Bladeren met wat water in de blender en daarna zeven. Weleens gedaan! Maar ik ben Robin ook (ha!) niet..quote:Op zaterdag 22 juni 2013 18:37 schreef minilot het volgende:
[..]
Jahaaa, is ook heel lief en -x- enzo, maar als de antwoorden 'gemalen bladeren in je cake stoppen' of 'flesje kleurstof kopen' zijn dan wacht ik gewoon even op Robin. Ik weet dat het jouw topic is, maar er vragen wel vaker mensen iets aan Robin hier, dus lekker puh!
Je kunt makkelijk zelf pandanextract/sap maken, dat deed men daar vroeger natuurlijk ook.quote:Op zaterdag 22 juni 2013 16:34 schreef minilot het volgende:
Vraag voor Robin!
Ik heb een recept voor een Vietnamees baksel, waarin "5-6 druppels groene pandan-extract/pasta" moet.
Gesteld dat ik dat niet kan vinden, of alleen een prutje met groene kleurstof erin, hoe kan ik dan het beste iets vergelijkbaars tevoorschijn toveren uit een zak pandanbladeren van de toko?
Bedankt alvast!
Ik had daar natuurlijk - als fan - al op gekeken, maar er stond vooral gemopper over hoe er tegenwoordig allerlei zooi in extract zit, maar geen suggestie over hoe die lieve Aziaten het voorheen altijd zelf deden.quote:Op zaterdag 22 juni 2013 19:09 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Je kunt makkelijk zelf pandanextract/sap maken, dat deed men daar vroeger natuurlijk ook.
Voor een paar druppels denk ik dat het het makkelijkst is het op de ouderwetse manier te doen, blad in zo klein mogelijk stukjes snijden en in een vijzel de tyfus vijzelen. :-)
Misschien en scheutje water toevoegen om het te "helpen". En daarna in een kaasdoek of schone zakdoek (als je tenminste geen wasverzachter gebruikt) uitwringen.
Als je meer nodig hebt kan het ook in een blender/keukenmachine.
Meteen mijn postje over pandanblad geupdate, want wilde eigenlijk roepen "dan moet je op mijn site kijken"! Maar het stond er dus helemaal niet bij. Hihi. Is een oude post, in de tijd dat ik beknoptheid belangrijker vond.
Schrijf de importeur dat je hem graag wil testen voor je Blog.quote:Op zaterdag 22 juni 2013 19:45 schreef RobinOok het volgende:
Ja, ik zie het nu ook ja. Pfffff, nee, dan hoef ik 'm toch niet.
Of als ze heeeel graag zouden willen dat ik 'm test om er pandanextract mee te maken, dan wil ik 'm wel. Ha.
Is geen bedelen, je vraagt hem gewoon te leen. Lekker mee experimenteren en dan een stuk over je ervaringen schrijven voor je blog. Zie het als een sponsor.quote:Op zaterdag 22 juni 2013 21:49 schreef RobinOok het volgende:
Denk niet dat ze daar in trappen en ik hou niet van bedelen. :-)
Ik weet niet of je al gekookt hebt maar wat voor marinade is het eigenlijk?quote:Op zaterdag 22 juni 2013 18:35 schreef Eind-Baas het volgende:
Ik heb hier gemarineerde kipfilet van de slager, maar ik wil eigenlijk kip tandoori eten (uit een pak, slecht ja ik weet het). Maar zal nog smaken, aangezien de kip ook gemarineerd moet worden voor de kip tandoori?
Sponsor? Ik hun ja. Ik hou er niks aan over en zij eeuwige, gratis reclame. Uhuh.quote:Op zaterdag 22 juni 2013 21:51 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Is geen bedelen, je vraagt hem gewoon te leen. Lekker mee experimenteren en dan een stuk over je ervaringen schrijven voor je blog. Zie het als een sponsor.
Ik vries ze in ja gebruik altijd 1 zo'n spriet in 'zachtere' Sri Lankaanse curriesquote:Op zaterdag 22 juni 2013 19:13 schreef minilot het volgende:
[..]
Ik had daar natuurlijk - als fan - al op gekeken, maar er stond vooral gemopper over hoe er tegenwoordig allerlei zooi in extract zit, maar geen suggestie over hoe die lieve Aziaten het voorheen altijd zelf deden.
De tyfus vijzelen: zin in! Kaasdoek: heb ik! Komt goed.
Lekker op de BBQ?quote:Op maandag 24 juni 2013 14:38 schreef Lonaa het volgende:
Piet, en anderen,
Ik heb ongeveer 1 kg lamsvlees met bout gekocht, in schijven gezaagd. Wat kan ik hier allemaal voor lekkere dingen mee doen?
En als het nou zeikregent, en de BBQ niet aangaat? Lekker braden/stoven (in de oven?)quote:
Beetje zonde om bout te stoven, je kan het ook gewoon in de pan bakken, mooi rose houden.quote:Op maandag 24 juni 2013 16:05 schreef Lonaa het volgende:
[..]
En als het nou zeikregent, en de BBQ niet aangaat? Lekker braden/stoven (in de oven?)
Nog niet gespot, maar wel een heel leuk idee!!!!quote:Op donderdag 27 juni 2013 16:51 schreef Lucky_Strike het volgende:
Weet iemand hier of er een 'help mij mijn keukenkastjes leegeten'-topic bestaat? Iets in de richting van help mee met recepten zoeken met ingrediënten uit de kast die anders niet opkomen.
Je kan het er wel van maken, maar het is erg smerig als je het van Virgin olijfolie maakt. De olie heeft teveel smaak. Mayonaise maak je van een neutrale olie.quote:Op donderdag 27 juni 2013 17:11 schreef icloud het volgende:
Ik heb vorige week zelf mayonaise gemaakt met olijfolie, maar deze was erg bitter.
Nu zat ik gisteren naar de uitzending van roberta te kijken en die zij dat je mayonaise niet kunt maken van olijfolie, klopt dit?
Zijn een paar pogingen gedaan, maar die zijn doodgebloed.quote:Op donderdag 27 juni 2013 16:51 schreef Lucky_Strike het volgende:
Weet iemand hier of er een 'help mij mijn keukenkastjes leegeten'-topic bestaat? Iets in de richting van help mee met recepten zoeken met ingrediënten uit de kast die anders niet opkomen.
Aha vandaar dat mijn mayonaise zo bitter was, oorzaak gevonden.quote:Op donderdag 27 juni 2013 17:25 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Je kan het er wel van maken, maar het is erg smerig als je het van Virgin olijfolie maakt. De olie heeft teveel smaak. Mayonaise maak je van een neutrale olie.
Ik ga het toch maar proberen, krijg mijn kastjes niet goed meer dichtquote:Op donderdag 27 juni 2013 17:25 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Zijn een paar pogingen gedaan, maar die zijn doodgebloed.
Succes met leegeten.quote:Op donderdag 27 juni 2013 17:44 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Ik ga het toch maar proberen, krijg mijn kastjes niet goed meer dicht
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |