abonnement Unibet Coolblue
  maandag 10 juni 2013 @ 22:50:32 #151
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_127642277
Denk dat ie dit gebruikt:


Kikkererwtenmeel
  maandag 10 juni 2013 @ 22:55:09 #152
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_127642560
quote:
0s.gif Op maandag 10 juni 2013 22:19 schreef June. het volgende:

[..]

Ik heb zo'n zelfde soort vraag. Heb tiramisu gemaakt in de veronderstelling dat we dat morgen gaan eten, maar het etentje is dus woensdag pas. Kan dat nog, 2 dagen in de koelkast?
Rauwe eieren?
Vries hem in
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 10 juni 2013 @ 22:55:32 #153
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_127642585
quote:
0s.gif Op maandag 10 juni 2013 22:50 schreef RobinOok het volgende:
Denk dat ie dit gebruikt:

[ link | afbeelding ]
Kikkererwtenmeel
Correct
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_127642656
quote:
0s.gif Op maandag 10 juni 2013 22:50 schreef RobinOok het volgende:
Denk dat ie dit gebruikt:

[ link | afbeelding ]
Kikkererwtenmeel
Oh dat kende ik niet eens. :@
  maandag 10 juni 2013 @ 23:00:32 #155
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_127642898
quote:
14s.gif Op maandag 10 juni 2013 22:39 schreef Myraela het volgende:

[..]

In gehaktballen? Hoe maak jij die dan?
Gehakt, kruiden, sambal, vissaus of soy, 1 ei per pond gehakt, en een volle eetlepel kikkererwtenmeel ipv paneermeel of brood
Draai dan kleine balletjes
Die kan je trouwens ook nog eens door het kikkererwtenmeel halen, worden ze krokant korstig
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 10 juni 2013 @ 23:24:26 #156
208890 June.
Seriously?
pi_127644283
quote:
1s.gif Op maandag 10 juni 2013 22:55 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Rauwe eieren?
Vries hem in
Ja rauwe eieren.. Helaas is mijn vriezer niet zo groot :( of brood moet eruit maar is ook weer zowat. Naja dankje :)
Shine bright like a diamond.
pi_127662794
Piet, ik las van de week een post van je over aardbeienijs met druivensuiker, heb je hier een recept van? Kan de post niet meer terugvinden ;(
  † In Memoriam † dinsdag 11 juni 2013 @ 14:22:20 #158
91830 MaximusTG
pi_127662902
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 juni 2013 14:19 schreef Kwork het volgende:
Piet, ik las van de week een post van je over aardbeienijs met druivensuiker, heb je hier een recept van? Kan de post niet meer terugvinden ;(
CUL / Suikervrij/vetarm ijs, waar te koop?
pi_127662944
quote:
Bedankt! :)

Zou dit ook met gewone suiker en zonder ijsmachine gaan?
  † In Memoriam † dinsdag 11 juni 2013 @ 14:34:48 #160
91830 MaximusTG
pi_127663458
Met gewone suiker, dat zou ik niet weten, dat is sucrose, dat bestaat o.a. uit glucose (druivensuiker) maar je kan toch ook gewoon wat dextro-energy vermalen? Dat is ook glucose.
Zonder ijsmachine kan wel, diepvries in, en vaak roeren. - maar ik heb het nog nooit gedaan, dus misschien weet Piet dat wel.
pi_127663498
Straks maar proberen dan, zag dat druivensuiker in de aanbieding is bij De Tuinen. :P
  dinsdag 11 juni 2013 @ 15:31:35 #162
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_127666162
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 juni 2013 14:23 schreef Kwork het volgende:

[..]

Bedankt! :)

Zou dit ook met gewone suiker en zonder ijsmachine gaan?
Gewone suiker kan, maar dat is zoeter.
Zonder ijsmachine heb ik het nog nooit gemaakt.
Veel roeren
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 11 juni 2013 @ 15:44:11 #163
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_127666773
Als je de schaal met aardbeienijs in een schaal met ijsklontjes+zout doet dan koelt het ijs goed door tijdens het roeren.
  dinsdag 11 juni 2013 @ 15:48:09 #164
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_127666950
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 juni 2013 15:44 schreef SiGNe het volgende:
Als je de schaal met aardbeienijs in een schaal met ijsklontjes+zout doet dan koelt het ijs goed door tijdens het roeren.
Klopt, kleine staalschotel in een grote met veel crushed ijs en veel zout koelt tot -20 en de koude overdracht is veel groter.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 11 juni 2013 @ 15:49:29 #165
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_127667011
Makkelijkste is natuurlijk vloeibare stikstof.. maar goed, probeer daar maar eens aan te komen...
  † In Memoriam † dinsdag 11 juni 2013 @ 15:54:02 #166
91830 MaximusTG
pi_127667284
Je kunt natuurlijk ook bevroren aardbeien nemen :).
  dinsdag 11 juni 2013 @ 15:54:09 #167
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_127667287
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 juni 2013 15:49 schreef SiGNe het volgende:
Makkelijkste is natuurlijk vloeibare stikstof.. maar goed, probeer daar maar eens aan te komen...
Tja
Nu is dat ook een gevaarlijk goedje
Maar het lijkt me wel kicken daar eens ijs mee te maken.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 11 juni 2013 @ 15:56:53 #168
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_127667430
quote:
1s.gif Op dinsdag 11 juni 2013 15:54 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Tja
Nu is dat ook een gevaarlijk goedje
Maar het lijkt me wel kicken daar eens ijs mee te maken.
Gevaarlijk valt wel mee, je kan rustig je hand er voor een seconde of 2-3 instoppen (verdampingsreactie zorgt voor een isolerend barriėre-laagje), alleen moet je dat niet te lang doen want dan ben je wel meteen flink de lul.

Zelfde met kokend water overigens, daar kan je ook snel je hand instoppen zonder gevaar voor verbranding.
  dinsdag 11 juni 2013 @ 16:00:14 #169
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_127667599
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 juni 2013 15:56 schreef SiGNe het volgende:

[..]

Gevaarlijk valt wel mee, je kan rustig je hand er voor een seconde of 2-3 instoppen (verdampingsreactie zorgt voor een isolerend barriėre-laagje), alleen moet je dat niet te lang doen want dan ben je wel meteen flink de lul.

Zelfde met kokend water overigens, daar kan je ook snel je hand instoppen zonder gevaar voor verbranding.
Na, en dan het vervoer nog, opslag, etc
Nee, als particulier kan je beter droogijs gebruiken
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 11 juni 2013 @ 16:00:53 #170
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_127667633
quote:
1s.gif Op dinsdag 11 juni 2013 16:00 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Na, en dan het vervoer nog, opslag, etc
Nee, als particulier kan je beter droogijs gebruiken
maar waar kan je dat dan krijgen?
Ook leuk spul namelijk..
  dinsdag 11 juni 2013 @ 16:06:15 #171
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_127667898
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 juni 2013 16:00 schreef SiGNe het volgende:

[..]

maar waar kan je dat dan krijgen?
Ook leuk spul namelijk..
http://www.cryorent.nl/
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 11 juni 2013 @ 16:15:45 #172
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_127668359
CO2 blusser werkt ook goed.
  dinsdag 11 juni 2013 @ 16:56:30 #173
285244 EnemyRock
No scratch, no snatch.
pi_127670137
Piet ik ben van plan om macadamia chocolade koeken te bakken en ik heb nu dus macadamia noten van de notenboer, denk je dat ik die eerst nog even in een pannetje moet roosteren of kan ik die direct gebruiken?

*edit

Toch maar gedaan voor de zekerheid, maar is het eigenlijk nodig om noten van de notenboer nog te roosteren? En al helemaal als je ze als ingrediėnt gebruikt in baksels?

[ Bericht 32% gewijzigd door EnemyRock op 11-06-2013 17:33:45 ]
''Before you talk to the chief, you must party with the chief.''
  dinsdag 11 juni 2013 @ 19:05:29 #174
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_127674356
Ik heb afgelopen zaterdag een varkenshaasje gekocht en gemarineerd (2 sjalotjes
2 knoflooktenen
3 eetlepels Chinese rijstwijn
3 eetlepes hoisin saus
2 eetlepels oestersaus
6 eetlepels sojasaus
1 theelepel sesamolie
5 spice-powder
50 gram suiker
zout)

Nu heb ik het door omstandigheden nog niet kunnen braden.
Het heeft afgedekt in de koekast gestaan, zou het nog goed zijn?
Door de rijstwijn valt niet echt te ruiken of het zuur ruikt of niet.
  dinsdag 11 juni 2013 @ 19:53:46 #175
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_127676159
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 juni 2013 16:56 schreef EnemyRock het volgende:
Piet ik ben van plan om macadamia chocolade koeken te bakken en ik heb nu dus macadamia noten van de notenboer, denk je dat ik die eerst nog even in een pannetje moet roosteren of kan ik die direct gebruiken?

*edit

Toch maar gedaan voor de zekerheid, maar is het eigenlijk nodig om noten van de notenboer nog te roosteren? En al helemaal als je ze als ingrediėnt gebruikt in baksels?
Notenboer heeft ze volgens mij altijd gebrand, maar extra roosteren kan smaakvoller zijn
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')