abonnement Unibet Coolblue
  zondag 23 juni 2013 @ 17:05:22 #226
132477 Zo-is-dat
of nie dan?
pi_128156092
Zo frambozen cupcakes gemaakt en chocolade bananen brood :9 die laatste staat voorlopig nog even in de oven
pi_128156793
quote:
0s.gif Op zondag 23 juni 2013 08:49 schreef lady-wrb het volgende:

[..]

had je ze nou al? ik kom ze nu ineens overal tegen
Uiteindelijk gevonden bij de `Euroshop`. Verder nergens meer gevonden. Thanks.

Cupcakes waren goed gelukt, zelfs de rolfondant was gelukt ondanks dat ik dat nog nooit gedaan had. Helaas niet aan gedacht om een foto te maken.
  † In Memoriam † zondag 23 juni 2013 @ 17:52:16 #228
37843 lady-wrb
kortaf
pi_128157363
quote:
0s.gif Op zondag 23 juni 2013 17:05 schreef Zo-is-dat het volgende:
Zo frambozen cupcakes gemaakt en chocolade bananen brood :9 die laatste staat voorlopig nog even in de oven
ik heb hier ook weer rijpe bananen liggen.
heerlijk! bananenbrood :~
pi_128184338
quote:
0s.gif Op zondag 23 juni 2013 08:48 schreef lady-wrb het volgende:

[..]

is zoiets niet handig voor in de op?
Misschien wel. En dan ook iets over temperaturen (F - C)?

En ik heb een nieuwe lievelingstaart! Die aardbeidentaart is echt goddelijk. Ik moet het cake-deel nog wel wat luchtiger zien te krijgen, maar dat zal wel een kwestie zijn van langer mixen (hoewel daar niet echt iets over in het recept staat).

Buitenkant:


Binnenkant:



En de appeltaart (die ook erg lekker was btw)



  maandag 24 juni 2013 @ 10:23:58 #230
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_128184802
Als je het deeg luchtiger wilt krijgen doe het volgende


200 gram Suiker
8 Eieren
100 gram Gezeefde Bloem
100 gram Maizena
Of, nog luchtiger en lichter, 200 gram Maizena
zakje bakpoeder (optie)
snufje zout
Vanillearoma of extract
Paar druppels citroensap
Eieren moet op kamertemperatuur zijn
Scheid de eieren, roer het eigeel met de suiker tot deze is opgelost.
Meng je meel met het bakpoeder
Zeef hier beetje bij beetje de maizena/bloem in tot het dikvloeibaar is, niet meer
Sla de eiwitten heel erg stijf met een kneepje citroen (Het zuur zorgt er voor dat het beter opslaat)
Envelopeer beetje bij beetje het eiwit door de suiker-eigeel massa. Niet roeren, maar met een silicoonspatel omslaan, als je roert gaat de lucht eruit
Als je al het eiwit er door hebt zeef er dan beetje bij beetje de resterende bloem/maizena door terwijl je dit omslaat.
Je hebt nu een hele luchtige massa
Stort dit voorzichtig in een 28 cm springvorm die bekleed is met bakpapier
ca 30 minuten bakken in een bij 200 graden voorverwarmde oven, het liefst met een bakblik met wat water er op onderin, zodat je stoom krijgt.
eerste 25 minuten niet openen, daarna kan je eens proberen met een sateprikker of hij gaar is. Als je denkt dat ie gaar is nog 5 minuten laten staan.
Je kan een deel van het meel vervangen door cacao voor een chocoladetaart.

Dit mengsel wordt erg luchtig, je zal waarschijnlijk een kop er op krijgen.
Af laten koelen en met een lang mes er dunne plakken van snijden.

Dit heet Kapsel, en is een heel licht en luchtig gebak. Je kan tussen de plakken slagroom of aardbeienbavaroise doen, als je cacao door het deeg hebt, chocolade mousse, en je hebt een goddelijke chocoladetaart. Je kan het nog insmeren met een jam, bv kersen of sinaasappel bij een chocoladetaart, aardbeien bij een aardbeientaart, etc.

[ Bericht 9% gewijzigd door Pietverdriet op 24-06-2013 14:31:59 ]
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_128186018
Wat is t goeie recept voor bananenbrood?

Ah of die van lady wr
  † In Memoriam † maandag 24 juni 2013 @ 14:25:47 #232
37843 lady-wrb
kortaf
pi_128193335
quote:
0s.gif Op maandag 24 juni 2013 10:05 schreef Bleie het volgende:

[..]

Misschien wel. En dan ook iets over temperaturen (F - C)?

En ik heb een nieuwe lievelingstaart! Die aardbeidentaart is echt goddelijk. Ik moet het cake-deel nog wel wat luchtiger zien te krijgen, maar dat zal wel een kwestie zijn van langer mixen (hoewel daar niet echt iets over in het recept staat).

Buitenkant:
[ link | afbeelding ]

Binnenkant:

[ link | afbeelding ]

En de appeltaart (die ook erg lekker was btw)

[ link | afbeelding ]

[ link | afbeelding ]
dat ziet er lekker uit bleie! :~
  maandag 24 juni 2013 @ 19:37:47 #233
221912 minilot
Nancy boy
pi_128207452
Even geplakt vanuit het Foodgawkers-topic, aangezien er in het baktopic wat mij betreft
te weinig koekjes staan. *)

quote:
0s.gif Op maandag 24 juni 2013 18:37 schreef minilot het volgende:
Exotische koekies gebakken: 'kueh bankit' - heel erg brosse hapjes van tapiocameel en kokosmelk (en wat ei, zout en poedersuiker). Vreemd, maar lekker!


Dit recept gebruikt, maar dan zonder pandanbladeren, want die had ik niet. :)
Let me see you stripped down to the bone
pi_128208439
quote:
0s.gif Op maandag 24 juni 2013 19:37 schreef minilot het volgende:
Even geplakt vanuit het Foodgawkers-topic, aangezien er in het baktopic wat mij betreft
te weinig koekjes staan. *)

[..]

[ afbeelding ]

Dit recept gebruikt, maar dan zonder pandanbladeren, want die had ik niet. :)
Die zien er tof uit. Een soort van brosheid zoals meringue?

Ik heb vandaag Bananenmuffins gemaakt.

  maandag 24 juni 2013 @ 20:07:09 #235
221912 minilot
Nancy boy
pi_128208788
Bananenmuffins, leuk! Ik ben er zo aan gewend om bananen die ik over heb in de vriezer te gooien dat ik er nooit aan toe kom om dat soort recepten te maken.. Toch eens aan denken. :)

quote:
14s.gif Op maandag 24 juni 2013 19:59 schreef Myraela het volgende:

[..]

Die zien er tof uit. Een soort van brosheid zoals meringue
Yep! Maar dan minder zoet en zonder plakkerig midden. :)
Let me see you stripped down to the bone
pi_128211921
quote:
0s.gif Op maandag 24 juni 2013 10:05 schreef Bleie het volgende:

[..]

Misschien wel. En dan ook iets over temperaturen (F - C)?

En ik heb een nieuwe lievelingstaart! Die aardbeidentaart is echt goddelijk. Ik moet het cake-deel nog wel wat luchtiger zien te krijgen, maar dat zal wel een kwestie zijn van langer mixen (hoewel daar niet echt iets over in het recept staat).

Buitenkant:
[ link | afbeelding ]

Binnenkant:

[ link | afbeelding ]

En de appeltaart (die ook erg lekker was btw)

[ link | afbeelding ]

[ link | afbeelding ]
Oooh ziet er lekker uit :9
pi_128212078
Ze zien er allebei heel lekker uit Bleie.

Leuke koekjes.

Minilot, wat doe je dan met de bananen als je ze hebt ingevroren?
Carpe Diem- Pluk de Dag
Life is unfair and then you die
Wat U niet wil dat u geschiedt doe dat ook een ander niet
  maandag 24 juni 2013 @ 21:12:30 #238
221912 minilot
Nancy boy
pi_128212367
quote:
0s.gif Op maandag 24 juni 2013 21:07 schreef Tinuviel het volgende:
Ze zien er allebei heel lekker uit Bleie.

Leuke koekjes.

Minilot, wat doe je dan met de bananen als je ze hebt ingevroren?
Smoothies van maken en bananenijs :)
Let me see you stripped down to the bone
pi_128228041
Ik was vorig weekend in Londen en heb daar wat koekjes gekocht bij Ben's cookies. Die waren echt goddelijk lekker en dan vooral de Milk chocolate praline versie..



