abonnement Unibet Coolblue
  vrijdag 31 mei 2013 @ 22:30:51 #51
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_127268218
quote:
2s.gif Op vrijdag 31 mei 2013 22:28 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

[..]

Alleen in het weekend eigenlijk :)

Toen we samen lunchte (Isegrim werkte aan overkant van de straat waar ik werk) aten we meer brood, toen bakte ik voor de dagelijkse lunch kleine speltbroodjes (350 gram meel).
Aha
Doe isegrim de groeten van me
Ik ga mijn mandje in
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_127268837
quote:
1s.gif Op vrijdag 31 mei 2013 22:30 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Aha
Doe isegrim de groeten van me
Ik ga mijn mandje in
Groeten doorgegeven! :) Succes in't mandje :P
pi_127280996
Binnenkant van het pan-spelt-brood met lijnzaad:



  zaterdag 1 juni 2013 @ 20:23:41 #54
386633 Adnap
I love Life !
pi_127297431
Mijn eerst desem heb ik gestart, nu afwachten,roeren en voeren. Spannend!
I live life, i love life
Op Youtube dagelijks vlogs en kookvideo's bij Vraag 't Suus
  zaterdag 1 juni 2013 @ 20:28:10 #55
16266 MissHobje
Dat zou ik ook zeggen!
pi_127297633
Heerlijke broden weer die voorbij komen :) *O*
Love this topic O+

Ik had gister een rozijnen/krenten walnoten zuurdesem gebakken.. perfect weer gelukt,, dam wat is het toch heerlijk bakken met dat desem.
[b]Hobbelicious is back!
[/b]
  † In Memoriam † zaterdag 1 juni 2013 @ 20:36:22 #56
91830 MaximusTG
pi_127298017
Ik ga denk ook weer broodje maken morgen. Maar ff kijken wat er precies in gaat. De biotarwe die ik steeds bij de Jumbo haalde was laatst weg :(. Heb niet zoveel meer staan. Wou eigenlijk witbrood doen, maar misschien red ik dat niet.
  zondag 2 juni 2013 @ 00:00:25 #57
132477 Zo-is-dat
of nie dan?
pi_127307858
Mijn eerste poolish staat te rijzen, ik ben benieuwd of het morgen lukt daar een lekker brood van te maken!

(Weegschaal bleek kwijt, heb een cup meel en een cup water met een halve theelepel gist gemengd. Morgen de rest van het meel, water en zout toevoegen, gist zou zo voldoende moeten zijn als ik het nu de hele nacht laat staan, als ik het goed begrijp toch?)
  zondag 2 juni 2013 @ 00:03:02 #58
263650 douche-eendje
met pulletjes
pi_127307997
quote:
0s.gif Op zondag 2 juni 2013 00:00 schreef Zo-is-dat het volgende:
Mijn eerste poolish staat te rijzen, ik ben benieuwd of het morgen lukt daar een lekker brood van te maken!

(Weegschaal bleek kwijt, heb een cup meel en een cup water met een halve theelepel gist gemengd. Morgen de rest van het meel, water en zout toevoegen, gist zou zo voldoende moeten zijn als ik het nu de hele nacht laat staan, als ik het goed begrijp toch?)
In het recept waar ik nu de poolish voor heb staan moet morgen nog wel gist bij (the fresh loaf - my daily bread)
  zondag 2 juni 2013 @ 01:00:55 #59
221912 minilot
Nancy boy
pi_127310583
1 Uur 's nachts, beetje dronken, goed moment voor no-knead-breaddeegje. Morgen afbakken in een braadpan. Dank voor de inspiratie LeeO! :)
Let me see you stripped down to the bone
pi_127314459
Hier staat deeg te rijzen voor een focaccia.
pi_127315336
Ik heb net ontbeten met mijn tweede zuurdesembrood. Jammie! Maar inderdaad niet zo zuur als het brood dat ik soms uit de supermarkt haal (voor zuurdesemcroutons te maken voor in de soep, dus dat mag wat zuurder). Komt dat omdat dit een zuurdesem op roggebasis is?
  zondag 2 juni 2013 @ 10:29:45 #62
132477 Zo-is-dat
of nie dan?
pi_127315381
quote:
1s.gif Op zondag 2 juni 2013 00:03 schreef douche-eendje het volgende:

[..]

In het recept waar ik nu de poolish voor heb staan moet morgen nog wel gist bij (the fresh loaf - my daily bread)
Ik had al meer gist dus heb er toch maar op gegokt geen gist meer toe te voegen, ben erg benieuwd hoe hij word, t is een beetje creatief geworden want er is ook nog volkorenmeel ingegaan omdat het andere mee, op was..
  † In Memoriam † zondag 2 juni 2013 @ 11:10:08 #63
91830 MaximusTG
pi_127315970
quote:
0s.gif Op zondag 2 juni 2013 10:26 schreef bloempje-moi het volgende:
Ik heb net ontbeten met mijn tweede zuurdesembrood. Jammie! Maar inderdaad niet zo zuur als het brood dat ik soms uit de supermarkt haal (voor zuurdesemcroutons te maken voor in de soep, dus dat mag wat zuurder). Komt dat omdat dit een zuurdesem op roggebasis is?
Nee. Zuurdesembrood kan je zuurder maken door de desem langer (bij kamertemperatuur) te laten fermenteren. Een desemcultuur bestaat uit gist en melkzuurbacterien. Als je ververst daalt de relatieve hoeveelheid gist en melkzuurbacterien tov het totaal aan desem. De gist groeit het snelst, dus als je dan gaat bakken als de desem op zn piek is, is het brood niet zo zuur. Wacht je echter langer, dan zullen de bacterien de gist weer inhalen en wordt de desem zuurder.
Dat proces vindt natuurlijk ook plaats in het deeg dat je met de desem maakt. Door het deeg langer te laten fermenteren, bv in de koelkast, waar het gist langzamer groeit dan de bacterien, wordt het eindproduct ook zuurder.
  zondag 2 juni 2013 @ 12:40:14 #64
221912 minilot
Nancy boy
pi_127317686
quote:
1s.gif Op zondag 2 juni 2013 01:00 schreef minilot het volgende:
1 Uur 's nachts, beetje dronken, goed moment voor no-knead-breaddeegje. Morgen afbakken in een braadpan. Dank voor de inspiratie LeeO! :)
Hoppa!



Ik haat wachten tot brood is afgekoeld. }:|
Let me see you stripped down to the bone
  zondag 2 juni 2013 @ 13:21:06 #65
132477 Zo-is-dat
of nie dan?
pi_127318763


Mijn eerste poolish brood! :) nu nog even geduld....
pi_127318980
:D Nice.
pi_127319036
Desem #2. Alleen de onderkant is helemaal verkoold helaas.
  † In Memoriam † zondag 2 juni 2013 @ 14:39:51 #68
91830 MaximusTG
pi_127322572
Wat een mooie broden allemaal! En Minilot: heel herkenbaar, ik wil brood ook altijd direct aansnijden.

Focaccia



pi_127322849
quote:
0s.gif Op zondag 2 juni 2013 15:34 schreef Bleie het volgende:
Wat een mooie broden allemaal! En Minilot: heel herkenbaar, ik wil brood ook altijd direct aansnijden.

Focaccia

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
:9 Foccacia, moet ik ook maar weer eens maken. Ik maak meestal deze, met salie en rode ui.

pi_127322911
Oeh, die ziet er lekker uit! Ik wilde eigenlijk wel iets met gedroogde tomaatjes of zo, maar mijn dochter zit in een nogal kieskeurige fase met eten :( , dus dat heb ik maar niet gedaan.
pi_127322984
quote:
0s.gif Op zondag 2 juni 2013 15:44 schreef Bleie het volgende:
Oeh, die ziet er lekker uit! Ik wilde eigenlijk wel iets met gedroogde tomaatjes of zo, maar mijn dochter zit in een nogal kieskeurige fase met eten :( , dus dat heb ik maar niet gedaan.
Maar deze moet ook heerlijk zijn, zeker bij de soep ofzo. Jammie! Die met rode ui is wel vrij zoet.
pi_127323082
Ja, deze is ook lekker! Heerlijk mee geluncht (met gerookte zalm erop :9~ ).
  zondag 2 juni 2013 @ 16:11:37 #74
386633 Adnap
I love Life !
pi_127323811
Oh mensen goddelijk !! Nog 15 dagen en dan mijn eerste broodje eten :D Ik ga m zondags bakken (zaterdag avond in de rijs zetten)
I live life, i love life
Op Youtube dagelijks vlogs en kookvideo's bij Vraag 't Suus
  † In Memoriam † zondag 2 juni 2013 @ 16:27:06 #75
91830 MaximusTG
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')