abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_127499196
Hier een nieuw topic voor de aankomende tijd.
Hier de laatste foto's van BenD






Hier de sparerib tutorial , voor de liefhebbers. :)

CUL / BBQ Topic 2010/2011 #4 It doesn't hurt if you get sauce on your shirt
  zondag 9 juni 2013 @ 06:15:43 #2
369821 BenD
in Canada
pi_127574481
Varkensschouder was in de aanbieding dus Pulled Pork maken!!


$8,90 voor 3,4 kg, goedkoper ga je het niet vinden :)

Een mooi stukje vlees, maar de huid en het vet moet er toch af

Bijna klaar...

Iemand nog vel nodig?

Een beetje vet mag erop blijven voor de smaak.

De rub erop.

Ingepakt in folie en nu de koelkast in waar de smaak van de rub lekker het vlees in kan trekken

Het resultaat volgt morgen.... c_/
pi_127575175
Oef krijg er honger van.
pi_127581051
OOh nice! kan niet wachten tot ik mijn grill dinsdag kan halen! LEKKAH!
  maandag 10 juni 2013 @ 04:13:08 #5
369821 BenD
in Canada
pi_127609272
Deel 2...

Na een nachtje in de koelkast

Marinade om te injecteren in het midden van het vlees voor nog meer smaak

Op de barbecue

Een mix van hickory en maple wood chips voor het roken

Na vijf uur bij 250 Fahrenheit in de folie ermee

Na 3 uur ingepakt bij 250 Fahrenheit


Na het ''pullen'' en toevoeging van de saus

Het eindresultaat

Het was smullen, en nog genoeg restjes voor nog 3 porties c_/
  maandag 10 juni 2013 @ 05:19:08 #6
139516 uniekhoorn
uniek, zoals ieder ander
pi_127609333
Dat krijg ik nu als ontbijt ook wel weg :9~
Nu doen en genieten, doodgaan kan altijd nog!
Zolang er alcohol verkocht wordt, heb ik geen probleem.
Je moet het leven nemen met een korreltje zout..... schijfje limoen en een shot tequilla
pi_127610985
Damn, heb wel weer eens zin in pulled pork... Kost zoveel tijd alleen. Misschien eerst maar weer eens een gerecht doen wat wat minder tijd kost om te maken :P
  † In Memoriam † maandag 10 juni 2013 @ 09:54:26 #8
91830 MaximusTG
pi_127614225
BenD , heb jij niet dat wanneer je marinade injecteerd bij de PP , de marinade een beetje gaat koken van binnen, en dat je dan in feite een ham creeerd ?
  maandag 10 juni 2013 @ 12:58:51 #10
3394 Coelho
BigGreenEgg
pi_127615834
quote:
7s.gif Op maandag 10 juni 2013 12:02 schreef Xlarge het volgende:
BenD , heb jij niet dat wanneer je marinade injecteerd bij de PP , de marinade een beetje gaat koken van binnen, en dat je dan in feite een ham creeerd ?
Met PP ga je tot ongeveer 90 graden kerntemperatuur. Je marinade zal dus zeker niet koken.
  dinsdag 11 juni 2013 @ 15:36:47 #11
369821 BenD
in Canada
pi_127666400
quote:
7s.gif Op maandag 10 juni 2013 12:02 schreef Xlarge het volgende:
BenD , heb jij niet dat wanneer je marinade injecteerd bij de PP , de marinade een beetje gaat koken van binnen, en dat je dan in feite een ham creeerd ?
Wat Coelho zegt; door de eindtemperatuur van rond de 190 Fahrenheit (ongeveer 88 graden Celcius) zal de marinade nooit het kookpunt bereiken
  donderdag 13 juni 2013 @ 07:28:16 #12
58874 macferret
http://spiffsbbq.nl
pi_127738527
Dat zijn betaalbare prijzen, en het is hier lastig om een picnic of boston te krijgen, kan niet wachten tot oktober, dan ga ik in tennessee eens kijken wat ze allemaal in de supermarkt hebben liggen.
  donderdag 13 juni 2013 @ 09:12:02 #13
3394 Coelho
BigGreenEgg
pi_127739872
quote:
0s.gif Op donderdag 13 juni 2013 07:28 schreef macferret het volgende:
Dat zijn betaalbare prijzen, en het is hier lastig om een picnic of boston te krijgen, kan niet wachten tot oktober, dan ga ik in tennessee eens kijken wat ze allemaal in de supermarkt hebben liggen.
$2.60 per kilo, zelfs onze plofkippen zijn nog duurder... Voor dat geld kun je toch geen varken laten opgroeien zonder de halve apothekerskast in 'm leeg te spuiten?
pi_127739923
quote:
0s.gif Op maandag 10 juni 2013 05:19 schreef uniekhoorn het volgende:
Dat krijg ik nu als ontbijt ook wel weg :9~
Dit ja. Ik zit echt kwijlend te kijken.
  vrijdag 14 juni 2013 @ 01:18:26 #15
369821 BenD
in Canada
pi_127776943
quote:
0s.gif Op donderdag 13 juni 2013 09:12 schreef Coelho het volgende:

[..]

$2.60 per kilo, zelfs onze plofkippen zijn nog duurder... Voor dat geld kun je toch geen varken laten opgroeien zonder de halve apothekerskast in 'm leeg te spuiten?
Ik zit in Canada.. hier is kip stervensduur, wij hebben hier plofvarkens ;) De picnic was in de aanbieding, normaal is het duurder, als je het überhaupt al kan vinden.
  roze vrijdag 14 juni 2013 @ 03:59:59 #16
393783 Ama
Hypa Hypa
pi_127777955
quote:
14s.gif Op donderdag 13 juni 2013 09:13 schreef Murdera het volgende:

[..]

Dit ja. Ik zit echt kwijlend te kijken.
Ben ik niet de enige :')!
Your beauty never ever scared me.
  vrijdag 14 juni 2013 @ 05:12:32 #17
369821 BenD
in Canada
pi_127778039
*maakt nog maar een broodje pulled pork met de leftovers bij het lezen van de reacties :Y)
pi_129003225
Wat is het rustig hier. Is iedereen druk met bbq-en maar geen tijd om te posten.

Ik zoek eigenlijk een draadloze kernthermometer. Iemand tips hiervoor?
pi_129003358
Dit weekend weer twee dagen BBQ'en en met de roker spelen O+
Wat is een goed adresje voor het rookhout?
pi_129006162
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 juli 2013 13:20 schreef Den_Haag het volgende:
Dit weekend weer twee dagen BBQ'en en met de roker spelen O+
Wat is een goed adresje voor het rookhout?
Je ijsstokjes niet weggooien maar als rookhout gebruiken ;)

Die zijn van cederhout :7
[quote][img]http://i.fokzine.net/templates/forum2009/i/p/1s.gif[/img] Op zondag 16 januari 2011 18:23 schreef Witchfynder het volgende:[..]
Soort mix tussen Hawkwind, Immortal en een Nespresso reclame.[/quote]
pi_129007525
quote:
14s.gif Op dinsdag 16 juli 2013 14:32 schreef N.I.M.B.Y. het volgende:

[..]

Je ijsstokjes niet weggooien maar als rookhout gebruiken ;)

Die zijn van cederhout :7
Eet niet genoeg ijsjes -O-
pi_129008845
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 juli 2013 15:12 schreef Den_Haag het volgende:

[..]

Eet niet genoeg ijsjes -O-
Trakteer je de hele wijk toch op ijs :P
[quote][img]http://i.fokzine.net/templates/forum2009/i/p/1s.gif[/img] Op zondag 16 januari 2011 18:23 schreef Witchfynder het volgende:[..]
Soort mix tussen Hawkwind, Immortal en een Nespresso reclame.[/quote]
pi_129022302
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 juli 2013 13:20 schreef Den_Haag het volgende:
Dit weekend weer twee dagen BBQ'en en met de roker spelen O+
Wat is een goed adresje voor het rookhout?
In (vis) hengel winkels kan je dat kopen, kookwinkels ook maar dan heb je van die trendy potjes van 8 euro
NMNS: Taart Soury is geen probleem, die leg ik wel ergens vast in een keuken met wat rookgerei.
Muizen? Kleine harige opdonders met een kaas fixatie., en Lucie Ball die gillend op een tafel staat in een oudbollige tv serie. En een vaste PI is KUT !!!! NIET doen
pi_129029796
Binnenkort (31 juli) hebben we een nieuw huis en daar moet nog wel even een bbq komen voordat het winter is. Nu vroeg ik me af zijn er naast Weber nog meer bbq merken waar ik naar moet kijken? Ik had ongeveer een bedrag van max ¤200,- in gedachten voor een bbq.
pi_129034865
Brinkmann :)
pi_129035037
quote:
0s.gif Op woensdag 17 juli 2013 00:08 schreef Wisheh het volgende:
Binnenkort (31 juli) hebben we een nieuw huis en daar moet nog wel even een bbq komen voordat het winter is. Nu vroeg ik me af zijn er naast Weber nog meer bbq merken waar ik naar moet kijken? Ik had ongeveer een bedrag van max ¤200,- in gedachten voor een bbq.
Het is wel een Weber... Maar ik heb mijn Weber OTP57 toentertijd voor ¤ 190,00 nieuw in doos op marktplaats gekocht. Misschien een idee om daar even rond te kijken. Toen was de 57 nog wel wat duurder dan nu, toen was hij in webshops vaak ook nog ¤ 260 - 270.
  woensdag 17 juli 2013 @ 10:05:32 #27
3394 Coelho
BigGreenEgg
pi_129035738
quote:
0s.gif Op woensdag 17 juli 2013 09:14 schreef Den_Haag het volgende:
Brinkmann :)
Dat zijn voornamelijk gassers. Wisheh vroeg om een BBQ, niet om een kooktoestel. Dan is m.i. voor ¤200,- Weber de enige kwalitatieve oplossing :)
pi_129036048
Als je bij de ING zit en je hebt rentepunten koop je voor 137,95,- en 6900 rentepunten een Weber One-Touch Premium 57 cm. Ik heb die van mij daar ook vandaan.
pi_129037546
De Weber OTP57 had ik inderdaad zelf ook al gezien en lijkt mij een mooie BBQ. Zit ik trouwens met mijn budget een beetje goed? Geef er liever wat meer geld aan uit dat het een top ding is die lang mee gaat etc. dan een net niet BBQ.
pi_129039707
Met een Webet OTP57 zit je goed! Gaat de rest van je leven mee.
Registreer je bij Betfair via deze code: QCU4LHHDH
en je bent voor eeuwig mijn vriend ;-)
  woensdag 17 juli 2013 @ 12:28:49 #31
56176 Catch22-
Ben je Blind?!
pi_129039800
Otp47 doe ik t mee en ik vind hem groot zat. Kan er 30 sateetje op kwijt volgens mij

Die heb je voor 200 met asbak, thermometer, starter en hoes volgens mij
Heel veel groetjes, Catch22
En zoals mijn opa zei: "Al is het meisje nog zo mooi, haar poep stinkt ook". Rust Zacht opa..
Met GHB nooit meer nee
Storneren een optie?
  woensdag 17 juli 2013 @ 14:13:03 #32
3394 Coelho
BigGreenEgg
pi_129043409
quote:
1s.gif Op woensdag 17 juli 2013 12:28 schreef Catch22- het volgende:
Otp47 doe ik t mee en ik vind hem groot zat. Kan er 30 sateetje op kwijt volgens mij

Die heb je voor 200 met asbak, thermometer, starter en hoes volgens mij
Voordeel van een 57 is dat je meer ruimte hebt als je een indirecte zone wil maken voor bijvoorbeeld spareribs, pulled pork of andere grote stukken vlees. Bij een 47 heb je al snel bijna de helft van je rooster boven direct vuur, bij een 57 lever je minder oppervlak in (deze is nl. ruim 1.5 zo groot in oppervlak dan de 47).
pi_129046067
quote:
0s.gif Op woensdag 17 juli 2013 14:13 schreef Coelho het volgende:

[..]

Voordeel van een 57 is dat je meer ruimte hebt als je een indirecte zone wil maken voor bijvoorbeeld spareribs, pulled pork of andere grote stukken vlees. Bij een 47 heb je al snel bijna de helft van je rooster boven direct vuur, bij een 57 lever je minder oppervlak in (deze is nl. ruim 1.5 zo groot in oppervlak dan de 47).
Dit dus, daarom heb ik voor de 57 gekozen.
  woensdag 17 juli 2013 @ 15:31:42 #34
84244 Scorpie
Abject en infaam!
pi_129046401
quote:
1s.gif Op woensdag 17 juli 2013 12:28 schreef Catch22- het volgende:
Otp47 doe ik t mee en ik vind hem groot zat. Kan er 30 sateetje op kwijt volgens mij

Die heb je voor 200 met asbak, thermometer, starter en hoes volgens mij
Waar?
Op dinsdag 13 augustus schreef Xa1pt:
Neuh, fraude mag best aangepakt worden. Maar dat het de maatschappij meer oplevert of beter is voor de samenleving, is nog maar de vraag.
Op donderdag 25 juni 2015 schreef KoosVogels:
Klopt. Ik ben een racist.
  woensdag 17 juli 2013 @ 16:12:40 #35
56176 Catch22-
Ben je Blind?!
pi_129048060
quote:
5s.gif Op woensdag 17 juli 2013 15:31 schreef Scorpie het volgende:

[..]

Waar?
zie ik wel eens als aanbieding voorbij komen.

Iemand een tip voor een thermometer trouwens? Liefst in nl dat ik hem in t weekend kan hebben :) Voor de pot, niet voor het vlees.
Heel veel groetjes, Catch22
En zoals mijn opa zei: "Al is het meisje nog zo mooi, haar poep stinkt ook". Rust Zacht opa..
Met GHB nooit meer nee
Storneren een optie?
  woensdag 17 juli 2013 @ 16:22:07 #36
84244 Scorpie
Abject en infaam!
pi_129048451
quote:
11s.gif Op woensdag 17 juli 2013 16:12 schreef Catch22- het volgende:

[..]

zie ik wel eens als aanbieding voorbij komen.

Potverdikkeme, ik wil hem :P daarom vroeg ik het ook. Laagste prijs is nu 250 voor die set inclusief starter.
Op dinsdag 13 augustus schreef Xa1pt:
Neuh, fraude mag best aangepakt worden. Maar dat het de maatschappij meer oplevert of beter is voor de samenleving, is nog maar de vraag.
Op donderdag 25 juni 2015 schreef KoosVogels:
Klopt. Ik ben een racist.
pi_129056190
Ik heb via marktplaats een otp57 voor 80 gekocht en een otp47 voor 75.
  vrijdag 19 juli 2013 @ 09:50:21 #38
56176 Catch22-
Ben je Blind?!
pi_129113046
Morgen mijn Iberico rib van 1.7kg volgens de 3-2-1 methode klaarmaken :9 ben benieuwd.

Heb wel even weberbriketten gehaald, die blijven toch iets beter dan de goedkope briketten.

[ Bericht 22% gewijzigd door Catch22- op 19-07-2013 10:46:08 ]
Heel veel groetjes, Catch22
En zoals mijn opa zei: "Al is het meisje nog zo mooi, haar poep stinkt ook". Rust Zacht opa..
Met GHB nooit meer nee
Storneren een optie?
  vrijdag 19 juli 2013 @ 16:31:49 #39
3394 Coelho
BigGreenEgg
pi_129126262
quote:
11s.gif Op vrijdag 19 juli 2013 09:50 schreef Catch22- het volgende:
Morgen mijn Iberico rib van 1.7kg volgens de 3-2-1 methode klaarmaken :9 ben benieuwd.

Heb wel even weberbriketten gehaald, die blijven toch iets beter dan de goedkope briketten.
Je zou ook eens Ecobrasa cocosbriketten kunnen proberen. Mijn ervaring is dat die nog beter zijn. Branden langer en heter, zijn bovendien vierkant waardoor ze netjes in een doos passen ipv een grote zak.
  zaterdag 20 juli 2013 @ 14:07:58 #40
56176 Catch22-
Ben je Blind?!
pi_129152744
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 juli 2013 16:31 schreef Coelho het volgende:

[..]

Je zou ook eens Ecobrasa cocosbriketten kunnen proberen. Mijn ervaring is dat die nog beter zijn. Branden langer en heter, zijn bovendien vierkant waardoor ze netjes in een doos passen ipv een grote zak.
ga ik doen.

Heb nu een ibericorib erop. Lastig om hem op temperatuur te houden. Maargoed, lekker zal hij wel worden.

Update: ik MOET echt een goede thermometer hebben. Probeer t nu met mijn ikea thermo in de gaten te houden, maar dat is geklooi. Wil eigenlijk zon dekselthermo hebben. Iemand enig idee waar je die haalt?

[ Bericht 12% gewijzigd door Catch22- op 20-07-2013 16:22:10 ]
Heel veel groetjes, Catch22
En zoals mijn opa zei: "Al is het meisje nog zo mooi, haar poep stinkt ook". Rust Zacht opa..
Met GHB nooit meer nee
Storneren een optie?
pi_129159021
quote:
1s.gif Op zaterdag 20 juli 2013 14:07 schreef Catch22- het volgende:

[..]

Wil eigenlijk zon dekselthermo hebben. Iemand enig idee waar je die haalt?
De temperatuur in je deksel is niet perse de temperatuur bij je vlees.
You can't convince a believer of anything; for their belief is not based on evidence, it's based on a deep seated need to believe
C. Sagan
  zaterdag 20 juli 2013 @ 17:34:35 #42
56176 Catch22-
Ben je Blind?!
pi_129159574
quote:
0s.gif Op zaterdag 20 juli 2013 17:20 schreef The_stranger het volgende:

[..]

De temperatuur in je deksel is niet perse de temperatuur bij je vlees.
die dingen hebben meestal een pin die naar t rooster steekt toch?

Wel lastig om t allemaal goed aan te houden, maar oefening baart kunst. Toch maar die ecobrasas proberen volgende keer. Ben de kolen nu aan t opstoken voor t laatste uur
Heel veel groetjes, Catch22
En zoals mijn opa zei: "Al is het meisje nog zo mooi, haar poep stinkt ook". Rust Zacht opa..
Met GHB nooit meer nee
Storneren een optie?
pi_129159742
quote:
1s.gif Op zaterdag 20 juli 2013 17:34 schreef Catch22- het volgende:

[..]

die dingen hebben meestal een pin die naar t rooster steekt toch?

Wel lastig om t allemaal goed aan te houden, maar oefening baart kunst. Toch maar die ecobrasas proberen volgende keer. Ben de kolen nu aan t opstoken voor t laatste uur
Die pin is, voor zover ik weet, maar een cm of twee/drie lang? Of we hebben het over verschillende producten. Zelf heb ik gewoon een probe in een kurk of aardappel naast het vlees op het rooster liggen, draadje onder de deksel door (of je maakt een mooi gaatje).

Ecobrasa of andere goede briketten zijn ook beter in het gelijkmatiger branden, dus minder temperatuurwijzigingen...
You can't convince a believer of anything; for their belief is not based on evidence, it's based on a deep seated need to believe
C. Sagan
pi_129221376
BBQ was weer geslaagd gister. Heb de helft van de BBQ voor direct vuur en de andere helft indirect. Indirecte helft wel bij het rookkanaal voor wat extra warmte circulatie er langs.
pi_129321754
Mijn zwager heeft voor een maat van mij, die met zijn team South West BBQ Dreams meedoet aan verschillende wedstrijden een rooster gemaakt.
Gisteren hebben we hem even op zijn 67" gepast.
De functionaliteit moet zich nog uitwijzen, het is igg een blikvanger.

Wellicht kunnen we eens een megaburger proberen, en kijken of we de grillmarks er in krijgen :)



[ Bericht 0% gewijzigd door Xlarge op 25-07-2013 10:34:41 ]
pi_129322132
Zaterdag een "culi-BBQ" met wat vrienden, iedereen ontfermt zich over een gang+bijgerechtje+bijpassende wijn. En we zijn met zn achten, dus dat wordt een lange avond :9

Mijn uitdaging: zwaardvis filets, wat zou daar voor bijgerecht bij kunnen? Ik heb nu een recept gevonden voor een aardappelsalade met chermoula, en dan wordt het iets Noord-afrikaans achtigs.
Iemand nog andere tips?
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
  donderdag 25 juli 2013 @ 11:13:19 #47
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_129323302
Vraag voor het low en slow maken van ribs op een Weber smokey joe, moeten beide gaten open?
  donderdag 25 juli 2013 @ 11:19:18 #48
56176 Catch22-
Ben je Blind?!
pi_129323494
quote:
0s.gif Op donderdag 25 juli 2013 11:13 schreef Erasmo het volgende:
Vraag voor het low en slow maken van ribs op een Weber smokey joe, moeten beide gaten open?
Boven moet altijd volledig open, met onder regel je de temperatuur. Die stuur je dus op de temperatuur (thermo is noodzakelijk)
quote:
0s.gif Op donderdag 25 juli 2013 10:29 schreef Gripper het volgende:
Mijn uitdaging: zwaardvis filets, wat zou daar voor bijgerecht bij kunnen? Ik heb nu een recept gevonden voor een aardappelsalade met chermoula, en dan wordt het iets Noord-afrikaans achtigs.

Ik zou iets met een lichte, frisse smaak nemen, zwaardvis heeft een vrij heftige smaak. (ik heb geen idee wat chermoula is :P)
Heel veel groetjes, Catch22
En zoals mijn opa zei: "Al is het meisje nog zo mooi, haar poep stinkt ook". Rust Zacht opa..
Met GHB nooit meer nee
Storneren een optie?
pi_129326726
quote:
11s.gif Op donderdag 25 juli 2013 11:19 schreef Catch22- het volgende:

[..]

Ik zou iets met een lichte, frisse smaak nemen, zwaardvis heeft een vrij heftige smaak. (ik heb geen idee wat chermoula is :P)
Check, t is fris en een zuurtje.
Chermoula is een kruidenmengsel van citroen, koriander, peterselie, olie. Wordt veel gebruikt in de marokkaanse keuken, je kunt het zowel als marinade en als dressing gebruiken.
Door een beetje van het chermoula mengsel door de aardappel te mengen wordt het een soort andijvie stamppot. Maar het lijkt me bijna zo gewoontjes...
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
  donderdag 25 juli 2013 @ 13:10:35 #50
3394 Coelho
BigGreenEgg
pi_129327079
quote:
0s.gif Op donderdag 25 juli 2013 12:59 schreef Gripper het volgende:

[..]

Check, t is fris en een zuurtje.
Chermoula is een kruidenmengsel van citroen, koriander, peterselie, olie. Wordt veel gebruikt in de marokkaanse keuken, je kunt het zowel als marinade en als dressing gebruiken.
Door een beetje van het chermoula mengsel door de aardappel te mengen wordt het een soort andijvie stamppot. Maar het lijkt me bijna zo gewoontjes...
Ga je de zwaardvis in bananenblad maken (Steve Raichlen recept)?

Wellicht kun je je aardappelen vervangen door couscous, evt. met jouw chermoula smaak. Net wat anders. Een mooie combinatie hierbij is de wortel-met-mango http://www.kayotic.nl/blog/carrots-mango . Kies wel voor rijpe mango's (ikzelf ga altijd voor de 'gevlogen' mango's bij de Hanos, die zijn rijp van de boom gehaald en per vliegtuig getransporteerd, in tegenstelling tot de mangos in de supermarkt die onrijp in een boot worden gegooid en vervolgens verscheept worden).,

Ik durf overigens niet te zeggen hoe beide gerechten met zwaardvis combineren, aangezien ik zelf geen vis eet (ik bereid het wel voor mijn gasten, maar daar is alles mee gezegd...)
  donderdag 25 juli 2013 @ 14:09:43 #51
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_129329475
quote:
1s.gif Op zaterdag 20 juli 2013 14:07 schreef Catch22- het volgende:

[..]

ga ik doen.

Heb nu een ibericorib erop. Lastig om hem op temperatuur te houden. Maargoed, lekker zal hij wel worden.

Update: ik MOET echt een goede thermometer hebben. Probeer t nu met mijn ikea thermo in de gaten te houden, maar dat is geklooi. Wil eigenlijk zon dekselthermo hebben. Iemand enig idee waar je die haalt?
Ik heb een analoge frituur-thermometer die van 40 tot 300 graden meet, gekocht bij de Cook&co of bij de Blokker, een van de twee, weet niet meer welke.
Ik heb die ook weleens op het rooster gelegd (wijzerplaat niet boven de hete kolen, breekt het glas misschien)
  donderdag 25 juli 2013 @ 14:18:19 #52
3394 Coelho
BigGreenEgg
pi_129329775


Deze heb ik zelf voor low en slow. De punt meet kerntemperatuur en de verdikking op de achterkant meet de omgevingstemperatuur (die vaak lager ligt dan de dome/dekseltemperatuur, omdat warmte opstijgt).

Voor high en fast heb ik ook deze nog liggen:

Deze geeft binnen 3 seconden de temperatuur van je product. In tegenstelling tot de kernthermometer hierboven, blijft deze niet zitten gedurende de sessie.
  vrijdag 26 juli 2013 @ 09:12:38 #53
139820 mol_air
Jus ex injuria non oritur
pi_129358230
Weten jullie of er ook barbecues bstaan met een gas-deel en een kolen-deel?
  zaterdag 27 juli 2013 @ 16:12:13 #54
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_129406961
Ribs liggen er sinds een uur of twee op, met een bakje appelsap naast de kolen blijft de temperatuur magischerwijs rond de 110 graden.
  zaterdag 27 juli 2013 @ 16:14:33 #55
3394 Coelho
BigGreenEgg
pi_129407016
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 juli 2013 16:12 schreef Erasmo het volgende:
Ribs liggen er sinds een uur of twee op, met een bakje appelsap naast de kolen blijft de temperatuur magischerwijs rond de 110 graden.
Zometeen nog in de folie voor een 3-2-1 methode?

Hier ligt het deeg te rijzen voor de pizza's vanavond.
  zaterdag 27 juli 2013 @ 16:21:06 #56
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_129407149
Is opzich niet nodig bij deze omdat ze lekker vet zijn, ze zijn nu nog steeds sappig.
  maandag 29 juli 2013 @ 09:54:04 #57
130803 Gripper
Get a grip
pi_129461164
Zaterdag met 8 man (allemaal liefhebbers van lekker eten :9) een luxe BBQ gehouden. Per persoon of met wat hulp een klein gerechtje klaarmaken, bijpassende wijnen erbij gezocht, was erg lekker!

Kleine impressie:

Gerookte eendenborst met een groene salade en frambozendressing. De eendjes zijn eerst gegrilld op de vette kant, en daarna ongeveer een half uur gerookt in de Weber met wat stukken eikenhout.


Lamskoteletten met quinoa-salade, krokante quinoa&pistachenoten geroosterd. Avocado dressing, granaatappelpitjes en groene tuinbonen.


Het hoofdgerecht: een staartstuk van 1,5 kg, supermals grainfed iers rundvlees met een mooi vetrandje. Gegrilld en daarna langzaam gegaard tot ie warm van binnen was.




Erg lekker gegeten en weer eens een paar mooie technieken geprobeerd, ik had nog nooit gerookt met m'n weber, en ook zo'n groot stuk rund is toch altijd weer een beetje spannend.
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
pi_129462729
quote:
0s.gif Op maandag 29 juli 2013 09:54 schreef Gripper het volgende:

Erg lekker gegeten en weer eens een paar mooie technieken geprobeerd, ik had nog nooit gerookt met m'n weber, en ook zo'n groot stuk rund is toch altijd weer een beetje spannend.
Picanha is echt een lekker stuk rund, volgens de Zuid Amerikanen, het beste stuk.
En met een kerntemperatuurmeter kan het niet mislukken :)
pi_129462738
Ziet er trouwens allemaal goed uit Gripper
  maandag 29 juli 2013 @ 11:04:03 #60
3394 Coelho
BigGreenEgg
pi_129462784
quote:
0s.gif Op maandag 29 juli 2013 09:54 schreef Gripper het volgende:
Zaterdag met 8 man (allemaal liefhebbers van lekker eten :9) een luxe BBQ gehouden. Per persoon of met wat hulp een klein gerechtje klaarmaken, bijpassende wijnen erbij gezocht, was erg lekker!

Kleine impressie:

Gerookte eendenborst met een groene salade en frambozendressing. De eendjes zijn eerst gegrilld op de vette kant, en daarna ongeveer een half uur gerookt in de Weber met wat stukken eikenhout.
[ afbeelding ]

Lamskoteletten met quinoa-salade, krokante quinoa&pistachenoten geroosterd. Avocado dressing, granaatappelpitjes en groene tuinbonen.
[ afbeelding ]

Het hoofdgerecht: een staartstuk van 1,5 kg, supermals grainfed iers rundvlees met een mooi vetrandje. Gegrilld en daarna langzaam gegaard tot ie warm van binnen was.
[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

Erg lekker gegeten en weer eens een paar mooie technieken geprobeerd, ik had nog nooit gerookt met m'n weber, en ook zo'n groot stuk rund is toch altijd weer een beetje spannend.
Ziet er lekker en mooi uit! Opmaak is hetgeen dat vaak ontbreekt op mijn borden, hoop dat nog een keer te leren...
pi_129463043
Gisteren voor het eerst, na kilo's babybacks, buikribben (spareribs) op de smoker gehad volgens de 3-2-1 methode..

Resultaat weer bijzonder lekker, maar mijn voorkeur gaat toch uit naar babybacks. Niet qua smaak, dat was bij de buikribben mogelijk beter, maar omdat je bij babybacks meer moet kluiven :D Dus qua smaak buik, qua beleving rug :)

Nadeel van zelf fatoenlijk ribs kunnen maken, is dat 95% van de restaurant ribbetjes niet meer te eten zijn... :(
You can't convince a believer of anything; for their belief is not based on evidence, it's based on a deep seated need to believe
C. Sagan
  maandag 29 juli 2013 @ 11:20:04 #62
130803 Gripper
Get a grip
pi_129463260
quote:
0s.gif Op maandag 29 juli 2013 11:04 schreef Coelho het volgende:

[..]

Ziet er lekker en mooi uit! Opmaak is hetgeen dat vaak ontbreekt op mijn borden, hoop dat nog een keer te leren...
Een mooi bord nodigt wel meer uit tot eten in ieder geval, vooral die gang met lamskotelet (een solo-project van mijn O+ ) zag er bijna restaurantwaardig uit :)
Ik heb er vorig jaar wat boekjes over aangeschaft, want bij mij was het ook altijd een zooitje op het bord hoor. Wat vooral grappig is, is dat je dingen die je altijd wel in huis hebt kunt gebruiken om vormpjes, hoopjes, etc te maken.

Het scheelde al dat we een ex-horeca medewerker erbij hadden, die heeft veel borden opgemaakt. En als je er een aantal tegelijk opmaakt, moeten ze ook allemaal hetzelfde eruitzien natuuurlijk...
Het moet nog snel ook. Als je die picanha in plakken hebt gesneden moeten ze snel op de borden en naar de tafel, anders wordt het -zelfs in de zomer- snel koud.
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
  zaterdag 3 augustus 2013 @ 17:41:14 #63
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_129650851
Ribs zoals ze op de Weber lagen:

pi_129695772
Echt mooie BBQ-foto's hier!

Ik wil morgen ook gaan BBQ-en, maar helaas wel op zo'n wegwerpding (aangezien we onderweg zijn).
Waar kan ik goedkoop 2 van die wegwerpdingetjes kopen?
There's no money in poetry, but then there's no poetry in money, either.
Actief in Sport, Travel, Theater, Taal en Kunst.
Leest momenteel: Mike's election guide.
  zondag 4 augustus 2013 @ 22:26:19 #65
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_129695888
Action maar dan zou ik eigenlijk dat emmertje kopen.
pi_129696040
quote:
0s.gif Op zondag 4 augustus 2013 22:26 schreef Erasmo het volgende:
Action maar dan zou ik eigenlijk dat emmertje kopen.
zit dat emmertje standaard in het assortiment?
There's no money in poetry, but then there's no poetry in money, either.
Actief in Sport, Travel, Theater, Taal en Kunst.
Leest momenteel: Mike's election guide.
  zondag 4 augustus 2013 @ 22:38:49 #67
121348 Erasmo
f/8 and be there.
  zondag 4 augustus 2013 @ 22:50:27 #68
56176 Catch22-
Ben je Blind?!
pi_129697167
quote:
0s.gif Op maandag 29 juli 2013 11:13 schreef The_stranger het volgende:
Gisteren voor het eerst, na kilo's babybacks, buikribben (spareribs) op de smoker gehad volgens de 3-2-1 methode..

Resultaat weer bijzonder lekker, maar mijn voorkeur gaat toch uit naar babybacks. Niet qua smaak, dat was bij de buikribben mogelijk beter, maar omdat je bij babybacks meer moet kluiven :D Dus qua smaak buik, qua beleving rug :)

Nadeel van zelf fatoenlijk ribs kunnen maken, is dat 95% van de restaurant ribbetjes niet meer te eten zijn... :(
klopt. Maar als een restaurant ribs 321 zou doen, werd het onbetaalbaar.

Vrijdag "grain fed" spiezen en steak van beefensteak.nl gemaakt. Avond van tevoren in de rub gelegd en ze waren echt heeerlijk. Weer een goede beurt gemaakt.
Heel veel groetjes, Catch22
En zoals mijn opa zei: "Al is het meisje nog zo mooi, haar poep stinkt ook". Rust Zacht opa..
Met GHB nooit meer nee
Storneren een optie?
  zondag 4 augustus 2013 @ 23:12:52 #69
3394 Coelho
BigGreenEgg
pi_129698418
quote:
1s.gif Op zondag 4 augustus 2013 22:50 schreef Catch22- het volgende:

[..]

klopt. Maar als een restaurant ribs 321 zou doen, werd het onbetaalbaar.

Vrijdag "grain fed" spiezen en steak van beefensteak.nl gemaakt. Avond van tevoren in de rub gelegd en ze waren echt heeerlijk. Weer een goede beurt gemaakt.
Moet je eens bij de Amerikaanse BBQ restaurants kijken, daar staan reuzepits uren aan een stuk de ribs, procureurs en andere stukken vlees te verwarmen. Wij hebben alleen die cultuur niet.
pi_129940957
vandaag een procureur in de rub gezet, morgen vroeg opstaan om PP te maken :)
pi_129941893
quote:
1s.gif Op zondag 4 augustus 2013 22:50 schreef Catch22- het volgende:

[..]

klopt. Maar als een restaurant ribs 321 zou doen, werd het onbetaalbaar.

Inderdaad, maar het blijft wel dat ik ze niet meer kan eten in restaurants....
You can't convince a believer of anything; for their belief is not based on evidence, it's based on a deep seated need to believe
C. Sagan
pi_129982386
quote:
1s.gif Op zondag 4 augustus 2013 22:50 schreef Catch22- het volgende:

[..]

klopt. Maar als een restaurant ribs 321 zou doen, werd het onbetaalbaar.

.
Dat is niet waar, met een grote rookoven , en aardig wat afzet, is het goed te doen.
In Noord Amerika draaien hele restaurants er op, en sinds kort doet Steak & Bier het ook in Roosendaal.
http://www.beernsteak.nl/MENU_PORK.html

Hier een kleine update van mijn PP
Vanmorgen 9 uur begonnen

pi_129983020
quote:
14s.gif Op maandag 12 augustus 2013 16:16 schreef Xlarge het volgende:

[..]

Dat is niet waar, met een grote rookoven , en aardig wat afzet, is het goed te doen.
In Noord Amerika draaien hele restaurants er op, en sinds kort doet Steak & Bier het ook in Roosendaal.
http://www.beernsteak.nl/MENU_PORK.html

Hier een kleine update van mijn PP
Vanmorgen 9 uur begonnen

[ afbeelding ]
Nog niet ingepakt? Je bent al een uur of 7 onderweg! Of doe je het volgens de 'klassieke' manier zonder het versnellen van de zone?
pi_129988493
Mijn bbq annex smoker is niet geheel af te sluiten :(
Lekt rook tussen deksel en onderkant. Kan daardoor de temperatuur niet goed regelen met de schoorsteen.

Maar terugbrengen
pi_130029248
quote:
0s.gif Op maandag 12 augustus 2013 16:32 schreef Coelho het volgende:

[..]

Nog niet ingepakt? Je bent al een uur of 7 onderweg! Of doe je het volgens de 'klassieke' manier zonder het versnellen van de zone?
Ik wist niet eens dat inpakken een optie was, ik zal me eens inlezen.
Maar ik ben dan schijnbaar van de klassieke methode :)
De zone zit ik helemaal uit
pi_130031317
quote:
14s.gif Op dinsdag 13 augustus 2013 19:31 schreef Xlarge het volgende:

[..]

Ik wist niet eens dat inpakken een optie was, ik zal me eens inlezen.
Maar ik ben dan schijnbaar van de klassieke methode :)
De zone zit ik helemaal uit
Check bijvoorbeeld deze uitleg
pi_130165987
Ik ben vandaag ook een PP aan het maken :)
Om 10.30 begonnen, ligt er nu dus zo'n 5 uur op en hij zit op 70 graden. (Ik heb voor de eerste keer een kleintje van 1,5 kg genomen)

Hij is geïnjecteerd met BBQ saus en buitenkant met een droge rub. Na 3 uur voor de eerste maal omgekeerd en besmeerd met BBQ saus, en als ie zo op 75 graden zit mag ie de laatste 2 uur ingepakt doorbrengen totdat de 80 bereikt is. Daarna zal ie tijdens het uurtje rusten nog wel een stukje doorgaan tot de 83-85 denk ik :)


Broodjes, coleslaw en bier staan ook al klaar :9
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
pi_130167065
quote:
0s.gif Op zaterdag 17 augustus 2013 15:44 schreef Gripper het volgende:
Ik ben vandaag ook een PP aan het maken :)
Om 10.30 begonnen, ligt er nu dus zo'n 5 uur op en hij zit op 70 graden. (Ik heb voor de eerste keer een kleintje van 1,5 kg genomen)

Hij is geïnjecteerd met BBQ saus en buitenkant met een droge rub. Na 3 uur voor de eerste maal omgekeerd en besmeerd met BBQ saus, en als ie zo op 75 graden zit mag ie de laatste 2 uur ingepakt doorbrengen totdat de 80 bereikt is. Daarna zal ie tijdens het uurtje rusten nog wel een stukje doorgaan tot de 83-85 denk ik :)
[ afbeelding ]

Broodjes, coleslaw en bier staan ook al klaar :9
PP mag gerust door naar 88-90. Tachtig graden lijkt me zelfs iets te vroeg.
pi_130168334
quote:
0s.gif Op zaterdag 17 augustus 2013 16:24 schreef Coelho het volgende:

[..]

PP mag gerust door naar 88-90. Tachtig graden lijkt me zelfs iets te vroeg.
Dan doe ik m bij 85 eraf :)

Als we die tenminste ooit halen: nu ie ingepakt zit wil ie niet meer verder stijgen... Kan m misschien dichter bij de hitte leggen? Of toch heter opstoken en op z'n plek laten liggen.
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
pi_130168824
quote:
1s.gif Op zaterdag 17 augustus 2013 17:09 schreef Gripper het volgende:

[..]

Dan doe ik m bij 85 eraf :)

Als we die tenminste ooit halen: nu ie ingepakt zit wil ie niet meer verder stijgen... Kan m misschien dichter bij de hitte leggen? Of toch heter opstoken en op z'n plek laten liggen.
Gulden middenweg? Ik doe 'm er altijd af bij 88, dan haal ik de folie eraf en vang het sap op wat ik later weer gebruik voor de saus. Dan in nieuwe folie en een uur in een deken gewikkeld laten rusten.

Hoe warm is je vuur/ketel? Zo lang die warmer is dan je pork zal het vanzelf stijgen. Geduld is een schone zaak :)
pi_130169195
quote:
0s.gif Op zaterdag 17 augustus 2013 17:23 schreef Coelho het volgende:

[..]

Gulden middenweg? Ik doe 'm er altijd af bij 88, dan haal ik de folie eraf en vang het sap op wat ik later weer gebruik voor de saus. Dan in nieuwe folie en een uur in een deken gewikkeld laten rusten.

Hoe warm is je vuur/ketel? Zo lang die warmer is dan je pork zal het vanzelf stijgen. Geduld is een schone zaak :)
Dan vertrouw ik op jouw oordeel voor m'n eerste PP'tje :)

Net wat nieuwe briketten erbij en even wat lucht ertegenaan geblazen, temp zit nu bovenin de ketel op 150 en bij het vlees (t is zo'n dubbele thermometer) meet ie net buiten de Alu folie 125 en in het vlees 76.
Misschien zit ie nu wel in zo'n plateau fase.

Ach ja, of we om 19 uur of om 20 uur eten maakt op een mooie zomeravond toch niet uit :)
*plopt nog een biertje open*
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
pi_130170020
quote:
1s.gif Op zaterdag 17 augustus 2013 17:34 schreef Gripper het volgende:

[..]

Dan vertrouw ik op jouw oordeel voor m'n eerste PP'tje :)

Net wat nieuwe briketten erbij en even wat lucht ertegenaan geblazen, temp zit nu bovenin de ketel op 150 en bij het vlees (t is zo'n dubbele thermometer) meet ie net buiten de Alu folie 125 en in het vlees 76.
Misschien zit ie nu wel in zo'n plateau fase.

Ach ja, of we om 19 uur of om 20 uur eten maakt op een mooie zomeravond toch niet uit :)
*plopt nog een biertje open*
Nu het in de folie zit kun je best je temperatuur opvoeren naar 150-170. Succes! Ik ga zelf ook eten dus lees het resultaat later. En foto's maken hè, anders niet gebeurd.
pi_130170348
T was inderdaad zo'n berucht plateau, want ineens schoot ie in nog geen half uur door van 79 naar 84. Nu net eraf en ingepakt in Alu en 2 theedoeken. De jus smaakt al fantastisch!!!! :9
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
pi_130183010
Nog ff een korte plaatjesreportage van m'n PP ontknaping :)


Na 7.17: op de gewenste 85 graden!
( en zo te zien hebben coelho en ik dezelfde thermometer)


Alle jus moet natuurlijk netjes bewaard blijven


Lekker warm ingepakt, nog een uurtje nagaren. De temp stijgt nog even door tot 87 en zakt daarna naar 83 graden.


Slopen die handel!!



T resultaat ziet er simpeler uit dan alle voorwerk: veel moeite voor een broodje ham. Maar wel erg lekker en leuk om te maken, viel voor m'n eerste keer zeker niet tegen!

[ Bericht 1% gewijzigd door Gripper op 18-08-2013 01:09:33 ]
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
pi_130333311
Hier staan wel wat leuke aanbiedingen tussen, vooral de Weber57.
pi_135349686
Goeie kick, eerste bbq van het jaar.
Ga ik voor vrienden een groot stuk procureur (6 kilo) maken.
Ik heb een marinade gemaakt van de volgende ingrediënten:

800 ml zoete ketjap
4 eetlepels grof gemalen peperkorrels
4 eetlepels grof gemalen zeezout
4 theelepels gember poeder
14 theelepels chinese 5 kruiden
17 tenen knoflook ( fijn gehakt )
2 rode peper ( fijn gehakt )

Heb dit 36 uur laten intrekken en het vlees ligt er net op.

De nieuwe temperatuurmeter is heel heel relax. Hij meet de tijd en het is mobiel dus ik kan lekker gamen en af en toe kijken hoe snel de temperatuur stijgt.
Verder 4 blokjes hout en met 10 warme briketten gestart en 20 koude briketten. Schuif beneden bijna helemaal dicht dus alle tijd.







pi_136691960
Iemand ervaring met 'beef ribs' (spareribs van de koe)? Tips/trucs?
pi_136693676
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 februari 2014 03:34 schreef BenD het volgende:
Iemand ervaring met 'beef ribs' (spareribs van de koe)? Tips/trucs?
Ik heb een tijdje geleden Wagyu shortribs gemaakt. Heerlijk! Verder eerlijk gezegd nog geen ervaring mee. Heb je al op de bekende BBQ fora gekeken?

Ik ga morgen weer eens brisket maken. Ik verheug me nu al op de burned ends, de restjes brisket die als blokjes door de bbq saus gehaald worden en daarna op lage temperatuur carameliseren.
pi_136723391
Ja ik heb hier een recept in een boek; ''Ribs, Chops, Steaks and Wings door Ray ''Dr. BBQ'' Lampe''. Denk dat ik die maar eens ga proberen. Het boek is verder een aanrader!

Brisket is altijd lekker, heb het zelf nog nooit gemaakt. Succes!
pi_137093224
Leuk topic. Het weer nodigt best uit om te bbq alleen heb niets de dag van tevoren bereid dus wachten op nog meer zonnige dagen en voor langere tijd. :s)
pi_137116074
Beef ribs waren goed gelukt! :Y)





Denk dat ik baby back ribs toch lekkerder vind.
  woensdag 7 mei 2014 @ 22:44:07 #92
1055 Schanulleke
Een kop vol zaagsel!
pi_139680961
Ik ga hier eens meelezen om inspiratie op te doen. Wil de BBQ eens voor meer gaan gebruiken dan de standaard bbq-pakketjes. Heb nu een grote Weber, maar hoor sinds kort een aantal mensen over keramische bbq's, zoals The Big Green Egg en Chinese klonen. Mensen hier die daar ervaring mee hebben?
Life is what you make it.
pi_139683491
quote:
14s.gif Op woensdag 7 mei 2014 22:44 schreef Schanulleke het volgende:
Ik ga hier eens meelezen om inspiratie op te doen. Wil de BBQ eens voor meer gaan gebruiken dan de standaard bbq-pakketjes. Heb nu een grote Weber, maar hoor sinds kort een aantal mensen over keramische bbq's, zoals The Big Green Egg en Chinese klonen. Mensen hier die daar ervaring mee hebben?
Ik heb zelf sinds kort een keramische bbq, een Auplex. Werkelijk prachtig om je temperatuur steady te regelen en superefficient met de kolen. Ik heb er zelf ook een steen bij gekocht om op indirecte hitte te kunnen garen en daarnaast heb ik er een pizzasteen bij gehaald (pizza's erop werken echt perfect). Ik heb er laatst iberico ribs van beef&steak op gemaakt volgens de 3-2-1 methode, zulke verrukkelijke ribs heb ik nog nooit gehad :)

Edit: In alle hebberigheid helaas geen foto's van het proces, volgende keer zal ik wat foto's schieten!
Quidquid latine dictum sit, altum viditur
  woensdag 6 augustus 2014 @ 13:02:16 #94
56176 Catch22-
Ben je Blind?!
pi_143120983
Hoi!

Ik zoek een BBQ thermometer.

- het liefst wireless
- met 2 probes (vlees- en luchttemperatuur)

Iemand een tip?
Heel veel groetjes, Catch22
En zoals mijn opa zei: "Al is het meisje nog zo mooi, haar poep stinkt ook". Rust Zacht opa..
Met GHB nooit meer nee
Storneren een optie?
pi_144584461
quote:
11s.gif Op woensdag 6 augustus 2014 13:02 schreef Catch22- het volgende:
Hoi!

Ik zoek een BBQ thermometer.

- het liefst wireless
- met 2 probes (vlees- en luchttemperatuur)

Iemand een tip?
De Maverick ET732 of tegenwoordig geloof ik de ET733.
Is draadloos en heeft 2 probes (de 733 heeft volgens mij als voordeel dat de probes onderling uitwisselbaar zijn).

Wees voorzichtig met schoonmaken, de plaats waar de draad de probes ingaan, zijn niet bestand tegen water.
  dinsdag 16 september 2014 @ 13:38:22 #96
56176 Catch22-
Ben je Blind?!
pi_144584860
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 september 2014 13:26 schreef Appeltje2010 het volgende:

[..]

De Maverick ET732 of tegenwoordig geloof ik de ET733.
Is draadloos en heeft 2 probes (de 733 heeft volgens mij als voordeel dat de probes onderling uitwisselbaar zijn).

Wees voorzichtig met schoonmaken, de plaats waar de draad de probes ingaan, zijn niet bestand tegen water.
Ik heb de 733 gekregen :) Chille bende. 1x gebruikt nu en het werkte prima. Kon de receiver in de woonkamer nog gebruiken, de bbq stond halverwege de tuin (hemelsbreed zon 35 meter).
Heel veel groetjes, Catch22
En zoals mijn opa zei: "Al is het meisje nog zo mooi, haar poep stinkt ook". Rust Zacht opa..
Met GHB nooit meer nee
Storneren een optie?
pi_144587237
quote:
11s.gif Op dinsdag 16 september 2014 13:38 schreef Catch22- het volgende:

[..]

Ik heb de 733 gekregen :) Chille bende. 1x gebruikt nu en het werkte prima. Kon de receiver in de woonkamer nog gebruiken, de bbq stond halverwege de tuin (hemelsbreed zon 35 meter).
Ik ben jaloers, maar dan vooral op de grootte van de tuin of de woonkamer ;).
pi_151855461
Even een 2015-kick.

Gister een heerlijke Fatty klaargemaakt op de Cobb

  maandag 20 april 2015 @ 12:35:43 #99
3394 Coelho
BigGreenEgg
pi_151855575
quote:
0s.gif Op maandag 20 april 2015 12:32 schreef emil23 het volgende:
Even een 2015-kick.

Gister een heerlijke Fatty klaargemaakt op de Cobb

[ afbeelding ]
Op een Cobb nota bene! Knap. Ik dacht oprecht dat dat zo'n campingdingetje was waar je net een paar worstjes op kon grillen.
pi_151855695
quote:
0s.gif Op maandag 20 april 2015 12:35 schreef Coelho het volgende:

[..]

Op een Cobb nota bene! Knap. Ik dacht oprecht dat dat zo'n campingdingetje was waar je net een paar worstjes op kon grillen.
Ik ben al jarenlang erg tevreden met mijn Cobb. Wel in combinatie met een dome-thermometer en een kern-thermometer natuurlijk.

Deze fatty van bijna 1,2 kilo heb ik gister weten klaar te maken op 5 kokosbriketjes. Daarmee wist ik de dome-temperatuur 3 uur lang rond 140gr te houden totdat de fatty een kerntemperatuur had van 74gr. In mijn ogen is de Cobb een onderschat en uiterst efficiënt apparaat.
  maandag 20 april 2015 @ 12:44:54 #101
3394 Coelho
BigGreenEgg
pi_151855830
quote:
0s.gif Op maandag 20 april 2015 12:39 schreef emil23 het volgende:

[..]

Ik ben al jarenlang erg tevreden met mijn Cobb. Wel in combinatie met een dome-thermometer en een kern-thermometer natuurlijk.

Deze fatty van bijna 1,2 kilo heb ik gister weten klaar te maken op 5 kokosbriketjes. Daarmee wist ik de dome-temperatuur 3 uur lang rond 140gr te houden totdat de fatty een kerntemperatuur had van 74gr. In mijn ogen is de Cobb een onderschat en uiterst efficiënt apparaat.
Dat is erg efficient! Ik zal 'm eens serieus gaan bekijken. Mijn BGE Large gaat niet echt mee op vakantie ;) Heb nu een Weber Smokey Joe, maar door zijn vorm is die niet heel efficient in direct/indirect. Dat kun blijkbaar wel met een Cobb, anders kun je geen fatty maken. Prijstechnisch zal het wat aantrekkelijker zijn dan bijvoorbeeld de minimax van BGE.
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')