Das geen simpel broodje, maar wel een uitdaging en voldoening als hij lukt Bedankt.quote:Op woensdag 3 juli 2013 23:02 schreef _Xbox_Master_ het volgende:
[..]
Uit het boek Whole grain breads van Peter Reinhart
Pagina 1
Pagina 2
Pagina 3
Mooie foto's, de binnenkant klopt wel redelijk, maar de buitenkant is dunner en een stuk harder.quote:Op donderdag 4 juli 2013 14:02 schreef MaximusTG het volgende:
Hmm, maar bedoel je dan luchtig zoals een ciabatta? Of juist luchtig/fluffy zoals een rijk wit broodje?
Hier trouwens nog wat foto's van de binnenkant van mn desembrood van gisteren (is het zo'n luchtig brood wat je zoekt?) en nieuwe witte broodjes inclusief binnenkant.
[ link | afbeelding ][ link | afbeelding ][ link | afbeelding ][ link | afbeelding ][ link | afbeelding ][ link | afbeelding ][ link | afbeelding ][ link | afbeelding ][ link | afbeelding ][ link | afbeelding ][ link | afbeelding ][ link | afbeelding ]
Valt erg mee eigenlijk Als je die 2 prefermenten bij elkaar hebt gemixt heb je het meeste al gehadquote:Op donderdag 4 juli 2013 16:18 schreef fotostarter het volgende:
[..]
Das geen simpel broodje, maar wel een uitdaging en voldoening als hij lukt Bedankt.
Als ik geen concrete broodplannen heb, dan voer ik mn desem 1 a 2 keer per week. Dat kan (in de koeling) best even zonder hoorquote:Op vrijdag 5 juli 2013 07:04 schreef Bleie het volgende:
gisteravond vergeten mn zuurdesem te voeren...
Verder: heerlijke broodjes hierboven!
Nu eruithalen en verversen, dan vanavond laat nog een keer verversen, dan kun je er morgenochtend mee bakken. Ik probeer altijd m'n desem minstens twee keer te verversen voordat ik er mee bak. 1x gaat ook wel goed, meestal hoor..quote:Op vrijdag 5 juli 2013 15:17 schreef bloempje-moi het volgende:
Nu we het er toch over hebben. Ik heb gisteren mijn desem ververst en direct in de koelkast gezet. Maar morgen wil ik eigenlijk bakken. Nu eruit halen, vanavond nog verversen en dan morgen gebruiken of hoef ik nu niet weer te verversen? Zuurdesem blijft wat raadselachtig voor me.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |