Special Edition Copper, en ben al paar dagen bezig beetje te leren werken ermee.
Vandaag een poging tot Boston Butt.

Eerder al eens gedaan in de steenoven, daar weet ik van wat ik kan verwachten. Nu ontdekken hoe dat met houtskool gaat. Extra hindernis: van 15:00 - 16:30 zal ie zichzelf moeten redden..

Het plan:
- Vannacht ontdooid.
- Vanmorgen op roomtemp gekomen
- Vanmorgen vroeg gemarineerd
- Nu mopsauce aan het maken

Om 11:30 gaat het vuur in de Weber, om 12:00 vlees erop. Dan tot 17:00 low. Vervolgens proberen van 17:00 - 17:30 de "vet kant met huid" knapperig te krijgen boven iets directer vuur.
Ik ga werken met FORgrill houtskool, en het uurtje dat ik weg moet kiep ik er aantal Weber anthraciet briketjes op.

540.jpg

540.jpg

540.jpg
(Had een dry rub moeten worden maar mijn Colmans mosterpoederblik bleek leeg... Dus echte mosterd en wat olie maakten het een pasta).

540.jpg
"I'm 100% sure that every ignorant fool is completely right."
pi_171240882
Leuke manier van bereiden. Ken die manier eigenlijk alleen van rundvlees. Maak zelf mijn picanha's ook altijd reversed sear. Succes en eet smkelijk alvast ^O^
Trotse Twentenaar
pi_171240968
registreer om deze reclame te verbergen
Blijft zo'n Weber niet gewoon een paar uur op temperatuur dan?

Hoe ga je hem eigenlijk eten Fiets? Voor pulled pork lijkt me je bereidingstijd wat kort.
I happen to think that mine is the level head and yours is the one things would roll off of.
We zijn bezig: K&W / Begonnen: Verhuizen van A tot Z #2
pi_171240983
quote:
1s.gif Op zaterdag 27 mei 2017 10:45 schreef Lucky_Strike het volgende:
Blijft zo'n Weber niet gewoon een paar uur op temperatuur dan?

Hoe ga je hem eigenlijk eten Fiets? Voor pulled pork lijkt me je bereidingstijd wat kort.
Een paar uur wel. 12 tot 16 uur wat minder.
Drop drop drop drop drop drop drop!!!! DROP!!! drop drop drop drop !!
  zaterdag 27 mei 2017 @ 10:49:19 #234
84152 fietsie
Don't Panic.
pi_171241013
quote:
1s.gif Op zaterdag 27 mei 2017 10:45 schreef Lucky_Strike het volgende:
Blijft zo'n Weber niet gewoon een paar uur op temperatuur dan?

Hoe ga je hem eigenlijk eten Fiets? Voor pulled pork lijkt me je bereidingstijd wat kort.
Met vork en mes denk ik :)

Ik volg een recept van Stephen Raichlen, van de Barbeque! Bible:
http://barbecuebible.com/(...)-with-mustard-sauce/

quote:
The pork shoulder here is fixed a bit more elaborately than what you’d find at your average South Carolina roadside barbecue joint—I’ve added a mustard rub and a mustard mop. Depending upon where you are in South Carolina, the pork will be pulled, chopped, or even sliced (my choice for this recipe).
Ofwel hij wordt sliced, op broodjes.

Weber is staal, dus zonder vuur blijft ie niet op temperatuur nee, dan daalt ie. Maar gisteravond getest met die aso grote brokken hulst-houtskool, en daarmee bleef ie 3 uur rond de 150 graden terwijl ik niets deed.

Overigens adviseert die BBQ boekenschrijver een target temperatuur van 90 graden op het bot van de butt...

Mop sauce:

360.jpg360.jpg

[ Bericht 7% gewijzigd door fietsie op 27-05-2017 10:57:56 ]
"I'm 100% sure that every ignorant fool is completely right."
  zaterdag 27 mei 2017 @ 11:59:41 #235
84152 fietsie
Don't Panic.
pi_171242116
Nu het zoetzure sausje aan het inkoken:

360.jpg360.jpg360.jpg
"I'm 100% sure that every ignorant fool is completely right."
pi_171242832
Leuk dat je ons op de hoogte houdt.

Hier vandaag geen barbecue, vriend gaat bijtijds naar de bios dus ik eet sushi.


Afgelopen dagen uiteraard goed gegeten van de Q.
Donderdag: Libanese kipspiezen en Libanese kebabs met Turks brood en gegrilde groenten.
Vrijdag: procureurlapjes, lomo steak en bavette. Met hasselback aardappels gevuld met pancetta en knoflook, bimi, met pancetta omwikkelde asperges en gemarineerde feta. Alles van de barbecue uiteraard.

Morgen beefribs, patatas bravas, restjes groente.
I happen to think that mine is the level head and yours is the one things would roll off of.
We zijn bezig: K&W / Begonnen: Verhuizen van A tot Z #2
  zaterdag 27 mei 2017 @ 13:05:34 #237
118453 sararaats
UZA-hippie en caticorn
pi_171243431
Morgen bbq voor mama's verjaardag.

Mijn worstje ga ik omtoveren in een Duitse curryworst hehe
Wette wa gij zaai, nen echten apsjaar.
Trotse tante van Loes, Jaan, Mie, Eef, Wiebke, Olle en Doukje
  zaterdag 27 mei 2017 @ 15:34:27 #238
84152 fietsie
Don't Panic.
pi_171246800
Ik ben inmiddels 3 uur en een kwartier onderweg; richt op 5,5 uur in totaal.

De saus is ingekookt en afgekoeld; zelfgemaakte BBQ saus is echt echt lekkerder dan die flesjes...

540.jpg

Het vlees ging van dit

540.jpg

naar dit (waarbij ik was en toe met mopsauce extra zurigheid heb toegevoegd)

540.jpg

De temp van de Weber heb ik nu vrij stabiel hierop:

540.jpg
"I'm 100% sure that every ignorant fool is completely right."
  zaterdag 27 mei 2017 @ 18:19:27 #239
84152 fietsie
Don't Panic.
pi_171251191
6 uur onderweg en nog nicht da...
"I'm 100% sure that every ignorant fool is completely right."
  zaterdag 27 mei 2017 @ 21:01:57 #240
84152 fietsie
Don't Panic.
pi_171255321
Uiteindelijk zou alles goedkom; door de redelijk vaststaande deadline voor de maaltijd geen pulled pork, maar sliced wassie zeker niet minder lekker :)


540.jpg

540.jpg

540.jpg

http://barbecuebible.com/(...)-with-mustard-sauce/
"I'm 100% sure that every ignorant fool is completely right."
pi_171255436
Wouw. Dat ziet er goed uit!
Make my day!
  zaterdag 27 mei 2017 @ 21:52:47 #242
84152 fietsie
Don't Panic.
pi_171256913
quote:
1s.gif Op zaterdag 27 mei 2017 21:05 schreef agter het volgende:
Wouw. Dat ziet er goed uit!
Thnx; was er blij mee. (Was, want t is op ;))
"I'm 100% sure that every ignorant fool is completely right."
pi_171329178
Weber Q gekocht voor op mn balkon, op gas, ben benieuwd, sta nogal skeptisch tegenover gasbbq's. Maar ook handig om mee te nemen ed. Dit weekend maar eens ribs maken dan. :9
A man is not old until regrets take the place of dreams.
  dinsdag 30 mei 2017 @ 23:46:41 #244
56176 Catch22-
Ben je Blind?!
pi_171338813
Gas is prima.

Pulled pork in 5.5 uur is wel krap. 8-9 uur zit je gauw aan. Je temperatuur is wel iets aan de hoge kant.
Heel veel groetjes, Catch22
En zoals mijn opa zei: "Al is het meisje nog zo mooi, haar poep stinkt ook". Rust Zacht opa..
Met GHB nooit meer nee
Storneren een optie?
pi_171929314
Vandaag staat pulled pork op de agenda. Heb het nog niet eerder gemaakt, dus ben benieuwd naar het resultaat :)

Het is een stuk Iberico nek van 1,5 kg. Hoop dat het proces met 7-8 uur klaar is.

d0ytNWs.jpg
0fMKp1m.jpg
pi_171929357
quote:
0s.gif Op zondag 25 juni 2017 11:10 schreef GuitarJJ het volgende:
Vandaag staat pulled pork op de agenda. Heb het nog niet eerder gemaakt, dus ben benieuwd naar het resultaat :)

Het is een stuk Iberico nek van 1,5 kg. Hoop dat het proces met 7-8 uur klaar is.

[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Reken op 8 a 9 uur.
Drop drop drop drop drop drop drop!!!! DROP!!! drop drop drop drop !!
pi_171929384
11 uur al een keer gehad hier voor 1.5 kg.
pi_171945801
Het is uiterlijk een kleine 8 uur geworden. De PP smaakte goed en was lekker mals. Zeker tevreden voor een eerste poging ^O^

9G4K86E.jpg
jLWPTgs.jpg
iuQdphR.jpg
  woensdag 28 juni 2017 @ 00:33:33 #249
168739 Red_85
'echt wel'
pi_172006657
quote:
0s.gif Op zondag 7 augustus 2016 11:59 schreef GuitarJJ het volgende:
Gisteren voor het eerst geprobeerd om eens 'low and slow' te BBQ'en. Verse spareribs (ongemarineerd en niet voorgegaard) van de slager gehaald en 6 uur lang via de 3-2-1 methode bereid.

Voor een eerste keer was ik behoorlijk verrast. Goede rooksmaak en de temperatuur was goed rond de 110 graden te houden.

Volgende keer proberen om het aluminiumfolie iets beter dicht te krijgen zodat ze net was malser worden. Misschien ook wat grotere stukken rookhout halen.

[ afbeelding ][ afbeelding ][ afbeelding ][ afbeelding ]
Mijn tip: hou het vochtig. 1x per half uur in spuiten met calvados of een droge cider.
En vraag je slager om de bovenkant er niet af te halen. Soms snijden ze het vlees wat aan de bovenkant zit er nog wat van af. Maar dat is juist echt heerlijk mals en smaakvol vlees.

Edit: zit gewoon op een post uit 2016 te reageren... :')

[ Bericht 4% gewijzigd door Red_85 op 28-06-2017 00:46:14 ]
'Je gaat het pas zien als je het begrijpt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
  woensdag 5 juli 2017 @ 15:20:09 #250
168739 Red_85
'echt wel'
pi_172190455
https://www.bbq-nl.com/2009/05/moink-balls.html

Zouden BEHOINK-balls smaken? Ofwel met lamsgehakt?
'Je gaat het pas zien als je het begrijpt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')