Jammer! In Amsterdam ben ik ook al een paar kookwinkels af geweest, maar nog niets gevonden. Misschien maar eens een tripje naar Alkmaar plannen. Moet toch nog schoenen shoppenquote:Op zaterdag 8 juni 2013 15:47 schreef douche-eendje het volgende:
[..]
Nee, in Alkmaar Mulders kookwinkel. Was een tijd geleden al bij de andere kookwinkel geweest (huismuis) maar die heeft niet zoveel op het gebied van bakken als het niet om taarten decoreren gaat
Ze hadden nu nog 1 ovalen staan, van de ronde was iig een flinke voorraad. Maar alkmaar is wel leuk shoppen En niet al te ver uit het centrum is ook nog een molen met een winkel, het roode hert. Verkopen ook allemaal leuks.quote:Op zaterdag 8 juni 2013 15:48 schreef bloempje-moi het volgende:
[..]
Jammer! In Amsterdam ben ik ook al een paar kookwinkels af geweest, maar nog niets gevonden. Misschien maar eens een tripje naar Alkmaar plannen. Moet toch nog schoenen shoppen
Dank je voor de tip! Gaat op het verlanglijstjequote:Op zaterdag 8 juni 2013 11:44 schreef Jagärtrut het volgende:
[..]
Ik gebruik Bread van Hamelman erg veel. Veel fijne zuurdezemrecepten, maar ook gewone. En veel technieken worden goed besproken. Het boek is zowel voor de professionele bakkers maar ook voor de thuisbakkers, en elk recept wordt voor deze twee doelgroepen apart besproken!
Geen reactie op gehad dus maar gewoon geprobeerd. Gisteravond deeg gemaakt, ruim 2 uur laten rijzen. In de koelkast gezet, vanmorgen eruit gehaald, even kort gekneed en verder laten rijzen (uurtje of 3).quote:Op zaterdag 8 juni 2013 17:19 schreef douche-eendje het volgende:
Vraagje, ik wil deze eens maken:
http://www.thefreshloaf.com/recipes/flaxseedwheatbread
Maar de rijstijden zijn nogal kort en komen niet helemaal lekker uit met mijn schema voor morgen. Kan ik het deeg vanavond alvast maken&vormen, laten rijzen, in de koelkast parkeren en morgen bakken?
Moet morgen rond half 9 de deur uit, zal zo rond half 12 thuis zijn. Dus dan zou het ook weer uit de koelkast kunnen om weer even op temperatuur te komen...
Wow! Die zit wel heel vol. Ik snap nog steeds niet goed hoe je de koelkast nu goed moet gebruiken. Ben er nog wat mee aan het experimenteren.quote:Op zondag 9 juni 2013 12:53 schreef douche-eendje het volgende:
[..]
Geen reactie op gehad dus maar gewoon geprobeerd. Gisteravond deeg gemaakt, ruim 2 uur laten rijzen. In de koelkast gezet, vanmorgen eruit gehaald, even kort gekneed en verder laten rijzen (uurtje of 3).
Het resultaat mag er zijn!
[ link | afbeelding ]
[ link | afbeelding ]
Ja en dan te bedenken dat er volgens het recept 100gram lijnzaad in moest en ik er maar 75 in heb gedaan Maar hij is écht heel lekker, de helft is al op.quote:Op zondag 9 juni 2013 16:57 schreef bloempje-moi het volgende:
[..]
Wow! Die zit wel heel vol. Ik snap nog steeds niet goed hoe je de koelkast nu goed moet gebruiken. Ben er nog wat mee aan het experimenteren.
Leuk! Een nieuwe broodbakker (is Maximus bedolven onder zijn nieuwe afkoelrekje? )quote:Op dinsdag 11 juni 2013 16:00 schreef Bramfromafoort het volgende:
Kwam een tijdje geleden dit topic tegen, vandaag zelf maar eens een poging gedaan. Staat nu af te koelen. Heb een echt basis recept aangehouden (Water, bloem, gist en zout)
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
quote:Op dinsdag 11 juni 2013 16:31 schreef MaximusTG het volgende:
Aaaah, mis je me ? Heb niet altijd tijd om zoveel brood te bakken elke week. Gisteren toevallig wel wat ciabatta gemaakt, maar dat is alweer op. Was voor bij het eten.
Is goed gebakken hier zie ik al wel.
http://www.broodbakshop.nl/blog/recepten/volkorenbrood/quote:Op dinsdag 11 juni 2013 16:59 schreef MaximusTG het volgende:
Wat is het aandeel water in dat deeg? Dat je er geen vliesje van kon trekken dat is niet zo heel gek, de scherpe deeltjes in volkorenmeel maken het moeilijker de gluten goed te ontwikkelen.
Niet slecht! Eet smakelijk.quote:Op dinsdag 11 juni 2013 17:32 schreef Bramfromafoort het volgende:
[ afbeelding ]
De binnenkant, ben best tevreden voor een eerste poging. Had misschien nog iets langer in de over gemogen en een snufje zout meer.
Voor dat soort mislukte pogingen heb ik een paard. Die is daar erg blij meequote:Op dinsdag 11 juni 2013 19:20 schreef bloempje-moi het volgende:
Volgen mij heb ik het slechtste brood in tijden in de oven staan. Het rijst niet eens meer. Broodje baksteen dus
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |