Ahaquote:Op vrijdag 31 mei 2013 22:28 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
Alleen in het weekend eigenlijk
Toen we samen lunchte (Isegrim werkte aan overkant van de straat waar ik werk) aten we meer brood, toen bakte ik voor de dagelijkse lunch kleine speltbroodjes (350 gram meel).
Groeten doorgegeven! Succes in't mandjequote:Op vrijdag 31 mei 2013 22:30 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Aha
Doe isegrim de groeten van me
Ik ga mijn mandje in
In het recept waar ik nu de poolish voor heb staan moet morgen nog wel gist bij (the fresh loaf - my daily bread)quote:Op zondag 2 juni 2013 00:00 schreef Zo-is-dat het volgende:
Mijn eerste poolish staat te rijzen, ik ben benieuwd of het morgen lukt daar een lekker brood van te maken!
(Weegschaal bleek kwijt, heb een cup meel en een cup water met een halve theelepel gist gemengd. Morgen de rest van het meel, water en zout toevoegen, gist zou zo voldoende moeten zijn als ik het nu de hele nacht laat staan, als ik het goed begrijp toch?)
Ik had al meer gist dus heb er toch maar op gegokt geen gist meer toe te voegen, ben erg benieuwd hoe hij word, t is een beetje creatief geworden want er is ook nog volkorenmeel ingegaan omdat het andere mee, op was..quote:Op zondag 2 juni 2013 00:03 schreef douche-eendje het volgende:
[..]
In het recept waar ik nu de poolish voor heb staan moet morgen nog wel gist bij (the fresh loaf - my daily bread)
Nee. Zuurdesembrood kan je zuurder maken door de desem langer (bij kamertemperatuur) te laten fermenteren. Een desemcultuur bestaat uit gist en melkzuurbacterien. Als je ververst daalt de relatieve hoeveelheid gist en melkzuurbacterien tov het totaal aan desem. De gist groeit het snelst, dus als je dan gaat bakken als de desem op zn piek is, is het brood niet zo zuur. Wacht je echter langer, dan zullen de bacterien de gist weer inhalen en wordt de desem zuurder.quote:Op zondag 2 juni 2013 10:26 schreef bloempje-moi het volgende:
Ik heb net ontbeten met mijn tweede zuurdesembrood. Jammie! Maar inderdaad niet zo zuur als het brood dat ik soms uit de supermarkt haal (voor zuurdesemcroutons te maken voor in de soep, dus dat mag wat zuurder). Komt dat omdat dit een zuurdesem op roggebasis is?
Hoppa!quote:Op zondag 2 juni 2013 01:00 schreef minilot het volgende:
1 Uur 's nachts, beetje dronken, goed moment voor no-knead-breaddeegje. Morgen afbakken in een braadpan. Dank voor de inspiratie LeeO!
Foccacia, moet ik ook maar weer eens maken. Ik maak meestal deze, met salie en rode ui.quote:Op zondag 2 juni 2013 15:34 schreef Bleie het volgende:
Wat een mooie broden allemaal! En Minilot: heel herkenbaar, ik wil brood ook altijd direct aansnijden.
Focaccia
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Maar deze moet ook heerlijk zijn, zeker bij de soep ofzo. Jammie! Die met rode ui is wel vrij zoet.quote:Op zondag 2 juni 2013 15:44 schreef Bleie het volgende:
Oeh, die ziet er lekker uit! Ik wilde eigenlijk wel iets met gedroogde tomaatjes of zo, maar mijn dochter zit in een nogal kieskeurige fase met eten , dus dat heb ik maar niet gedaan.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |