Grenadine in bier....daar zou een boete voor gegeven moeten worden.quote:Op zondag 9 juni 2013 23:28 schreef n00b13 het volgende:
In brabant gooiden ze grenadine in m'n trappist. Dat was echt superlekker.
Maar wat is grenadine? En hoe heet het in de winkel? Hoeveel moet er in de trappist?
Ja, het was serieus lekker.
Bij een trappist lijkt het me niks maar in Duitsland of Polen is het heel normaal om bij je (wit)bier wat siroop te doen. Berliner Kindl Weisse heeft er in Duitsland nu zelfs speciale cups voor te koop.quote:Op zondag 9 juni 2013 23:28 schreef n00b13 het volgende:
In brabant gooiden ze grenadine in m'n trappist. Dat was echt superlekker.
Maar wat is grenadine? En hoe heet het in de winkel? Hoeveel moet er in de trappist?
Ja, het was serieus lekker.
Als hij Abt12 het beste bier vindt, dan vindt hij Westvleteren lekkerder. Daar ben ik stiekem haast wel van overtuigd.quote:
Natuurlijk afhankelijk van het weer en de locatiequote:Op maandag 10 juni 2013 10:16 schreef muzas het volgende:
"Lekkerste bier" vind ik zo'n loze kreet. Voor mij is het toch echt afhankelijk van waar ik trek in heb, het weer, de entourage en ook hoe vaak ik iets al gedronken heb.
WV12 is heel lekker en haal ieder jaar ook wat kratten... Maar als het 25 graden is, en ik zit op een terras met wat olijfjes kan ik zo 30 bieren opnoemen die ik op dat moment lekkerder vind.
Dat "in Duitsland" is specifiek voor Berliner Weisse. Bij je Beierse witbier hoef je niet te verwachten dat het normaal gevonden wordt.quote:Op maandag 10 juni 2013 00:16 schreef MCH het volgende:
[..]
Bij een trappist lijkt het me niks maar in Duitsland of Polen is het heel normaal om bij je (wit)bier wat siroop te doen. Berliner Kindl Weisse heeft er in Duitsland nu zelfs speciale cups voor te koop.
[ afbeelding ]
Ik heb ze een paar keer naast elkaar gezet, maar het verschil tussen de WV12 en de abt12 is zo minimaal dat het prijsverschil en de moeite om naar België te rijden het totaal niet waard is.quote:Op maandag 10 juni 2013 10:03 schreef n00b13 het volgende:
[..]
Als hij Abt12 het beste bier vindt, dan vindt hij Westvleteren lekkerder. Daar ben ik stiekem haast wel van overtuigd.
Goed, Westvleteren is dan ook aardig aan de prijs, zeker in NL. Als je het koopt in het klooster of bij het winkeltje is het best te doen.
Je moet ze dan ook niet naast elkaar maar na elkaar drinkenquote:Op maandag 10 juni 2013 13:58 schreef FrankRicard het volgende:
[..]
Ik heb ze een paar keer naast elkaar gezet, maar het verschil tussen de WV12 en de abt12 is zo minimaal dat het prijsverschil en de moeite om naar België te rijden het totaal niet waard is.
Dat wel, maar om dat te doen is het best handig om twee glazen naast elkaar te zetten.quote:Op maandag 10 juni 2013 14:00 schreef Curchulain het volgende:
[..]
Je moet ze dan ook niet naast elkaar maar na elkaar drinken
Onzin, je kunt daar bij elk bier wel wat schuss doen en dan zal niemand je gek aankijken.quote:Op maandag 10 juni 2013 12:17 schreef Curchulain het volgende:
[..]
Dat "in Duitsland" is specifiek voor Berliner Weisse. Bij je Beierse witbier hoef je niet te verwachten dat het normaal gevonden wordt.
Hmm, nu zie ik het ook op Wikipedia. Zo zie je maar weer waar dat Reinheitsgebot toe leidt.quote:Op maandag 10 juni 2013 16:24 schreef MCH het volgende:
[..]
Onzin, je kunt daar bij elk bier wel wat schuss doen en dan zal niemand je gek aankijken.
What's next? Senseo apparaten met biersmaakjes?quote:Op maandag 10 juni 2013 00:16 schreef MCH het volgende:
[..]
Bij een trappist lijkt het me niks maar in Duitsland of Polen is het heel normaal om bij je (wit)bier wat siroop te doen. Berliner Kindl Weisse heeft er in Duitsland nu zelfs speciale cups voor te koop.
[ afbeelding ]
Ik zou het proberen.quote:Op maandag 10 juni 2013 21:13 schreef hemarookworst het volgende:
[..]
What's next? Senseo apparaten met biersmaakjes?
Bestaat al: http://www.bierpad.nl/quote:Op maandag 10 juni 2013 21:13 schreef hemarookworst het volgende:
[..]
What's next? Senseo apparaten met biersmaakjes?
Getver.quote:
Ik wist niet wat ik moest verwachten maar ik ben positief verrast. Lekker in balans, een niet al te overweldigende koffiesmaak. Erg geslaagd voor een koffiebiertje (nu vind ik bier van de Molen eigenlijk altijd wel prima te drinken maar dat terzijde).quote:De koffiebes wordt verbouwd op plantages. Hier wordt deze gegeten door de loewak, een civetkatachtige. Het vruchtvlees wordt verteerd, maar de pit blijft intact en passeert het maag-darmkanaal. Door fermentatie krijgt deze zijn geliefde exquise smaak. De pitten worden hierna teruggevonden in de ontlasting van de loewak. De pitten worden vervolgens gewassen. Om de smaak zo veel mogelijk te behouden, worden de pitten meestal licht geroosterd. Aangezien de ontlaste bessen moeilijk te vinden zijn, is de prijs zeer hoog en heeft de koffie een exclusief karakter.
Ik vond Westvleteren erg tegenvallen, na alle ophef om dat biertje.quote:Op zondag 9 juni 2013 23:31 schreef n00b13 het volgende:
[..]
Rij naar Westvleteren. Haal een sixpack van dat en ik spreek u nogmaals.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |