Rudolph natuurlijk! http://www.24kitchen.nl/recepten/ruebli-torte-worteltjestaartquote:Op maandag 3 juni 2013 15:17 schreef Satijn het volgende:
Mijn vriend wil graag een worteltjestaart voor zijn verjaardag. De laatste keer dat ik het maakte vond ik de taart nogal korrelig qua structuur.
Wie heeft er een overheerlijk recept?
Sligro!quote:Op maandag 3 juni 2013 14:47 schreef LilDutchPrincess het volgende:
Hmm ik ben bezig met cupcakes, maar nu was ik op zoek naar van die witte cupcake papiertjes. Overal hebben ze alleen maar gekleurde Heeft iemand ze wel ergens zien liggen?
Das ook toevallig, ik ga om dezelfde reden morgen bananenbrood maken. Ik zal me proberen in te houden en eerst een foto te makenquote:Op maandag 3 juni 2013 15:05 schreef lady-wrb het volgende:
ik had van het weekend bananenbrood gebakken, want we hadden ineens teveel rijpe bananen in huis.
sorry, geen foto, hij was te lekker en te snel op om vast te leggen
welk recept had jij?quote:Op maandag 3 juni 2013 15:29 schreef morgane het volgende:
[..]
Das ook toevallig, ik ga om dezelfde reden morgen bananenbrood maken. Ik zal me proberen in te houden en eerst een foto te maken
Klinkt lekker! Mijn vriend is ook geen fan van hazelnoten dus dat gaat 'm niet worden. Het is de eerste keer dat ik een bananenbrood bak dus ik ga voor een heel simpel recept uit de Allerhande:quote:Op maandag 3 juni 2013 15:32 schreef lady-wrb het volgende:
[..]
welk recept had jij?
ik had deze http://allrecipes.nl/rece(...)a-en-hazelnoten.aspx
maar dan zonder hazelnoten want die lusten we hier niet
die ga ik even bookmarkenquote:Op maandag 3 juni 2013 15:32 schreef lady-wrb het volgende:
[..]
welk recept had jij?
ik had deze http://allrecipes.nl/rece(...)a-en-hazelnoten.aspx
maar dan zonder hazelnoten want die lusten we hier niet
hij werd mooi hoog (model cake zal ik maar zeggen) eerdere recepten die ik probeerde bleven zo plat.quote:Op maandag 3 juni 2013 15:35 schreef Diconnected het volgende:
[..]
die ga ik even bookmarken
ik zou ze dan ook zonder hazelnoten maken want daar ben ik dus allergisch voor
Ik zag ze net bij de action liggen!quote:Op maandag 3 juni 2013 14:47 schreef LilDutchPrincess het volgende:
Hmm ik ben bezig met cupcakes, maar nu was ik op zoek naar van die witte cupcake papiertjes. Overal hebben ze alleen maar gekleurde Heeft iemand ze wel ergens zien liggen?
http://www.ah.nl/allerhan(...)inSource=vegetarischquote:Op maandag 3 juni 2013 15:17 schreef Satijn het volgende:
Mijn vriend wil graag een worteltjestaart voor zijn verjaardag. De laatste keer dat ik het maakte vond ik de taart nogal korrelig qua structuur.
Wie heeft er een overheerlijk recept?
Hmm action hier had alleen gekleurde... Sligro heb ik helaas geen pasje van, Makro is wellicht een optie... Dank-jullie-wel...quote:
blokker of marskramer al gekeken? of hema? xenos dan?quote:Op maandag 3 juni 2013 18:38 schreef LilDutchPrincess het volgende:
[..]
Hmm action hier had alleen gekleurde... Sligro heb ik helaas geen pasje van, Makro is wellicht een optie... Dank-jullie-wel...
Blokker, Hema en Xenos niet. Emté, AH, Jumbo, Plus en Lidl niet. Alleen gekleurde versies.quote:Op maandag 3 juni 2013 18:44 schreef lady-wrb het volgende:
[..]
blokker of marskramer al gekeken? of hema? xenos dan?
de leukste taartenshop heeft zequote:Op maandag 3 juni 2013 19:57 schreef LilDutchPrincess het volgende:
[..]
Blokker, Hema en Xenos niet. Emté, AH, Jumbo, Plus en Lidl niet. Alleen gekleurde versies.
Ben erg benieuwd!! GBBO vind ik super!!quote:Op maandag 3 juni 2013 20:02 schreef Hawaii_Tim het volgende:
Even tussendoor: woensdag begint Heel Holland Bakt, een Nederlandse Bake-off. Te zien bij Omroep Max
ziet er goed uit zegquote:Op maandag 3 juni 2013 20:46 schreef sjanette het volgende:
[..]
Ben erg benieuwd!! GBBO vind ik super!!
Vanmiddag heb ik een spekkoek gemaakt naar een recept van Rudolf v Veen. Lekker!!!!
[ link | afbeelding ]
Oh ja, goede heads-upquote:Op maandag 3 juni 2013 20:02 schreef Hawaii_Tim het volgende:
Even tussendoor: woensdag begint Heel Holland Bakt, een Nederlandse Bake-off. Te zien bij Omroep Max
Moeilijk niet, maar het was wel een flinke bezigheidstherapie . Volgende keer gebruik ik een gewone bakpan ipv springvorm. De springvorm ging niet open, dus vorm onderste boven gehouden en koek kwam er netjes uit.quote:Op maandag 3 juni 2013 20:47 schreef lady-wrb het volgende:
[..]
ziet er goed uit zeg
was het erg moeilijk?
en smaaktie?
Zo dus niet fantastisch goed gerezen, maar zooooo lekker!quote:Op maandag 3 juni 2013 15:05 schreef lady-wrb het volgende:
ik had van het weekend bananenbrood gebakken, want we hadden ineens teveel rijpe bananen in huis.
sorry, geen foto, hij was te lekker en te snel op om vast te leggen
Ik durf niet om iets met rabarber te maken, ben er geen fan van. Maar dat ziet er wel erg lekker uit!!quote:Op dinsdag 4 juni 2013 19:08 schreef Dragonberry het volgende:
Vandaag een rabarber aardbei taart gemaakt. Ik had nog nooit rabarber op, maar het smaakt goed
[ afbeelding ]
Aardbei met rabarber! Goede combi!quote:Op dinsdag 4 juni 2013 19:08 schreef Dragonberry het volgende:
Vandaag een rabarber aardbei taart gemaakt. Ik had nog nooit rabarber op, maar het smaakt goed
[ afbeelding ]
Nu heb ik zin in fries roggebrood met kaasquote:Op maandag 3 juni 2013 20:46 schreef sjanette het volgende:
[..]
Ben erg benieuwd!! GBBO vind ik super!!
Vanmiddag heb ik een spekkoek gemaakt naar een recept van Rudolf v Veen. Lekker!!!!
[ link | afbeelding ]
http://www.24kitchen.nl/s(...)blueberry-cheesecakequote:Op dinsdag 4 juni 2013 22:17 schreef BananaPancake het volgende:
Enemyrock, ik zou graag weten hoe je die cheesecake met dulce de leche en pecannoten uit het vorige deel hebt gemaakt
Mooie dunne laagjes, hoe doe je dat?quote:Op vrijdag 7 juni 2013 17:30 schreef djkoelkast het volgende:
Vanmiddag spekkoek gemaakt omdat ik veel te veel eieren in huis heb (we hebben 3 kippen en die leggen behoorlijk):
[ afbeelding ]
Gezien hier 14 eieren in gaan (eieren zijn iets kleiner dan M) ruimt het lekker op zo
Uiteraard wel op z'n koelkasts, dus speltbloem en speltmeel, ongeraffineerde rietsuiker en palmsuiker gebruikt. Geeft allemaal wat meer smaak aan het geheel. Op de suiker en kruiden na is alles biologisch.
Ik heb gewoon een eigen recept gebruikt, niet dat van onze tv kok.
Ik heb het met een bamboe lepel gedaan (houten lepel zal net zo goed gaan), een vrij grote, elke keer 1,5 lepel en dan met die lepel als het ware uitsmeren tot het vlak is.quote:Op vrijdag 7 juni 2013 17:38 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Mooie dunne laagjes, hoe doe je dat?
Accepteer je Paypal?quote:Op vrijdag 7 juni 2013 17:30 schreef djkoelkast het volgende:
Vanmiddag spekkoek gemaakt omdat ik veel te veel eieren in huis heb (we hebben 3 kippen en die leggen behoorlijk):
[ afbeelding ]
Gezien hier 14 eieren in gaan (eieren zijn iets kleiner dan M) ruimt het lekker op zo
Uiteraard wel op z'n koelkasts, dus speltbloem en speltmeel, ongeraffineerde rietsuiker en palmsuiker gebruikt. Geeft allemaal wat meer smaak aan het geheel. Op de suiker en kruiden na is alles biologisch.
Ik heb gewoon een eigen recept gebruikt, niet dat van onze tv kok.
Mooi zeg!!!!quote:Op vrijdag 7 juni 2013 17:30 schreef djkoelkast het volgende:
Vanmiddag spekkoek gemaakt omdat ik veel te veel eieren in huis heb (we hebben 3 kippen en die leggen behoorlijk):
[ afbeelding ]
Gezien hier 14 eieren in gaan (eieren zijn iets kleiner dan M) ruimt het lekker op zo
Uiteraard wel op z'n koelkasts, dus speltbloem en speltmeel, ongeraffineerde rietsuiker en palmsuiker gebruikt. Geeft allemaal wat meer smaak aan het geheel. Op de suiker en kruiden na is alles biologisch.
Ik heb gewoon een eigen recept gebruikt, niet dat van onze tv kok.
o dat ziet er ook weer overheerlijk uitquote:Op zondag 9 juni 2013 14:27 schreef sjanette het volgende:
Vandaag een heerlijke natte lemon cake gebakken naar een recept van Mary van Lovefoodies.com
[ link | afbeelding ]
[ link | afbeelding ]
Hij smaakt ook errrrrug lekker!!!quote:Op zondag 9 juni 2013 17:17 schreef lady-wrb het volgende:
[..]
o dat ziet er ook weer overheerlijk uit
ik ga m een keer proberen.quote:
Alvast gefeliciteerd ! Je moet zeker aan de bak zo te lezen, succes!quote:Op zondag 9 juni 2013 18:32 schreef lady-wrb het volgende:
[..]
ik ga m een keer proberen.
maar ik moet nu eerst aan de bak voor mijn zoon zn verjaardag.
hij wil morgen oreschki trakteren, voor scouting wil hij cupcakes en voor de echte viering taart
hij is dinsdag jarig, maar we vieren het pas zaterdag gelukkig, dus ik heb nog even
dank je!quote:Op zondag 9 juni 2013 19:57 schreef sjanette het volgende:
[..]
Alvast gefeliciteerd ! Je moet zeker aan de bak zo te lezen, succes!
recept?quote:Op maandag 10 juni 2013 17:11 schreef Steven184 het volgende:
Vandaag rabarbertaart 'verkocht' aan collega's voor het Grote Bakfeest van het Rode Kruis. Was weer smullen.
[ afbeelding ]
(Oude foto, zelfde taart, mist enkel de poedersuiker aangezien hij aan het afkoelen was).
wat is het grote bakbeest?quote:Op maandag 10 juni 2013 17:25 schreef Steven184 het volgende:
[..]
Doe je dan mee aan het Grote Bakbeest? :P
Een actie van het Rode Kruis. Mensen worden aangemoedigd om hun lekkerste cupcakes, taarten, koekjes, etc. te bakken en deze tegen een donatie te 'verkopen' aan bijvoorbeeld hun collega's, vrienden of bijvoorbeeld op de sportclub voor het Rode Kruis. Ontzettend leuk initiatief, zeker als je van bakken houdt. Vandaar deze rabarbertaart en morgen gaat er ook eentje mee naar de andere job.quote:
quote:Rabarber plaatcake
200 gram roomboter op kamertemperatuur
225 gram suiker
1 zakjes vanillesuiker
3 eieren
50 ml karnemelk
200 gram zelfrijzend bakmeel, gezeefd
400 gram rabarber
poedersuiker
bakpapier
paperclips
Knip een stuk bakpapier van 40 cm af. Vouw het papier rondom 2 keer op 3 cm van de rand om zodat je een dubbeldik wandje van 3 cm hoogte hebt en zet de hoeken vast met paperclips. Leg de bakpapieren vorm op de bakplaat. Verwarm de oven voor op 160 graden.
Klop in de keukenmachine of met de handmixer de boter met 200 gram suiker, de vanillesuiker en 1/2 theelepel zout zacht en schuimig. Klop er de eieren een voor een door en voeg pas een volgend ei toe als het vorige volledig is opgenomen. Voeg de karnemelk toe en meng goed. Spatel er luchtig het bakmeel door en verdeel het beslag gelijkmatig over de papieren vorm.
Maak de rabarber schoon, halveer de stengels over de lengte en snijd ze doormidden, ze moeten nog wel in de vorm passen. Druk de rabarber in het beslag en bestrooi met de rest van de suiker.
Bak de plaatcake in de voorverwarmde oven in 50-55 minuten goudbruin en gaat. Laat de cake afkoelen tot kamertemperatuur en bestrooi royaal met poedersuiker.
Heb nog nooit spekkoek gegeten, maar dit ziet er wel erg mooi uit!quote:Op vrijdag 7 juni 2013 17:30 schreef djkoelkast het volgende:
Vanmiddag spekkoek gemaakt omdat ik veel te veel eieren in huis heb (we hebben 3 kippen en die leggen behoorlijk):
[ afbeelding ]
Gezien hier 14 eieren in gaan (eieren zijn iets kleiner dan M) ruimt het lekker op zo
Uiteraard wel op z'n koelkasts, dus speltbloem en speltmeel, ongeraffineerde rietsuiker en palmsuiker gebruikt. Geeft allemaal wat meer smaak aan het geheel. Op de suiker en kruiden na is alles biologisch.
Ik heb gewoon een eigen recept gebruikt, niet dat van onze tv kok.
Het is niet echt ergens mee te vergelijken, maar het heeft wat weg van cake, maar dan in hele dunne laagjes. De smaak doet vaag aan speculaas denken, maar dan meer kruidig (er zitten een aantal kruiden in die ook in speculaas zitten). Het is zoet (maar niet overdreven) en heel machtig, je eet er meestal maar een klein reepje van.quote:Op dinsdag 11 juni 2013 17:42 schreef owl. het volgende:
[..]
Heb nog nooit spekkoek gegeten, maar dit ziet er wel erg mooi uit!
Waar smaakt zoiets eigenlijk naar?
Je vergeet het belangrijkste: het smaakt absoluut goddelijkquote:Op dinsdag 11 juni 2013 17:45 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Het is niet echt ergens mee te vergelijken, maar het heeft wat weg van cake, maar dan in hele dunne laagjes. De smaak doet vaag aan speculaas denken, maar dan meer kruidig (er zitten een aantal kruiden in die ook in speculaas zitten). Het is zoet (maar niet overdreven) en heel machtig, je eet er meestal maar een klein reepje van.
Grofweg bestaat het uit ei, boter, suiker, meel en kruiden (en ook in die volgorde: wat vooraan staat zit het meeste van in).
Ja, het is niet te vergelijken en het is ook echt geen cake, ondanks dat veel ingrediënten overeen komen (al zit er geen rijsmiddel in spekkoek, behalve de opgeklopte eiwitten die voor de luchtigheid zorgen). Maar hoe moet je het omschrijven aan iemand die het niet kentquote:Op dinsdag 11 juni 2013 17:47 schreef bloempje-moi het volgende:
[..]
Je vergeet het belangrijkste: het smaakt absoluut goddelijk
Ik ben zo jaloers op die spekkoek, man! Misschien volgende week voor mijn verjaardag eens een poging wagen.
Okay dankjewel, misschien maar eens uitproberen.quote:Op dinsdag 11 juni 2013 17:45 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Het is niet echt ergens mee te vergelijken, maar het heeft wat weg van cake, maar dan in hele dunne laagjes. De smaak doet vaag aan speculaas denken, maar dan meer kruidig (er zitten een aantal kruiden in die ook in speculaas zitten). Het is zoet (maar niet overdreven) en heel machtig, je eet er meestal maar een klein reepje van.
Grofweg bestaat het uit ei, boter, suiker, meel en kruiden (en ook in die volgorde: wat vooraan staat zit het meeste van in).
Haha, klinkt goed.quote:Op dinsdag 11 juni 2013 17:47 schreef bloempje-moi het volgende:
[..]
Je vergeet het belangrijkste: het smaakt absoluut goddelijk
Ik ben zo jaloers op die spekkoek, man! Misschien volgende week voor mijn verjaardag eens een poging wagen.
Vind hem er mooi uitzien. Maar als ik er aan denk, dan ben ik bang dat ik hem niet lekker ga vinden.quote:Op woensdag 12 juni 2013 19:28 schreef EnemyRock het volgende:
Hah, serieus die chocolade pindakaas cheesecake was echt een succes, ik ben zo tevreden met die taart en het smaakt ook echt heel erg naar snickers.
Lust je snickers?quote:Op woensdag 12 juni 2013 20:15 schreef fotostarter het volgende:
[..]
Vind hem er mooi uitzien. Maar als ik er aan denk, dan ben ik bang dat ik hem niet lekker ga vinden.
Misschien moet ik hem gewoon eens maken, maar hoe ik me de smaak ga voorstellen, nee.
Snickers vind ik op zijn tijd wel lekker. Maar ben bang dat hij, zoals je zegt heel snel te zout is.quote:Op woensdag 12 juni 2013 20:16 schreef EnemyRock het volgende:
[..]
Lust je snickers?
Wel echt een grote calorieën bom hoor!
Hij was een tikkeltje aan de zoute kant voordat de chocolade ganache er op ging, nadat die er op ging was hij heel erg smakelijk. Maar als je denkt dat de smaken wat te intens zijn kun je misschien inderdaad het beste voor de chocolade citroen gaan, ook best een mooie combinatie!quote:Op woensdag 12 juni 2013 20:17 schreef fotostarter het volgende:
[..]
Snickers vind ik op zijn tijd wel lekker. Maar ben bang dat hij, zoals je zegt heel snel te zout is.
Dosering, lijkt me lastig in te schatten?
Heb hem opgeslagen, en ga van de week eens aan de slagquote:Op woensdag 12 juni 2013 20:19 schreef EnemyRock het volgende:
[..]
Hij was een tikkeltje aan de zoute kant voordat de chocolade ganache er op ging, nadat die er op ging was hij heel erg smakelijk. Maar als je denkt dat de smaken wat te intens zijn kun je misschien inderdaad het beste voor de chocolade citroen gaan, ook best een mooie combinatie!
Waar heb je het recept nu gevonden dan?quote:Op woensdag 12 juni 2013 20:21 schreef fotostarter het volgende:
[..]
Heb hem opgeslagen, en ga van de week eens aan de slag
Nergens, maar een cheesecake met pindakaas, en chocolade is niet zo heel lastig te fabriceren toch incl chocokoekjesbodemquote:Op woensdag 12 juni 2013 20:37 schreef Tinuviel het volgende:
[..]
Waar heb je het recept nu gevonden dan?
Dat zou ik niet doen. Dan kun je het net zo goed weggooien.quote:Op donderdag 13 juni 2013 09:11 schreef Erasmo het volgende:
Stel ik bak een cake waar kokosraspsel door zit, kan ik ik dat beter eerst even laten voorweken?
Uit een zakje bedoel ik dan, was het er vergeten bij te zettenquote:Op donderdag 13 juni 2013 19:42 schreef Popples het volgende:
[..]
Dat zou ik niet doen. Dan kun je het net zo goed weggooien.
quote:Op woensdag 12 juni 2013 20:38 schreef fotostarter het volgende:
[..]
Nergens, maar een cheesecake met pindakaas, en chocolade is niet zo heel lastig te fabriceren toch incl chocokoekjesbodem
http://www.the-girl-who-a(...)tter-cheesecake.htmlquote:Op woensdag 12 juni 2013 20:37 schreef Tinuviel het volgende:
[..]
Waar heb je het recept nu gevonden dan?
heb je dan niet teveel eigeel? Of is bij die dingen ook het eiwit meer?quote:Op donderdag 13 juni 2013 21:01 schreef Erasmo het volgende:
Nog een vraagje, als een pound cake bakt en je hebt alleen dubbeldooiers moet je dan de verhoudingen aanpassen?
nou dat doe ik niet hoor, als ik ze door een gewone appeltaart heendoe.quote:Op donderdag 13 juni 2013 20:20 schreef Erasmo het volgende:
Ok ik vraag het even na omdat je bv. rozijnen meestal wel welt.
Als je het met marsepein wil zou ik eerder een plaat bisquit maken en eventueel vullen met jam. Met cake wordt het al snel te machtig.quote:Op vrijdag 14 juni 2013 11:20 schreef AnneX het volgende:
Goeiemorgen...bakkers en baksters...
Vanmorgen even ingelezen in dit topic.
En ik zie dat jullie lekker bezig zijn.
De spekkoek staat nog op mijn netvlies - net als de rabarber/aardbei taart.
De reden dat ik hier post is, dat iemand mij heeft gevraagd een plaatcake - eigenlijk twee - te bakken (voor 70 man ongeveer).
Al brainstormend...is zijn idee kleine blokjes ( vergelijk) petit fours ervan te snijden.
En deze het liefst met een ( pastel) kleur te versieren.
Vorige week zag ik bij de Jumbo marsepein liggen...Vraag 1 : is dat wat? qua smaak en ingrediënten...
Of die van de Hema met vier kleuren in éen verpakking ? Of een betere tip?
Plan: twee maal plaatcake met cake/ amandeldeeg, gebaseerd op http://www.ah.nl/allerhan(...)asappel-amandeltaart
Dat is drie keer het recept, vermoed ik.
Versieren met vierkantjes marsepein.
Vraag 2: rol ik dit heel dun uit ( nooit eerder gedaan) tussen huishoudfolie ?
Vraag 3 : versier ik de top na het bakken óf stort ik hem uit en bekleed de onderkant want is platter ?
Vragen.
Verdere tips zijn welkom
Dankje voor het adviesquote:Op vrijdag 14 juni 2013 14:30 schreef Dragonberry het volgende:
[..]
Als je het met marsepein wil zou ik eerder een plaat bisquit maken en eventueel vullen met jam. Met cake wordt het al snel te machtig.
De marsepein kan je het beste halen bij een kookwinkel of speciale taart decoratie winkel als je er een in de buurt hebt. Dan kan je uit veel meer kleuren kiezen en de kwaliteit is beter. Uitrollen met wat poedersuiker, net zoals je bloem zou gebruiken bij koekjesdeeg.
quote:Op vrijdag 14 juni 2013 20:15 schreef minilot het volgende:
Hoi bakkertjes!
Net uit de oven getrokken:
[ afbeelding ]
Ik had een flinke berg gedroogde zwarte moerbeien over, en ik dacht: wat moet ik daar nu eens mee? Suikersiroop gemaakt van 1 deel water op 1 deel rietsuiker. Hier zijn de moerbeien een half uurtje in geweekt en daarna heb ik de staafmixer erop gezet.
Plantaardig koffiebroodjesdeeg gemaakt (bloem, amandelmelk, suiker en kokosolie, plus steranijs, kaneel en kardemom als smaakmakers), hier de moerbeiensmurrie tussengestopt. Toen een kwartiertje in de oven (in een muffinvorm) op 200 graden en hopla, klaar.
Ze zijn heeeeeeeeeel lekker. Minder 'vegan' door het klontje boter erop, maar ja.
Wow!!!quote:Op vrijdag 14 juni 2013 20:15 schreef minilot het volgende:
Hoi bakkertjes!
Net uit de oven getrokken:
[ afbeelding ]
Ik had een flinke berg gedroogde zwarte moerbeien over, en ik dacht: wat moet ik daar nu eens mee? Suikersiroop gemaakt van 1 deel water op 1 deel rietsuiker. Hier zijn de moerbeien een half uurtje in geweekt en daarna heb ik de staafmixer erop gezet.
Plantaardig koffiebroodjesdeeg gemaakt (bloem, amandelmelk, suiker en kokosolie, plus steranijs, kaneel en kardemom als smaakmakers), hier de moerbeiensmurrie tussengestopt. Toen een kwartiertje in de oven (in een muffinvorm) op 200 graden en hopla, klaar.
Ze zijn heeeeeeeeeel lekker. Minder 'vegan' door het klontje boter erop, maar ja.
quote:
Nope, alleen kruiden.quote:Op zaterdag 15 juni 2013 00:17 schreef djkoelkast het volgende:
Heb je cacao gebruikt, dat je donkere lagen zo donker zijn?
Ah, de kaneel hoort er niet in hè, dat is verhollandsingquote:Op zaterdag 15 juni 2013 00:18 schreef Phaelanx_NL het volgende:
[..]
Nope, alleen kruiden.
Kaneel, kardemom, kruidnagel en nootmuskaat.
Voor zover ik weet heb ik geen Indische familie, dus ik neem het mezelf niet kwalijk .quote:Op zaterdag 15 juni 2013 00:19 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Ah, de kaneel hoort er niet in hè, dat is verhollandsing
Lang mee bezig geweest? Die van mij heeft me van begin tot eind 3 uur gekost. En ik had er maar één met 250g boter/suiker
Dat zijn grote!!! Mooi!quote:Op zaterdag 15 juni 2013 00:14 schreef Phaelanx_NL het volgende:
[..]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Totaal 20 eieren, kilo roomboter, kilo suiker en 500 gram bloem. Die linker weegt 2,3 kilo .
Hoe warm had je de oven staan bij het maken van de proefversie? En was de ovendeur dicht of stond die op een kier? En hoeveel ruimte zit er tussen de bakplaat en de warmtebron?quote:Op vrijdag 14 juni 2013 21:06 schreef kvd het volgende:
Ik heb een vraagje. Ik wil voor een etentje morgen een pavlova maken. Net een proefversie gemaakt en het smaakt goed (het schuimgedeelte, fruit en slagroom zijn altijd lekker )
Nu wil ik hem morgen in een springvorm doen (alles wat ik op een bakplaat doe, verbrand op miraculeuze wijze, heb het nu op een miniroostertje in een braadslee op het rooster gedaan). Kan ik de springvorm wel invetten of stort dan alsnog je schuim in?
Ziet er goed uit hoor! Ik heb dat deeg ook gebruikt voor een gewone grote appeltaart en ook voor mijn aardbei/rabarber taart, maar ik had er geen problemen mee? Lekker makkelijk te maken vooralquote:Op zaterdag 15 juni 2013 18:01 schreef sjanette het volgende:
Vandaag Banana bread in mini muffin gemaakt voor mijn vader. Zo hapt het lekker weg en niet teveel in 1 keer. Ook nog klassieke mini appeltaartjes gemaakt naar recept van Rudolf. Wat een vervelend deeg om te vormen zeg Had het bijna door de keuken gegooid!
[ link | afbeelding ]
Bij ons in de familie wordt toch echt kaneel gebruikt voor de spekkoek, gewoon volgens oma's recept uit Indonesiëquote:Op zaterdag 15 juni 2013 00:19 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Ah, de kaneel hoort er niet in hè, dat is verhollandsing
Lang mee bezig geweest? Die van mij heeft me van begin tot eind 3 uur gekost. En ik had er maar één met 250g boter/suiker
Ik gebruik altijd het recept van Laura Vitale Familie vindt deze erg lekkerquote:Op zaterdag 15 juni 2013 19:56 schreef EnemyRock het volgende:
We hebben een paar bananen in huis die toch redelijk rijp zijn en ik ben hier een paar keer mooie plaatjes van bananenbrood tegengekomen en ik was benieuwd wat nou het lekkerste recept daarvoor is,
iemand?
Het deeg werd zo snel zacht dat ik het moeilijk vond om te verwerken. Maar het is gelukt en smaakte lekker! Heb nog deeg over, dus morgen denk ik ff een andere versie maken.quote:Op zaterdag 15 juni 2013 19:02 schreef Dragonberry het volgende:
[..]
Ziet er goed uit hoor! Ik heb dat deeg ook gebruikt voor een gewone grote appeltaart en ook voor mijn aardbei/rabarber taart, maar ik had er geen problemen mee? Lekker makkelijk te maken vooral
oh, die bakplaat heb ik gister niet gebruikt hoor, ik durf al niet meer haha. mijn koekjes zijn al te vaak verbrand. terwijl er niks aanbakt als ik een springvorm of braadslee gebruik. beetje vreemd, heb hem al op alle mogelijke manieren erin gehad. misschien maar eens naar een andere kijken.quote:Op zaterdag 15 juni 2013 19:00 schreef Hawaii_Tim het volgende:
[..]
Hoe warm had je de oven staan bij het maken van de proefversie? En was de ovendeur dicht of stond die op een kier? En hoeveel ruimte zit er tussen de bakplaat en de warmtebron?
Ik willut! Prachtig.quote:Op zondag 16 juni 2013 12:50 schreef kvd het volgende:
Mijn bakplaat ziet er zo uit:
[ afbeelding ]
Weet niet of dat een dikke of dunne is....
En het baksel zelf, vannacht om half 4 konden we ons niet meer bedwingen en hebben we het laatste stuk opgegeten hahaha:
[ afbeelding ]
Bij voorbeeld...quote:
Beetje neutrale jam, abrikozen bijvoorbeeld. Of als je roze dingetjes maakt aardbeien (maar die is al niet meer neutraal)quote:Op zondag 16 juni 2013 16:24 schreef AnneX het volgende:
[..]
Bij voorbeeld...
Jam zonder vruchtjes !?
Even overleggen...
Dank alvast
Dank je...en sorry...opperdepopquote:
Ik heb net zo een bakplaat maar het lukt hier altijd.quote:Op zondag 16 juni 2013 12:50 schreef kvd het volgende:
Mijn bakplaat ziet er zo uit:
[ afbeelding ]
Weet niet of dat een dikke of dunne is....
Do tellquote:Op zondag 16 juni 2013 19:19 schreef kvd het volgende:
[..]
Dank je...en sorry...opperdepop
(is trouwens niet moeilijk te maken hoor)
Een eenvoudig kapsel moet mij wel lukken, als ik de yu filmpjes bekijk.quote:Op zondag 16 juni 2013 21:46 schreef Myraela het volgende:
Mijn marsepein scheurde uit. Ik vind bakken toch leuker dan al die versier dingen, heb er het geduld niet voor denk ik. En daarbij vind ik al dat extreem zoete ook helemaal niet lekker.
Maar als cadeautje vind ik het wel leuker om te geven dan bijvoorbeeld een appeltaart.
Ik weet nooit zo goed wat een poundcake is, maar dit is het recept: http://www.smells-like-ho(...)rk-style-crumb-cake/.quote:Op maandag 17 juni 2013 16:53 schreef djkoelkast het volgende:
Die cake lijkt me lekker
Soort kruimel zandtaartdeeg op een poundcake idee?
Poundcake is:quote:Op maandag 17 juni 2013 18:25 schreef Bleie het volgende:
[..]
Ik weet nooit zo goed wat een poundcake is, maar dit is het recept: http://www.smells-like-ho(...)rk-style-crumb-cake/.
En nee, mijn collega's weten niet dat ik graag bak.
Dan is het geen poundcake.quote:Op maandag 17 juni 2013 18:34 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Poundcake is:
25% boter
25% bakmeel
25% suiker
25% ei
Meestal in ponden (250g van alles). Het is een behoorlijk rijke cake, vrij zwaar, maar wel super lekker
Een traybake dus . Ik heb nu een lemon drizzle traybake in de oven staan, die is de vorige keer erg goed bevallen . En vrij makkelijk te maken ook nogquote:Op dinsdag 18 juni 2013 10:29 schreef Tinuviel het volgende:
Ziet er lekker uit Dragonberry.
Ook maar vast denken, wat ik ga maken voor traktatie, al is het pas in september. Ik heb ook iets in gedachten om op een grote bakplaat of zo te maken en dan in soort petit four stukjes te kunnen uitdelen. Of koekjes of een combinatie.
Gewoon een klassieke cake dus, gelijke delen buiter, suiker, bloem en ei.quote:Op maandag 17 juni 2013 18:34 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Poundcake is:
25% boter
25% bakmeel
25% suiker
25% ei
Meestal in ponden (250g van alles). Het is een behoorlijk rijke cake, vrij zwaar, maar wel super lekker
Er zijn diverse namen voor, de meest bekende is poundcake, maar dat klopt inderdaad.quote:Op dinsdag 18 juni 2013 22:03 schreef _Ophelia_ het volgende:
[..]
Gewoon een klassieke cake dus, gelijke delen buiter, suiker, bloem en ei.
In de VS noemen ze het vooral zo geloof ik.quote:Op dinsdag 18 juni 2013 22:24 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Er zijn diverse namen voor, de meest bekende is poundcake, maar dat klopt inderdaad.
Engeland ook hoor, het is gewoon een internationale benaming bij mijn weten, als je poundcake zegt weet iedereen waar je het over hebt. Als je klassieke cake of classic sponge zou zeggen is er nog een hoop discussie mogelijkquote:Op dinsdag 18 juni 2013 22:26 schreef _Ophelia_ het volgende:
[..]
In de VS noemen ze het vooral zo geloof ik.
hopla!quote:Op woensdag 19 juni 2013 07:27 schreef Tinuviel het volgende:
Ik wil graag zoiets maken, Angry Birds cupcakes maar dan zo dat het echte ronde figuren worden en de cake dus in het midden zit, zie 2e foto:
http://cakesandcupcakesmu(...)rds-capcakes-mumbai/
Can nergens wat tips of instructies vinden, dus ben nu zelf aan het uitvogelen hoe maak ik dit. Iets van een ronde biscuit bakken en dan met gekleurd fondant of marsepein aan de buitenkant bekleden en zo een Angry Bird van maken. Alleen hoe maak ik ronde biscuit? Kan nog niet eens geschikte schaaltjes vinden om het in te bakken. Moet ik het vullen of niet en nog meer vragen? Misschien hebben jullie tips?
Dit was 4 eiwitten opkloppen met een heel klein beetje zout, dan langzaam 200 gram suiker toevoegen. Als het mengsel glanzend is en er pieken van kunnen worden gemaakt wat azijn en maizena toevoegen (blijft het mengsel goed stijf van). Op bakplaat of in springvorm, waarbij je de randen wat hoger hebt dan het midden (zodat er een soort van kom ontstaat). In een voorverwarmde oven van 120-150 graden. Na een uur oven uitzetten en de pavola erin laten staan.quote:
http://www.culy.nl/inspir(...)ups-pints-en-ounces/quote:Op woensdag 19 juni 2013 12:27 schreef jakees het volgende:
Hoi, ik wil een specifiek recept maken:
http://westher.home.xs4al(...)NNAMON%20MUFFINS.htm
vraagje over de hoeveelheid. er staat een cup. Moet ik dan denken aan theekopje? Sorry misschien domme vraag maar ben niet zo'n kookwonder.
quote:Op woensdag 19 juni 2013 12:29 schreef Mirjam het volgende:
[..]
http://www.culy.nl/inspir(...)ups-pints-en-ounces/
Hmm misschien dan toch maar 1 grote Angry Birds cake in plaats van vele kleine. Want voor de kleintjes zoals ik ze in gedachten had, heb ik denk ik schaaltjes van max. 5-7 cm doorsnee nodig.quote:Op woensdag 19 juni 2013 10:10 schreef lady-wrb het volgende:
[..]
hopla!
http://www.taartshoppie.nl/Bakvormen/Bakvormen-Bol-Bal
Als je van plan bent vaker recepten te maken met imperial units is het wellicht handig om een set maatscheppen aan te schaffen . Hoef je je daar niet meer druk om te makenquote:
die staan er toch ook bij? een hele bakplaat vol als ik het goed gezien heb.quote:Op woensdag 19 juni 2013 13:42 schreef Tinuviel het volgende:
[..]
Hmm misschien dan toch maar 1 grote Angry Birds cake in plaats van vele kleine. Want voor de kleintjes zoals ik ze in gedachten had, heb ik denk ik schaaltjes van max. 5-7 cm doorsnee nodig.
Eigenlijk was de deegkom het probleem...quote:Op woensdag 19 juni 2013 15:53 schreef djkoelkast het volgende:
Als je ook een 3x zo grote vorm hebt...
Hoi weet jij wat dit betekent?quote:Op woensdag 19 juni 2013 12:29 schreef Mirjam het volgende:
[..]
http://www.culy.nl/inspir(...)ups-pints-en-ounces/
ja, jij niet Dat verbaast me, zou je dan niet voor een nederlands recept moeten kiezen?quote:Op woensdag 19 juni 2013 17:56 schreef jakees het volgende:
[..]
Hoi weet jij wat dit betekent?
"Bake about 25 minutes, until golden brown and a wooden pick inserted in centre comes out clean." En dan de zin a wooden pick inserted in centre comes out clean.
sorry beetje dom. Kon wel lezen wat er stond maar begreep niet waar dat goed voor is. Luistert het zo nou? Ik doe gewoon 25 minuten. Dan zie ik het vanzelf wel ;-).quote:Op woensdag 19 juni 2013 17:59 schreef Mirjam het volgende:
[..]
ja, jij niet Dat verbaast me, zou je dan niet voor een nederlands recept moeten kiezen?
je moet er een sateprikker instoppen en als die er geheel schoon uitkomt is 'ie klaar.
Ik controleer eigenlijk elke cake/biscuit op deze manier op gaarheid.quote:Op woensdag 19 juni 2013 18:05 schreef jakees het volgende:
[..]
sorry beetje dom. Kon wel lezen wat er stond maar begreep niet waar dat goed voor is. Luistert het zo nou? Ik doe gewoon 25 minuten. Dan zie ik het vanzelf wel ;-).
Als er nog wat deeg aan je satéprikker blijft hangen dan is hij niet gaar in het midden.quote:Op woensdag 19 juni 2013 18:05 schreef jakees het volgende:
[..]
sorry beetje dom. Kon wel lezen wat er stond maar begreep niet waar dat goed voor is. Luistert het zo nou? Ik doe gewoon 25 minuten. Dan zie ik het vanzelf wel ;-).
Ik ben deze nu ook aan het bakken! Ben benieuwdquote:Op zondag 9 juni 2013 14:27 schreef sjanette het volgende:
Vandaag een heerlijke natte lemon cake gebakken naar een recept van Mary van Lovefoodies.com
[ link | afbeelding ]
[ link | afbeelding ]
En???? Hoe is de cake geworden?quote:Op donderdag 20 juni 2013 23:46 schreef -Buttercup het volgende:
[..]
Ik ben deze nu ook aan het bakken! Ben benieuwd
nee toch? Heb laatst havermoutkoekjes gemaakt met van die versiersmarties erin. Kwamen ook op de oppervlakte te liggen,maar die behielden gewoon hun kleur en vormquote:Op vrijdag 21 juni 2013 10:16 schreef djkoelkast het volgende:
Dat gaat compleet smelten, dat wordt één grote bende (het is chocola, suikerlaagje en een kleurstof).
Koekjes bakken, glazuren, daar de smarties indrukken
Ik weet niet hoe lang je koekjes in de oven moeten, maar stel ze moeten er 15 minuten in, dan kan je ook eerst de koekjes 10 minuten bakken, dan zijn ze nog wel wat zacht, dan de smarties er in, en nog 5 minuten af bakken.quote:Op vrijdag 21 juni 2013 10:09 schreef HenkPietKlaasWim het volgende:
Als ik koekjes wil versieren met smarties, dan bak ik die gewoon mee toch?
ik wil eindelijk van mn smarties af, die dingen zijn niet te eten!
Hoe kom je aan die grappige strookjes?quote:Op woensdag 19 juni 2013 22:14 schreef AnneX het volgende:
Dit is het geworden...x 3
Morgen wordt-ie in blokjes 4 x 4 gesneden - deblokjes worden door elkaar gezet en gepresenteerd
[ afbeelding ]
Dank jullie wel voor de tips en adviezen
Die aarbeientaart ziet er heerlijk uit! Heb je daar een recept van?quote:Op vrijdag 21 juni 2013 11:14 schreef Bleie het volgende:
Keuzes keuzes. Ik vier dit weekend (in klein gezelschap) mijn verjaardag. Twee taarten is meer dan genoeg. Maar wat zal ik maken?
Ik neig erg naar deze:
[ afbeelding ]
Maar dan half zo hoog. En ik kwam laatst een appeltaartrecept tegen met in de vulling ook appelcompote, wat me erg lekker leek. En ik hou ook altijd heel erg van cheesecake, en ik heb een heerlijk recept voor een limoentaart, die het ook altijd goed doet, en ik wil heel graag eens zo'n zebra-taart proberen te maken. Maar goed, dat is dus veel te veel.
Die ga ik ook eens maken!quote:Op vrijdag 21 juni 2013 11:35 schreef Diconnected het volgende:
Ik heb gisteren dus de chocolate peanutbutter cheesecake gemaakt van Nigella. Hij is echt heerlijk, maar wel supermachtig. En het smaakt naar Snickers, dus . Alleen zoals je kunt zien op de foto is dus het middenste stuk te zacht, dus de volgende keer nog een kwartier langer in de oven. Hij zat er nu al ruim een uur in dus volgende keer niet vergeten.
[ afbeelding ]
De bodem however is een beetje korrelig en grof, dat komt omdat mijn mini foodprocessor er mee ophield en een gedeelte zelf moest hakken en met een staafmixer moest fijn krijgen maar het is wel lekker dat je af en toe een stukje chocolade of pinda proeft
Aan de hand van yt filmpjes twee kleuren marsepein gemengd tot gewenstequote:Op vrijdag 21 juni 2013 11:36 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Hoe kom je aan die grappige strookjes?
http://blog.babygizmo.com(...)eam-frosting-recipe/quote:Op vrijdag 21 juni 2013 11:47 schreef Skaai het volgende:
[..]
Die aarbeientaart ziet er heerlijk uit! Heb je daar een recept van?
mooooi!quote:Op vrijdag 21 juni 2013 11:14 schreef Bleie het volgende:
Keuzes keuzes. Ik vier dit weekend (in klein gezelschap) mijn verjaardag. Twee taarten is meer dan genoeg. Maar wat zal ik maken?
Ik neig erg naar deze:
[ afbeelding ]
Maar dan half zo hoog. En ik kwam laatst een appeltaartrecept tegen met in de vulling ook appelcompote, wat me erg lekker leek. En ik hou ook altijd heel erg van cheesecake, en ik heb een heerlijk recept voor een limoentaart, die het ook altijd goed doet, en ik wil heel graag eens zo'n zebra-taart proberen te maken. Maar goed, dat is dus veel te veel.
Ik neem hem vandaag mee naar mn ouders, dus ik heb hem nog niet gegeten. Ik pluk er steeds wat van de bovenkant af om te proeven, maar vind de citroensmaak toch wel scherp moet ik zeggen.quote:
Erg leuk! Iets om te onthouden!quote:Op vrijdag 21 juni 2013 11:58 schreef AnneX het volgende:
[..]
Aan de hand van yt filmpjes twee kleuren marsepein gemengd tot gewenste
nuance. http://m.youtube.com/watch?feature=related&v=Qnp8ENNzKEc
Heel dun uitgerold tussen hh folie en in stroken gesneden.
Zojuist de foto's binnen van eindpresentatie: geheel naar wens en complimenten
van de kok - die ook een stukje meeat in de koffietijd - voor het luchtige (amandel) deeg.
Tja - 10 eier heb ik min 15 minuten staan kloppen.
[ afbeelding ]
Ik heb maar één klein taartvormpje, dus dat is wat omslachtig.quote:Op vrijdag 21 juni 2013 14:12 schreef Tinuviel het volgende:
Bleie, 4 mini cakejes? Die met de aardbeien is heerlijk zomers.
Misschien die Dulche de Leche cheescake squares? Die kunnen misschien ook in een muffin form?quote:Op vrijdag 21 juni 2013 14:25 schreef Bleie het volgende:
[..]
Ik heb maar één klein taartvormpje, dus dat is wat omslachtig.
Ik ga in elk geval wel voor die aardbeien, die lijkt me echt superlekker. En bovendien is iets met aardbeien wel een beetje traditie op mijn verjaardag. En dan nog even iene miene mutte doen voor welke tweede het wordt. (Eigenlijk zou ik ook wel iets met chocola willen.)
Oooh, ik zou natuurlijk nog een paar verschillende smaken kunnen maken in m'n muffinvorm! Of is dat wat jij bedoelde? Voor die zebrataart gaat dat niet lukken denk ik, maar de rest zou denk ik best moeten kunnen.
Lekkere zompige chocolade cake , niet heel erg spannend maar wel lekker voor een simpel receptje.quote:Op vrijdag 21 juni 2013 14:33 schreef Skaai het volgende:
Ik had ontzettend de behoefte om te bakken. Sinds ik bezig met met verantwoord eten is er niks zoets meer uit de oven gekomen! Nu ik 5kg kwijt ben, ben ik toe aan een beloning . Maar ik ben te lui om boodschappen te doen, dus zit er nu een chocoladecake zonder ei in de oven. Fingers crossed!
Het beslag was in elk geval lekker
Ziet er wel heel lekker uit hoor!quote:Op vrijdag 21 juni 2013 15:59 schreef Taartje het volgende:
Er kwam geen oven aan te pas, maar omdat dit toetje eigenlijk een taart is, zet ik hem toch even hier.
[ afbeelding ]
Voor een snel receptje is ie leuk hoor, helemaal omdat ik de behoefte voelde om te bakken. Maar ik vind 'm niet traktatie waardig. Recept is overigens ook zonder melk, puur gevonden omdat ik geen eieren in huis had , oh en had ook geen meel, dus bakpoeder niet toegevoegd en zelfrijzend bakmeel gebruikt.quote:Op vrijdag 21 juni 2013 16:43 schreef minilot het volgende:
Wow, wat een gave marsepeinlaag Anne! Veel toffer dan al dat hyperblije, zoete gefrutsel dat gewoonlijk op zoiets zit.
Skaai: ik maakte laatst chocoladetaart met geraspte courgette. Ik had er een hard hoofd in (normaal gesproken heb ik de pest aan baksels waar onvoldoende calorieën in zitten ) maar het resultaat bleek bijzonder smakelijk en fijn 'zompig', zoals jij de jouwe zo treffend omschrijft. Wat is het recept van deze eiloze cake?
ik zie het voor mequote:Op vrijdag 21 juni 2013 19:43 schreef Isegrim het volgende:
De dulce de leche is in de maak. Na allerlei horrorverhalen tegengekomen te zijn over ontploffende blikjes heb ik de deksel van de pan maar met een touwtje vastgemaakt aan de hengsels.
Het hoeft denk ik niet helemaal droog te zijn, juist nog lekker zacht. Maar je kan dit het beste vragen in het broodbak topicquote:Op zaterdag 22 juni 2013 15:22 schreef Piles het volgende:
Als de focaccia knapperig van buiten maar nog niet droog van binnen is, is ie dan te warm en te kort gebakken?
Oh, die had ik niet gezienquote:Op zaterdag 22 juni 2013 15:50 schreef Dragonberry het volgende:
[..]
Het hoeft denk ik niet helemaal droog te zijn, juist nog lekker zacht. Maar je kan dit het beste vragen in het broodbak topic
Ik zou hem dan op lage temperatuur verder laten garen. 120 ofzo. Evt beetje nat maken/bedekken met folie als hij te knapperig/donker wordt te snel ofzo.quote:Op zaterdag 22 juni 2013 15:22 schreef Piles het volgende:
Als de focaccia knapperig van buiten maar nog niet droog van binnen is, is ie dan te warm en te kort gebakken?
Ik bak gewoon altijd in een springvorm.quote:Op zaterdag 22 juni 2013 23:58 schreef Isegrim het volgende:
Wat vinden jullie een ideale schaal om cheesecake in te bakken? Waar je 'm mooi schoon uit kunt halen?
Mag ik alsjeblieft het recept hiervan?!?!quote:Op vrijdag 21 juni 2013 11:35 schreef Diconnected het volgende:
Ik heb gisteren dus de chocolate peanutbutter cheesecake gemaakt van Nigella. Hij is echt heerlijk, maar wel supermachtig. En het smaakt naar Snickers, dus . Alleen zoals je kunt zien op de foto is dus het middenste stuk te zacht, dus de volgende keer nog een kwartier langer in de oven. Hij zat er nu al ruim een uur in dus volgende keer niet vergeten.
[ afbeelding ]
De bodem however is een beetje korrelig en grof, dat komt omdat mijn mini foodprocessor er mee ophield en een gedeelte zelf moest hakken en met een staafmixer moest fijn krijgen maar het is wel lekker dat je af en toe een stukje chocolade of pinda proeft
Deze ziet er inderdaad wel lekker uit. Misschien dat ik hem volgend weekend ook probeer. Beetje jammer dat de hoeveelheden in het engels zijn, daar wordt ik altijd onzeker van Rekenfoutje is zo gemaakt.quote:Op vrijdag 21 juni 2013 11:14 schreef Bleie het volgende:
Keuzes keuzes. Ik vier dit weekend (in klein gezelschap) mijn verjaardag. Twee taarten is meer dan genoeg. Maar wat zal ik maken?
Ik neig erg naar deze:
[ afbeelding ]
Maar dan half zo hoog. En ik kwam laatst een appeltaartrecept tegen met in de vulling ook appelcompote, wat me erg lekker leek. En ik hou ook altijd heel erg van cheesecake, en ik heb een heerlijk recept voor een limoentaart, die het ook altijd goed doet, en ik wil heel graag eens zo'n zebra-taart proberen te maken. Maar goed, dat is dus veel te veel.
Ik ben hem aan het maken! Gisteren de cake gemaakt, straks nog de frosting erbij. Ik heb wel het recept gehalveerd, twee lagen vind ik wel genoeg. Voor de hoeveelheden: dat is altijd lastig, maar ik heb gelukkig een setje met cups en met theelepels (hoewel ik daar nu de 1/4e theelepel van kwijt ben, dat is wel onhandig). Dan hoef je alleen nog maar de boter om te rekenen, volgens internet is 1 stick 113 gram.quote:Op zondag 23 juni 2013 01:47 schreef LilDutchPrincess het volgende:
[..]
Deze ziet er inderdaad wel lekker uit. Misschien dat ik hem volgend weekend ook probeer. Beetje jammer dat de hoeveelheden in het engels zijn, daar wordt ik altijd onzeker van Rekenfoutje is zo gemaakt.
Mocht je hem gemaakt hebben, laat je ff horen hoe ie was?
Of toch de snickers taart (weet niet meer welke post dat was maar heb ik hier over gelezen) hmmmmz.
Ik heb ergens ook nog een receptenboek met taart, misschien moet ik daar maar eens beginnen
is zoiets niet handig voor in de op?quote:Op zondag 23 juni 2013 07:38 schreef Bleie het volgende:
[..]
Ik ben hem aan het maken! Gisteren de cake gemaakt, straks nog de frosting erbij. Ik heb wel het recept gehalveerd, twee lagen vind ik wel genoeg. Voor de hoeveelheden: dat is altijd lastig, maar ik heb gelukkig een setje met cups en met theelepels (hoewel ik daar nu de 1/4e theelepel van kwijt ben, dat is wel onhandig). Dan hoef je alleen nog maar de boter om te rekenen, volgens internet is 1 stick 113 gram.
had je ze nou al? ik kom ze nu ineens overal tegenquote:Op maandag 3 juni 2013 14:47 schreef LilDutchPrincess het volgende:
Hmm ik ben bezig met cupcakes, maar nu was ik op zoek naar van die witte cupcake papiertjes. Overal hebben ze alleen maar gekleurde Heeft iemand ze wel ergens zien liggen?
Uiteindelijk gevonden bij de `Euroshop`. Verder nergens meer gevonden. Thanks.quote:Op zondag 23 juni 2013 08:49 schreef lady-wrb het volgende:
[..]
had je ze nou al? ik kom ze nu ineens overal tegen
ik heb hier ook weer rijpe bananen liggen.quote:Op zondag 23 juni 2013 17:05 schreef Zo-is-dat het volgende:
Zo frambozen cupcakes gemaakt en chocolade bananen brood die laatste staat voorlopig nog even in de oven
Misschien wel. En dan ook iets over temperaturen (F - C)?quote:
dat ziet er lekker uit bleie!quote:Op maandag 24 juni 2013 10:05 schreef Bleie het volgende:
[..]
Misschien wel. En dan ook iets over temperaturen (F - C)?
En ik heb een nieuwe lievelingstaart! Die aardbeidentaart is echt goddelijk. Ik moet het cake-deel nog wel wat luchtiger zien te krijgen, maar dat zal wel een kwestie zijn van langer mixen (hoewel daar niet echt iets over in het recept staat).
Buitenkant:
[ link | afbeelding ]
Binnenkant:
[ link | afbeelding ]
En de appeltaart (die ook erg lekker was btw)
[ link | afbeelding ]
[ link | afbeelding ]
quote:Op maandag 24 juni 2013 18:37 schreef minilot het volgende:
Exotische koekies gebakken: 'kueh bankit' - heel erg brosse hapjes van tapiocameel en kokosmelk (en wat ei, zout en poedersuiker). Vreemd, maar lekker!
Die zien er tof uit. Een soort van brosheid zoals meringue?quote:Op maandag 24 juni 2013 19:37 schreef minilot het volgende:
Even geplakt vanuit het Foodgawkers-topic, aangezien er in het baktopic wat mij betreft
te weinig koekjes staan.
[..]
[ afbeelding ]
Dit recept gebruikt, maar dan zonder pandanbladeren, want die had ik niet.
Yep! Maar dan minder zoet en zonder plakkerig midden.quote:Op maandag 24 juni 2013 19:59 schreef Myraela het volgende:
[..]
Die zien er tof uit. Een soort van brosheid zoals meringue
Oooh ziet er lekker uitquote:Op maandag 24 juni 2013 10:05 schreef Bleie het volgende:
[..]
Misschien wel. En dan ook iets over temperaturen (F - C)?
En ik heb een nieuwe lievelingstaart! Die aardbeidentaart is echt goddelijk. Ik moet het cake-deel nog wel wat luchtiger zien te krijgen, maar dat zal wel een kwestie zijn van langer mixen (hoewel daar niet echt iets over in het recept staat).
Buitenkant:
[ link | afbeelding ]
Binnenkant:
[ link | afbeelding ]
En de appeltaart (die ook erg lekker was btw)
[ link | afbeelding ]
[ link | afbeelding ]
Smoothies van maken en bananenijsquote:Op maandag 24 juni 2013 21:07 schreef Tinuviel het volgende:
Ze zien er allebei heel lekker uit Bleie.
Leuke koekjes.
Minilot, wat doe je dan met de bananen als je ze hebt ingevroren?
Als je googelt, vind je een aantal recepten bijv. Deze:quote:Op dinsdag 25 juni 2013 09:07 schreef MonkNL het volgende:
Ik was vorig weekend in Londen en heb daar wat koekjes gekocht bij Ben's cookies. Die waren echt goddelijk lekker en dan vooral de Milk chocolate praline versie..
[ afbeelding ]
Zoek het recept daarvan, kan wel ong iets bedenken en expirimenteren maar kan het ook gewoon hier vragen.. Wellicht in het Piet hoe maak ik het klaar topic, maar probeer het wel eerst hier..
Ja dit zag ik op google, dacht misschien is er een andere benaming voor in het Nederlandsquote:Op dinsdag 25 juni 2013 13:09 schreef Dragonberry het volgende:
[..]
[ afbeelding ]
Het is een soort vet, te koop bij de toko
Dat is rotzooi, niet gebruiken!quote:Op dinsdag 25 juni 2013 13:09 schreef Dragonberry het volgende:
[..]
[ afbeelding ]
Het is een soort vet, te koop bij de toko
Ik denk van niet, veel dingen kan je ook gewoon zonder doen of een recept zoeken waar ze gewoon boter gebruiken. Net even naar het recept gekeken, maar daar kan je het gewoon weglaten. Chocola zal zo ook wel goed zijnquote:Op dinsdag 25 juni 2013 13:10 schreef Ambipur het volgende:
[..]
Ja dit zag ik op google, dacht misschien is er een andere benaming voor in het Nederlands
En het is echt essentieel voor bepaalde recepten?
Het lijkt mij ook echt niks. Ik zoek daarom altijd gewoon een ander recept als ze dit gebruiken als een belangrijk ingredient.. Vaak in deeg e.d.quote:Op dinsdag 25 juni 2013 13:11 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Dat is rotzooi, niet gebruiken!
Haal bij de toko gewoon kokosolie, dat werkt net zo goed en dat is 100% kokosolie (mag gewoon ontgeurde zijn, dan ruikt en smaakt het helemaal niet naar kokos).
Het bestaat uit geharde en gedeeltelijk geharde plantaardige vetten (palm/canola/soya) met van die diglyceriden van vetzuren en citroenzuur.quote:Op dinsdag 25 juni 2013 13:13 schreef Dragonberry het volgende:
[..]
Het lijkt mij ook echt niks. Ik zoek daarom altijd gewoon een ander recept als ze dit gebruiken als een belangrijk ingredient.. Vaak in deeg e.d.
Duitsland (Kaufland supermarkt)... Daar hebben ze soms echt toffe bakspullen.quote:Op dinsdag 25 juni 2013 15:25 schreef lady-wrb het volgende:
die is leuk zeg! waar heb je die vandaan?
potverdorie ik voel een onbedwingbare behoefte om naar duitsland te gaanquote:Op dinsdag 25 juni 2013 15:29 schreef LilDutchPrincess het volgende:
[..]
Duitsland (Kaufland supermarkt)... Daar hebben ze soms echt toffe bakspullen.
Maar die taartbodem in deze vorm zie je toch nauwelijks terug? Ik zou juist iets doen wat je om moet/kan keren zodat de bloem aan de bovenkant zit.quote:Op dinsdag 25 juni 2013 14:44 schreef LilDutchPrincess het volgende:
Wat zouden jullie doen met dit bakblik? Heb hem al een tijdje, maar ik weet het nog steeds niet. Zit te denken aan aardbeienroom taartjes met zandtaart bodem. Maar misschien heeft iemand hier nog goede suggesties?
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Mooi hoor! ik zou hem kopenquote:Op dinsdag 25 juni 2013 22:10 schreef EnemyRock het volgende:
[ afbeelding ]
Ik val een beetje in herhaling maar misschien ben ik gewoon een beetje m'n lemoncurd taarten aan het perfectioneren zodat ik er misschien een paar kan verkopen aan m'n baas. Prima zandbodempje met lemoncurd, halve aardbeitjes en merengue toefjes, zoals je kunt zien kan ik nog wel wat oefening gebruiken met het hanteren van spuitzakken.
En ik ben benieuwd naar het receptquote:
Deze ga ik zometeen maken denk ik .quote:Op woensdag 26 juni 2013 11:39 schreef Myraela het volgende:
Ontbijtmuffins
[ link | afbeelding ]
Ik vrees dat ik een beetje muffin-verslaafd ga worden. Het is zo achterlijk simpel dat ik het gewoon niet kan laten. Ik ben een lastige ontbijter, maar zo ga ik ontbijten wel leuk vinden.
Ik heb het niet geprobeerd, maar ik denk dat het wel kan.quote:Op woensdag 26 juni 2013 12:35 schreef Helsinki het volgende:
[..]
Deze ga ik zometeen maken denk ik .
Kan je ze invriezen?
Ik kwam een mooie site tegen met omrekentabellenquote:
Die is handig!quote:Op woensdag 26 juni 2013 21:21 schreef kvd het volgende:
[..]
Ik kwam een mooie site tegen met omrekentabellen
http://www.culy.nl/inspir(...)ups-pints-en-ounces/
Vond ik ook welquote:
da's een fijne inderdaadquote:Op woensdag 26 juni 2013 23:27 schreef msacras het volgende:
Dit vind ik trouwens echt een énorm leuke blog om te lezen! Zitten ook altijd mooie foto's bij, duidelijke, leuk geschreven tekst, helemaal leuk. Ze plaatst allerlei recepten, niet alleen maar cakes, koekjes, etc, maar toch wel een hele hoop! Misschien leuk om eens te lezen
http://www.laurasbakery.nl/
Ik wel, en omdat ik geen zin had om dat steeds per recept om te rekenen, heb ik dus maar van die cupmaatjes gekocht. Heel fijn, als je met enige regelmaat bakt.quote:Op woensdag 26 juni 2013 21:39 schreef kvd het volgende:
[..]
Vond ik ook wel
(en ook een eye opener...nooit bij nagedacht dat een cup bloem een ander gewicht heeft dan een cup suiker...logisch natuurlijk, maar kwam tot ik dit zag niet bij me op )
Zelfgemaakte Lions.. Mooie site.quote:Op woensdag 26 juni 2013 23:27 schreef msacras het volgende:
Dit vind ik trouwens echt een énorm leuke blog om te lezen! Zitten ook altijd mooie foto's bij, duidelijke, leuk geschreven tekst, helemaal leuk. Ze plaatst allerlei recepten, niet alleen maar cakes, koekjes, etc, maar toch wel een hele hoop! Misschien leuk om eens te lezen
http://www.laurasbakery.nl/
Hihihihiquote:
Uitstekend idee . Ik vind ze verdomd handig. Je hoeft geen tabellen meer op te zoeken en het maatschepje voor een eetlepel krijg ik veel makkelijker goed vol dan een echte eetlepelquote:en ook lepelmaatjes
Zeker lepelmaatjes zijn ook handig bij 'gewoon' koken.quote:Op donderdag 27 juni 2013 09:44 schreef kvd het volgende:
Ik wil ook cup- en/of lepelmaatjes...maar ik mag niet te veel bakken van mezelf aangezien er al teveel pondjes door het mondje zijn gegaan de laatste 9 maanden. En dat icm met niet meer werken en stoppen met roken zorgen ervoor dat er iets te veel kvd aan het komen is.
En de keuken is al zo vol en ik heb al alles her en der door het kleine huisje verspreid liggen en dozen staan. Maar...als ik wil graag verhuizen dan ga ik zorgen voor een grote keuken en heel veel ruimte en heel veel spullen en een eigen kruiden/groentetuin en en en....
het huis (en keuken ) heb ik al gevonden, alleen vriend-kvd nog mee zien te krijgen
Ik kan zo een twee drie niet meer achterhalen waar ik het zandbodem deeg recept vandaan heb; volgensmij had ik iets minder dan een geklutst ei, 200 gram bloem, 130 gram boter en 65 gram suiker?quote:
geniaal.quote:Op woensdag 26 juni 2013 23:18 schreef msacras het volgende:
Bij de koekjes had ik overigens geen zin om netjes bolletjes te maken, dus ik heb alles in een grote plak op de bakplaat gestort en het later in stukjes gesneden werkte prima.
afbeelding ]
Die onderste heb ik in mijn 'recepten-word-bestand' staan, zouden jansteentjes heten. Lekker makkelijkquote:Op woensdag 26 juni 2013 23:18 schreef msacras het volgende:
Ik heb stress, en als ik stress heb, krijg ik een onbedwingbare dwang om dingen te bakken Wat resulteerde in kaneelbroodjes en koekjes. Bij de koekjes had ik overigens geen zin om netjes bolletjes te maken, dus ik heb alles in een grote plak op de bakplaat gestort en het later in stukjes gesneden werkte prima.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Oeiiii....daar zeg je wat. Dan moet ik me natuurlijk wel ineens heel braaf gaan houden aan receptenquote:Op donderdag 27 juni 2013 10:09 schreef Bleie het volgende:
[..]
Zeker lepelmaatjes zijn ook handig bij 'gewoon' koken.
Ehm, ja, natuurlijk: maatlepeltjes. Ik kook meestal ook wel op gevoel, maar als ik een recept maak met specerijen waar ik niet erg bekend mee ben, dan vind ik ze nog weleens handig.quote:Op donderdag 27 juni 2013 13:16 schreef kvd het volgende:
[..]
Die onderste heb ik in mijn 'recepten-word-bestand' staan, zouden jansteentjes heten. Lekker makkelijk
[..]
Oeiiii....daar zeg je wat. Dan moet ik me natuurlijk wel ineens heel braaf gaan houden aan recepten
Enne....maatlepel toch? Geen lepelmaatjes
Het is inderdaad een heel geschikt recept om snel te maken! Ik neem gewoon gelijke hoeveelheden (meestal 250 gram) boter, zelfrijzend bakmeel en suiker, beetje vanille extract, mixen, en klaar.quote:Op donderdag 27 juni 2013 13:16 schreef kvd het volgende:
[..]
Die onderste heb ik in mijn 'recepten-word-bestand' staan, zouden jansteentjes heten. Lekker makkelijk
Bij kwarktaart (die helemaal niet de oven ingaan) is dat zo ja Bij cheesecake maken heb ik het wel vaker zo gedaan als in dat recept dat je nu hebtquote:Op donderdag 27 juni 2013 17:12 schreef Lucky_Strike het volgende:
Ik wil vanavond deze cheesecake gaan bakken. Nou moet ik volgens het recept boter vermengen met koekjes. Mijn (zeer gelimiteerde) bakervaring zegt me dat dat met gesmolten boter moet en dat ik daarna de vorm met bodem in de koelkast moet zetten in plaats van in de oven. Hebben jullie hier gedachten over?
Dank!
Thanks!quote:Op donderdag 27 juni 2013 18:28 schreef BananaPancake het volgende:
[..]
Bij kwarktaart (die helemaal niet de oven ingaan) is dat zo ja Bij cheesecake maken heb ik het wel vaker zo gedaan als in dat recept dat je nu hebt
Zo ver is het nu ook niet, max 2 uur rijden, en véél meer bakspullen, zuurdesems, boekweit en andere meelsoorten.quote:Op dinsdag 25 juni 2013 15:56 schreef lady-wrb het volgende:
[..]
potverdorie ik voel een onbedwingbare behoefte om naar duitsland te gaan
waarom is het nou zo'n takkeneind weg?
ik heb geen rijbewijs, dus dat ligt even wat gecompliceerderquote:Op donderdag 27 juni 2013 19:48 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Zo ver is het nu ook niet, max 2 uur rijden, en véél meer bakspullen, zuurdesems, boekweit en andere meelsoorten.
Kijk iemand met een auto eens lief aan? Drank is ook veel goedkoper! Dat kan een argument zijn.quote:Op donderdag 27 juni 2013 19:51 schreef lady-wrb het volgende:
[..]
ik heb geen rijbewijs, dus dat ligt even wat gecompliceerder
Volgens mij is fijne suiker wel de juiste, basterdsuiker gaat niet door een zeef (castor)quote:Op donderdag 27 juni 2013 20:19 schreef Pietverdriet het volgende:
Caster sugar is basterdsuiker, double cream is beter te vervangen door marscarpone
Door de gecondenseerde melk is ie niet zo zuur. De double Cream is alleen voor erop en dus ook best lekker te vervangen door geslagen room ga hem echter eerst zonder room proberenquote:Op donderdag 27 juni 2013 20:48 schreef Dot. het volgende:
[..]
Volgens mij is fijne suiker wel de juiste, basterdsuiker gaat niet door een zeef (castor)
Hopelijk smaakt hij! Ik vond key lime toch net iets te zuur
Het is fijne kristalsuiker inderdaad.quote:Op donderdag 27 juni 2013 20:48 schreef Dot. het volgende:
[..]
Volgens mij is fijne suiker wel de juiste, basterdsuiker gaat niet door een zeef (castor)
Hopelijk smaakt hij! Ik vond key lime toch net iets te zuur
Caster is fijne kristalsuiker, niet basterdsuiker.quote:Op donderdag 27 juni 2013 20:19 schreef Pietverdriet het volgende:
Caster sugar is basterdsuiker, double cream is beter te vervangen door marscarpone
http://nl.bab.la/woordenboek/nederlands-engels/basterdsuikerquote:Op donderdag 27 juni 2013 21:35 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Caster is fijne kristalsuiker, niet basterdsuiker.
Dat is dan verkeerd vertaald. In Engeland trouwens sowieso nog nooit basterdsuiker gezien.quote:Op donderdag 27 juni 2013 21:41 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
http://nl.bab.la/woordenboek/nederlands-engels/basterdsuiker
(Witte) Basterdsuiker is een vorm van kristalsuiker die gemakkelijker oplost in deeg.
Hebben ze wel, maar dan heet het bastardsugar. Caster sugar is meestal het zelfde als wat wij kristalsuiker noemen iddquote:Op donderdag 27 juni 2013 22:01 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Dat is dan verkeerd vertaald. In Engeland trouwens sowieso nog nooit basterdsuiker gezien.
Lijkt mij normale kristalsuiker, castersugar is dus de fijne versie.quote:Op donderdag 27 juni 2013 22:10 schreef Sunnythesun het volgende:
In de us hebben ze ook nog granulated sugar, om het eenvoudig te houden
Muscovado sugar, heet het daar.quote:Op donderdag 27 juni 2013 22:01 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Dat is dan verkeerd vertaald. In Engeland trouwens sowieso nog nooit basterdsuiker gezien.
blijft het de hele tijd vloeibaar of hard het uit als je het niet gebruikt?quote:Op vrijdag 28 juni 2013 00:38 schreef Ambipur het volgende:
Vraagje! Heb caramel gemaakt, moest als tussenlaag voor zo'n zelgemaakte lion. Helaas, ik was ook druk bezig met andere pannetjes, waardoor het wat vloeibaar is. Heeft iemand enig idee wat ik hiermee aan moet of een recept om in te verwerken? Het smaakt nml echt heel lekker.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |