abonnement Unibet Coolblue
  dinsdag 4 juni 2013 @ 17:36:52 #1
15221 Falco
Afleidingsmanoeuvre
pi_127408475


Hoe te posten in dit topic :?
Simpel! Zet de titel van de zojuist gekeken film neer, al dan niet bold plus IMDb-linkje. Vervolgens een mooie filmposter of frappant screenshot (geen gele kikkers of Moviemeterplaatjes!) en daaronder een verhaaltje wat je nu zo gaaf of niet gaaf aan de film vindt. Let op: controversiële meningen worden ten zeerste gewaardeerd! Ter afsluiting geef je de film nog de waardering in of sterren of een cijfer van 1 tot en met 10. Of je doet toch iets heel anders, dat mag ook. Loze maanddumps wat je gezien hebt of nietszeggende ultiem korte recensies worden desalniettemin minder gewaardeerd.

Meningen en vragen over het plot dienen gemarkeerd te worden met de spoiler-tag zodat je voor anderen de film niet verpest, als men ooit besluit de film nog eens te kijken :).

Dat we elkaar mogen aansteken tot het kijken van elkaars filmkeuze ^O^

Vorige topics.

OP topicreeks
<a href="https://www.youtube.com/watch?v=yIl_jGh-LWE" target="_blank" rel="nofollow">Afleidingsmanoeuvre</a>
  dinsdag 4 juni 2013 @ 22:06:59 #2
163216 bioloogje
Meneer Bioloogje voor jou!
pi_127420262
THE GREAT GATSBY

Voordat ik deze film ging zien wist ik er eigenlijk niets van af. Had dus geen flauw idee waar ik naar ging kijken. Maar de film begint erg sterk en de prachtige beelden en manier van filmen zuigen je de film in. Ook Leonardo is erg goed als de geheimzinnige Jay Gatsby, en Tobey maguire is goed in de rol van de sukkelige jongen die wordt aangetrokken door de charmes van Gatsby. Echter gaat het na een tijdje erg mis. Het mysterieuze gaat eraan en als het verhaal en de motieven duidelijk zijn, blijkt er eigenlijk een ontzettend mager verhaaltje achter te zitten. Het tempo verdwijnt dan ook uit de film, het acteerwerk gaat achteruit door het verhaal en de film kon mij niet meer boeien. Ik zat dus maar te wachten tot de ontknoping eindelijk zou komen, en toen deze er eenmaal was viel ook die erg tegen.

Dus waar de film sterk begint, verliest ie na de intro redelijk snel aan kracht en blijven er alleen maar wat mooi gefilmde beelden over.

Magere 6/10 Alleen een voldoende vanwege de goede manier van filmen en het sterke begin.
  woensdag 5 juni 2013 @ 12:49:21 #3
286575 Roces18
Chef de party
pi_127437827
Anything Else


Een jonge schrijver heeft dankzij een waardeloze manager niet zijn carrière op orde en ook in zijn liefdesleven gaat niet alles op rolletjes. Tijdens een afspraak komt hij een keer een oudere man tegen die al jaren in deze business zit en die wordt zijn mentor. Maar ook deze mentor (Allen) heeft ze niet allemaal op een rijtje.

Een typische Woody Allen film met alle ingrediënten aanwezig; het gevatte commentaar, het vocabulaire met hieronder toch wel twee van de beste filmquotes die ik eruit weten heb te halen;

quote:
What you don't know, won't hurt you, it'll kill you. Like if they tell you you're going to shower but they turn out not to be showers.
quote:
I mean I ask a guy what time it is, he tells me 6 miles? What the hell is that?
Woody Allen films moeten je zeker liggen. Dit is zeker niet zijn beste werk maar wel de moeite waard, echter laat het plot wat steken vallen omdat het nou niet bepaald spectaculair interessant is. Maar voor een anders verspilde woensdagavond is dit zeker beter dat de standaard meuk die op de buis is te vinden.
melksommelier en vertrouwenspersoon fok
  woensdag 5 juni 2013 @ 13:36:07 #4
69957 Lonewolf2003
Cool. Cool, cool, cool
pi_127439289
Charade (1963) - IMDb
Audrey Hepburn is een verse weduwe, die erachter komt dat haar wijlen echtgenoot 250.000,- dollar heeft gestolen van de Amerikaanse overheid. Tot ramp willen de drie handlangers van manlief ook het geld hebben en zitten dus achter Hepburn aan. Gelukkig is daar de mysterieuze charmante Cary Grant om haar te hulp te staan.
De film doet erg Hitchcockiaans aan. De aanwezigheid van Cary Grant maakt deze vergelijking nog eens onmiskenbaarder. Al haalt de film het bij lange na niet bij de grootmeester van spanning. Hitchcock wist namelijk bij zelfs de meest simpele plots de kijker op het puntje van de stoel te houden door altijd net genoeg informatie te geven. In Charade is de uitkomst van de film na een half uur wel duidelijk
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
. Het is dan alleen nog maar anderhalf uur wachten tot we er zijn. Al is met de uitwerking van die anderhalf uur weinig mis. Hepburn ziet er zoals altijd fantastisch uit, dat ze een waar mode-icoon is blijkt maar weer uit deze film. De ene na de andere stijlvolle Givenchy jurk tovert ze uit die enkele koffers waar ze hele film uitleeft. Qua acteerwerk is ze altijd minder dan haar zus geweest, maar hier doet ze gewoon goed waar ze goed in is; het leuke onschuldige naïeve meisje spelen. Cary Grant is als grijsaard nog even charmant als altijd, misschien zelfs nog meer. Zijn tevergeefse pogingen tot komedie met enkele gekke bekken hadden alleen beter achterwege gelaten kunnen worden. Dieptepunt was wel een volledig geklede douche-scène. De twee hebben genoeg chemie samen om het enorme leeftijdverschil te doen vergeten. Verder zijn er prima bijrollen van James Coburn, George Kennedy, Ned Glass en Walter Matthau.
Dat de film me niet wist te grijpen, komt ook door de de vele ergernissen aan Hepburns karakters. Die heel irritant onwetend is; wie weet er nou zo weinig van haar eigen echtgenoot? Al is blijkt haar huwelijk met een onbekende later geen verrassing te zijn,
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
. Onschuldig naïef is één ding, maar hier hing het soms tegen het achterlijke aan.
cijfer: 7
pi_127447940
OPEN HEARTS



Toen ik de trailer zag dacht ik dit is ECHT geen film voor mij want de style waarin de film gefilmd is (het lijkt namelijk alsof je ''naast'' de personen staat alsof het allemaal ''echt'' gebeurd), daar hou ik ''normalitair'' niet van. Maar ben de film toch gaan kijken omdat vanwege Susanne Bier en Mads Mikkelsen - want die regiseur en die acteur vind ik erg goed.

En wat ben ik blij dat ik deze film gekeken heb!!, Ik vind het een erg sterke drama/romantiek film en de manier waarop het gefilmd is (alsof je in feite naast hun loopt, alles ''echt'' volgt) dat maakt de film alleen maar sterker en meeslepender. Ook de acteerprestaties zijn super, dus een echte aanrader
een hele dikke 8
pi_127449434
normaliter :P
Wie dit leest is hek.
pi_127456155
quote:
0s.gif Op woensdag 5 juni 2013 17:24 schreef casper019 het volgende:
OPEN HEARTS

[ afbeelding ]

Toen ik de trailer zag dacht ik dit is ECHT geen film voor mij want de style waarin de film gefilmd is (het lijkt namelijk alsof je ''naast'' de personen staat alsof het allemaal ''echt'' gebeurd), daar hou ik ''normalitair'' niet van. Maar ben de film toch gaan kijken omdat vanwege Susanne Bier en Mads Mikkelsen - want die regiseur en die acteur vind ik erg goed.

En wat ben ik blij dat ik deze film gekeken heb!!, Ik vind het een erg sterke drama/romantiek film en de manier waarop het gefilmd is (alsof je in feite naast hun loopt, alles ''echt'' volgt) dat maakt de film alleen maar sterker en meeslepender. Ook de acteerprestaties zijn super, dus een echte aanrader
een hele dikke 8
Deze man _O_
Amsterdamse Football Club Ajax - Liverpool F.C.
pi_127457975
quote:
14s.gif Op woensdag 5 juni 2013 20:37 schreef GieJay het volgende:

[..]

Deze man _O_
wat bedoel je?
  woensdag 5 juni 2013 @ 23:05:00 #9
52543 Timo20
RODA JC FOREVER!!
pi_127464566
Afgekeken:

2 Broke Girls - Season 2
Het tweede seizoen over de twee tegenpolen die samen een cupcake zaak willen opzetten vond ik weer heel vermakelijk. Uiteraard nog net zo fout als het eerste seizoen maar het kijkt wel heerlijk weg en de woordgrappen van Max vind ik nog steeds geweldig. Alleen Jennifer Coolidge mogen ze wel afschieten, die is ronduit irritant...

7,5/10
pi_127470553
Stoker (2013)

India´s vader overleid door een auto ongeluk. India is een nogal aparte teenager, ze hoort en ziet dingen beter dan meeste mensen (of misschien ´denkt´ ze dat alleen). Haar oom, de broer van haar vader, waar ze nooit vanaf wist komt uit het niets opdagen. Maar wie is die oom, en heeft hij daadwerkelijk wel goede bedoelingen?
Super acteerwerk en vet gefilmd. Je ziet soms kleine flashbacks, en je volgt eigenlijk vooral India Stoker en hoort daardoor al die kleine dingen die zij hoort. En het einde is echt geniaal!

Imdb: 7.4
Ik: 8

[ Bericht 5% gewijzigd door dumble op 06-06-2013 17:25:24 ]
Veni, vidi, vodka.
pi_127482765
The Iceman (2012) - IMDb

Om met de deur in huis te vallen......Michael Shannon, wat een geweldige acteur vind ik dat eigenlijk!
Met zijn karakteristieke hoofd zet hij de huurmoordenaar, The Iceman, prima neer. Het is een biopic over Richard “The Ice Man” Kuklinski, die minimaal over de 100 moorden pleegde terwijl zijn vrouw dacht dat hij een uitmuntend valutahandelaar was.
Het word nergens echt superspannend, maar toch is de hele film boeiend, mede door de vele kleine bijrollen van bekende acteurs en gasten waarvan je denkt "waar is die ook al weer van?" zoals Artie Bucco uit Soprano's.
Ook wil ik David Schwimmer nog even vermelden die ondanks zijn jaren 70 pornosnor maar niet van zijn Ross-achtige rol afkomt lijkt wel......
Ik vond de film prima te doen, ik vind het een aanrader!
8/10
  donderdag 6 juni 2013 @ 15:33:18 #12
15221 Falco
Afleidingsmanoeuvre
pi_127484079
Way Out West (1937) - IMDb
Had van tevoren verwacht dat een lange film van Stan en Laurel oubollige, totaal niet grappige slapstick zou zijn, maar kom op geef het een kans, dacht ik. Maar goed het was inderdaad allemaal lame, een redelijk hip stuntje met een ezel daargelaten. Het heeft echt weinig om het lijf, de slapstick verloopt traag en sommige liedjes houden de film nog eens extra lang op. Bah. Cijfer: 5

Y tu mamá también (2001) - IMDb
Bweuk, vond hier niet zo heel veel aan. Een dame ergens rond de 30 jaar wordt meegenomen door twee hitsige pubers. Ik denk dat ze niet zo weldenkend is, want wie doet nou zoiets? De twee jongens vinden het hoe dan ook prima en hebben achter elkaar seks met haar. Het is sowieso een redelijk expliciete film met de nodige vunzigheden en ook veel geruzie over en weer. Het is dat het een roadmovie is en je als kijker nog leuke beelden van Mexico krijgt te zien, anders was het oordeel vast lager uitgevallen. Cijfer: 5,5

Een gevaarlijke vrouw (1938) - IMDb
Jezebel speelt zich af in het zuiden van de VS een paar jaar voor de Amerikaanse Burgeroorlog. Het is een pijnlijke liefdesgeschiedenis tussen Bette Davis en Henry Fonda, die nogal stroef omdat Bette Davis zich als een opstandig klein kind gedraagt. Fonda gaat naar het noorden van Amerika voor zaken, Davis blijft achter in het zuiden. Na een jaar keert Fonda weer terug met een dame met wie ie getrouwd is. Dit steekt Davis natuurlijk en het blijft maar rommelen tussen die twee.

Opvallend is dat ook de verschillen tussen het noorden en het zuiden van Amerika in deze film uitgebreid aan bod komen. Niet alleen de slavernij, maar ook gewoon verschil in cultuur lijkt me een van de oorzaken van de Amerikaanse Burgeroorlog. Ook wat andere historische ontwikkelingen zoals de gele koorts, komen aan bod, wat het best interessant maakt. Het heeft een beetje Gone With the Wind-sfeer, al vraag ik me echt af of het echt zo idyllisch was op zo'n katoenplantage. Er is een scene waarbij Davis samen met de slaven een vrolijk liedje zingt. Maar misschien was dat toentertijd toch heel normaal, ik zou het niet weten eigenlijk :). Cijfer: 7

The Most Dangerous Game (1932) - IMDb
Leuke griezelige avonturenfilm uit de RKO-stal, die zich in een exotisch oord (dit keer een jungle-eiland) afspeelt. Dat soort settings waren waanzinnig populair in de jaren '30 getuige de vele gelijksoortige films die rond die periode uitkwamen. King Kong is het bekendste voorbeeld. Eén van de regisseurs (Schoedsack) werkte ook aan The Most Dangerous Game. Maar het hoge niveau van King Kong wordt in dit filmpje niet gehaald.

Een schipbreukeling bindt de strijd aan met de slechterik van het stuk, die luistert naar de naam Graaf Zaroff en nogal op de lachspieren werkt. Ondertussen redt de schipbreukeling ook Fay Wray, de enige actrice in deze film, uit de klauwen van deze enge kerel. Af en toe neigt het naar een bespottelijke B-film, maar het is allemaal wel goed te doorstaan mede door de korte speelduur. Cijfer: 7
<a href="https://www.youtube.com/watch?v=yIl_jGh-LWE" target="_blank" rel="nofollow">Afleidingsmanoeuvre</a>
pi_127490424
Tais-toi!



Leuke franse wegkijk/komedie film! Het verhaal van de film is vrij voorspelbaar en heeft niet veel diepgang, maar dat is niet erg... maar de film heeft een enorme vaart waardoor de film geen seconde verveelt.
Je gaat je niet kapot lachen bij de film, maar je zit de hele film met een lach te kijken...
Het acteerwerk is verder prima.
Gewoon een erg leuke film om te zien tussendoor, zeker je tijd waard!
7
pi_127490882
quote:
0s.gif Op donderdag 6 juni 2013 04:13 schreef dumble het volgende:
Stoker (2013)
[ afbeelding ]
India´s vader overleid door een auto ongeluk. India is een nogal aparte teenager, ze hoort en ziet dingen beter dan meeste mensen (of misschien ´denkt´ ze dat alleen). Haar oom, de broer van haar vader, waar ze nooit vanaf wist komt uit het niets opdagen. Maar wie is die oom, en heeft hij daadwerkelijk wel goede bedoelingen?
Super acteerwerk en vet gefilmd. Je ziet soms kleine flashbacks, en je volgt eigenlijk vooral India Stoker en hoort daardoor al die kleine dingen die zij hoort. En het einde is echt geniaal!

Imdb: 7.4
Ik: 8
Staat op m'n do list...
I may not be your first, but to be your last would be perfect.....
pi_127492082
Sound Of Noise (2010)



quote:
A tone-deaf cop works to track down a group of guerilla percussionists whose anarchic public performances are terrorizing the city. -IMDB
Een zweedse film die ik per ongeluk heb gedownload. Bedoeling was om ' Sound Of My Voice'te downloaden, maar heb besloten om deze film toch maar een kans te geven.
geweldig als je van de kleinere films houd die soms afdwalen naar het surrealistische en metaforische.
De humor is goed, de stukjes waarin de muziek maken ( trommelen ) zijn super.. Zit geen saai moment in de film omdat het een vlotte film is.

9/10
Ze smelten de kazen!
  donderdag 6 juni 2013 @ 20:30:44 #16
182073 invine
blablabla etc.
pi_127493637
Bailout: The Age of Greed (2013) - IMDb



Begint als een aardige drama serie en is heel serieus te noemen tot ongeveer de helft van de film.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Op dat moment veranderd de film naar een soort slechte actiefilm, die wel vermakelijk was geweest als iemand als Jason Statham had vertolkt.. maar nu is het echt heel erg slecht.. en dan het einde......... manmanman.

imdb: 6/10
invine: 5.5/10, net aan voldoende, puur door het serieuze begin en wat prima geacteerd/gefilmd was.
Ik drink nooit meer! maar ook niet minder.
pi_127506915
...And Justice for All. (1979)

Must see law movie. Met Al Pacino als een ethische advocaat die geblackmailed word om de rechter (die aangeklaagd is voor verkrachting) te verdedigen, de rechter waar hij in het verleden al vaker onenigheid mee heeft gehad. Hele toepasselijke titel, ... and justice for all .. ofwel niet dus! Oja en echt uitstekende prestatie weer van Pacino. Leuk einde ook.

imdb: 7.3
ik¨8
Veni, vidi, vodka.
pi_127529360
quote:
0s.gif Op donderdag 6 juni 2013 19:57 schreef Stickertje het volgende:
Sound Of Noise (2010)

[ afbeelding ]

[..]

Een zweedse film die ik per ongeluk heb gedownload. Bedoeling was om ' Sound Of My Voice'te downloaden, maar heb besloten om deze film toch maar een kans te geven.
geweldig als je van de kleinere films houd die soms afdwalen naar het surrealistische en metaforische.
De humor is goed, de stukjes waarin de muziek maken ( trommelen ) zijn super.. Zit geen saai moment in de film omdat het een vlotte film is.

9/10
En door jou heb ik hem nu ook gezien. Goede film!

8.1/10
pi_127534451
Solyaris. 7/10.
Ik had hogere verwachtingen van deze film. Als je wilt beginnen met een Tarkovsky zou ik voor Stalker gaan (wat ik wel echt een topper vond). Ik zal deze niet zo snel terugkijken; De beredenatie ontbreekt nog, film moet denk ik nog even inzakken.
  Moderator vrijdag 7 juni 2013 @ 21:12:06 #20
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_127534831
Rebel without a cause



Toffe film altijd leuk om een film te zien die heel erg in de jeugdcultuur gesetteld is maar dan wat ouder. Dat is een stuk leuker dan dat ze zo'n tijdperk nadoen. Plus dat dit ook nog eens een goede film is, heb het idee dat ze vroeger zelfs in hollywood veel meer verhaal in een film wilden stoppen :)
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
  vrijdag 7 juni 2013 @ 22:19:21 #21
370431 drakin
vurig typje
pi_127538412
The Island (2005)


Geen idee wat voor film ik kon verwachten met deze, ik vond het een erg vermakelijke film. Een man die kennelijk als enige vragen stelde en dromen kreeg en waar iedereen in hetzelfde witte pakje rondloopt, eten afgesteld wordt aan wat je nodig hebt en je dag onder controle uitgestippeld voor je is.
Niemand herinnert zich wat er vooraf gebeurde voor je hier kwam in deze grote ondergrondse allesvoorzienende woonvorm en als je dan nog steeds denkt dat het gewoon een post-apocalyptische film is heb je het mis. Leuke verassing en niet moeilijk te volgen. Het eind was wel wat voorspelbaar.

I am David (2003)


Een jongen, David, wordt geholpen om te ontsnappen uit een concentratiekamp. Hij is voor zover hij kan herinneren altijd een gevangene daar geweest en kent de buitenwereld niet. Ik had het boek gelezen en vond soms de overgang van het ene verhaal/hoofdstuk in de film niet mooi gedaan, en ik had het idee dat er dingen misten die echt ook in de film thuishoorden.
Zijn herinneringen aan een jonge vrouw die kennelijk 10 jaar later nog steeds hetzelfde eruit ziet is ook wat "goedkoop/fout" verfilmd. Niet onaardig maar het boek heb je in dit geval meer aan.

Army of Darkness (1992)


Wat een heerlijke komische horrorfilm, tegelijk goed fout en slecht gemaakt, maar ook gewoon geweldig vol humor deze horror? film.

Een man vind een evil boek en hij komt in de 13e eeuw terecht, daar is het 1 en al toverspreuken nog meer evil boeken en heel veel zombieachtige personages, en ze zijn er ook zomaar ineens. Dan is het even vechten en hup naar de volgende scene, en o ja af en toe wordt er even ingezoomd op een vrouw die kennelijk heel knap is ofzo.

Caravan of courage, an Ewok adventure (1984)


Dit was heel verschrikkelijk om te zien, maar ja ik had nog niet genoeg gelachen bij Army of Darkness, ik herkende hier echter nog minder een verhaal in behalve dat er veel huppelende beertjes rondliepen die Ewoks schijnen te zijn, 2 kinderen en erg leuk gemaakte monsters.
Do not meddle in the affairs of dragons, for you are lickable and taste good with chocolat, caramel and whipped cream!
  vrijdag 7 juni 2013 @ 23:06:53 #22
52543 Timo20
RODA JC FOREVER!!
pi_127541604
The 4400 - Season 3
Nog beter dan de twee voorgaande seizoenen. Qua tempo weet dit seizoen niet van stoppen, pas in het laatste deel van de season finale neemt het iets gas terug.
Het is een sterke mix van spannende en mysterieuze afleveringen, zonder dat er echt slechte tussen zitten.
Door de toename van sterke cliffhangers is het ook weer erg verslavend.
Ben benieuwd naar het laatste seizoen!

IMDB Cijfer: 7,4/10
Mijn Cijfer: 8,2/10

[ Bericht 0% gewijzigd door Timo20 op 07-06-2013 23:15:08 ]
pi_127542509
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 juni 2013 22:19 schreef drakin het volgende:
The Island (2005)
[ afbeelding ]

Geen idee wat voor film ik kon verwachten met deze, ik vond het een erg vermakelijke film. Een man die kennelijk als enige vragen stelde en dromen kreeg en waar iedereen in hetzelfde witte pakje rondloopt, eten afgesteld wordt aan wat je nodig hebt en je dag onder controle uitgestippeld voor je is.
Niemand herinnert zich wat er vooraf gebeurde voor je hier kwam in deze grote ondergrondse allesvoorzienende woonvorm en als je dan nog steeds denkt dat het gewoon een post-apocalyptische film is heb je het mis. Leuke verassing en niet moeilijk te volgen. Het eind was wel wat voorspelbaar.

I am David (2003)
[ afbeelding ]

Een jongen, David, wordt geholpen om te ontsnappen uit een concentratiekamp. Hij is voor zover hij kan herinneren altijd een gevangene daar geweest en kent de buitenwereld niet. Ik had het boek gelezen en vond soms de overgang van het ene verhaal/hoofdstuk in de film niet mooi gedaan, en ik had het idee dat er dingen misten die echt ook in de film thuishoorden.
Zijn herinneringen aan een jonge vrouw die kennelijk 10 jaar later nog steeds hetzelfde eruit ziet is ook wat "goedkoop/fout" verfilmd. Niet onaardig maar het boek heb je in dit geval meer aan.

Army of Darkness (1992)
[ afbeelding ]

Wat een heerlijke komische horrorfilm, tegelijk goed fout en slecht gemaakt, maar ook gewoon geweldig vol humor deze horror? film.

Een man vind een evil boek en hij komt in de 13e eeuw terecht, daar is het 1 en al toverspreuken nog meer evil boeken en heel veel zombieachtige personages, en ze zijn er ook zomaar ineens. Dan is het even vechten en hup naar de volgende scene, en o ja af en toe wordt er even ingezoomd op een vrouw die kennelijk heel knap is ofzo.

Caravan of courage, an Ewok adventure (1984)
[ afbeelding ]

Dit was heel verschrikkelijk om te zien, maar ja ik had nog niet genoeg gelachen bij Army of Darkness, ik herkende hier echter nog minder een verhaal in behalve dat er veel huppelende beertjes rondliepen die Ewoks schijnen te zijn, 2 kinderen en erg leuk gemaakte monsters.
wat voor cijfer zou je I AM DAVID als film geven? wel een aanrader? of laten liggen als je hem niet kent?
  zaterdag 8 juni 2013 @ 00:15:17 #24
370431 drakin
vurig typje
pi_127544764
Ik geef voor het eerst een soort van recensie. Is het de bedoeling om cijfers erbij te geven hier?

[ Bericht 34% gewijzigd door drakin op 08-06-2013 00:28:27 ]
Do not meddle in the affairs of dragons, for you are lickable and taste good with chocolat, caramel and whipped cream!
  zaterdag 8 juni 2013 @ 01:01:01 #25
313219 vinnypassy
Everything is in our mind.
pi_127546291
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 juni 2013 00:15 schreef drakin het volgende:
Ik geef voor het eerst een soort van recensie. Is het de bedoeling om cijfers erbij te geven hier?
Wat jij wilt! Ieder doet het op zijn manier, maar het op zijn minst posten van de titel en een cijfer (of beoordeling in sterren) is wel redelijk gangbaar. ;)
pi_127546980
Bullitt (1968)



Een klassieker en waarschijnlijk bij velen al bekend: Bullitt. Steve McQueen speelt Frank Bullitt, politieagent in San Francisco. Bullitt wordt opgedragen om een man te beschermen die moet getuigen voor één of andere zaak. Dat gaat mis, en Bullitt raakt verzeilt in de bureaucratie en de wensen van zijn meerderen aan de ene kant en zijn wil om de dader te vinden aan de andere kant. Eén en ander culmineert in misschien wel de beste achtervolgingsscene ooit. Geen Fast en Furious achtige auto's die elke twee seconden terugschakelen, maar lange shots en echt op hoge snelheid rijden in Amerikaanse pony cars.

Het plot is flinterdun, maar de beelden zijn prachtig. Met wat goede wil kan je nog wat drama in het verhaal ontdekken (de vriendin van Bullitt heeft een bepaalde opvatting over zijn werk etc), maar dat vond ik wat cheesy en uiteindelijk was het daar de film ook niet voor. Wat opvalt zijn de rustige shots en het gebrek aan uitgebreide dialoog, in de mooie setting van Amerika eind jaren '60, inclusief genoemde auto's, kleding en Pan Am. Het verhaal is niet bijzonder, maar alles bij elkaar is het een prima film.

IMDB: 7.5
Ik: 8

Shake hands with the devil



Er zijn ondertussen verschillende films gemaakt over de genocide in Rwanda in 1994, waarvan Hotel Rwanda veruit de bekendste is. Shake hands with the devil is wellicht de onbekendste. Het is een verfilming van de gelijknamige autobiografie van Romeo Dallaire, destijds bevelhebber van de vredestroepen van de VN. De film begint vrij abrupt, enige voorkennis is vereist (gelukkig had ik die, ik heb het boek ook gelezen) en volgt gedurende de hele film Dallaire, die probeert op te treden als communicatie tussen de verschillende partijen in Rwanda en tegelijkertijd probeert de wereld en vooral de VN de ernst van de situatie duidelijk te maken. In beide slaagt hij uiteindelijk niet en meer kan hij niet doen door gebrek aan materieel, manschappen en mandaat.

Het gevolg is een film die vooral de machteloosheid van Dallaire laat zien, die uiteindelijk probeert er het beste van te maken en zoveel mogelijk Tutsi's (die door de andere groepering, de Hutu's, systematisch worden uitgemoord) probeert te redden. Omdat de film de hele grofweg 3 maanden van het conflict in beeld brengt, voelt het als geheel altijd gehaast aan. Door de focus op Dallaire krijg je verder ook relatief weinig mee van het geweld en het motief van de genocide (hoewel dat wel af en toe in beeld komt en zijdelings behandeld wordt). Als gevolg daarvan kon de film niet echt indruk op mij maken, terwijl het een periode laat zien in een land waar in 3 maanden bijna een miljoen mensen zijn omgebracht.

Desondanks voegt de film wel wat toe als je het boek ook hebt gelezen of gaat lezen, aangezien alles op locatie in Rwanda gefilmd is. Zonder voorkennis of verdere interesse in het conflict is het een minder geschikte film.

IMDB: 7.5
Ik: 7
pi_127547077
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 juni 2013 22:19 schreef drakin het volgende:
The Island (2005)
[ afbeelding ]

Geen idee wat voor film ik kon verwachten met deze, ik vond het een erg vermakelijke film. Een man die kennelijk als enige vragen stelde en dromen kreeg en waar iedereen in hetzelfde witte pakje rondloopt, eten afgesteld wordt aan wat je nodig hebt en je dag onder controle uitgestippeld voor je is.
Niemand herinnert zich wat er vooraf gebeurde voor je hier kwam in deze grote ondergrondse allesvoorzienende woonvorm en als je dan nog steeds denkt dat het gewoon een post-apocalyptische film is heb je het mis. Leuke verassing en niet moeilijk te volgen. Het eind was wel wat voorspelbaar.

I am David (2003)
[ afbeelding ]

Een jongen, David, wordt geholpen om te ontsnappen uit een concentratiekamp. Hij is voor zover hij kan herinneren altijd een gevangene daar geweest en kent de buitenwereld niet. Ik had het boek gelezen en vond soms de overgang van het ene verhaal/hoofdstuk in de film niet mooi gedaan, en ik had het idee dat er dingen misten die echt ook in de film thuishoorden.
Zijn herinneringen aan een jonge vrouw die kennelijk 10 jaar later nog steeds hetzelfde eruit ziet is ook wat "goedkoop/fout" verfilmd. Niet onaardig maar het boek heb je in dit geval meer aan.

Army of Darkness (1992)
[ afbeelding ]

Wat een heerlijke komische horrorfilm, tegelijk goed fout en slecht gemaakt, maar ook gewoon geweldig vol humor deze horror? film.

Een man vind een evil boek en hij komt in de 13e eeuw terecht, daar is het 1 en al toverspreuken nog meer evil boeken en heel veel zombieachtige personages, en ze zijn er ook zomaar ineens. Dan is het even vechten en hup naar de volgende scene, en o ja af en toe wordt er even ingezoomd op een vrouw die kennelijk heel knap is ofzo.

Caravan of courage, an Ewok adventure (1984)
[ afbeelding ]

Dit was heel verschrikkelijk om te zien, maar ja ik had nog niet genoeg gelachen bij Army of Darkness, ik herkende hier echter nog minder een verhaal in behalve dat er veel huppelende beertjes rondliepen die Ewoks schijnen te zijn, 2 kinderen en erg leuk gemaakte monsters.
Wist je dat Army of Darkness deel 3 uit de Evil Dead reeks is? :P
Alex Pastoor:
"Een uitslag is altijd terecht, of het nou verdiend is of onverdiend"
Martin Verkerk:
''Ik bepaal of ik win of verlies. Als ik goed speel dan win ik, als ik slecht speel dan is de kans dat ik verlies aanwezig.''
pi_127551786
DEAD MAN DOWN



Toffe thriller, het verhaal is miss niet heel bijzonder maar het is wel allemaal goed gedaan en het acteerwerk is ook erg sterk. Waardoor het een spannende en goeie is.
Zeker een aanrader om te zien. 8
pi_127552599
Verliefd op Ibiza (2013) - IMDb
Had zin in een luchtige huttemetuttefilm, en deze leek me daarvoor wel geschikt. Had me stiekem wel op het ergste voorbereid, want Johan Nijenhuis-films zijn natuurlijk verre van sterk, maar het viel me eigenlijk best mee. De film gaat over een stel Nederlandse vakantiegangers die naar Ibiza gaan en daar een beetje flirten, seksen, zonnen en drinken. Een soort Costa!, maar dan met iets oudere acteurs. Het verhaal heeft niets om het lijf, maar is vermakelijk, het acteerwerk varieert van best oke (Simone Kleinsma, Jan Kooijman) tot verschrikkelijk (Marly van der Velden, Kim Feenstra). Al met al zou ik 'm een 6.5 geven.
  Moderator zaterdag 8 juni 2013 @ 16:46:53 #30
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_127558126
Malcolm X



Mooie film over het leven van Malcolm X (een groot figuur uit de nation of islam), een film uit 1992 die waarschijnlijk als hij nu gemaakt zou zijn een hele andere toonzetting had gehad. Voor mij wel een heel stuk verduidelijking waarom er in de jaren 60 en 70 zoveel afro-amerikanen wegliepen met het moslim geloof, en nu nog trouwens. Een stuk begrijpelijker dan waarom zoveel afro-amerikanen uber christelijk zijn. Maar ook een film die filmisch leuk in elkaar zit en met zn bijna 3 en een half uur toch nog overeind blijft :)
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
  zaterdag 8 juni 2013 @ 16:53:28 #31
17283 Cheiron
Ho ho ho...
pi_127558292
quote:
2s.gif Op zaterdag 8 juni 2013 12:49 schreef shiNinG_staR het volgende:
Verliefd op Ibiza (2013) - IMDb
Had zin in een luchtige huttemetuttefilm, en deze leek me daarvoor wel geschikt. Had me stiekem wel op het ergste voorbereid, want Johan Nijenhuis-films zijn natuurlijk verre van sterk, maar het viel me eigenlijk best mee. De film gaat over een stel Nederlandse vakantiegangers die naar Ibiza gaan en daar een beetje flirten, seksen, zonnen en drinken. Een soort Costa!, maar dan met iets oudere acteurs. Het verhaal heeft niets om het lijf, maar is vermakelijk, het acteerwerk varieert van best oke (Simone Kleinsma, Jan Kooijman) tot verschrikkelijk (Marly van der Velden, Kim Feenstra). Al met al zou ik 'm een 6.5 geven.
[ afbeelding ]
Heeft Kim Feenstra hier in een grote rol (hetgeen ik wel verwacht nav de poster)? Want dat kind heeft een ontzettend irritante stem, en dat lijkt mij behoorlijk onplezierig kijken/luisteren. Of hebben ze daar iets op gevonden?
Too lazy to be an evil genius..
PSN ID: Cheironnl
pi_127559419
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 juni 2013 16:53 schreef Cheiron het volgende:

[..]

Heeft Kim Feenstra hier in een grote rol (hetgeen ik wel verwacht nav de poster)? Want dat kind heeft een ontzettend irritante stem, en dat lijkt mij behoorlijk onplezierig kijken/luisteren. Of hebben ze daar iets op gevonden?
Vriendin van een van de hoofdpersonen. Ja dus, je hoort haar veel -O-
Verder is de film wel oké
  zaterdag 8 juni 2013 @ 17:49:25 #33
104446 Dawnbreaker
Space Cowboy
pi_127559620
quote:
2s.gif Op zaterdag 8 juni 2013 12:49 schreef shiNinG_staR het volgende:
Verliefd op Ibiza (2013) - IMDb
Had zin in een luchtige huttemetuttefilm, en deze leek me daarvoor wel geschikt. Had me stiekem wel op het ergste voorbereid, want Johan Nijenhuis-films zijn natuurlijk verre van sterk, maar het viel me eigenlijk best mee. De film gaat over een stel Nederlandse vakantiegangers die naar Ibiza gaan en daar een beetje flirten, seksen, zonnen en drinken. Een soort Costa!, maar dan met iets oudere acteurs. Het verhaal heeft niets om het lijf, maar is vermakelijk, het acteerwerk varieert van best oke (Simone Kleinsma, Jan Kooijman) tot verschrikkelijk (Marly van der Velden, Kim Feenstra). Al met al zou ik 'm een 6.5 geven.
[ afbeelding ]
respect dat je zoiets kunt kijken, alleen al van die hoes en de titel moet ik een beetje overgeven.
<hr>
pi_127560203
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 juni 2013 17:39 schreef Azerdion het volgende:

[..]

Vriendin van een van de hoofdpersonen. Ja dus, je hoort haar veel -O-
Verder is de film wel oké
Het is vreselijk, ik heb het uitgekeken. En ik verdien een Oscar daarvoor. Kim Veenstra mijn god.
Leuk voor een irritatie avondje :7
NMNS: Taart Soury is geen probleem, die leg ik wel ergens vast in een keuken met wat rookgerei.
Muizen? Kleine harige opdonders met een kaas fixatie., en Lucie Ball die gillend op een tafel staat in een oudbollige tv serie. En een vaste PI is KUT !!!! NIET doen
  zaterdag 8 juni 2013 @ 22:12:16 #35
383398 Kyubey
Genesis 19:26
pi_127566432
Jumper (2008)

Verhaal: Op deze wereld zijn mensen die kunnen teleporteren. Hayden Christensen is daar een van, en hij maakt er goed gebruik van. Hij berooft banken om geld te krijgen, en reist de hele wereld rond. Wat hij niet weet is dat er bepaalde mensen op ''jumpers'' als hij jagen: vooral Samuel Jackson is er goed in. En hij wordt dan ook gauw achtervolgd.
Beoordeling: Ik vond het wel een leuk concept, een film over teleporteren. Het eerste wat ik zag was Hayden Christensen in een woestijn en ik vond het al meteen wat minder leuk. Gelukkig begon hij geen monoloog over zand, maar hij acteerde verder wel heel slecht. Ook de ~love-interest~ was niet bijster goed. De twee hoofdpersonen waren zo slecht dat zelfs de baas Samuel L Jackson de film niet kon redden. De cameo van Kristen Steward op het eind werd de film fataal.
Wel leuk waren Griffin de Engelsman, Rome (ik ben zelf net terug van een excursie naar Rome dus is het leuk om alles terug te zien) en... verder kan ik niets verzinnen. Al met al een tegenvaller.

Cijfer: 6/10
IMDB:5.9/10
Helemaal super.
  zaterdag 8 juni 2013 @ 23:20:39 #36
8369 speknek
Another day another slay
pi_127568909
Star Trek Into Darkness (2013) - IMDb

Vooropgesteld was ik altijd meer een Wars fan dan Trekkie, alhoewel ik van Trek ook alle TNG en Voyager en nog wat van de andere heb gevolgd. De reboot is dus behoorlijk up my alley.
Deze film gaat verder waar Star Trek 1 gebleven was, en is eigenlijk wel vergelijkbaar in kwaliteit. Het verhaal is misschien niet superintelligent, maar bevat een aantal toch wel intrigerende twists, heeft veel vaart en actie en de film ziet er prachtig uit. (over het 3D heb ik gemixte gevoelens, het voegt zeker wat toe aan de scifi, maar het is later erin gezet, wat het dan bij tijd en wijlen weer nepper maakt dan 3D normaal gesproken al is. Daarnaast maakt het sommige actiescènes ook onmogelijk om te volgen).

De film is een supertof avontuur met de juiste sfeer en bloeiende bromance tussen Kirk en Spock, maar er valt wel wat kritiek op te leveren. JJ Abrams filmt erg letterlijk en hangt hier de Michael Bay school aan van hakken met de botte bijl. Met name het gebruik van muziek stoorde me als erg cliché. De ruimteschietscène was bijvoorbeeld veel indrukwekkender geweest als deze in volledige stilte was afgespeeld in plaats van de standaard aanzwellende spannende muziek. Daarnaast had de grote vijand last van overacteren en was het einde veel te cheesy. Ook de fanservice naar de oude films mag wel eens ophouden, we zitten inmiddels al in de tweede film en het komt onleuk en geforceerd over.

Desalniettemin heb ik me zeer goed vermaakt en kan ik de film iedereen aanraden. Ik hoop wel dat de volgende films wat meer het Trek gevoel gaan terugbrengen. Nu Abrams ook Wars gaat doen zal hij moeten gaan differentiëren. Gelukkig biedt het einde daar wel aanknopingspunten voor.

8
They told me all of my cages were mental, so I got wasted like all my potential.
pi_127569186
quote:
2s.gif Op zaterdag 8 juni 2013 12:49 schreef shiNinG_staR het volgende:
Verliefd op Ibiza (2013) - IMDb
Had zin in een luchtige huttemetuttefilm, en deze leek me daarvoor wel geschikt. Had me stiekem wel op het ergste voorbereid, want Johan Nijenhuis-films zijn natuurlijk verre van sterk, maar het viel me eigenlijk best mee. De film gaat over een stel Nederlandse vakantiegangers die naar Ibiza gaan en daar een beetje flirten, seksen, zonnen en drinken. Een soort Costa!, maar dan met iets oudere acteurs. Het verhaal heeft niets om het lijf, maar is vermakelijk, het acteerwerk varieert van best oke (Simone Kleinsma, Jan Kooijman) tot verschrikkelijk (Marly van der Velden, Kim Feenstra). Al met al zou ik 'm een 6.5 geven.
[ afbeelding ]
hoe kan je die film een 6.5 geven, dat was dus echt de slechtste film die ik ooit gezien heb
een 1 geef ik hem, die film is gewoon pijn aan je ogen
pi_127571125
Rapture-Palooza (2013) - IMDb



Eigenlijk weinig over deze film gehoord, maar toch wel een vrij bekende cast met Anna Kendrick, John Francis Daley en Craig Robinson van The Office als hoofdrolspelers. Verder ook nog een hele hoop (semi)bekende comedy acteurs uit diverse tv-series die voorbij komen. Het plot is vrij simpel: De Bijbelse rapture heeft plaatsgevonden en alle brave Christenen zijn opgestegen richting hemel en de rest blijft achter op aarde waar ze diverse plagen over zich heen krijgen en waar de antichrist (Robinson) komt heersen en vanuit daar gaat het balletje rollen.

Met dit plot kan het verhaal diverse kanten uit, maar het is echt een comedy. Origineel en grappig verhaal, film doet verder een beetje lowbudget aan maar is erg vermakelijk. Veel leuke verwijzingen en beledigingen die over en weer vliegen. Verder niets heel bijzonders, maar kijkt lekker weg en dat is toch vaak het doel met dit soort films.

6.5 op IMDB, maar nog weinig votes. Zelfde cijfer voor mij.

[ Bericht 9% gewijzigd door Tim86 op 09-06-2013 15:56:25 ]
Alex Pastoor:
"Een uitslag is altijd terecht, of het nou verdiend is of onverdiend"
Martin Verkerk:
''Ik bepaal of ik win of verlies. Als ik goed speel dan win ik, als ik slecht speel dan is de kans dat ik verlies aanwezig.''
  zondag 9 juni 2013 @ 15:24:50 #39
23982 planethugo
Forza Roda!
pi_127582337
The Hangover 3

Na de kritiek op het 2de deel werd het roer omgegooid, maar wat er deze keer voor onnozel verhaaltje bedacht is gaat nergens over. Er is geen hangover, de mannen zuipen nieteens... En waar de eerste, en na het zien van dit misbaksel ook wel de 2de, genoeg geinige momenten had en een verhaal waar je in meeging is het hier een wanhopige poging om wat verhaaltjes uit deel 1 terug te halen en verder is het vooral een mislukte thriller met af en toe een grapje. En die grapjes bestaan vooral uit opmerkingen van Zach baardmans en Chow. Zach is soms nog wel grappig maar verder vooral een slap aftreksel van voorheen, terwijl Chow pijnlijk irritant geworden is. Net als deze hele film eigenlijk: een irritant slap aftreksel. Dan was het nog beter geweest om de heren opnieuw met een kater en geheugenverlies wakker te laten worden.

Ik kreeg hetzelfde idee als met de laatste Die Hard, puur gemaakt om de naam, maar niet om de inhoud.

4.0
pi_127584413
Star Trek Into Darkness

quote:
After the crew of the Enterprise find an unstoppable force of terror from within their own organization, Captain Kirk leads a manhunt to a war-zone world to capture a one man weapon of mass destruction
.


Persoonlijk ben ik groot fan van de film uit 2009, ik heb vroeger wel enkele afleveringen gekeken etc. Maar ik ben duidelijk geen 'trekkie'.

De film is aardig sterk maar schaamt zich er niet voor om alle Hollywood clichés te gebruiken. Verhaal is relatief simplistisch en voorspelbaar. Benedict Cumberbatch zet een goede rol neer als badguy en de rest van de film is ook goed verzorgd.

Helaas wat voorspelbaar, maar de film is een aardig spektakel en een goed begin van deze blockbuster zomer!
  zondag 9 juni 2013 @ 22:56:16 #41
395101 pokkerdepok
bla bla bla
pi_127602727
quote:
0s.gif Op zondag 9 juni 2013 15:24 schreef planethugo het volgende:
The Hangover 3
[ afbeelding ]
Na de kritiek op het 2de deel werd het roer omgegooid, maar wat er deze keer voor onnozel verhaaltje bedacht is gaat nergens over. Er is geen hangover, de mannen zuipen nieteens... En waar de eerste, en na het zien van dit misbaksel ook wel de 2de, genoeg geinige momenten had en een verhaal waar je in meeging is het hier een wanhopige poging om wat verhaaltjes uit deel 1 terug te halen en verder is het vooral een mislukte thriller met af en toe een grapje. En die grapjes bestaan vooral uit opmerkingen van Zach baardmans en Chow. Zach is soms nog wel grappig maar verder vooral een slap aftreksel van voorheen, terwijl Chow pijnlijk irritant geworden is. Net als deze hele film eigenlijk: een irritant slap aftreksel. Dan was het nog beter geweest om de heren opnieuw met een kater en geheugenverlies wakker te laten worden.

Ik kreeg hetzelfde idee als met de laatste Die Hard, puur gemaakt om de naam, maar niet om de inhoud.

4.0
ben iets positiever, geen onvoldoende van mij.
maar dat er geen sprake is van een hangover is wel echt een totale misser.
andere opzet dus, wel weer een zoektocht, paar leuke situaties en wendingen... niet slecht. maar geen waardige afsluiter, gaat er op geen enkele manier overheen.
ik vond deel twee eigenlijk leuker dan deel 1, trouwens. zal wel aan mij liggen.
pi_127609110
Apollo 13 (1995)

Hij stond al een tijdje op de watchlist maar nu dan toch eindelijk gezien. Wat een vette film zeg! Ondanks alle hollywood gezichten (Hanks, Paxton, Bacon, Harris) is deze film meer dan alleen maar cheap thrill en over dramatisering. Dit is echt, ik heb net op wikipedia lopen lezen, zo is het gegaan. Dit is bijna een perfecte verfilming van de gebeurtenissen van de Apollo 13 missie in 1970.

Special effects zijn ook echt goed, vooral de gewichtsloosheid is knap in beeld gebracht! en dat voor het jaar 1995! Must see!

IMdb: 7.5
Ik: 8
Veni, vidi, vodka.
pi_127658242
STARLET



Ontzettend mooie drama film!, Film over 2 mensen met beide een gemis in het leven, Het is vooral drama maar ook met een klein beetje feel-good wat een een hele mooie combo maakt. Ook de acteerprestaties zijn prima, heb me ontzttend met de film vermaakt!
aanrader!!
8
pi_127660075
Maniac

Elijah Wood als een psychopaat die vrouwen vermoordt en een stukje zelf bewaard. Prima rol van de hobbit, alhoewel het grootste deel vanuit 1st person view gemaakt is, dwz door de ogen van de killer. En dat werkt erg goed. Eindelijk nog een verrassend goede en originele horrorfilm. Creepy sfeer, goed geluid, mooi gefilmd en genoeg, maar gedoseerd, gore.

8.5

Scary Movie 5

Tja, de scary movie films waren nog altijd grappiger dan die talloze baggerproducties die de laatste jaren verschenen als Meet the Spartans, Superhero Movie etc. Een aantal scene's hebben nog wel een geslaagde grap maar 9 van de 10 dingen bestaan weer uit mensen die zich pijn doen. Hoe afgezaagd wil je het hebben? Veelal dus matig tot slechte grappen met hier en daar een uitschieter. En dat terwijl er toch wel geinige en bekende komedie acteurs in voorkomen. Ook een beetje raar als je na jaren een Scary Movie maakt en dus de keuze hebt uit ontelbare films en je dan de film Mama, wat zelf al een erg matige film is en bovendien ook niet echt een blockbuster, als leidraad pakt. Zonde want een goede parodie moet toch nog wel te maken zijn?

4.5
  dinsdag 11 juni 2013 @ 17:00:50 #45
15221 Falco
Afleidingsmanoeuvre
pi_127670301
Young Mr. Lincoln (1939) - IMDb
Na Spielbergs Lincoln ook maar eens andere film van deze president (geregisseerd door John Ford) meegepikt, dit keer met Henry Fonda in de hoofdrol. Ook hier wordt er een goeie en overtuigende vertolking neergezet. Zelfs fysiek komt het gewoon overeen, al mist Fonda nog wel die karakteristieke ringbaard . Heb wel het idee dat met Lincoln enorm gedweept wordt. Ook hier wordt ie als een wijze messias neergezet, die alle problemen op kan lossen. Ik houd er niet zo van als het zo mythisch gemaakt wordt, maar blijkbaar moet dat maar. Overigens wordt er een maar een paar jaar van het leven van de jonge Lincoln gevolgd, waarbij ie als advocaat twee broers bijstaat die beschuldigd van een moord. Je krijgt niets te zien van hoe hij uiteindelijk president wordt. Cijfer: 7

I tre volti della paura (1963) - IMDb
He geinig, ik snap nu waar het idee van Treehouse of Horror-episodes van The Simpsons gebaseerd is. Of heb je vaker horrorfilms uit deze tijd die de structuur van drie losse verhaaltjes met daarvoor een introductie van één van de hoofdrolspelers, in dit geval de enige echte Boris Karloff? Hoe dan ook, het is best sfeervol en mooi gefilmd. Wat een decors inclusief spetterend kleurenpalet en ohja, ook nog knappe dames boort regisseur Mario Bava aan! Met de klassieke horrorverhaaltjes zit het qua spanning ook prima in orde. Het eerste verhaal betreft telefoonterreur, het tweede is een vampierenverhaaltje en het derde leert de kijker dat het niet sjiek is om van overledenen kostbare sierraden te stelen. Kortom leuk om dit eens te zien. Cijfer: 7,5

Sang sattawat (2006) - IMDb
Het is de derde film, die ik van hem zie, maar regisseur Apichatpong Weerasethakul (ja ik heb de naam gekoppiepeest) blijft een bijzondere knakker. Met Sang Sattawat heeft ie een film afgeleverd die weer totaal niet te duiden is.Twee ziekenhuisverhalen worden achter elkaar verteld met wat elementen die overeenkomen. Het eerste speelt zich af op het Thaise platteland, het tweede in de stad. Wat Weerasethakul drmee wil bereiken weet ik niet, of is het echt zo banaal als het laten zien van de verschillen tussen deze twee werelden, maar ook overeenkomsten?

Hoe dan ook, door een film als deze kun je als kijker helemaal geobsedeerd, haast gehypnotiseerd er naar kijken. Tenminste, dat stel ik me dan voor dat dat ook één van de beoogde effecten is van deze film. Ikzelf raakte niet onder de indruk helaas, al zit er nog genoeg mooifilmerij tussen (een vette trage ziekenhuisscene of een monnik die bij de tandarts op de consult gaat bijvoorbeeld), dat mij dan nog enigszins wist te verbazen. Cijfer: 6,5
<a href="https://www.youtube.com/watch?v=yIl_jGh-LWE" target="_blank" rel="nofollow">Afleidingsmanoeuvre</a>
  dinsdag 11 juni 2013 @ 17:18:30 #46
59896 Asskicker14
Suk a dog dik
pi_127670892
V/H/S 2

9 uit 10

Only God Forgives

9 uit 10
Is God willing to prevent evil, but not able? Then he is not omnipotent.
Is he able, but not willing? Then he is malevolent.
Is he both able and willing? Then whence cometh evil?
Is he neither able nor willing? Then why call him God?
pi_127700580
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 juni 2013 12:18 schreef casper019 het volgende:
STARLET

[ afbeelding ]

Ontzettend mooie drama film!, Film over 2 mensen met beide een gemis in het leven, Het is vooral drama maar ook met een klein beetje feel-good wat een een hele mooie combo maakt. Ook de acteerprestaties zijn prima, heb me ontzttend met de film vermaakt!
aanrader!!
8
Ik heb hem ook gezien. Heerlijke film om lekker rustig voor te gaan zitten en te genieten. Helemaal mee eens, 8/10
pi_127705710
Última Parada 174



Keiharde film.

[ Bericht 49% gewijzigd door Coos op 12-06-2013 14:19:38 ]
pi_127706750
Is het tegenwoordig een sport om de recensie zo kort mogelijk te maken, of alleen een cijfer te geven? Je hoef er geen verhaal van 3 kantjes van te maken maar een beetje motivatie voor je cijfer of beschrijving van de film is toch niet teveel gevraagd?
  woensdag 12 juni 2013 @ 16:03:04 #50
69957 Lonewolf2003
Cool. Cool, cool, cool
pi_127710926
Billy Liar (1963) - IMDb
Billy is een jongeman met een erg rijke fantasie, die hij gebruikt om te ontsnappen aan zijn doorsnee bestaan. Hierom vertelt hij vaak sterke verhalen aan andere en neemt hij het niet zo nou met de waarheid. Hij probeert door te liegen ook de gevolgen van zijn acties voor zich uit te schuiven; maar zoals iedereen weet stapelen zulke kleine leugentjes zich alleen maar op tot de bom een keer barst. Zo is hij tegelijkertijd verloofd met twee verschillende vrouwen, dat kan natuurlijk niet lang goed gaan.
Billy's fantasieën zijn zeer goed geïncorporeerd in de film door over te schakelen naar het vertonen van zijn fantasieën zonder verdere stijlbreuk.
Dat de kijker Billy zijn wangedrag kan vergeven komt ook door de zeer speelse en charmante manier waarop Tom Courtenay hem neerzet. Hij maakt van Billy een vrije geest in een verder doodse omgeving.
De echte geschikte vriendin voor hem blijkt eigenlijk de avontuurlijke Liz (de lieftallige Julie Christie) te zijn. (Dus niet één van zijn twee verlovingen). Niet alleen is zij de enige die hem begrijpt en tot de orde kan roepen, maar ook omdat ze een doener is terwijl Billy een dromer is. Waar hij droomt van het ontsnappen naar de grote stad, pakt zij gewoon echt de eerste volgende trein naar Londen. Hierdoor komt ook uiteindelijk de ware tragedie van Billy aan het licht; hij blijkt bovenal iemand te zijn die ontsnapt naar zijn fantasie omdat hij te bang is om het leven bij de lurven te pakken.
cijfer: 7.8
  woensdag 12 juni 2013 @ 16:12:11 #51
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_127711291
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 juni 2013 17:18 schreef Asskicker14 het volgende:
V/H/S 2
[ afbeelding ]
9 uit 10

Only God Forgives
[ afbeelding ]
9 uit 10
Bedankt voor deze uitgebreide recensies. Nu weten we allemaal ook waar deze films over gaan. ;)
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_127711647
quote:
11s.gif Op woensdag 12 juni 2013 16:12 schreef golfer het volgende:

[..]

Bedankt voor deze uitgebreide recensies. Nu weten we allemaal ook waar deze films over gaan. ;)
IMDB link staat erbij. Waarom het wiel opnieuw uitvinden :P

Ohnee in dit geval niet. Maar IMDB link + cijfer vind ik vaak wel genoeg om te overwegen een film te kijken.
pi_127712401
quote:
0s.gif Op woensdag 12 juni 2013 16:21 schreef JDx het volgende:

[..]

IMDB link staat erbij. Waarom het wiel opnieuw uitvinden :P

Ohnee in dit geval niet. Maar IMDB link + cijfer vind ik vaak wel genoeg om te overwegen een film te kijken.
Niet iedereen vindt dat. :)
All you know about me is what I've sold you, dumb fuck
  Moderator woensdag 12 juni 2013 @ 16:46:31 #54
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_127712572
quote:
1s.gif Op zaterdag 8 juni 2013 23:20 schreef speknek het volgende:
Star Trek Into Darkness (2013) - IMDb

Vooropgesteld was ik altijd meer een Wars fan dan Trekkie, alhoewel ik van Trek ook alle TNG en Voyager en nog wat van de andere heb gevolgd. De reboot is dus behoorlijk up my alley.
Deze film gaat verder waar Star Trek 1 gebleven was, en is eigenlijk wel vergelijkbaar in kwaliteit. Het verhaal is misschien niet superintelligent, maar bevat een aantal toch wel intrigerende twists, heeft veel vaart en actie en de film ziet er prachtig uit. (over het 3D heb ik gemixte gevoelens, het voegt zeker wat toe aan de scifi, maar het is later erin gezet, wat het dan bij tijd en wijlen weer nepper maakt dan 3D normaal gesproken al is. Daarnaast maakt het sommige actiescènes ook onmogelijk om te volgen).

De film is een supertof avontuur met de juiste sfeer en bloeiende bromance tussen Kirk en Spock, maar er valt wel wat kritiek op te leveren. JJ Abrams filmt erg letterlijk en hangt hier de Michael Bay school aan van hakken met de botte bijl. Met name het gebruik van muziek stoorde me als erg cliché. De ruimteschietscène was bijvoorbeeld veel indrukwekkender geweest als deze in volledige stilte was afgespeeld in plaats van de standaard aanzwellende spannende muziek. Daarnaast had de grote vijand last van overacteren en was het einde veel te cheesy. Ook de fanservice naar de oude films mag wel eens ophouden, we zitten inmiddels al in de tweede film en het komt onleuk en geforceerd over.

Desalniettemin heb ik me zeer goed vermaakt en kan ik de film iedereen aanraden. Ik hoop wel dat de volgende films wat meer het Trek gevoel gaan terugbrengen. Nu Abrams ook Wars gaat doen zal hij moeten gaan differentiëren. Gelukkig biedt het einde daar wel aanknopingspunten voor.

8
Ik ben toch benieuwd, ik vind het jammer dat ze de tijdlijn verknooit hebben maa rik wil deze nog zeker wel kijken.
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
pi_127714090
EFTER BRYLLUPET



Ik heb de laatste tijd meerdere sterke film vanS. Bier gekeken, dus vol verwachting zette ik deze film en ook omdat 1 van mn favoeriete acteurs: Mads Mikkelsen erin speelde had ik veel verwachtingen.
Aan het camera werk en de styl van de film herken je direct dat het om een S. bier film gaat, de film is in dezelfde styl als een paar andere films van haar; het is alsof je naast de personen in de film loopt/meeleeft.
Het acteerwerk van de film is erg sterk..

Alleen de film zelf en het verhaal wist me totaal niet te pakken, ik kon totaal niet meeleven en vond het daardoor ook een langdurige zit en een tegenvaller... (en dan zulke hoge cijfers overal? Ik snap het niet)
dus een 5+ (vanwege het sterke acteerwerk anders had ik een 4 gegeven)
pi_127714145
quote:
0s.gif Op woensdag 12 juni 2013 14:11 schreef Coos het volgende:
Última Parada 174

[ afbeelding ]

Keiharde film.
kan je er miss wat meer over vertellen? lijkt me goeie film twijfel om em ook te kkijken
pi_127718632
quote:
0s.gif Op woensdag 12 juni 2013 17:24 schreef casper019 het volgende:

[..]

kan je er miss wat meer over vertellen? lijkt me goeie film twijfel om em ook te kkijken
Beetje dubbelop allemaal als je weet dat als je Ultima Parada door Google haalt je alle info hebt.
Wat ik goed vind en mijn oordeel over een film hoeft een ander totaal niet goed te vinden en andersom.

Wat een paar posten terug al geschreven stond:

quote:
0s.gif Op woensdag 12 juni 2013 16:21 schreef JDx het volgende:

[..]

IMDB link staat erbij. Waarom het wiel opnieuw uitvinden :P

Ohnee in dit geval niet. Maar IMDB link + cijfer vind ik vaak wel genoeg om te overwegen een film te kijken.
  woensdag 12 juni 2013 @ 19:06:35 #58
61646 Copycat
I am a trigger hippie
pi_127718892
quote:
0s.gif Op woensdag 12 juni 2013 14:11 schreef Coos het volgende:
Última Parada 174

[ afbeelding ]

Keiharde film.
Ik heb de real life documentaire een tijdje terug gezien. Heel beklemmend. Ônibus 174 (2002) - IMDb

Ben benieuwd naar deze filmversie.
Curiosity cultured the cat
Hoge dames vangen veel wind
Whadda ya hear! Whadda ya say!
What is any ocean but a multitude of drops?
  woensdag 12 juni 2013 @ 23:17:38 #59
52543 Timo20
RODA JC FOREVER!!
pi_127732360
The 4400 - Season 4
Het laatste seizoen van deze sci-fi serie is ook meteen het beste van allemaal.
Het einde dreigt voor de "normale mensen" en Jordan Collier lijkt met zijn cult de strijd te gaan winnen. De sfeer wordt donkerder en meer gespannen. Waar zal het massaal uitdelen van promicin uiteindelijk tot gevolg hebben?
De kwaliteit van dit seizoen vond ik ver boven de anderen uitsteken. De verhalen zijn beter en ook al is het dan een sci-fi serie, het stipt wel punten aan over onze hedendaagse maatschappij aan en houdt je een spiegel voor. Waar zijn we met z`n allen mee bezig, hoe gaan we met "anderen" om en is dat eigenlijk wel normaal?
Met een geweldig laatste shot komt een einde aan sterke show, die wel even op gang moet komen maar zeker de moeite waard is om een kans te geven.

IMDB Cijfer: 7,4/10
Mijn Cijfer: 8,5/10

New York Stories
Drie van de bekendste regisseurs van de afgelopen decennia (Martin Scorsese, Francis Ford Coppola en Woody Allen) maken 3 aparte verhalen die allemaal 1 ding gemeen hebben: The Big Apple
Ze zijn alle 3 zo verschillend en tonen daarmee aan hoe afwisselend het leven in New York is. Niet alle 3 zijn ze even interessant. Scorsese`s deel is film-technisch gezien het beste van de drie, die van Woody Allen de meest toegankelijke en vermakelijke.
De verhalen zijn eigenlijk niet zo interessant, het feit dat Allen`s deel vermakelijk is zorgt ervoor dat het cijfer voor het geheel nog net voldoende is.
Als je een goede/betere film over het leven in New York wilt zien, kun je beter New York, I love You kijken...

IMDB Cijfer: 6,2/10
Mijn Cijfer: 6,0/10
pi_127734362
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 juni 2013 13:11 schreef planethugo het volgende:
Maniac
[ afbeelding ]
Elijah Wood als een psychopaat die vrouwen vermoordt en een stukje zelf bewaard. Prima rol van de hobbit, alhoewel het grootste deel vanuit 1st person view gemaakt is, dwz door de ogen van de killer. En dat werkt erg goed. Eindelijk nog een verrassend goede en originele horrorfilm. Creepy sfeer, goed geluid, mooi gefilmd en genoeg, maar gedoseerd, gore.

8.5

Scary Movie 5
[ afbeelding ]
Tja, de scary movie films waren nog altijd grappiger dan die talloze baggerproducties die de laatste jaren verschenen als Meet the Spartans, Superhero Movie etc. Een aantal scene's hebben nog wel een geslaagde grap maar 9 van de 10 dingen bestaan weer uit mensen die zich pijn doen. Hoe afgezaagd wil je het hebben? Veelal dus matig tot slechte grappen met hier en daar een uitschieter. En dat terwijl er toch wel geinige en bekende komedie acteurs in voorkomen. Ook een beetje raar als je na jaren een Scary Movie maakt en dus de keuze hebt uit ontelbare films en je dan de film Mama, wat zelf al een erg matige film is en bovendien ook niet echt een blockbuster, als leidraad pakt. Zonde want een goede parodie moet toch nog wel te maken zijn?

4.5
Draait 'maniac' alleen om de moorden of.. is het iets als side effects? Dus dat het motief ook bekend wordt etc..?
pi_127740234
quote:
1s.gif Op woensdag 12 juni 2013 23:48 schreef -Spaghetti- het volgende:

[..]

Draait 'maniac' alleen om de moorden of.. is het iets als side effects? Dus dat het motief ook bekend wordt etc..?
het wordt verteld vanuit het oogpunt van de moordenaar dus het motief wordt zeker bekend. Niet te vergelijken met side effects :) ook geen slasher ofzo. Best apart filmpje, maar zeker aan te raden
pi_127741186
The Place Beyond the Pines (2012) - IMDb

Nou, dat was een tegevaller zeg, veel van verwacht, m'n vriendin is nogal fan van Gosling (dat viel dus ook tegen voor haar :') haha). Elke depressieve film wordt tegenwoordig als goed beschouwd volgens mij.

5.
pi_127757970
DECEPTION



http://www.moviemeter.nl/film/90932/info/filtered/

Sja kon me ook niet echt boeien niet eens afgekeken trouwens, special effects met paint erin geplakt.
Lange scenes zonder actie, achtervolging werd met veel camera's afgewisseld werd het nog al rommelig door wel goede kwali dat dan wel weer.

Ook beetje standaard, man ontmoet vrouw van verloren man, wat volgt denk ik op een happy samen eind.

[ Bericht 1% gewijzigd door Mike op 13-06-2013 21:13:46 ]
Ik zwaai naar dieren.
pi_127765221
THE CALL



http://www.moviemeter.nl/film/91081

Kijk ze maken toch nog leuke films _O_ beetje aardappel anders met vooral op het eind een leuk sausje, dacht even weer zoon standaard einde maar deze is wel leuk.

Ja lekker beetje slachten goede spanning, loopt aardig door, prima ^O^

[ Bericht 1% gewijzigd door Mike op 13-06-2013 21:13:28 ]
Ik zwaai naar dieren.
  donderdag 13 juni 2013 @ 22:11:17 #65
52543 Timo20
RODA JC FOREVER!!
pi_127769019
New Kids Nitro
Tweede speelfilm over de paupers uit Maaskantje.
Deze ging dus echt helemaal nergens over . Het was best vermakelijk maar het verhaal, voor zover daar al sprake van is, is nog belachelijker dan dat van de eerste film.
Soms gaat het echt te ver en is het eerder flauw dan grappig.
Het is wat dat betreft maar goed dat de mannen het hier bij laten want het niveau daalt zo wel heel snel.

IMDB Cijfer: 6,0/10
Mijn Cijfer: 5,5/10
pi_127770172
quote:
0s.gif Op donderdag 13 juni 2013 22:11 schreef Timo20 het volgende:
New Kids Nitro
Tweede speelfilm over de paupers uit Maaskantje.
Deze ging dus echt helemaal nergens over . Het was best vermakelijk maar het verhaal, voor zover daar al sprake van is, is nog belachelijker dan dat van de eerste film.
Soms gaat het echt te ver en is het eerder flauw dan grappig.
Het is wat dat betreft maar goed dat de mannen het hier bij laten want het niveau daalt zo wel heel snel.

IMDB Cijfer: 6,0/10
Mijn Cijfer: 5,5/10
Wat dacht jij dan? Laat ik eens een serieuze film kijken?
Ik zwaai naar dieren.
  donderdag 13 juni 2013 @ 22:35:39 #67
52543 Timo20
RODA JC FOREVER!!
pi_127770372
quote:
0s.gif Op donderdag 13 juni 2013 22:31 schreef Geerd het volgende:

[..]

Wat dacht jij dan? Laat ik eens een serieuze film kijken?
Precies! af en toe een serieuze film kan geen kwaad :P
pi_127770593
quote:
0s.gif Op donderdag 13 juni 2013 22:35 schreef Timo20 het volgende:

[..]

Precies! af en toe een serieuze film kan geen kwaad :P
;)
Ik zwaai naar dieren.
  Moderator donderdag 13 juni 2013 @ 22:41:08 #69
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_127770688
This is england.



Best aangrijpende film over hoe een 12 jarige meegezogen wordt met een groepje skinheads. Tegen de achtergrond van de tatcher periode in engeland.
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
pi_127770743
quote:
2s.gif Op donderdag 13 juni 2013 22:41 schreef Bosbeetle het volgende:
This is england.

[ afbeelding ]

Best aangrijpende film over hoe een 12 jarige meegezogen wordt met een groepje skinheads. Tegen de achtergrond van de tatcher periode in engeland.
Goede film _O_
pi_127771238
quote:
2s.gif Op donderdag 13 juni 2013 22:41 schreef Bosbeetle het volgende:
This is england.

[ afbeelding ]

Best aangrijpende film over hoe een 12 jarige meegezogen wordt met een groepje skinheads. Tegen de achtergrond van de tatcher periode in engeland.
Klinkt goed ga even zoeken ^O^
Ik zwaai naar dieren.
  donderdag 13 juni 2013 @ 22:51:25 #72
52543 Timo20
RODA JC FOREVER!!
pi_127771279
quote:
0s.gif Op donderdag 13 juni 2013 22:39 schreef Geerd het volgende:

[..]

;)
:+
pi_127772999
LAST stoP 174



Indrukwekkende film over het leven van straatjongeren in Rio de Janeiro, wat behoorlijk reeel in beeld is gebracht. De film deed me een beetje denken aan city of god, hoewel hij niet zo sterk was als die film is het alsnog een hele sterke film.
Het acteer werk is zeer sterk, aanrader 7.5
pi_127773730
On the watchlist , thanks voor de tip casper019
Veni, vidi, vodka.
  vrijdag 14 juni 2013 @ 00:05:12 #75
69957 Lonewolf2003
Cool. Cool, cool, cool
pi_127775018
I tre volti della paura (1963) - IMDb
Deze horror bestaat uit drie verhalen.
Het eerste is een aardig filmpje over een vrouw die bedreigd wordt via de telefoon
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Het tweede is een matig filmpje over een vampier (hier Wurdulak genoemd) in de 18e eeuw. Het beste hieraan is Boris Karloff als de oude vader/wurdulak. Jammer genoeg duurt dit minste deel ook het langst.
Het laatste en beste deel is een verhaal over een zuster, die achterna wordt gezeten door de geest van een overleden oud vrouwtje na het stelen van haar ring.
Al met al was in het zijn geheel goed te doen voor een avondje, ook dankzij de altijd stijlvolle regie van Bava..
cijfer: 6.8
pi_127778196
quote:
2s.gif Op donderdag 13 juni 2013 22:41 schreef Bosbeetle het volgende:
This is england.

[ afbeelding ]

Best aangrijpende film over hoe een 12 jarige meegezogen wordt met een groepje skinheads. Tegen de achtergrond van de tatcher periode in engeland.
De tv serie is ook wel tof :)
Alex Pastoor:
"Een uitslag is altijd terecht, of het nou verdiend is of onverdiend"
Martin Verkerk:
''Ik bepaal of ik win of verlies. Als ik goed speel dan win ik, als ik slecht speel dan is de kans dat ik verlies aanwezig.''
  Moderator vrijdag 14 juni 2013 @ 09:09:20 #77
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_127779682
quote:
1s.gif Op vrijdag 14 juni 2013 06:54 schreef Tim86 het volgende:

[..]

De tv serie is ook wel tof :)
Zal ik eens checken
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
  vrijdag 14 juni 2013 @ 15:51:46 #78
15221 Falco
Afleidingsmanoeuvre
pi_127793304
Little Caesar (1931) - IMDb



Mên, wat is die Edward G. Robinson een baas :7. Little Caesar was zijn grote doorbraak als acteur en het is helder dat ie geknipt is voor zo'n gangsterrol. Hij zet zijn rol over-the-top blaaskaak, die het zowaar schopt tot leider van een gang, heel tof neer. Little Caesar verloopt lekker vlot en het is allemaal wel voorspelbaar hoe alles verloopt, maar deert niet. Leuk gangsterfilmpje uit de jaren '30 :Y. Cijfer: 7

The Women (1939) - IMDb
Ai, potdikkie, dit is echt een nare film. De cast bestaat geheel uit vrouwen, op zich niet verkeerd he, maar wel als het hysterische, strontvervelende types zijn. De film draait om Norma Shearer, wiens man van haar wil scheiden. Het wordt heel dramatisch allemaal met allerlei vrouwen die zich drmee bemoeien. Enige lichtpuntje is een kunstzinnig modieus tussenstukje, geschoten in vette Technicolor-kleuren. Regisseur George Cukor vond achteraf dit niet zo geslaagd en wou het zelfs uit de film halen. Wat een idioot! Cijfer: 4,5

Zero Dark Thirty (2012) - IMDb
War on Terror is blijkbaar een onderwerp dat Kathryn Bigelow interesseert. Na The Hurt Locker (wat een superspannende film is over een dude die bommen ontmantelt in Irak) heeft ze met Zero Dark Thirty een nogal ambitieus project te pakken: de lange weg naar de actie die leidde tot Osama's dood. Jessica Chastain trekt de kar als CIA Officer. Ik vond haar niet echt overtuigend bezig, zelfs op sommige momenten overdreven karikaturaal. Dat was een redelijk groot minpunt.

Desalniettemin blijft het een best boeiende film. In tegenstelling tot The Hurt Locker, wat ik een nogal 'kleine', beklemmende film over één onderwerp, is dit nogal groots maar behapbaar aangepakt. Verschillende belangrijke gebeurtenissen tijdens de War on Terror komen langs, ook krijg je te zien hoe dat waterboarding nou werkt. Amerika komt er niet al te best af, ondanks de toffe en knap uitgevoerde operatie op het eind van de film. Het wordt dus nooit saai, al moet je vooraf wel enige interesse in dit soort onderwerpen hebben denk ik. Cijfer: 7,5
<a href="https://www.youtube.com/watch?v=yIl_jGh-LWE" target="_blank" rel="nofollow">Afleidingsmanoeuvre</a>
pi_127814271
Akira 6/10

De laatste keer dat ik mij zo kut voelde na een voel was volgens mij bij Requiem for a dream. In deze film is de boel qua opbouw ontzettend vermoeiend en eigenlijk had ik bijna na een kwartier zin om de boel maar te stoppen. Gelukkig kwam het uiteindelijk op gang met een tal van mooie ideeen die langsschoten. Ik denk dat wanneer dit ooit een live-action film gaat worden met de juiste schrijvers en regisseur dit best wel een van de beste films van de het decennium zou kunnen worden omdat het best een boel goede concepten heeft.
Helaas is dat in deze tekenfilm wat houtje touwtje werk, maar de soundtrack is wel geweldig.De gruwelijke doden en post apocalyptische wereld blijven goed hangen in een wereld vol misdaad.
  Redactie Games zaterdag 15 juni 2013 @ 00:29:06 #80
206706 crew  Racerblade
pi_127815004
The Man from Earth (2007)

Lange tijd geleden dat ik een film heb gezien waarbij ik aan het einde nog steeds denk 'wauw, dit is een origineel plot'. Omdat dat nauwelijks voorkomt is het erg jammer dat de uitwerking hier en daar wat steekjes laat vallen. Het acteerwerk is niet om over naar huis te schrijven, de dialogen zijn wat raar hier en daar en de afwerking had simpelweg beter gekund. Ondanks dat blijft de film interessant van begin tot eind.

8/10
  zaterdag 15 juni 2013 @ 14:21:47 #81
286575 Roces18
Chef de party
pi_127824829
World War Z


Er zijn zat zombiefilms die het voornamelijk met een klein budget moeten doen maar dit maal hebben ze er genoeg geld tegen aan gegooid. (Een 200 miljoen dollar). Dit maal is het de beurt aan Brad om de wereld te redden met zijn mislukte coupe. Als ex investigator voor de united nations is hij huisman en verzorgt hij zijn familie. Tijdens het droppen van zijn vrouw en kids komen de eerste zombies te voor schijn en wordt het rennen voor zijn leven. Een inleiding van een magere twee minuten zorgt niet voor genoeg connectie op persoonlijk vlak met de karakters, en vanaf dat moment kon het me al weinig schelen wat er met deze Tarzan ging gebeuren. De united nations vinden hem zo belangrijk dat ze hem nodig hebben om de zombies te stoppen en droppen zijn familie op een van de commando schepen. (Zombies kunnen immers niet zwemmen). En dan is het tijd om de wereld te redden want anders wordt zijn familie weer terug gezet bij de zombies. We komen er echter nooit achter waarom Brad zo'n goede investigator was, want hij komt niet al te snugger over.

Geen slome zombies dit maal, maar snelle happerige braindeads die op geluid afkomen. Maar als het er op aankomt, gebeurt alle actie en gore net buiten het scherm. Een grote teleurstelling dat alleen maar zo gedaan is zodat het nog een beetje geschikt kan zijn voor families.

Ondertussen wordt er geclaimed dat er 550 miljoen dollar nodig is om quitte te draaien en na het falen van John Carter vorig jaar is dit de volgende die zal floppen. Koppen zullen dus rollen. En hou eens op met die neppe 3D shit. En ook al kom ik redelijk negatief over in deze recensie, er zitten wel enkele goede punten in. Maar ik zou er sowieso niet voor naar de bioscoop gaan tenzij je een abonnement hebt.
melksommelier en vertrouwenspersoon fok
pi_127825169
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 juni 2013 14:21 schreef Roces18 het volgende:
World War Z
[ afbeelding ]

Er zijn zat zombiefilms die het voornamelijk met een klein budget moeten doen maar dit maal hebben ze er genoeg geld tegen aan gegooid. (Een 200 miljoen dollar). Dit maal is het de beurt aan Brad om de wereld te redden met zijn mislukte coupe. Als ex investigator voor de united nations is hij huisman en verzorgt hij zijn familie. Tijdens het droppen van zijn vrouw en kids komen de eerste zombies te voor schijn en wordt het rennen voor zijn leven. Een inleiding van een magere twee minuten zorgt niet voor genoeg connectie op persoonlijk vlak met de karakters, en vanaf dat moment kon het me al weinig schelen wat er met deze Tarzan ging gebeuren. De united nations vinden hem zo belangrijk dat ze hem nodig hebben om de zombies te stoppen en droppen zijn familie op een van de commando schepen. (Zombies kunnen immers niet zwemmen). En dan is het tijd om de wereld te redden want anders wordt zijn familie weer terug gezet bij de zombies. We komen er echter nooit achter waarom Brad zo'n goede investigator was, want hij komt niet al te snugger over.

Geen slome zombies dit maal, maar snelle happerige braindeads die op geluid afkomen. Maar als het er op aankomt, gebeurt alle actie en gore net buiten het scherm. Een grote teleurstelling dat alleen maar zo gedaan is zodat het nog een beetje geschikt kan zijn voor families.

Ondertussen wordt er geclaimed dat er 550 miljoen dollar nodig is om quitte te draaien en na het falen van John Carter vorig jaar is dit de volgende die zal floppen. Koppen zullen dus rollen. En hou eens op met die neppe 3D shit. En ook al kom ik redelijk negatief over in deze recensie, er zitten wel enkele goede punten in. Maar ik zou er sowieso niet voor naar de bioscoop gaan tenzij je een abonnement hebt.
Wist niet dat hij al uit was :o

Jouw review somt een beetje op waar ik vooraf bang voor was bij deze film..zonde hoor. Het plaatje bij je post was voor mij ook het moment in de trailer waarbij mijn gezicht op stand " :') " ging. Zo'n tof boek en dan maken ze er compleet iets anders van..
Alex Pastoor:
"Een uitslag is altijd terecht, of het nou verdiend is of onverdiend"
Martin Verkerk:
''Ik bepaal of ik win of verlies. Als ik goed speel dan win ik, als ik slecht speel dan is de kans dat ik verlies aanwezig.''
pi_127826093
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 juni 2013 14:21 schreef Roces18 het volgende:
World War Z
[ afbeelding ]

Er zijn zat zombiefilms die het voornamelijk met een klein budget moeten doen maar dit maal hebben ze er genoeg geld tegen aan gegooid. (Een 200 miljoen dollar). Dit maal is het de beurt aan Brad om de wereld te redden met zijn mislukte coupe. Als ex investigator voor de united nations is hij huisman en verzorgt hij zijn familie. Tijdens het droppen van zijn vrouw en kids komen de eerste zombies te voor schijn en wordt het rennen voor zijn leven. Een inleiding van een magere twee minuten zorgt niet voor genoeg connectie op persoonlijk vlak met de karakters, en vanaf dat moment kon het me al weinig schelen wat er met deze Tarzan ging gebeuren. De united nations vinden hem zo belangrijk dat ze hem nodig hebben om de zombies te stoppen en droppen zijn familie op een van de commando schepen. (Zombies kunnen immers niet zwemmen). En dan is het tijd om de wereld te redden want anders wordt zijn familie weer terug gezet bij de zombies. We komen er echter nooit achter waarom Brad zo'n goede investigator was, want hij komt niet al te snugger over.

Geen slome zombies dit maal, maar snelle happerige braindeads die op geluid afkomen. Maar als het er op aankomt, gebeurt alle actie en gore net buiten het scherm. Een grote teleurstelling dat alleen maar zo gedaan is zodat het nog een beetje geschikt kan zijn voor families.

Ondertussen wordt er geclaimed dat er 550 miljoen dollar nodig is om quitte te draaien en na het falen van John Carter vorig jaar is dit de volgende die zal floppen. Koppen zullen dus rollen. En hou eens op met die neppe 3D shit. En ook al kom ik redelijk negatief over in deze recensie, er zitten wel enkele goede punten in. Maar ik zou er sowieso niet voor naar de bioscoop gaan tenzij je een abonnement hebt.
Hier was ik al bang voor -O-
What is my problem with man, you ask? No. I ask you, what was man's problem with me?
pi_127828122
quote:
0s.gif Op donderdag 13 juni 2013 23:34 schreef dumble het volgende:
On the watchlist , thanks voor de tip casper019
quote:
0s.gif Op donderdag 13 juni 2013 21:07 schreef Geerd het volgende:
THE CALL

[ afbeelding ]

http://www.moviemeter.nl/film/91081

Kijk ze maken toch nog leuke films _O_ beetje aardappel anders met vooral op het eind een leuk sausje, dacht even weer zoon standaard einde maar deze is wel leuk.

Ja lekker beetje slachten goede spanning, loopt aardig door, prima ^O^
Helemaal mee eens met the call!!

@dumble, laat me weten hoe jij hem vond!!
pi_127828172
quote:
0s.gif Op donderdag 13 juni 2013 21:07 schreef Geerd het volgende:
THE CALL

[ afbeelding ]

http://www.moviemeter.nl/film/91081

Kijk ze maken toch nog leuke films _O_ beetje aardappel anders met vooral op het eind een leuk sausje, dacht even weer zoon standaard einde maar deze is wel leuk.

Ja lekker beetje slachten goede spanning, loopt aardig door, prima ^O^
Ook net gezien. Soms een beetje vergezocht, maar zeer aardige film ja. Goed geacteerd ook.

quote:
0s.gif Op zaterdag 15 juni 2013 00:10 schreef Deckard het volgende:
Akira 6/10

De laatste keer dat ik mij zo kut voelde na een voel was volgens mij bij Requiem for a dream. In deze film is de boel qua opbouw ontzettend vermoeiend en eigenlijk had ik bijna na een kwartier zin om de boel maar te stoppen. Gelukkig kwam het uiteindelijk op gang met een tal van mooie ideeen die langsschoten. Ik denk dat wanneer dit ooit een live-action film gaat worden met de juiste schrijvers en regisseur dit best wel een van de beste films van de het decennium zou kunnen worden omdat het best een boel goede concepten heeft.
Helaas is dat in deze tekenfilm wat houtje touwtje werk, maar de soundtrack is wel geweldig.De gruwelijke doden en post apocalyptische wereld blijven goed hangen in een wereld vol misdaad.
Ik ben best een liefhebber van anime op z'n tijd, maar door die film kom ik niet heen. De stijl spreekt me ook niet aan. Hoop dat er ooit een goede verfilming komt, dat zou wel gaaf zijn. :)
pi_127829063
quote:
14s.gif Op zaterdag 15 juni 2013 16:17 schreef -Strawberry- het volgende:

Ik ben best een liefhebber van anime op z'n tijd, maar door die film kom ik niet heen. De stijl spreekt me ook niet aan. Hoop dat er ooit een goede verfilming komt, dat zou wel gaaf zijn. :)
voor mij een hoogtepuntje uit mn jeugd. ik wil er dan ook niks slechts over horen! o|O
pi_127829512
Qua ideeen was het tof, maar qua verhaallijn en karakters ronduit slecht.
pi_127849799
I GIVE IT A YEAR



http://www.biosagenda.nl/film_i-give-it-a-year_24770.html

Normaal sla ik zulke films over maar gaf het een kans, en idd zaten wel wat leuke en seksistische stukjes tussen (als je niet blind de ondertitels leest maja dat is met elke film)

Dat is het nadeel van ondertitels vind ik altijd, verneukt de hele film maar ja soms moet het wel omdat je het niet altijd goed kan verstaan te veel "ruis"

Voor de rest sja lekker voorspellend misschien leuk met je vriendin te kijken.Maar voor fappend ned neeh.
Ik zwaai naar dieren.
  zondag 16 juni 2013 @ 03:05:29 #89
286575 Roces18
Chef de party
pi_127851237
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 juni 2013 14:33 schreef Tim86 het volgende:

[..]

Wist niet dat hij al uit was :o
In Nederland is die op 4 juli pas uit. Hier ben ik naar de advance screening gegaan. Twee weken voor de release werd hij hier 3x gedraaid. ;)
melksommelier en vertrouwenspersoon fok
pi_127854797
Tijdje niet gepost dus hier komt even een rijtje :)

Starflight: The Plane That Couldn't Land (TV 1983) - IMDb

Rampenfilm in Space (met onder andere Lee "Six Million Dollar Man" Majors) over de eerste vlucht van het eerste hypersonisch verkeersvliegtuig. Door designfouten en een gung ho raketlanceerder raken ze in de problemen en komen buiten de dampkring terecht, terugvliegen kan niet want dan verbranden ze. Hoe gaan ze dit redden?
Op zich aardig verhaal maar technisch valt er uiteraard behoorlijk wat op aan te merken. Het is SF maar zeker met de kennis van nu kloppen bepaalde dingen heel erg niet en dat stoort. Verder is het acteren van het niveau van een Knight Rider aflevering.
IMDB: 4,8
Ik: 4

Chernobyl Diaries (2012) - IMDb

Groepje jongeren doet extreme touring bij de kerncentrale van Tsjernobyl, als dat maar goed gaat. Heel erg niets zeggende karakters (stoere vent met licht nerdy broer, backpackend stel, meid met dikke tieten die hard kan gillen, dat soort types) en je kunt van te voren de hele film uitschrijven zo standaard is hij. Dat haalt dan ook behoorlijk de potentiële spanning uit de prachtige locatie, het dorp Pripyat naast de kerncentrale van Tsjernobyl.
IMDB: 5
Ik: 3

Ivanhoe (1952) - IMDb

Geweldig jaren 50 epos over de ridder Ivanhoe die Engeland moet redden uit handen van de slechte prins John in afwachting van de terugkeer van koning Richard Leeuwenhart. Met onder andere een prachtige 20 jarige Elizabeth Taylor. Verhaal is leuk, kleurrijk en zit voldoende tempo in, de film doorstaat de tand des tijds prima.
IMDB: 6,8
Ik: 7,5

Wrath of the Titans (2012) - IMDb

Als je dacht dat deel 1 prut was, dit is nog erger. CGI actie werkje om de CGI actie. Ben blij dat ik deze op tv heb gezien want afgaande op de tenenkrommend slechte 3D van deel 1 zal dit nog wel erger geweest kunnen zijn. Hoewel met goeie 3D dit de boel ook niet had gered hoor. Het verhaal, de held Perseus moet pappa Zeus redden die gevangen is door Ares die heult met Hades en die vervolgens de Titanen naar de aarde stuurt om Perseus dwars te zitten.
IMDB:5,7
Ik: 3

Mystic Pizza (1988) - IMDb

Jaren 80 coming of age film met Julia Roberts en de huishoudster van "2 1/2 Men". Volgens het boekje dit, met ups en downs, bedrog en echte liefde. De karakters worden goed en divers neer gezet. Ok het verhaal is wat dun en het einde erg Amerikaans maar zoals met coming of age gaat het om de weg er naar toe niet de eindbestemming.
IMDB: 6
Ik: 7

Taken (2008) - IMDb

Het droog targisch kijken van Liam Neeson is perfect voor deze film! Hij is een ex-CIA man die gescheiden is door zijn werk en zijn ex heeft een multimillionair aan de haak geslagen die Liam's dochter maar kan geven dan hij ooit kan. Totdat dochterlief afreist naar Parijs, zogenaamd voor de musea, en daar pardoes wordt ontvoerd. Kan CIA koning Liam de boel redden?
Lekkere uptempo actiefilm, niet teveel over nadenken want gaten zitten er genoeg in het plot. Maar uitstekende popcorn en mooi knokk'n.
IMDB:7,9
Ik: 8
"A push and a rush and the land we stand on is ours" - Turrican
Whiskyplankje
pi_127857868
en nog een paar:

Zodiac (2007) - IMDb

Het, geromantiseerde, verhaal rond de Zodiac seriemoordenaar die eind jaren 60 actief was in de VS. De film beschrijft een periode van ongeveer 40 jaar en concentreert zich deels op het politieonderzoek en deels op een cartoonist bij de San Fransisco Chronicle die geobsedeerd wordt door de moorden en zelf op zoek gaat als de politie vast loopt en de zaak laat rusten.
Goeie rollen van Mark Ruffalo als getergde politie inspecteur, Jake Gyllenhaal als cartoonist en Robert Downey jr. als doordraaiende verslaggever. Valt me wel op dat Downey jr. weer een flamboyant, drinkend, gestoord type speelt. Het is heel duidelijk een David Fincher, bij vlagen moeilijk te grijpen maar erg sfeervol (lees dark en moody). De film gaat ook erg in op het politiewerk, het is alsof Fincher heel erg duidelijk wil maken dat dit voor het CSI tijdperk plaatsvind. Hij is alleen wel lang (2 uur 40) en omdat het tempo van de film niet hoog ligt kan dat een afknapper zijn voor sommigen, maar het verhaal is erg intrigerend.
IMDB: 7,7
Ik: 8

Star Trek Into Darkness (2013) - IMDb

De nieuwe Star Trek, lang verwacht, toch gekomen en tja wat zal ik er van zeggen. Mixed feelings is de beste beschrijving. Op zich een, misschien wat over the top, actiefilm met een dikke SF saus. Hij had wat korter gekund want veel obligate actie/3D showoff scenes maar dat stoort niet en echt saai wordt het niet. Benedict Cumberbatch is een fantastische slechterik.

Ik heb wel een paar opmerkingen:
- Checkov is irritant
- De blonde juffrouw is een wandelende plot convenience
- Sulu doet het dan wel weer leuk (zelfs bijna baddass in de stoel) ik heb alleen nog steeds moeite om hem niet als Chau uit Off Centre te zien
- Laat in godsnaam die one second shots van verschillende aliens achterwege, we weten dat het scifi is dat hoef je niet te willen bewijzen door dit soort onzinnige schermvulling,
-
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
- door de rant hierboven in de spoiler ben ik kwijt wat ik verder wilde zeggen...
IMDB: 8,2
Ik: 6,5

Bloodrayne: The Third Reich (2010) - IMDb

Dus... deel 3 en het niveau blijft dalen, wazige vampiren, rare nazi's, obligate lesbische porno en geen diepgang. Helaas niet zo slecht dat het weer goed word. Wel de kwaliteit die we van Uwe Bol verwachten wat dat betreft maakt hij het wel weer waar.
IMDB: 2,9
Ik: 3

Blue Valentine (2010) - IMDb

Prachtig geschoten relaas van de liefde tussen twee gewone mensen. De film speelt zich af in het nu en schiet af en toe terug naar de tijd voor en tijdens hun eerste ontmoetingen. Camerawerk is erg goed en de stilte valt op, er is weinig soundtrack maar dat werkt erg goed om de emotionele lading van het verhaal over te brengen. De zeer sterke Michelle Williams en solide Ryan Gosling vormen een prachtig koppel waar je automatisch mee mee gaat leven. Bij vlagen mooi, tragisch, komisch en pijnlijk en soms dat allemaal tegelijk. Het is meer een film om te voelen en te beleven dan dat het een verhaal is waar je naar kijkt, als je begrijpt wat ik bedoel.
IMDB: 7,4
Ik: 8
"A push and a rush and the land we stand on is ours" - Turrican
Whiskyplankje
pi_127862441
The Ice Storm

IJzersterke film van Ang Lee en mooie cinematografie. Het speelt zich af in de jaren 70? ( rond de Nixon watergate affair). De film draait rond twee families ergens in een Amerikaanse sub-urban buurt. De Hood's met twee zonen, de Carvers met een dochter en zoon. Alle karakters hebben hun eigen verhaal, beide ouders staan op het punt van scheiden. De kinderen zijn aan het 'experimenteren' met sex. En dan komt er een ijs storm die alles zal veranderen..

IMDB: 7.5*
Ik: 8*
Veni, vidi, vodka.
pi_127874213
quote:
2s.gif Op zondag 16 juni 2013 13:07 schreef Karstman het volgende:

Bloodrayne: The Third Reich (2010) - IMDb
[ afbeelding ]
Dus... deel 3 en het niveau blijft dalen, wazige vampiren, rare nazi's, obligate lesbische porno en geen diepgang. Helaas niet zo slecht dat het weer goed word. Wel de kwaliteit die we van Uwe Bol verwachten wat dat betreft maakt hij het wel weer waar.
IMDB: 2,9
Ik: 3
Juist. Ik hoopte stiekem toch dat het leuk slecht zou zijn maar helaas. Tijdverspilling. Zelfs de titelrolactrice was minder mooi dan gehoopt.
Ik en mijn leger van stokstaartjes.
pi_127876479
Kiss kiss bang bang 7/10

Snelle humor, leuke thriller. En drie karakters die ontzettend leuk zijn. Valt mij op dat films met de formule van 2 mannen, 1 vrouw zonder sexuele spanning in een comedy altijd raak zijn.
pi_127884318
Even een vraagje... ik ben recentlijk mijn hele film collectie 2000+ films verloren doordat mijn NAS in de fik was gevlogen, kortsluiting. Een hele tijd terug was ik geregistreerd op een website die mij films aanraden op basis van wat ik al gezien was. Om een beetje overzicht te krijgen van welke films ik allemaal ben verloren ben ik opzoek naar die website maar weet niet meer welke die is :P iemand een idee?

Het is niet Jinni, Rotten Tomatoes, Movielens, Netflix, Criticker

[ Bericht 4% gewijzigd door Dale. op 16-06-2013 23:22:15 ]
pi_127884692
quote:
0s.gif Op zondag 16 juni 2013 02:02 schreef Geerd het volgende:
I GIVE IT A YEAR

[ afbeelding ]

http://www.biosagenda.nl/film_i-give-it-a-year_24770.html

Normaal sla ik zulke films over maar gaf het een kans, en idd zaten wel wat leuke en seksistische stukjes tussen (als je niet blind de ondertitels leest maja dat is met elke film)

Dat is het nadeel van ondertitels vind ik altijd, verneukt de hele film maar ja soms moet het wel omdat je het niet altijd goed kan verstaan te veel "ruis"

Voor de rest sja lekker voorspellend misschien leuk met je vriendin te kijken.Maar voor fappend ned neeh.
maar opzich dus wel leuk en vermakelijk om te zien??
pi_127884713
quote:
7s.gif Op zondag 16 juni 2013 23:15 schreef Dale. het volgende:
Even een vraagje... ik ben recentlijk mijn hele film collectie 2000+ films verloren doordat mijn NAS in de fik was gevlogen, kortsluiting. Een hele tijd terug was ik geregistreerd op een website die mij films aanraden op basis van wat ik al gezien was. Om een beetje overzicht te krijgen van welke films ik allemaal ben verloren ben ik opzoek naar die website maar weet niet meer welke die is :P iemand een idee?
:D Huh _O-
NMNS: Taart Soury is geen probleem, die leg ik wel ergens vast in een keuken met wat rookgerei.
Muizen? Kleine harige opdonders met een kaas fixatie., en Lucie Ball die gillend op een tafel staat in een oudbollige tv serie. En een vaste PI is KUT !!!! NIET doen
pi_127884738
quote:
0s.gif Op zondag 16 juni 2013 23:22 schreef Soury het volgende:

[..]

:D Huh _O-
Niet grappig :{
pi_127884778
quote:
7s.gif Op zondag 16 juni 2013 23:15 schreef Dale. het volgende:
Even een vraagje... ik ben recentlijk mijn hele film collectie 2000+ films verloren doordat mijn NAS in de fik was gevlogen, kortsluiting. Een hele tijd terug was ik geregistreerd op een website die mij films aanraden op basis van wat ik al gezien was. Om een beetje overzicht te krijgen van welke films ik allemaal ben verloren ben ik opzoek naar die website maar weet niet meer welke die is :P iemand een idee?
Ik ken en heb whatiwatch.net en icheckmovies.com

Als jij een andere bedoelt, ben ik ook wel benieuwd naar die smaak- en genrelinks.
The only limit is your own imagination
Ik ben niet gelovig aangelegd en maak daarin geen onderscheid tussen dominees, imams, scharenslieps, autohandelaren, politici en massamedia

Waarom er geen vliegtuig in het WTC vloog
pi_127884963
quote:
6s.gif Op zondag 16 juni 2013 23:23 schreef El_Matador het volgende:

[..]

Ik ken en heb whatiwatch.net en icheckmovies.com

Als jij een andere bedoelt, ben ik ook wel benieuwd naar die smaak- en genrelinks.
Nope niet een van die 2. Had trouwens een kenmerkende blauwe website design. Je kreeg gewoon een film te zien en kon je zeggen of je die hebt gezien en als je die gezien had goed vond of niet, met een duimpje zoals facebook.
  maandag 17 juni 2013 @ 02:37:28 #101
259569 ZodiaX
..:: 0-Day all the way ::..
pi_127890799
Gangs of New York (2002) - IMDb 1080p remastered



In het begin dacht ik jeetje, dit is slecht, de gevechten zijn bagger, het motief van de zoon is bagger.
Maar toen de film éénmaal op gang kwam begon ik zeker met meer aandacht te kijken.

De film gaat over New York en met name de five point district, waar vroeger de armen leefden en gangs meer standaard waren dan exotisch.
Jongen verliest zijn vader in een groot gevecht van de 'dead rabbits' vs 'the natives'.
Jongen groeit op en keert weer terug naar five points, en zoekt wraak.


In het begin dacht ik echt, waar gaat dit over? Waarom zou je wraakgevoelens hebben bij een eerlijk gevecht die je vader zelf start en notabene je vijand die je vader eert.
Dat zat me erg dwars en dat is dan ook het enige minpuntje aan de film.

Verder is de film erg goed, en wordt geen enkel moment saai ondanks de 2:46 minuten speeltijd.
Ook laat het veel historische gebeurtenissen zien, en zie je goed hoe zwarten werden behandeld nadat ze vrij van slavernij waren.

IMDB: 7,5
Ikke: 8.0 ondanks het motief/begin.

Het is gewoon een erg sterke film na het begin.
┌∩┐(◣_◢)┌∩┐
pi_127890941
quote:
0s.gif Op zondag 16 juni 2013 23:21 schreef casper019 het volgende:

[..]

maar opzich dus wel leuk en vermakelijk om te zien??
Sja als je 1.5 uur?? wilt wachten op die paar leuke dingen ja, anders nee.
Ik zwaai naar dieren.
pi_127891003
Assassins Run (2013)

http://www.moviemeter.nl/film/64928




Sja lekker filmpje wel, oplichting, moord maffia, alleen een goede danseres maakt je natuurlijk nog geen ninja.
Ook wel weer paar typisch Russische dingen ^O^, ook wel grappig hele film is een flashback.
Ik zwaai naar dieren.
pi_127891123
THE FACILITY (2012)

http://www.moviemeter.nl/film/71691



Ja Ik dacht nou, lekker standaard zombie filmpje maar niet eens.
Kijkt goed weg, voor al met in het achterhoofd dat het gebaseerd is op echte feiten alleen nu lekker aangedikt natuurlijk (ga ik vanmiddag nog is even googlen)

Deed me ook denken aan die Duitse film waarin ze een test deden met 12 gevangen en 12 bewakers wat totaal uit de hand liep.

Alweer licht even horizontaal :P
Ik zwaai naar dieren.
pi_127907625
Ohw trouwens nog een stukje uit I GIVE IT A YEAR.

http://www.dumpert.nl/med(...)ouders_bekijken.html
Ik zwaai naar dieren.
pi_127916007
Unsere Mütter, unsere Väter



Ik kan alleen maar zeggen WAUW, wat een ongelooflijk aangrijpende, mooie en indrukwekkende mini-serie.
In de mini-serie staat niet zo zeer de oorlog in het middelpunt met grootste gevechten, maar vooral wat de oorlog met mensen doet, en de keuzes die mensen maken tijdens de oorlog.. en ook dat soms goed en slecht heel dicht bij elkaar zit.
Er zitten ook veel enge en realistische scenes in de film waardoor deze mini serie een gegantische indruk op mij heeft achter gelaten...
Het acteerwerk was ook ijzersterk,
en daarom geef ik deze film een HELE dikke 10 AANRADER
pi_127920031
DEEP DARK CANYON (2012)



http://www.moviemeter.nl/film/73838

Sja 2 families klein stadje die elkaar nogal tegen gaan staan naar een wil niet te veel verklappen. Wat eindigt op een wat lompe achtervolging op zich goed verhaal, af en toe wel wat langdradig.
Ik zwaai naar dieren.
pi_127929910
RIDDLE,

http://www.moviemeter.nl/film/91648



Heb hem naar 1 uur en 7min afgezet, begin is al vreemd dacht bijna meteen al, volgens mij is dit een andere film dan dat ik gedownload heb.

Gewoon saai gebeurt niks ook geen opbouwende spanning Next!!!
Ik zwaai naar dieren.
  Moderator maandag 17 juni 2013 @ 23:41:45 #109
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_127930427


Cloud atlas, vermakelijke feel good sci-fi Een tikkeltje te vrijblijvende raamvertelling, met een vrij eenvoudige good vs. evil structuur.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
pi_127930523

Machine Gun Preacher (2009)
Een drama-actie-oorlogsfilm met Gerard Butler over het waargebeurde verhaal van Sam Childers. Tussen alle oorlogsfilms over de eeuwige Irak en Afghanistan gecreerde drama's nu eindelijk eens een film over de meest gruwelijke en mensonterende daden in de wereld; in donker Afrika in Zuid-Soedan en Oeganda, door islamistische milities en

De film wordt laag gewaardeerd en dat vind ik onterecht. Hoewel ik niets met religie heb (en een hoop erop tegen) wordt het oprechte "care for each other" Amerikaanse plattelandschristendom wel degelijk goed en mooi weergegeven. Zeker in verband met de strijd tegen een religieuze sektarische warlord met een leger van 400.000 die kindsoldaten (40.000!) ronselt en inzet in de meest bloederige slachtvelden ter wereld.

De slachtvelden komen vol in beeld in de film en Gerard Butler is een goeie acteur voor de rol. Minpunt is dat de karakterveranderingen wel erg snel en abrupt gaan, nodig om in een film te kunnen passen. De jump in de film met een opeens oudere Paige is daardoor wat vreemd.

Maar als het Afrikaanse avontuur begint gaat de film los en is het heftig en eerlijk. Door deze film de echte persoon Sam Childers es wat over gelezen, dat soort mensen worden gemist in de wereld.

Al met al een topfilm, en een aanrader voor allen die geinteresseerd zijn in wat er allemaal in de wereld plaatsvindt.

8.5/10 (IMDB: 6.8/10)

[ Bericht 4% gewijzigd door El_Matador op 18-06-2013 09:07:02 ]
The only limit is your own imagination
Ik ben niet gelovig aangelegd en maak daarin geen onderscheid tussen dominees, imams, scharenslieps, autohandelaren, politici en massamedia

Waarom er geen vliegtuig in het WTC vloog
pi_127931737
Mij gemist? Hele tijd geleden alweer dat ik hier gepost heb, ook niet veel films gezien (o.i.g. films die ik hier zou willen recenseren en nee; niet dié films }:| )

Driving Miss Daisy (1989)

quote:
Een oudere joodse weduwe woont in Atlanta. Zij kan helaas niet meer autorijden. Haar zoon staat er daarom op dat ze een chauffeur neemt, wat in de jaren '50 betekent dat het een zwarte chauffeur betreft. In het begin verzet de weduwe zich tegen alle veranderingen in haar leven en weigert ze zich te laten rijden. Hoke, de chauffeur die door haar zoon is ingehuurd, weet echter al snel haar vertrouwen te winnen.
Director: Bruce Beresford
Cast: Morgan Freeman, Jessica Tandy & Dan Aykroyd.

Staat al maanden op de NAS (zoals zoveel) en eindelijk bekeken. Gemixte gevoelens.

Ik ben wel een aardig liefhebber van kleinere, onbekende films waar het vooral gaat om een verhaal tussen karakters en niet om beeldmateriaal dat op je af knalt.
Deze zou je eigenlijk ook wel in deze categorie kunnen plaatsen. Je zou zeggen met grote namen als dit? Ja; deze film is met zo'n klein budget gemaakt dat het op locatie gefilmd moest worden, interior-shots incluis.

Maar ook qua verhaal. Er gebeurt eigenlijk niets en dat is eigenlijk wel jammer; er kon veel meer inzitten. Denk aan de gigantische cultuuromslag in de VS (wordt slechts kort getoond met Hebrew Benevolent Congregation Temple bombing), de grote tegenstelling in sociale klasse tussen de 2 hoofdrolspelers en nog wel meer. (Ben sowieso wel liefhebber van materiaal die dat tijdperk van de VS bespreken)
Maar hier; vrijwel niets. De grootste klap wordt in 2 minuten verwerkt en heeft verder vrijwel geen invloed op het verhaal.

Maar als je dieper kijkt zie je daadwerkelijk wat gebeuren; kijk maar naar hoe de laatste - ontroerende - scene verschilt met het begin van de film. Ook mooie uitspraken:
quote:
Idella: I'm goin', Miss Daisy.
Daisy Werthan: [from upstairs] Alright Idella, see you tomorrow.
Hoke Colburn: I'm goin' too, Miss Daisy.
Daisy Werthan: Good!
quote:
Hoke Colburn: [Hoke is driving Daisy to Mobile] Did I evre tell you about the first time I ever been outside the state of Georgia?
Daisy Werthan: No, when was that?
Hoke Colburn: Oh, a few minutes ago.
quote:
Boolie Werthan: Good Bye! Good luck! Good God!
Ik ben er nog niet helemaal uit wat ik er van moet vinden...
pi_127947434
Star Trek Into Darkness (2013) - IMDb

Een film die 132 minuten duurt en ik heb me geen seconde hoeven vervelen. Onderhoudend ensemble van acteurs, aardige 3d effecten (en ik haat 3d best wel) en een mooi sound design. Alle ingredienten voor een top film dus, maar toch krijgt deze film niet die eer van mij. Het probleem is echt dat toen ik van de trap afliep in het theater ik al weer helemaal uit de film was. Een aardige film dus, volgende keer beter :)
7/10
  dinsdag 18 juni 2013 @ 14:59:55 #113
52543 Timo20
RODA JC FOREVER!!
pi_127947879
Gisteren gekeken:

Finding Nemo
Nog steeds één van Pixar`s leukste maar ook meest ontroerende films. Leuke karakters, al kan Dory op den duur wel nogal irritant worden, maar ook met veel emotie zoals we destijds van Pixar gewend waren.
De onderwater wereld is adembenemend mooi als altijd en ziet er op blu-ray extra strak uit. Wat een detail.
Een vermakelijke film in een super release.

IMDB Cijfer: 8,1/10
Mijn Cijfer: 8,8/10
pi_127954793
Sexy Beast (2000)



Een behoorlijk gestoorde gangster probeert een gepensioneerde gangster wonend in het zonnige Spanje te werven voor 1 laatste bank job (back home in Londen).

Film met een apart tintje, wel heel vet. Muziek is goed. En Oscar genomineerde Ben Kingsley is ook erg top.

Imdb: 7.1
Ik: 8
Veni, vidi, vodka.
  dinsdag 18 juni 2013 @ 19:05:01 #115
375756 Jungle_Jim
samurai cop
pi_127957170
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 juni 2013 17:50 schreef dumble het volgende:
Sexy Beast (2000)

[ afbeelding ]

Een behoorlijk gestoorde gangster probeert een gepensioneerde gangster wonend in het zonnige Spanje te werven voor 1 laatste bank job (back home in Londen).

Film met een apart tintje, wel heel vet. Muziek is goed. En Oscar genomineerde Ben Kingsley is ook erg top.

Imdb: 7.1
Ik: 8
Ben Kingsley's beste rol O+ jammer dat hij zoveel slechte films uitkiest.
Wie dit leest is hek.
pi_127959216
quote:
0s.gif Op maandag 17 juni 2013 03:18 schreef Geerd het volgende:

[..]

Sja als je 1.5 uur?? wilt wachten op die paar leuke dingen ja, anders nee.
bah waarom heb ik niet naar je geluisterd....

I GIVE IT A YEAR



ik ging deze film kijken omdat ik zin had in een simpele film, waar je een beetje kon lachen, en met een ''goodfeeling'' de film uitzettten (een lekkere standaard rom-kom dus!!)

maar wat een tegenvaller, de film is TOTAAL Niet grappig, de scenes die grappig zouden moeten zijn komen heel geforceerd over, en de gehele film, je kan er voor geen meter mee meeleven.. dus ook geen feel good gevoel..

Ook het acteer werk is slechts middelmatig,

het enige goeie van de film is het einde, de laatste 5 min waren wel even geinig....

daarom 4, beter laten liggen
  woensdag 19 juni 2013 @ 00:52:02 #117
52543 Timo20
RODA JC FOREVER!!
pi_127972449
Man of Steel
Alles wordt tegenwoordig gereboot en geremaked, dus ook Superman. Na Bryan Singer met Superman Returns uit 2006 is het nu de beurt aan Zack Snyder om Supes nieuw leven in te blazen. Dat doet ie samen met de mensen die verantwoordelijk zijn voor de Dark Knight Trilogy en dus is het resultaat op dat gebied voorspelbaar: Superman gets Nolanised. Wat mij betreft is dat heel aardig gelukt.

Het is dus opnieuw een origin story en we gaan helemaal terug naar het begin van de Man of Steel legende, we gaan terug naar Krypton en zien hoe Jor-El er voor zorgt dat Kal-El een veilig heenkomen krijgt op onze planeet terwijl zijn eigen planeet naar de haaien gaat. Eenmaal hier aangekomen maken een sprong vooruit in de tijd van een jaar of 30 en zien hem als volwassen man.
Scriptschrijver David S. Goyer pakt het hier dus in principe het zelfde aan als bij Batman Begins: we zien onze hoofdpersoon afwisselend in het heden en in het verleden, tijdens zijn jeugd, waar hij van zijn "vader" Kevin Costner krijgt geleerd om te gaan met z`n krachten en ze leren te beheersen.
Pas wanneer we dat hebben gezien komt de film pas echt los. Het duurt dan ook, wat ik wel er cool gedaan vond, tot 2uur in de film voordat de naam Superman valt (dat is ook meteen de enige keer dat z`n naam voorbij komt, net als dat Metropolis maar één keer genoemd wordt) . Tot dan is het alles een uitleg en een (sterke) opbouw naar dat moment, naar de climax: het eindgevecht, dat trouwens eigenlijk net iets te lang duurt.
De actie scenes zijn sterk en zien er over het algemeen goed uit.

Brit Henry Cavill speelt de uber Amerikaanse superheld en doet dat alsof ie nooit anders gedaan heeft. Ook Amy Adams is goed gecast als Lois Lane.
Maar de man,bijna vanzelf sprekend, hier met de eer gaat strijken is Michael Shannon. Hij zet een echte enge en evil General Zod neer.
Natuurlijk zijn er ook minpunten: de dialogen zijn soms wel erg corny en vallen, zo merkte ik na afloop, nogal slecht bij het publiek. Erg sterk zijn ze inderdaad maar een reden tot ergernis vond ik het persoonlijk niet.
En zoals eerder gezegd duurt de finale eigenlijk net een paar minuutjes te lang.

Maar die paar kleine dingen wegen niet op tegen de pluspunten. En met een geweldig uitgevoerd einde zorgen Snyder en co. ervoor dat je de zaal met een goed gevoel en een smile op je gezicht verlaat.
Laat die sequel maar komen!

IMDB Cijfer: 8,2/10
Mijn Cijfer: 9,0/10
  woensdag 19 juni 2013 @ 00:59:27 #118
202546 Baszh
The Dude abides
pi_127972616
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 juni 2013 00:10 schreef Deckard het volgende:

De laatste keer dat ik mij zo kut voelde na een voel was volgens mij bij Requiem for a dream. In deze film is de boel qua opbouw ontzettend vermoeiend en eigenlijk had ik bijna na een kwartier zin om de boel maar te stoppen. Gelukkig kwam het uiteindelijk op gang met een tal van mooie ideeen die langsschoten
Dan kan ik je de manga wel aanraden.
Waarom uitstellen tot morgen als je het overmorgen nog kunt doen?
pi_127974166
VHS 2(2012) Dat zijn videobanden voor de jongere generatie :P

V/H/S/2 (2013) - IMDb



Vond het wel wat, zombies een secte, aliens, verschillende filmpjes in 1 beetje movie 43 zeg maar, alleen wat meer bloed :P

Leuk om lekker dronken bij te worden :P
Ik zwaai naar dieren.
pi_127974501
quote:
0s.gif Op woensdag 19 juni 2013 00:52 schreef Timo20 het volgende:
Man of Steel
Alles wordt tegenwoordig gereboot en geremaked, dus ook Superman. Na Bryan Singer met Superman Returns uit 2006 is het nu de beurt aan Zack Snyder om Supes nieuw leven in te blazen. Dat doet ie samen met de mensen die verantwoordelijk zijn voor de Dark Knight Trilogy en dus is het resultaat op dat gebied voorspelbaar: Superman gets Nolanised. Wat mij betreft is dat heel aardig gelukt.

Het is dus opnieuw een origin story en we gaan helemaal terug naar het begin van de Man of Steel legende, we gaan terug naar Krypton en zien hoe Jor-El er voor zorgt dat Kal-El een veilig heenkomen krijgt op onze planeet terwijl zijn eigen planeet naar de haaien gaat. Eenmaal hier aangekomen maken een sprong vooruit in de tijd van een jaar of 30 en zien hem als volwassen man.
Scriptschrijver David S. Goyer pakt het hier dus in principe het zelfde aan als bij Batman Begins: we zien onze hoofdpersoon afwisselend in het heden en in het verleden, tijdens zijn jeugd, waar hij van zijn "vader" Kevin Costner krijgt geleerd om te gaan met z`n krachten en ze leren te beheersen.
Pas wanneer we dat hebben gezien komt de film pas echt los. Het duurt dan ook, wat ik wel er cool gedaan vond, tot 2uur in de film voordat de naam Superman valt (dat is ook meteen de enige keer dat z`n naam voorbij komt, net als dat Metropolis maar één keer genoemd wordt) . Tot dan is het alles een uitleg en een (sterke) opbouw naar dat moment, naar de climax: het eindgevecht, dat trouwens eigenlijk net iets te lang duurt.
De actie scenes zijn sterk en zien er over het algemeen goed uit.

Brit Henry Cavill speelt de uber Amerikaanse superheld en doet dat alsof ie nooit anders gedaan heeft. Ook Amy Adams is goed gecast als Lois Lane.
Maar de man,bijna vanzelf sprekend, hier met de eer gaat strijken is Michael Shannon. Hij zet een echte enge en evil General Zod neer.
Natuurlijk zijn er ook minpunten: de dialogen zijn soms wel erg corny en vallen, zo merkte ik na afloop, nogal slecht bij het publiek. Erg sterk zijn ze inderdaad maar een reden tot ergernis vond ik het persoonlijk niet.
En zoals eerder gezegd duurt de finale eigenlijk net een paar minuutjes te lang.

Maar die paar kleine dingen wegen niet op tegen de pluspunten. En met een geweldig uitgevoerd einde zorgen Snyder en co. ervoor dat je de zaal met een goed gevoel en een smile op je gezicht verlaat.
Laat die sequel maar komen!

IMDB Cijfer: 8,2/10
Mijn Cijfer: 9,0/10
Neeeee, op basis van jouw recensie ging ik naar deze film!

Man of Steel (3D) (2013)
Afgaande op de recensie van Timo20 hier was ik zo stom om mijn oorspronkelijke bioscoopfilm voor vanavond (Fast & Furious 6) om te gooien en naar die "geweldige" (hij gaf een 9?!) Man of Steel te gaan. Normaalgesproken zijn zijn recensies erg goed en zijn filmsmaak volg ik vaak met vergelijkbare cijfers. Maar hier...

Wat een aanfluiting, een afknapper, een verlies van 2.5 uur van mijn leven?! In die 2.5 uur lijkt het alsof er helemaal niets is gebeurd, zo leeg is het verhaal.

Alles is fout aan deze film. Om te beginnen de acteurs. Op piepkleine rolletjes van Kevin Costner en Russel Crowe na, komt er geen enkele bekende acteur in voor. B- en C-garnituur moet de kar -blijkbaar- trekken.

Dan datgene waar de film zo prat op gaat, de enorme actie en de enorme hoeveelheid schade overal. Sommige dingetjes zien er nog best aardig uit, maar door de snelheid van alles is het effect compleet weg en wordt de 3D (waar ik in tegenstelling tot veel anderen wél een liefhebber van ben) vaag en slecht.

Dan het "verhaal". Dat is er eigenlijk niet. Het is zo flinterflinterdun dat men in 2,5 uur film niet 1 karakterontwikkeling kan plaatsvinden.

De quotes, toch iets wat in een superheldenfilm eruit moet springen; net zo dramatisch als in die vorige superhelden-sci-fi blockbusters die ik ook -stom stom stom- in de bios zag; Prometeus en The Dark Knight Rises. Tenenkrommend.

Hét facepalmmoment was toen Lois ten voorstaan van de knapste koppen van het Amerikaanse leger met alle superheldendramatiek in de achtergrond zegt:

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Natuurlijk! Een of ander journalistje die de Aarde redt.

Dramatisch slecht en het overslaan meer dan waard.

3.0/10 (IMDB: 8.2??????/10)
The only limit is your own imagination
Ik ben niet gelovig aangelegd en maak daarin geen onderscheid tussen dominees, imams, scharenslieps, autohandelaren, politici en massamedia

Waarom er geen vliegtuig in het WTC vloog
  woensdag 19 juni 2013 @ 07:00:12 #121
8369 speknek
Another day another slay
pi_127974528
Imdb gaat echt naar de shit.
They told me all of my cages were mental, so I got wasted like all my potential.
  woensdag 19 juni 2013 @ 07:13:00 #122
242444 Pannenkoek3000
Dying is for fools
pi_127974596
quote:
8s.gif Op woensdag 19 juni 2013 06:55 schreef El_Matador het volgende:

[..]

Neeeee, op basis van jouw recensie ging ik naar deze film!

Man of Steel (3D) (2013)
Afgaande op de recensie van Timo20 hier was ik zo stom om mijn oorspronkelijke bioscoopfilm voor vanavond (Fast & Furious 6) om te gooien en naar die "geweldige" (hij gaf een 9?!) Man of Steel te gaan. Normaalgesproken zijn zijn recensies erg goed en zijn filmsmaak volg ik vaak met vergelijkbare cijfers. Maar hier...

Wat een aanfluiting, een afknapper, een verlies van 2.5 uur van mijn leven?! In die 2.5 uur lijkt het alsof er helemaal niets is gebeurd, zo leeg is het verhaal.

Alles is fout aan deze film. Om te beginnen de acteurs. Op piepkleine rolletjes van Kevin Costner en Russel Crowe na, komt er geen enkele bekende acteur in voor. B- en C-garnituur moet de kar -blijkbaar- trekken.

Dan datgene waar de film zo prat op gaat, de enorme actie en de enorme hoeveelheid schade overal. Sommige dingetjes zien er nog best aardig uit, maar door de snelheid van alles is het effect compleet weg en wordt de 3D (waar ik in tegenstelling tot veel anderen wél een liefhebber van ben) vaag en slecht.

Dan het "verhaal". Dat is er eigenlijk niet. Het is zo flinterflinterdun dat men in 2,5 uur film niet 1 karakterontwikkeling kan plaatsvinden.

De quotes, toch iets wat in een superheldenfilm eruit moet springen; net zo dramatisch als in die vorige superhelden-sci-fi blockbusters die ik ook -stom stom stom- in de bios zag; Prometeus en The Dark Knight Rises. Tenenkrommend.

Hét facepalmmoment was toen Lois ten voorstaan van de knapste koppen van het Amerikaanse leger met alle superheldendramatiek in de achtergrond zegt:

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Natuurlijk! Een of ander journalistje die de Aarde redt.

Dramatisch slecht en het overslaan meer dan waard.

3.0/10 (IMDB: 8.2??????/10)
Los van de film wil ik hier wel commentaar op geven: dit hoort toch geen criteria te zijn om een film op te beoordelen. Het gaat toch om de acteerprestestaties, hoe geloofwaardig een rol wordt gespeeld en niet hoeveel bekenden namen ze in een film worden gepropt? Want als je deze criteria gaat toepassen wordt The Expendables een van de beste films ooit. Past de acteur bij de rol die hij speelt, is hij goed gecast. Nou weet ik niet hoe dit zit bij deze film omdat ik deze nog niet heb gezien (plus je vergeet even Amy Adams en Michael Shannon, wat toch zeker geen B- en C-acteurs zijn), maar dit moest ik even kwijt.
Malheureusement le fromage de cacahouète.
  woensdag 19 juni 2013 @ 08:17:31 #123
11449 Ash
It's a trick. Get an axe!
pi_127975168
quote:
0s.gif Op woensdag 19 juni 2013 00:52 schreef Timo20 het volgende:
Man of Steel

Laat die sequel maar komen!

IMDB Cijfer: 8,2/10
Mijn Cijfer: 9,0/10
Hoi,

Ik lees expres nog geen reviews etc,
Ik wil er openminded in gaan, maar is er eigenlijk nog iets van een scene na de credits of iets dergelijks? Zoals ze tot nu toe bij alle Marvel films hebben gedaan.
"We are now up against live, hostile targets. So, if Little Red Riding Hood should show up with a bazooka and a bad attitude, I expect you to chin the bitch!"
My DVD Collection
pi_127975579
quote:
0s.gif Op woensdag 19 juni 2013 08:17 schreef Ash het volgende:

[..]

Hoi,

Ik lees expres nog geen reviews etc,
Ik wil er openminded in gaan, maar is er eigenlijk nog iets van een scene na de credits of iets dergelijks? Zoals ze tot nu toe bij alle Marvel films hebben gedaan.
http://www.mediastinger.com is je vriend, altijd alle informatie hierover.
pi_127975707
quote:
0s.gif Op maandag 17 juni 2013 23:29 schreef Geerd het volgende:
RIDDLE,

http://www.moviemeter.nl/film/91648

[ afbeelding ]

Heb hem naar 1 uur en 7min afgezet, begin is al vreemd dacht bijna meteen al, volgens mij is dit een andere film dan dat ik gedownload heb.

Gewoon saai gebeurt niks ook geen opbouwende spanning Next!!!
_O- Dat is 9 minuten voor het eind, dat had je nog wel even uit kunnen zitten dan??
To discover new counterintuitive things, boil things down to their fundamental truths and reason up from there, as opposed to reasoning by analogy. - E.M.
  woensdag 19 juni 2013 @ 10:16:58 #126
11449 Ash
It's a trick. Get an axe!
pi_127977974
quote:
0s.gif Op woensdag 19 juni 2013 08:46 schreef lolinderuimte het volgende:

[..]

http://www.mediastinger.com is je vriend, altijd alle informatie hierover.
Thx! ^O^
"We are now up against live, hostile targets. So, if Little Red Riding Hood should show up with a bazooka and a bad attitude, I expect you to chin the bitch!"
My DVD Collection
pi_127983009
Duitsland in 1944: Nadat haar ouders door de nazi's vermoord werden, is de jonge Elizabeth, die door iedereen Ellen genoemd wordt, met volle overtuiging actief in het verzet.

In de strijd tegen het regime van Hitler, wordt Ellen geworven als een spion voor de Britse inlichtingendienst. Hun missie: Het bespioneren van marine-officier Hans Mertens (Max von Pufendorf), die binnenkort gaat varen met de U-864, een boot met uiterst gevaarlijke lading aan boord.

Hoewel Ellen al een lange tijd een relatie heeft met Robert Elbing (Stephan Luca), wordt ze verliefd op de gevoelige luitenant Jack. In de overtuiging te handelen naar haar beste weten, levert Ellen alle informatie aan de Britse geheime dienst.

Wanneer ze erachter komt dat ze hierdoor het doodvonnis van Hans en zijn bemanning ondertekent, zet ze alles op alles om het leven te redden van haar minnaar.


http://www.moviemeter.nl/film/82728

Ik word altijd een beetje stil van dit soort films :@ drama...
  woensdag 19 juni 2013 @ 12:29:55 #128
56749 BlaZ
Torpitudo peius est quam mors.
pi_127983010
quote:
Natuurlijk! Een of ander journalistje die de Aarde redt.

Dramatisch slecht en het overslaan meer dan waard.

3.0/10 (IMDB: 8.2??????/10)
De superhero films worden op imdb in zijn algemeenheid wel flink overgewaardeerd vind ik. Een 8,6 voor een flutfilm als the Dark Knight Rises waar politieagenten met wapenstok afrennen op bandieten met automatische wapens bijvoorbeeld :')
Ceterum censeo Turciam delendam esse.
pi_127983076
quote:
0s.gif Op woensdag 19 juni 2013 12:29 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
Duitsland in 1944: Nadat haar ouders door de nazi's vermoord werden, is de jonge Elizabeth, die door iedereen Ellen genoemd wordt, met volle overtuiging actief in het verzet.

In de strijd tegen het regime van Hitler, wordt Ellen geworven als een spion voor de Britse inlichtingendienst. Hun missie: Het bespioneren van marine-officier Hans Mertens (Max von Pufendorf), die binnenkort gaat varen met de U-864, een boot met uiterst gevaarlijke lading aan boord.

Hoewel Ellen al een lange tijd een relatie heeft met Robert Elbing (Stephan Luca), wordt ze verliefd op de gevoelige luitenant Jack. In de overtuiging te handelen naar haar beste weten, levert Ellen alle informatie aan de Britse geheime dienst.

Wanneer ze erachter komt dat ze hierdoor het doodvonnis van Hans en zijn bemanning ondertekent, zet ze alles op alles om het leven te redden van haar minnaar.


http://www.moviemeter.nl/film/82728

Ik word altijd een beetje stil van dit soort films :@ drama...
klinkt goed die film, ist een aanrader?
pi_127983101
quote:
0s.gif Op woensdag 19 juni 2013 12:31 schreef casper019 het volgende:

[..]

klinkt goed die film, ist een aanrader?
Ja.
pi_127990815
After Earth (2013) - IMDb

Ik heb een vooroordeel als het over Will Smith gaat......ik hou niet van zijn rap, niet van de fresh prince en als acteur vind ik het ook niks. Het feit dat hij heeft besloten dat zijn zoontje acteur is doet ook niet veel goed....
Maar goed, ik heb vakantie, ik heb een pathe kaart en er is airco in de bios dus tegen beter weten in After Earth gaan kijken.
Mijn vooroordeel blijft fier overeind, maar er zitten wel aardige dingen in de film....zoals de CGI dieren, de bossen waar er gefilmd is......en dat is het eigenlijk wel.
Minimaal verhaal, slecht geacteerd, maar goed.....de airco was lekker koel..... [5/10]
pi_127991166
quote:
0s.gif Op woensdag 19 juni 2013 15:40 schreef lolinderuimte het volgende:
After Earth (2013) - IMDb

Ik heb een vooroordeel als het over Will Smith gaat......ik hou niet van zijn rap, niet van de fresh prince en als acteur vind ik het ook niks.
Pursuit of Happyness en Seven Pounds zijn supermooie films met een sterke Will Smith.
The only limit is your own imagination
Ik ben niet gelovig aangelegd en maak daarin geen onderscheid tussen dominees, imams, scharenslieps, autohandelaren, politici en massamedia

Waarom er geen vliegtuig in het WTC vloog
pi_127991487
quote:
0s.gif Op woensdag 19 juni 2013 15:40 schreef lolinderuimte het volgende:
After Earth (2013) - IMDb

Ik heb een vooroordeel als het over Will Smith gaat......ik hou niet van zijn rap, niet van de fresh prince en als acteur vind ik het ook niks. Het feit dat hij heeft besloten dat zijn zoontje acteur is doet ook niet veel goed....
Maar goed, ik heb vakantie, ik heb een pathe kaart en er is airco in de bios dus tegen beter weten in After Earth gaan kijken.
Mijn vooroordeel blijft fier overeind, maar er zitten wel aardige dingen in de film....zoals de CGI dieren, de bossen waar er gefilmd is......en dat is het eigenlijk wel.
Minimaal verhaal, slecht geacteerd, maar goed.....de airco was lekker koel..... [5/10]
Zie dat dat kind er ook in zit :r
pi_127991548
quote:
14s.gif Op woensdag 19 juni 2013 15:48 schreef El_Matador het volgende:

[..]

Pursuit of Happyness en Seven Pounds zijn supermooie films met een sterke Will Smith.
Seven Pounds is een verschrikking. Tergend slecht. Dat was de eerste keer dat ik ook door had dat Will Smith niet zijn grenzen kent als acteur en ook niet echt goed een film(script) van te voren kan inschatten. (achteraf gezien, dat hij the matrix en Django Unchained afsloeg zegt ook al veel)
pi_127991732
quote:
14s.gif Op woensdag 19 juni 2013 15:48 schreef El_Matador het volgende:

[..]

Pursuit of Happyness en Seven Pounds zijn supermooie films met een sterke Will Smith.
Vond ik ook niks, ik heb dat ook met Tom Hanks.....
  woensdag 19 juni 2013 @ 16:07:14 #136
300718 Kenju
Say It!!??
pi_127991974
quote:
0s.gif Op woensdag 19 juni 2013 15:57 schreef Deckard het volgende:

[..]

Seven Pounds is een verschrikking. Tergend slecht. Dat was de eerste keer dat ik ook door had dat Will Smith niet zijn grenzen kent als acteur en ook niet echt goed een film(script) van te voren kan inschatten. (achteraf gezien, dat hij the matrix en Django Unchained afsloeg zegt ook al veel)
Seven Pounds snap ik de positieve kritieken ook niet echt van. In The Legend of Bagger Vance en Ali was hij echter wel weer zeer goed.
Persoonlijk vind ik de meeste van zijn films wel te pruimen. Dat hij steeds die big budget films weet te scoren, zegt ook wel wat. Een Oscar zal hij niet zo snel winnen.
Het afslaan van films zegt niet zo veel. Dat zie je wel vaker.
WHOEOEOEOEHAAAAAAHAHAHA
pi_127992959
quote:
0s.gif Op woensdag 19 juni 2013 16:01 schreef lolinderuimte het volgende:

[..]

Vond ik ook niks, ik heb dat ook met Tom Hanks.....
Ik vond ze erg goed en ben helemaaaal niet van de romkoms. Tom Hanks vind ik ook irritant idd.
The only limit is your own imagination
Ik ben niet gelovig aangelegd en maak daarin geen onderscheid tussen dominees, imams, scharenslieps, autohandelaren, politici en massamedia

Waarom er geen vliegtuig in het WTC vloog
pi_128021350
Jack Reacher 2012 - IMDB



Een film over een sniper, als groot liefhebber van Enemy at the gates maar aangezet. Het eerste stuk van de film is best goed maar zo gauw Tom Cruise in beeld komt gaat het bergafwaarts. Hij is in deze film een soort supermix van James Bond, Superman en wereldkampioen karate. Kan hem totaal niet serieus nemen in deze rol en verpest de film. Verdere verhaal is aardig maar ook niet meer dan dat.

IMDB: 7.0
Ik: 5.0
If I'm sad, I stop being sad and be awesome instead. True story
pi_128021594
Zojuist terug van Man of Steel en de teleurstelling is groot :{

Slecht script, eendimensionale karakters en het ontbreken van een verhaal maken dit een matige film. In het begin ligt het tempo van de film veel te hoog en springt het verhaal van hak op de tak. En aan het einde lijkt de film net een 20 minuten te lang te duren.

Een ander groot probleem is dat er teveel actie in deze film zit. Op een gegeven moment had ik het wel gezien en deed het me vrij weinig meer. Het bleef maar doorgaan.

De film ziet er verder prima uit (ondanks de 3D die werkelijk niets toevoegt). Krypton is prachtig vormgegeven (begin van de film was ook meteen het hoogtepunt) en op de CGI is niets aan te merken. De kostuums van de Kryptonians zien er geweldig uit, evenals het Superman pak.

Een ander pluspunt zijn de acteurs die er ondanks het script toch het beste van proberen te maken, met Russell Crowe, Henry Cavill, en Michael Shannon als uitschieters. Echter had er met deze sterrencast zoveel meer in gezeten (wanneer er een goed script was geweest).

Dit is voor mij toch echt wel de teleurstelling van het jaar. Deze film komt naar mijn mening niet eens in de buurt van films als: The Dark Knight Trilogy en The Avengers.

Ondanks de minpunten toch nog een krappe voldoende:
5.5/10

[ Bericht 0% gewijzigd door TheGloaming op 20-06-2013 03:54:03 ]
pi_128021655
PARKER (2013)



http://www.moviemeter.nl/film/89140

Jason Statham, na de hele Transporter reeks had ik niet anders verwacht, omdat er dit keer een vrouwtje mee deed moest er wat tijd gebouwd worden tussen hun etc. Wat gelukkig niet wat werd waar ik een beetje bang voor was.

Nee super ^O^
Ik zwaai naar dieren.
pi_128021836
Mijn vorige recensie ging over Samson en Gert ; Het Verrassingsfeest.

In aansluiting hierop ;

The Human Centipede 2



Deze film gaat over Martin, een volwassen dikke man, geestelijke gehandicapt, werkt als parkeerwachter, en wonend bij zijn moeder. Martin heeft een vreselijke jeugd gehad, zijn vader misbruikte hem en ook zijn moeder is niet de aardigste moeder ter wereld, zij geeft zelf Martin de schuld dat haar man in de gevangenis zit.

Martin heeft een grote obsessie ; de film The Human Centipede. Hij is er dol op, echt totaal gek op.

En hij wilt ook dat doen wat ie in de film heeft gezien, want nogmaals ; hij is echt gek op die film.

-------------------------------------------------------------------

De hoofdrolspeler in deze film had het qua tekst wel erg gemakkelijk ; want Martin hoor je de hele film niet 1 woord uitspreken.
Maar nu zijn de dialogen ook niet het sterkte punt van deze film, sterker nog ik heb geen enkel sterk punt gezien.

De regisseur Tom Six had voor deze film eigenlijk maar 1 ding voor ogen ; het grote publiek 'trakteren' op zoveel mogelijk grof brutaal, ziekelijk geweld en obseniteiten.

Zelf vond ik de eerste film, waar Martin ook zo dol op is, eigenlijk best goed voor een horrorfilm, heb me kostelijk vermaakt, maar dit tweede deel had weinig meer met film te maken.

Al dat geweld ging me op een gegeven moment gewoon erg vervelen :O

Waar het eerste deel van me een 8 krijgt, krijgt deel 2 een 3.

Imdb geeft hier een 4 voor. Soms zijn ze best royaal daar bij IMDB :P

"You can call me Susan if it makes you happy"
  Moderator donderdag 20 juni 2013 @ 10:05:45 #142
18653 crew  D.
pi_128024438
quote:
0s.gif Op donderdag 20 juni 2013 03:58 schreef Geerd het volgende:
...omdat er dit keer een vrouwtje mee deed moest er wat tijd gebouwd worden tussen hun etc. Wat gelukkig niet wat werd waar ik een beetje bang voor was.

Ik heb dit 3 keer gelezen maar snap nog steeds niet wat je zegt :N

Maar heb de film gezien en het was een aardige Statham actiefilm :Y
pi_128025641
quote:
0s.gif Op donderdag 20 juni 2013 10:05 schreef D. het volgende:

[..]

Ik heb dit 3 keer gelezen maar snap nog steeds niet wat je zegt :N

Maar heb de film gezien en het was een aardige Statham actiefilm :Y
Bedoelt hij niet "een relatie/connectie opbouwen tussen de hoofdrolspelers"?
pi_128025858
quote:
0s.gif Op donderdag 20 juni 2013 03:45 schreef TheGloaming het volgende:
Zojuist terug van Man of Steel en de teleurstelling is groot :{

Slecht script, eendimensionale karakters en het ontbreken van een verhaal maken dit een matige film. In het begin ligt het tempo van de film veel te hoog en springt het verhaal van hak op de tak. En aan het einde lijkt de film net een 20 minuten te lang te duren.

Een ander groot probleem is dat er teveel actie in deze film zit. Op een gegeven moment had ik het wel gezien en deed het me vrij weinig meer. Het bleef maar doorgaan.

De film ziet er verder prima uit (ondanks de 3D die werkelijk niets toevoegt). Krypton is prachtig vormgegeven (begin van de film was ook meteen het hoogtepunt) en op de CGI is niets aan te merken. De kostuums van de Kryptonians zien er geweldig uit, evenals het Superman pak.

Een ander pluspunt zijn de acteurs die er ondanks het script toch het beste van proberen te maken, met Russell Crowe, Henry Cavill, en Michael Shannon als uitschieters. Echter had er met deze sterrencast zoveel meer in gezeten (wanneer er een goed script was geweest).

Dit is voor mij toch echt wel de teleurstelling van het jaar. Deze film komt naar mijn mening niet eens in de buurt van films als: The Dark Knight Trilogy en The Avengers.

Ondanks de minpunten toch nog een krappe voldoende:
5.5/10
TEVEEL ACTIE IN EEN SUPERMAN FILM?

WAT VERWACHT JE DAN? :')
pi_128026648
quote:
0s.gif Op donderdag 20 juni 2013 05:33 schreef TLC het volgende:
Mijn vorige recensie ging over Samson en Gert ; Het Verrassingsfeest.

In aansluiting hierop ;

The Human Centipede 2

[ afbeelding ]

Deze film gaat over Martin, een volwassen dikke man, geestelijke gehandicapt, werkt als parkeerwachter, en wonend bij zijn moeder. Martin heeft een vreselijke jeugd gehad, zijn vader misbruikte hem en ook zijn moeder is niet de aardigste moeder ter wereld, zij geeft zelf Martin de schuld dat haar man in de gevangenis zit.

Martin heeft een grote obsessie ; de film The Human Centipede. Hij is er dol op, echt totaal gek op.

En hij wilt ook dat doen wat ie in de film heeft gezien, want nogmaals ; hij is echt gek op die film.

-------------------------------------------------------------------

De hoofdrolspeler in deze film had het qua tekst wel erg gemakkelijk ; want Martin hoor je de hele film niet 1 woord uitspreken.
Maar nu zijn de dialogen ook niet het sterkte punt van deze film, sterker nog ik heb geen enkel sterk punt gezien.

De regisseur Tom Six had voor deze film eigenlijk maar 1 ding voor ogen ; het grote publiek 'trakteren' op zoveel mogelijk grof brutaal, ziekelijk geweld en obseniteiten.

Zelf vond ik de eerste film, waar Martin ook zo dol op is, eigenlijk best goed voor een horrorfilm, heb me kostelijk vermaakt, maar dit tweede deel had weinig meer met film te maken.

Al dat geweld ging me op een gegeven moment gewoon erg vervelen :O

Waar het eerste deel van me een 8 krijgt, krijgt deel 2 een 3.

Imdb geeft hier een 4 voor. Soms zijn ze best royaal daar bij IMDB :P

[ afbeelding ]
:D goede recensie, ook wel mee eens trouwens. Toch kijk ik stiekem wel uit wat ie van deel 3 gaat maken :')

Broken City

Mark Wahlberg schiet een crimineel neer en moet zijn functie als agent neerleggen, Burgemeester Russel Crowe schakelt hem jaren later in om zijn vrouw(Zeta-Jones) te schaduwen. Broken City is een vermakelijke thriller met een goede cast, Wahlberg vind ik de laatste jaren steeds beter te pruimen en de rest vd cast is ook niet verkeerd. Een film die niet de originaliteitsprijs zal winnen en hier en daar wat overtuigender kon, vooral het eind, maar al met al prima mee vermaakt.

7.0
pi_128027070
Verenigde Staten
Misdaad / Thriller
97 minuten

geregisseerd door David Barrett
met Bruce Willis, Josh Duhamel en Rosario Dawson

Na een slopende dag op het werk denken brandweerman Jeremy Coleman (Josh Duhamel) en zijn collega's de dag te eindigen met een drankje.

Wanneer Jeremy de slijterij binnenloopt is hij onbewust getuige van de brute moord op de eigenaar door Hagan, een blanke racist. Nadat hij ternauwernood weet te ontsnappen verdiept rechercheur Mike Cella (Bruce Willis) zich in de recente misdaden van Hagan.

Wanneer Hagan wordt opgepakt en Jeremy hem moet identificeren in een line-up blijkt Hagan maar al te goed te weten dat Jeremy achter het spiegelglas staat als hij zijn volledige naam en adres opsomt.

Voorafgaand aan het proces wordt Jeremy gedwongen zijn carrière opzij te zetten als hij in een getuigebeschermingsprogramma geplaatst wordt. Hij vindt echter troost in een ontluikende romance met Talia Durham (Rosario Dawson), een US Marshal.

http://www.moviemeter.nl/film/79144


Best wel een aardige film.
pi_128027349
quote:
0s.gif Op donderdag 20 juni 2013 11:28 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
Verenigde Staten
Misdaad / Thriller
97 minuten

geregisseerd door David Barrett
met Bruce Willis, Josh Duhamel en Rosario Dawson

Na een slopende dag op het werk denken brandweerman Jeremy Coleman (Josh Duhamel) en zijn collega's de dag te eindigen met een drankje.

Wanneer Jeremy de slijterij binnenloopt is hij onbewust getuige van de brute moord op de eigenaar door Hagan, een blanke racist. Nadat hij ternauwernood weet te ontsnappen verdiept rechercheur Mike Cella (Bruce Willis) zich in de recente misdaden van Hagan.

Wanneer Hagan wordt opgepakt en Jeremy hem moet identificeren in een line-up blijkt Hagan maar al te goed te weten dat Jeremy achter het spiegelglas staat als hij zijn volledige naam en adres opsomt.

Voorafgaand aan het proces wordt Jeremy gedwongen zijn carrière opzij te zetten als hij in een getuigebeschermingsprogramma geplaatst wordt. Hij vindt echter troost in een ontluikende romance met Talia Durham (Rosario Dawson), een US Marshal.

http://www.moviemeter.nl/film/79144


Best wel een aardige film.
een titel zou handig zijn ;)
en de beschrijving is handig, maar hier komen we toch vooral om de mening vd film te lezen, iig iets uitgebreider als 'best wel aardig'
pi_128027450
quote:
0s.gif Op donderdag 20 juni 2013 11:37 schreef planethugo het volgende:

[..]

een titel zou handig zijn ;)
en de beschrijving is handig, maar hier komen we toch vooral om de mening vd film te lezen, iig iets uitgebreider als 'best wel aardig'
excuses :D titel Fire With Fire

Tja ik vind het altijd een beetje moeilijk om een cijfer te geven, daarom zet ik er ook meestal
een clipje bij, daaraan kunnen de meeste mensen wel zien of ze de film de moeite waard
vinden om te kijken, laat ik dan zeggen dan ik vond van wel. ;)
  Redactie Games donderdag 20 juni 2013 @ 11:53:45 #149
206706 crew  Racerblade
pi_128027971
quote:
0s.gif Op donderdag 20 juni 2013 10:54 schreef Rogan het volgende:

[..]

TEVEEL ACTIE IN EEN SUPERMAN FILM?

WAT VERWACHT JE DAN? :')
Hij maakt toch gewoon een goed punt? Ik kan me best voorstellen dat je onafgebroken actie voor 2 uur wel een beetje zat wordt. The Dark Knight-trilogie staat niet bekend om zijn geweldige actie. Wat die films voor mij goed maakte was juist dat het niet hersenloze actie zoals The Avengers is, maar ze hebben de tijd genomen de karakters uit te breiden en de films duister te maken. Ik had gehoopt dat ze zoiets zouden doen met Man of Steel, wat blijkbaar niet gelukt is.
pi_128028659
KRIEGERIN



Opzich geen slechte film maar had er wat meer van verwacht...
Ik had verwacht dat hij wat intenser en meeslapender was... Ik vond het nu een ''iets sterkere dan de gemiddelde''' drama film, wat DEELS een reeel beeld gaf van hou jongeren kunnen denken/doen als groepje nazi's
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
dus een films met foutjes helaas...
7- , waard om te zien voor een keer maar meer niet

[ Bericht 9% gewijzigd door Mike op 20-06-2013 13:19:18 ]
pi_128029446
quote:
0s.gif Op donderdag 20 juni 2013 12:10 schreef casper019 het volgende:

Opzich geen slechte film maar had er wat meer van verwacht...
Ik had verwacht dat hij wat intenser en meeslapender was... Ik vond het nu een ''iets sterkere dan de gemiddelde''' drama film, wat DEELS een reeel beeld gaf van hou jongeren kunnen denken/doen als groepje nazi's
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
dus een films met foutjes helaas...
7- , waard om te zien voor een keer maar meer niet
Dat wat tussen je mislukte spoiler-tag staat was toch precies de moraal van het verhaal? Het plot was idd niet zo sterk, maar volgens mij wilde de maker juist laten zien dat wederzijds begrip en kennis van elkaars situatie racisme en radicalisering een halt toe kan roepen. Dat was geen foutje. Wel eens met je cijfer trouwens.

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 20-06-2013 12:31:49 ]
  User die overal opduikt 2022 donderdag 20 juni 2013 @ 13:42:27 #152
186611 Haags
pi_128032245
The Hangover 3, kutfilm, echt slecht!

After earth, goede film!
Zonder wrijving geen glans
pi_128034590
quote:
0s.gif Op donderdag 20 juni 2013 10:47 schreef JayHovah het volgende:

[..]

Bedoelt hij niet "een relatie/connectie opbouwen tussen de hoofdrolspelers"?
Jup daardoor werd het wat saai af en toe.
Ik zwaai naar dieren.
pi_128054053
quote:
0s.gif Op donderdag 20 juni 2013 10:54 schreef Rogan het volgende:

[..]

TEVEEL ACTIE IN EEN SUPERMAN FILM?

WAT VERWACHT JE DAN? :')
Het is echt waar. Teveel actie in deze film.
pi_128054788
quote:
0s.gif Op donderdag 20 juni 2013 11:53 schreef Racerblade het volgende:

[..]

Hij maakt toch gewoon een goed punt? Ik kan me best voorstellen dat je onafgebroken actie voor 2 uur wel een beetje zat wordt. The Dark Knight-trilogie staat niet bekend om zijn geweldige actie. Wat die films voor mij goed maakte was juist dat het niet hersenloze actie zoals The Avengers is, maar ze hebben de tijd genomen de karakters uit te breiden en de films duister te maken. Ik had gehoopt dat ze zoiets zouden doen met Man of Steel, wat blijkbaar niet gelukt is.
100% eens met de opmerking dat ik het alleen van toepassing vind op Batman Begins en The Dark Knight. TDK Rises vond ik ook bagger met slechte quotes en domme actie.

Man of Steel had geen enkele karakterontwikkeling. En daar hadden ze dan 143 minuten de tijd voor...
The only limit is your own imagination
Ik ben niet gelovig aangelegd en maak daarin geen onderscheid tussen dominees, imams, scharenslieps, autohandelaren, politici en massamedia

Waarom er geen vliegtuig in het WTC vloog
  donderdag 20 juni 2013 @ 22:06:13 #156
52543 Timo20
RODA JC FOREVER!!
pi_128055670
quote:
0s.gif Op woensdag 19 juni 2013 08:17 schreef Ash het volgende:

[..]

Hoi,

Ik lees expres nog geen reviews etc,
Ik wil er openminded in gaan, maar is er eigenlijk nog iets van een scene na de credits of iets dergelijks? Zoals ze tot nu toe bij alle Marvel films hebben gedaan.
Nee, er is niets na de credits (waar we trouwens wel op hadden gewacht :P)
Man of Steel is trouwens geen Marvel film ;)

quote:
0s.gif Op donderdag 20 juni 2013 03:45 schreef TheGloaming het volgende:
Zojuist terug van Man of Steel en de teleurstelling is groot :{

Slecht script, eendimensionale karakters en het ontbreken van een verhaal maken dit een matige film. In het begin ligt het tempo van de film veel te hoog en springt het verhaal van hak op de tak. En aan het einde lijkt de film net een 20 minuten te lang te duren.

Een ander groot probleem is dat er teveel actie in deze film zit. Op een gegeven moment had ik het wel gezien en deed het me vrij weinig meer. Het bleef maar doorgaan.

De film ziet er verder prima uit (ondanks de 3D die werkelijk niets toevoegt). Krypton is prachtig vormgegeven (begin van de film was ook meteen het hoogtepunt) en op de CGI is niets aan te merken. De kostuums van de Kryptonians zien er geweldig uit, evenals het Superman pak.

Een ander pluspunt zijn de acteurs die er ondanks het script toch het beste van proberen te maken, met Russell Crowe, Henry Cavill, en Michael Shannon als uitschieters. Echter had er met deze sterrencast zoveel meer in gezeten (wanneer er een goed script was geweest).

Dit is voor mij toch echt wel de teleurstelling van het jaar. Deze film komt naar mijn mening niet eens in de buurt van films als: The Dark Knight Trilogy en The Avengers.

Ondanks de minpunten toch nog een krappe voldoende:
5.5/10
Waarom de vergelijking met The Dark Knight Trilogy en The Avengers? totaal verschillende films.
En over de 3D: het is een post-conversie en is dus niet in 3D geschoten, de conversie is Snyder opgedrongen door de studio. Opzich niet heel gek dat het niets toevoegt dus. Ga `m dus ook aub gewoon in 2D zien, zoals Snyder het bedoeld heeft. Hoef je je daar iig al niet aan te ergeren ;)

quote:
14s.gif Op donderdag 20 juni 2013 21:52 schreef El_Matador het volgende:

Man of Steel had geen enkele karakterontwikkeling. En daar hadden ze dan 143 minuten de tijd voor...
Maar je kunt moeilijk zeggen dat Man of Steel 2 uur lang actie is... Er zaten ook genoeg stukken in zonder actie
pi_128057394
quote:
0s.gif Op donderdag 20 juni 2013 22:06 schreef Timo20 het volgende:

Waarom de vergelijking met The Dark Knight Trilogy en The Avengers? totaal verschillende films.
En over de 3D: het is een post-conversie en is dus niet in 3D geschoten, de conversie is Snyder opgedrongen door de studio. Opzich niet heel gek dat het niets toevoegt dus. Ga `m dus ook aub gewoon in 2D zien, zoals Snyder het bedoeld heeft. Hoef je je daar iig al niet aan te ergeren ;)

[..]

Ik begrijp dat het totaal verschillende films zijn. Het ging er mij in de vergelijking meer om dat films als the Dark Knight Trilogy en the Avengers naar mijn mening wel de juiste balans weten te vinden tussen verhaal, actie en karakterontwikkeling :) Batman Begins was ook een origin verhaal en de opbouw daarin voelde naar mijn mening veel minder gehaast als in Man of Steel.

En ik begrijp dat de 3D wordt opgedrongen door de studio. Maar dat is toch geen reden om er niets over te mogen zeggen? Als Pathe naast de 3D versie ook een 2D versie had getoond dan was ik daar heen gegaan (heb Pathe Unlimited dus ga altijd naar Pathe). Maar begrijp je punt dat er ook mogelijkheden zijn om de 2D versie te zien ;)
  donderdag 20 juni 2013 @ 22:37:57 #158
67640 SaintOfKillers
Hold me closer, Tony Danza
pi_128058006
Er zijn ook gewoon regisseurs die niet zwichten voor studio-druk in verband met 3D.
The average burglar breaks in and leaves clues everywhere. But not me. I'm completely clueless.
  donderdag 20 juni 2013 @ 23:23:25 #159
52543 Timo20
RODA JC FOREVER!!
pi_128060666
quote:
0s.gif Op donderdag 20 juni 2013 22:30 schreef TheGloaming het volgende:

[..]

Ik begrijp dat het totaal verschillende films zijn. Het ging er mij in de vergelijking meer om dat films als the Dark Knight Trilogy en the Avengers naar mijn mening wel de juiste balans weten te vinden tussen verhaal, actie en karakterontwikkeling :) Batman Begins was ook een origin verhaal en de opbouw daarin voelde naar mijn mening veel minder gehaast als in Man of Steel.

The Avengers en karakter ontwikkeling? serieus? :') als er 1 film de afgelopen jaren wel INTENS overrated is, is het dat misbaksel wel :') :r :r
Batman Begins is idd trouwens wel beter qua karakter ontwikkeling.

quote:
En ik begrijp dat de 3D wordt opgedrongen door de studio. Maar dat is toch geen reden om er niets over te mogen zeggen? Als Pathe naast de 3D versie ook een 2D versie had getoond dan was ik daar heen gegaan (heb Pathe Unlimited dus ga altijd naar Pathe). Maar begrijp je punt dat er ook mogelijkheden zijn om de 2D versie te zien ;)
Zeg ook niet dat je er niets over mag zeggen. Zeg alleen dat als je de 2D versie gaat zien je je er ook niet over hoeft te ergeren :P

quote:
2s.gif Op donderdag 20 juni 2013 22:37 schreef SaintOfKillers het volgende:
Er zijn ook gewoon regisseurs die niet zwichten voor studio-druk in verband met 3D.
Ja, dus?
je snapt toch ook wel dat een post-conversie er altijd slechter uitziet dan een film die in 3D is geschoten?
pi_128066803
Man of Steel



Ik geef de film een 8,5

Pluspunten:

1. Actie is fucking mindblowing. Hulde voor Zack Snyder. Kan weinig tot geen actiefilms bedenken die hier aan kunnen tippen
2. Krypton en de technologie ervan zijn geweldig weergegeven.
3. Reeele morele keuzes en en heel goed verhaal.
4. Russel Crowe is awesome.
5. Een villain die niet "puur slecht" is maar wiens keuzes je kan begrijpen.

Minpunten:
1. Soms is acteerwerk van bepaalde secundaire personages niet top.
2. De film probeert soms te veel tegelijk te doen waardoor je minder geeft om bepaalde aspecten. Het kon simpeler.
pi_128066848
quote:
0s.gif Op donderdag 20 juni 2013 22:30 schreef TheGloaming het volgende:

[..]

En ik begrijp dat de 3D wordt opgedrongen door de studio. Maar dat is toch geen reden om er niets over te mogen zeggen? Als Pathe naast de 3D versie ook een 2D versie had getoond dan was ik daar heen gegaan (heb Pathe Unlimited dus ga altijd naar Pathe). Maar begrijp je punt dat er ook mogelijkheden zijn om de 2D versie te zien ;)
In Belgie gewoon overal 2D en 3D. Ben net in Antwerpen naar Man of Steel in 2D geweest. Het ligt dus gewoon aan Pathe dat ze per se 3D doordrukken ;) :')

Wat wel grappig is dat de 2D versie in 2 keer zo grote zalen draait. Niemand wil die neppe 3D shit :P
pi_128067008
quote:
0s.gif Op donderdag 20 juni 2013 13:42 schreef haags_kwartiertje het volgende:
The Hangover 3, kutfilm, echt slecht!

After earth, goede film!
After earth en het woord goed in 1 zin. Sorry ik kan je niet meer serieus nemen :P Die Scientology BS propaganda :')

Ik snap niet dat Will Smith in een film geregisseerd door M. Night ging spelen. Wat een drol director is dat zeg.
pi_128067834


Midnight Cowboy (1969)
Mooie film, in een mooie setting (New York zonder Twin Towers want die waren nog niet gebouwd) met een ijzersterke Dustin Hoffman en een nog bijzonderder acterende Jon Voight (die ik alleen met oude kop ken, grappig om hem als jongere te zien).

Duidelijk een product van de 60s, met goeie muziek, drugs, seks en actuele maatschappelijke thema's.

Een dikke aanrader voor de velen die deze oude film nog niet zagen.
8.6/10 (IMDB: 7.9/10 - 3 Oscars)



Red (2010)
Leuk filmpje, vooral die oude garde (Bruce Willis, Morgan Freeman en John Malkovitch) samen in een film zien, gewoon leuk. Niet overdreven goed, maar net beter dan de gemiddelde actiefilm.
8.0 (IMDB: 7.0/10)



Parker (2013)
Jason Statham. Het concept is bekend en ik kan me er altijd mee vermaken. Zeker om zo'n Brit in de VS te zien.

Grappig, actiefilms met grappen erin, prima.

Jennifer Lopez. Ooit een droomvrouw, tegenwoordig ken ik veel meer latina's maar nog steeds blijft ze mooi. Alleen wat een slechte actrice is het. Jammer.
7.8/10 (IMDB: 6.1/10)



Stoker (2013)
Mysterieus en aardig filmpje. Soms een beetje langdradig, maar het acteerwerk is goed.

Met een 7.9 tot nog toe de beste film uit 2013, maar ik hoop toch op beter werk dat dit jaar uitgebracht wordt...
7.9/10 (IMDB: 7.1/10)



Stand Up Guys (2012)
Auwwww, wat doen jullie?? Twee van mijn allerfavorietste acteurs in 1 film naast en tegen over elkaar. Twee superhelden uit de filmgeschiedenis waar mijn voorkeur uitging naar Christopher Walken (met als hoogtepunt de beste filmscene ooit "Sicillians" uit True Romance). Een Al Pacino die het voor mij maakte met de enabeste filmscene ooit, "God is a Prankster" uit The Devil's Advocate.

En wat maken ze er een zooi van. Geen chemie tussen beide (ik kan niet zien of dat door de acteurs/personen of door de karakters/rollen komt, maar het is dramatisch), geen fut, geen flow.

De actie is nog wel aardig, maar de mannen zijn hier te oud voor.

Stay Down Guys.
5.5/10 (IMDB: 6.5/10)

Jack the Giant Slayer (2013)
Braaf, flauw, zouteloos kinderfilmpje.

De CGI's zijn leuk, maar op de een of andere manier doet het me niet veel meer, zou het de overkill zijn of juist de benchmarks van The Matrix, The Dark Knight of Avatar.

Leuk voor kinderen, als volwassen filmkijker zou ik hem overslaan.
5.0/10 (IMDB: 6.4/10)



Death Race: Inferno (2012)
En weer een CGI-volle, extreme actiefilm. Deel 2 heb ik niet gezien maar deel 1 kreeg een 8. Goed, lekker, stevig, Statham.

Dit keer gaan ze aan de slag in Zuid-Afrika en dat geeft de punten. Andere omgeving, "op locatie" (lijkt me niet in de studio gedaan, als het wel zo is, goed gedaan) gefilmd, mooi, hou ik van. De standaard grofheid en een beetje politiek thema. Lekkere wijven, stoere mannen, snelle wagens. Het is onderhoudend.

Maar zo goed en origineel als deel 1 wordt het niet, deel 2 en het origineel "2000" toch maar es kijken.
6.5/10 (IMDB: 5,4/10)



Boogie Nights (1997)
Wow, dat ik deze nog niet gezien had. Had hem al lang in bezit en nooit aan toe gekomen, maar blij dat dat nu wel gebeurd is.

Ik had het kunnen en moeten weten als fan van Paul Thomas Anderson en (daardoor) There Will Be Blood en Magnolia.

Genomineerd voor 3 Oscars (en dus geen ontvangen, helaas) in het topjaar 1997 (L.A. Confidential, The Game, The Fifth Element, Lost Highway, The Devil's Advocate, Cube om mijn favorieten maar te noemen).

De cast van deze topfilm begint met een op het oog piepjonge (25) Mark Wahlberg. Een perfecte rol en erg persoonlijk.
Dan de andere acteurs, die over het algemeen altijd goeie films opleveren (William H. Macy als graadmeter), het team wat ze vormen, geweldig.

Maatschappelijk, zeker gezet in die tijd (eind 70s, begin 80s) mooi weergegeven. Lekkere muziek.

Prima gewoon. Een topcast en alles voor 15 miljoen dollar, tegenwoordig een koopje.

Het duurt af en toe net te lang, maar dat is ook Paul T. A.
8.8/10 (IMDB: 7.9/10)
The only limit is your own imagination
Ik ben niet gelovig aangelegd en maak daarin geen onderscheid tussen dominees, imams, scharenslieps, autohandelaren, politici en massamedia

Waarom er geen vliegtuig in het WTC vloog
pi_128067952
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 juni 2013 17:50 schreef dumble het volgende:
Sexy Beast (2000)

[ afbeelding ]

Een behoorlijk gestoorde gangster probeert een gepensioneerde gangster wonend in het zonnige Spanje te werven voor 1 laatste bank job (back home in Londen).

Film met een apart tintje, wel heel vet. Muziek is goed. En Oscar genomineerde Ben Kingsley is ook erg top.

Imdb: 7.1
Ik: 8
Net gekeken hehe heerlijk filmpje, op zich gebeurt er niet veel maar heel apart je blijft toch kijken.
Vooral als je die kluis ziet 20 sec? Denk je nou nu komt het plan maar nee.

UIt 2000 ook, volgens mij hadden we toen nog zoon inbel verbinding thuis.
Ik zwaai naar dieren.
pi_128068195
Funny Games



Amerikaanse remake van een Duitse film uit 1997, het verhaal ;

Een stel brengt samen met hun zoontje en hond een tijdje door in hun buitenverblijf aan het meer.

Dan krijgt de vrouw des huizes bezoek van een jongeman, hij wilt graag eieren hebben :)

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Spannend in de zin van je voelt de dreiging (niet zozeer dat je die ziet), goede montage,en een erg originele interactie tussen een van de hoofdrolspelers en de kijker :D

Een aanrader als je een avond niks beters hebt te doen dan fok!en :)

Knap staaltje werk van Michael Haneke !

imdb cijfer ; 6,4
mijn cijfer ; 7,5
"You can call me Susan if it makes you happy"
  User die overal opduikt 2022 vrijdag 21 juni 2013 @ 11:17:52 #166
186611 Haags
pi_128072909
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 juni 2013 02:03 schreef kossikvassik het volgende:

[..]

After earth en het woord goed in 1 zin. Sorry ik kan je niet meer serieus nemen :P Die Scientology BS propaganda :')

Ik snap niet dat Will Smith in een film geregisseerd door M. Night ging spelen. Wat een drol director is dat zeg.
Ieder zijn mening, ik vond hem goed!
Zonder wrijving geen glans
  vrijdag 21 juni 2013 @ 12:20:43 #167
397930 Emvem
Hedde druks op?
pi_128075248

quote:
De Verenigde Staten worden geteisterd door misdaad en overvolle gevangenissen, daarom besluit de overheid om een jaarlijkse ‘Purge’ van 12 uur in te stellen. Tussen 19.00 uur en 07.00 uur is elke misdaad, zelfs moord, legaal. De politie is niet te bereiken en ziekenhuizen sluiten hun deuren. Het is één keer per jaar waarop de burgers hun gang kunnen gaan zonder gestraft te worden. Tijdens de nacht, geplaagd door geweld en veelvuldige misdaden, moet een familie beslissen wat ze doen wanneer een vreemdeling bij hen aanbelt voor hulp.
:D
  vrijdag 21 juni 2013 @ 12:31:41 #168
148823 znarch
ondertitel
pi_128075629
"AAAAAHH ZENNE MOAT, WOARST VLEISCH"
  vrijdag 21 juni 2013 @ 13:18:31 #169
357776 ArtistA
Wandelen door het park
  vrijdag 21 juni 2013 @ 13:21:26 #170
357776 ArtistA
Wandelen door het park
pi_128077658
quote:
99s.gif Op vrijdag 21 juni 2013 03:49 schreef El_Matador het volgende:
[ afbeelding ]

Midnight Cowboy (1969)
Mooie film, in een mooie setting (New York zonder Twin Towers want die waren nog niet gebouwd) met een ijzersterke Dustin Hoffman en een nog bijzonderder acterende Jon Voight (die ik alleen met oude kop ken, grappig om hem als jongere te zien).

Duidelijk een product van de 60s, met goeie muziek, drugs, seks en actuele maatschappelijke thema's.

Een dikke aanrader voor de velen die deze oude film nog niet zagen.
8.6/10 (IMDB: 7.9/10 - 3 Oscars)

[ afbeelding ]

Red (2010)
Leuk filmpje, vooral die oude garde (Bruce Willis, Morgan Freeman en John Malkovitch) samen in een film zien, gewoon leuk. Niet overdreven goed, maar net beter dan de gemiddelde actiefilm.
8.0 (IMDB: 7.0/10)

[ afbeelding ]

Parker (2013)
Jason Statham. Het concept is bekend en ik kan me er altijd mee vermaken. Zeker om zo'n Brit in de VS te zien.

Grappig, actiefilms met grappen erin, prima.

Jennifer Lopez. Ooit een droomvrouw, tegenwoordig ken ik veel meer latina's maar nog steeds blijft ze mooi. Alleen wat een slechte actrice is het. Jammer.
7.8/10 (IMDB: 6.1/10)

[ afbeelding ]

Stoker (2013)
Mysterieus en aardig filmpje. Soms een beetje langdradig, maar het acteerwerk is goed.

Met een 7.9 tot nog toe de beste film uit 2013, maar ik hoop toch op beter werk dat dit jaar uitgebracht wordt...
7.9/10 (IMDB: 7.1/10)

[ afbeelding ]

Stand Up Guys (2012)
Auwwww, wat doen jullie?? Twee van mijn allerfavorietste acteurs in 1 film naast en tegen over elkaar. Twee superhelden uit de filmgeschiedenis waar mijn voorkeur uitging naar Christopher Walken (met als hoogtepunt de beste filmscene ooit "Sicillians" uit True Romance). Een Al Pacino die het voor mij maakte met de enabeste filmscene ooit, "God is a Prankster" uit The Devil's Advocate.

En wat maken ze er een zooi van. Geen chemie tussen beide (ik kan niet zien of dat door de acteurs/personen of door de karakters/rollen komt, maar het is dramatisch), geen fut, geen flow.

De actie is nog wel aardig, maar de mannen zijn hier te oud voor.

Stay Down Guys.
5.5/10 (IMDB: 6.5/10)

Jack the Giant Slayer (2013)
Braaf, flauw, zouteloos kinderfilmpje.

De CGI's zijn leuk, maar op de een of andere manier doet het me niet veel meer, zou het de overkill zijn of juist de benchmarks van The Matrix, The Dark Knight of Avatar.

Leuk voor kinderen, als volwassen filmkijker zou ik hem overslaan.
5.0/10 (IMDB: 6.4/10)

[ afbeelding ]

Death Race: Inferno (2012)
En weer een CGI-volle, extreme actiefilm. Deel 2 heb ik niet gezien maar deel 1 kreeg een 8. Goed, lekker, stevig, Statham.

Dit keer gaan ze aan de slag in Zuid-Afrika en dat geeft de punten. Andere omgeving, "op locatie" (lijkt me niet in de studio gedaan, als het wel zo is, goed gedaan) gefilmd, mooi, hou ik van. De standaard grofheid en een beetje politiek thema. Lekkere wijven, stoere mannen, snelle wagens. Het is onderhoudend.

Maar zo goed en origineel als deel 1 wordt het niet, deel 2 en het origineel "2000" toch maar es kijken.
6.5/10 (IMDB: 5,4/10)

[ afbeelding ]

Boogie Nights (1997)
Wow, dat ik deze nog niet gezien had. Had hem al lang in bezit en nooit aan toe gekomen, maar blij dat dat nu wel gebeurd is.

Ik had het kunnen en moeten weten als fan van Paul Thomas Anderson en (daardoor) There Will Be Blood en Magnolia.

Genomineerd voor 3 Oscars (en dus geen ontvangen, helaas) in het topjaar 1997 (L.A. Confidential, The Game, The Fifth Element, Lost Highway, The Devil's Advocate, Cube om mijn favorieten maar te noemen).

De cast van deze topfilm begint met een op het oog piepjonge (25) Mark Wahlberg. Een perfecte rol en erg persoonlijk.
Dan de andere acteurs, die over het algemeen altijd goeie films opleveren (William H. Macy als graadmeter), het team wat ze vormen, geweldig.

Maatschappelijk, zeker gezet in die tijd (eind 70s, begin 80s) mooi weergegeven. Lekkere muziek.

Prima gewoon. Een topcast en alles voor 15 miljoen dollar, tegenwoordig een koopje.

Het duurt af en toe net te lang, maar dat is ook Paul T. A.
8.8/10 (IMDB: 7.9/10)
Ga Punch-Drunk Love (2002) - IMDb kijken. :Y
pi_128096401
quote:
14s.gif Op vrijdag 21 juni 2013 13:21 schreef ArtistA het volgende:

[..]

Ga Punch-Drunk Love (2002) - IMDb kijken. :Y
Dank je, ik ken hem!
The only limit is your own imagination
Ik ben niet gelovig aangelegd en maak daarin geen onderscheid tussen dominees, imams, scharenslieps, autohandelaren, politici en massamedia

Waarom er geen vliegtuig in het WTC vloog
  vrijdag 21 juni 2013 @ 22:55:20 #172
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_128101793
Kapringen (2012) - IMDb

Een Deense film (met weer vrij veel bekende Deense acteurs uit o.a. Borgen).
Gaat over een kaping van een schip door Somaliërs. Onderhandelingen over losgeld duren lang en de omstandigheden waaronder de gegijzelden moeten leven worden knap in beeld gebracht, inclusief de psychologische spelletjes die over hun hoofden door de onderhandelaars gespeeld worden.

IMDb: 7,0
Ik: 7,5
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_128103536
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 juni 2013 22:55 schreef golfer het volgende:
Kapringen (2012) - IMDb

Een Deense film (met weer vrij veel bekende Deense acteurs uit o.a. Borgen).
Gaat over een kaping van een schip door Somaliërs. Onderhandelingen over losgeld duren lang en de omstandigheden waaronder de gegijzelden moeten leven worden knap in beeld gebracht, inclusief de psychologische spelletjes die over hun hoofden door de onderhandelaars gespeeld worden.

IMDb: 7,0
Ik: 7,5
Mooi verhaal erbij.
pi_128109455
THE PACKAGE


http://www.moviemeter.nl/film/84776/image

Ja heerlijk filmpie, actie beetje martelen en slomp kogels er over heen.
Vooral toen de bekende gezichten in beeld kwamen dan weet je het wel, gaat hem worden deze shit!!
Ik zwaai naar dieren.
pi_128133330
WATERLOO 1970

http://www.moviemeter.nl/film/4169



Wat een manschappen, ik moest zelf nog 17 jaar wachten dus wie ben ik om er wat over te zeggen :P
Wel de moeite waard!
Ik zwaai naar dieren.
  zaterdag 22 juni 2013 @ 23:33:44 #176
381477 Izzit
This Izzit
pi_128134617
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 juni 2013 02:03 schreef kossikvassik het volgende:

[..]

After earth en het woord goed in 1 zin. Sorry ik kan je niet meer serieus nemen :P Die Scientology BS propaganda :')

Ik snap niet dat Will Smith in een film geregisseerd door M. Night ging spelen. Wat een drol director is dat zeg.
Het ligt anders. Will Smith schreef het verhaal en heeft Shyamalan gevraagd voor de regisseursstoel.

Dat gezegd hebbende blijft het een matige film.
  zondag 23 juni 2013 @ 02:28:38 #177
31057 jpg97
Otaku No Kenkyu
pi_128140010
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 juni 2013 23:02 schreef Geerd het volgende:
WATERLOO 1970

http://www.moviemeter.nl/film/4169

[ afbeelding ]

Wat een manschappen, ik moest zelf nog 17 jaar wachten dus wie ben ik om er wat over te zeggen :P
Wel de moeite waard!
Deze man. XD
Op dinsdag 28 februari 2006 13:50 schreef Avery het volgende:
ik ben dan nieuw ik zie zo dat jij irritant ben jpg
PieAir
Ik denk altijd heel goed na voor ik iets stoms zeg...
  zondag 23 juni 2013 @ 06:25:09 #178
158344 RoodWitBlauw
rasechte hollander
pi_128141453
Jack the Giant Slayer (2013) - IMDb



ik verwachtte een kinderfilm, maar het is een leuke aktie film, met als verhaal het magische boontje die tot de hemel groeit.

verstand op 0 , en genieten.

mijn cijfer: 7,5
“YOU’RE FUCKING OUT, I’M FUCKING IN”
pi_128141628
After Earth



Matig verhaal, matige acteerprestaties, voorspelbaar. Wel mooie special effects.

5.5/10
A man is not old until regrets take the place of dreams.
  zondag 23 juni 2013 @ 10:27:58 #180
165164 Tha_Bartman
And so it goes.
pi_128142509


Noorse film, gebaseerd op een waargebeurd verhaal over een jeugddetentie-eiland waar de jongeren niet goed behandeld worden.
Grimmige sfeer, goed acteerwerk en mooie beelden...

een 8-
Rich Hall:Everybody says that the wheel is the greatest invention ever but i think it was the 2nd wheel.... have you ever seen a guy on a unicycle, what an asshole." _O_
  zondag 23 juni 2013 @ 10:56:09 #181
277627 Seven.
We are Borg.
pi_128142873
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 juni 2013 14:21 schreef Roces18 het volgende:
World War Z
[ afbeelding ]

Er zijn zat zombiefilms die het voornamelijk met een klein budget moeten doen maar dit maal hebben ze er genoeg geld tegen aan gegooid. (Een 200 miljoen dollar). Dit maal is het de beurt aan Brad om de wereld te redden met zijn mislukte coupe. Als ex investigator voor de united nations is hij huisman en verzorgt hij zijn familie. Tijdens het droppen van zijn vrouw en kids komen de eerste zombies te voor schijn en wordt het rennen voor zijn leven. Een inleiding van een magere twee minuten zorgt niet voor genoeg connectie op persoonlijk vlak met de karakters, en vanaf dat moment kon het me al weinig schelen wat er met deze Tarzan ging gebeuren. De united nations vinden hem zo belangrijk dat ze hem nodig hebben om de zombies te stoppen en droppen zijn familie op een van de commando schepen. (Zombies kunnen immers niet zwemmen). En dan is het tijd om de wereld te redden want anders wordt zijn familie weer terug gezet bij de zombies. We komen er echter nooit achter waarom Brad zo'n goede investigator was, want hij komt niet al te snugger over.

Geen slome zombies dit maal, maar snelle happerige braindeads die op geluid afkomen. Maar als het er op aankomt, gebeurt alle actie en gore net buiten het scherm. Een grote teleurstelling dat alleen maar zo gedaan is zodat het nog een beetje geschikt kan zijn voor families.

Ondertussen wordt er geclaimed dat er 550 miljoen dollar nodig is om quitte te draaien en na het falen van John Carter vorig jaar is dit de volgende die zal floppen. Koppen zullen dus rollen. En hou eens op met die neppe 3D shit. En ook al kom ik redelijk negatief over in deze recensie, er zitten wel enkele goede punten in. Maar ik zou er sowieso niet voor naar de bioscoop gaan tenzij je een abonnement hebt.
Ik ga 'm straks kijken, ben heel benieuwd.
Resistance is futile.
  zondag 23 juni 2013 @ 13:36:46 #182
15221 Falco
Afleidingsmanoeuvre
pi_128147271
Bu san (2003) - IMDb



Yoyoyo, dit soort films pik ik gewoon niet. Een Japanner met een zombie-achtig voorkomen gaat in een bioscoopzaal zitten en kijkt naar zo'n oude Chinese vecht-film met zwaarden en sandalen. Ondertussen gebeuren er allemaal weirdo-dingen rond de bioscoopzaal en de Japanner verlaat ook regelmatig de zaal om bijvoorbeeld vijf minuten achtereenvolgens (!) te pissen in een pisbak. Ik heb dan nog een scene beschreven met een redelijk snel tempo. Zonde hoor dat die Japanner weggaat, want volgens mij was de getoonde film in deze film nog interessanter dan dit dwaze gedoe. Je moet ook van te voren maar net weten/lezen dat de karakters uit die oude film ook opdoemen in de bioscoop, tsja... Enig pluspuntje was de groezelige sfeer van de bioscoop, maar voor de rest was dit echt tergend traag vervelend. Cijfer: 4,5

Jodaeiye Nader az Simin (2011) - IMDb
Oef, deze film moest ik veel eerder zien dan nu pas. Beter laat dan nooit, zullen we maar zeggen. Dit is een opvallend sterke film met een gecompliceerd en meesleurend verhaal. Niet echt vrolijkmakend ook. De personages hebben diverse belangen die elkaar in de weg liggen. Zo wil de moeder van een gezin weg uit Iran, terwijl de vader wil blijven om voor zijn dementerende vader te zorgen. Omdat ie dat niet in zijn eentje kan, huurt hij een hulp in, maar dan gaat het mis... Uiteindelijk vallen de keuzes van de diverse personages wel te begrijpen, maar echt handig is het niet allemaal. Dat maakt de film ook zo schrijnend en goed. Dat A Separation zich afspeelt in Iran, is trouwens wel van meerwaarde. Erg interessant beeld wordt er van dit land zo terloops gegeven :Y. Cijfer: 8,5

Star Trek Into Darkness (2013) - IMDb
Net als de vorige film vond ik de hoofdrolspelers Kirk en Spock een stel irritante blagen, die je maar serieus moest nemen. Echt geweldig vond ik het maar niet, maar dat vind ik de hele Star Trek-franchise sowieso niet. De spetterende actievolle apotheose was wel geinig om te zien, maar er zaten ook wel wat lamme gedeeltes her en der. Cijfer: 5,5

Zhantai (2000) - IMDb



De poster is vet, maar de film zelf valt een beetje tegen. Zhang Ke Jia laat het Chinese leven zien uit de jaren '80. Het is nogal grauw en deprimerend. Het communistische regime heeft de touwtjes goed in handen en alles ziet er grijs uit. Niet iets dus om vrolijk van te worden. De film is voornamelijk een afstandelijke hak-op-de-tak registratie rond een aantal personen. Een paar daarvan proberen zich van het communistische regime te ontworstelen door bijvoorbeeld kristischer te zijn en popmuziek te luisteren. De muziek is eigenlijk nog het leukste van de film. Je krijgt van die typische communistische strijdliederen te horen, maar ook van die weggooipopliedjes. Modern Talking komt voorbij, dus in dat straatje moet je dat zoeken :P. Cijfer: 6,5
<a href="https://www.youtube.com/watch?v=yIl_jGh-LWE" target="_blank" rel="nofollow">Afleidingsmanoeuvre</a>
pi_128153104
Euroshopper the movie,

Sja geweldig onderbouwt, acteer werk uitmuntend, dikke 8 wel.


:+
Ik zwaai naar dieren.
  zondag 23 juni 2013 @ 15:56:56 #184
51286 w00h00
Digital man!
pi_128153543
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 juni 2013 01:54 schreef kossikvassik het volgende:
Man of Steel

[ afbeelding ]

Ik geef de film een 8,5

Pluspunten:

1. Actie is fucking mindblowing. Hulde voor Zack Snyder. Kan weinig tot geen actiefilms bedenken die hier aan kunnen tippen
2. Krypton en de technologie ervan zijn geweldig weergegeven.
3. Reeele morele keuzes en en heel goed verhaal.
4. Russel Crowe is awesome.
5. Een villain die niet "puur slecht" is maar wiens keuzes je kan begrijpen.

Minpunten:
1. Soms is acteerwerk van bepaalde secundaire personages niet top.
2. De film probeert soms te veel tegelijk te doen waardoor je minder geeft om bepaalde aspecten. Het kon simpeler.
Ik vond het echt een waardeloze blockbuster met een slecht verhaal en te veel actie.
pi_128157675
quote:
0s.gif Op zondag 23 juni 2013 15:45 schreef Geerd het volgende:
Euroshopper the movie,

Sja geweldig onderbouwt, acteer werk uitmuntend, dikke 8 wel.


:+
was dat nu weer, geen moviemeter link ofzo??
  zondag 23 juni 2013 @ 21:44:16 #186
375756 Jungle_Jim
samurai cop
pi_128168535
Only God Forgives (2013) - IMDb

Ben over t algemeen wel fan van zijn films maar deze gaat echt helemaal nergens over. Veel gezoem en gestaar. In zijn films wordt altijd weinig gepraat maar dit keer werkt het op de lachspieren. Film is wel weer lekker gewelddadig, al slaat het soms helemaal nergens op. Net zoals eigenlijk de hele film.

een 4
Wie dit leest is hek.
  zondag 23 juni 2013 @ 23:42:16 #187
277627 Seven.
We are Borg.
pi_128175366
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 juni 2013 14:21 schreef Roces18 het volgende:
World War Z
[ afbeelding ]

Er zijn zat zombiefilms die het voornamelijk met een klein budget moeten doen maar dit maal hebben ze er genoeg geld tegen aan gegooid. (Een 200 miljoen dollar). Dit maal is het de beurt aan Brad om de wereld te redden met zijn mislukte coupe. Als ex investigator voor de united nations is hij huisman en verzorgt hij zijn familie. Tijdens het droppen van zijn vrouw en kids komen de eerste zombies te voor schijn en wordt het rennen voor zijn leven. Een inleiding van een magere twee minuten zorgt niet voor genoeg connectie op persoonlijk vlak met de karakters, en vanaf dat moment kon het me al weinig schelen wat er met deze Tarzan ging gebeuren. De united nations vinden hem zo belangrijk dat ze hem nodig hebben om de zombies te stoppen en droppen zijn familie op een van de commando schepen. (Zombies kunnen immers niet zwemmen). En dan is het tijd om de wereld te redden want anders wordt zijn familie weer terug gezet bij de zombies. We komen er echter nooit achter waarom Brad zo'n goede investigator was, want hij komt niet al te snugger over.
Eens. Ik vond het huwelijk, zijn vaderrol en zijn verleden totaal niet overtuigend.

quote:
Geen slome zombies dit maal, maar snelle happerige braindeads die op geluid afkomen. Maar als het er op aankomt, gebeurt alle actie en gore net buiten het scherm. Een grote teleurstelling dat alleen maar zo gedaan is zodat het nog een beetje geschikt kan zijn voor families.
Ik hou niet zo van geweldadige films dus voor mij was dit een pluspunt. Ik vond dat er genoeg spanning in zat, ook zonder gore beelden. Verder vond ik het concept van snelle zombies heel goed, dit maakte het veel spannender dan de gemiddelde zombiefilm/serie.

quote:
Ondertussen wordt er geclaimed dat er 550 miljoen dollar nodig is om quitte te draaien en na het falen van John Carter vorig jaar is dit de volgende die zal floppen. Koppen zullen dus rollen. En hou eens op met die neppe 3D shit. En ook al kom ik redelijk negatief over in deze recensie, er zitten wel enkele goede punten in. Maar ik zou er sowieso niet voor naar de bioscoop gaan tenzij je een abonnement hebt.
3D vond ik ook overbodig, ga lekker in 2D kijken.

Wat ik wel goed vond aan deze film is hoe alle plannen falen en de omstandigheden steeds slechter worden. De soldate vond ik goed. Zwak einde, normaalhoor je op zo'n moment opgelucht te zijn maar het deed me niets.

Al met al vond ik Brad Pitt zwaar onderpresteren. Verhaallijn was op zich heel goed maar niet genoeg diepte. Wel genoeg spanning!

7 van 10.
Resistance is futile.
  maandag 24 juni 2013 @ 02:09:44 #188
395101 pokkerdepok
bla bla bla
pi_128180492
Spring Breakers (2012) - IMDb



studentjes beroven een bank, gaan op springbreak, feest, zuipen, drugs, gevangenis, komen in aanraking met foute gast.

ik heb er lang naar uitgekeken en hij viel niet tegen. met het geweld viel het eigenlijk wel mee

springbreakers is heerlijk over de top, fout, grappig, psychedelisch, onnavolgbaar, veel borsten en billen en sexuele spanning, met een onderliggende schrijnende moraal die je maar af en toe om je oren slaat, en op de verwachte momenten ineens totaal afwezig is.

kan me wel voorstellen dat een hoop mensen zich gaan ergeren, halverwege. er zit regelmatig erg weinig vaart in de film, het verhaaltje stelt niet veel voor, het acteren is okee maar niet bijzonder, met uitzondering van de foute gast, die is geweldig.

Gummo zal harmonie korine nooit meer evenaren vrees ik, met deze film ook zeker niet. maar toch van mij een 8, want ik ben een fan.
pi_128181406
A VIKING SAGA the darkest day ofzo,



Ik dacht nou komt het, plunderen, actie kleine veldslagen, nee hoor een monnik die in zijn reet word geneukt, en een hallucinerende monnik die jezus ziet.

Wat een tegenvaller.
Ik zwaai naar dieren.
pi_128182905
Man of steel 2/10

Dit is geen supermanfilm maar de standaard alien invasie film.
Waar is de superheld in deze film. 9-11 taferelen maar dan tientallen wolkenkrabbers die omvallen maar onze superheld maakt totaal geen aanstalte omdie mensen te redden. Sterker nog ,vaak zet hij het zelf aan. Egotripper zonder enige vorm van charme.

Het enige leuke was het begin wat voor planeet krypton was en de technieken. En laten we het maar niet over de plotholes en geen enkele character een diepe indruk achter laat.
Het camerawerk is ook niet goed.
pi_128193662
quote:
1s.gif Op maandag 24 juni 2013 08:31 schreef Deckard het volgende:
Man of steel 2/10

Dit is geen supermanfilm maar de standaard alien invasie film.
Waar is de superheld in deze film. 9-11 taferelen maar dan tientallen wolkenkrabbers die omvallen maar onze superheld maakt totaal geen aanstalte omdie mensen te redden. Sterker nog ,vaak zet hij het zelf aan. Egotripper zonder enige vorm van charme.

Het enige leuke was het begin wat voor planeet krypton was en de technieken. En laten we het maar niet over de plotholes en geen enkele character een diepe indruk achter laat.
Het camerawerk is ook niet goed.
Zeur zeur.... Camerawerk tijdens de actie was brilliant. Weinig mensen op deze wereld die actie zo in beeld kunnen brengen. Respect voor Zack Snyder.

Hoe de fuck moet Clarke die mensen redden als Zod door de gebouwen springt... wtf _O- :')
pi_128193762
Je zegt het al: clark.
Geen enkele superman te bekennen.

Qua camerawerk lijkt het alsof Michael J Fox ook besloten heeft om mee te doen met de opnames.
pi_128193886
quote:
0s.gif Op maandag 24 juni 2013 14:35 schreef Deckard het volgende:
Je zegt het al: clark.
Geen enkele superman te bekennen.
Ow nee dat die gast letterlijk de helft van de film bezig is in zijn Superman pak maakt hem ook geen superman? :')

In the Dark Knight trilogie word Batman ook maar een paar keer Batman genoemd. Nou en... zo lang de key elements van Batman en Superman daar zijn is het goed.

En dat zijn ze bij MOS. Een alien die zich vreemd voelt op ons planeet... iedereen probeert te helpen en niemand wil vermoorden. :9
pi_128194078
quote:
0s.gif Op maandag 24 juni 2013 14:39 schreef kossikvassik het volgende:

[..]

Ow nee dat die gast letterlijk de helft van de film bezig is in zijn Superman pak maakt hem ook geen superman? :')
Je noemt hem Clark. Dat zegt toch al genoeg? Superman was nooit een jongetje die in elkaar werd geslagen. En in deze film is ie een verschrikkelijk sukkeltje. Er word allerlei onnodig drama ingegooid wat echt nergens op slaat. Superman moet staan voor positiviteit en het beste uit de mens.
In dit verhaal is het een egocentrische maniak die constant wordt verteld dat hij niet superman mag zijn.
Wat een kul.
pi_128194211
quote:
1s.gif Op maandag 24 juni 2013 08:31 schreef Deckard het volgende:
Man of steel 2/10

Dit is geen supermanfilm maar de standaard alien invasie film.
Waar is de superheld in deze film. 9-11 taferelen maar dan tientallen wolkenkrabbers die omvallen maar onze superheld maakt totaal geen aanstalte omdie mensen te redden. Sterker nog ,vaak zet hij het zelf aan. Egotripper zonder enige vorm van charme.

Het enige leuke was het begin wat voor planeet krypton was en de technieken. En laten we het maar niet over de plotholes en geen enkele character een diepe indruk achter laat.
Het camerawerk is ook niet goed.
Ga huilen man, jij bent zeker zo'n type die op alle blockbusters gaat lopen zeiken.
  maandag 24 juni 2013 @ 15:08:26 #196
31057 jpg97
Otaku No Kenkyu
pi_128195126
quote:
0s.gif Op maandag 24 juni 2013 14:35 schreef Deckard het volgende:
Je zegt het al: clark.
Geen enkele superman te bekennen.

Qua camerawerk lijkt het alsof Michael J Fox ook besloten heeft om mee te doen met de opnames.
:D

Hey :( Michael J. Fox is een held :(
Op dinsdag 28 februari 2006 13:50 schreef Avery het volgende:
ik ben dan nieuw ik zie zo dat jij irritant ben jpg
PieAir
Ik denk altijd heel goed na voor ik iets stoms zeg...
pi_128195947
quote:
0s.gif Op maandag 24 juni 2013 14:46 schreef Vjenne12345 het volgende:

[..]

Ga huilen man, jij bent zeker zo'n type die op alle blockbusters gaat lopen zeiken.
Het doet pijn als iemand jouw favoriete film niet leuk vind. Sorry dat de wereld niet uit eensgezinden bestaat
pi_128196561
quote:
0s.gif Op maandag 24 juni 2013 15:08 schreef jpg97 het volgende:

[..]

:D

Hey :( Michael J. Fox is een held :(
!!!!!!!!!!
What is my problem with man, you ask? No. I ask you, what was man's problem with me?
pi_128196674
quote:
0s.gif Op maandag 24 juni 2013 15:08 schreef jpg97 het volgende:

[..]

:D

Hey :( Michael J. Fox is een held :(
En zijn nieuwe medicijnen zijn goed aangeslagen dus hij trilt bijna niet meer
pi_128196742
quote:
0s.gif Op maandag 24 juni 2013 15:42 schreef Godtje het volgende:

[..]

En zijn nieuwe medicijnen zijn goed aangeslagen dus hij trilt bijna niet meer
*O*

quote:
0s.gif Op maandag 24 juni 2013 02:09 schreef pokkerdepok het volgende:
Spring Breakers (2012) - IMDb

[ afbeelding ]

studentjes beroven een bank, gaan op springbreak, feest, zuipen, drugs, gevangenis, komen in aanraking met foute gast.

ik heb er lang naar uitgekeken en hij viel niet tegen. met het geweld viel het eigenlijk wel mee

springbreakers is heerlijk over de top, fout, grappig, psychedelisch, onnavolgbaar, veel borsten en billen en sexuele spanning, met een onderliggende schrijnende moraal die je maar af en toe om je oren slaat, en op de verwachte momenten ineens totaal afwezig is.

kan me wel voorstellen dat een hoop mensen zich gaan ergeren, halverwege. er zit regelmatig erg weinig vaart in de film, het verhaaltje stelt niet veel voor, het acteren is okee maar niet bijzonder, met uitzondering van de foute gast, die is geweldig.

Gummo zal harmonie korine nooit meer evenaren vrees ik, met deze film ook zeker niet. maar toch van mij een 8, want ik ben een fan.
Dat is dan ook de (onherkenbare) James Franco. :D Deze rol speelt hij 1000 maal beter dan Oz.
pi_128197222
quote:
0s.gif Op maandag 24 juni 2013 02:09 schreef pokkerdepok het volgende:
Spring Breakers (2012) - IMDb

[ afbeelding ]

kan me wel voorstellen dat een hoop mensen zich gaan ergeren, halverwege. er zit regelmatig erg weinig vaart in de film, het verhaaltje stelt niet veel voor, het acteren is okee maar niet bijzonder, met uitzondering van de foute gast, die is geweldig.

Gummo zal harmonie korine nooit meer evenaren vrees ik, met deze film ook zeker niet. maar toch van mij een 8, want ik ben een fan.
Ben echt niet van de mainstream, maar Gummo vond ik gewoon niet vermakelijk. Spring Breakers wel, erg vermakelijk zelfs. Het kijkt lekker weg als mainstream, maar het is het zeker niet.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  maandag 24 juni 2013 @ 16:09:51 #202
259569 ZodiaX
..:: 0-Day all the way ::..
pi_128198132
quote:
0s.gif Op maandag 24 juni 2013 15:43 schreef -Strawberry- het volgende:

[..]

*O*

[..]

Dat is dan ook de (onherkenbare) James Franco. :D Deze rol speelt hij 1000 maal beter dan Oz.
Zat even te kijken naar james franco op imdb en kwam deze tegen.

Een boel celebs die hun zelf spelen.
This Is the End (2013) - IMDb

Lijkt me wel een leuke film :)
En Emma Watson O+
┌∩┐(◣_◢)┌∩┐
pi_128198257
quote:
0s.gif Op maandag 24 juni 2013 02:09 schreef pokkerdepok het volgende:
Spring Breakers (2012) - IMDb

[ afbeelding ]

studentjes beroven een bank, gaan op springbreak, feest, zuipen, drugs, gevangenis, komen in aanraking met foute gast.

ik heb er lang naar uitgekeken en hij viel niet tegen. met het geweld viel het eigenlijk wel mee

springbreakers is heerlijk over de top, fout, grappig, psychedelisch, onnavolgbaar, veel borsten en billen en sexuele spanning, met een onderliggende schrijnende moraal die je maar af en toe om je oren slaat, en op de verwachte momenten ineens totaal afwezig is.

kan me wel voorstellen dat een hoop mensen zich gaan ergeren, halverwege. er zit regelmatig erg weinig vaart in de film, het verhaaltje stelt niet veel voor, het acteren is okee maar niet bijzonder, met uitzondering van de foute gast, die is geweldig.

Gummo zal harmonie korine nooit meer evenaren vrees ik, met deze film ook zeker niet. maar toch van mij een 8, want ik ben een fan.
Lekkere buikjes :9 -edit: doen we hier idd niet-

[ Bericht 1% gewijzigd door Mike op 24-06-2013 16:36:49 ]
Ik zwaai naar dieren.
  maandag 24 juni 2013 @ 17:03:54 #204
395101 pokkerdepok
bla bla bla
pi_128200680
quote:
0s.gif Op maandag 24 juni 2013 15:52 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Ben echt niet van de mainstream, maar Gummo vond ik gewoon niet vermakelijk. Spring Breakers wel, erg vermakelijk zelfs. Het kijkt lekker weg als mainstream, maar het is het zeker niet.
kwestie van smaak misschien. die film heeft wat mij betreft een van de beste scenes aller tijden, het feestje in de keuken met de ongelukkige klapstoel.
pi_128200687
quote:
0s.gif Op maandag 24 juni 2013 16:09 schreef ZodiaX het volgende:

[..]

Zat even te kijken naar james franco op imdb en kwam deze tegen.

Een boel celebs die hun zelf spelen.
This Is the End (2013) - IMDb

Lijkt me wel een leuke film :)
En Emma Watson O+
Het onofficiele vervolg van Pineapple Express (2008) - IMDb
pi_128200881
quote:
0s.gif Op maandag 24 juni 2013 15:26 schreef Deckard het volgende:

[..]

Het doet pijn als iemand jouw favoriete film niet leuk vind. Sorry dat de wereld niet uit eensgezinden bestaat
Favoriete film. :')
pi_128201222
quote:
0s.gif Op maandag 24 juni 2013 17:03 schreef pokkerdepok het volgende:

[..]

kwestie van smaak misschien. die film heeft wat mij betreft een van de beste scenes aller tijden, het feestje in de keuken met de ongelukkige klapstoel.
Die is legendarisch ja. Maar dat komt volgens mij ook een beetje omdat de rest van die film zo moeizaam was.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  maandag 24 juni 2013 @ 17:19:43 #208
395101 pokkerdepok
bla bla bla
pi_128201344
quote:
0s.gif Op maandag 24 juni 2013 17:16 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Die is legendarisch ja. Maar dat komt volgens mij ook een beetje omdat de rest van die film zo moeizaam was.
hij is moeilijk, af en toe zelfs walgelijk... ja ik hou drvan. bizarre film.

stukje van de scene voor degenen die Gummo niet kennen:
  maandag 24 juni 2013 @ 17:23:46 #209
34299 davako
-GATGCTGTTGAA-
pi_128201494
quote:
0s.gif Op maandag 24 juni 2013 17:19 schreef pokkerdepok het volgende:

[..]

hij is moeilijk, af en toe zelfs walgelijk... ja ik hou drvan. bizarre film.

stukje van de scene voor degenen die Gummo niet kennen:
Dat lijkt mij echt helemaal niets.
All I do, is sit down at the typewriter, and start hittin' the keys. Getting them in the right order, that's the trick. That's the trick.
pi_128201657
quote:
0s.gif Op maandag 24 juni 2013 17:08 schreef Vjenne12345 het volgende:

[..]

Favoriete film. :')
Kan je het nog aan allemaal? Je lijkt op instorten.
pi_128201727
quote:
0s.gif Op maandag 24 juni 2013 17:19 schreef pokkerdepok het volgende:

[..]

hij is moeilijk, af en toe zelfs walgelijk... ja ik hou drvan. bizarre film.

stukje van de scene voor degenen die Gummo niet kennen:
Ik had hem zelf al even teruggekeken, en ik vond hem aanzienlijk leuker toen het kijken gepaard ging met de opluchting dat er toch nog wat leuks in de film zat.

Verder zie ik de laatste tijd regelmatig films die echt wat te vertellen hebben, maar dat wel doen op een vlotte manier. Springbreakers is daar een uitstekend voorbeeld van, soms lijken films met de nodige pretenties eerst het publiek te willen wegjagen om alleen de mensen die echt willen over te houden. Het mag wat mij betreft wel met zo min mogelijk moeite.

Wat ik ook erg sterk vond aan Spring Breakers dat veel van de satire en het cynisme met de fotografie is gedaan, niet met het verhaal zelf.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  maandag 24 juni 2013 @ 17:42:31 #212
395101 pokkerdepok
bla bla bla
pi_128202180
quote:
0s.gif Op maandag 24 juni 2013 17:29 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Ik had hem zelf al even teruggekeken, en ik vond hem aanzienlijk leuker toen het kijken gepaard ging met de opluchting dat er toch nog wat leuks in de film zat.

Verder zie ik de laatste tijd regelmatig films die echt wat te vertellen hebben, maar dat wel doen op een vlotte manier. Springbreakers is daar een uitstekend voorbeeld van, soms lijken films met de nodige pretenties eerst het publiek te willen wegjagen om alleen de mensen die echt willen over te houden. Het mag wat mij betreft wel met zo min mogelijk moeite.

Wat ik ook erg sterk vond aan Spring Breakers dat veel van de satire en het cynisme met de fotografie is gedaan, niet met het verhaal zelf.
ja dat klopt wel, er staat op youtube een lange interview sessie voor een canadees festival, waarin korine ook uitlegd dat de film in de eerste plaats om uiterlijk draait, beelden en veel minder om dialoog. als metafoor voor de hele cultuur waar de film over gaat. en dat de emoties dan langzaam door die toplaag komen druipen.

en ja, gummo is ook een extreme film van een zeer recalcitrant mannetje in die tijd. (zn volgende, nooit afgemaakte project was een film waar ie gewoon op straat ruzie ging zoeken en vechtpartijen uitlokken, en zichzelf dan in elkaar liet slaan. op gegeven moment kon ie niet meer verder omdat ie in het ziekenhuis was geslagen door een nachtcub portier...)
die hele film gaat nergens over, maar ik kick gewoon op de enorme verzameling bizarre situaties en beelden. op de een of andere manier ook zo ontzettend jaren 90...
pi_128204536
quote:
1s.gif Op maandag 24 juni 2013 17:27 schreef Deckard het volgende:

[..]

Kan je het nog aan allemaal? Je lijkt op instorten.
Oké, je hebt wel stoere antwoorden steeds.
pi_128205206
quote:
0s.gif Op maandag 24 juni 2013 18:38 schreef Vjenne12345 het volgende:

[..]

Oké, je hebt wel stoere antwoorden steeds.
Kom nou eerst eens met een inhoudelijk antwoord. Want je gedraagt je echt als een klein kind. Alleen maar omdat iemand de film niet leuk vond ga jij direct een persoonlijke aanval doen. Dat is achterlijk gedrag.
  Moderator maandag 24 juni 2013 @ 19:12:16 #215
1212 crew  Mike
Excellent!
pi_128206258
Ok mensen, het is wel weer genoeg zo. Dit moet toch vooral een topic blijven voor reviews.
In some matters there's no reality, only perception. Truth exists, but people have a vested interest in not knowing it.
  maandag 24 juni 2013 @ 22:59:11 #216
52543 Timo20
RODA JC FOREVER!!
pi_128219520
Gisteren gekeken:
The Shining
Dit keer de langere US versie gezien, voor het eerst. Daar zitten een paar toffe scenes in die de film nog enger maken dan ie al was.
Het blijft één van de engste films die ik ken, de regie van Kubrick is fantastisch. Het valt me ook op dat iedere keer dat ik de film kijk me weer andere dingen opvallen, zo blijft het een genot om naar te kijken.
Wat mij betreft één van Kubrick`s beste.

IMDB Cijfer: 8,5/10
Mijn Cijfer: 9,0/10

Room 237
Maakt een mooie double bill met The Shining zelf. Een documentaire waarin verschillende mensen aan het woord komen (zonder dat je ze trouwens te zien krijgt, waardoor er meer tijd is voor beelden van de film zelf en het "onderbouwen" van hun theorieën) en hun kijk geven op The Shining en waar volgens hen de film écht over gaat.
We horen onder andere iemand vertellen die er van overtuigd is dat het gaat over de genocide op de Indianen, iemand die denk dat het met de holocaust te maken heeft en iemand die er absoluut van overtuigd is dat Kubrick door middel van The Shining naar buiten bracht dat hij inderdaad (zoals boze tongen beweren) betrokken was bij het faken van de maanlanding.
Sommige zijn interessante theorieën, sommige (zoals die van The Holocaust) zoeken het wel heel ver.
Toch is het wel een boeiende docu, mede doordat de mensen zo overtuigd zijn hun gelijk en de kijker door middel van het frame voor frame afspelen van beelden uit de film er proberen van te overtuigen.
Wel grappig om eens te zien en zeker een reden om The Shining nog vaker te zien. Eens kijken of je dan weer nieuwe dingen ziet en welke theorie jou het meest overtuigd...

IMDB Cijfer: 6,6/10
Mijn Cijfer: 7,5/10
pi_128226644
quote:
0s.gif Op maandag 24 juni 2013 22:59 schreef Timo20 het volgende:
Gisteren gekeken:
The Shining
Dit keer de langere US versie gezien, voor het eerst. Daar zitten een paar toffe scenes in die de film nog enger maken dan ie al was.
Het blijft één van de engste films die ik ken, de regie van Kubrick is fantastisch. Het valt me ook op dat iedere keer dat ik de film kijk me weer andere dingen opvallen, zo blijft het een genot om naar te kijken.
Wat mij betreft één van Kubrick`s beste.

IMDB Cijfer: 8,5/10
Mijn Cijfer: 9,0/10
Dat is bizar, die heb ik gister dus ook gekeken. Ook de US versie, en ook voor de eerste keer (maar voor mij dan ook de aller eerste keer). Inderdaad een enge film, alhoewel er nog een aantal dingen zijn die ik niet helemaal snap.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Veni, vidi, vodka.
pi_128227147
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 juni 2013 06:00 schreef dumble het volgende:

[..]

Dat is bizar, die heb ik gister dus ook gekeken. Ook de US versie, en ook voor de eerste keer (maar voor mij dan ook de aller eerste keer). Inderdaad een enge film, alhoewel er nog een aantal dingen zijn die ik niet helemaal snap.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Het antwoord is nee, maar je kan de uitleg het beste even googelen.
  dinsdag 25 juni 2013 @ 08:21:15 #219
395101 pokkerdepok
bla bla bla
pi_128227369
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 juni 2013 06:00 schreef dumble het volgende:

[..]

Dat is bizar, die heb ik gister dus ook gekeken. Ook de US versie, en ook voor de eerste keer (maar voor mij dan ook de aller eerste keer). Inderdaad een enge film, alhoewel er nog een aantal dingen zijn die ik niet helemaal snap.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
nee...
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
  dinsdag 25 juni 2013 @ 12:35:26 #220
23982 planethugo
Forza Roda!
pi_128233925
This is 40

Alweeeer een mislukte komedie. Sowieso, al die lange komedie's (135 minuten) met een vleugje drama van Judd Apatow mogen best wel een half uur of 3 kwartier korter. Deze film in een paar etappes gekeken als ik echt niks anders meer had, en zelfs dan voelt hij langdradig aan. Cliche verhaal, te weinig grappen en grollen en Paul Rudd die deze keer meer vervelend als grappig was. Dan blijft er weinig over, ja een tiet van Leslie Mann, maarja of je daar nu echt op staat te wachten. De Lost referenties waren dan wel weer geinig maar verder, this is pretty much shit.

4.5
pi_128239336
21 and over


Vlotte komedie waarin twee nuchtere vrienden hun Chinese maatje naar de kroeg meenemen en vervolgens op pad moeten om hem weer thuis te brengen aangezien hij iets teveel gekleurde vloeistoffen achterover heeft gewerkt. Jeff Chang moet om zeven uur in zijn gestoomde pak paraat staan voor een gesprek en de twee weten niet waar hij woont dus zo belanden ze in een wilde tocht.

Tja van de makers van Hangover... Als je denkt dat het concept is uitgemolken na deel 3 van Hangover dan kom je bedrogen uit, 21 and over doet er nog een schepje bovenop. Waarbij ze ook nog even het idee van project X proberen mee te nemen. De makers hebben duidelijk geen inspiratie en denken een schijtlollig concept met een nieuwe naam opnieuw te kunnen introduceren maar het boeide me nauwelijks. Ik dacht met een biertje gewoon kijken zonder nadenken maar het was een zware bevalling. Misschien leuk als je zelf 21 bent en dronken met je vrienden een film wil kijken. Verder niet aan te raden.

4

[ Bericht 3% gewijzigd door #ANONIEM op 25-06-2013 15:05:30 ]
pi_128242290
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 juni 2013 08:21 schreef pokkerdepok het volgende:

[..]

nee...
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Oja, duidelijk nu!
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Veni, vidi, vodka.
  dinsdag 25 juni 2013 @ 16:49:01 #223
395101 pokkerdepok
bla bla bla
pi_128243374
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 juni 2013 16:17 schreef dumble het volgende:

[..]

Oja, duidelijk nu!
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
ja lol..
pi_128252263
Man of Steel (2013) - IMDb



In een woord: Incredible....... _O_

Dat deze movie een hoge rating scoort op IMDb is begrijpelijk. Ik sta volledig achter deze keuze, en ga hem zelfs hoger becijferen. Kende de acteur (Henri Cavill) zelf nog niet, en zag hem voor het eerst op het grote scherm. Hij speelde de Man of Steel fantastisch. Hij is echt geknipt voor deze rol.

De acties waren van hoog niveau, zeker in het begin was dit voortreffelijk gedaan. Naarmate komt er meer verhaal in de film dit gaat gepaard met acties tussendoor, maar wel zo neergezet om de identiteit/persoonlijkheid van de Man of Steel te achterhalen. Je ziet hem als geboren kind tot held worden.

Wat al eerder gezegd is dat sommige acteurs/actrices niet top waren, dat bevestig ik ook. Vond Lois Lane (Amy Adams) een beetje aan de mindere kant. In The Fighter was ze veel beter. Dit had een andere actrice veel beter gekund naar mijn mening.

Als slot is dit de beste movie van het jaar, vooralsnog.....

IMDb cijfer: 8.0
Mijn cijfer: 9.0
I may not be your first, but to be your last would be perfect.....
pi_128254672
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 juni 2013 20:32 schreef RogerFederer_17 het volgende:
Man of Steel (2013) - IMDb

[ afbeelding ]

In een woord: Incredible....... _O_

Dat deze movie een hoge rating scoort op IMDb is begrijpelijk. Ik sta volledig achter deze keuze, en ga hem zelfs hoger becijferen. Kende de acteur (Henri Cavill) zelf nog niet, en zag hem voor het eerst op het grote scherm. Hij speelde de Man of Steel fantastisch. Hij is echt geknipt voor deze rol.

De acties waren van hoog niveau, zeker in het begin was dit voortreffelijk gedaan. Naarmate komt er meer verhaal in de film dit gaat gepaard met acties tussendoor, maar wel zo neergezet om de identiteit/persoonlijkheid van de Man of Steel te achterhalen. Je ziet hem als geboren kind tot held worden.

Wat al eerder gezegd is dat sommige acteurs/actrices niet top waren, dat bevestig ik ook. Vond Lois Lane (Amy Adams) een beetje aan de mindere kant. In The Fighter was ze veel beter. Dit had een andere actrice veel beter gekund naar mijn mening.

Als slot is dit de beste movie van het jaar, vooralsnog.....

IMDb cijfer: 8.0
Mijn cijfer: 9.0
Dat is toch gewoon de zoveelste film over Superman? :D
  dinsdag 25 juni 2013 @ 21:24:07 #226
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_128255022
quote:
10s.gif Op dinsdag 25 juni 2013 21:17 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:

Dat is toch gewoon de zoveelste film over Superman? :D
Ja, maar voor de jonkies is dat natuurlijk allemaal wat nieuw. Die kennen de versies uit 1950 en de de vele daarna allemaal nog niet. ;)
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_128255055
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 juni 2013 21:24 schreef golfer het volgende:

[..]

Ja, maar voor de jonkies is dat natuurlijk allemaal wat nieuw. Die kennen de versies uit 1950 en de de vele daarna allemaal nog niet. ;)
Ah! :+ dat zou kunnen natuurlijk :P
pi_128258823
The Amityville Horror



(het origineel komt uit 1979, ik heb de versie uit 2005 gezien)

Kathy Lutz heeft een nieuwe liefde gevonden na het tragisch overlijden van haar eerste man en vader van haar 3 kinderen. Samen met haar nieuwe man George gaan zij en de kinderen een nieuwe woning betrekken ; een oude gigantische villa maar voor een belachelijk goedkoop prijsje :D ^O^

Echter, er zit wel een addertje onder het gras ;

dit huis was ooit het decor van een gigantische slachtpartij onder de vorige inwoners.

En sommige dingen worden nu eenmaal nooit vergeten.......................................................

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Klassiek horrorverhaal, en ik moet eerlijk zeggen ik heb me geen moment verveeld ^O^

Lichten uit, chips en drank bij de hand en griezelen maar _O_ _O_

imdb cijfer ; 5,8 (te laag)
mijn cijfer ; 7,5
"You can call me Susan if it makes you happy"
  dinsdag 25 juni 2013 @ 22:34:16 #229
56749 BlaZ
Torpitudo peius est quam mors.
pi_128258922
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 juni 2013 20:32 schreef RogerFederer_17 het volgende:
Man of Steel (2013) - IMDb

[ afbeelding ]

In een woord: Incredible....... _O_

Dat deze movie een hoge rating scoort op IMDb is begrijpelijk.
Bij deze film is de metascore van 5,5 dan ook wat betrouwbaarder.
Ceterum censeo Turciam delendam esse.
  dinsdag 25 juni 2013 @ 23:01:52 #230
15221 Falco
Afleidingsmanoeuvre
pi_128260496
Code inconnu: Récit incomplet de divers voyages (2000) - IMDb



Hmm, toch wel boeiend, deze film van Haneke :P. Juliette Binoche, één van mijn favoriete actrices, speelt een grote rol in deze mozaïek-film en dat deed me wel goed. Wat een topper is zij op acteergebied! Andere verhalen vond ik ook wel te doen, al wordt er ook telkens een afleidende uitstapje gemaakt naar Roemenië. Beter had de film zich beperkt tot alleen Parijs, maar soit. De verhaallijnen worden door Hanekes montage even abrupt ingezet als afgebroken. De scenes zelf zijn met lange takes genomen. Kortom wel een toffe stijl, als je dr tenminste van houdt. Cijfer: 7,5

Sånger från andra våningen (2000) - IMDb
Ghehehe, dit is gewoon Jiskefet maar dan op zijn Noors. Songs from the Second Floor laat vooral dikke wanstaltige problematische oude Noren zien, die in allerlei absurde situaties terecht komen. Er zit wel iets van een rode lijn in het sketchachtige verhaal. Ook schijnt er een serieuze ondertoon te bespeuren moeten zijn, als ik her en der over deze film lees. Die ontdekte niet, ik vond het eerder wel geinig, dat tragikomische met her en der wat hilariteit, die je niet van te voren verwacht. Cijfer: 7,5

2046 (2004) - IMDb
Echt, wat een geniale regisseur is die Kar Wai Wong en dan vooral in het schieten van mooie scenes. Zat me daar soms echt aan te vergapen aan de visuele pracht in deze film. Wat betreft het plot vond ik het maar zo-zo. Tony Cheung en zijn wisselende contacten met vrouwelijk schoon wordt gevolgd. Het is nogal gecompliceerd, wat droogjes en niet altijd even helder, maar ook wel oke te volgen. Spijtig dat daar niet meer aandacht aan besteed is door Kar Wai Wong, want dan was dit echt een topper geweest. Cijfer: 7
<a href="https://www.youtube.com/watch?v=yIl_jGh-LWE" target="_blank" rel="nofollow">Afleidingsmanoeuvre</a>
pi_128264042
quote:
0s.gif Op maandag 24 juni 2013 02:09 schreef pokkerdepok het volgende:
Spring Breakers (2012) - IMDb

[ afbeelding ]

studentjes beroven een bank, gaan op springbreak, feest, zuipen, drugs, gevangenis, komen in aanraking met foute gast.

ik heb er lang naar uitgekeken en hij viel niet tegen. met het geweld viel het eigenlijk wel mee

springbreakers is heerlijk over de top, fout, grappig, psychedelisch, onnavolgbaar, veel borsten en billen en sexuele spanning, met een onderliggende schrijnende moraal die je maar af en toe om je oren slaat, en op de verwachte momenten ineens totaal afwezig is.

kan me wel voorstellen dat een hoop mensen zich gaan ergeren, halverwege. er zit regelmatig erg weinig vaart in de film, het verhaaltje stelt niet veel voor, het acteren is okee maar niet bijzonder, met uitzondering van de foute gast, die is geweldig.

Gummo zal harmonie korine nooit meer evenaren vrees ik, met deze film ook zeker niet. maar toch van mij een 8, want ik ben een fan.
Mee eens, paar leuke keer puntjes ook, mooie dames drank, heerlijk. Dacht even dat word een brazzers film maar nee.
Ik zwaai naar dieren.
pi_128264242
Ter voorbereiding op Man of Steel morgenavond vorige week Superman Returns gezien:
Superman Returns (2006) - IMDb

Nou man of Steel kan alleen maar beter worden. Wat een stukje onvermogen deze Superman incarnartie. Een kolderieke Lex Luthor, een Lois Lane die de uitstraling heeft van Kirsten Stewart in Twillight en een continue in soft focus gefilmde Superman... Ik weet niet wat de bedoeling was van deze versie maar ik begreep het niet helemaal. Op zich was het plan van Lex Luthor best goed gevonden maar voor de rest... wat er met het zoontje van Lois en haar nieuwe man aan de hand was was al duidelijk vanaf het moment dat ie in beeld kwam. Het enige pluspunt van deze film was het feit dat superman een beetje op Christoffer Reeve lijkt.
IMDB: 6,2 (waarom???)
Ik: 3

Voor de rest bekeken:
Red Planet (2000) - IMDb

Ruimte vehicel met Val Kilmer en Carrie Ann Moss over een tocht naar Mars op zoek naar grondstoffen voor de stervende aarde. Wat er mis kan gaan, gaat er mis. Wordt alleen niet heel geloofwaardig gebracht en bordkarton geacteerd. Special effects zijn in lijn met het acteerwerk.
IMDB: 5,5
Ik: 4

Project X (2012) - IMDb

Tijd voor een feestje. De film die de inspiratie was voor Haren vorig jaar. Ik was heel sceptisch in het begin maar het viel me echt mee. Hij heeft wel een hoog MTV gehalte en bij vlagen is het meer een videoclip dan een film maar dat werkt wel. Kijkt zoals je van de film zou verwachten lekker snel weg en is nog soort van geloofwaardig ook.
IMDB: 6,6
Ik: 7,5

The Presidio (1988) - IMDb

Laat jaren 80 Amerikaans crimi met Sean Connery en een enorm jonge Mark Harmon (Gibbs uit NCIS). 13 in een dozijn thriller zonder echte hoogtepunten maar netjes volgens de regels van de kunst.
IMDB: 5,8
Ik: 6

Bee Movie (2007) - IMDb

Dreamworks animatie film over een Bij (Jerry Seinfeld) die de wijde wereld (NYC) intrekt. Hij breekt wat regels, komt achter een geheim en wil dat aanpakken. Uiteraard komt er een moraal.
Qua animatiekwaliteit kan hij niet tippen aan Pixar films van dezelfde generatie. Er wordt met felle kleuren geprobeerd het te verbloemen maar het blijft allemaal wat vlak. Wel erg leuk uitgewerkt is de bijenkorf, de honingprodcutie en alle banen die je als bij kan krijgen. Het verhaal stelt niet heel veel voor. De moraal ligt er uiteraard duimendik bovenop maar is wel waar, zonder de bij zijn we nergens!
IMDB: 6,1
Ik: 5

Ice Spiders (TV 2007) - IMDb

Was van de week op de TV en zat tegelijk op de laptop te klooien dus het kan zijn dat ik iets gemist heb van dit met B, C en D sterren gevulde verhaal over genetisch gemodificeerde spinnen met honger, heel veel honger. Het was heerlijk slecht en nam zichzelf niet heel serieus had ik het idee.
IMDB: 3,1
Ik: 3
"A push and a rush and the land we stand on is ours" - Turrican
Whiskyplankje
pi_128264670
Een weinig gelukkige oogst, Karstman, maar dank voor de afraders. ;)
The only limit is your own imagination
Ik ben niet gelovig aangelegd en maak daarin geen onderscheid tussen dominees, imams, scharenslieps, autohandelaren, politici en massamedia

Waarom er geen vliegtuig in het WTC vloog
pi_128270531
quote:
18s.gif Op woensdag 26 juni 2013 00:28 schreef El_Matador het volgende:
Een weinig gelukkige oogst, Karstman, maar dank voor de afraders. ;)
Kijkend naar mijn lijst van dit jaar zie ik toch een hoop dieptepunten. Misschien vind ik het wel lekker om mezelf te kwellen.'Met zo'n Ice Spiders vermaak ik me overigens best wel ook al is het een baggerfilm. gelukkig zitten er ook af en toe pareltjes tussen en die maken een hoop goed.
"A push and a rush and the land we stand on is ours" - Turrican
Whiskyplankje
pi_128274764
Passion, de nieuwe film van Brian De Palma.


Passion (2012) - IMDb

Isabelle (Noomi Rapace) werkt voor een internationaal reclamebedrijf. Christine (Rachel McAdams)
is haar leidinggevende. De getalenteerde Isabelle is gefascineerd door haar werk en door haar mooie
bazin, maar wanneer ze een succesvol reclamefilmpje bedenkt, verkoelen de verhoudingen. Christine claimt namelijk dat de commercial háár idee is.

"There is no backstabbing here", legt de gehaaide bazin glimlachend uit. "It's just business."
Christine ambieert een overplaatsing naar New York en het uitstekende werk van haar protegé zou
haar die post kunnen bezorgen. Isabelle is geschokt. Ze heeft zojuist ontdekt dat ze niet meer is dan
Christines 'little puppet'.

Wraak
En dus neemt Isabelle wraak. Ze ontmaskert haar chef op YouTube en deelt het bed met Christines minnaar Dirk (Paul Anderson). Christine slaat terug met chantage en een openbare vernedering. Een valse e-mail drijft de zaken verder op de spits. Tot hoever is Isabelle bereid te gaan? Moord?

Dit schijnt dus een remake van de Franse thriller Crime d'Amour uit 2010 te zijn die ik niet heb gezien.
In verschillende recensies wordt deze film afgekraakt, maar ik vond hem de moeite waard.
  woensdag 26 juni 2013 @ 16:17:47 #236
23982 planethugo
Forza Roda!
pi_128284258
The Call

Prima thriller met Halle Berry die als 911 telefoniste met een kindermoordenaar te maken krijgt. Jammer dat de moordenaar soms wel erg dom doet, niet alles even logisch is en het slot niet het beste stuk. Maar wel aardig vermaakt. Nog een (klein) rolletje voor 'Christopher Moltisanti'

6.3
  Moderator woensdag 26 juni 2013 @ 16:28:12 #237
1212 crew  Mike
Excellent!
pi_128284693
quote:
0s.gif Op woensdag 26 juni 2013 16:17 schreef planethugo het volgende:
The Call

Jammer dat de moordenaar soms wel erg dom doet, niet alles even logisch is en het slot niet het beste stuk.

Het slot is wat mij betreft zelfs behoorlijk waardeloos. Het is eigenlijk een prima thriller totdat
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
In some matters there's no reality, only perception. Truth exists, but people have a vested interest in not knowing it.
  woensdag 26 juni 2013 @ 16:35:08 #238
23982 planethugo
Forza Roda!
pi_128284975
quote:
0s.gif Op woensdag 26 juni 2013 16:28 schreef Mike het volgende:

[..]

Het slot is wat mij betreft zelfs behoorlijk waardeloos. Het is eigenlijk een prima thriller totdat
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
klopt, dat verpest het behoorlijk. Kwam op me over dat dit erin moest omdat
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_128286610
quote:
10s.gif Op dinsdag 25 juni 2013 21:17 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:

[..]

Dat is toch gewoon de zoveelste film over Superman? :D
Klopt, maar dit is de beste Superman (Man of Steel) movie ooit...
Heb ze allemaal bekeken, en geen van allen kunnen tippen aan deze...
I may not be your first, but to be your last would be perfect.....
pi_128287530
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 juni 2013 12:35 schreef planethugo het volgende:
This is 40
[ afbeelding ]
Alweeeer een mislukte komedie. Sowieso, al die lange komedie's (135 minuten) met een vleugje drama van Judd Apatow mogen best wel een half uur of 3 kwartier korter. Deze film in een paar etappes gekeken als ik echt niks anders meer had, en zelfs dan voelt hij langdradig aan. Cliche verhaal, te weinig grappen en grollen en Paul Rudd die deze keer meer vervelend als grappig was. Dan blijft er weinig over, ja een tiet van Leslie Mann, maarja of je daar nu echt op staat te wachten. De Lost referenties waren dan wel weer geinig maar verder, this is pretty much shit.

4.5
I totally agree...
Waardeloze movie, dat ik het nog 40 min. volgehouden had.... 8)7

Btw, lovely pic van Megan..... :D
I may not be your first, but to be your last would be perfect.....
pi_128287717
Ook gisteren maar Man of Steel gekeken.
Nou, had beter thuis kunnen blijven, was niet zo best. Je leeft totaal niet mee met superman, wat de actie dan na een tijdje ook behoorlijk saai maakt. Wel leuk gedaan en alles, maarja, gewoon een film die ik hierna nooit meer ga zien. 5
pi_128289653
quote:
0s.gif Op maandag 24 juni 2013 17:42 schreef pokkerdepok het volgende:

[..]

ja dat klopt wel, er staat op youtube een lange interview sessie voor een canadees festival, waarin korine ook uitlegd dat de film in de eerste plaats om uiterlijk draait, beelden en veel minder om dialoog. als metafoor voor de hele cultuur waar de film over gaat. en dat de emoties dan langzaam door die toplaag komen druipen.
Op zich hebben wel meer filmmakers het standpunt dat je het met het beeld moet vertellen, heel veel Italiaanse filmhuisfilms bijvoorbeeld. Maar meestal worden dat dan vrij trage films waarbij het beeld ook niet zo bewegend is, hij doet het wel met vlotte, snelle beelden. En hij is satirisch met beeldtaal, en dat heb ik nog maar zelden gezien. Wel eens, maar zelden.

quote:
en ja, gummo is ook een extreme film van een zeer recalcitrant mannetje in die tijd. (zn volgende, nooit afgemaakte project was een film waar ie gewoon op straat ruzie ging zoeken en vechtpartijen uitlokken, en zichzelf dan in elkaar liet slaan. op gegeven moment kon ie niet meer verder omdat ie in het ziekenhuis was geslagen door een nachtcub portier...)
die hele film gaat nergens over, maar ik kick gewoon op de enorme verzameling bizarre situaties en beelden. op de een of andere manier ook zo ontzettend jaren 90...
Ik heb in de jaren 90 ook heel veel vage films gezien, de een wat beter dan de ander, maar Gummo staat me bij als dat ene mislukte filmavondje.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  woensdag 26 juni 2013 @ 22:40:57 #243
3527 Wepeel2
zoals het is
pi_128301719
Despicable Me 2

Leuk vervolg! De minions hebben een iets grotere rol in dit deel en de film deed me regelmatig glimlachen. Het verhaal is niet heel erg bijzonder, maar wel leuk genoeg om dit vervolg te rechtvaardigen.

Alleen jammer dat hij alleen in 3D draaide, want dat leidt bij mij nog steeds erg af. Net alsof ik continu opnieuw moet focussen.
xenofoob, misantroop, antiloop, limonadesiroop.
pi_128302157
Dead Man Down


Eigenlijk is het verhaal zoals zovelen een man wil neemt wraak op de bendeleden die zijn
vrouw en zijn dochtertje hebben vermoord, maar toch wel een aardige film.

Dead Man Down (2013) - IMDb
pi_128303149
quote:
0s.gif Op woensdag 26 juni 2013 18:37 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Op zich hebben wel meer filmmakers het standpunt dat je het met het beeld moet vertellen, heel veel Italiaanse filmhuisfilms bijvoorbeeld. Maar meestal worden dat dan vrij trage films waarbij het beeld ook niet zo bewegend is, hij doet het wel met vlotte, snelle beelden. En hij is satirisch met beeldtaal, en dat heb ik nog maar zelden gezien. Wel eens, maar zelden.

[..]

Ik heb in de jaren 90 ook heel veel vage films gezien, de een wat beter dan de ander, maar Gummo staat me bij als dat ene mislukte filmavondje.
haha, tja t is wel houden van of haten, die film. ik wordt er blij van.
pi_128308064
Spring Breakers

Man wat een vette film. Ik zat er al naar uit te kijken maar wist toch niet echt wat ik er van kon verwachten. Vooral niet met deze cast en de rollen die ze zouden gaan spelen.
Maar heeft het echt overtroffen, heerlijke film die door het tempo er voor zorgt dat je er helemaal in gezogen wordt. Ik geloofde het helemaal.
Vooral het kleurgebruik en de geluiden van de film zijn fantastisch.
Zo nu en dan wil de film iets té kunstzinnig zijn maar dat is ergens halverwege en dat wordt ruimschoots goed gemaakt.

Krijgt van mij zeker een 8
Bringing them big boy toys, I do big boy things, I make big boy noise
pi_128308817
the hangover 3

Weer hetzelfde recept als de vorige 2 delen, al blijft deel 1 geniaal. Ook dit keer is dat weer het geval, het voelt een beetje als een herhaling van alles, een andere grap hier en daar, maar voor de rest weer veel hetzelfde. Desalniettemin een leuke onderhoudende film als je even je verstand op 0 wilt zetten. De enige minimale plot-twist zag je van mijlen ver aankomen, maar dat mag bij een film als deze. Een aantal keer goed kunnen lachen en dat is waarvoor je zo'n film kijkt, dus doel bereikt.

Ik: 6,5
Imdb: geen zin om op te zoeken :P
<hr>
  donderdag 27 juni 2013 @ 10:20:11 #248
11091 SEMTEX
Mevr. Hoe-die-nie
pi_128312736

Ik heb hem op Flixster 3.5 van de 5 sterren gegeven. Ik heb denk ik 1 of 2 momenten in de film gehad dat ik me kapot schrok (geest die ineens achter iemand verscheen), verder is het verhaal wel mooi dramatisch: twee zusjes worden in een huis in een bos achtergelaten door hun vader die zijn zakenpartners en vrouw vermoord heeft (de reden waarom blijft onduidelijk) en ditzelfde met hen wil doen. Na 5 jaar worden de meisjes in verwilderde toestand teruggevonden in het bos en worden ze geadopteerd door hun oom en zijn partner (gespeeld door Jessica Chastain).
In school we learn that mistakes are bad, and we are punished for making them. Yet, if you look at the way humans are designed to learn, we learn by making mistakes.If we never fell down, we would never walk. Robert Kiyosaki
pi_128316418
quote:
14s.gif Op donderdag 27 juni 2013 01:22 schreef Hoogstaande het volgende:
Spring Breakers

Man wat een vette film. Ik zat er al naar uit te kijken maar wist toch niet echt wat ik er van kon verwachten. Vooral niet met deze cast en de rollen die ze zouden gaan spelen.
Maar heeft het echt overtroffen, heerlijke film die door het tempo er voor zorgt dat je er helemaal in gezogen wordt. Ik geloofde het helemaal.
Vooral het kleurgebruik en de geluiden van de film zijn fantastisch.
Zo nu en dan wil de film iets té kunstzinnig zijn maar dat is ergens halverwege en dat wordt ruimschoots goed gemaakt.

Krijgt van mij zeker een 8
Mee eens al geef ik hem en 7.

Maar de intro deed mij wel overwegen om hem af te zetten hoor :')
Begint met skrillex en een stel tieners op het strand hier en daar wat tieten maar het was echt treurig.

Hele andere film dan ik verwachtte, James Franco zet een geweldig karakter neer _O_
Mooie beelden, mooie sfeer, je voelt af en toe echt de angst..

Af en toe voelde ik me wel een pervert btw :')
Ashley Benson was wel echt hotttttt as fuck in deze film :9
pi_128316504
quote:
14s.gif Op donderdag 27 juni 2013 12:04 schreef Geo4kant het volgende:

[..]

Mee eens al geef ik hem en 7.

Maar de intro deed mij wel overwegen om hem af te zetten hoor :')
Begint met skrillex en een stel tieners op het strand hier en daar wat tieten maar het was echt treurig.

Hele andere film dan ik verwachtte, James Franco zet een geweldig karakter neer _O_
Mooie beelden, mooie sfeer, je voelt af en toe echt de angst..

Af en toe voelde ik me wel een pervert btw :')
Ashley Benson was wel echt hotttttt as fuck in deze film :9
Pretty Little Liar :P
  Hardste schreeuwer 2022 donderdag 27 juni 2013 @ 12:12:58 #251
268260 Dr.Mikey
Games Crew van het jaar 2013
pi_128316709
Man of Steel
Redelijke film.. al gaat het allemaal veel te snel en krijg je geen tijd om de personages te leren kennen. De regisseur wil heel graag het verhaal vertellen en daardoor raken andere dingen ondergeschikt. De Flashback manier van vertellen vond ik wel leuk gedaan. Ook moest ik sterk denken aan DragonballZ. met Zod als Vegeta en Superman als Goku. Positief was dat ik Superman eindelijk eens een beetje tof vond daar waar het normaal maar een saaie zak is in vergeleken met andere superhelden.
They wish to cure us. But I say to you, WE are the cure!
"WHAT IF YOU'RE RIGHT AND THEY'RE WRONG?"
R.I.P DTS.
pi_128316711
quote:
0s.gif Op donderdag 27 juni 2013 12:07 schreef JDx het volgende:

[..]

Pretty Little Liar :P
Sounds like a girl show..

Ze heeft wat weg van Jaimy Pressly in deze film, maar dan beter :9
pi_128316927
quote:
0s.gif Op donderdag 27 juni 2013 12:12 schreef Geo4kant het volgende:

[..]

Sounds like a girl show..

Ze heeft wat weg van Jaimy Pressly in deze film, maar dan beter :9


Ik heb de eerste seizoenen gekeken, echt vermakelijk (voor het oog :P jamjam), maar ook het verhaal is best leuk hoor, daarna treed het wel redelijk in herhaling.
pi_128321631
quote:
0s.gif Op woensdag 26 juni 2013 22:40 schreef Wepeel2 het volgende:
Despicable Me 2

Leuk vervolg! De minions hebben een iets grotere rol in dit deel en de film deed me regelmatig glimlachen. Het verhaal is niet heel erg bijzonder, maar wel leuk genoeg om dit vervolg te rechtvaardigen.

Alleen jammer dat hij alleen in 3D draaide, want dat leidt bij mij nog steeds erg af. Net alsof ik continu opnieuw moet focussen.
Eens over de film en over het 3D gedeelte... Zonder bril is fijner kijken omdat het beeld dan ook lichter wordt. Alhoewel het minder storend is bij animatie zoals deze.

8/10 overigens :)
pi_128330998
quote:
0s.gif Op donderdag 27 juni 2013 02:12 schreef Dawnbreaker het volgende:
the hangover 3

Weer hetzelfde recept als de vorige 2 delen, al blijft deel 1 geniaal. Ook dit keer is dat weer het geval, het voelt een beetje als een herhaling van alles, een andere grap hier en daar, maar voor de rest weer veel hetzelfde. Desalniettemin een leuke onderhoudende film als je even je verstand op 0 wilt zetten. De enige minimale plot-twist zag je van mijlen ver aankomen, maar dat mag bij een film als deze. Een aantal keer goed kunnen lachen en dat is waarvoor je zo'n film kijkt, dus doel bereikt.

Ik: 6,5
Imdb: geen zin om op te zoeken :P
Morgen naar toe. En wat jij zegt hoorde ik inderdaad ook al. Maar goed, ik weet zeker dat ik toch weer een paar keer keihard moet lachen en daar kom je inderdaad voor.

Alan _O_
pi_128331648
quote:
14s.gif Op donderdag 27 juni 2013 18:35 schreef Sanders86 het volgende:

[..]

Morgen naar toe. En wat jij zegt hoorde ik inderdaad ook al. Maar goed, ik weet zeker dat ik toch weer een paar keer keihard moet lachen en daar kom je inderdaad voor.

Alan _O_
Je gaat je best vermaken denk ik :+

pi_128332722
quote:
14s.gif Op donderdag 27 juni 2013 18:35 schreef Sanders86 het volgende:

[..]

Morgen naar toe. En wat jij zegt hoorde ik inderdaad ook al. Maar goed, ik weet zeker dat ik toch weer een paar keer keihard moet lachen en daar kom je inderdaad voor.

Alan _O_
Het is dramatisch vreselijk. Die chinees of wat dan ook ergert al in twee minuten.
Wat een kut film.
Succes ^O^
NMNS: Taart Soury is geen probleem, die leg ik wel ergens vast in een keuken met wat rookgerei.
Muizen? Kleine harige opdonders met een kaas fixatie., en Lucie Ball die gillend op een tafel staat in een oudbollige tv serie. En een vaste PI is KUT !!!! NIET doen
  donderdag 27 juni 2013 @ 23:44:44 #258
3527 Wepeel2
zoals het is
pi_128345285
quote:
0s.gif Op donderdag 27 juni 2013 12:12 schreef Dr.Mikey het volgende:
Man of Steel
Redelijke film.. al gaat het allemaal veel te snel en krijg je geen tijd om de personages te leren kennen. De regisseur wil heel graag het verhaal vertellen en daardoor raken andere dingen ondergeschikt. De Flashback manier van vertellen vond ik wel leuk gedaan. Ook moest ik sterk denken aan DragonballZ. met Zod als Vegeta en Superman als Goku. Positief was dat ik Superman eindelijk eens een beetje tof vond daar waar het normaal maar een saaie zak is in vergeleken met andere superhelden.
Ik vond het niet storend dat er niet uitgebreid op alle karakters werd ingegaan. Dat kan nog in latere films. Superman werd hier idd eindelijk weer een keer tof neergezet, inclusief zijn kwetsbaarheden. En godzijdank een keer geen geklooi met kryptonite.
Een 7,5 verdient hij zeker wel. Die 5,5 gemiddeld van recensenten begrijp ik echt niet.
xenofoob, misantroop, antiloop, limonadesiroop.
pi_128353437
quote:
0s.gif Op donderdag 27 juni 2013 19:24 schreef Soury het volgende:

[..]

Het is dramatisch vreselijk. Die chinees of wat dan ook ergert al in twee minuten.
Wat een kut film.
Succes ^O^
Haha bedankt ;)
pi_128355111
NO ONE LIVES



Matige horror film die zeker geen straf is om te kijken, heb me er opzich prima mee vermaakt. vond opzich het verhaal geinig bedacht en een iets andere twist dan de ''standaard'' horror verhalen... En de kills waren ook best mooi en het acteerwerk op zich goed. Maar ik miste toch een beetje de spanning... het had allemaal NET wat spannender gemogen...
dus geinig tussendoortje, maar meer niet 6
  vrijdag 28 juni 2013 @ 13:04:20 #261
61646 Copycat
I am a trigger hippie
pi_128357104
Henjel gwa Geuretel (2007) - IMDb

Hans en Grietje, maar dan anders. Koreaans en macaber anders.

Een jongeman is onderweg naar zijn vriendin die net zwanger is. In the middel of nowhere krijgt hij een auto-ongeluk. Als hij bijkomt, ziet hij een schattig meisje dat hem meeneemt naar haar huis, midden in het bos. In dat huis, gevuld met kleurrijk speelgoed, ontmoet hij haar broer en jonger zusje. En haar ouders ... maar zijn het haar ouders eigenlijk wel?

De volgende dag, na een snoepontbijt, wil hij weer naar de bewoonde wereld. Maar dat lijkt makkelijker gezegd dan gedaan. Het begin van bizarre ontwikkelingen en een nog bizarder plot.

Op IMDb krijgt deze film een 6,8. Ik doe daar een punt bovenop. Vond het een onderhoudende, verrassende film. Een beetje vreemd, maar het kijkt lekker weg.

Curiosity cultured the cat
Hoge dames vangen veel wind
Whadda ya hear! Whadda ya say!
What is any ocean but a multitude of drops?
  vrijdag 28 juni 2013 @ 13:31:59 #262
11091 SEMTEX
Mevr. Hoe-die-nie
pi_128357758

Lovely Molly (2011).
Als ik hem snel moet betitelen: Heavy shit & onverwachte wendingen.
genre: horror/thriller

De film begint met Molly die met haar man trouwt. Na haar huwelijk gaat ze met haar man in het ouderlijk huis wonen (ouders zijn overleden). Terwijl haar man overdag veel weg is, gebeuren er enkele onverklaarbare zaken die Molly met haar videocamera filmt (een deel van de film is ook op deze manier te zien). Het hoe en waarom wordt nergens uitgelegd, maar gedurende de film worden er wel een paar zaken duidelijker. Ik vond het einde behoorlijk verrassend, maar werd toch nog opgezadeld met een hoop vragen. Er spelen voornl. onbekende acteurs in mee, dat is ook wel weer eens verfrissend :P

En:

Hansel & Gretel: Witch hunters (2013)
Genre: sprookjes/actie

Mooi vormgegeven film, vooral het snoephuisje van de heks in het begin van de film. Het verhaal is uiteraard niet erg diepgaand, maar door de strakke vormgeving wel tof om te volgen. Ik heb hem gekeken op een 3D-tv met brilletje en dat voegt nog wel wat extra dimensie toe, vooral omdat dit voornamelijk een actiefilm is (met sprookjesthema). Ik heb me wel vermaakt, het gehalte verhaaltjes/actie was ook goed in balans, dus ik zou hem zeker aanraden :)
In school we learn that mistakes are bad, and we are punished for making them. Yet, if you look at the way humans are designed to learn, we learn by making mistakes.If we never fell down, we would never walk. Robert Kiyosaki
  vrijdag 28 juni 2013 @ 13:50:35 #263
61646 Copycat
I am a trigger hippie
pi_128358418
Haha, ook jij hebt een Hans en Grietje-variant gekeken!
Curiosity cultured the cat
Hoge dames vangen veel wind
Whadda ya hear! Whadda ya say!
What is any ocean but a multitude of drops?
  vrijdag 28 juni 2013 @ 13:54:05 #264
11091 SEMTEX
Mevr. Hoe-die-nie
pi_128358523
quote:
10s.gif Op vrijdag 28 juni 2013 13:50 schreef Copycat het volgende:
Haha, ook jij hebt een Hans en Grietje-variant gekeken!
Ik wil jouwe ook kijken, hij krijgt goede reviews :)
In school we learn that mistakes are bad, and we are punished for making them. Yet, if you look at the way humans are designed to learn, we learn by making mistakes.If we never fell down, we would never walk. Robert Kiyosaki
  vrijdag 28 juni 2013 @ 13:57:51 #265
61646 Copycat
I am a trigger hippie
pi_128358660
quote:
14s.gif Op vrijdag 28 juni 2013 13:54 schreef SEMTEX het volgende:

Ik wil jouwe ook kijken, hij krijgt goede reviews :)
Veel plezier!
Curiosity cultured the cat
Hoge dames vangen veel wind
Whadda ya hear! Whadda ya say!
What is any ocean but a multitude of drops?
pi_128365788
Let op deze review kan milde spoilers bevatten!!!

Man of Steel (2013) - IMDb

Dus... de nieuwe Superman gaat mee op de vaart der moderne superhero volken. Waar de Marvell films wat lichter, positiever en soms vrolijker uitvallen, zijn de DC films eerder wat Dark & Broody. Net als in de Dark Knight trilogie is dat hier ook weer het geval. Waar zeker in The Dark Knight door The joker nog wel wat humor terug te vinden is was die in deze film helaas ver te zoeken. Kleine grapjes en een visueel lolligheidje die de film wat lichter maken ontbreken, het is een serieuze bedoeling met onze nieuwe Kal-El.

Het past ook wel eigenlijk, de film schept zeker in het begin een man op zoek naar zichzelf, naar zijn bedoeling in het leven en naar de zin achter dat wat hem anders maakt dan ons mensen. Ik vond het wel een goeie origin story. Leuk om meer van Krypton en de Kryptoniaanse techniek te zien. Ok, het hele stuk was wat over de top bij vlagen maar ik kan daar wel mee leven. Geeft ook wat meer diepte aan het karakter van Zod, een diepte de pas aan het eind van de film echt duidelijk wordt. De vertelstijl met flashbacks vond ik prettig, ze proberen duidelijk je mee te laten groeien met Superman in het verhaal. Er worden ook wel wat dingen overhoop gegooid hier. De klassieke driehoeksverhouding Clark/Lois/Superman is anders en Jimmy is toch behoorlijk veranderd :)

Tegenvallers zijn er ook. Het grootste deel van de toch al lange film is een bak CGI knokken. Leuk maar moet dat de hele lange film lang. Ik las ergens dat het een alien invasion film is met een superman sausje en dat geldt voor het laatste uur zeker! De 3D was ruk maar ik las al dat het achteraf was gedaan dus dat is niet vreemd, ga hem binnenkort wel eens in 2D zien kijken of dat beter is.

Wat de acteurs betreft. Henry Cavill is een goeie Superman, genoeg zichzelf en een heel klein hintje Christoffer Reeve, dat vind ik fijn. Michael Shannon en Russel Crowe goed gecast en misschien niet op hun best (vooral Crowe) maar niet storend. De overige bijrollen worden plichtmatig vertolkt dat is terecht een veelgehoord punt van kritiek. Bij Amy Adams zag ik het niet zo maar ik heb een enorm zwak voor dat neusje van haar dus ben bevooroordeeld.

Concluderend, prima film met ruimte voor verbetering, voor het genre wat mij betreft iets te "donker".
IMDB: 7.9
Ik: 7,5

[ Bericht 2% gewijzigd door Karstman op 29-06-2013 11:23:54 ]
"A push and a rush and the land we stand on is ours" - Turrican
Whiskyplankje
  vrijdag 28 juni 2013 @ 18:38:11 #267
102865 One_conundrum
zeg maar Conundrum
pi_128367533
Naar mijn mening is die foto al een spoiler ;(
"Vanity, definitely my favorite sin. . . ."
pi_128369105
I Give It a Year (2013) - IMDb

I Give It a :{w



Nou ik geef het nog geen week in de bios. Niet eens gehaald volgens mij.
Het begin was wel aardig en belovend, maar tenenkrommende komedie is het.
Alles behalve grappig, ik heb het uitgezeten.

5,9 van IMDB
Te hoog cijfer
NMNS: Taart Soury is geen probleem, die leg ik wel ergens vast in een keuken met wat rookgerei.
Muizen? Kleine harige opdonders met een kaas fixatie., en Lucie Ball die gillend op een tafel staat in een oudbollige tv serie. En een vaste PI is KUT !!!! NIET doen
pi_128369217
quote:
2s.gif Op vrijdag 28 juni 2013 13:04 schreef Copycat het volgende:
Henjel gwa Geuretel (2007) - IMDb

Hans en Grietje, maar dan anders. Koreaans en macaber anders.

Een jongeman is onderweg naar zijn vriendin die net zwanger is. In the middel of nowhere krijgt hij een auto-ongeluk. Als hij bijkomt, ziet hij een schattig meisje dat hem meeneemt naar haar huis, midden in het bos. In dat huis, gevuld met kleurrijk speelgoed, ontmoet hij haar broer en jonger zusje. En haar ouders ... maar zijn het haar ouders eigenlijk wel?

De volgende dag, na een snoepontbijt, wil hij weer naar de bewoonde wereld. Maar dat lijkt makkelijker gezegd dan gedaan. Het begin van bizarre ontwikkelingen en een nog bizarder plot.

Op IMDb krijgt deze film een 6,8. Ik doe daar een punt bovenop. Vond het een onderhoudende, verrassende film. Een beetje vreemd, maar het kijkt lekker weg.

[ afbeelding ]
zelf 2 jaar geleden die DVD gekocht, ik vond het een topper... echt een unieke film... 1 van de beste, of miss wel de beste Koreaanse film die ik gezien heb
een 9.5 SUBERP gewoon
pi_128371842
quote:
7s.gif Op vrijdag 28 juni 2013 10:57 schreef Sanders86 het volgende:

[..]

Haha bedankt ;)
En ?
NMNS: Taart Soury is geen probleem, die leg ik wel ergens vast in een keuken met wat rookgerei.
Muizen? Kleine harige opdonders met een kaas fixatie., en Lucie Ball die gillend op een tafel staat in een oudbollige tv serie. En een vaste PI is KUT !!!! NIET doen
pi_128377675
REDEMTION/HUMMINGBIRD



Ja lekker fimpje, Jason Statham ik dacht nou 1,5 uur knokken zoals ik van hem gewend ben.
Maar hier hebben ze even een ander sausje over heen gegoten, voor ieder wat wils !!

Hummingbird (2013) - IMDb
Ik zwaai naar dieren.
pi_128378202
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 juni 2013 22:56 schreef Geerd het volgende:
REDEMTION/HUMMINGBIRD

[ afbeelding ]

Ja lekker fimpje, Jason Statham ik dacht nou 1,5 uur knokken zoals ik van hem gewend ben.
Maar hier hebben ze even een ander sausje over heen gegoten, voor ieder wat wils !!

Hummingbird (2013) - IMDb
Ah, toevallig gisteren gezien :D best wel een aardige film!
Ik heb me in elk geval niet verveeld.
  vrijdag 28 juni 2013 @ 23:53:13 #273
370431 drakin
vurig typje
pi_128379989
Legends of Valhalla; Thor



Echt wat vreselijk deze film, ok het is voor kinderen, maar dit is echt te erg.
De hamer van Thor heet anders en kan praten, goed daar moeten we het maar mee doen.
maar er gebeuren zoveel dingen die gewoon niet kloppen en ik mis Loki, in de hele film komt helemaal geen Loki voor en dat is een sterk gemis. Loki maakt een film over de Noordse goden tenminste nog een beetje plezant.
Dan die goden, echt allemaal stuk voor stuk geen goden waardig, Odin is maar een zielig oud mannetje, Freya een blonde doos en Hell een soort Cruella deville, echt slecht gedaan dit. Ook de dialogen blijven maar zeer oppervlakkig.

Als je hier een cijfer wil, een 2. Want de Walkuren en de tekeningen van de omgeving waren nog net om wel aan te zien.

Hetjur Valhallar - Þór (2011) - IMDb

Ai WeiWei Never Sorry



China's meest besproken en omstreden kunstenaar Ai WeiWei had vorig jaar een tentoonstelling in Tilburg en tegelijk draaide deze film tijdens de tentoonstelling en tijdens een filmfestival in Den Haag.

Tijdens de tentoonstelling was ik te laat erachter gekomen dat deze daar draaide dus ik wachte gewoon tot die opnieuw begon. Maar helaas was de volgende nog niet afgelopen toen het museum sloot.

Dus nu had ik de film eindelijk om thuis te bekijken en echt hier krijg je geen spijt van, Ai WeiWei neemt de kijker heel gewoon mee met waar hij mee bezig is, wat hem raakt en vooral hoe hij zich in zijn kunst kan verzetten tegen het regime van China. Je komt het verschrikkelijke studentengebeuren op het Tienanmenplein tegen, maar ook zijn studietijd in New York.
In de film zie je ook hoe dat behoorlijk verkeerd kan aflopen, door een tik of klap tegen zijn hoofd in China van de politie werd hij kort daarna erg beroerd op een tentoonstelling in Berlijn.

Ik vond het byzondere film/documentaire om te zien en hoop nog veel meer van zijn kunst tegen te komen.

een 9 voor deze film.

Ai Weiwei: Never Sorry (2012) - IMDb
Do not meddle in the affairs of dragons, for you are lickable and taste good with chocolat, caramel and whipped cream!
  zaterdag 29 juni 2013 @ 00:08:22 #274
17283 Cheiron
Ho ho ho...
pi_128380636
X-Men: First Class (2011) - IMDb

Leuke, vlotte actiefilm die vertelt hoe Charles Xavier's School for the Gifted tot stand is gekomen. Film heeft een beetje een dip halverwege, maar dat is niet zo erg. De rest van de tijd is hij namelijk erg vermakelijk. Goede acteurs, een ok verhaal en mooie plaatjes.
Een 7

The Book of Eli (2010) - IMDb
Nog meer mooie plaatjes.. alleen wat minder charme deze film. Ik weet niet waar het aan lag, maar deze film deed mij ontzettend weinig. En dat terwijl ik een groot fan van de post-apocalyptische setting ben. Misschien heeft het te maken dat de hoofdpersoon in deze vreselijke wereld nogal onaantastbaar lijkt, waardoor je weinig sympathie voor hem opbouwt.

6je.
Too lazy to be an evil genius..
PSN ID: Cheironnl
  zaterdag 29 juni 2013 @ 00:48:58 #275
11091 SEMTEX
Mevr. Hoe-die-nie
pi_128382514

The Innkeepers (2011)
Thriller / horror

Interessant wel, omdat-ie toch weer zó anders is dan andere in zijn genre. Het centrale punt in de film is iig een herberg/hotel waar het schijnt te spoken, een dag voordat het gesloopt wordt. We maken kennis met twee hotelmedewerkers warvan er eentje voor de lol EVP's opneemt en de ander niet echt een doel in het leven heeft, en 3 hotelgasten.

En omdat ik een ontzettende neuroot ben, vond ik hem reuze eng, terwijl er hier en daar best wat grappige momenten en nep'geestverschijningen' inzitten. De geesten zelf zijn niet al te overtuigend wanneer ze eindelijk verschijnen
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
, echter eindigt de film toch nog met een vrij macaber einde.

en


Oz the great and powerful (2013) 3D (en dat was echt een plus bij deze film O+ ) - fantasy
Prachtige scenery met een sprookjesachtig verhaal. Begint volledig in zwart-wit, totdat 'Oz' in 'Oz' beland. Ik vond hem onderhoudend en de vele mooie figuurtjes, planten, bloemen en beesten vermaakten me wel. Wordt ook niet té mierzoet doordat de hoofdpersoon een donker randje heeft. Veel bekende acteurs present zoals James Franco, Mila Kunis, Michelle Williams, Rachel Weisz en Zach Braff.
In school we learn that mistakes are bad, and we are punished for making them. Yet, if you look at the way humans are designed to learn, we learn by making mistakes.If we never fell down, we would never walk. Robert Kiyosaki
pi_128384845
THEWEEMAN,



The Wee Man (2013) - IMDb

Sja leuke accenten,
Voor de rest genoeg actie ect, jaren 60/70, oude pubs. Maar wie nou precies wie was en bij wie hoorde ontging me even.
En wat er nou met zijn pa is gebeurt? Snap het(hele verhaal) niet helemaal, zal wel aan mij liggen.

Zal niet teveel vertellen, hoop op wat reacties :P

[ Bericht 7% gewijzigd door Geerd op 29-06-2013 03:37:12 ]
Ik zwaai naar dieren.
  zaterdag 29 juni 2013 @ 08:30:58 #277
61646 Copycat
I am a trigger hippie
pi_128385584
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 juni 2013 23:53 schreef drakin het volgende:

Ai WeiWei Never Sorry

[ afbeelding ]

China's meest besproken en omstreden kunstenaar Ai WeiWei had vorig jaar een tentoonstelling in Tilburg en tegelijk draaide deze film tijdens de tentoonstelling en tijdens een filmfestival in Den Haag.

Tijdens de tentoonstelling was ik te laat erachter gekomen dat deze daar draaide dus ik wachte gewoon tot die opnieuw begon. Maar helaas was de volgende nog niet afgelopen toen het museum sloot.

Dus nu had ik de film eindelijk om thuis te bekijken en echt hier krijg je geen spijt van, Ai WeiWei neemt de kijker heel gewoon mee met waar hij mee bezig is, wat hem raakt en vooral hoe hij zich in zijn kunst kan verzetten tegen het regime van China. Je komt het verschrikkelijke studentengebeuren op het Tienanmenplein tegen, maar ook zijn studietijd in New York.
In de film zie je ook hoe dat behoorlijk verkeerd kan aflopen, door een tik of klap tegen zijn hoofd in China van de politie werd hij kort daarna erg beroerd op een tentoonstelling in Berlijn.

Ik vond het byzondere film/documentaire om te zien en hoop nog veel meer van zijn kunst tegen te komen.

een 9 voor deze film.

Ai Weiwei: Never Sorry (2012) - IMDb
Die heb ik vorige week voor een prikkie bij FRS gekocht. Moet 'm nog kijken, maar ben erg benieuwd.
Curiosity cultured the cat
Hoge dames vangen veel wind
Whadda ya hear! Whadda ya say!
What is any ocean but a multitude of drops?
  zaterdag 29 juni 2013 @ 09:45:42 #278
264415 Jahr00n
Fakkelteit
pi_128386144
Olympus has fallen.

Voor de liefhebber van 120 minuten puur geweld.

7/10
pi_128386769
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 juni 2013 09:45 schreef Jahr00n het volgende:
Olympus has fallen.

Voor de liefhebber van 120 minuten puur geweld.

7/10
Viel me inderdaad niet tegen. Gewoon een prima actiefilm
pi_128387983
quote:
12s.gif Op vrijdag 28 juni 2013 20:38 schreef Soury het volgende:

[..]

En ?
Vergeleken met deel 1 is het natuurlijk veel minder, maar ik vond hem leuker dan deel 2. Ik ben wel blij dat ze niet voor nog een zelfde concept hebben gekozen. Paar keer goed gelachen en daar kom ik voor dus voor mij was de film prima :)

Alan _O_
pi_128388988
Olympus Has Fallen, pure propaganda, fouter kan het niet 5/10 (voor de af en toe amusante actie)
pi_128389254
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 juni 2013 22:56 schreef Geerd het volgende:
REDEMTION/HUMMINGBIRD

[ afbeelding ]

Ja lekker fimpje, Jason Statham ik dacht nou 1,5 uur knokken zoals ik van hem gewend ben.
Maar hier hebben ze even een ander sausje over heen gegoten, voor ieder wat wils !!

Hummingbird (2013) - IMDb
zat er wel nog veel JS knokwerk in??
pi_128389300
Olympus Has Fallen (2013) - IMDb

Leuk voor een avondje vermaakt, geen slechte film maar ook zeer zeker geen goede film.

IMDB: 6.8
Mijn cijfer: 6.5


Intouchables (2011) - IMDb

Ben geen fan van Drama maar deze film is toch wel super hoor. Goed verhaal en mooi in elkaar gezet.

IMDB: 8,5
Mijn cijfer: 9
pi_128390369
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 juni 2013 12:42 schreef casper019 het volgende:

[..]

zat er wel nog veel JS knokwerk in??
Wel stuk minder dan we gewend zijn, zit weer zoon vrouw mens tussen hey krijg je dat :P
Ik zwaai naar dieren.
pi_128391078
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 juni 2013 12:44 schreef Xeor het volgende:
Olympus Has Fallen (2013) - IMDb



Intouchables (2011) - IMDb

Ben geen fan van Drama maar deze film is toch wel super hoor. Goed verhaal en mooi in elkaar gezet.

IMDB: 8,5
Mijn cijfer: 9
Fantastische film _O_ zou iedereen moeten zien!
pi_128393657
42 (2013) - IMDb

42 net gekeken en me eigen prima kunnen vermaken met deze film.

IMDB: 7.6
Mijn cijfer: 7.5
pi_128393864
quote:
14s.gif Op zaterdag 29 juni 2013 13:59 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:

[..]

Fantastische film _O_ zou iedereen moeten zien!
Uiteraard, heb al vaker overwogen om deze titel te gaan bekijken maar ben blij dat ik de stap heb genomen :Y
  zaterdag 29 juni 2013 @ 17:08:34 #288
59896 Asskicker14
Suk a dog dik
pi_128396012
Spijt: 6/10 .
Degelijk voor een Nederlandse productie, al leek het alsof ik naar een hele lange aflevering van Spangas zat te kijken. Toch raakt het onderwerp van de film mij persoonlijk, dus toch een voldoende.

Despicable Me 2: 7/10
Een Dreamworks-productie zonder een al te origineel verhaal, mag ik zelfs zeggen, een slecht verhaal. En de humor valt ook een beetje tegen, i.t.t. andere animatie-films waar grappen voor volwassenen én kinderen inzetten, zitten hier bijster weinig grappen voor volwassenen tussen. De Minions blijven echter wel leuk.

Now You See Me: 8/10
Heel erg genoten van de eerste act, na het eerste uur valt het verhaal als een kaartenhuis in elkaar, maar van het eerste uur van de film heb ik meer genoten dan welke andere film dan ook in de laatste 12 maanden.

Man Of Steel: 7.5/10
De actie in de film is érg goed maar het verhaal daarentegen is erg matig. Wederom weer een cliche invasie van aarde, dit keer door General Zod, wederom lijkt het alsof het lot van de wereld alleen om Amerika draait. En zijn Morpheus en zijn mede-journalisten toevalligerwijs wonder boven wonder de enige mensen die de terra-forming aanslag op NYC overleven. Henry Cavill speelt de rol van zijn leven, Michael Shannon speelt een standaard-villain en Russell Crowe komt amper in de film voor maar krijgt wel top-billing.
Is God willing to prevent evil, but not able? Then he is not omnipotent.
Is he able, but not willing? Then he is malevolent.
Is he both able and willing? Then whence cometh evil?
Is he neither able nor willing? Then why call him God?
pi_128396365
Spring Breakers

Wat een tegenvaller.. Ik had er al niet veel van verwacht maar dit ging nergens over. Geen verhaal.. Matig acteerwerk en irritante filters. Om maar over het einde niet te spreken.

3/10
pi_128402608
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 juni 2013 09:45 schreef Jahr00n het volgende:
Olympus has fallen.

Voor de liefhebber van 120 minuten puur geweld.

7/10
Die boy deed het wel master..
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.


[ Bericht 11% gewijzigd door Mike op 29-06-2013 22:52:10 ]
I may not be your first, but to be your last would be perfect.....
  zaterdag 29 juni 2013 @ 23:59:59 #291
259569 ZodiaX
..:: 0-Day all the way ::..
pi_128408797
Ik heb een ander oordeel over Olympus has fallen:

Olympus Has Fallen (2013) - IMDb



Het witte huis wordt overgenomen door terroristen, en het is aan een ex bodyguard die binnen zit om het op te lossen.

Klinkt het je bekend in de oren? Ja dit is Die Hard, bijna exact hetzelfde maar zonder de humor, zonder de epicness en met een boel gaten in het verhaal.

Ik zal de gaten even in een spoiler zetten.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Zal vast nog wel meer zijn, maar deze gaten irriteerden mij echt, totaal ongeloofwaardig.

Wat ik wel aardig geloofwaardig vond was hoe ze middenin amerika het witte huis overnamen, dat vond ik dan wel weer knap, zou me niet verbazen als dat met veel geluk en voorbereiding ook in het echte leven zou kunnen lukken.

De actie kijkt wel lekker weg, veel CGI.

Conclusie, een slechte Die Hard copy.
En natuurlijk een MURICA!!! film al laat het eerder zien dat ze idioten zijn dan geweldig.

imdb: 6,8
ikke: 6, want kijkt toch wel leuk weg.
┌∩┐(◣_◢)┌∩┐
  Redactie Games zondag 30 juni 2013 @ 01:51:44 #292
52557 crew  Mr.Noodle
Offtopic in geleuter...
pi_128411960
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 juni 2013 23:59 schreef ZodiaX het volgende:
Ik heb een ander oordeel over Olympus has fallen:

Olympus Has Fallen (2013) - IMDb

[ afbeelding ]

Het witte huis wordt overgenomen door terroristen, en het is aan een ex bodyguard die binnen zit om het op te lossen.

Klinkt het je bekend in de oren? Ja dit is Die Hard, bijna exact hetzelfde maar zonder de humor, zonder de epicness en met een boel gaten in het verhaal.

Ik zal de gaten even in een spoiler zetten.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Zal vast nog wel meer zijn, maar deze gaten irriteerden mij echt, totaal ongeloofwaardig.

Wat ik wel aardig geloofwaardig vond was hoe ze middenin amerika het witte huis overnamen, dat vond ik dan wel weer knap, zou me niet verbazen als dat met veel geluk en voorbereiding ook in het echte leven zou kunnen lukken.

De actie kijkt wel lekker weg, veel CGI.

Conclusie, een slechte Die Hard copy.
En natuurlijk een MURICA!!! film al laat het eerder zien dat ze idioten zijn dan geweldig.

imdb: 6,8
ikke: 6, want kijkt toch wel leuk weg.
Het ironische is nog wel dat het een Schot is die Murica gered heeft. Ze waren zeker te laat om Channing Tatum te casten.. :')

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
How do you get precisely 4 Gallons of water with a 3 Gallon and 5 Gallon Can...
pi_128414910
OLYMPUS HAS FALLEN



Pfff wat een tegenvallende film,

Ik vond hem nog NET Vermakelijk genoeg om hem af te kijken, maar als je er nog niet aan begonnen ben zou ik hem niet aanraden.
Het verhaal is flinterdun, en dat hoeft bij actiefilms niet erg te zijn ALS de actie goed is.. er zaten wel lekkere actie scenes in maar net niet genoeg om het een echt lekkere actie film te maken...
Het acteerwerk was matig.
Wat vooral ergelijk was was het typische amerikaanse in de film, ''ik sterf voor de amerikaanse vlag'' en die amerikaanse muziekjes bah...

5
  Moderator zondag 30 juni 2013 @ 11:38:03 #294
9859 crew  Karina
Woman
pi_128415579
Ook ik heb gisteren Olympus has Fallen gekeken. Qua actie best aardig, maar verder wel eens met Zodiax: plotholes en ongeloofwaardig. Maar goed, dit soort films kijk ik niet om het verhaal, daar kan ik wel mee leven.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Verder ook mee eens dat het op een gegeven moment wel erg Die Hard begon te worden.

Tja eigenlijk verder niet zoveel toe te voegen, de heren hiervoor hebben het wel zo een beetje opgesomd.

Ik heb me er toch wel redelijk mee vermaakt.
Op donderdag 15 mei 2014 22:18 schreef sp3c het volgende:
niet zo tof doen
pi_128417150
Spring Breakers (2012) - IMDb


Drie chicks beroven een fastfoodzaak om hun reisje naar Florida voor Sping Break te bekostigen. De drie meiden in kwestie nemen hun vriendin Faith ook mee. Daar komen ze in contact met Alien een hosselaar.

Deze film is in mijn ogen de beste film die ik in 2013 heb gezien. De verrassing van dit jaar. Je denkt een of andere slechte film te zien, trutten die willen feesten en dan inzien dat er meer in het leven is ofzo. Totaal niet, dit zijn de meiden die beïnvloed zijn door de videoclips van nu, de domme celebrity wijven als Kim Kardashian of Paris Hilton, wijven die echt willen feesten en niets meer. Geld, feesten en geweld, zoals je ziet in een videoclip van Rick Ross, ASAP Rocky of the Game.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Ik weet niet of het als een waarschuwing moet dienen, maar als ik deze film als Amerikaanse ouder van een opstandige 17 jarige tiener zou zien, zou ik d'r het huis niet meer uitlaten. Natural Born Killers, voor de huidige jeugd. Maar ik kan me voorstellen dat als je oppervlakkig kijkt, en niets met de referenties hebt ofzo, je het gewoon een flutverhaal in een mtv/videoclip sausje vindt.

Ik: 8.8
Imdb: 6
All you know about me is what I've sold you, dumb fuck
  zondag 30 juni 2013 @ 13:08:17 #296
11091 SEMTEX
Mevr. Hoe-die-nie
pi_128417420
't Was gisteren SF dag.

Eerst:

Een kruising tussen Signs en paranormal activity, wat mij betreft. Je volgt een doodnormaal gezin in een suburb die van de een op de andere dag rare dingen beginnen te ondervinden: uitgespreid eten in de keuken, alarmsystemen die afgaan zonder dat er iemand langs is gekomen, een horde vogels die zich doodvliegt tegen hun huis, bouwtorens van blikjes in de keuken en blackouts. De vader van het gezin besluit een camerasysteem te installeren dat hij begint te monitoren en dan blijken ze bezoek te krijgen van een indringer :P

Ik vond hem spannend, mijn man ook! Onverwacht einde ook weer!

Tweede film:

in 3D.

De film begint zoals je op de poster al een beetje kunt zien als je typische 'tieners raken in een nasty situatie terecht en slaan op de vlucht'-film. Toch is het idee wel apart en nog niet eerder gedaan: ze zitten namelijk vast in Moskou en de aliens die ze aanvallen zijn 'lichtjes/elektrisch geladen velden' die moeilijk traceerbaar zijn en die wanneer ze een mens tegenkomen, deze vermalen totdat er alleen nog maar stof over is :P Het is geen topfilm, maar ik heb me wel prima vermaakt!
In school we learn that mistakes are bad, and we are punished for making them. Yet, if you look at the way humans are designed to learn, we learn by making mistakes.If we never fell down, we would never walk. Robert Kiyosaki
pi_128419970
quote:
0s.gif Op zondag 30 juni 2013 12:56 schreef HostiMeister het volgende:
Spring Breakers (2012) - IMDb
[ afbeelding ]

Drie chicks beroven een fastfoodzaak om hun reisje naar Florida voor Sping Break te bekostigen. De drie meiden in kwestie nemen hun vriendin Faith ook mee. Daar komen ze in contact met Alien een hosselaar.

Deze film is in mijn ogen de beste film die ik in 2013 heb gezien. De verrassing van dit jaar. Je denkt een of andere slechte film te zien, trutten die willen feesten en dan inzien dat er meer in het leven is ofzo. Totaal niet, dit zijn de meiden die beïnvloed zijn door de videoclips van nu, de domme celebrity wijven als Kim Kardashian of Paris Hilton, wijven die echt willen feesten en niets meer. Geld, feesten en geweld, zoals je ziet in een videoclip van Rick Ross, ASAP Rocky of the Game.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Ik weet niet of het als een waarschuwing moet dienen, maar als ik deze film als Amerikaanse ouder van een opstandige 17 jarige tiener zou zien, zou ik d'r het huis niet meer uitlaten. Natural Born Killers, voor de huidige jeugd. Maar ik kan me voorstellen dat als je oppervlakkig kijkt, en niets met de referenties hebt ofzo, je het gewoon een flutverhaal in een mtv/videoclip sausje vindt.

Ik: 8.8
Imdb: 6
8)7
  zondag 30 juni 2013 @ 15:56:38 #298
375756 Jungle_Jim
samurai cop
pi_128422900
quote:
0s.gif Op zondag 30 juni 2013 12:56 schreef HostiMeister het volgende:
Spring Breakers (2012) - IMDb
[ afbeelding ]

Drie chicks beroven een fastfoodzaak om hun reisje naar Florida voor Sping Break te bekostigen. De drie meiden in kwestie nemen hun vriendin Faith ook mee. Daar komen ze in contact met Alien een hosselaar.

Deze film is in mijn ogen de beste film die ik in 2013 heb gezien. De verrassing van dit jaar. Je denkt een of andere slechte film te zien, trutten die willen feesten en dan inzien dat er meer in het leven is ofzo. Totaal niet, dit zijn de meiden die beïnvloed zijn door de videoclips van nu, de domme celebrity wijven als Kim Kardashian of Paris Hilton, wijven die echt willen feesten en niets meer. Geld, feesten en geweld, zoals je ziet in een videoclip van Rick Ross, ASAP Rocky of the Game.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Ik weet niet of het als een waarschuwing moet dienen, maar als ik deze film als Amerikaanse ouder van een opstandige 17 jarige tiener zou zien, zou ik d'r het huis niet meer uitlaten. Natural Born Killers, voor de huidige jeugd. Maar ik kan me voorstellen dat als je oppervlakkig kijkt, en niets met de referenties hebt ofzo, je het gewoon een flutverhaal in een mtv/videoclip sausje vindt.

Ik: 8.8
Imdb: 6
goeie review ^O^ vette film.
Wie dit leest is hek.
  zondag 30 juni 2013 @ 16:46:11 #299
69957 Lonewolf2003
Cool. Cool, cool, cool
pi_128424471
quote:
0s.gif Op zondag 30 juni 2013 15:56 schreef Jungle_Jim het volgende:

[..]

goeie review ^O^ vette film.
-Top review idd. ^O^

Ajeossi (2010) - IMDb
Stijlvolle actiefilm (dat doen die Koreanen toch altijd wel goed) met zeer degelijke actie. Dat de karakters en het plot ontzettend cliché zijn, is daarom nog te vergeven. Maar dat de film zo verschrikkelijk melodramatisch is met goedkoop emotioneel effectbejag haalt het geheel wel erg naar beneden. Daardoor duurt de film ook veel langer dan nodig is.
Gelukkig is de actie zeer goed om dit te compenseren. Vooral twee mesgevechten op het einde redden de film.
cijfer: 7.2
pi_128429406
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 juni 2013 15:48 schreef Xeor het volgende:
42 (2013) - IMDb

42 net gekeken en me eigen prima kunnen vermaken met deze film.

IMDB: 7.6
Mijn cijfer: 7.5
miss kan je er wat meer over vertellen twijfel of ik em wil zien..
  zondag 30 juni 2013 @ 21:38:43 #301
313219 vinnypassy
Everything is in our mind.
pi_128435287
C'est Arrivé Près de Chez Vous (1992, Rémy Belvaux, André Bonzel & Benoît Poelvoorde)

Aparte, eigenzinnige film. De crimineel die tussen al zijn wandaden door raaskalt over de verdorven maatschappij en er zijn geheel eigen normen en waarden op nahoudt is in ieder geval een originele vondst en geeft de film een satirische cultstatus. De humor is lekker zwart, de beeldvorming (zwart-wit met veel ruis) werkt uitstekend. Verder weet ik nog niet zo goed wat ik ermee aan moet, maar naarmate ik de film laat bezinken bevalt hij steeds meer. Geinig en gedurfd, dat is het in ieder geval zeker.

Olympus Has Fallen (2013, Antoine Fuqua)

Een actiefilm hoeft niet realistisch te zijn (dat is Olympus Has Fallen ook niet) en het scenario hoeft ook niet waterdicht (Olympus Has Fallen heeft dat ook wat plotgaten op enkele plekken) te zijn, maar Olympus Has Fallen heeft ook weinig om deze twee zaken te compenseren. De dialogen zijn zwak, de oneliners afgezaagd, de liefdeslijn ongeïnspireerd (en niet onafgemaakt) en de clichés van een actiefilm worden (hoewel gematigd) niet vermeden.

Ook de acteurs laten weinig bijzonders zien. Normaal gesproken ben ik best fan van Aaron Eckhart, maar hier zit hij eigenlijk alleen als een drieste stier stoom af te blazen. Het is voor mij misschien wel de meest onwaardige vertolking van een Amerikaanse president ooit. Butler en Morgen doen het dan nog wel degelijk, maar ook zij zetten niet bepaald zoden aan de dijk.

Ik kon de vergelijking met Die Hard (en Taken) niet weerstaan, want de eentegenhonderdshow van Butler heeft er wel iets van weg. Als je Olympus Has Fallen met Die Hard vergelijkt, is het resultaat echter desastreus: de actie is er dan wel en het gebrek aan realiteit moet je met een korrel zout nemen. De CGI-actie oogt echter soms nep, de korrel zout bij Olympus Has Fallen heeft meer weg van een zoutvlakte en alles wat Die Hard zo goed maakte - zoals de humor, catchy oneliners en een memorabele badguy - ontbreekt.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')