Kan ze haar kinderstemmetje weer opzetten en lekker dommig doenquote:
Natuurlijk is die diepvries niet de shit maar van alle diepvriesvis de beste, maar t sloeg nergens op dat Marijn zat te slijmen bij dat bedrijf en out of the blue kwam met cijfers over niet aanwezige metalenquote:Op zaterdag 25 mei 2013 12:19 schreef Apekoek het volgende:
Laten we wel duidelijk wezen, de diepvries sushi is natuurlijk niet de shit. Bij een echt goed restaurant zul je proeven hoe mals en diep van smaak zalm sushi zal zijn, meestal schotse zalm (weer malser en vetter dan Noorse variant). Niet te vergelijken. Desalniettemin verassend om te zien dat een Noor het lekkerste stukje sushi heeft bedacht. Werd daarvoor sushi alleen maar met andere vissen gegeten dus? Wat was toen de "captain" van de vissen?
Ik denk dat de kweekzalm juist het succes is van All You Can Eat, sushi is te duur voor all you can eat in die massa'squote:Op zaterdag 25 mei 2013 12:22 schreef Pietverdriet het volgende:
Goede sushi maak je van tonijn, niet van kweekzalm
Is ook lekker idd, maar mijn voorkeur gaat uit naar Schotse zalm.quote:Op zaterdag 25 mei 2013 12:22 schreef Pietverdriet het volgende:
Goede sushi maak je van tonijn, niet van kweekzalm
Je weet dat dat ook voor 99% kweekzalm is?quote:Op zaterdag 25 mei 2013 12:27 schreef Apekoek het volgende:
Is ook lekker idd, maar mijn voorkeur gaat uit naar Schotse zalm.
Nouja ik proef dat niet terug ofzo en ben ook niet bang er ziek van te worden. Eet het al jaren. Maar als ik overmorgen overleid dan had ik het er voor over Toch is het voor mij het meest zachte en malse stukje zalm dat ik heb gehad, en heb al aardig wat zalm in mn leven gegeten. Maar elke leverancier is misschien zijn eigen bronnen.quote:Op zaterdag 25 mei 2013 12:34 schreef golfer het volgende:
[..]
Je weet dat dat ook voor 99% kweekzalm is?
quote:
Taalfout of niet. Leg eens uit wat er mis is met kweekzalm? Of waarom ik het niet zou moeten eten?quote:
Het is vooral een smaakkwestie, kweekzalm smaakt een stuk weeļger dan wilde zalm. Kweekzalm is ook vetter, dus misschien is het wel gezonder, maar ik vind wilde zlm lekkerder.quote:Op zaterdag 25 mei 2013 13:09 schreef Apekoek het volgende:
[..]
Taalfout of niet. Leg eens uit wat er mis is met kweekzalm? Of waarom ik het niet zou moeten eten?
Kweekzalmen zijn de plofkippen van de zee.quote:Op zaterdag 25 mei 2013 13:09 schreef Apekoek het volgende:
Taalfout of niet. Leg eens uit wat er mis is met kweekzalm? Of waarom ik het niet zou moeten eten?
Ok dat zou kunnen, ik ben daar geen expert in. Wel weet ik dat ik in sommige reastaurants echt niet moet zijn omdat ik daar de zalm smerig vind. Zo lang ik het maar lekker vind betaal ik er wel voor.quote:Op zaterdag 25 mei 2013 13:11 schreef Felagund het volgende:
[..]
Het is vooral een smaakkwestie, kweekzalm smaakt een stuk weeļger dan wilde zalm. Kweekzalm is ook vetter, dus misschien is het wel gezonder, maar ik vind wilde zlm lekkerder.
Tja ik weet niet of ik daar nou wakker van moet liggen.quote:Op zaterdag 25 mei 2013 13:13 schreef golfer het volgende:
[..]
Kweekzalmen zijn de plofkippen van de zee.
Ik had liever gezien dat het naar de VPRO ging in plaats van de KRO.quote:Op vrijdag 24 mei 2013 12:05 schreef borisz het volgende:
KvW is idd minder geworden.
Geef mij maar Wouter Klootwijk of De Slag om NL/Brussel met Roland Duong en Teun vd Keuken.
Goot tast good tast!quote:Op zaterdag 25 mei 2013 12:30 schreef Felagund het volgende:
Niet haten op Marijn. KvW is het leukste als nieuwsgierige consument zonder dat er meteen iets recht gesteld moet worden.
Ik had het over goede sushiquote:Op zaterdag 25 mei 2013 12:24 schreef Stefan het volgende:
[..]
Ik denk dat de kweekzalm juist het succes is van All You Can Eat, sushi is te duur voor all you can eat in die massa's
Ja en dankzij de al you can eat is het ook populair onder henk en ingridquote:
En? Wat heb ik met Henk en Ingid te maken? Ik heb de pleuris aan die opel rijdende geblondeerde RTL en SBS kijkersquote:Op zaterdag 25 mei 2013 16:56 schreef Stefan het volgende:
[..]
Ja en dankzij de al you can eat is het ook populair onder henk en ingrid
Sushi is nu populair bij alle lagen, das pas sinds all you can eatquote:Op zaterdag 25 mei 2013 17:01 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
En? Wat heb ik met Henk en Ingid te maken? Ik heb de pleuris aan die opel rijdende geblondeerde RTL en SBS kijkers
Bij een keuringdienst vorig jaar zag je dat zalm ook prima te kweken isquote:Op zaterdag 25 mei 2013 17:02 schreef Isegrim het volgende:
Het zal wel vloeken in de kerk zijn maar ik vind helemaal niets mis met goede kweekzalm. Wij kopen altijd Ierse zalm bij Gundlach op de Rotterdamse markt en ik vind die echt heerlijk. We hebben er ook een keer wilde zalm gehaald en ik vind er verrekte weinig verschil tussen zitten. Ik vind het gezeik over kweekzalm echt een beetje culisnobisme. Terwijl ik behoorlijk kritisch ben op dat vlak. Over smaak valt niet te twisten, zullen we maar zeggen.
Ierse zalm heb ik nog nooit gehad, maar ik vind wel dat er een groot verschil in smaak tussen Noorse kweekzalm en wilde zalm zit.quote:Op zaterdag 25 mei 2013 17:02 schreef Isegrim het volgende:
Het zal wel vloeken in de kerk zijn maar ik vind helemaal niets mis met goede kweekzalm. Wij kopen altijd Ierse zalm bij Gundlach op de Rotterdamse markt en ik vind die echt heerlijk. We hebben er ook een keer wilde zalm gehaald en ik vind er verrekte weinig verschil tussen zitten. Ik vind het gezeik over kweekzalm echt een beetje culisnobisme. Terwijl ik behoorlijk kritisch ben op dat vlak. Over smaak valt niet te twisten, zullen we maar zeggen.
Wat wij bij Gundlach (zeer goeie vishandel) kopen is heel erg vet. Ik vind het echt heerlijk. We eten het vanavond, met lamsoren.quote:Op zaterdag 25 mei 2013 17:07 schreef Felagund het volgende:
[..]
Ierse zalm heb ik nog nooit gehad, maar ik vind wel dat er een groot verschil in smaak tussen Noorse kweekzalm en wilde zalm zit.
Dat zeg je nu al een aantal maal, maar wat is je punt?quote:Op zaterdag 25 mei 2013 17:02 schreef Stefan het volgende:
[..]
Sushi is nu populair bij alle lagen, das pas sinds all you can eat
Overigens Shabu Shabu Fuck the World
Wat zieligquote:
Sorry, maar dat is een verschil van dag en nacht, als je dat verschil niet meent te proeven, betwijfel ik of de wilde zalm die je gegeten hebt wel wild was.quote:Op zaterdag 25 mei 2013 17:02 schreef Isegrim het volgende:
Het zal wel vloeken in de kerk zijn maar ik vind helemaal niets mis met goede kweekzalm. Wij kopen altijd Ierse zalm bij Gundlach op de Rotterdamse markt en ik vind die echt heerlijk. We hebben er ook een keer wilde zalm gehaald en ik vind er verrekte weinig verschil tussen zitten. Ik vind het gezeik over kweekzalm echt een beetje culisnobisme. Terwijl ik behoorlijk kritisch ben op dat vlak. Over smaak valt niet te twisten, zullen we maar zeggen.
Jij vind dat sushi niet van kweekzalm en kwaliteit niet samengaan, mijn punt is dat dat alleen voor de elite is, de massa kent sushi niet anders.quote:Op zaterdag 25 mei 2013 17:11 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Dat zeg je nu al een aantal maal, maar wat is je punt?
Wilde zalm is juist duidelijk minder vet dan gekweekte zalm. Maar ik zal het eens proberen, hier in de winkel ligt alleen Noorse zalm.quote:Op zaterdag 25 mei 2013 17:08 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Wat wij bij Gundlach (zeer goeie vishandel) kopen is heel erg vet. Ik vind het echt heerlijk. We eten het vanavond, met lamsoren.
Plus dat je het meteen kunt zien aan de kleur van de zalm.quote:Op zaterdag 25 mei 2013 17:14 schreef Pietverdriet het volgende:
Sorry, maar dat is een verschil van dag en nacht, als je dat verschil niet meent te proeven, betwijfel ik of de wilde zalm die je gegeten hebt wel wild was.
En ja, in beide heb je kwaliteitsverschillen.
En aan de geur, de smaak, de structuur.quote:Op zaterdag 25 mei 2013 17:18 schreef golfer het volgende:
[..]
Plus dat je het meteen kunt zien aan de kleur van de zalm.
En ik vind dat vette juist lekker.quote:Op zaterdag 25 mei 2013 17:17 schreef Felagund het volgende:
[..]
Wilde zalm is juist duidelijk minder vet dan gekweekte zalm. Maar ik zal het eens proberen, hier in de winkel ligt alleen Noorse zalm.
Dat was zeker wilde zalm. Totaal andere kleur sowieso. Ik vind het geen verschil van dag en nacht. Het is anders, maar voor mij de meerprijs niet waard. Sterker nog, ik vind de Ierse kweekzalm lekkerder dan de wilde zalm.quote:Op zaterdag 25 mei 2013 17:14 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Sorry, maar dat is een verschil van dag en nacht, als je dat verschil niet meent te proeven, betwijfel ik of de wilde zalm die je gegeten hebt wel wild was.
En ja, in beide heb je kwaliteitsverschillen.
Om hem zoet te maken, doen "ze" tegenwoordig ook met spek, ham etcquote:Op zaterdag 25 mei 2013 18:06 schreef Isabeau het volgende:
Nu jullie het zo over zalm hebben, een vraagje. Ik keek vandaag naar de ingrediėnten van de gerookte zalmfilet (Noors en Schots) en ik zag suiker op elk pak als 3e ingrediėnt (eerst zalm en zout). Waarom zit er suiker in/op gerookte zalm
Maar ik vind het vreselijk en ik wil het niet in mijn eten. Het zit ook in peulvruchten in blik!quote:Op zaterdag 25 mei 2013 18:10 schreef Pietverdriet het volgende:
Om hem zoet te maken, doen "ze" tegenwoordig ook met spek, ham etc
Mensen willen zoet want zoet is lekker
De docu FoodInc niet gezien? In Amerika stoppen ze overal maar dan ook overal zoete mais inquote:Op zaterdag 25 mei 2013 18:21 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Maar ik vind het vreselijk en ik wil het niet in mijn eten. Het zit ook in peulvruchten in blik!
Ik ben toch verdorie geen klein kind wat niets lust als het niet zoet is.
Ik weet het, ik vind het ook vreselijkquote:Op zaterdag 25 mei 2013 18:21 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Maar ik vind het vreselijk en ik wil het niet in mijn eten. Het zit ook in peulvruchten in blik!
Ik ben toch verdorie geen klein kind wat niets lust als het niet zoet is.
Het is ook wat anders dan kristalsuiker.quote:Op zaterdag 25 mei 2013 18:53 schreef Isegrim het volgende:
"High-fructose corn syrup" - want dat klinkt niet als suiker.
Dat klopt. Maar echt veel gezonder is het niet, vooral niet als je het overal in flikkert.quote:Op zaterdag 25 mei 2013 19:06 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Het is ook wat anders dan kristalsuiker.
Vooral smerigquote:Op zaterdag 25 mei 2013 19:07 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Dat klopt. Maar echt veel gezonder is het niet, vooral niet als je het overal in flikkert.
Dat alles naar de 'gemiddelde smaak' wordt gefokt is ook één van mijn stokpaardjes! Spruitjes en witlof horen gewoon een bittere smaak te hebben, alles wordt steeds smaaklozer. Of zoet idd (zoek maar eens een lekkere zuur smakende sinaasappel).quote:Op zaterdag 25 mei 2013 19:16 schreef Pietverdriet het volgende:
Vooral smerig
Alles moet tegenwoordig zoet
Bier, groente, vleeswaren
Getver
En bitter wordt uit de spruitjes en witlof en de slasoorten gefokt
Vre-se-lijk.
Dat komt ook omdat er geen seizoensgroente meer bestaat, alles wordt doorgefoktquote:Op zaterdag 25 mei 2013 23:16 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Dat alles naar de 'gemiddelde smaak' wordt gefokt is ook één van mijn stokpaardjes! Spruitjes en witlof horen gewoon een bittere smaak te hebben, alles wordt steeds smaaklozer. Of zoet idd (zoek maar eens een lekkere zuur smakende sinaasappel).
In november seizoensbloemen in de aanbieding en dat bleken tulpen te zijn.quote:Op zondag 26 mei 2013 01:21 schreef Stefan het volgende:
[..]
Dat komt ook omdat er geen seizoensgroente meer bestaat, alles wordt doorgefokt
Mits voldoende opgeleukt met rozijnen en andersoortige vruchten is het wel weg te krijgen. Verder heeft het vooral een korrelige structuur en van zichzelf nauwelijks smaak.quote:Op donderdag 30 mei 2013 12:52 schreef Stefan het volgende:
Nog nooit gegeten, lijkt me ook niet lekker
Kan nogal droog zijn ja .quote:Op donderdag 30 mei 2013 12:52 schreef Stefan het volgende:
Nog nooit gegeten, lijkt me ook niet lekker
Ze praten allemaal een beetje als Willy_1967quote:
Ik geloof van wel, maar in t echt geloof ik het niet, er zijn wel eens latere uitzendingen geweet.quote:Op vrijdag 31 mei 2013 19:20 schreef rene90 het volgende:
Jezus ik was Tony and the chocolat factory aan het kijken maar nu stopt hij op de laatste minuut, wat was de uitkomst van die aflevering? Dat de chocola van dat bedrijf waar hij 1000kg had gekocht nou wel of niet "slaaf vrij" was?
alleen maar regenquote:
daarom is het zo mooi groenquote:Op donderdag 6 juni 2013 20:53 schreef TUFKAL het volgende:
[..]
Wat heeft dat met het landschap te maken?
maar wat doe je dan met het oude vatquote:Op donderdag 6 juni 2013 20:55 schreef ErkendFokker het volgende:
Maar als het eikenhout 'op' is en geen smaak meer heeft, dan kan je toch net zo goed ander hout kopen?
dan ruikt ie zure kutquote:
en dan hebben ze weer een bedrijf kapot gemaaktquote:Op donderdag 6 juni 2013 20:59 schreef TUFKAL het volgende:
Het is gewoon de romantische gedachte dat je zo'n stuk vlees eet van zo'n vat maar de huis tuin en keuken BBQ-er zal het echt niet merken. Dus t zal ook wel niet kloppen.
Ze moeten gewoon eerlijk zijn op de verpakking.quote:Op donderdag 6 juni 2013 21:00 schreef donald_dick het volgende:
[..]
en dan hebben ze weer een bedrijf kapot gemaakt
Maar nu wel !quote:
Nee valt mee. Verrassende uitzending.quote:Op donderdag 6 juni 2013 21:03 schreef MaximusTG het volgende:
Volgens mij is er tot nu toe niet gebleken dat het niet klopt toch?
Daarom hield hij de aanvoer geheim natuurlijk.quote:Op donderdag 6 juni 2013 21:06 schreef MaximusTG het volgende:
Lijkt me alleen lastig voor hem om een regelmatige aanvoer van zulke oude vaten te hebben. Hoewel het natuurlijk logisch is dat er elk jaar wel weer vaten vrijkomen die al zo oud zijn.
Ja, ik zoals ik al zei . Het geeft een enorm rokerige smaak aan vlees (afhankelijk van hoeveel je gebruikt en hoe lang en hoe vochtig je het hout maakt), het is al snel teveel (kan zelfs zeer gaan doen in je keel ) maar voor zo af en toe vind ik het best lekker . Beetje poor-mans rookoventje heb je dan .quote:Op donderdag 6 juni 2013 23:42 schreef Snoepje5 het volgende:
Iemand die ooit dergelijk hout op de bbq heeft gebruikt dan?
Haha ja, dat was het seperatorvlees toch? Niks mis mee, zolang je het er maar op zet (en het geen gevaar voor de volksgezondheid is uiteraard). Kunnen mensen zelf bepalen of ze het tegen die prijs in hun mandje leggen.quote:Op vrijdag 7 juni 2013 15:47 schreef Pietverdriet het volgende:
Het is net als met die kipkarkassenverwerker, gewoon eerlijk zijn met een eerlijk product.
Ik zou het eerder pervers vinden als het werd weggegooid.quote:Op vrijdag 7 juni 2013 15:48 schreef Luigi het volgende:
[..]
Haha ja, dat was het seperatorvlees toch? Niks mis mee, zolang je het er maar op zet (en het geen gevaar voor de volksgezondheid is uiteraard). Kunnen mensen zelf bepalen of ze het tegen die prijs in hun mandje leggen.
Klopt, en dat is ergerlijk.quote:Op vrijdag 7 juni 2013 21:05 schreef Stefan het volgende:
Dat zeikerige ondertoontje van de KvW blijft, het zal wel niet kloppen
Net als met dat decoratiehout uit de Jungle of mondgeblazen glazen uit Japan
Mee eens.quote:Op vrijdag 7 juni 2013 15:40 schreef Pietverdriet het volgende:
Eindelijk weer eens een leuke aflevering, heerlijk droog die Schotten.
Maar goed, mooi product toch? Ouwe vatenhout om mee te roken.
Heb bij de groothandel hier een tijdje terug jack daniels snippers gezien.
Maar volgens mij is het veel meer iets om mee te roken dan om mee te bbq'nquote:Op zaterdag 8 juni 2013 00:45 schreef golfer het volgende:
[..]
Mee eens.
Product is niks mis mee. Als je althans denkt dat er smaak of geur aan je BBQ wordt toegevoegd, hetgeen ik nog nooit gemerkt heb na zoveel uur hout weken. Het enige wat het wel toevoegt is...heel veel extra rook-ontwikkeling die de buren niet zo leuk vinden.
Maar die vaten zijn geen nep.
Ik vond die eigenaar erg zenuwachtig overkomen in het begin. Bijna angstig zelfs.quote:Op zaterdag 8 juni 2013 09:07 schreef Pietverdriet het volgende:
Vond het trouwens erg mooi te zien dat die Nederlandse wiskeyexperts niet meekregen dat het echte snippers waren (lijkt mij sterk kearel, das bourbon, etc) en die vatenmaker direct ruikt dat het malt is, en direct ziet dat het heule ouwe vaten waren. Mooi figuur verder, wij bbq'en niet zo vaak in schotland, het regent hier altijd..
De snippermaker werd eerst door de montage als jokkebrok weggezet, terwijl hij gewoon gelijk had.
Jaja ja klopt die "kenners" waren toch niet zo expert lolquote:Op zaterdag 8 juni 2013 09:07 schreef Pietverdriet het volgende:
Vond het trouwens erg mooi te zien dat die Nederlandse wiskeyexperts niet meekregen dat het echte snippers waren (lijkt mij sterk kearel, das bourbon, etc) en die vatenmaker direct ruikt dat het malt is, en direct ziet dat het heule ouwe vaten waren. Mooi figuur verder, wij bbq'en niet zo vaak in schotland, het regent hier altijd..
De snippermaker werd eerst door de montage als jokkebrok weggezet, terwijl hij gewoon gelijk had.
Zijn eerste Marokkaan?quote:Op zaterdag 8 juni 2013 09:22 schreef fotostarter het volgende:
[..]
Ik vond die eigenaar erg zenuwachtig overkomen in het begin. Bijna angstig zelfs.
Werd later wel minder natuurlijk.
Verder leuke aflevering
Waarom dan? Hij had niets te verbergen tochquote:Op donderdag 13 juni 2013 16:22 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Zijn eerste Marokkaan?
Ik zou in zijn plaats ook zenuwachtig zijn als de KVW langskwam
IPV zonnebrandcremes te bekijken kunnen ze beter eens ingaan op de ongezondheid van het bruinbakken.quote:Op donderdag 13 juni 2013 11:46 schreef golfer het volgende:
Op donderdag 13 juni, om 20.40 uur op Nederland 3, start de KRO weer met een nieuwe serie van KVW: De Rekenkamer.
De eerste aflevering brengt ons al meteen in zomerse sferen. In Nederland hebben we meer regen dan zonneschijn, maar įls het een keer onbewolkt is ligt heel Nederland met een bleke huid op het strand en zitten de terrassen vol. Om dan niet meteen te verbranden beschermen we ons tegen de zon met zonnebrandcrčme. Maar er zijn enorm veel soorten, met allerlei verschillende factoren en andere eigenschappen, van zeer goedkoop tot heel duur. Welke moet je kiezen? En hoe vaak moet je je insmeren, en hoeveel? Kortom, wat zijn we kwijt aan zonnebrandcrčme als we ons goed willen beschermen tegen de zon?
Het zijn beroepszeikers geworden op zoek naar relletjesquote:Op donderdag 13 juni 2013 16:23 schreef fotostarter het volgende:
[..]
Waarom dan? Hij had niets te verbergen toch
Ik heb het alleen bij de kro gezien. Waar zat het eerst?quote:Op donderdag 13 juni 2013 16:34 schreef MPC60 het volgende:
Ik vind kvw sinds de overstap naar de kro echt per aflevering slechter worden, het lijken meer reclameblokken voor de belichte partij dan echt onderzoeksjournalistiek.
Echt heel jammer, keek er iedere week naar uit.
NTRquote:Op donderdag 13 juni 2013 16:40 schreef µ het volgende:
[..]
Ik heb het alleen bij de kro gezien. Waar zat het eerst?
RVU (2003-2010),quote:
Ja en de RVU is opgegaan in de NTR (samen met de NPS enTeleac)quote:Op donderdag 13 juni 2013 16:44 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
RVU (2003-2010),
NTR (2010-2011),
KRO (2012)
Ja dat idee had ik ook. Vooral de laatste keer, weet niet meer welke aflevering het was, maar dat ze aan het eind ineens telefoon kregen dat er niets vreemd inzat.quote:Op donderdag 13 juni 2013 16:25 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Het zijn beroepszeikers geworden op zoek naar relletjes
edit: Wat hierboven staat dustwitter:KvW twitterde op dinsdag 27-08-2013 om 13:34:06 Goed nieuws voor trouwe kijkers van de Keuringsdienst. Het nieuwe seizoen begint met de terugkeer van @Teunvandekeuken als verslaggever! reageer retweet
Ik weet iig dat de slag om NL/Brussel gesneuveld is. Dus tijd heeft hijquote:
Druk zat met zijn chocolade-business toch.quote:Op dinsdag 27 augustus 2013 15:59 schreef borisz het volgende:
Ik weet iig dat de slag om NL/Brussel gesneuveld is. Dus tijd heeft hij
is niet meer van hem volgens mijquote:Op dinsdag 27 augustus 2013 16:53 schreef UIO_AMS het volgende:
[..]
Druk zat met zijn chocolade-business toch.
Dat doet iedereenquote:Op donderdag 5 september 2013 20:45 schreef Van_Poppel het volgende:
Ik laat die dingen altijd liggen.
quote:Op donderdag 5 september 2013 20:58 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik vind het echt vreselijke dingen.
Maar dat vind ik sowieso gelden voor het gros van de troep die de doorsnee banketbakkers zoal verkopen. Appeltaart met blikappels. Gelei met abrikozensmaak erover.
Wat is er? Klopt het niet? Ik heb zelden taartjes van een banketbakker waarvan ik denk, man, wat lekker.quote:
Ik dacht ook dat het gelatineballen waren.quote:Op donderdag 5 september 2013 20:44 schreef Rickario het volgende:
Niet gedacht dat er echte kersen aan te pas kwamen
Nee, ik dacht dat wat jij opnoemt iets was voor fabriekstaarten, voor supermarkttaarten en die vieze dingen uit de diepvries! Niet iets wat banketbakkers deden Vandaar de teleurstelling. Op zich geen ramp, want ik maak mijn eigen taarten en daar gaan geen potjes en pakjes in.quote:Op donderdag 5 september 2013 21:06 schreef Pietverdriet het volgende:
Wat is er? Klopt het niet? Ik heb zelden taartjes van een banketbakker waarvan ik denk, man, wat lekker.
Zouden er mensen zijn die dat nepdingetje (wat dus wel degelijk ooit een kers blijkt te zijn geweest) prefereren boven echte kersen? Waarom geen echte kersen gebruikenquote:Op vrijdag 6 september 2013 01:08 schreef Injetta het volgende:
Wat een idioterie om van echte kersen zoiets te maken. Een krankzinnig ingewikkeld proces om ten slotte iets te hebben dat niet meer lijkt en smaakt naar een kers....
Em het is nog vies ook...
Mijn ervaring is dat een diepvriestaart van een goed merk (Coppenrath&Wiese) beter is dan de meeste banketbakkers. Ik zie hun pro-lijn trouwens vaak bij de betere bakkers liggen.quote:Op vrijdag 6 september 2013 07:01 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Nee, ik dacht dat wat jij opnoemt iets was voor fabriekstaarten, voor supermarkttaarten en die vieze dingen uit de diepvries! Niet iets wat banketbakkers deden Vandaar de teleurstelling. Op zich geen ramp, want ik maak mijn eigen taarten en daar gaan geen potjes en pakjes in.
ik dacht ook altijd dat er geen kers aan te pas zou komen, ranzige dingenquote:Op donderdag 5 september 2013 21:18 schreef golfer het volgende:
En zoveel (chemische) moeite doen om van een kers een stukje bijna niet te vreten snoep te maken.
Absoluut niet, niemand vreet die dingen, maar "het hoort zo"quote:Op vrijdag 6 september 2013 07:02 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Zouden er mensen zijn die dat nepdingetje (wat dus wel degelijk ooit een kers blijkt te zijn geweest) prefereren boven echte kersen? Waarom geen echte kersen gebruiken
Hoe het er uit ziet is belangrijker dan hoe het smaakt.quote:Op vrijdag 6 september 2013 09:17 schreef Nieuwschierig het volgende:
Het gaat er ook niet om dat mensen taarten eten maar dat mensen taarten kopen. En dat is het doel van de kleurtjes.
En oude! Alle seizoenen eindelijk onlinequote:
Ja dat zag ik ook Dubbel feestquote:Op zaterdag 7 september 2013 01:31 schreef flipsen het volgende:
[..]
En oude! Alle seizoenen eindelijk online
Veel makkelijker te conserveren dan echt fruit, makkelijker en sneller aan te brengen want de pit is er al uit, gekleurd om het op te vrolijken en nog steeds goedkoop.quote:Op vrijdag 6 september 2013 07:02 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Zouden er mensen zijn die dat nepdingetje (wat dus wel degelijk ooit een kers blijkt te zijn geweest) prefereren boven echte kersen? Waarom geen echte kersen gebruiken
Met amarenakersen is dat heerlijk, niet met die decotroepquote:Op maandag 9 september 2013 14:48 schreef Karrel_Laaglawaai het volgende:
Ik vind die dingen dus blijkbaar als enige lekker?
Lust hier dan ook niemand cassata?
quote:Op dinsdag 10 september 2013 00:17 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Met amarenakersen is dat heerlijk, niet met die decotroep
http://www.ilcuoreinpento(...)l-forno-con-amarene/
Klassieke cassata
http://www.ilcuoreinpento(...)-al-forno-siciliana/
Denk dat Karrel deze bedoeldequote:Op maandag 9 september 2013 14:48 schreef Karrel_Laaglawaai het volgende:
Ik vind die dingen dus blijkbaar als enige lekker?
Lust hier dan ook niemand cassata?
Dat was wel even minder. Verder een mooi arbeidsintensief productquote:Op donderdag 12 september 2013 20:51 schreef donald_dick het volgende:
arme varkens die levend worden opgehangen
ja, dat viel me ook op, dat tref je niet zo vaak bij lokale productenquote:Op donderdag 12 september 2013 21:12 schreef golfer het volgende:
Chinese mevrouw sprak heel behoorlijk Engels.
DWDD nog gezien?quote:Op donderdag 12 september 2013 20:51 schreef donald_dick het volgende:
arme varkens die levend worden opgehangen
Ga ik morgen wel even bekijken, maar hoezo?quote:
Jouw quote komt voorbij in n andere context. Veel kijkplezierquote:Op donderdag 12 september 2013 22:27 schreef donald_dick het volgende:
[..]
Ga ik morgen wel even bekijken, maar hoezo?
Was van compleet andere orde.quote:Op donderdag 12 september 2013 22:28 schreef SunChaser het volgende:
[..]
Jouw quote komt voorbij in n andere context. Veel kijkplezier
Een ondersteboven hangend varkentje is een ondersteboven hangend varkentjequote:Op donderdag 12 september 2013 22:29 schreef Rickario het volgende:
[..]
Was van compleet andere orde.
Ja, maar levend Vs dood.quote:Op donderdag 12 september 2013 22:32 schreef SunChaser het volgende:
[..]
Een ondersteboven hangend varkentje is een ondersteboven hangend varkentje
hihiquote:Op vrijdag 13 september 2013 01:00 schreef MaximusTG het volgende:
Staat er gewoon op hoor; Yoghurt. Griekse, Turkse, Bulgaarse.
Ja dat snap ik ook niet helemaal. Verder een mooi en schoon proces vind ik. Leuke aflevering.quote:Op donderdag 12 september 2013 20:51 schreef donald_dick het volgende:
arme varkens die levend worden opgehangen
Een minuut minder pijn en stress en dat levert ook beter vlees op.quote:Op vrijdag 13 september 2013 01:29 schreef ClapClapYourHands het volgende:
Wat boeit het dat ze 1 minuut moeten hangen als ze daarna een mes in de nek krijgen
Ze zullen er niet meer of minder om verkopenquote:Op vrijdag 13 september 2013 11:54 schreef golfer het volgende:
[..]
Een minuut minder pijn en stress en dat levert ook beter vlees op.
Meer werk.quote:Op vrijdag 13 september 2013 01:23 schreef HenkieVdV het volgende:
[..]
Ja dat snap ik ook niet helemaal. Verder een mooi en schoon proces vind ik. Leuke aflevering.
Ik zou het netter vinden als ze de dieren "gewoon" eerst zouden doden. Misschien is er een reden om dat niet te doen? Ze werden daarna onthoofd toch.
Dierenleed?quote:Op vrijdag 13 september 2013 01:29 schreef ClapClapYourHands het volgende:
Wat boeit het dat ze 1 minuut moeten hangen als ze daarna een mes in de nek krijgen
ook jij zou haar doenquote:Op donderdag 19 september 2013 20:36 schreef donald_dick het volgende:
Spreekt geen woord Nederlands maar geniet wel van haar PGBtje
Vrouwen met parkietjesquote:
Goeie pa heb je dan, die moet je houden.quote:Op donderdag 19 september 2013 20:46 schreef Rickario het volgende:
Ah dat ziet er bekend uit. Pa maakt ook altijd zelf yoghurt/Kefir met die bacteriėn
Wat dan precies? Turkse en Griekse yoghurt hebben soms vetpercentages van 10%, dat heb ik nooit bij 'gewone' yoghurt gezien. Daarnaast is het dus ook veel dikker en er staat ook op de verpakking dat er melkpoeder inzit.quote:
moet je maar kijkenquote:Op donderdag 19 september 2013 21:02 schreef contactpersoon het volgende:
[..]
Wat dan precies? Turkse en Griekse yoghurt hebben soms vetpercentages van 10%, dat heb ik nooit bij 'gewone' yoghurt gezien. Daarnaast is het dus ook veel dikker en er staat ook op de verpakking dat er melkpoeder inzit.
Heb alleen het laatste stukje gezien. Dus in feite is er niks 'Turks' of 'Grieks' aan?quote:Op donderdag 19 september 2013 21:19 schreef golfer het volgende:
Haha, allemaal dus gewoon hetzelfde cultuurtje, alleen andere bereidings-wijze en ander vetpercentage. Tante van Erzin die al 35 jaar in Nederland woont sprak wel goed Nederland, hč?
Ajouad met z'n petjesklep op z'n Maroks scheef op het hoofd.
Nee. De yoghurtcultuur komt van oorsprong wel van de Balkan, maar is voor alle yoghurts dezelfde en kan in China als Chinese yoghurt verkocht worden of in Zuid-Amerika als bijvoorbeeld Braziliaanse yoghurt.quote:Op donderdag 19 september 2013 21:29 schreef Peunage het volgende:
Heb alleen het laatste stukje gezien. Dus in feite is er niks 'Turks' of 'Grieks' aan?
Die benamingen zouden wel een beetje raar zijn, want daar komt die bacterie van nature niet voor.quote:Op donderdag 19 september 2013 21:32 schreef golfer het volgende:
[..]
Nee. De yoghurtcultuur komt van oorsprong wel van de Balkan, maar is voor alle yoghurts dezelfde en kan in China als Chinese yoghurt verkocht worden of in Zuid-Amerika als bijvoorbeeld Braziliaanse yoghurt.
SPOILER: BronvermeldingOm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Das idd héél vroeger, van voor de inzet van gisten in het brood.quote:Op donderdag 26 september 2013 15:04 schreef MaximusTG het volgende:
Dat is niet helemaal waar. Ook vroeger werden er broden met zuurdesem gemaakt die niet van rogge waren. Het is inderdaad zo dat je zuurdesem móet gebruiken als je een brood van 100% rogge of iig met een hoog aandeel rogge wil maken, niet dat zuurdesem alleen voor zulke broden is.
En rogge bevat wel degelijk gluten, maar veel minder dan tarwe en veel minder geschikt om luchtbellen vast te houden.
Wat betreft aflevering; waarschijnlijk maken ze in de fabriek gewoon gistbrood met wat rogge en van dat poeder dat je ook kan kopen, desempoeder. Dat is puur voor de smaak, want daar zitten geen levende gisten of melkzuurbacterien meer in.
Idd, aan de andere kant niet handig om dit mee te geven.quote:
Bedoel je de kerel die eerst in zijn neus pulkte en daarna vroeg of hij een broed moest pakken?quote:
Ze hadden hem beter anoniem kunnen houden.quote:Op donderdag 26 september 2013 20:50 schreef themole het volgende:
[..]
Idd, aan de andere kant niet handig om dit mee te geven.
Veeleisende kieskeurige marktquote:Op donderdag 26 september 2013 20:50 schreef Rickario het volgende:
Duitsers zijn sowieso veel beter bezig met naamgeving van voedsel heb ik het idee
En terecht! Reinheitsgebotquote:Op donderdag 26 september 2013 20:51 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Veeleisende kieskeurige markt
Das pistachequote:Op donderdag 26 september 2013 22:10 schreef ClapClapYourHands het volgende:
Haha wtf, die man van Baker Bart
Die pulkt eerst ff lekker in z'n neus en gaat daarna brood pakken
ik ook, maar dan de blauwe. Smaakt primaquote:Op donderdag 3 oktober 2013 20:48 schreef sinterklaaskapoentje het volgende:
Kut ik heb die van scapino, alleen wel de zwarte variant..
Nieuwe test met een nieuwe partij rooie sloffen. Wel heel toevallig dat ze net sloffen van die ene foute partij kochtenquote:Op donderdag 3 oktober 2013 20:51 schreef themole het volgende:
Dit was een partij van een groothandel.
Ik denk dat IE6 gevaarlijker is.quote:Op donderdag 3 oktober 2013 20:52 schreef PirE het volgende:
Ik gebruik Chrome 29 moet ik me nu ook zorgen maken
quote:Op woensdag 9 oktober 2013 15:57 schreef golfer het volgende:
Morgen:
Een enorme kipfilet van 700 gram, gekocht bij een Turkse slagerij. Dat is twee keer het gewicht van de gewone supermarkt kip. Met welke reuze kip hebben we hier te maken? De Keuringsdienst gaat op zoek naar de kip met de flinke borst. Wonderbaarlijk genoeg, blijkt het een doodgewone kip te zijn. Al is het zo simpel nog niet. Deze kip heeft namelijk een handleiding die een nieuwe betekenis heeft aan het begrip kip. De kip kan groter, heel veel groter..
Ik denk van een volgroeide kip i.p.v. een plofkip.quote:Op donderdag 10 oktober 2013 18:48 schreef MaximusTG het volgende:
Wow, wat een enorme filet zeg.. Ben benieuwd van wat voor monsterlijk beest die komen .
kan je mooi haar bh mee opvullenquote:
Is ze wel.. maar laatst at ze wel een stukje gerookt vlees in de whiskeyvatenafleveringquote:Op donderdag 10 oktober 2013 20:43 schreef MilaNL het volgende:
Ik denk altijd dat Marijn vegetariėr is. Maar dat zal wel niet zo zijn.
Best cru dat ze haar dan telkens naar die slachthuizen sturen.quote:Op donderdag 10 oktober 2013 20:44 schreef ErkendFokker het volgende:
[..]
Is ze wel.. maar laatst at ze wel een stukje gerookt vlees in de whiskeyvatenaflevering
gewoon trollen op de redactiequote:Op donderdag 10 oktober 2013 20:46 schreef MilaNL het volgende:
[..]
Best cru dat ze haar dan telkens naar die slachthuizen sturen.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |