abonnement Unibet Coolblue
pi_127556590
quote:
17s.gif Op zaterdag 8 juni 2013 15:47 schreef douche-eendje het volgende:

[..]

Nee, in Alkmaar :) Mulders kookwinkel. Was een tijd geleden al bij de andere kookwinkel geweest (huismuis) maar die heeft niet zoveel op het gebied van bakken als het niet om taarten decoreren gaat :')
Jammer! In Amsterdam ben ik ook al een paar kookwinkels af geweest, maar nog niets gevonden. Misschien maar eens een tripje naar Alkmaar plannen. Moet toch nog schoenen shoppen ;)
  zaterdag 8 juni 2013 @ 15:49:40 #127
263650 douche-eendje
met pulletjes
pi_127556627
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 juni 2013 15:48 schreef bloempje-moi het volgende:

[..]

Jammer! In Amsterdam ben ik ook al een paar kookwinkels af geweest, maar nog niets gevonden. Misschien maar eens een tripje naar Alkmaar plannen. Moet toch nog schoenen shoppen ;)
Ze hadden nu nog 1 ovalen staan, van de ronde was iig een flinke voorraad. Maar alkmaar is wel leuk shoppen ;) En niet al te ver uit het centrum is ook nog een molen met een winkel, het roode hert. Verkopen ook allemaal leuks.
pi_127557574
Ik blijf een f*ck you ik lees geen handleidingen type, maar ik vind de broodjes waar ik zo mijn shoarma in ga storten toch goed gelukt. 6,5/10, en dat voor een eerste keer dat ik dit doe.

Pakje Koopmans 'Boerenbrood - Extra donker' voor misbruikt.
Als het niet met een hamer te repareren is, is het een elektrisch probleem.
pi_127558414
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 juni 2013 11:44 schreef Jagärtrut het volgende:

[..]

Ik gebruik Bread van Hamelman erg veel. Veel fijne zuurdezemrecepten, maar ook gewone. En veel technieken worden goed besproken. Het boek is zowel voor de professionele bakkers maar ook voor de thuisbakkers, en elk recept wordt voor deze twee doelgroepen apart besproken!
Dank je voor de tip! Gaat op het verlanglijstje :)
  zaterdag 8 juni 2013 @ 17:19:16 #130
263650 douche-eendje
met pulletjes
pi_127558960
Vraagje, ik wil deze eens maken:
http://www.thefreshloaf.com/recipes/flaxseedwheatbread

Maar de rijstijden zijn nogal kort en komen niet helemaal lekker uit met mijn schema voor morgen. Kan ik het deeg vanavond alvast maken&vormen, laten rijzen, in de koelkast parkeren en morgen bakken?
Moet morgen rond half 9 de deur uit, zal zo rond half 12 thuis zijn. Dus dan zou het ook weer uit de koelkast kunnen om weer even op temperatuur te komen...
  zondag 9 juni 2013 @ 12:53:26 #131
263650 douche-eendje
met pulletjes
pi_127578152
quote:
17s.gif Op zaterdag 8 juni 2013 17:19 schreef douche-eendje het volgende:
Vraagje, ik wil deze eens maken:
http://www.thefreshloaf.com/recipes/flaxseedwheatbread

Maar de rijstijden zijn nogal kort en komen niet helemaal lekker uit met mijn schema voor morgen. Kan ik het deeg vanavond alvast maken&vormen, laten rijzen, in de koelkast parkeren en morgen bakken?
Moet morgen rond half 9 de deur uit, zal zo rond half 12 thuis zijn. Dus dan zou het ook weer uit de koelkast kunnen om weer even op temperatuur te komen...
Geen reactie op gehad dus maar gewoon geprobeerd. Gisteravond deeg gemaakt, ruim 2 uur laten rijzen. In de koelkast gezet, vanmorgen eruit gehaald, even kort gekneed en verder laten rijzen (uurtje of 3).

Het resultaat mag er zijn!


pi_127585488
quote:
17s.gif Op zondag 9 juni 2013 12:53 schreef douche-eendje het volgende:

[..]

Geen reactie op gehad dus maar gewoon geprobeerd. Gisteravond deeg gemaakt, ruim 2 uur laten rijzen. In de koelkast gezet, vanmorgen eruit gehaald, even kort gekneed en verder laten rijzen (uurtje of 3).

Het resultaat mag er zijn!

[ link | afbeelding ]
[ link | afbeelding ]
Wow! Die zit wel heel vol. :D Ik snap nog steeds niet goed hoe je de koelkast nu goed moet gebruiken. Ben er nog wat mee aan het experimenteren.

Hier mijn creaties:
Semolina-roggebrood met ui



Semolinabolletjes
  zondag 9 juni 2013 @ 17:12:32 #133
263650 douche-eendje
met pulletjes
pi_127585994
quote:
0s.gif Op zondag 9 juni 2013 16:57 schreef bloempje-moi het volgende:

[..]

Wow! Die zit wel heel vol. :D Ik snap nog steeds niet goed hoe je de koelkast nu goed moet gebruiken. Ben er nog wat mee aan het experimenteren.

Ja en dan te bedenken dat er volgens het recept 100gram lijnzaad in moest en ik er maar 75 in heb gedaan :D Maar hij is écht heel lekker, de helft is al op.

Jouw broodjes zien er ook weer prachtig uit!
  zondag 9 juni 2013 @ 17:55:17 #134
328503 Jagärtrut
ik ben moe
pi_127587463
Zien er mooi uit!