Zoek het recept daarvan, kan wel ong iets bedenken en expirimenteren maar kan het ook gewoon hier vragen.. :) Wellicht in het Piet hoe maak ik het klaar topic, maar probeer het wel eerst hier.. :)
pi_128228767
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 juni 2013 09:07 schreef MonkNL het volgende:
Ik was vorig weekend in Londen en heb daar wat koekjes gekocht bij Ben's cookies. Die waren echt goddelijk lekker en dan vooral de Milk chocolate praline versie..

[ afbeelding ]

Zoek het recept daarvan, kan wel ong iets bedenken en expirimenteren maar kan het ook gewoon hier vragen.. :) Wellicht in het Piet hoe maak ik het klaar topic, maar probeer het wel eerst hier.. :)
Als je googelt, vind je een aantal recepten bijv. Deze:
http://www.food.com/recipe/chocolate-praline-cookies-137462

Ik heb ze alleen niet geprobeerd, dus kan je geen garantie geven.
Carpe Diem- Pluk de Dag
Life is unfair and then you die
Wat U niet wil dat u geschiedt doe dat ook een ander niet
pi_128231693
Goede link, ga ze van de week gelijk proberen.
pi_128235049
Recept noemt shortening. Wat is dat?
pi_128235118
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 juni 2013 13:07 schreef Ambipur het volgende:
Recept noemt shortening. Wat is dat?

Het is een soort vet, te koop bij de toko
pi_128235139
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 juni 2013 13:09 schreef Dragonberry het volgende:

[..]

[ afbeelding ]
Het is een soort vet, te koop bij de toko
Ja dit zag ik op google, dacht misschien is er een andere benaming voor in het Nederlands :)
En het is echt essentieel voor bepaalde recepten?
  Moderator dinsdag 25 juni 2013 @ 13:11:48 #245
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_128235202
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 juni 2013 13:09 schreef Dragonberry het volgende:

[..]

[ afbeelding ]
Het is een soort vet, te koop bij de toko
Dat is rotzooi, niet gebruiken!
Haal bij de toko gewoon kokosolie, dat werkt net zo goed en dat is 100% kokosolie (mag gewoon ontgeurde zijn, dan ruikt en smaakt het helemaal niet naar kokos).
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_128235223
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 juni 2013 13:10 schreef Ambipur het volgende:

[..]

Ja dit zag ik op google, dacht misschien is er een andere benaming voor in het Nederlands :)
En het is echt essentieel voor bepaalde recepten?
Ik denk van niet, veel dingen kan je ook gewoon zonder doen of een recept zoeken waar ze gewoon boter gebruiken. Net even naar het recept gekeken, maar daar kan je het gewoon weglaten. Chocola zal zo ook wel goed zijn ;)
pi_128235284
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 juni 2013 13:11 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

Dat is rotzooi, niet gebruiken!
Haal bij de toko gewoon kokosolie, dat werkt net zo goed en dat is 100% kokosolie (mag gewoon ontgeurde zijn, dan ruikt en smaakt het helemaal niet naar kokos).
Het lijkt mij ook echt niks. Ik zoek daarom altijd gewoon een ander recept als ze dit gebruiken als een belangrijk ingredient.. Vaak in deeg e.d.
  Moderator dinsdag 25 juni 2013 @ 13:23:47 #248
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_128235650
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 juni 2013 13:13 schreef Dragonberry het volgende:

[..]

Het lijkt mij ook echt niks. Ik zoek daarom altijd gewoon een ander recept als ze dit gebruiken als een belangrijk ingredient.. Vaak in deeg e.d.
Het bestaat uit geharde en gedeeltelijk geharde plantaardige vetten (palm/canola/soya) met van die diglyceriden van vetzuren en citroenzuur.
Je kunt het het beste vervangen door boter of ontgeurde kokosolie. Je wil je baksels neem ik aan zo puur mogelijk houden, anders kun je net zo goed naar de Hema.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_128238667
Wat zouden jullie doen met dit bakblik? Heb hem al een tijdje, maar ik weet het nog steeds niet. Zit te denken aan aardbeienroom taartjes met zandtaart bodem. Maar misschien heeft iemand hier nog goede suggesties?

  † In Memoriam † dinsdag 25 juni 2013 @ 15:25:46 #250
37843 lady-wrb
kortaf
pi_128240181
die is leuk zeg! waar heb je die vandaan?
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')