Onderschat de Mitra niet; het varieert een beetje per vestiging, maar ze hebben helemaal niet zo'n slecht aanbod wat betreft bieren. Ik heb er ook een fles (nummer 2 al) van de genoemde Nelson Sauvin vandaan. Ze hadden de laatste keer ook een lichtere (5,4%) Tap X, met een naamloze hopsoort, die was ook goed te doen.quote:Toevallig heb ik daar (Meine Nelson Sauvin) nog een 75cl. fles van staan, dus die gaat zeker geprobeerd! Zag'm een keer staan bij de Mitra of all places.
Dat is gebaseerd op de vereiste dat er een houdbaarheidsdatum op het flesje moet staan.quote:Op zaterdag 24 augustus 2013 20:51 schreef drexciya het volgende:
[..]
Geen idee met betrekking tot tripel; zou op zich (kijk labels na) ook kunnen werken. IPAs meestal niet, omdat dan de bitterheid verloren gaat. Ik heb zelf een aantal zware stouts en dergelijke van de Molen in de berging staan (Rasputin, Tsarina Esra, Hel & Verdoemenis) en wat barrel-aged varianten van hun bieren. Ik vraag me trouwens af waar men de 25 jaar (!) houdbaarheid op baseert voor de genoemde bieren.
wat kost dat nou incl verzenden en alles? en was het het waard?quote:Op zondag 25 augustus 2013 00:31 schreef VuileRat het volgende:
Ik heb mijn 1e setje speciaal bier binnen vanuit Japan!
http://www.takahasi.co.jp/beer/
Geen spam verder maar voor de DIE HARD bier fans echt een must.
Heb het 1e blauwe biertje al op
[ afbeelding ]
bij de barrel aged ga ik voor de emelisse white label. Bij voorkeur ga ik voor stouts waar enigszins aan te komen is in NL, zodat ze het daarna ook zelf zouden kunnen kopen zonder dat ze daarvoor naar de bierkoning in Amsterdam moeten .quote:Op zaterdag 24 augustus 2013 20:46 schreef drexciya het volgende:
[..]
De Molen heeft de Hamer & Sikkel, die is 5% en de London Porter van Fullers is ook 5%. Laatstgenoemde heeft mijn voorkeur. VanDeStreek heeft een Mild Roast (lichte koffiestout) van zo'n 7,5%. De Stout 6 en 8 van Maximus (6 en 8% logischerwijs) zijn ook goed te doen. De Extra Stout van Jopen (5,5%) is goed, maar redelijk heftig als starter.
Welke barrel-aged variaties heb je in gedachten trouwens? Sowieso zou ik niet overboord gaan; veel meer dan 4 (volledige dan) op een avond zou ik niet drinken, dat zou zonde zijn.
Waarom een echte must? Bier met kleurstof klinkt niet bepaald voor de die hards.quote:Op zondag 25 augustus 2013 00:31 schreef VuileRat het volgende:
Ik heb mijn 1e setje speciaal bier binnen vanuit Japan!
http://www.takahasi.co.jp/beer/
Geen spam verder maar voor de DIE HARD bier fans echt een must.
Heb het 1e blauwe biertje al op
[ afbeelding ]
Inderdaad, beetje rare gimmick. Baird maakt lekker spul ja. De rest ken ik helaas niet.quote:Op zondag 25 augustus 2013 15:34 schreef Curchulain het volgende:
[..]
Waarom een echte must? Bier met kleurstof klinkt niet bepaald voor de die hards.
Doe mij dan maar liever de paar biertjes die m'n vrouw uit Tokyo heeft meegebracht:
• Baird Rising Sun Pale Ale
• Baird Suruga Bay Imperial IPA
• Tamamura Honten Yamabushi 2 Saison Noir
• Tamamura Honten House IPA
• Swan Lake Porter
• Hideji Beer Miyazaki no Minori
Enige jammere van dat glas is dat de hoorn net iets te lang is om goed in die houder te passenquote:Op zondag 25 augustus 2013 15:38 schreef GuitarJJ het volgende:
Vorige week een La Corne Tripel gehad in België. Erg lekker biertje, met een bijzonder glas. Gejat van Kwak?
[ afbeelding ]
Zowel de Emelisse Imperial Russian Stout Bowmore barrel-aged als de Sorachi Ace Single Hop zijn inderdaad erg fijn. Eerstgenoemde hebben ze zelfs bij mijn lokale Mitra.quote:Op zondag 25 augustus 2013 13:44 schreef tanguay het volgende:
[..]
bij de barrel aged ga ik voor de emelisse white label. Bij voorkeur ga ik voor stouts waar enigszins aan te komen is in NL, zodat ze het daarna ook zelf zouden kunnen kopen zonder dat ze daarvoor naar de bierkoning in Amsterdam moeten .
Ik vind de jopen extra stout en de maximus niet echt standaard stouts.
Gejat lijkt me overdreven. Beide een stuk hout om een glas vast te houden. Maar hierover is wel een rechtzaak geweest: http://bier.blog.nl/biern(...)n-houdt-belgie-bezigquote:
Klopt! En de webshop gecombineerd met gratis bezorgen op een vestiging is ook niet verkeerd. Ik woon niet echt in de buurt van een Mitra (er zitten er bijna geen in Den Haag vreemd genoeg) maar door het webshop aanbod bestel ik er toch nog wel eens wat. Ben ook fan van de stoffen draagtassen waar je heel handig 8 flesjes in kan vervoeren, ideaal voor het afvoeren van statiegeld. Nooit gedacht dat ik een aantal positieve zaken over de Mitra zou kunnen opsommen . Dat gezegd hebbende lijkt Gall & Gall ook het aanbod behoorlijk op te voeren de laatste tijd.quote:Op zaterdag 24 augustus 2013 20:54 schreef drexciya het volgende:
[..]
Onderschat de Mitra niet; het varieert een beetje per vestiging, maar ze hebben helemaal niet zo'n slecht aanbod wat betreft bieren. Ik heb er ook een fles (nummer 2 al) van de genoemde Nelson Sauvin vandaan. Ze hadden de laatste keer ook een lichtere (5,4%) Tap X, met een naamloze hopsoort, die was ook goed te doen.
Red Rice was lekker ja, die heb ik een paar jaar geleden in New York op. Het enige jammere eraan was dat ik eigenlijk hun XH Imperial Stout had besteld...quote:Op zondag 25 augustus 2013 15:55 schreef DeZwabber het volgende:
[..]
Inderdaad, beetje rare gimmick. Baird maakt lekker spul ja. De rest ken ik helaas niet.
De bieren Hitachino Nest zijn een aanrader overigens. Lekkere weizen, ginger en hun Red Rice Ale is tof.
Das minder ja. Is de XH ook in stout? Degene die ik hier heb liggen is als het goed is meer een belgische stijl bier die op sakevaten heeft gelegenquote:Op maandag 26 augustus 2013 14:17 schreef Curchulain het volgende:
[..]
Red Rice was lekker ja, die heb ik een paar jaar geleden in New York op. Het enige jammere eraan was dat ik eigenlijk hun XH Imperial Stout had besteld...
Foutje, het is inderdaad geen imperial stout...quote:Op maandag 26 augustus 2013 21:52 schreef DeZwabber het volgende:
[..]
Das minder ja. Is de XH ook in stout? Degene die ik hier heb liggen is als het goed is meer een belgische stijl bier die op sakevaten heeft gelegen
Ook geweest. Leuke mensen achter de bar en een lekker sfeertje. Alleen wordt/werd er binnen gerookt wat erg jammer is. In Maastricht zit er langs de kade nog een klein biercafe. Ook met leuke mensen en een aantal opvallende biertjes.quote:Op donderdag 29 augustus 2013 10:56 schreef Knevelt het volgende:
Hier moet ik ook zijn.
Ik ga altijd naar café Take One in Maastricht. Mochten jullie in Maastricht zijn, ga daar eens langs. Echt een aanrader! Ze hebben daar ieder jaar meer dan 100 verschillende (vooral Belgische) bieren. Daar zit Leffe, Grimbergen etc. niet eens bij, want die commerciële (abdij)bieren schenken ze niet. Wel zitten er bieren bij waarvan maar 1 kratje per jaar wordt gebrouwen. Het café staat overigens ook in de Lonely Planet en wordt veel bezocht door internationale studenten.
Een greep uit mijn favoriete bieren:
[ afbeelding ]
Gageleer: kruidig bitter, biologisch.
[ afbeelding ]
Brice et Joup (blonde): fris/kruidig bitter.
[ afbeelding ]
Bersalis Tripel: fris bitter en toch romig.
[ afbeelding ]
Tripel Klok: keelbitter.
[ afbeelding ]
Curtius: goddelijk frisbitter, licht biertje. Van het vat smaakt het beste.
Roken wordt ontmoedigd, maar niet verbodenquote:Op donderdag 29 augustus 2013 11:12 schreef portie het volgende:
[..]
Ook geweest. Leuke mensen achter de bar en een lekker sfeertje. Alleen wordt/werd er binnen gerookt wat erg jammer is. In Maastricht zit er langs de kade nog een klein biercafe. Ook met leuke mensen en een aantal opvallende biertjes.
Mooie stad ook
Krijg je die ook al bij de AH tegenwoordig?quote:Op dinsdag 11 juni 2013 16:08 schreef T-Force het volgende:
Zo maar eens een krat Tripel Karmeliet ophalen bij AH
Hier heb ik de Tremens van gehad. Die was toen erg lekker, ook al weet ik niet meer precies hoe die smaakte. Heb jij de Tremens ook al eens gehad? En welke vond je lekkerder?quote:Op maandag 22 juli 2013 22:33 schreef djkoelkast het volgende:
[ afbeelding ]
Vast niet meer speciaal voor jullie, maar voor mij was het de eerste keer. Erg lekker
Ik heb zelf alleen deze geprobeerd.quote:Op donderdag 29 augustus 2013 11:40 schreef Knevelt het volgende:
[..]
Hier heb ik de Tremens van gehad. Die was toen erg lekker, ook al weet ik niet meer precies hoe die smaakte. Heb jij de Tremens ook al eens gehad? En welke vond je lekkerder?
De lekkerste tremens die ik gedronken heb had ruim 2 jaar thuis gestaan. Was ontzettend fruitig geworden en dus de lekkerste van een heel krat.quote:Op donderdag 29 augustus 2013 11:40 schreef Knevelt het volgende:
[..]
Hier heb ik de Tremens van gehad. Die was toen erg lekker, ook al weet ik niet meer precies hoe die smaakte. Heb jij de Tremens ook al eens gehad? En welke vond je lekkerder?
quote:De volledige bierlijn van de Christoffel Bieren is na ruim een halfjaar weer volledig leverbaar. In januari 2013 ging de brouwerij in Roermond failliet waarna een doorstart van het biermerk plaatsvond. Op basis van de originele, authentieke recepturen worden de bieren nu gebrouwen bij de Belgische Proefbrouwerij in Lochristi.
Maarten Kruijtzer en Chris Liebau van Christoffel Speciaalbieren: “We zijn enorm blij dat we in zo’n korte tijd in staat zijn geweest om de hoge kwaliteit en uitgesproken smaakprofielen van onze Christoffel Bieren opnieuw te evenaren. Natuurlijk heeft de Proefbrouwerij in Lochristi met zeer veel expertise hier voor een belangrijk deel aan bijgedragen. Onze bieren zijn nog steeds ondergistend en ongefilterd én krijgen een hergisting op de fles. De kwaliteit en smaak zijn naar ons idee uitstekend in balans aangezien we nu een gesloten brouwproces hebben waardoor de specifieke mout- en hopsoorten nog beter tot hun recht komen dan dat ze al deden.”
Bierassortiment
Als eerste in Nederland bracht Christoffel Bier een bier op de markt dat dubbel gehopt is, het kreeg de naam Christoffel Bier. De bitterheid is 50 EBU, ter vergelijking een Nederlands pils bevat circa 20 tot 25 EBU, en kenmerkt zich door de karakteristieke hoppige smaak. Deze is verkregen door de hopsoorten Magnum, Challenger en Saaz-hop. Het tweede bier is de Christoffel Nobel, deze krijgt een extra hopbehandeling waardoor het bier veel hopgeur en -aroma bevat. De Christoffel Wijs tot slot, is een origineel amberkleurig Hefeweizen, gebrouwen met de Saaz hop uit Tsjechië. Tijdens het najaar is het bokbier, een donkerbruine dubbelbok, ook weer leverbaar op fust.
Verkrijgbaarheid
Het volledige assortiment is afgevuld op 33cl fles en 20 liter kegs en vanaf nu leverbaar via Multi Bier in Asten als exclusief distributeur voor Nederland. Vanaf oktober zullen de bieren op fles ook weer verkrijgbaar zijn bij de Mitra Slijterijen.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |