abonnement Unibet Coolblue
pi_128124797
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 juni 2013 18:37 schreef minilot het volgende:

[..]

Jahaaa, is ook heel lief en -x- enzo, maar als de antwoorden 'gemalen bladeren in je cake stoppen' of 'flesje kleurstof kopen' zijn dan wacht ik gewoon even op Robin. Ik weet dat het jouw topic is, maar er vragen wel vaker mensen iets aan Robin hier, dus lekker puh! *)
Bladeren met wat water in de blender en daarna zeven. Weleens gedaan! Maar ik ben Robin ook (ha!) niet..
  zaterdag 22 juni 2013 @ 19:09:48 #277
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_128124963
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 juni 2013 16:34 schreef minilot het volgende:
Vraag voor Robin! *)

Ik heb een recept voor een Vietnamees baksel, waarin "5-6 druppels groene pandan-extract/pasta" moet.

Gesteld dat ik dat niet kan vinden, of alleen een prutje met groene kleurstof erin, hoe kan ik dan het beste iets vergelijkbaars tevoorschijn toveren uit een zak pandanbladeren van de toko?

Bedankt alvast! *O*
Je kunt makkelijk zelf pandanextract/sap maken, dat deed men daar vroeger natuurlijk ook.
Voor een paar druppels denk ik dat het het makkelijkst is het op de ouderwetse manier te doen, blad in zo klein mogelijk stukjes snijden en in een vijzel de tyfus vijzelen. :-)
Misschien en scheutje water toevoegen om het te "helpen". En daarna in een kaasdoek of schone zakdoek (als je tenminste geen wasverzachter gebruikt) uitwringen.

Als je meer nodig hebt kan het ook in een blender/keukenmachine.

Meteen mijn postje over pandanblad geupdate, want wilde eigenlijk roepen "dan moet je op mijn site kijken"! Maar het stond er dus helemaal niet bij. Hihi. Is een oude post, in de tijd dat ik beknoptheid belangrijker vond.
  zaterdag 22 juni 2013 @ 19:13:14 #278
221912 minilot
Nancy boy
pi_128125056
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 juni 2013 19:09 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Je kunt makkelijk zelf pandanextract/sap maken, dat deed men daar vroeger natuurlijk ook.
Voor een paar druppels denk ik dat het het makkelijkst is het op de ouderwetse manier te doen, blad in zo klein mogelijk stukjes snijden en in een vijzel de tyfus vijzelen. :-)
Misschien en scheutje water toevoegen om het te "helpen". En daarna in een kaasdoek of schone zakdoek (als je tenminste geen wasverzachter gebruikt) uitwringen.

Als je meer nodig hebt kan het ook in een blender/keukenmachine.

Meteen mijn postje over pandanblad geupdate, want wilde eigenlijk roepen "dan moet je op mijn site kijken"! Maar het stond er dus helemaal niet bij. Hihi. Is een oude post, in de tijd dat ik beknoptheid belangrijker vond.
Ik had daar natuurlijk - als fan - al op gekeken, maar er stond vooral gemopper over hoe er tegenwoordig allerlei zooi in extract zit, maar geen suggestie over hoe die lieve Aziaten het voorheen altijd zelf deden.

De tyfus vijzelen: zin in! Kaasdoek: heb ik! Komt goed. :)
Let me see you stripped down to the bone
  zaterdag 22 juni 2013 @ 19:15:26 #279
221912 minilot
Nancy boy
pi_128125121
Update gelezen:
"18 schoongespoelde pandanbladeren met 75ml water"
"Bewaar tot 1 week in de koelkast."
"Vers pandanextract kun je goed invriezen."

O+ ^O^ Dank!
Let me see you stripped down to the bone
  zaterdag 22 juni 2013 @ 19:18:51 #280
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_128125224
Toevallig lees ik net een half uurtje geleden de column van Klootwijk in 't NRC van afgelopen maandag en dat gaat over een geil machientje, een nieuwe sapcentrifuge (van Hurom) die veel beter sap uit dingen haalt.Hij was erg enthousiast over zijn zelfgemaakt testpaardenbloembladsap.
Ik dacht bij het lezen "hoef ik niet", maar na jouw vraag denk ik "oooh, misschien wil ik 'm wel!". Haha
  zaterdag 22 juni 2013 @ 19:28:55 #281
221912 minilot
Nancy boy
pi_128125504
Jammer dat die dingen zo duur zijn! -O-
Let me see you stripped down to the bone
  zaterdag 22 juni 2013 @ 19:45:33 #282
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_128125918
Ja, ik zie het nu ook ja. Pfffff, nee, dan hoef ik 'm toch niet.
Of als ze heeeel graag zouden willen dat ik 'm test om er pandanextract mee te maken, dan wil ik 'm wel. Ha.
  zaterdag 22 juni 2013 @ 20:15:52 #283
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_128126772
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 juni 2013 19:45 schreef RobinOok het volgende:
Ja, ik zie het nu ook ja. Pfffff, nee, dan hoef ik 'm toch niet.
Of als ze heeeel graag zouden willen dat ik 'm test om er pandanextract mee te maken, dan wil ik 'm wel. Ha.
Schrijf de importeur dat je hem graag wil testen voor je Blog.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 22 juni 2013 @ 21:49:34 #284
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_128130416
Denk niet dat ze daar in trappen en ik hou niet van bedelen. :-)
  zaterdag 22 juni 2013 @ 21:51:27 #285
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_128130494
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 juni 2013 21:49 schreef RobinOok het volgende:
Denk niet dat ze daar in trappen en ik hou niet van bedelen. :-)
Is geen bedelen, je vraagt hem gewoon te leen. Lekker mee experimenteren en dan een stuk over je ervaringen schrijven voor je blog. Zie het als een sponsor.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 22 juni 2013 @ 21:54:46 #286
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_128130607
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 juni 2013 18:35 schreef Eind-Baas het volgende:
Ik heb hier gemarineerde kipfilet van de slager, maar ik wil eigenlijk kip tandoori eten (uit een pak, slecht ja ik weet het). Maar zal nog smaken, aangezien de kip ook gemarineerd moet worden voor de kip tandoori?
Ik weet niet of je al gekookt hebt maar wat voor marinade is het eigenlijk?
Als het bijv. piri piri is of een andere marinade op tomatenbasis zal het vast prima bij de tandoori smaken en heb je de marinade van de tandoori niet meer nodig. (bewaren en een keer zalm in marineren, daar saté van maken)
Als het een satémarinade of ketjapmarinade is heb je pech, die smaken trekken heel erg in de kip door en zal ook na afspoelen duidelijk proefbaar zijn.
en als het een kerriemarinade is, neem ipv kip Tandoori kip Madras :)
  zondag 23 juni 2013 @ 00:03:03 #287
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_128135726
quote:
1s.gif Op zaterdag 22 juni 2013 21:51 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Is geen bedelen, je vraagt hem gewoon te leen. Lekker mee experimenteren en dan een stuk over je ervaringen schrijven voor je blog. Zie het als een sponsor.
Sponsor? Ik hun ja. Ik hou er niks aan over en zij eeuwige, gratis reclame. Uhuh. :{w
pi_128136022
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 juni 2013 19:13 schreef minilot het volgende:

[..]

Ik had daar natuurlijk - als fan - al op gekeken, maar er stond vooral gemopper over hoe er tegenwoordig allerlei zooi in extract zit, maar geen suggestie over hoe die lieve Aziaten het voorheen altijd zelf deden.

De tyfus vijzelen: zin in! Kaasdoek: heb ik! Komt goed. :)
Ik vries ze in ja :) gebruik altijd 1 zo'n spriet in 'zachtere' Sri Lankaanse curries :)
  maandag 24 juni 2013 @ 14:38:04 #289
217702 Lonaa
Honger!
pi_128193858
Piet, en anderen,

Ik heb ongeveer 1 kg lamsvlees met bout gekocht, in schijven gezaagd. Wat kan ik hier allemaal voor lekkere dingen mee doen?
Sterkheidsbaas van alles.
  maandag 24 juni 2013 @ 15:12:47 #290
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_128195335
quote:
2s.gif Op maandag 24 juni 2013 14:38 schreef Lonaa het volgende:
Piet, en anderen,

Ik heb ongeveer 1 kg lamsvlees met bout gekocht, in schijven gezaagd. Wat kan ik hier allemaal voor lekkere dingen mee doen?
Lekker op de BBQ?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 24 juni 2013 @ 16:05:57 #291
217702 Lonaa
Honger!
pi_128197960
quote:
0s.gif Op maandag 24 juni 2013 15:12 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Lekker op de BBQ?
En als het nou zeikregent, en de BBQ niet aangaat? Lekker braden/stoven (in de oven?)
Sterkheidsbaas van alles.
  maandag 24 juni 2013 @ 17:10:23 #292
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_128200959
quote:
2s.gif Op maandag 24 juni 2013 16:05 schreef Lonaa het volgende:

[..]

En als het nou zeikregent, en de BBQ niet aangaat? Lekker braden/stoven (in de oven?)
Beetje zonde om bout te stoven, je kan het ook gewoon in de pan bakken, mooi rose houden.
Jammer dat het aan plakken is gezaagd, als hele bout in de oven is ook lekker
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 27 juni 2013 @ 16:51:20 #293
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_128327255
Weet iemand hier of er een 'help mij mijn keukenkastjes leegeten'-topic bestaat? Iets in de richting van help mee met recepten zoeken met ingrediënten uit de kast die anders niet opkomen.
Spoilers!
pi_128327850
Ik heb vorige week zelf mayonaise gemaakt met olijfolie, maar deze was erg bitter.

Nu zat ik gisteren naar de uitzending van roberta te kijken en die zij dat je mayonaise niet kunt maken van olijfolie, klopt dit?
pi_128328203
quote:
0s.gif Op donderdag 27 juni 2013 16:51 schreef Lucky_Strike het volgende:
Weet iemand hier of er een 'help mij mijn keukenkastjes leegeten'-topic bestaat? Iets in de richting van help mee met recepten zoeken met ingrediënten uit de kast die anders niet opkomen.
Nog niet gespot, maar wel een heel leuk idee!!!!
  donderdag 27 juni 2013 @ 17:25:04 #296
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_128328289
quote:
0s.gif Op donderdag 27 juni 2013 17:11 schreef icloud het volgende:
Ik heb vorige week zelf mayonaise gemaakt met olijfolie, maar deze was erg bitter.

Nu zat ik gisteren naar de uitzending van roberta te kijken en die zij dat je mayonaise niet kunt maken van olijfolie, klopt dit?
Je kan het er wel van maken, maar het is erg smerig als je het van Virgin olijfolie maakt. De olie heeft teveel smaak. Mayonaise maak je van een neutrale olie.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 27 juni 2013 @ 17:25:40 #297
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_128328311
quote:
0s.gif Op donderdag 27 juni 2013 16:51 schreef Lucky_Strike het volgende:
Weet iemand hier of er een 'help mij mijn keukenkastjes leegeten'-topic bestaat? Iets in de richting van help mee met recepten zoeken met ingrediënten uit de kast die anders niet opkomen.
Zijn een paar pogingen gedaan, maar die zijn doodgebloed.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_128328547
quote:
1s.gif Op donderdag 27 juni 2013 17:25 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Je kan het er wel van maken, maar het is erg smerig als je het van Virgin olijfolie maakt. De olie heeft teveel smaak. Mayonaise maak je van een neutrale olie.
Aha vandaar dat mijn mayonaise zo bitter was, oorzaak gevonden.
  donderdag 27 juni 2013 @ 17:44:39 #299
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_128329052
quote:
1s.gif Op donderdag 27 juni 2013 17:25 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Zijn een paar pogingen gedaan, maar die zijn doodgebloed.
Ik ga het toch maar proberen, krijg mijn kastjes niet goed meer dicht ;)
Spoilers!
  donderdag 27 juni 2013 @ 17:46:58 #300
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_128329133
quote:
0s.gif Op donderdag 27 juni 2013 17:44 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Ik ga het toch maar proberen, krijg mijn kastjes niet goed meer dicht ;)
Succes met leegeten.
Dwing jezelf een maand geen boodschappen te doen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')