uhm dat is wat lastiger, 1 dag of dagen 25.0000/50.000/100.000quote:
Normaler is het om in percentages te rekenen in zulke gevallen. Per land verschilt het wel wat normaal geacht wordt, maar meestal is dat rond de 10%.quote:Op donderdag 29 augustus 2013 10:04 schreef Ali_Ilegali het volgende:
[..]
uhm dat is wat lastiger, 1 dag of dagen 25.0000/50.000/100.000
zoiets deden wij meestal. Zoveel geld is het nu niet met de huidige koers
Wij hebben ook nog een weekje Bali gedaan, maar toch blijft de tijd op Java me meer bij. Snorkelen op Bali vond ik trouwens erg tegenvallen, vorig jaar bij de Perhentians in Maleisië was het veeeeel mooier.quote:Op donderdag 29 augustus 2013 09:45 schreef Zocalo het volgende:
[..]
Klopt, maar ik vond het wel heerlijk om na een week excursies op Java nu lekker op het strand te liggen met een biertje en te kunnen snorkelen. De afwisseling is prima. Nu zit ik in Pemutaran, straks naar Ubud.
Wat is eigenlijk normaal mbt fooien geven? Voor wat, en hoeveel?
Bij de fancy (maar goede) tenten op Bali vaak al 5 of 10% inclusief, maar verder geef ik ook niks hoor.quote:
Maar individueel in het hoogseizoen weet ik nu al wat ik kan verwachten. Alle stelletjes gaan ook die kant op. Labuan Bajo is minstens zo populair als Lombok, lijkt het.quote:Op donderdag 29 augustus 2013 09:58 schreef Ali_Ilegali het volgende:
Flores is wel qua natuur heel verschillende, droogtes aan de westkust, veel groen in de bergen, mooie strandjes, goed voor snorkelen, mensen nog puur.
@zocalo, ligt er aan ook waar bijv hotels 5000/10000 voor je koffer of voor schoonmaak
eten bijv 5000/20000 ligt er aan waar, maar zit ook meestal inbegrepen in de prijs.
Jep zoveel is het niet voor ons, zij zijn er iig blij mee en als je niet wilt dat het naar de eigenaar gaat, dan geef je het achteraf bij het weggaan van het restaurant aan de bediendes/obers.quote:Op donderdag 29 augustus 2013 10:28 schreef Blik het volgende:
Vergeet niet dat service charge vaak direct in de zakken terecht komt van de eigenaar en niet ten goede komt van het personeel.
Ik geef vaak in restaurants 5 a 10% extra fooi. Dat is voor mij vaak maar 1 a 2 euro en voor het personeel is dat een mooie fooi waar ze hun gezin van kunnen onderhouden
Denk dat het per land wel iets verschilt, bijv in Jakarta zie ik iedereen wel fooi geven.quote:
Ja ik was er in november en dan zie je bijna geen toerist. Labuan Bajo is populair omdat het easy is naar Rinca en Komodo. Maar flores is echt zoveel meer dan datquote:Op donderdag 29 augustus 2013 14:03 schreef Lemans24 het volgende:
[..]
Maar individueel in het hoogseizoen weet ik nu al wat ik kan verwachten. Alle stelletjes gaan ook die kant op. Labuan Bajo is minstens zo populair als Lombok, lijkt het.
Ja civet katquote:Op donderdag 29 augustus 2013 15:42 schreef MCH het volgende:
Die koffie op Bali was dat niet van uitgepoepte koffiebonen van een of ander diertje waar vervolgens koffie van werd gezet of heb ik nou een heel vreemd verhaal gehoord?
Kopi Luwak. De civer kat eet ze op en poept ze uitquote:Op donderdag 29 augustus 2013 15:42 schreef MCH het volgende:
Die koffie op Bali was dat niet van uitgepoepte koffiebonen van een of ander diertje waar vervolgens koffie van werd gezet of heb ik nou een heel vreemd verhaal gehoord?
Uitgevonden omdat de Nederlanders eikels warenquote:Op donderdag 29 augustus 2013 15:42 schreef MCH het volgende:
Die koffie op Bali was dat niet van uitgepoepte koffiebonen van een of ander diertje waar vervolgens koffie van werd gezet of heb ik nou een heel vreemd verhaal gehoord?
quote:The origin of kopi luwak is closely connected with the history of coffee production in Indonesia. In the early 18th century the Dutch established the cash-crop coffee plantations in their colony in the Dutch East Indies islands of Java and Sumatra, including Arabica coffee introduced from Yemen. During the era of Cultuurstelsel (1830—1870), the Dutch prohibited the native farmers and plantation workers from picking coffee fruits for their own use. Still, the native farmers wanted to have a taste of the famed coffee beverage. Soon, the natives learned that certain species of musang or luwak (Asian Palm Civet) consumed the coffee fruits, yet they left the coffee seeds undigested in their droppings. The natives collected these luwaks' coffee seed droppings, then cleaned, roasted and ground them to make their own coffee beverage.[9] The fame of aromatic civet coffee spread from locals to Dutch plantation owners and soon became their favorite, yet because of its rarity and unusual process, the civet coffee was expensive even in colonial times.
Even met de natte vinger ingeschat is Sumatra misschien meer iets voor jou. Maar persoonlijk (geef ik wsl voor de 10e keer aan dit topic) ben ik verkikkerd op Java. Makkelijke highlights (Bromo, Borobudur, Prambanan), maar ook wat vergeten schatten. Veel drukker (al is Bali ook op veel plekken vol) dan de andere eilanden en wat rauwer, minder op de toerist, meer op de dagelijkse beslommeringen. Java gaf mij een puur gevoel, ook de mindere leuke kanten, niks gouden randjes en prietpraat.quote:Op donderdag 29 augustus 2013 08:22 schreef Lemans24 het volgende:
Oei, dat wordt dus de door iedereen hier (op Lembongan) zo gehypte duikstek Komodo overslaan, en dan snel naar Java en Sumatra.
Of toch wel die machtig mooie duiken doen daar, anders moet een toekomstige trip Flores-Sulawesi-Molukken-Papua worden...
Jij bedoelt Kopi Luwak, van(-uit) de civetkat. Komt vooral van Sumatra, maar wsl zijn er al overal farms opgezet, want de bonen leveren goud geld op.quote:Op donderdag 29 augustus 2013 15:42 schreef MCH het volgende:
Die koffie op Bali was dat niet van uitgepoepte koffiebonen van een of ander diertje waar vervolgens koffie van werd gezet of heb ik nou een heel vreemd verhaal gehoord?
De grap van Kopi Luwak is ook dat het eigenlijk gaat om de bonen die de civetkat zelf uitzoekt in de jungle. Dat zijn namelijk de beste bonen. Het zien te vinden van die specifieke bonen is een arbeidsintensief proces en daarom is Kopi Luwak zo duur.quote:Op donderdag 29 augustus 2013 20:00 schreef elcastel het volgende:
[..]
Jij bedoelt Kopi Luwak, van(-uit) de civetkat. Komt vooral van Sumatra, maar wsl zijn er al overal farms opgezet, want de bonen leveren goud geld op.
Maar ze noemen het wel een civetkat.quote:
Ik weet niet hoe het selectieproces van dat beest eruit ziet, ik weet alleen dat het fermeteren die specifieke smaak geeft.quote:Op vrijdag 30 augustus 2013 09:06 schreef Ener-G het volgende:
De grap van Kopi Luwak is ook dat het eigenlijk gaat om de bonen die de civetkat zelf uitzoekt in de jungle. Dat zijn namelijk de beste bonen. Het zien te vinden van die specifieke bonen is een arbeidsintensief proces en daarom is Kopi Luwak zo duur.
Dat dus. Maar dat is vrij gewone Indonesische marketing, als er geld te verdienen valt aan een buitenlander wordt het snel (en vooral matig) vermenigvuldigd.quote:Tegenwoordig is er echter een hele industrie op gebouwd met civetkatten in kooitjes die volgestopt worden met willekeurige bonen, dus als zo'n beest het weer uitkakt is het al goed. Maar nog steeds de hoofdprijs vragen. Geldklopperij.
Er is zelfs ook een merk 'Kopi Luwak', die gewoon normale filterkoffie verkoopt met heel groot het label 'Kopi Luwak' erop (want merknaam)
Ik ook niet, maar ik vind gewone koffie ook al te ranzig voor woorden, dus tja, mijn mening is in deze niet echt relevant M'n vriendin vond het trouwens wel goed te drinken.quote:Op zondag 1 september 2013 12:38 schreef Aiko_ het volgende:
Kopi luwak gedronken en ik moet zeggen dat ik er niet veel aan vond ...
Heb ook talloze kinderen moeten vasthouden. En er een laten vallen, maar dat was niet erg zei de moederquote:Op zondag 25 augustus 2013 13:05 schreef Individual het volgende:
[..]
Haha ik ken het. In Balikpapan (Borneo) nodigde een familie ons uit op hun veranda en vervolgens kwam de hele buurt langs. Ik zou en moest alle baby's vasthouden ook. Zo enorm gastvriendelijk.
[ afbeelding ]
Dit was nog maar op het begin.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |