abonnement Unibet Coolblue
  donderdag 13 juni 2013 @ 09:11:40 #76
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_127739864
Stel ik bak een cake waar kokosraspsel door zit, kan ik ik dat beter eerst even laten voorweken?
pi_127745700
Geen idee. Zou het dan niet veel te vochtig worden?
pi_127761481
quote:
0s.gif Op donderdag 13 juni 2013 09:11 schreef Erasmo het volgende:
Stel ik bak een cake waar kokosraspsel door zit, kan ik ik dat beter eerst even laten voorweken?
Dat zou ik niet doen. Dan kun je het net zo goed weggooien. :X
mama van 3 kids!
  donderdag 13 juni 2013 @ 19:50:45 #79
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_127761807
quote:
0s.gif Op donderdag 13 juni 2013 19:42 schreef Popples het volgende:

[..]

Dat zou ik niet doen. Dan kun je het net zo goed weggooien. :X
Uit een zakje bedoel ik dan, was het er vergeten bij te zetten :P

pi_127762126
Nee joh gewoon zo er door doen.
mama van 3 kids!
  donderdag 13 juni 2013 @ 20:20:49 #81
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_127763067
Ok ik vraag het even na omdat je bv. rozijnen meestal wel welt.
  donderdag 13 juni 2013 @ 21:01:52 #82
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_127764938
Nog een vraagje, als een pound cake bakt en je hebt alleen dubbeldooiers moet je dan de verhoudingen aanpassen?
  vrijdag 14 juni 2013 @ 00:03:22 #83
285244 EnemyRock
No scratch, no snatch.
pi_127774961
quote:
4s.gif Op woensdag 12 juni 2013 20:38 schreef fotostarter het volgende:

[..]

Nergens, maar een cheesecake met pindakaas, en chocolade is niet zo heel lastig te fabriceren toch :D incl chocokoekjesbodem
quote:
1s.gif Op woensdag 12 juni 2013 20:37 schreef Tinuviel het volgende:

[..]

Waar heb je het recept nu gevonden dan?
http://www.the-girl-who-a(...)tter-cheesecake.html
''Before you talk to the chief, you must party with the chief.''
pi_127781001
quote:
0s.gif Op donderdag 13 juni 2013 21:01 schreef Erasmo het volgende:
Nog een vraagje, als een pound cake bakt en je hebt alleen dubbeldooiers moet je dan de verhoudingen aanpassen?
heb je dan niet teveel eigeel? Of is bij die dingen ook het eiwit meer?
  vrijdag 14 juni 2013 @ 10:10:03 #85
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_127781040
Ze zijn wel wat groter maar niet dubbel zo groot. Heb de gok er maar op gewaagd, vooralsnog ziet het er goed uit, ik moet hem nog aansnijden.
pi_127783025
Goeiemorgen...bakkers en baksters...

Vanmorgen even ingelezen in dit topic.
En ik zie dat jullie lekker bezig zijn.
De spekkoek staat nog op mijn netvlies - net als de rabarber/aardbei taart.

De reden dat ik hier post is, dat iemand mij heeft gevraagd een plaatcake - eigenlijk twee - te bakken (voor 70 man ongeveer).
Al brainstormend...is zijn idee kleine blokjes ( vergelijk) petit fours ervan te snijden.
En deze het liefst met een ( pastel) kleur te versieren.

Vorige week zag ik bij de Jumbo marsepein liggen...Vraag 1 : is dat wat? qua smaak en ingrediënten...
Of die van de Hema met vier kleuren in éen verpakking ? Of een betere tip?

Plan: twee maal plaatcake met cake/ amandeldeeg, gebaseerd op http://www.ah.nl/allerhan(...)asappel-amandeltaart
Dat is drie keer het recept, vermoed ik.

Versieren met vierkantjes marsepein.
Vraag 2: rol ik dit heel dun uit ( nooit eerder gedaan) tussen huishoudfolie ?

Vraag 3 : versier ik de top na het bakken óf stort ik hem uit en bekleed de onderkant want is platter ?

Vragen. :?

Verdere tips zijn welkom w/
  † In Memoriam † vrijdag 14 juni 2013 @ 11:44:14 #87
37843 lady-wrb
kortaf
pi_127783880
quote:
0s.gif Op donderdag 13 juni 2013 20:20 schreef Erasmo het volgende:
Ok ik vraag het even na omdat je bv. rozijnen meestal wel welt.
nou dat doe ik niet hoor, als ik ze door een gewone appeltaart heendoe.
dan nemen die mooi het vocht op dat vrijkomt. hoef ik er geen custard of paneer in te doen
pi_127790119
Met de rest van de rabarber nog een cake en een klein beetje compote gemaakt. Compote staat in de kast te wachtten tot ik er wat mee heb verzonnen.. Maar volgens mij lag er nog genoeg bij de groenteboer dus wie weet komt er nog meer :P
pi_127790207
Vanavond spekkoek maken c_/
Geen referral hier.
pi_127790324
quote:
1s.gif Op vrijdag 14 juni 2013 11:20 schreef AnneX het volgende:
Goeiemorgen...bakkers en baksters...

Vanmorgen even ingelezen in dit topic.
En ik zie dat jullie lekker bezig zijn.
De spekkoek staat nog op mijn netvlies - net als de rabarber/aardbei taart.

De reden dat ik hier post is, dat iemand mij heeft gevraagd een plaatcake - eigenlijk twee - te bakken (voor 70 man ongeveer).
Al brainstormend...is zijn idee kleine blokjes ( vergelijk) petit fours ervan te snijden.
En deze het liefst met een ( pastel) kleur te versieren.

Vorige week zag ik bij de Jumbo marsepein liggen...Vraag 1 : is dat wat? qua smaak en ingrediënten...
Of die van de Hema met vier kleuren in éen verpakking ? Of een betere tip?

Plan: twee maal plaatcake met cake/ amandeldeeg, gebaseerd op http://www.ah.nl/allerhan(...)asappel-amandeltaart
Dat is drie keer het recept, vermoed ik.

Versieren met vierkantjes marsepein.
Vraag 2: rol ik dit heel dun uit ( nooit eerder gedaan) tussen huishoudfolie ?

Vraag 3 : versier ik de top na het bakken óf stort ik hem uit en bekleed de onderkant want is platter ?

Vragen. :?

Verdere tips zijn welkom w/
Als je het met marsepein wil zou ik eerder een plaat bisquit maken en eventueel vullen met jam. Met cake wordt het al snel te machtig.
De marsepein kan je het beste halen bij een kookwinkel of speciale taart decoratie winkel als je er een in de buurt hebt. Dan kan je uit veel meer kleuren kiezen en de kwaliteit is beter. Uitrollen met wat poedersuiker, net zoals je bloem zou gebruiken bij koekjesdeeg.
  Moderator vrijdag 14 juni 2013 @ 14:59:04 #91
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_127791412
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 juni 2013 14:26 schreef Phaelanx_NL het volgende:
Vanavond spekkoek maken c_/
Foto's van het resultaat gewenst :D
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_127800512
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 juni 2013 14:30 schreef Dragonberry het volgende:

[..]

Als je het met marsepein wil zou ik eerder een plaat bisquit maken en eventueel vullen met jam. Met cake wordt het al snel te machtig.
De marsepein kan je het beste halen bij een kookwinkel of speciale taart decoratie winkel als je er een in de buurt hebt. Dan kan je uit veel meer kleuren kiezen en de kwaliteit is beter. Uitrollen met wat poedersuiker, net zoals je bloem zou gebruiken bij koekjesdeeg.
Dankje voor het advies :Y)

Als meer mensen nog iets willen toevoegen... ^O^
pi_127802869
Hoi bakkertjes!

Net uit de oven getrokken:



Ik had een flinke berg gedroogde zwarte moerbeien over, en ik dacht: wat moet ik daar nu eens mee? Suikersiroop gemaakt van 1 deel water op 1 deel rietsuiker. Hier zijn de moerbeien een half uurtje in geweekt en daarna heb ik de staafmixer erop gezet.

Plantaardig koffiebroodjesdeeg gemaakt (bloem, amandelmelk, suiker en kokosolie, plus steranijs, kaneel en kardemom als smaakmakers), hier de moerbeiensmurrie tussengestopt. Toen een kwartiertje in de oven (in een muffinvorm) op 200 graden en hopla, klaar.

Ze zijn heeeeeeeeeel lekker. Minder 'vegan' door het klontje boter erop, maar ja. >:)
Let me see you stripped down to the bone
  vrijdag 14 juni 2013 @ 20:16:21 #94
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_127802921
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 juni 2013 20:15 schreef minilot het volgende:
Hoi bakkertjes!

Net uit de oven getrokken:

[ afbeelding ]

Ik had een flinke berg gedroogde zwarte moerbeien over, en ik dacht: wat moet ik daar nu eens mee? Suikersiroop gemaakt van 1 deel water op 1 deel rietsuiker. Hier zijn de moerbeien een half uurtje in geweekt en daarna heb ik de staafmixer erop gezet.

Plantaardig koffiebroodjesdeeg gemaakt (bloem, amandelmelk, suiker en kokosolie, plus steranijs, kaneel en kardemom als smaakmakers), hier de moerbeiensmurrie tussengestopt. Toen een kwartiertje in de oven (in een muffinvorm) op 200 graden en hopla, klaar.

Ze zijn heeeeeeeeeel lekker. Minder 'vegan' door het klontje boter erop, maar ja. >:)
:9~
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  vrijdag 14 juni 2013 @ 20:54:10 #95
132477 Zo-is-dat
of nie dan?
pi_127804613
Ohhhh, :9 Hmmm minilot
pi_127805274
Ik heb een vraagje. Ik wil voor een etentje morgen een pavlova maken. Net een proefversie gemaakt en het smaakt goed (het schuimgedeelte, fruit en slagroom zijn altijd lekker ;) )

Nu wil ik hem morgen in een springvorm doen (alles wat ik op een bakplaat doe, verbrand op miraculeuze wijze, heb het nu op een miniroostertje in een braadslee op het rooster gedaan). Kan ik de springvorm wel invetten of stort dan alsnog je schuim in?
pi_127807756
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 juni 2013 20:15 schreef minilot het volgende:
Hoi bakkertjes!

Net uit de oven getrokken:

[ afbeelding ]

Ik had een flinke berg gedroogde zwarte moerbeien over, en ik dacht: wat moet ik daar nu eens mee? Suikersiroop gemaakt van 1 deel water op 1 deel rietsuiker. Hier zijn de moerbeien een half uurtje in geweekt en daarna heb ik de staafmixer erop gezet.

Plantaardig koffiebroodjesdeeg gemaakt (bloem, amandelmelk, suiker en kokosolie, plus steranijs, kaneel en kardemom als smaakmakers), hier de moerbeiensmurrie tussengestopt. Toen een kwartiertje in de oven (in een muffinvorm) op 200 graden en hopla, klaar.

Ze zijn heeeeeeeeeel lekker. Minder 'vegan' door het klontje boter erop, maar ja. >:)
Wow!!! ^O^ :Y)
pi_127814434
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 juni 2013 14:59 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

Foto's van het resultaat gewenst :D



Totaal 20 eieren, kilo roomboter, kilo suiker en 500 gram bloem. Die linker weegt 2,3 kilo :D.
Geen referral hier.
  Moderator zaterdag 15 juni 2013 @ 00:17:44 #99
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_127814598
Heb je cacao gebruikt, dat je donkere lagen zo donker zijn?
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_127814627
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 juni 2013 00:17 schreef djkoelkast het volgende:
Heb je cacao gebruikt, dat je donkere lagen zo donker zijn?
Nope, alleen kruiden.

Kaneel, kardemom, kruidnagel en nootmuskaat.
Geen referral hier.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')