Hier die van mij van vandaag, ze kraken nog een beetje, zo vers uit de oven..

pi_127667612
Kwam een tijdje geleden dit topic tegen, vandaag zelf maar eens een poging gedaan. Staat nu af te koelen. Heb een echt basis recept aangehouden (Water, bloem, gist en zout)

pi_127668199
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 juni 2013 16:00 schreef Bramfromafoort het volgende:
Kwam een tijdje geleden dit topic tegen, vandaag zelf maar eens een poging gedaan. Staat nu af te koelen. Heb een echt basis recept aangehouden (Water, bloem, gist en zout)
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
:W Leuk! Een nieuwe broodbakker (is Maximus bedolven onder zijn nieuwe afkoelrekje? ;( )
Goede eerste poging. Heb je hem al aangesneden? Ben benieuwd naar de binnenkant.

Ik heb de poolish van een 100% volkorenbrood klaar staan. Bij Levine ziet het er prima uit, dus ben benieuwd.
pi_127669050
Aansnijden moet nog gebeuren, heb het brood net uit de oven gehaald.
  † In Memoriam † dinsdag 11 juni 2013 @ 16:31:16 #138
91830 MaximusTG
pi_127669081
Aaaah, mis je me :P? Heb niet altijd tijd om zoveel brood te bakken elke week. Gisteren toevallig wel wat ciabatta gemaakt, maar dat is alweer op. Was voor bij het eten.
Is goed gebakken hier zie ik al wel.
pi_127669590
Ik ben ook maar weer 's aan de slag gegaan (nouja, nog weinig ervaring hoor) ;).
Ga ham/kaas broodjes maken volgens dit receptje. Hoop dat ze zullen smaken!

Deeg net onder z'n warme natte theedoekje gestopt en gaat nu rijzen!



Will be continued :P
pi_127670188
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 juni 2013 16:31 schreef MaximusTG het volgende:
Aaaah, mis je me :P? Heb niet altijd tijd om zoveel brood te bakken elke week. Gisteren toevallig wel wat ciabatta gemaakt, maar dat is alweer op. Was voor bij het eten.
Is goed gebakken hier zie ik al wel.
:Y
Ik heb net mijn 100% volkorendeeg gemixt met de handmixer. Maar zelfs na 14 minuten kreeg ik het niet tot een goed deeg waarvan ik een vliesje kon trekken. Ook bleef het maar aan de randen plakken. Ben er maar mee opgehouden en het staat nu voor de 1e rijs. Het zal mij benieuwen of het nog wat wordt.
  † In Memoriam † dinsdag 11 juni 2013 @ 16:59:41 #141
91830 MaximusTG
pi_127670268
Wat is het aandeel water in dat deeg? Dat je er geen vliesje van kon trekken dat is niet zo heel gek, de scherpe deeltjes in volkorenmeel maken het moeilijker de gluten goed te ontwikkelen.
pi_127670430
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 juni 2013 16:59 schreef MaximusTG het volgende:
Wat is het aandeel water in dat deeg? Dat je er geen vliesje van kon trekken dat is niet zo heel gek, de scherpe deeltjes in volkorenmeel maken het moeilijker de gluten goed te ontwikkelen.
http://www.broodbakshop.nl/blog/recepten/volkorenbrood/
Ingredienten
Poolish:

250 gram volkorenmeel
250 gram water, kamertemperatuur
1,5 gram droge gist

Deeg:

de poolish
80 gram water, 20 – 25 °C
250 gram volkorenmeel
2,5 gram droge gist
9 gram zout
15 gram zachte ongezouten roomboter (of zonnebloemolie)

66% toch?
  † In Memoriam † dinsdag 11 juni 2013 @ 17:16:20 #143
91830 MaximusTG
pi_127670820
Ja, dat klopt ja. En als je de roomboter als volledig "vloeibaar" rekent zit je op 69 procent. Dus dat is eigenlijk helemaal niet zo nat. Hmm. Nou ben benieuwd ;).
pi_127671353


De binnenkant, ben best tevreden voor een eerste poging. Had misschien nog iets langer in de over gemogen en een snufje zout meer.
pi_127671955
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 juni 2013 17:32 schreef Bramfromafoort het volgende:
[ afbeelding ]

De binnenkant, ben best tevreden voor een eerste poging. Had misschien nog iets langer in de over gemogen en een snufje zout meer.
Niet slecht! Eet smakelijk. :s)
pi_127674935
Volgen mij heb ik het slechtste brood in tijden in de oven staan. Het rijst niet eens meer. Broodje baksteen dus :')
  † In Memoriam † dinsdag 11 juni 2013 @ 22:19:06 #147
91830 MaximusTG
pi_127683505
En, hoe is ie geworden? Ik ga dat recept ook eens proberen!
pi_127686003
Volledig mislukt. Ik heb hem bewaard omdat ik morgen toch eten moet, maar het is denk ik nauwelijks weg te krijgen. Ik merkte bij het mixen al dat het niet goed zat. Misschien te lang gemixt of op te hoge snelheid? Normaal doe ik het met de hand, met de mixer heb ik niet zoveel ervaring.
pi_127694403
Ach, de smaak is zo gek nog niet. Veel minder 'metalig' dan als je het zonder poolish doet. In kleine plakjes is het best weg te krijgen. :)
pi_127695366
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 juni 2013 19:20 schreef bloempje-moi het volgende:
Volgen mij heb ik het slechtste brood in tijden in de oven staan. Het rijst niet eens meer. Broodje baksteen dus :')
Voor dat soort mislukte pogingen heb ik een paard. Die is daar erg blij mee :P
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')