Gebruik capucijners ipv bonen, niet authentiek maar veel lekkerder, en laat de kaneel weg en gebruik wat cacaoquote:Op vrijdag 31 mei 2013 17:28 schreef Tinuviel het volgende:
Hier nog tips voor een onvergetelijke chili con carne? Heb recept a la Jaimie Oliver gevonden, met kaneel, chili en een kruid wat ik niet lekker vind, dat laat ik denk ik weg.
Ja komijn staat in het recept. Ze doen er verse ui, knoflook, chili peper (die heb ik alleen niet, dus ik doe gedroogde chili erin). Daarnaast dus de komijnsoort en een kaneelstang. Ik denk dat ik het dan met een klein beetje kaneelkruiden ga maken en een beetje chili.quote:Op vrijdag 31 mei 2013 17:31 schreef MaximusTG het volgende:
Welk(e) specerij/kruid vind je niet lekker dan? Komijn, koriander?
Waarom eigenlijk?quote:Op vrijdag 31 mei 2013 18:00 schreef Pietverdriet het volgende:
Oh, en als je bonen of beter imho capucijners gebruikt, goed spoelen die krengen
Smaken ze veel beter doorquote:
Hmm ok. Ik eet eigenlijk nooit bruine bonen of capucijners. Wel vaak (groene) kidney, reuzen, borlotti, zwarte, etc. Binnenkort eens black eyed peas proberen. Ik heb trouwens een recept waar specifiek bij staat dat het vocht uit het blikje kdneybonen erbij moet.quote:
Uberhaupt "authentieke" chili con carnequote:Op vrijdag 31 mei 2013 17:41 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Gebruik capucijners ipv bonen, niet authentiek maar veel lekkerder, en laat de kaneel weg en gebruik wat cacao
Kun je beter wassen, een extra schuit water toevoegen en een paar kidneybonen zelf even platstampenquote:Op vrijdag 31 mei 2013 21:35 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Hmm ok. Ik eet eigenlijk nooit bruine bonen of capucijners. Wel vaak (groene) kidney, reuzen, borlotti, zwarte, etc. Binnenkort eens black eyed peas proberen. Ik heb trouwens een recept waar specifiek bij staat dat het vocht uit het blikje kdneybonen erbij moet.
Tja, ik heb hier een recept waarin staat dat je een zakje droge kippensoep moet zeven en het poeder gebruiken om je indonesische kip te makenquote:Op vrijdag 31 mei 2013 21:35 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Hmm ok. Ik eet eigenlijk nooit bruine bonen of capucijners. Wel vaak (groene) kidney, reuzen, borlotti, zwarte, etc. Binnenkort eens black eyed peas proberen. Ik heb trouwens een recept waar specifiek bij staat dat het vocht uit het blikje kdneybonen erbij moet.
Ga ik doen, bedankt voor de tip.quote:Op zaterdag 1 juni 2013 00:26 schreef Tanin het volgende:
[..]
Uberhaupt "authentieke" chili con carne
Maar kan me best voorstellen dat het lekkerder is met kapucijners ja
[..]
Kun je beter wassen, een extra schuit water toevoegen en een paar kidneybonen zelf even platstampen
Hihi, ik had een Duits recept en vroeg hier in het Nederlands om advies en toen werd mijn vraag een kruising .quote:Op zaterdag 1 juni 2013 00:23 schreef RobinOok het volgende:
Ik leer hier elke dag weer. Vandaag: kaneelstangen. *grin*
ik twijfel of ik deze (zoek)term moet toevoegen aan mijn blog.
Maar zonder dollen, Tinuviel, als je geen kaneelstangen in huis hebt zou ik ze weglaten en zeker niet vervangen met kaneelpoeder.
Je hebt wat tegen bouillon in een soep?quote:Op zondag 2 juni 2013 21:26 schreef icloud het volgende:
Piet hoe zou jij een goede avocadosoep maken?
Bij bijna alle recepten lees ik dat ik bouillon moet gebruiken, maar dat doe ik niet graag, een soep moet puur zijn.
Oke, ook een leuk idee! Nog tips voor kruiden, of alleen peper en zout in de tortilla? Bieslook misschien?quote:Op maandag 3 juni 2013 15:56 schreef Pietverdriet het volgende:
Waarom maak je er geen tortilla van? Aardappels aan plakjes met spek bakken in een antiaanbakpan, intussen 5-6 eieren losslaan, ls de aardappels bruin zijn het ei erbij.
Even omschudden en bakken tot het ei boven begint te stollen.
Bord erbovenop leggen, draaien en weer in de pan, bovenkant is nu onderkant en die ook bruinbakken
Van de bloemkool, met wat bouillon en room een soepje maken en die met een staafmixer pureren
Ja, en knoflook wellicht? Verse rozemarijn? Wat jij lekker vindquote:Op maandag 3 juni 2013 15:59 schreef PluisigNijntje het volgende:
[..]
Oke, ook een leuk idee! Nog tips voor kruiden, of alleen peper en zout in de tortilla? Bieslook misschien?
quote:Op maandag 3 juni 2013 16:00 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ja, en knoflook wellicht? Verse rozemarijn? Wat jij lekker vind
Bouillon hoeft niet eens. Beetje olie, handje rozemarijn daarin fruiten, gesneden tomaten er op, laten pruttelen. Als je een gladde soep wilt, even de staafmixer er doorheen halen. Zout naar smaak toevoegen.quote:Op zaterdag 25 mei 2013 23:22 schreef PluisigNijntje het volgende:
[..]
Maak jij tomatensoep enkel met bouillon, tomaten en kruiden?
Door een zeef halen om de vellen en de zaden te verwijderenquote:Op maandag 3 juni 2013 16:05 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
Bouillon hoeft niet eens. Beetje olie, handje rozemarijn daarin fruiten, gesneden tomaten er op, laten pruttelen. Als je een gladde soep wilt, even de staafmixer er doorheen halen. Zout naar smaak toevoegen.
Improviseer er daar eentje?quote:Op maandag 3 juni 2013 16:51 schreef Ferdii het volgende:
Komende zomer gaan we naar Italië op vakantie, nu zijn we van plan om daar veel te gaan BBqen, alleen ivm ruimte gebrek kan d'r maar een kleine bbq mee. (Ong 30 cm diameter)
Nu ben ik op zoek naar verschillende soorten vlees marinades recepteb etc om daar te maken (en evt mee te nemen daar naartoe)
Iemand nog verrassende ideeën?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |