Dat zou ik niet doen. Dan kun je het net zo goed weggooien.quote:Op donderdag 13 juni 2013 09:11 schreef Erasmo het volgende:
Stel ik bak een cake waar kokosraspsel door zit, kan ik ik dat beter eerst even laten voorweken?
Uit een zakje bedoel ik dan, was het er vergeten bij te zettenquote:Op donderdag 13 juni 2013 19:42 schreef Popples het volgende:
[..]
Dat zou ik niet doen. Dan kun je het net zo goed weggooien.
quote:Op woensdag 12 juni 2013 20:38 schreef fotostarter het volgende:
[..]
Nergens, maar een cheesecake met pindakaas, en chocolade is niet zo heel lastig te fabriceren toch incl chocokoekjesbodem
http://www.the-girl-who-a(...)tter-cheesecake.htmlquote:Op woensdag 12 juni 2013 20:37 schreef Tinuviel het volgende:
[..]
Waar heb je het recept nu gevonden dan?
heb je dan niet teveel eigeel? Of is bij die dingen ook het eiwit meer?quote:Op donderdag 13 juni 2013 21:01 schreef Erasmo het volgende:
Nog een vraagje, als een pound cake bakt en je hebt alleen dubbeldooiers moet je dan de verhoudingen aanpassen?
nou dat doe ik niet hoor, als ik ze door een gewone appeltaart heendoe.quote:Op donderdag 13 juni 2013 20:20 schreef Erasmo het volgende:
Ok ik vraag het even na omdat je bv. rozijnen meestal wel welt.
Als je het met marsepein wil zou ik eerder een plaat bisquit maken en eventueel vullen met jam. Met cake wordt het al snel te machtig.quote:Op vrijdag 14 juni 2013 11:20 schreef AnneX het volgende:
Goeiemorgen...bakkers en baksters...
Vanmorgen even ingelezen in dit topic.
En ik zie dat jullie lekker bezig zijn.
De spekkoek staat nog op mijn netvlies - net als de rabarber/aardbei taart.
De reden dat ik hier post is, dat iemand mij heeft gevraagd een plaatcake - eigenlijk twee - te bakken (voor 70 man ongeveer).
Al brainstormend...is zijn idee kleine blokjes ( vergelijk) petit fours ervan te snijden.
En deze het liefst met een ( pastel) kleur te versieren.
Vorige week zag ik bij de Jumbo marsepein liggen...Vraag 1 : is dat wat? qua smaak en ingrediënten...
Of die van de Hema met vier kleuren in éen verpakking ? Of een betere tip?
Plan: twee maal plaatcake met cake/ amandeldeeg, gebaseerd op http://www.ah.nl/allerhan(...)asappel-amandeltaart
Dat is drie keer het recept, vermoed ik.
Versieren met vierkantjes marsepein.
Vraag 2: rol ik dit heel dun uit ( nooit eerder gedaan) tussen huishoudfolie ?
Vraag 3 : versier ik de top na het bakken óf stort ik hem uit en bekleed de onderkant want is platter ?
Vragen.
Verdere tips zijn welkom
Dankje voor het adviesquote:Op vrijdag 14 juni 2013 14:30 schreef Dragonberry het volgende:
[..]
Als je het met marsepein wil zou ik eerder een plaat bisquit maken en eventueel vullen met jam. Met cake wordt het al snel te machtig.
De marsepein kan je het beste halen bij een kookwinkel of speciale taart decoratie winkel als je er een in de buurt hebt. Dan kan je uit veel meer kleuren kiezen en de kwaliteit is beter. Uitrollen met wat poedersuiker, net zoals je bloem zou gebruiken bij koekjesdeeg.
quote:Op vrijdag 14 juni 2013 20:15 schreef minilot het volgende:
Hoi bakkertjes!
Net uit de oven getrokken:
[ afbeelding ]
Ik had een flinke berg gedroogde zwarte moerbeien over, en ik dacht: wat moet ik daar nu eens mee? Suikersiroop gemaakt van 1 deel water op 1 deel rietsuiker. Hier zijn de moerbeien een half uurtje in geweekt en daarna heb ik de staafmixer erop gezet.
Plantaardig koffiebroodjesdeeg gemaakt (bloem, amandelmelk, suiker en kokosolie, plus steranijs, kaneel en kardemom als smaakmakers), hier de moerbeiensmurrie tussengestopt. Toen een kwartiertje in de oven (in een muffinvorm) op 200 graden en hopla, klaar.
Ze zijn heeeeeeeeeel lekker. Minder 'vegan' door het klontje boter erop, maar ja.
Wow!!!quote:Op vrijdag 14 juni 2013 20:15 schreef minilot het volgende:
Hoi bakkertjes!
Net uit de oven getrokken:
[ afbeelding ]
Ik had een flinke berg gedroogde zwarte moerbeien over, en ik dacht: wat moet ik daar nu eens mee? Suikersiroop gemaakt van 1 deel water op 1 deel rietsuiker. Hier zijn de moerbeien een half uurtje in geweekt en daarna heb ik de staafmixer erop gezet.
Plantaardig koffiebroodjesdeeg gemaakt (bloem, amandelmelk, suiker en kokosolie, plus steranijs, kaneel en kardemom als smaakmakers), hier de moerbeiensmurrie tussengestopt. Toen een kwartiertje in de oven (in een muffinvorm) op 200 graden en hopla, klaar.
Ze zijn heeeeeeeeeel lekker. Minder 'vegan' door het klontje boter erop, maar ja.
quote:
Nope, alleen kruiden.quote:Op zaterdag 15 juni 2013 00:17 schreef djkoelkast het volgende:
Heb je cacao gebruikt, dat je donkere lagen zo donker zijn?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |