Chemische hop bestaat niet.quote:Op zaterdag 29 juni 2013 23:57 schreef Straatklinker het volgende:
Ik heb trouwens nog een vraagje over iets wat ik me al een tijdje afvraag.
In China hadden ze bier wat voor zover ik weet bestaat uit lager bier van rond de 4%(harbin beer, tsingtao). Als dorstlesser was dat eigenlijk best wel lekker(het was zelfs goedkoper dan mineraal water ).
Nu was het zo dat als ik het wat sneller opdronk ik direct kotsmisselijk werd(zo'n gevoel dat je moet overgeven). Ik heb dat alleen maar met die bieren gehad en ik begrijp niet waarom. Ik heb me laten vertellen dat dat komt omdat er 'chemische hop' in verwerkt is..
Bij Tsingtao bier wat je hier kan kopen(import) heb ik dat eveneens.
Iemand een idee?
Ja. Kan best de "hype" zijn, maar ik vind het wel.quote:Op zaterdag 29 juni 2013 22:49 schreef Straatklinker het volgende:
[..]
Vind je die echt zoveel beter? Het is volgens mij meer de hype die het zogezegd beter doet smaken... Ik vind Trappist Westvleteren Blond niet direct veel beter dan bijvoorbeeld Keizer Karel blond of een Westmalle tripel.
De blonde variant is te vergelijken met la trappe blond vind ik.quote:Op zaterdag 29 juni 2013 22:49 schreef Straatklinker het volgende:
Vind je die echt zoveel beter? Het is volgens mij meer de hype die het zogezegd beter doet smaken... Ik vind Trappist Westvleteren Blond niet direct veel beter dan bijvoorbeeld Keizer Karel blond of een Westmalle tripel.
Niet verkeerd inderdaad en ik zag nu ook Snab bieren liggen. Ook maar 2 ervan meegepakt. Het assortiment bij mijn lokale Mitra wordt steeds omvangrijker. Maximus, Jopen, Emelisse, De Molen en nog veel meer Nederlandse speciaalbieren, naast het reguliere assortiment.quote:Op woensdag 26 juni 2013 02:17 schreef hemarookworst het volgende:
25% korting op speciaalbieren bij de Mitra. Inkopen jonguh!!
Dat is in ieder Mitra zo. De Mitra werkt enorm hard om het assortiment speciaalbier uit te breiden.quote:Op woensdag 3 juli 2013 20:11 schreef drexciya het volgende:
[..]
Niet verkeerd inderdaad en ik zag nu ook Snab bieren liggen. Ook maar 2 ervan meegepakt. Het assortiment bij mijn lokale Mitra wordt steeds omvangrijker. Maximus, Jopen, Emelisse, De Molen en nog veel meer Nederlandse speciaalbieren, naast het reguliere assortiment.
quote:Op zaterdag 6 juli 2013 13:05 schreef Murvgeslagen het volgende:
Gisteren Hel en Verdoemenis (imperial stout) op van de molen. Ik was gewaarschuwd van te voren dat het niet zo toegankelijk was, en inderdaad weet ik nog niet helemaal wat ik er van moet vinden.
Beetje dropachtige geur ( bij gebrek aan betere omschrijving), bijna stroperig en een smaak waar ik niet van kon genieten. Niet perse vies, maar misschien toch (nog) niet helemaal mijn ding.
Zijn dit dingen die je vaker moet drinken om te leren waarderen, of ligt je dat of gewoon niet?
Vier jaar terug dronk ik alleen pils en witbier en moest ik niks hebben van iets anders.Nu is het bijna andersom. Als je iets vaker drinkt, kan je smaak veranderen maar kan ook komen door de leeftijd.quote:Op zaterdag 6 juli 2013 13:05 schreef Murvgeslagen het volgende:
Zijn dit dingen die je vaker moet drinken om te leren waarderen, of ligt je dat of gewoon niet?
Yeah, rightquote:De trend dat steeds meer bierdrinkers voor alcoholvrij bier kiezen zet flink door. Terwijl vorig jaar ruim een op de drie wel eens voor alcoholvrij bier koos, doet nu bijna de helft (46 procent) dit.
Ik weet niet hoe het met de alcoholvrije bieren in Nederland zit, maar hier was ik er na één flesje Aigua de Moritz toch echt wel van genezen. Had 'm overigens ook alleen maar om de naam genomenquote:Op dinsdag 9 juli 2013 10:43 schreef Nembrionic het volgende:
http://www.nu.nl/lifestyl(...)ker-alcoholvrij.html
[..]
Yeah, right
Hier is het ook allemaal niet zo spannend. Maar tegenwoordig ook veel (fruit)smaakjesvarianten.quote:Op dinsdag 9 juli 2013 10:51 schreef Curchulain het volgende:
[..]
Ik weet niet hoe het met de alcoholvrije bieren in Nederland zit, maar hier was ik er na één flesje Aigua de Moritz toch echt wel van genezen. Had 'm overigens ook alleen maar om de naam genomen
Niet spannend. Dat is nog wel wat anders dan ronduit goor.quote:Op dinsdag 9 juli 2013 10:53 schreef Nembrionic het volgende:
[..]
Hier is het ook allemaal niet zo spannend. Maar tegenwoordig ook veel (fruit)smaakjesvarianten.
Late reactie terug, maar ja, had toevallig een emballagebon van 30 euro gevonden dus maar 8 euro betaald voor die kratquote:Op zondag 30 juni 2013 13:27 schreef Adames het volgende:
complete krat, toe maar
- oh, beetje late ractie
Founders Porter, als je 'm ooit tegenkomt. En Fuller's London Porter.quote:Op dinsdag 9 juli 2013 13:01 schreef travelman het volgende:
Sinds kort ben ik fan van Porters e.d., ben er nog niet zo mee bekend, vandaar dat er vd week een aantal gehaald heb. Deze heb ik nu koud liggen:
- Flying Dog Gonzo Imperial Porter
- Anchor Porter
- Left Hand Brewery Milk Stout Nitro (vond de Milk stout lekker)
- Maisel & Friends Marc's Choclate Bock (geen idee of dit een Porter is trouwens)
- Klavervier Poorter
Welke zou ik verder zeker een keer geproefd moeten hebben?
In die van Harbin zit dacht ik geen rijst en met een amerikaanse tegenhanger budweiser had ik het ook. Met Japanse rijstbieren heb ik het niet gehad. Zijn er hier tegenhangers van Tsingtao? Ik heb nog niet echt deze (sub)categorie bier kunnen vinden hier(licht qua kleur en max 4%alc.)quote:Op maandag 1 juli 2013 00:58 schreef Nembrionic het volgende:
[..]
Chemische hop bestaat niet.
In de bieren die je noemt zit rijst. Denk dat je het daar moet zoeken.
Die van bavaria en dan met name die wit bier variant vind ik nog wel te doen. Beter dan gewoon bier zal het wel nooit worden.quote:Op dinsdag 9 juli 2013 10:54 schreef Curchulain het volgende:
[..]
Niet spannend. Dat is nog wel wat anders dan ronduit goor.
Harbin bevat wel rijst. Budweiser ook.quote:Op woensdag 10 juli 2013 21:59 schreef Straatklinker het volgende:
[..]
In die van Harbin zit dacht ik geen rijst en met een amerikaanse tegenhanger budweiser had ik het ook. Met Japanse rijstbieren heb ik het niet gehad. Zijn er hier tegenhangers van Tsingtao? Ik heb nog niet echt deze (sub)categorie bier kunnen vinden hier(licht qua kleur en max 4%alc.)
Vandaag is een Gentse Strop gedronken; best lekker.
Ik was ook nog de Pardubicky Porter en de Baird Kurofune Porter vergeten... en vast nog wel een paar anderequote:Op donderdag 11 juli 2013 07:07 schreef IPA35 het volgende:
Anchor porter is ook goed als ik mij het goed herinner.
Anchor stond al in zijn lijstje, maar is wel goed dus.quote:Op donderdag 11 juli 2013 08:48 schreef Curchulain het volgende:
[..]
Ik was ook nog de Pardubicky Porter en de Baird Kurofune Porter vergeten... en vast nog wel een paar andere
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |